Diskusije : Politika

 Komentar
Obrenovici nas uzdigli a Karadjordjevici unistili
aristokrat
(unuk narodnog neprijatelja)
09. februar 2019. u 05.16
U 19-tom veku svi Obrenovici su samo mislili o srpskom narodu, gledali su da Srbi ne ginu i sve su cinili da se Srbija pametno, bez većih zrtava oslobadjanje od Turaka. Onda Karadjordjevici najpre ubise kneza Mihajla a onda ubise i Kralja Alesandra i Kraljicu Dragu i to onako surovo i krvnicki kakvi su oni ustvari i bili, pocev od Karadjordja koji jeste digao ustanak 1804. ali kad je prvi put video da je gusto on seo u camac i preko reke Save zbrisao najpre u Austrougarsku pa je posle otisao u Rusije. Dok je on setkao po Rusije Knez Milos ostaje u Srbiji i dize 1815-te godine Drugi ustanak i pametnim pregovorima uspeva da stvori Srpsku državu I donese sretenjski Ustav.

Nakon ubistva Kralja Alesandra Obrenovica 1903.g. koje je crnorukasima naredio Kralj Petar Karadjordjevic za Srbiju i Srbe pocinje pakao koji traje do danas.

Kralj Petar Prvi Karadjordjevic je bio vrlo preka osoba, poznato je da je on svoju suprugu Zorku sutnuo trudnu u zadnjicu i ona se skotrljala niz stepenice i tako umrla.

To što se o njemu prica kao o finom ceka Peri treba znati da je on takav tada morao biti jer je Srbija posle ubistva kralja Aleksandra Obrenovica bila 9 godina pod sankcijama svih zapadnih zamalja i on je morao da izigrava finog kralja. Ali čim su nam skinute sankcije cika Pera poceo da opet divlja i tako nas uvuce u ratove u kome je izginulo dva miliona Srba.

O njegovom sinu Aleksandru Karadjordjevicu se zna šta je uradio od srpske države i srpskog naroda u njegovoj Kraljevini Jugoslaviji.Zna se kako se ulizivao Hrvatima a vredjao naše vojvode, vredjao naše hrabre oficire i borce kojima je često za sefove postavljao bivše austrougarske oficire i tako ih posle one golgote koju su preziveli ponizavao.

Dolazimo do kralja Petra Drugog Karadjordjevica koji nas je konacno unistio pozivajuci srpski narod 9. septembra 1944.g.da se stave pod komandu Josipa Broza i tako sutnuo našeg generala Dražu Muhailovica i Jugoslovensku vojsku u otadzbini i uvukao nas u pakao koji i danas prezivljavamo. A to je uradio da bi se dodvorio Cercilu, jer se kralj Petar Drugi tada zenio dok su saveznici bombardovali Srbiju, od aprila 1944.g. su poceli da bacaju bombe po našim gradovima i to su radili mesecima, njihovo bombardovanje je bilo gore nego ono 1941.g., ti nasi saveznici su 1944.g. bacili bombu i na porodiliste u Krunskoj ukici i pibili tamo sve majke i bebe. Ali to kralju Petru nije bilo važno, samo je bilo važno da on ima ugodan zivot u Engleskoj, da se tamo ženi i da uziva, a šta je uradio srpskom narodu to ga nije bilo briga.

Verujte da mi je teško da sve ovo napisem jer su svi moji preci bili visoki oficiri i Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, ali ovo su zaista nepobitne cinjenice zbog kojih se Srpski narod prepolovio.
zupa
(DR.MR)
09. februar 2019. u 07.39
Све то стоји,као што си написао али то није разлог да СРБКИЊЕ не рађају
децу,прво хоће да постану холивудске глумице па све остало.

Јер ко год се родио тај мора да умре,то је једина правда на свету,а ако
не оставиш своје потомке онда умире народ и држава.
mona_liza
09. februar 2019. u 10.29
Aristocrat, ako je ovo tačno o Karadjordjevicima onda nam I ne treba kraljevina.
POLARIS
(доктор)
09. februar 2019. u 12.19
Ово је унукова некаква специјална историја, мало поједностављена и пуна неистина. Тачно је да се Карађорђевићи не могу похвалити неким стварима, али ни Обреновићи нису баш толике цвећке.

Те двије породице су покушавале да по својим проценама траже најбоља решења у временима у којима су владали. Колико су успевали, можда можемо ми из ове перспективе да проценимо, али њима нимало није било лако у онаквим временима проценити како деловати.

