Diskusije : Politika

 Komentar
Не знам ни сам како сам могао..
D-Man
(Analyst)
20. novembar 2018. u 15.02
... да одгледам и 20 минута:
https://www.youtube.com/watch?v=OMMNVWgm0Ps

Ето га, Вучић, у још једној ''Ћирилици''. Рекох сам себи, ајде, седи и послушај шта тај Вучић има да каже у тој емисији.
И издржао сам 20 минута класичног испољавања нарцисоидне психопатије. Јбт, па зна ли тај човек да било шта каже без истицања самог себе у први план?

Какве су карактерне особине људи који сарађују са њим а који могу да трпе такву нарсисодиност једне особе? Има ли ко од тих људи било каквог морала?

На питање шта очекује од гласању за пријем тзв. Косова у Интерпол идиот, онако у пролазу, спомене Дачића и Стефановића и онда одмах настави нашироко са причом како је и он, је ли, звао неколико председника и премијера да их моли да не гласају за пријем тзв. Косова у Интерпол!!!
Па, манијаче, ко те уопше пита о детаљима ко је кога звао. Зар се не може одговорити са: ''Ми смо урадили све што је у нашој моћи; видећемо шта ће се десити на том гласању''. Не, он иде у круг, истиче себе у први план, гура једну те исту причу о некаквој својој жртви за добробит Србије.

Страшно, заиста страшно!До када ће то тако? Може ли тај тип да престане бар на два дана да се појављјује у медијима? Па тај манијак уопште и не крије да он одлучује у свему иако, колико је бар мени познато, функција Председника Србије је више мање протоколарног карактера! Зар не би Премијер (или Премијерка, шта ли је) требао да има највећу одговорност и за њањску и за унутрашњу политику?

И онда она гомила зомбија у студију која мора да му пљешће када он, као, каже нешто паметно или шта ли, је стварно тешки очај.

Јбт, па до када ће народ у Србији слушати небулузе попут планова које он предлаже Западу а нико код нас појма немају шта он то предлаже? Па није му Србије његова очевина па да он на своју руку одлучује шта и како треба и са Косовом и Метохијом и са било чим другим везаним за Србију!

Како је уопште могуће да један човек, који заиста и на први и на сваки други поглед не изгледа нормално и не понаша се нормално, приграби сву власу у Србији и буквално ради шта хоће!?
Заиста, имају ли ти његови полтрони образа кад он већ нема? Очигледно да немају па не знам ни због чега постављам то питање.

Жалосно да жалосније не може бити! Па могу ли бар мајка и отац да му кажу: ''Сине, доста је, не брукај се више!''
Precanin
(Нека буде борба �)
20. novembar 2018. u 15.53
Како је уопште могуће да један човек, који заиста и на први и на сваки други поглед не изгледа нормално и не понаша се нормално, приграби сву власу у Србији и буквално ради шта хоће!?
...
Тешко је схватити, али та сподоба, та болесна огавна фаца има велику подршку и у РС, не само у Србији, разогаврам с људима љетос и не могу да схватим. Да ли је ријеч о некој опсјени, да ли су ти људи изгубили разум, ја заиста не знам!
Па и на овом форуму имаш ликова који ће да запјене чим напишеш нешто негативно о Слини.
Кесер, Поларис итд.
dulebg
(posmatrach)
20. novembar 2018. u 16.48
Мени није јасно да нас држи за дебиле. Прича ноторне лажи, па јел му јасно да тиме себи копа јаму?

Обећава боље дане од 2012-те, хвали се са порастом БДП - а тај БДП нема везе са стандардом нације. Обећава нове СТРАНЕ инвестиције, а познато је да се од страних инвестиција само ТАВОРИ.
D-Man
(Analyst)
20. novembar 2018. u 17.16
„...има велику подршку и у РС, не само у Србији, разогаврам с људима љетос и не могу да схватим.”

Тачно и то се заиста да приметити. Наши људи, нарочито старије генерације, су страховито наивни!

Ја имам чак и неке рођаке и пријатеље (и у Србији и у РС) који о њему мисле све најбоље.

Мени је јасно да су људи уморни од неизвезности, од тешког живота, од беспарице, још увек су свежа сећања и на деведесете и на ратове, и на иживљвање Запада над нама Србима, и на испоручивање српских бораца непријатељском суду, и на чињеницу да смо изгубили територије где су Срби били већинско становништво, и на чињеницу да су нам отели и Косово и Метохију коју многи сматрају својом колевком... ... дакле, све су то чињенице и све је то и тачно и свеже!
И када се онда појави један демагог, као што је Вучић, који прича о миру, о сарадњи, који људе често и плаши ратом уколико се ово или оно не уради, који обећава бољи живот једног дана (причаће ко преживи), који људима намеће своје мишљење да ЕУ нема алтернативу а самим тим када нешто нема алтернативу онда је и закључак да немаш другог избора и да се са тим мораш помирити, ето, на жалост, тако он манипулише са наивним Србима!

Демагогија, патетика, уз почесто дизање гласа, као, против неправде, криминала и ко зна чега још не, кад се народу у главу усадио тешки дефетизам и осећај мање вредности, онда је тај народ зрео да му Вучић прича бајке и глупости те да тај исти народ (прилична већина) слепо верује.

