Diskusije : Politika

 Komentar
Случај Драгичевић Бања Лука
CPHA
(Чувари ћирилице)
15. oktobar 2018. u 19.23
Да мало попричамо о мотиву убиства студента електротехнике Давида Драгичевић из Бања Луке?

Све могуће варијанте како се десило, гдје се десило су непотпуне без МОТИВА убиства.
Из мог угла:
Покојни Давид је највјероватније увучен у покрет отпора као подобан (струка, лаке дроге, дијете из пропалог брака, срчан, правдољубив, млад, неискусан) да одради „крађу” компромитујућег материјала везано за људе на власти у Републици Српској. Тога има сигурно као у свакој другој држави. Полиција свуда контролише и каналише те радње па ни РС није изузетак. Постоје имдиције да је чак и Давор Драгичевић (отац убијеног) и сам члан Стегнуте песнице. Зна се да се иде на оснивање Фондације јер је пристигла поприлична сума новца као подршка. Новац се мора негдје депоновати, а Фондација је реално рјешење. Покушај урушавања Републике Српске је пропао ономад када је у Федерацији дигнута буна, само што је тада био организован митинг у Бијељини (неуспео) а покренут је из Тузле. Дошли су „добротвори” тада до Бијељине али није било добро припремљено...фалило је нечије убиство да се одзив раје жељне промјена, жељне укидања Републике Српске омасови. Е овај пут су дечка пустили као жртвено јагње вуковима. Поред директног прозивања да је убица Додик, министар МУП-а Лукач, нашла се ту прозвана и премијерка Жељка Цвијановић (наводно да је њен син убица, то прича опозиција)..Опозиција је толико пукла у Републици Српској да тај наводи о Жељки елиминишем у старту.
Могући мотив убиства је, значи, компромитујући материјал некога из врха РС пред изборе што је могло утицати на резултате самих избора.
Сада већ није важно, вјерујем да ће се тачно сазнати ко је наручио и извршио убиство.
То би се десило било гдје другдје јер власт је слатка и нико не воли уцјене. Због уцјене глава иде.
CPHA
(Чувари ћирилице)
15. oktobar 2018. u 19.30
Не искључујем ни то да су га газде убиле...не би им било први пут...да се циљ оствари.
CPHA
(Чувари ћирилице)
15. oktobar 2018. u 19.35
Мотив за Давидово убиство:
1. Власт због уцјене, компромитујућег факта
2. Налагодавци...циљ оправдава сваки вид, па и убиство.

