Diskusije : Politika

 Komentar
Novi Milanov tekst na blogu
Qubic
12. januar 2019. u 02.52


Милан Миленковић: Мамини генији




Нисам од оних људи који, кад се деси нешто што су предвидели, ужива у томе да каже: „Зар вам нисам рекао?”… у ствари, јесам, баш сам од тих људи. Не ради се, међутим, о јевтиној сујети, већ о афирмацији моје тезе да се можемо супроставити само оним догађајима које правилно предвидимо. Промашено предвиђање одводи у битке у којима је бојно поље промашено и на коме ћемо седети беспослени, док се негде другде одвија борба.

Имамо хорде политичких аналитичара и паметњаковића, крда „националних радника”, публициста, „др”-ова, „мр”-ова, јавних радника, пророка, гњаватора, месија и ко зна чега још, али ни приближно не можемо да укапирамо околности у којима живимо, нити да предвидимо будућност, нити да нађемо модалитете за делање у тој буућности.

Због чега ово пишем?

Путин, за пар дана, додељује Вучићу орден Александра Невског. Да је гром пукао међу русофиле, не би их тако развалио. Сви претходни изговори што Путин никад прстом није мрднуо за српски народ, а тих изговора има толико да би могла да се напише вишетомна апологија, почели су да падају у воду. Покушај да се умањи значај ордена толико је јадан, да показује беду оних који изводе ту представу, јер ма ког ранга орден био, то је неважно у односу на чињеницу да Путин одликује Вучића, макар и лимом исеченим с конзерве.

Једном речју, почело је трежњење.

Одједном, они који су деценију и по убеђивали српски народ у Путиново месијанство, сад мењају причу: није Путин исто што и Русија! Што одмах не рекосте, него нас кињите толике године? Зар нисмо толике године слушали да је цар Путин ( не Русија) Америку шокирао, матирао, довео у тешку позицију, утерао у панику? Шта је сад, мајстори? Није Путин Русија? Петнаест година је био, а сад није?

Не само да су мајстори Путина у звезде ковали, него су хистерично уједали свакога ко је другачије говорио. Против Путина се није смело ништа рећи, а да се не изложите пљувачини и вређању. А сад…Путин није Русија.

Добро, мајстори, имате ли макар мало доброг васпитања да се извините овом народу што га (свесно, или несвесно, свеједно, јер су последице крупне у оба случаја) лажете и што га оптерећујете својим незнањем? Или ћете само наставити даље помоћу „Путин није Русија”? Као да ништа није било? Срам вас било.

С друге стране, све и да је тако, да је Путин нешто друго од Русије, баш ме интересује шта ће то Русија урадити за Србију против воље Путина? То ћемо чути за пет година, кад и од ове флоскуле одустанете?

Оно што је добро у овом злу од незналица, јесте да се одустаје од путинологије, као највеће науке свих времена. Лоше је што се наставља агонија неузвраћене љубави према Русији.

Ово што пишем није ту да бих се наругао дунстерима, то је најмање важно, већ да покажем колика је, помоћу овог очигледног и срамног незнања „аналитичара”, пасивизација српског народа. Деца рођена кад су ови кенули да цвркућу о „цару”, ове године матурирају. Имамо изгубљених безмало двадесет година чекања на месију.

Да не буде да сам и ја од тих који од јутрос причају да од Путина нема вајде, ево пар мојих текстова, од пре пар година, због којих сам изгубио пријатеље, био шиканиран по мрежама, да бих сад чуо да…замислите…Путин није Русија.

http://milanmilenkovic.com/trampologija-sa-primenjenom-putinologijom-za-početnike

http://milanmilenkovic.com/cigla/

http://milanmilenkovic.com/kremljoljupci/

http://milanmilenkovic.com/skaska-o-ruskoj-snazi/

Сад остаје да видимо колико ће година ови мајстори причати о дивној Русији, спаситељици нашој, али без Путина. Колико година треба да изгубимо чекајући новог месију?

Ради се о овоме: ко не зна, нека не лупета. Лепезањење, изигравање хероја и паметњаковића пред женама, свастикама и шурњајама, није основ за политичку анализу. Разумети епоху, разумети збивање, схватити однос снага је основ анализе. Ту нема сопствених нада, расположења, љубави, нити оног гњецавог, никад оствареног, словенског братства. Ко не уме да барата чињеницама, нека се уздржи од тога да са јавношћу подели своја осећања, љубави и сличне ванполитичке категорије.