Колико пензионера или, генерално гледајући, старијих људи тј. генерација гледа и слуша само медије које Вучић контролише? Па велики број којем Вучић на такав начин испира мозак. А када слушаш једно те исто сваки дан и када ти се то понавља више пута (уз све оне страхове које сам навео изнад и од рата и свега другог) онда је изгледа то рецепт којим Вучић успева да изманипулише велики број људи.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
20. novembar 2018. u 18.00
U Beogradu na spomen Vodje, vecina ljudi reaguje kao pred trenutnu povracku..

Postavljacu topika svaka cast na izdrzljivosti, da gleda i slusa tog degenerika u tangama.. Cist mazohisticki cin, da sam sebi u stomak strpa kamencinu od 2 kg..


ZYUGPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ZYUG
(kazachok specijalista)
20. novembar 2018. u 22.58
osim sto serendate protiv vucica, jel imate nekog ili nešto da ponudite kao rešenje
rizling
21. novembar 2018. u 03.11


rešenja nama. Kako je danas, i kako će biti sutra zavisi od AV.

*************
Mocnici kažu:

Sve dok nas budete slušali bićete na vlasti i možete slobodno da pljačkate sopstveni narod i državu. Ne brinite, mi ćemo vas štiti. Ako nas ne budete slušali dovešćemo opoziciju na vlast i omogućićemo im isto što i vama jer će oni da nas slušaju. Pa vi odlučite.

************

Sto NASI vlasto drzci i RADE. Kako je AV mlad, , to može potrajati još najmanje 20 DVADESET godina.


Sve institucije su unistene, opozicija proglasena, krimosima, lopovima. A nikog ne hapse? Zapad sve to TOLERISE. I podržava.

POLARIS
(доктор)
21. novembar 2018. u 04.53
Колико емоција колико острашћености, зашто се ви господо не ангажујете политички и на изборима победите Вучића и тако нас решите беде, уместо што на овом форуму кукумавчите, пљујете, критикујете и показујете своју фрустрацију.

Где сте ви то до сад живели и у каквој лепоти и благостању кад сте толико критични.

На овим нашим просторима од краја осамдесетих ми смо у срању и само се циклично мењају мања и веће срања. То је целих тридесетак година, већина вас букача са форума једва да је била рођена у том периоду. А колико видим покупили сте сву памет овог света, али што памет већ и сву некултуру.

Вучић није идеалан, могло би се до сутра набрајати све оно што не ваља код њега, на крају крајева идеалан предсједник и не постоји, такав је какав је, али ја не видим који би то лик у Србији био боље решење од Вучића. А кад је већ ту треба га конструктивно критиковати и утицати да мења неке ствари.

Да ништа друго није урадио, захвалан сам му на препороду војске и то је доста.

Међутим ваше критике колико видим у ствари су углавном израз ваших фрустрација, непознавања функционисања политичких система и уопште политичке ситуације у земљи и свету, аутошовинизма и велика некултура.

У својој острашћености нисте способни рационално размишљати. Вама је битно шта је Вучић рекао у Ћирилици, каква уста има, ко му је отац, како држи руке, је ли се пресамитио или не,..., а не да ли има каквих резултата његовог рада.

Кажете обећава бољи живот од 2012, па шта очекујете поред таквих хејтера као што сте ви да се све промени и да почнемо боље да живимо, али да се ништа не осети, да нас нико не узнемири и не помери из наше учмалости, нерада, некултуре,...

Па не може се јеб.ти, а да не уђе. А после јеб.ња нема кајања.

Човек
rizling
21. novembar 2018. u 05.11

Doktore,

sa tvojom diagnozom, napunio bi Vrsac i Kovin :))))))))

POLARIS
(доктор)
21. novembar 2018. u 05.28
Очекивана реакција, ово је форум, размена мишљења, а не размена увреда. Покушај за почетак прокоментарисати и изнети своје ставове за и против. Мислим да дозвољаваш да свако има право на свој став, макар и погрешан био.

Да ли мислиш да ћеш са увредама променити нечији став. Нећеш. Али са конструктивном комуникацијом даћеш му могућност да преиспита свој став или да он прокоментарише твој став. И у тој размени информација сви ће бити богатији.

А што се тиче твог коментара, не љутим се, јер он за сада више говори о теби него о мени.
zori
(Чича)
21. novembar 2018. u 08.15
Tehnicar
(Tehnicar)
21. novembar 2018. u 09.05
Onak, koji tvrdi da u Srbiji nema boljeg od Vucica, smatra sve srbe lopovima, lazovima i kriminalcima. To jednostavno nije tako niti će biti.Postenih i sposobnih još ima, hval Bogu. Neko ko je zaduzio gradjane za dodatnih 12 milijardi eura, pokrao penzionere, a hvali se uspjesnom ekonomijom je strasan lazov. Iza njega ne postoji ni jedna transparentna privatizacija, strana investicija, prodaja državnih dobara strancima itd. Sve je jedna velika laz. Kosovo je de fakto i de juro predao albancima, uveo svoje batinase (kriminalce) da uguse bili koju pobunu tamo i natjerao predstavnike srba da priznaju tamosnji ustav i ucestvuju u radu skupstine. Dakle, pogazio je ustav Srbije i natjerao i ucjenio sudije da cute o tome. Pogledaj gdje je smijestio Tomu i koliko to kosta državu u kojoj gladuju djeca i straci.