За вријеме свакодневних митинга у Бањој Луци, који трају ево 6 мјесеци... ниједанпут нико не помену могући мотив.
А пошто је цјелокуоно дешавање попримило политичку боју, ни мотив не може бити другачији.
CTEBA
(penzioner)
15. oktobar 2018. u 20.12
Нажалост још један млад живот, нестао без потребе.
Шта је истина ко зна.
Неки кажу узорно дете, други да је био наркоман, отац каже да је пушио марихуану, али није био на дрогама.
Проблем је да је све исполитизовано, случајно све је изашло у јавност баш пред изборе, наводно без намере да се утиче на њих.
Ипак све је пропало, на те демонстрације долази мала група, највећа је била близу хиљаду, што је незнатан број.
Као нико није ни помишљао да то искористи за политичке сврхе, али су политичари дошли, ваљда из поштовања, и позивали на бојкот избора ако се не објави ко га је убио.
Сад кад су избори прошли, Додик победио, полако све престаје да буде интересантно.
Мала група са стиснутом песницом је и даље тамо, али показало се да они не вреде ништа и да нико не даје ни пет пара за њих, јер сви виде да их не интересује решење случаја већ да нешто ућаре, на брзака.
Некако мало чудно, али у исто време убијен је и један млад муслиман у Сарајеву, сличан Давиду, са сличним политичким погледима, а тело је нађено са сличним повредама.
Случајност, или?
mona_liza
15. oktobar 2018. u 20.55
Srna pitala si na predhodnom postu šta je motiv.Mislim da je motiv rusenje RS i smjena Dodika..
Dodik kakav god da je,mislim da je trenutno bolji od drugih jer se još dobro relativno snalazi I pliva sa svim ovim ajkulama oko njega sto domaćim, sto svjetskim.
Stariji Dragicevic je bio u ratu, ako se ne varam.Možda se razocarao nešto poslije svega u miru,a kao takav je vrlo podoban da povuce masu za sobom i to bukvalno po principu-„ja sam je stvarao -ja imam pravo I da je rusim”. Ako se negdje eksponirao I pricao o svom nezadovoljstvu , vjerovatno je nekome kao takav podoban zapao za oko. I kocka je bacena.
Možda je sve to i krenulo od starijeg pa mu se onda I sin pridruzio...Nekako mi mnogo toga djeluje inscenirano I pripremljeno još ranije.
Vjerovatno nisu racunali na ovakav ishod i kraj, I mislim da je ovo dobro novcano potpomognuto sa strane I da nije kraj nego će biti okupljanja I demonstracija i u buducnosti.
geriatrikus
(zvakac karamela)
15. oktobar 2018. u 21.16
Убиство се десило у марту, избори су били недавно. Лукач је испао дилетант негдје почетком маја, могуће и да је био крај априла тотално несмотреним изјавама(конференција за штампу или нека јавна трибина?) без прописне истраге и провјере информација и изазвао тотално неповјерење јавности у полицију. Пио сам кафу у РС са три висока полицијска службеника у то вријеме, тада сам и чуо за случај, и они су били огорчени тотално непрофесионалним иступом од стране њиховог министра. У то доба то није имало, или нису биле толико изражене, политичке конотације случаја, јавност је била огорчена на став полиције да можеш да убијеш било кога ко се дрогира и да таква убиства и не заслужују прописну истрагу.
А онда су се почели качити други...неки отац из мислим Сарајева, па заједнички протести, па ово, па оно...
О мотивима сам нешто чуо, не бих о томе, али да се ради о прикривању је више него очигледно.
mona_liza
15. oktobar 2018. u 22.14
Kako god okrenes ide se na destabilizacviju RS. Šta znaci pesnica I otpor?
Od tog na zalost ubistva poziva se na rusenje institucija I čega sve ne.
Kao da druge zemlje nemaju nerijesene I zataskane slučajeve, nego ovdje se još stosta kuva!

Eto nedavno nestade novinar bez traga iz Saudijske Arabije njihovom konzulatu u Turskoj I šta sad?
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
15. oktobar 2018. u 22.51
Jedan od jačih motiva..
nazalos' Dragicevici nisu bas besprekorna familija.
Upali su u drog biznis. (Valjada zbog toga, što se u Dooodinom Kantonu živi „lepo i bezbrizno od plate”) Ali su pogreseli, misleci da i oni imaju exkluzivu da diluju dop, tamo gde je precutno zabranjeno; -u Dooodinom ataru.

Lukac je o tome obavestio Dooodu, najverovatnije i Cviiiju.
Usledilo je šta je usledilo; možda opomena Davidu da se maknu iz zabranjene Dooodine teritorije gde samo on i kamarila mogu da prodaju drogu a kada to nije prošlo, usledilo je brutalno ubistvo Davida. Na mafijaski način. Prvo mucen i pretucen a onda likvidiran.
Slike autopsije postoje. Grozne su, k'o da su ga mucile ustaše. Interesantno da je Luakacev forenzicar(zaduzen za falsifikovanje nalaza ako slučajno vrhuska upadne u goFna)
napisao izvestaj, malte nem, kao da je nesrecni David dobio srcani udar,
kao da je malopre zaspao blazenim snom, rumena lica...
Srećom stigao je forenzicar iz Beograda..a slike mrtvog Davida bolje da ne gledate...