Свет ни једног трена није постао мултиполаран, али је генијима то промакло, јер су хтели да виде слом америчке хегемоније. Америка је, међутим, данас јача и доминантнија, него пре двадесет година. Само, то треба умети видети.

Посебно је било трагично гледати русомане како објашњавају да ће санкције Русију ојачати и унапредити – за тако нешто смо имали пример овде деведесетих и ништа схватили нисмо. Бројке у српској политичкој аналитици, у којој се само Карлеуша још није окушала (бар ја не знам да јесте), не значе ништа. Пишем русоманима да је 1979. СССР иумао само два пута мањи БНД него САД, а да је данас, управо док Русија цвате под царем, амерички БНД 16 пута већи од руског. Ништа им до мозга не допире. Пишем да половина руског БНП-а долази од продаје нафте и гаса, а остатак од извоза сирове руде, обловине и оног богатства које земља даје, што је карактеристично за земље које, или нису индустријализоване, или су у процесу пуне деиндустријализације. Ништа. Лобање и даље не примају. Никако не могу да се начудим како верују у мултиполарни свет у коме Амери могу да уведу санкције Русији, а Русија њима не може. Ваљда би мултиполарност то подразумевала? Да виде Амери како је кад не може више да се вози Лада.

Није проблем што је вера изнад чула, па и памети. Тако је човек саздан. У питању је инфантилност Срба: веруј ти слободно у Русију, држи Путинову слику поред иконе, али немој да друге оптерећујеш својим фантомима. Просто: кад нешто не знаш, немој да пропустиш прилику да ћутиш. То је оно што наши аналитичари не умеју. Морају да цвркућу, чак и кад цвркут ни једном чињеницом не може да се поткрепи. Као што јунак једног филма стално понавља „Сваког дана, у сваком погледу све више напредујем”, тако су и гњаватори путиновске оријентације понављали да Русија сваког дана,у сваком погледу све више напредује, што није тачно, наравно, али и да јесте, нејасно је какве то везе има с нама? Шта је доказ да ће Русија икад доћи да помогне Србији, таман да је најјача на свету? Никаква чињеница није упућивала на то, али смо, ето, година слушали како Руси долазе, само да опосле још два-три послића.

Qubic
12. januar 2019. u 02.53
Путиноманијаци, стидите се. Лажете овај народ готово две деценије и производите реалну штету, јер вам људи верују, мисле да тек што није стигао руски тенк да их избави од ове несреће. Сад, кад постаје јасно да се то неће десити, ви извлачите своје дупе аналитичарско и прелазите на причу да Путин није Русија. Били сте и остаћете незналачка дупета.

Требало је, да сте људи, зналци и патриоти, да кажете овом несрећном народу да је сам, да му нико неће помоћи, да ће морати да се носи са Викинзима како зна и уме и тиме бисте бар пробудили имуносистем српског народа. Овако сте га само слабили, да бисте били хероји својих мама.

Још једна ствар: добро познајем српску политичку аналитику и знам како функционише. Редослед не мора бити тај, али механизам је увек исти: неки аналитичар, рецимо талентовани н, нажалост покојни, Жељко Цвијановић, напише неки проруски текст. Ови други, мање талентовани од њега, текст прочитају, помисле да Жељко зна нешто што они не знају, па мало комотније препричају његову причу и, успут, додају и погладе. Сад тај други текст читају остали, па мисле да и овај други нешто зна и Ресавска школа улази у пуни замах. Понавља се унедоглед, па се, од пустог понављања, поверује да ће се нешто заиста десити, јер је свуда у јавном простору. Немогуће да се сви варају! При том, потпуно превиђају да је све потекло од једног аналитичара, да уопште не постоје „сви”, него само један, а да су остали само ехо. Жељко Цвијановић не мора бити обавезно на челу ланца аналиттике (он је узет само као баналан пример), може и неко други, али је ланац увек исти, а одсуство укључивања мозга има снагу табуа.

Да се разумемо: политичка аналитика није математика, може да се погреши, али само потпуна незналица може да греши осамнаест година.