Слика о ове две краљевске породице није црно-бела, има ту много сивога.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
09. februar 2019. u 12.36
Pera II je je već bio u dubokim gofnima.. Cercil se u međuvremenu uverio da marsal Tito i njegovi partizani vode borbu protiv nemaca. Bio je to najjači partizanski antifasisticki pokret u porobljenoj evropi.
Za to vreme PeraII je trosio opljackane Srpske zlatne poluge po londonskim pabovima, da bi na kraju rikno od ciroze dzigerice, k'o notorna ulicna pijandura.
Što se tiče yugoslovenske vojske u otadzbini, ona vise nije postojala
od kraja Aprila '41. Bila je razbijena i uglavnom zavrsila u zarobljenistvu u nemackoj, kao radna snaga za nemacki vermaht. Oni koji su ostali i nisu se predali, oformilu su bradatu bandu pilicara i gibanicara, koji su uglavnom 4 godinice sljokali dzibru i klali srpske seljake-domaćine. Krili su se po zemunicama, iz kojih su izlazili samo kada su ih nemci zvali da krenu sa njima zajedno u ofanzivu protiv partizana. Uostalom i sami znate kako su se bradonje provele od partizana, posebno na Neretvi '43 godine i uglavnom isto tako, za sve vreme cetvorogodisnje nemacke okupacije Srbije i sire po tadasnjoj Nosonjinoj yugoslaviji...
I da, verujem da ti je teško to što si napisao o precima koje nisi ni znao, toliko ti je zao, da si se sav presamitio od zalosti...

Da si zahvatao iz Jozinog kazana sa dve kasike i punih ustiju vikao; repete-repete, to neću da te pitam...




mona_liza
09. februar 2019. u 12.57
Al me izminusirase na brzaka :D Između tok crnila I sivila za vrijeme obe kraljevine kad je narod bolje živio?
POLARIS
(доктор)
09. februar 2019. u 13.08
Народ данас најбоље живи, ако поредимо историјске периоде.
nniki
(Nanotech)
09. februar 2019. u 13.29
Aristocrat:
„Verujte da mi je teško da sve ovo napisem jer su svi moji preci bili visoki oficiri i Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, ali ovo su zaista nepobitne cinjenice zbog kojih se Srpski narod prepolovio.”

Obrenovicu su naše predke zaista uzdigli, zapravo sasluzni su za to ali je i nas narod tada bio pun elana, ambicija, aspiracija i zarko zeljan da sto vise i sto brze nauci o mnogo cemu. Bili su izderzljivii, istrajniji, hrabriji, posteniji, savestniji, iskreniji, srcaniji i duhovnii..,,,nešto kao sto su to oduvek bili, a i danas su, naše braca i sestre iz RS. Nisu ni izbliza bili nerealni, zbunjeni niti su smatrali da Srbiju i Srpstvo iko želi da unisti kao sto vecina misli tako danas.

Smatram skoro sve ta gornja  objašnjenja/analize kao značajnije faktorea za netrpeljiviost, kontradiktornost i uopste neslogu među nasem narodu, tj. Srbima...
----Izvinjavam se ako Crnogorci i Balije (koji poticu od Srba i ciji su predci nekad zaista postovali Gospoda Boga i dozvolili mu da bude u njihovim srcima) misle da pripadaju „nasem narodu” i posle zabadanja nozeva u ledja Srbima, okrilvljivanja nas bez osnova, javne i patetticne mrznje prema nama, zajedno sa Hrvatima, i javnog ljubljegoozenja najvecim neprijateljima i mrzoljubcima Srba. Samo sto su im bilo koji argumenti u vezi toga ljigavi, podmukli  i deseptivni bas kao sto su i oni sami postali  prljavo-ponosni izrodi Srbstva!
Među ostalim faktima naše podeljenosti najupadljiviji su nepoznavanje samih sebe, nasa nesloga, laka povodljivost i zavodljivost, međusobna ljubomora kao i exploatacija naroda od strane bogatih, korumpiranih i ostalih lopova i kriminalaca u saradnji sa strancima
Da su Obrenovici nastavili sa svojom Kraljevinom najveovatnije
Austro-Ugarska nebi napala Srbiju u WW I jer bi to tada verovatno bile  prijateljske države, i da bi Srbija bila u nekoj vrsti saveza sa Nacistickom Nemackom, kao sto su bile ostale države oko nje. Posle WWII, nejverovatnije je da bi sve te države podpale pod Isticni Blok sa SSSR-om. Tada bi bila neminovna velika cistka bogatasa, kulaka, anti komunista kao i velike vecine sposbnih i uticajnih, nešto slično kao što se dogodilo u SSSR-u posle Oktobarske revolucije i WW II i u Jugi za vreme Druga Tita ali još gore.  U Bg bi doveli komniste i njihove rodbine a Belograzdane bi raselili po selima da ih nauce na „pravi i teski” rad.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
09. februar 2019. u 13.32
-a posebno danas žive dobro tako što se samoubijaju po dva komada dnevno i još toliko, kada ih lece drktori, kupljenih drk-diploma...
Lorka
(поета)
09. februar 2019. u 14.19
Не треба се заваравати. Срби никад нису добро живели. Живела је добро властела, буржоазија, црвени буржуји, демонократски тајкуни... али народ никад.