Ovakav predsjednik nesmije da vlada Srbijom, nego je zasluzio robiju!

Treba li još nabrajati, kada ćemo o argumentima ili je ovo dovoljno?
pravda_i_istina
21. novembar 2018. u 09.10
Precanine, na ovom forumu imaš dusevnih bolesnika koliko hoćeš, bas sam pretražio malo i neki non-stop pišu da lece dusu - od takvih ne treba da cudi sto „pene” na ove kojima su nadimci: slina, ljiga itd.
pravda_i_istina
21. novembar 2018. u 09.13
odnosno sto brane te sa skaradnim nadimcima, jer da oni ne postoje, „branioci” bi morali da se suoce sami sa sobom
Jocko4
(observer)
21. novembar 2018. u 10.28
POLARIS,

Скерлић је једном рекао: „Нисам кокошка да носим јаја, али знам које јаје је мућак.”

У конкретном случају, Вучић је мућак и то потврђује скоро сваким својим наступом. Довољно је прелистати или преслушати оно што је изјављивао последњих неколико година, да би се схватило с каквим егоцентриком, лажовом и фолирантом имамо посла. Он је каријериста у најгорем облику, кукавица која лечи своје комплексе изјавама о својој непоколебљивости и обмањује народ, на чијој штети гради свој углед код светских моћника.

Он нам је подметнут и лажне изборе, којима је Вучић изабран, најбоље је објаснио Никола Алексић.
D-Man
(Analyst)
21. novembar 2018. u 10.30
Поларис,

Ти имаш право на своје мишљење као и ја на своје, зар не!?

Ја када говорим о Вучићу говорим о класичном примеру нарцисоидне психопатије.
Исто тако, ради се и класичном силеџији који је мањи до макова зрна када се сусреће са јачим од себе (читај, политичари са Запада) док на другој страни, глуми тј. он заиста јесте и Бог и батина у Србији).

Какви су то његови постигнути резултати? Отварање српског тржишта странцима? Ма, наравно, није он први почео са тим али...

Има ли у Србији пораста производње ДОМАЋИХ фирм?
Отварају ли се у Србији ДОМАЋЕ фирме које запошљавају раднике?
Да ли Србија оно што извози производи у ДОМАЋИМ фирмама или је извоз базиран на производње фирми које држе и контролишу странци (самим тим и остварују профит) а које је, иначе, држава Србија субвенцијама привукла у Србију (дакле, питање је колико буџет Србије има користи од таквих фирми где кајмак побирају странци а колико сам чуо многе од тих фирма су ослобођене разнорзаних пореза).

Да, Поларис, нема рата, мир је. Са те стране можда је то и најважније јер је рат највеће зло па чак и за победника у рату.

Али, Поларис, па тај човек је случај за психијатрију. Па, човече, он по цели дан виси по медијима и прича само о себи, увек о себи у првом плану. Да ли је то нормално?

Неко упита има ли ко бољи од њега те да понудим(о) решења.
Па, управо је ствар у томе да, на први поглед, и нема нико бољи. Тај исти Вучић може народу да испира мозак 24 сата дневно. Други за то немају прилике.
Он, као Председник Србије (што је више мање протоколарна функција), контролише и Владу и војску и полицију и службе безбедности и све што се дешава у Србији!
Поларис, човече, да ли је то нормално?

Он је апсолутиста, тиранин, узурпирао је сву власт, на свим могућим нивоима.

Његова пропагандна машинерија је иста као и она некадашња Брозова када нам је Броз био наметнут као све и свја. Али, оно је бар био једнопартијски систем па је и било логично да следиш политику партије на власти.
Шта је ово данас? Као некаква демократија, вишепартијски систем, а један човек у шаци држи целу државу.

Не може ни једна зграда да се окречи у Србији а да се он не појави у медијима и то славодобитно објави.

Шта су, заиста, његови успеси?
Дијалог са шиптарима?
Субенције страним фирмама које послују у Србији?
Београд на води?

Кажеш да је модернизовао војску. У реду, можда и јесте (ја немам податке осим што знам да данас Србија има неколико Мигова 29).
Да није можда та модернизација војске више због жеље Русије да помогне?
Иначе, контрола властитог неба је важна и због ваздушних коридора за цивилни саобраћај за који се добијају прилична финанцијска средства. Ако не контролишеш своје небо нема ни тих средстава а, исто тако, НАТО би званично контролисао ваздушни простор изнад Србије.
Да ли је то, дакле, резултат Вучићевог рада или утицај Русије која је омогућила Србији да тим Миговима има контролу над ваздушним простором Србије.

Не знам ко оно предложи да се политички ангажујемо и кандидујемо проив Вучића. Па, јбт, не могу ни већ постојеће политичке партије у Србији да му конкуришу (а делимично сам и рекао због чега) а неко провоцира са питањема заште се ми дискутанти политички не ангажујемо.
Смејте се господо колико хоћете али и ова наша пискарања су једна врста политичког ангажмана без обзира колико то наивно звучало.

