Diskusije : Politika

 Komentar
Повраћај земље Црнцима
dulebg
(posmatrach)
17. oktobar 2018. u 02.55
Не знам о каквој се превари ради у Јужној Африци: најновији председник обећао је да ће увести законе који ће убрзати „повраћај земље Црнцима”?!

Али та земља никад није била црначка. Територија величине Европе била је степа и полупустиња, без дрвета, са температурама -5° до 40°. Од то мало дивље стоке што се ту хранило живела су ловачка племена. Нешто концентрације било је уз изворе Басуто, Свази, Лесото (ако не лупам), ту је било и пољопривреде, ту је столовао и краљ. Сва та популација није чинила милион душа, а сада их има безмало 40млн.

Бели насељеници открили су ову земљу и населили, бежећи од инквизиције и 100-годишњег рата. Како им је за пољопривреду, а касније и рударство, требала радна снага - то су накуповали црних робова: са Севера, јер овде их није било. Увели су „апартхејд” неко немачко схватање немешања раса. У суштини - исту ствар раде и Шпанци и Американци, само лицемерно и нигде не пише.

Посебна је чињеница да је 100 година текла река црних усељеника са севера: наместо глади, болести и несигурности, у ЈАР су имали запослење, смештај, школовање, лечење. А о мало апартхејда - где ћеш гори апартхејд од онога који Србин трпи у Немачкој, или Хрватској?

И сад се Црнцима враћа земља Белаца, коју су они конфисковали од рогате марве. Да ли то значи да данас сваки паметан Црња из Конга или Чада, треба да отпешачи за ЈАР и пријави се за повраћај неправедно отете имовине?
zori
(Чича)
17. oktobar 2018. u 03.48


Изгореле бале папира за рециклажу

Један од радника се нагутао дима па су му лекари на лицу места указали помоћ. – Полиција обавила увиђај, узрок пожара утврдиће истрага

И јуче се са Палилуле ка центру града ширио црни дим. Овог пута гореле су ускладиштене сировине у рециклажном дворишту ЈКП „Градска чистоћа” на Ади Хуји. Један од радника „Чистоће” том приликом се нагутао дима, па су му лекари на лицу места указали помоћ. Ради предострожности превезен је на Војномедицинску академију.

Пожар је, како су саопштили у Министарству унутрашњих послова, избио јуче око 15 часова. Ангажовано је 25 ватрогасаца са седам ватрогасних возила, али и десетак цистерни „Чистоће”.

Ватра је, како су рекли у овом предузећу, врло брзо стављена под контролу, тако да се није проширила на суседне објекте и није било опасности по околину.

Како је дошло до пожара није познато. Полиција је обавила увиђај, а после истраге знаће се шта се овде тачно догодило.

Према речима суграђана који су се око 15 часова нашли у близини складишта где се раздвајају папир и метал, ватра је у почетку тињала, а онда се врло брзо распламсала. Од густог црног дима у једном тренутку није се могло проћи овим делом града.

Пламен је прогутао велику количину рециклираног папира који се налазио напољу, али су ватрогасци и радници „Чистоће” успели да направе такозване тунеле, раздвоје бале и сачувају један део сировине. Гашење је било отежано због ветра.

Око 18 часова, када је наша екипа била на терену, из запаљених бала папира вио се сиви дим.

Многи Аду Хују памте по пожарима. Прекјуче је у неусловном насељу у Улици Вука Врчевића избио пожар у коме је изгорело десетак барака, а две особе су због дима и шока затражиле лекарску помоћ.

Прошлог лета у пожарима на Ади догодила се трагедија. У Фабрици картона Београд страдали су ватрогасац Милан Рмуш и радник предузећа „Авала стар” Милан Ј. Било је то 19. јула. Само двадесетак дана касније у истој фабрици поново је букнула ватра. Пламен је захватио око 1.000 тона бала картона и папира. Том приликом један ватрогасац нагутао се дима и дехидрирао због чега му је указана лекарска помоћ. За нешто више од месец и по дана то је био четврти пут да та фабрика гори.

Колико је папира изгорело јуче у складишту „Чистоће” још се не зна.

Ових дана повећан је број пожара због недозвољеног паљења на отвореном, сувог времена и ветра па се свима препоручује додатни опрез.
Werba
(N/A)
17. oktobar 2018. u 08.10
Veliki deo Ada Huje od pancevackog mosta prema Visnjici opasno zagledavaju svabe. Kako kažu, oce totalno cistu levu i desnu obalu Dunava...Planira se gradnja stanova za visoku klijentelu, luna parkova, igralista za: fuZbal, basket, manji klasicni bioskop( po ugledu na stari bgd „odeon” i još koje čega...
Most preko Ada Huje remeti im planive...ali kažu da su optimisti.
Treba im dosta proste zidarske radne snage, i još ako su praksu stekli na gradilistima sirom nemacke, eto posla za Cica Zorku.
Da bude glavni brigadir na mesalici i savijanju armature...

Precanin
(Нека буде борба �)
17. oktobar 2018. u 14.31
Зори, опет капирам и овај твој пост...само ја имам сличан став по том питању. Црнци заиста хоће земљу да експропријације али без надокнаде. Племе Зулу, има их 5-6 милиона, кажу да то није добро, биће глади, а Зулу су краљеви. У принципу ја сам зато да се бијели човјек протејера са Црног континента. Не припада тамо, и онда да се сви црнци свијета врате у Африку. И Јевреји у Израел...итд.
dulebg
(posmatrach)
17. oktobar 2018. u 17.46
Пречанине, по тој логици белог човека треба протерати из свих прекоморских земаља, укључујући Нови Зеланд, исто Шпанце и Португалце.
rizling
19. oktobar 2018. u 05.06
Crnci ma su dali farme. Ali Posele, godinu dana, odmah prodaju. Danas niko neće, da radi zemlju. Isto kao i kod nas. Svi begaju u grad. A zemlja se iznajmljuje ili proda. Bio sam u
Juznoj africi. I imao priliku da razgovaram sa starosedeocima. Ne našim.
seljakipo
21. oktobar 2018. u 16.37
..., ma, ebes Juzno Africku Repunljik-u,,. nego šta ćemo sa Juzno Srpski Republjik.!?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.