Diskusije : Politika

 Komentar
Руси имају лош стандард
dulebg
(posmatrach)
17. oktobar 2018. u 02.41
Колико је уопште важно да народ има добар стандард? Кинези од 1978 терају у производњу, развој, извоз, освајање светских тржишта - а на бази ниских надница. Они су уствари поклонили Западу 40 година свога рада, али су извукли довољно за себе: профит нису дали у стандард и потрошњу, него на стратешке циљеве - јачање државе и војске, економско осамостаљење. Е сад, кад им Амери заврћу тржиште - Кинези се окрећу домаћој потрошњи, не зато што су се разнежили, већ јер им се може.

Тако би и Русима било боље да пронађу радно-интензивне инвестиције, да запосле све од бабе до унучета, науче људе на рад и организацију, а онда усмере добит у јачање државе, увећање становништва и територије.

Ни Индија се пуно не секира због астрономских разлика у стандарду. Битно им је да шаљу ракете на Месец, а што милијарда људи спава у блату - топло је, па шта фали?!
zoriPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zori
(Чича)
17. oktobar 2018. u 03.50


Препорођени Златар у златним бојама јесени

Златар – Лепотом крајолика и благотворним ваздухом привлачна, али дуго у сенци других туристичких центара, планина Златар последњих година доживљава препород у туризму. Посетилаца је овде све више, и домаћих и страних, а граде се нови и модернизују постојећи смештајни капацитети.

Минулих година улагањима нововарошке општине обновљен је хотел „Панорама”, а све живља је и приватна иницијатива: поред „Панораме” направљен је модеран хотел „Златарски златник”, преко пута подигнут такође савремен „Златарски бисери”, ту су и два мотела, шест коначишта, граде се и нова здања. Многи власници апартманских објеката су модернизовали те куће, уредили собе и окућнице. Зими су привлачна скијалишта са вештачким оснежавањем. На менију је и домаћа храна у којој су најтраженији локални специјалитети златарски сир и хељдопита. Полупансион у хотелима је од 20 до 30 евра, лежај у приватном смештају 10 евра.

Једино што квари повољну слику овдашњег туризма јесте то што је објекат РХ центра „Златар” (на 17.000 квадрата, са 330 постеља) још затворен за посетиоце: некад понос целог краја, са изузетним условима за здравствени (лечење срчаних обољења и опоравак) и спортски туризам (на чијим стазама су се припремали и спортисти пред олимпијаде), већ годинама је заборављен од државе која преко Фонда ПИО њиме газдује.

А лепота природе Златара посебно је упечатљива током сунчаних дана ове јесени, када се златне боје листопадног дрвећа преливају са зеленилом четинара. Такав призор снимили смо са уређеног видиковца у шуми подно хотела „Златарски златник”.
Precanin
(Нека буде борба �)
17. oktobar 2018. u 14.25
Зори, капирам намјеру твог поста али Златар је заиста диван. Био сам 3-4 дана, Златарски Златник је пристојан, ту је и Панорама...
Ваздух је одличан...
Једино има разрованих градилишта. Гради се амбициозно и ...споро. Слично је и на Златибору.
...
Цијену свега овог што Дуле прича плаћа опет бијели човјек на Западу. Без пристојног живота у својој земљи смрљс из Индије, Кине, муслошких земаља ..
...хрли на запад. И од запада праве Индију, Кину, Пакистан, Авганистан..
Најрадије бих се иселио у неку другу галаксију.
patriota-saJPoruka negativno ocenjena. Pokaži

patriota-saJ
17. oktobar 2018. u 16.05
хрли на запад. И од запада праве Индију, Кину, Пакистан, Авганистан..
Најрадије бих се иселио у неку другу галаксију.

**

Нешто сам начуо о америчкој историји. Као неки бели досељеници потаманили домороце, па се разбашкарили.
И ти досељеници су, наводно, пловили према западу, јер им код куће нешто није било потаман.
А главни радници на изградњи пруга су им били најпре црни робови, па касније Кинези.
Високе грађевине су им градили Индијанци.
zikzak
(misholovac)
17. oktobar 2018. u 16.48
Cekaj, kako potamanili indijance a posle im isti zidali nebodere. Nije valjda da su prljavi exploatatori terali I mrtvace da drže mistriju ivisal?
patriota-saJPoruka negativno ocenjena. Pokaži

patriota-saJ
17. oktobar 2018. u 16.59
Просто.
Зидало је само једно племе.
Ти имају природни поремећај због ког се не плаше висине.
Остала племена су потаманили до безначајних остатака.
Precanin
(Нека буде борба �)
17. oktobar 2018. u 20.13
То племе се у Србији зове Црнотравци.
Blue Grass but black.
Lukman
18. oktobar 2018. u 12.28
Rusija je jedna lijepa zemlja koja ima dosta muslimana koji imaju tole dzamije jer se griju na gas i ne dozvoljavaju teroristima pristup. Rusija je najveci prijatelj muslimana koji podržavaju palestinsku državu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.