И, не, нико не тражи од Вучића да прети Западу, да нас води у неки нови рат и сличне ствари. Али, брале, дај више зачепи једном и престани да се појављујуеш у медијама и просипаш онакве глупости у стилу ''ја па ја''.
Помажи Влади, помажи полицији, на питања одговарај кратко као сваки политичар и дипломата, заборави на ''ја'' и почно да користиш ''ми'' и бар нам нећеш, у том случају, својим коментарима загорчавати живот.

nniki
(Nanotech)
21. novembar 2018. u 11.25
Interesantno je a donekle i fascinirajuce! Za poslednje dve godine konstantno se smanjije broj onih sa ovog foruma koji kritikuju, omalovazavaju, ponizavaju i klevetaju Vucica, tzv Vodju i njegovu Vladu!
Nazivaju ga pogrdnim imenima, ukljucujuci i izdajica, peddder, pitzousti itd.

Ko su ti najzeci napadaci Vucica i Vlade Srbije?
Uglavnom nasi Dijsporci od kojih je vecina pobegla da se nebi nasli tamo u slučaju da moraju da brane Srbiju.

Šta takvi ne razumeju ili ne žele da prihvate istinu?
Pravo stanje i velike poteskoce Srbije još od početka 1990-tih.

Međunarodno demoniziranje Srbije a naročito sa zapada i od skoro svih samoprodanih država, bivših clanica Jugoslavije i još nekih vekovnih i podmuklih bastards.
Bez obzira sto je Rusija uz Srbiju, Vlada Srbije zna da je veoma nepovoljno za Srbiju da oni teraju inat i da se ponasaju onako kako bi želeli nasi virtualni „politicki Stratezi” koji su skoro svi bas na tom trulom zapadu. Naravno, njima je sve bolje i sigurnije tamo gde žive a to im je od ciste sreće a ne od svog znanja jerbo zapad može da ima takvih na milijarde ako to zažele.

Ogovaranje Srpske Vlade po stilu „trala baba lan da joj prođe dan” je neozbiljno, uvredljivo, pristrasno, jednodimenzionalno a često i priglupo.
Opet vas kriticare i virtualne „politicke stratege” pitam:
Šta bi po vama trebala Vlada Srbije da cinii zašto?
Koga biste vi smatrali da treba da se izabere u Vladu i zašto?
Da li biste isli da branite Srbiju ako se zarati?

Ja znam odgovore velike vecine vas ali svi diskuti ih ne znaju.
Preporucujem vam da diskutujete o necem konstruktivnom i poucnom ili, sto bi rekao Svabo:
vielleicht mögen Sie kaputten vagonen nehmen
Precanin
(Нека буде борба �)
21. novembar 2018. u 11.59
Зјуги, Никица...листа Слининих подрепаша није мала. И Ти Дман, трошиш драгоцјено вријеме на Поларизованог „доктора”, нема ту вајде, никад је није било. Острашћено је то, можда је и бот (pascere et porcos, ne margaritas).
А реалност је да је нама власт све гора, Досманлије су испале горе од Милошевића (не мислим наравно да је Милошевић требао да остане на власти ни један дан више), Слина је 3 пута гора од Досманлија...
Ми ту међу политичарима, новинарима, медијски познатим личностима имамо 2,3% часних људи, све остало је го олош и смрад. Наше друштво је у тешкој кризи. Часни њуди немају механизме да се наметну а прихвачени систем избора власти је непромјењив јер су га себи прилагодили ови паразити.
Утописти попут мене мисле да је могуће да на валст у Србији дођу Двери, Заветници...али ништа од тога док су нам овакo Поларизовани „доктори”.
Werba
(N/A)
21. novembar 2018. u 12.01

ZYUG
(kazachok specijalista)

20. новембар 2018. у 22.58

osim sto serendate protiv vucica, jel imate nekog ili nešto da ponudite kao rešenje
======
kozacok,
rešenja ima i to dobrih čak i ovde na ovoj belini..ali ti nisi u toku..
dulebg
(posmatrach)
21. novembar 2018. u 13.16
Вучић је лутка на концу, корумпиран и застрашен по мери да ће да изврши све што му се нареди. Ушао у дил са Ђаволом и сад нема назад.
Novak
21. novembar 2018. u 13.39
Najvaznije je da mi ovde između sebe
razotkrijemo komunjare, udbase, izdajnike a
posebno one koji nisu pravi Srbi.
Posle će biti sve lakse.
Jocko4
(observer)
21. novembar 2018. u 13.40
Да ли би могао неко други да буде изабран на место премијера, одн. Председника Србије ?

Кратко речено: могао би, али ... тешко.

Није проблем само у Вучићевом „ја, па ја”, него и у многим другим сегментима његових радних обавеза и активности у које је себе утрпао мимо свог делокруга.

1. Томислав Николић га је поставио на место премијера Србије, а обојица су из СНС-а. Тиме је СНС приграбио обе полуге власти.
Тоомислав Николић се показао врло слабим и више се трудио да безбедно по себе дочека крај мандата, него да јача Србију. Тада је Вучић, премијер одлучио да се лично укључи у преговоре у Бриселу, уз „оправдање” да се преговори „издигну на виши ниво”.

2. Још од тада, као и сада, као Председник, није и не обавештава редовно Скупштину о садржају преговора и шта је све потписао, нити је Скупштина имала прилике да подржи, или не његове извештаје и споразуме које је потписао. Те информације зна само ужи круг његових сарадника. Међутим, из понашања лидера „Косове”, њихових изјава и промена на терену, може да се закључи да је Вучић потписивао многе споразуме којима се ојачава независност КиМ, на штету Републике Србије.