CPHA
(Чувари ћирилице)
16. oktobar 2018. u 02.42
Поздрав драгим људима.
Мони, резон ти је реалан. Слично мислимо.
Слажем се Старино наша, тема јесте могући мотив убиства.
МОТИВ!
Мотив рјешава случај.
Није ми јасно зашто не желиш да поменеш мотив јер сви ми овдје претпостављамо, анализирамо. Без МОТИВА, неће бити ни убице, то треба да је јасно.
Ја нисам разговарала са високим званичницима МУП-а али јесам са дугогодишњим полицајцима који су и сада у служби. У почетку док није било удара на РС, док се још таласало...било је помена о дрога бизнису.
Ни мени се пар изјава министра Лукача није допало, а посебно његови одговори Мектићу, препуцавања.
Једно је сигурно, Давидова глава није вриједна 20 хиљада српских глава које су пале за Републику Српску. Можда је сурово са моје стране али тако сматрам.
Увијек поменем један случај из рата. Погинуо мој рођак, родитељи пресечени болом (живи и данас дан, стриц једна мање од 90)... Међутим, једна стричева опаска је мене толико уздрмала онда да је памтим и сада...
- Погинуо је мој, нека погине свачији -
Трагедија у њиховој кући се обновила након 20 година, много гора.
Мене отац покојног Давида, подсјећа на тог мог стрица..На првом мјесту та ГОРДОСТ!, Па његови поступци, већином казаног мада он зна и да каже да све ради да више ни једно дијете не буде убијено на такав начин. Он то неће постићи, нити било ко други. Давид јесте био нечије дијете али пунољетан.
Могуће је и то да је отац убијеног својим поступцима угрозио безбедност свога дјетета. Па да је дошло до освете.

Мајку убијеног не желим да помињем, боље да се није ни јављала за говорницу...без достојанства, проста...
CPHA
(Чувари ћирилице)
16. oktobar 2018. u 02.56
Гери, Лукач својим изјавама изазвао тотално неповерење јавности?
Појединца да, организатора отпора да...

Јавност више прати ријалити програме, него изјаве министра...
dulebg
(posmatrach)
16. oktobar 2018. u 04.23
СНСД је већ у гомнима: нема већину, већину омогућава трећа странка, која ће прићи ономе ко обећа више. Ствар би могли да одраде Руси и Кинези реалном претњом, ако су у стању.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
16. oktobar 2018. u 06.08
I da,
brutalno ubistvo jednog mladog zivota (nazalos' bez perspektive i stranputicom kojom je krenuo, kao i kanton u kome je živeo) koji se proglasava „politickim ubistvom” u najmanju ruku je ruganje ozaloscenim roditeljima u lice...
Dooodina uspesna finansijska karijera pocela je svercovanjem cigareta.
To je opste pozanato.
Prvo je Doooodo svercovao (cigarete)laku opojnu drogu, da bi to napustio i vrlo brzo krenuo u biznisa sa drogom, od koje se umire a masno zaradjuje.
U toj trgovini *belim, čija je teritorija već okuprana, David nije imao šta da trazi. Pokusao je i zivot mu je oduzet na jezivi način, mafijaski.

CPHA
(Чувари ћирилице)
16. oktobar 2018. u 07.48
У Републици Српској се боље живи него у остатку Бих, Србији...толико о „Додином кантону”...
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
16. oktobar 2018. u 09.14
Da u Dooood'nom Kantonu živi se dobro, tako dobro, da mladi očajnicki kopaju rukama i nogama da zbrisu iz najsivljeg sivila, gde im je na
maglovitom vidiku, -morna buducnos'...
CPHA
(Чувари ћирилице)
16. oktobar 2018. u 09.20
Ко год има боље треба да иде, увијек се може вратити.
Слобода избора, могућности за боље увијек треба тражити. Ко је вриједан и упоран неће пропасти.
Било је и горих времена.
keser
16. oktobar 2018. u 10.54
Циркус свуда где Срби живе а циљ је увек исти.
Облатити и ослабити српске лидере.

Најжалосније је да у томе учествују Срби са обе стране Дрине некибез морала а неки без памети!
Lorka
(поета)
16. oktobar 2018. u 12.06
Овај вербалија се само бави Додиковим кантоном, као да је у његовој федерацији боље стање!
Зна се како паметни Босанац зове глупог Босанца (телефоном из Њемачке).
Кад престанемо завиривати у комшијско двориште, биће свима боље.
goodbad
(gb&u)
16. oktobar 2018. u 13.57
Davor Dragicevic je klovn koji je prodao svoje mrtvo dete za pare.CPHO,da li mislis da su postupci D.Dragicevica postupci očajnog oca koje izgubio dete ili sou primeren Zadruzi ili tako nekom realitiju?gde su mu sad Adem Sukalo i Stanivukovic,Borenocic i ostali, sutnuli su ga i poslali na „zimski raspust”.Komedija je zavrsena što se njih tiče,njegova tragedija nema kraj.
POLARIS
(доктор)
16. oktobar 2018. u 14.40
Још увек није утврђено да ли је у питању убиство, па нема потребе наседати на медијске трикове.