И, где смо сада, псоле осамнаест година бајки? Путин није Русија? Да ли је могуће?

Мудраци моји…





http://milanmilenkovic.com/milan-milenkovic-mamini-geniji/?fbclid=IwAR1HOVTUCDw5Jd2hLJ5f4pJVHH5KgSKtKoyPkNE... zJf40v9vs
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
12. januar 2019. u 03.09
Zeljko Cvijanovic je bio još jedna teska bosanska budaletina i saradnik DBa kao i žena mu novinarka Bolikite.
Qubic
12. januar 2019. u 03.46
Ono što je meni tu ključno, jeste sledeći paradoks:

„Америка је, међутим, данас јача и доминантнија, него пре двадесет година. Само, то треба умети видети.”


Dakle Amerika je jaka (na kraju uvek i svakome mogu da uvedu sankcije), od Putina i Rusije nema pomoći (što je na kraju tačno, ne mogu, sve i da hoće ili jedva mogu sebi da pomognu...) , na drugoj strani treba se nositi s Vikinzima.
Kako?
Nama očigledno treba jedan Kraljević Marko , ili kad bismo svaki od nas pet miliona bili (po) jedan (mali) Tesla.

Ne vidim rešenje, bar ne neko trenutno...trebalo bi neki krupni geopolitički dogadjaji... da uzdrmaju celokupan ekonom.politički sistem u svetu (a i u/iz/nutra).
Qubic
12. januar 2019. u 03.49
? don't know

ken ga ru* - ja ne razumem (na aboridžanskom)
Qubic
12. januar 2019. u 03.56
Vremenom, polako, mic po mic... istorija je pokazala suprotno, kroz istoriju i u istoriji je uvek i sve bilo naprasno. Daklem srećno!

*a možda i oni nisu baba-roge, ti Vikinzi... a (?)
Qubic
12. januar 2019. u 03.57
ni oni*
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
12. januar 2019. u 04.20
Ti mora da si isto neka bosanska budaletina na arbajtu u Kenjadi. Da ista znaš o Rusima koje pljujes znao bi da su im Vikinzi u osnovi njihovog starog plemstva. Postoje ruske knige istorije o tom periodu.
Qubic
12. januar 2019. u 04.38
Ti si Markiz glup da bi čovek sa tobom razgovarao. U tvom slučaju biti glup i biti štetočina je jedno isto. 'Viking' je samo metafora u Milanovom tekstu. Uostalom javi se njemu u njegovu emisiju ako ti je stalo do razgovora.

Vikinzi se jesu doseljavali u Rusiju i Ukrajinu 0.0001% (u stvari današnje prostore Rusije i Ukrajine) ali tu se sva priča završava.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
12. januar 2019. u 07.20
Ne lupetaj gluposti kao i taj Milan. Šta ti mislis kuda su isli i plovili Viknzi koji su sluzili caru u Carigradu. Supljoglavi majmuni kao i DBjci koji drugima sole pamet.
Qubic
12. januar 2019. u 07.54
Da, i oni su uspeli da ostave {„rojalni”} genetski trag u genetskom kodu stotina milona starih i novih Slovena.
Qubic
12. januar 2019. u 07.57
*starih i mladih
Qubic
12. januar 2019. u 08.02
stotine*
Qubic
12. januar 2019. u 08.18
*DeNoviSad lol

Kada bi Bog određivao po genetici, vi biste danas bili faraonovi, Mojsija nikad ne biste doživeli, a kamo li Isusa Hrista.

A možda i jeste faraonovi, otkud znam. Pitanje lanaca.
Qubic
12. januar 2019. u 08.28
...nego ste postali materijalisti i inkvizitori, i šta ću vam sad ja?
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
12. januar 2019. u 09.13
Mi živimo u istom kraju još od starijeg kamenog doba, dali smo covecanstvu umetnost, metalurgiju, pismo i naizmenicnu struju mislim da je to dovoljno i da nikada nismo morali da rintamo praveci piramide kao sto sad za tvog bilmeza motaju kablove.
Qubic
12. januar 2019. u 09.39
Ne znam, ne razumem tvoj nadimak (nick), ...ali moj nadimak je poruka, ljudi nemojte da se kockate, ili kockate, jer kockanje je porok, ako nešto radite radite 'na sigurno', mozgom, na budite kao ja, ili da puštate da život prolazi pored vas... (pasivna kocka), a vi ne radite ništa... jer pregaziće vas život, kao što i mene...