3. Вучић је Председник државе, а и даље се понаша као председник СНС-а. Већ је хронично да више енергије улаже да напада опозицију, уместо да заступа интересе Србије на КиМ. Његове изјаве и одговори се своде увек на исту матрицу: он за себе каже да се непрекидно бори за Србију и српски народ на КиМ, а затим скреће разговор на бламирање опозиције и томе посвећује 80% до 90% времена.

4. Стране инвестиције су добре као допуна домаћим и државним, а од времена „жутих” су упропашћивани преостала привреда, економија и банкарство у Србији. Тај тренд је наставио и СНС. Тако је Србија доведена у ситуацију да доминантно зависи од страних инвестиција, што је лоше политичко опредељење.
Вучић се често хвали привлачењем страних инвеститора и отварањем нових радних места, али би детаљнији извештаји и анализе показали право лице таквог „напретка”: дискутабилни услови рада, скандалозно понашање послодаваца према запосленима, мале сатнине, неуредне исплате, штрајкови запослених у недавно (пар месеци) отвореним фабрикама, ...

5. Председник државе шири дефетизам и страх од рата (?) кад год се појаве критике на рачун наших западних „пријатеља” и тако гуши било какав критички однос према понашању тих „пријатеља”. Карикира да би одбацио предлоге који се не слажу са његовим одлукама и скоро отворено изјављује да нема намеру да слуша никога - осим себе.
(Како се то зове, кад се Председник отме контроли осталих органа власти државе ?)

6. За његово решење питања КиМ, које никад није јасно навео, сад се правда да народ није разумео, а претходно је:
- покренуо тзв. унутрашњи дијалог, рекао да ће да изнесе своје мишљење на крају, није га саопштио и сам рекао да је више од 80% оних који се не слажу са њим,
- набацао неке флоскуле о компромисном решењу, корекцији граница, беспотребно и штетно навукао разговор на Прешевску долину и размени територија,
- рекао да је решење далеко и да га још нема.

7. Склон је да критикује и омаловажава свој народ приликом посета представницима страних држава.

И како да будемо задовољни таквим Председником ?
intrigue
21. novembar 2018. u 16.40
Par je razloga .
1. Preoteo je politiku i demokratama i nacionalnim strankama .
Sa EU i sam Merkelovom je na prs' u dupe , kao i sa Moskvom , Putinom .
2.Opozicija je od zla oca i od još gore matere .
Neko kore rece „ da Srbija sgurno ima bolje” ...Ko su ti bolji , ajda da čujemo . Ko ?
Ovo sto je sad na politickoj sceni nije ni za kerov K .

3. sa picoustim su se ipak neke stvari pomerile napred . ništa preterano veliko , ali primetno . ( da sad ne nabrajam) i zato narod razmišlja nešto kao : Bolje i sa ovim majmunom mic po mic...nego da nam za vrat dodju stetocine i nesoj iz opozicije , nećeš ništa .

mozete vristat koliko ocete ali letos sam bio tamo . palanka je u pitanju . i , na birou rada nema nešto mnogo nezaposlenih . po oglasnim rablama vise ponude za posao . traže se radnici za ovo ili ono . kažu posla ima , ali teko naći radnike . neće ljudi da rade . pa zato dolaze ljudi „sa strane” iz Banata , recimo .

istina je istina...
POLARIS
(доктор)
21. novembar 2018. u 17.29
Честитам и хвала, смањена је количина увреда.

Д-мен, твој пост је пун емоција, стичем утисак као да имаш лични однос са Вучићем. Колико се сећам ти живиш у Канади (можда грешим) чему онда толика страст? Што се тиче Вучића и било којег политичара открио си рупу на саксији, сви су они у „нарцисоидне психопате” сама потреба да се успињеш у политичкој пирамиди власти тражи такав ментални склоп.

Кога год да доведеш из ове структуре власти или опозиције добићеш исто у зависности од његових интелектуалних способности.

Шта је то „нарцисоидни психопата” постигао?

Немам увид шта Вучић ради као што већина дискутаната овде тврди да има и знају шта Вучић мисли и планира, могу само да расправљам о ономе што је транспарентно и видљиво нама обичним смртницима. А видим да је много лакше преживети него пре пар година.

Лепо су то изнели и појаснили и Техничар и Јоцко4, али шта имамо од тога што смо дефинисали да Вучић мућак, да ли ће то нешто променити?

Неће!

Можемо да га вређамо до бесвести, ништа се променити неће. Можда нисам био у потпуности доречен, али као легалиста поштујем институцију председника, ма ко то био и сматрам да само конструктивним критикама може да се иде напред и да се мењају ствари. И да увредама више говоримо о себи него о Вучићу.

Када сам рекао да од Вучића нема бољег решења и даље стојим иза те изјаве и заиста не видим особу која би тренутно била боља од њега. Дефинитивно да у Србији има много поштених и квалитетних људи, али нису на радару, тако да њихов квалитет не вреди ништа за Србију.

Неко је поменуо Двери и Заветнике (не видим овде никакву повезницу између ове две политичке опције и не бих их стављао у исти кош) Мој избор су свакако Заветници јер су наприближнији мојим политичким ставовима, али они на жалост још увек немају довољно ресурса да могу да парирају конкуренцији.