Ипак треба бити оптимиста. Доћи ће време да и народ добро живи. Потребно је само да узме државу у своје руке, а то значи пре свега да уставотворност и изборе стави под своју контролу.

Црвени буржуји, који су се данас пресвукли у демонократске тајкуне, треба да заврше по затворима и народу ће сванути.
seljakipo
09. februar 2019. u 14.44
Obrenovici nas uzdigli a Karadjordjevici unistili
aristokrat (unuk narodnog neprijatelja)

..., Nakon ubistva Kralja Alesandra Obrenovica 1903.g. koje je crnorukasima naredio Kralj Petar Karadjordjevic za Srbiju i Srbe pocinje pakao koji traje do danas. ...
...

..., sve je to tačno, ali?!... osim sto je u 100 oblandi umotana svilena propaganda („zavadi pa vladaj” jedna od) iz iste kuhinje po istim receptima još od Rimskog carstva a i mnogo ranije pa sve do danas. Zar i ti sine Brute?!!!. O. Ivanovc, Djindjic, Arkan, Stambolic, ... Kralj Aleksandar... da ne ponaljan licnosti iz teksta,..., lista je dugacka.

Motiv, je isti, izvrsioci nisu tolko vazni, vazni su oni koji imaju koristi (interesa) od toga, a to nisu Srbi.
Vrlo neodgovorno je postavljati ovakve tekstove gde se između redova krije zamena teza i objedinjenje da je žrtva u isto vreme i izvrsioc dakle krivac, (logicki nemoguće)
Kreator teksta nije zavrsio isti ali namerno. Zaboravsi da se ocigledno radi o interesima a jasno je ko suncani dan ko ima stete a ko koristi.
Istoricar67
09. februar 2019. u 15.41
@nniki - Da nisu crnorukazi ubili Ferdinanda i njegovu suprugu Srbija svakako ne bi ratovala sa Austrougarskom i verovastno da u tom ratu Austrougarska ne bi bila rasturena već bi opstala. Da je opstala Austrougarska ne bi bilo ni Hitlera ni nascisticke Nemacke i istorija bi i za Srbiju i za Evropu bila drugacija. Na primer ne bi u Rusiju dosli komunisti na vlast pa samim tim ne bi ni bilo hladnog rata, a sigurno da ne bi bilo ni Drugog svetskog rata.Sve bi bilo drugacije ali nasi Karadjordjevivi su bili agresivni, bez ikakve brige za svoj narod i izazivali su sve te nesrece. Sve bi bilo drugacije da se nisu zanosili da ratovanjem naprave neku veliku državu. Mislili su samo na sebe a na narod nisu mislili ni 1%. Sve sto su radili sve je bilo nepotrebno i moglo je proširenje srpske države da se posdtigne mirnim putem.
abvgdPoruka negativno ocenjena. Pokaži

abvgd
(Morski)
09. februar 2019. u 15.50
Аристократ, и ја мислим слично...изузетак је Александар Карађорђевић који је хтео из кола да изађе...па су га склонили.
dulebg
(posmatrach)
09. februar 2019. u 15.55
Мислим да је крајње време да се посвађамо на линили Карађорђевци-Обреновићевци, пошто смо све остале линије већ заузели. Само што рече један усташа: у Јасеновцу нема партизана ни четника - сад сте ви само Срби!
Lorka
(поета)
09. februar 2019. u 16.10
Da nisu crnorukazi ubili Ferdinanda i njegovu suprugu Srbija svakako ne bi ratovala sa Austrougarskom
************************************************
Ово је заблуда, па макар дошла и од историчара.
Аустроугарска би напала Србију пре или касније. Повод за то би се увек нашао. Сарајевски атентат је био само један такав повод, илити изговор, за аустроугарско-немачку инвазију на Србију. Узроци су били сасвим други, и они се увек налазе у колонијалним тежњама великих сила за прерасподелу светске моћи.
Jocko4
(observer)
09. februar 2019. u 16.32
Да ли неко зна да ли су 'Историчар', 'Аристократ67', 'Бранко123..333' поставили неку тему која је била за уједињење Српства ?
kupressrpski
(vozac)
09. februar 2019. u 16.50
Cecil se ništa nije uverio samo se dogovoriom sa vatikanom i to dobro naplatio...ustaše ubijaju srbe do 43 a partizani od 43 sto je ovima uspjelo izmaci ...da nije tako nebi coban iz kupresa posle okupacije srbije drmo mladenovcom 40 godina to ti je jedan primer...šta kažeš nije u mladenovcu bilo napredni i skolovani pa im je jozo copavi moro dovesti kupreskog cobana bez razreda skole da im on prosipa politiku... a imaš takvi koliko god oćeš...četnici su spasavali što se može spasiti...srbi moraju da mjenjaju istoriju vucko je trebo reci putinu da su sovjeti za nas okupatori bez pardona ...izacice dilo na vidilo kad tad verbalija ...
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
09. februar 2019. u 16.55
Odgledah tv seriju 'poslednji cin'(hvatanje Draže Mihailovica)