Uotalom šta godj (whatever)...



https://www.youtube.com/watch?v=NiLlZubHhl0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2xcjQFvhyvgd6oNITVcMrNLG7Mm39oA-RxH2cbWBT3kJ XxtEdOfViN5Sc
Qubic
12. januar 2019. u 10.12
...svi putevi vode u Kenšasu, ali svak je krojač svoje sudbine tako da ti putevi mogu da budu različi, teži i lakši, ružniji i lepši, da imaju karaktera ili da ga nemaju. Manje ili više veličanstveni. Put bez karaktera put bez mozga, put bez srca, a život je jedan. Pa ti sam prosudi. Ja se divim ljudima.
Lorka
(поета)
12. januar 2019. u 16.52
А које то знање и 'моћ предвиђања' показује аутор овог текста?
Рекао бих да се ни он не разликује од свих 'аналитичара' које у свом тексту критикује (с правом!).

Ствари у геополитици никад нису црно-беле, а управо се аутор текста - искористивши доделу једног обичног ордена као покриће за своје тезе - прикључио том црно-белом свету.

Није ни моје да предвиђам догађаје, али свакако нисам слеп да не видим да је свет већ постао мултиполаран. Једно куповање утицаја комадом неког метала који се зове орден - свакако не мења ту чињеницу.

Деведесетих година смо пропали јер нас је водио човек који није умео да предивди догађаје ни две године унапред (Милошевић). Затим су га наследили они који нису у стању да виде будуће догађаје ни месец дана унапред, а нити да процене искреност намера својих '(не)пријатеља' у датом тренутку, нити да уоче замке у коју су их већ увукли њихови 'светски пријатељи' и 'саветници'.

Зато ни ја нећу да се бавим 'предвиђањима', а и аутору текста бих препоручио да своје инверзне 'анализе', засноване само на додели једног парчета метала, назива 'предвиђањима' а још мање анализом, поготову што се она засновала на небитним детаљима и погрешним параметрима.

Свакако није у праву ни страна коју он критикује, а која је такође формирала силне црно-беле тезе на тој истој платворми, платформи доделе једног парчета метала једном председнику државе у којој се жели купити понеки гео-политички утицај. Јер ако се ордење додељивало и хрватским политичарима од те исте стране, онда то управо доказује да свет није црно-бел и да су нијансе између црне и беле боје - итекако значајне.
dulebg
(posmatrach)
12. januar 2019. u 17.42
Лорка, што мучиш Љубица, видиш да ужива?!
Нашао је блогера који мрзи Русе колко и он, сад ће у камен да урезује његове стихове.
geriatrikus
(zvakac karamela)
12. januar 2019. u 18.23
>>Нисам од оних људи који, кад се деси нешто што су предвидели, ужива у томе да каже: „Зар вам нисам рекао?”… у ствари, јесам, баш сам од тих људи. <<
Ма ја...само твоје побуде су нешто друго! Они су нако, а ти овако. Крупне су то разлике. Шта ће теби сва мука са блогом и свим тим егзибиционизмом, мука жива. Али мораш...неко мора, а ко ће боље од тебе очи отворити заслијепљеним масама.
Сад оно што су те убиједили да си се зајеб'о прије 15 година и ти стрепио и чекао сво вријеме неће ли који зрачак бљеснути да им докажеш како су били незналице нема везе са твојим менталним стањем, није то утицало на тебе да направиш бар три кардиналне фуле у својој надахнутој анализи. Ти само желиш да освијестиш свјетину.
Како тамо неки мрзитељ Руса, који је неким случајем њихов предсједник и који одликује неког Србина, који је узгред и предсједник државе тих Срба може поштовати и желити добро тим Србима послије таквог чина?!
Није орден неки вид исказивања поштовања да би се давао пријатељима или партнерима. То се душманину гурне у руке и тиме му ставиш до знања да знаш која је то фукара.
И шта тај Путин ту паламуди? Посјећује ли он Сербианцафе? Чита ли он шта се дешава? Све му под носом, елита српског дискутског тијела свакодневно анализира и Вучића и њега, и Доналда и Дода, и Жељку...лажем шта ће њу сироту ко анализират...и све му је ту, а он звечку Ацики...па јебем му матер Путине, гледај мало...
POLARIS
(доктор)
12. januar 2019. u 18.58
Да заиста шта хоће тај Путин и уопште ти Руси. Милан ми је отворио очи, ево пакујем се и одох на протесте из истих стопа, одох мало да „ђиласам”
OpetJa
13. januar 2019. u 00.42
Најгори Миланов текст!