Неко ме је назвао „поларизованим ботом”, ок не љутим се то само говори о томе да те је мој став испровоцирао на неки начин, будући да у мом посту није било увреда значи да те је погодио мој начин размишљања, а то опет значи да ниси сигуран у своје ставове чим дозвољаваш да на тај начин будеш испровоциран.

И још нешто пријатељу тај „поларизовани бот” је провео готово 4 године у рату у Босни и цело време сукоба на Косову и спреман је опет да брани част српског рода ако буде било потребно.
MC_
(Bihilist)
22. novembar 2018. u 05.29
Na zalost, narod se kune u Njega.
Kažu da mu veruju, da je patriota.
Uclanjuju se u SNS, ocekuju neki posao, proviziju...
Ako nistam, dobar je i sendvic.
Zvuci karikirano, ali zaista je tako. Mi smo sada narod debila.

Kad se pomene dijaspora, pitaju zašto ne daju vise para, zašto ne ulazu...
POLARIS
(доктор)
22. novembar 2018. u 08.00
***
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
22. novembar 2018. u 01.53
Aha sve je kopao rovove i klao se sa mujama. Niko ne laže kao nasi Sluzbenici.
***

Велика је твоја мука шинтеру, не знам у каквом окружењу живиш кад си тако надрндан, али је чињеница да имаш изражену фрустрацију коју манифестујеш кроз неповерење, непоштовање, увреде,..., вероватно да од самога себе сакријеш своје слабости.

Да клао сам се са мујама и усташама и шиптарима и поносан сам на то. А ако треба опет ћу.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
22. novembar 2018. u 09.56
D-man,
Svaka cast. Ja sam izdrzao do momenta kad je predsjednik krenuo da tvrdi da je to nemoguće. Negdje oko 5-te minute.
crni_jaguar-bec
(Saobracajni inzenjer)
22. novembar 2018. u 14.16
Nniki, chudi me da ti koji si i sam „dijasporac” blago recheno klevetas sve nas ostale koji smo u inostranstvu kako napadamo vucica i kako smo „pobegli” od mogućhe odbrane Srbije?

Da nisi ti možda sam pobegao iz nekog sličnog ili možda nekog mnogo jacheg razloga? Mene lichno to ni najmanje ne interesuje. I koga sada treba braniti u Srbiji? Samu Srbiju od njenih krvozednih politichara koji je svakodnevno unistavaju još vise i vise nego predhodnici i koji otvoreno rade na stetu same Srbije a interes zapadnih sila.

Ja ovde nisam dosao iz nekakvog straha da chu morati možda sutra prekosutra braniti državu Srbiju od nekog neprijatelja. Verujem da će biti dosta njih koji će se ukljuciti u borbene redove ako zagusti. Sada je momentalno osim zapada, najvechi neprijatelj svih gradjana Srbije upravo taj isti vucic kojeg ti na neki način puno gotivis i branis.

Posao sam iz Srbije još davno, sto bi rekao nas narod nekad „trbuhom za kruhom”, jer sam uvideo da nema ni zivota ni buduchnosti daljim ostankom u njoj. Danas u Srbiji za jednog obichnog gradjanina i radnika je veoma teško u globalu.

Natalitet opada drastichno. Zašto? Mnogi mladi nemaju i ne vide nikakvu svetlu buduchnost ni za sebe i ako i imaju neki posao jedva se krpare od meseca do meseca. A još da osnuju porodicu, da dobiju decu! To je za obichog gradjanina Srbije vise nego luksuz.

Prava radnika su svedena na nuli. Radnicka komora i ne postoji koja bi stitila prava radnika u pogledu na derikoze firmase. Svaka cast pojedincima, ali takvih firmasa je veoma, veoma malo koji gledaju da svojim radnicima izadju u susret po potrebi.

Uglavnom je to grubo recheno izrabljivanje radnika i radnicke klase.

Zdravstveno osiguranje. Radio ili ne, skoro svaki pregled ako ne bas svaki placha sam pacijent. Neka me neko ispravi ako nije tako.

Cela Srbija placha danak Beogradu a šta je sa njom samom?

Neka od opstina kod Vranja i opstina Majdanpek su trenutno najsiromasnije opstine u celoj državi, a na tom putu su i mnoge druge koje će isto tako biti iscrpljene. Majdanpek - grad koji lezi na zlatnim zilama i kolicinama kojih nema u svetu i chije je zlato najkvalitetnije i najcistije u celoj evropi, zatvara zlataru, rudnik radi sa veoma malim kapacitetom i gde svaki mesec određena kolichina zlata mora da ide za Beograd, kao potencijal je na samom kolapsu i izdisaju.

Ovo i puno, puno drugih stvari su produkt vladajuchih stranki u zadnjih 20 - ak godina unazad i americkog stepena „demokratije”.

Sve je gore i gore iz godine u godinu a onda neko se pojavi i kaže kako nam dobro ide, kako dovodi brojne ( sumljive ) investitore i ulagache, kako otvara puno firmi, kako sebe prikazuje kao žrtveno jagnje u borbi da „ugled” i „cast” Srbije spasi, kako ovo, kako ono...