Град Бања Лука је миран град и мали град и у њему све се зна, што рече једна песма. Тешко је у Бањој Луци урадити некакав злочин, а да неко не пропева. Бањалучани нису плашљиви и њих не може импресионирати никаква сила било криминална, полицијска или државна.

Што се тиче конкретног случаја мени је гума засмрдела већ трећи дан протеста, када је отац настрадалог младића отворио жиро рачун на који му би се требала уплаћивати помоћ.

Убрзо након тога већ су се појавиле мајице, налепнице и агресивна кампања са иизмишљеним и покраденим профилима на друштвеним мрежама и као круна песма „младић из гета” или како се већ зове та песма. Неко је веома брзо осмислио комплетан наступ настојећи да привуче урбани дио популације Бање Луке.

Исти шаблон је виђен у кампањи опозиције која се позивала на победе у урбаним деловима Српске (што није истина)

Кориштени су методи и ситуација који су вам везивали руке и могућност дискусије, јер свака дискусија на ту тему сврставала вас је у некога ко нема емпатију и просто је нехуман.

А сами протестанти су постајали све агресивнијим и агресивнији а због предизборног периода институције града нису могле да реагују јер је ситуација била невероватно наелектрисана, тако да свака акција институција била би протумачена на погрешан начин.

Саучествујем у болу оца, али његови наступи су били на граници, па чак су и прелазили границу нормалног понашања, што је и нормално после претрпљеног бола. Миогли би се чак окарактерисати неком псијатријском дијагнозом.

Једноставно човек је изгубио рационалан однос према свету и окружењу и због његовог бола нико није имао храбрости, знања, а и могућности да му скрене пажњу на то, што је још више подгријавало његову психозу. Наравно ту су били и ови недобронамерни ликови који су га још више ложили као што је новинар Весковић, а касније и чланови опозиције и највероватније преко њих западне амбасаде.

Његова психоза је доведена до делиријума тако да он сада не прихвата ниједно решење које није у складу са његовом визијом решења.

И у овом тренутку он постаје опасан и за себе и за окружење, јер ће сигурно учинити нешто шт ће прећи границу нормалног из разлога што му је све толерисано.

И све то је у ствари искориштено да се направи проблем у Републици Српској не би ли се на било који начин урушили системи институција државе.



CPHA
(Чувари ћирилице)
16. oktobar 2018. u 15.21
Респект, докторе. Како, клап.
Управо је н Радио телевизији Републике Српске емисија коју води Лазански.
Гости, професор Ћеранић и Срђа Трифковић.
mona_liza
16. oktobar 2018. u 15.45
Pozdrav Srna :),drago mi je samo što se ova licna tragedija nije pretvorila u tragediju većih razmjera sa ko zna kakvim ishodom.
On i jeste previse gord i sto kaže Polaris „njegova psihoza je dovedena u stanje delirijuma ...i u ovom trenutku on postaje opasan i za sebe i za okruzenje”.
Slazem se sa tim jer njemu vise ništa nije važno tamam da sada svi izginu oko njega.

Nadam se da se ovo neće oteti kontroli i pretvoriti u nešto što ne bi trebalo.
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. oktobar 2018. u 16.17
>>Још увек није утврђено да ли је у питању убиство, па нема потребе наседати на медијске трикове. <<