ide sekvenca:
Kalabic se secka u cuzi,..u hodniku se otvaraju vrata i straza sprovodi troje bradonja izdanih od Kalabica.
Poslednji pored resetaka iza kojih je Kale, prolazi njegov koljac iz trojke Blagoje.. i dok prolazi ovaj mu kaže;
dobro vece Blagoje! ..a ovaj će njemu:
izdajnice i pljunu ga u lice, a Kale će za njim:
-mrs konjokradice majku ti iyebem!..
hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,/bradonje su bioskop...:))
Serija za oskara!

p.s..
Kalabic sam bre ja!..
:))
baresh
(zanatlija)
09. februar 2019. u 17.25
„Verujte da mi je teško da sve ovo napisem jer su svi moji preci bili visoki oficiri i Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, ali ovo su zaista nepobitne cinjenice zbog kojih se Srpski narod prepolovio.”

Bilo bi ti mnogo 'lakse' napisati da si manje pristrasan u izlaganju pretezno jednostranih cinjenica koje potsticu na podele. Utoliko sto su obe dinastije potekle iz istog naroda i delile njegovu sudbinu do osamostaljenja. Nas narod se nije delio po dinastijama na njihove i naše, patriote & izdajnike.
Srpsku narodnu revoluciju poceo je i nastavio srpski seljak, stocar njapre,pa zemloradnik,trpeljivi rob i hajduk - nepomirljivi odmetnik u gunju i opancima. Srpska narodna revolucija je samonikla pobuna robova moralno potistenih i ekonomski podvlascenih. Taj isti Beograd ni Karadjordje koji ga je osvojio u prvom ustanku, ni Milos koji se u njemu nešto kasnije obazrivo naselio - nisu mislili na knezevske konake,nego kako će sa beogradske tvrdjave skinuti turski barjak.
U prilog recenog,bez obzira na dinastije,Srbi nisu rusili njihove
spomenike,brojne zaduzbine niti menjali nazive mesta i ulica,
pa prema tome...

dulebg
(posmatrach)
10. februar 2019. u 16.42
Франц Фердинанд био је 8-ми престолонаследник цара Фрање Јосифа који је насилно умро; па због оних претходних 7 Аустрија није заратила, а за свих 8 се сумња да их је матори фрања послао Богу на истину.

На Женевском језеру 1880- и неке италијански терориста Лукени убио је ТУРПИЈОМ у стомак аустријску царицу Елизабету (Сиси), па ни ту није испао рат. Први светски рат започео је немачком објавом рата мислим Русији?

Аустро-Угари нису могли да се шире на север, ни запад, протерани су из Италије, те им је речено да копају себи пут ка Босфору и Малој Азији. Аустро-Угарска је била заостала за европским државама у грађанским правима, слободи предузетништва (још је владао земљопоседнички слој), закаснела у отимачини колонија - што се све одражавало на финансије, те се излаз видео у освајању Балкана и Југоистока.
dulebg
(posmatrach)
10. februar 2019. u 16.44
Није само јасно - како су могли да окупирају Санџак и да сањају о Старој Србији и Македонији, ако су са Русима имали споразум „Београд-Скадар”?
Diesel_Boy
(indijanac u fazonu)
12. februar 2019. u 02.46
engleska sluzba ubija obeenovica vrbuje karadjordjeviche i kontrolishe sudbinu naroda ppreko „bratstva” koje zenlje spaja, malo kad bi koji sebin uspevao da odigra za narod jer odacno so veze i vezice raspletene po Sebiji. Interesantno za pogledati je šta se zbivalo oko kartela shechera i narodskog otpora tom monopolu između dva rata kao primer moći uticaja i velikog biznisa koji transendira sve granice i pojmove pripadnosti nekom narodu, pa da konacno svatimo da nisu svi sebi Srbi, neki su prvo bratija„ a na tome se sve zasniva...”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.