D-Man i Jocko su veoma lepo odgovorili iznad i mogu samo da im se pridružim, ne samo ja vech velika vechina svih nas koji smo „pobegli” kako ovde u dijaspori, tako i mnogi koji su još dole. Vuciceva strahovlada i diktatura može odgovarati samo kriminalnim osobama i neradnicima.

Neka neko obezbedi u Srbiji ne samo meni već svima nama koji smo u dijaspori sva prava koja imam ovde kao radnik, neka obezbede platu od koje mogu bez razmišljanja da platim stanarinu, komunalne troskove, sva mogućha osiguranja, hranu, skolarinu, gorivo i da mi još ostane para na racunu u banci, bez da razmišljam da li će mi nešto ostati i šta che mi ostati na kraju meseca ili da se uzajmljujem od poznanika, pa chu se među prvima vratiti u Srbiju.

Da mogu otichi na more najmanje sedmicu dana, na skijanje, da mogu otichi u Kino ili Theater na neki zanimljivi film ili predstavu, na neki izlet sa porodicom i prijateljima u prirodi,...Zar ne bi bilo to lepo?

Toga brate u Srbiji nema niti che biti sve dok narod ne stane ovim parazitima koji su sada nazalost na vlasti i koji kroje sudbinu svima u Srbiji na rep i zauvek ih ochisti kako sa politichke tako i sa svake scene u Srbiji.

P.S. Die ganze Bevölkerung ist eh ja schon längst mittendrin im kaputten Wagonen. Leider Gottes

Za mnoge druge: narod je već odavno u tim propalim vagonima. Na Boziju zalost
D-Man
(Analyst)
22. novembar 2018. u 14.33
Polaris,

Да, тачно је, моји коментари јесу пуни емоција. То што сам отишао из отаџбине не значи да сам заборавио на ту исту отаџбину.
Тамо сам и срцем и душом. Тамо ми живи родбина, пријатељи, познаници.
Не могу да се тек тако искључим.
Моја деца, и овде у Канади, у сваком спорту навијају за Србију.
Моја деца, и овде у Канади, са понсом истичу њихово порекло.
Како да ја онда то све да заборавим?

Вучић ми иде на живце јер је нарцисоидан тип. Одвратан, у сваком смислу те речи.
Апсолутиста, ради шта хоће, сву власт је приграбио себи. Да ли је то нормално? Ето, против таквих сам ствари.

Има ли ко бољи? Па сигурно да има али је просто немогуће да добију шансу. Ко контролише медије? Ко, у ствари, контролише апсолутно све што се дешава у Србији?
Довољно је да укључиш ТВ и погледаш вести из Србије и све ће ти бити јасно.

Тај тип отворено лаже народу... ... и, јбт, све то пролази! Већ сам рекао због чега то пролази.
Тај тип САМ смишља планове за Косово и Метохију! Јбт, ко га је овласти да то чини? Скупштина? Нешто се не сећам да је овлаштен од Скупштине.

Па сама чињеница да је сам себи укључио у преговарачки процес са шиптарима (када је био Премијер) а потиснуо и тада у други план ондашњег Председника (Николића) док данас као Председник исто он преговара а Премијер(ка) не, говори довољно о томе како је тај човек узурпирао сву власт у Србији.

Треба ли шта више? Како да човек не буде емотиван због свега тога?
geriatrikusPoruka negativno ocenjena. Pokaži

geriatrikus
(zvakac karamela)
22. novembar 2018. u 15.14
Мало знам, а и оно што знам ми нимало не помаже да схватим како неко у
истим опанцима воли Додика, а говнима лијепи Вучића...волиш Била, а мрзиш
Хилари???
D-Man
(Analyst)
22. novembar 2018. u 17.29
Додик баш и није јако вољен у РС али је нужност за опстанак РС.
РС је, на жалост, још увек, само један ентитет у другој држави са којом управља ко год стигне.
Са друге стране, Србија је фактички највећа држава на Балкану, самостална али је дозволила да сву власт узурпира један човек.

Додик је, дакле, у овом тренутку неопходан у РС а Србија би могла и без Вучића.

Није исто поредити ситуацију у РС и ситуацију у Србији. Моје скромно мишљење.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. novembar 2018. u 17.44
>>Додик је, дакле, у овом тренутку неопходан у РС а Србија би могла и без Вучића.

Није исто поредити ситуацију у РС и ситуацију у Србији. Моје скромно мишљење.<<
Твоје скромно мишљење. У реду. Опет моје је мишљење да Вучић, ма колико се он и Додо
волили не може перке Доди одбити када је аутократија у питању. Додо је
много већи ђилкош од Вучића.
Оно што ти тврдиш за Додика и што очигледно већина у РС мисли је идентично
са мишљењем о Вучићу у Србији. Ако покушаш бити објективан и истим очима
посматраш обе ситуације и сам ћеш доћи до истог закључка. Додо је долазећи, уз помоћ
запада, испишкао много јаче играче од оних против којих је Вучић ишао. Тај исти
Додо је био врло значајан фактор приликом бацања Слобе под аутобус. Да ништа
друго није урадио код мене је за то изгорио. Да му је тада спрашио метак
у челу све би му било опроштено, али га дати душманима...не и не. касније
се све остало показало. Али ја лично немам илузија да то неко прати, памти
и на основу тога се понаша. Не желим да утичем на било кога,
свако има право на своје скромно мишљење, него ми мало боде очи недосљедност, не
твоја, нисам је ни примијетио у твом случају, већ онако генерално.
POLARISPoruka negativno ocenjena. Pokaži

POLARIS
(доктор)
22. novembar 2018. u 19.26
Мислим да је битно гледати колико користи имају те две државе понаособ од својих лидера.
Чињеница је да обе имају тренд раста у сваком погледу, е сад је битно проценити квалтет и брзину раста и да ли постоји неко ко би био бољи у томе од њих двојице.