То јесте било убиство, то чак ни они што су у почетку покушали да заташкају ствари више не споре. Доктор који је радио обдукцију је позван на одговорност, оптужени полицајци Мики Маријанац и Зоран Бошњак због скривања доказа, ухапшен Ален Кукић због манипулисања видео снимцима (он тврди да је све радио на захтјев полиције)...
Е сад како на убиство свог сина реагује Давор је ствар за дискусију. Ја му се и дивим, а и замјерам много у исто вријеме(када је дошао у Сарајево и са тамошњим оцем што тражи правду за свога сина демонстрирао ми није баш било по вољи), али с друге стране човјек се бори и ако стане и ово ће се заташкати као и све друго. А то не смије да се деси. Многа убиства српских јунака из прошлог рата и поратног периода нису разјашњена иако се прилично тога зна. Многи моћници су умијешани у разне прљаве ствари, зна се и ко(партија) је у дослуху са одређеном кримогеном групом...коме се бомбе бацају, ко се решета рафалима...
Мислило се да ће Давидово убиство завршити на исти начин, али Давор није дозволио да ствар прође тек тако...а сада ваља многе гузице спасити што нису реаговале на прави начин и због тога случај поприма овакве и оволике димензије. Неке ће „бацити под аутобус”, јавност колико толико задовољити, али пуна истина се неће објелоданити.
Срно, ја мотиве не знам, па због тога и не шпекулишем са оним што се чује по кулоарима. Али мислим и да се сјећаш када се пуцало на илиџанску општину...гузоње некада мораш будити радикалним и не претјерано популарним мјерама... Из неког твог поста сам закључио да смо и кафу могли пити заједно прољетос у завичају, можда бих ти тада и неки трач рекао:))... У Бањалуци нисам био од 91., када одем држим се Истока РС, Старе Херцеговине(Острог) и Србије. На телефону, сваки пут када укључујем Wi-Fi искачу: Al Parco, Carpe Diem, Luxor, Rajska Vrata, Andricgrad, Kula, MBSlasticarna MicoBradina, Neon Konjevic Polje, Slepcevic...значи ли ти ово нешто:))
POLARIS
(доктор)
16. oktobar 2018. u 17.03
***
У Бањалуци нисам био од 91.,
***

О чему онда ти причаш, извор свих твојих информација су медији, а те информације су фризиране и немају никакву чињењичну вредност.

ПС

Хвала Срно.
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. oktobar 2018. u 17.18
Нису Поларис...јеси ли чуо да муж посљедњи сазна, тако и Бањалука...а суштина је да одричу очигледно.
Шта ти мислиш о наведеним именима и њиховим хапшењима...видиш да се чује понешто и ван Бањалуке.
Lorka
(поета)
16. oktobar 2018. u 20.20
Неки људи се хапсе, што значи да службе ипак раде свој посао.
Ако је убиство почињено из редова служби, то не значи да је читава служба укључена у скривање злочина.

Међутим, једино што знамо је да је Давид мртав.
Можда је дефинитивно и то да је убијен.

Све остало не знамо. Не знамо ко је убица, нити ико за то има доказе.

Оно што можемо сигурно да кажемо је да се истражни органи у овоме нису добро снашли. Изостала је стручност и професионалност. Вјерујем да ће једном и овакав рад доћи на јавну расправу и оцјену.

Са друге стране, исто тако знамо да је скуп 'Правда за Давида' дебело исполитизован, а господин Драгичевић дебело изманипулисан. Но, то не значи да овај бунт неће направити неки помак у остваривању правде. Вјерујем да ће у будућности корумпирани полицајци, инспектори, судије, патолози... да добро размисле кад одлуче да прикрију трагове злочина.

Али понављам: колико злочина се десило на овом несрећном простору бивше Југославије, а да нису откривени? Је ли прије пар година неки син богатог тајкуна убио аутом дјевојчицу на пјешачком прелазу у Београду? Је ли се све заташкало, па чак до те мјере да је пјешачки прелаз префарбан и премјештен како би се све изманипулисало?

Господо, проблем је много већи и шири од овог Давидовог случаја!
А ни Давидов случај се неће ријешити све док се користи у сасвим друге сврхе. Све док постоји и најмања сумња да је на удару Република Србска, народ се неће дићи.
Такође, тешко да ће овај случај да мобилише критичну масу уколико се сви злочини не ставе на јединствен списак и покажу да се тражи правда за све, а не само за Давида!
vacuum
16. oktobar 2018. u 20.28
Добар пост Поларис.