Сав је у знаку наслова и првих реченица („не радујем се што сам у праву...а у ствари се радујем”). Милан се изругује неким замишљеним аналитичарима којима је он доказао да је паметнији, па стога има право да их назива „маминим синовима”.

Кога интересује све то пубертетско поцупкивање?

Нека Милан напише нешто што приличи озбиљном човеку.
На начин како то приличи озбиљном човеку.
Па да то и прочита неки озбиљан човек.

Када би се очистили сви неозбиљни и неукусни „украси” његовог текста, остало би следеће.

1. Путин је дао орден Вучићу.
Из тога не следи никакав закључак о Путину, него о Србима: коме дати орден када Срби упорно бирају Вучића и никада им није доста. Да су Срби изабрали бољега, Путин би га још рађе одликовао. Али, Путин има у руци орден, а Срби подмећу Вучићеве груди. Принцип - орден мој, груди ваше!
Можда би било најбоље да орден није ни додељивао, но - моја је процена - хтео је да га обавеже на неку доследност и да га прихефта иглом од медаље да се не њише на сваком поветарцу...

2. Подсмехнуо се Милан хипотетичним „маминим синовима” да причају како Америка пропада, а „Америка никад није била јача”.
О овоме бих могао пуно да пишем, али бићу концизан: немаш ти Милане појма о Америци. Прочитај књигу „America, The Farewell Tour” од Chris Hedges-а.

3. Подсмехну се Милан и тврдњи да су Русију санкције заправо ојачале. Могао је да погледа податке ОЕЦД-а који кажу да је Русија у годинама од 2015 до 2018 имала редом раст ГДП-а -2.83, -0.10, 1.55 и 1.63.

4. Рече Милан и ово: „Што руси Америма не уведу санкције, па да не могу да возе Ладу”. За Ладу није ни важно, него кад би Руси увели Америма санкције не би имали начина да стигни до свемирске станице нити би имали ракетне моторе да лансирају своје комерцијалне (и војне) сателите.

...Нема сврхе даље полемисати са овим неозбиљним текстом.

Што се мене тиче, оде још један човек кога сам некада сматрао паметним и на месту.

Не губим наду за то што је лоша власт (а она је најлошија откад памтим и од ње ће вити лошија само она која дође после ње), него за то што је опозиција сва од зла оца и од горе матере. Нису ни за крив к...

QubicPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Qubic
13. januar 2019. u 02.52
Kvaka 22 moji prijatelji... i totalna monopolizacija.
Nema moderne demokratije bez hipnoze pa vi pričajte šta hoćete... kad ona tri čobana na livadi mogu da nadglasaju Sokrata i Platona... onda ni bez kralja ne valja. ... Monarhija ima svoju estetiku, imanenciju i (svoju) veličanstvenost, kopija je onog 'kako je na nebu tako i na zamlji'.

Ili kad se za nekog kaže da ima zlatno srce (golden heart) koje ne može da se korumpira. Zato sam ja konzervativnui lik, i svesno i odgovorno tvrdim da nema života bez monarhije (i hijerarhije).
U isto vreme buntovnik jer je sloboda ultimativni cilj. Tako da nema života ni bez panka jer sva ta energija (vaspitanja) mora negde i da se kanališe... Inače sve to (ovo ovde) ni na šta ne liči...


Qubic
13. januar 2019. u 03.14
A danas je u svetu upravo tako (to ima i u knjigama proročanstava, da će jedno takvo vreme doći...), dijametralno suprotno... kad stopala zauzmu mesto glave, a glava zauzme mesto stopala. Da ne pominjem onu reč (da ne koristim ružne reči...).
Precanin
(Нека буде борба �)
13. januar 2019. u 11.39
Qu(rac na ku)bic...


Одвојих 45 сек на овог самопромотера. И превише...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.