Моје скромно мишљење, да тренутно на радару нема бољих.

Проблем је у томе што су опозиције у те две државе јалове. Обојица су жестоки, а опозиција килава, никаква, јалова,...

Када би имали квалитетну опозицију, био би то препород у обе државе.

Тако да не треба замерати све њима двојици, већ више јаловој опозицији.
D-Man
(Analyst)
23. novembar 2018. u 03.12
geriatrikus,

Твоја анализа ситуације је фер.

Додик јесте дошао уз подршку Запада (за време Биљане Плавшић) али се онда можда и отргао Западу. Можда игра и за две па и три стране, не знам.
Можда Запад оставља РС на миру док се Србија и званично не одрекне Космета.
Jocko4
(observer)
23. novembar 2018. u 08.58
D-Man,

>'Можда Запад оставља РС на миру док се Србија и званично не одрекне Космета.'
- - -

Врло вероватно. Вероватно би после КиМ би на ред дошла Рашка, па Војводина, а потом Република Српска.

П.С. Не могу да тврдим да би редослед био баш такав, али суштина је у томе да намеравају да ломе и цепкају Србе део-по-део, да би избегли њихово консолидовање. Сетимо се да су КиМ реактивирали после потписивања Дејтонског Споразума.
D-Man
(Analyst)
23. novembar 2018. u 15.10
Jocko4,

Управо сам о томе писао ан једној другој теми. Запад током деведесетих нипошто није хтео да отвори широки фронт против Срба јер им је циљ био да се Србије не меша директно у сукобе у Хрватској и БиХ.
Политиком шаргарепе и батине успели су да ''убеде'' Милошевића да Србија, ЦГ, РСК и РС не треба да се уједињују (што је била страховита грешка српског политичког руководства).
Да, можда би НАТО 1995е бомбардовао и Србију (Србија је то свакако доживела 1999е) као што је бомбардовао положаје српске војске у РСК и РС али би Срби са простора бивше Југославије тада били уједињени у борби, дошло би до широког фронта, Русија и са пијаним Јељцином просто морала да стане на српску страну.
Али, Запад нас је цепкао, Милошевић није прозрео подлу Западну игру.

РСК је просто предата Хрватима (поклон Немачке и НАТО пакта својим нацистичким сарадницима током Другог светског рата). Не, није грешка. Овај данашњи НАТО није ништа друго до наставак нацистичке политике, наравно, уз одређене корекције.

РС је опстала просто због тога што је Запад морао да спречи да преко милион Срба из РС крене према Србији што би опет значило да се Србија мора умешати у рат јер би у Србији избио грађански рат да су све те избеглице и из РС стигле у Србију.
Али, Запад је за РС има други план; отимање надлежности до тренутка када РС постоји само на папиру док би се све одлуке доносиле у Сарајеву.
Останак Срба у БиХ је Западу био потребан и просто као равнотежа муслиманима а исто тако и као стално потенцијално жариште за сукобе у Европи (које могу потпалити кад год хоће).

Ми Срби смо данас у веома замршеној ситуацији. Игра на две столице је ретко кад успевала (то што је успело Брозу је сплет околности и, свакако, равнотежа два велика војна блока у свету у то време). Распадом једног блока одмах се распала и СФРЈ (никакав Броз је не би сачувао тих деведесетих).
Ми бисмо у ЕУ а хтели бисмо и са Русијом да одржимо добре односе. Да се питамо само ми и Руси можда би то и успело али Западу требају слепи послушници који би морали да се докажу управо против Русије.
Ми бисмо да сачувамо КиМ али не бисмо да ратујемо за КиМ а исто тако појма немамо шта бисмо са шиптарима.

Често понекад размишљам шта би било да је, хипотетички гледано, БиХ остала у заједници са Србијом а исто тако да НАТО није отео Космет.
Па, јбт, колико би та заједничка држава имала муслимана?
Муслимани из БиХ су могли да уживају у заједници са Србијом али жаба видела да се и коњи поткивају па и она подигла ногу. На крају у БиХ опстала нека мала СФРЈ која у сваком тренутку може да буде потпаљена и извана и изнутра. Врло мало треба да се то деси.

Нама Запад неће никад дозволити да формирамо било какву јаку српску државу. Увек су нас цепкали, увек нам подметали клипови. Ништа се не мења на тој светској политичкој цени више од 110 година!
Против нас Запад није само због геополитике већ и због религије. Једноставно, ми ћемо за Запад увек бити руска браћа и самим тим Запад ће увек роварити против нас. То су у прошлости чинили тајним деловањем а од друге половине осамдесетих прошлог века отворено, дрско и безобразно. Донекле се ситуација променила јачањем Русијом почетком овог века.
Многи идиоти међу нама Србима уопште не могу ни да схвате да је нас Србе потпуног потопа спасло управо јачање Русије и повратак Русије, као великог играча, на светску сцену.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.