Свашта се ту издешавало у ових ево 7 мјесеци колико се ово вуче.

Од мотива Срно, сама знаш пар их је изнешено у овом времену, од да је Давид био неки „хакер” па дошао до података које није смјео да види, до „дилање и територије” или чак и љубавни, да је као био у вези са том укућанком (из куће гдје се званично догодила крађа).

Углавном свашта је ту речено али само полиција и тужилаштво могу дати коначни одговор и закључити случај.

Отац је ту дошао људски да тражи истину, међутим врло брзо су се пришлепале разне хијене и однијеле и оца и случај и све претвориле у напад на институције Републике Српске.

Чак и да је било неког прикривања, а могуће да јесте (и то се дешава) то је опет вјерујем неко или неколико њих на своју руку.

Не вјерујем да је читав систем или институције или чак министар полиције организовао убиство неког непознатог лика. Да јесте, не вјерујем да би га никада нашли, тј. завршио би негдје у неком кањону на Влашићу или Козари а не у по' највећег града у Републици Српској.
Lorka
(поета)
16. oktobar 2018. u 20.43
Има ту нешто што је још страшније. Неко ће рећи да рад Хашког суда, или суда у Сарајеву на случају Орића, или они случајеви лакрдијашког суђења Готовини, Харадинају, скривање злочина над Србима у Сребреници, Сиску... немају никакве везе са овим случајем, али имају итекако. Они показују да је дух неправде одавно изашао из боце, и шири се свијетом као куга.

У констелацији односа гдје се правда примјењује селективно, гдје злочин има своју националност, гдје су судије и истражни органи корумпирани, гдје су тражиоци правде изманипулисани и исполитизовани - тешко је очекивати да народ има повјерење у част и поштење набројаних. То је поготову тешко очекивати од Срба које мач неправде сијече још од 45. године до данашњег дана.
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. oktobar 2018. u 21.28
>>Оно што можемо сигурно да кажемо је да се истражни органи у овоме нису добро снашли. Изостала је стручност и професионалност. Вјерујем да ће једном и овакав рад доћи на јавну расправу и оцјену.<<
-Oво је покренуло лавину>>Са друге стране, исто тако знамо да је скуп 'Правда за Давида' дебело исполитизован, а господин Драгичевић дебело изманипулисан.<<
-Наш народ каже да каде се крене у сукоб од ђавола се заима. Ауторитети правовременим и професионалним реаговањем ово нису смјели дозволити.>> Но, то не значи да овај бунт неће направити неки помак у остваривању правде. Вјерујем да ће у будућности корумпирани полицајци, инспектори, судије, патолози... да добро размисле кад одлуче да прикрију трагове злочина. <<
-Хоће, биће пажљивији, након година недодирљивости постали су тотално аљкави. Оно што највише иритира је начин на који су покушали да прогурају Давидово убиство
POLARIS
(доктор)
17. oktobar 2018. u 09.24
Ајде да мало размислимо.

Младић је пронађен у Црквеној након неколико дана потраге. Постоје некакви снимци надзорних камера који су практично неупотребљиви.

Можда су позорници глупави и необразовани и њихов домет је скривати се у жбуњу и пресретати возила за 20КМ, али то не можемо рећи за инспекторе у полицији који се сумњиче за наводно убиство пок. Давида.

Мислите ли да су они толики идиоти да би оставили тело у реци да се нађе, ја не мислим. Да је то урадила полиција тело никада не би било пронађено.

Пок. Давид је од наркомана стигао до заслужног грађанина Бање Луке, врхунски спортиста, одличан студент, ...

Нешто ретко таква врста људи, добри спортисти одлични студенти,..., настрада на овакав начин. Како то геријатрија воли користити народне доскочице ево и ја једну да кажем:„Ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају.”

Не верујем у ту причу о таквој беспрекорности ЦВ-а пок. Давида, али наравно о пок. све најбоље.

На крају крајеве шта год ко мислио, шта један тако беспрекоран младић ради у то доба ноћи у свим тим деловима града где га је наводно камера снимила.

Ако је било убиство, моја претпоставка је следећа:

- десило се из нехата (или га је починио комплетан идиот) након свађе између пок. Давида и потенцијалног убице, који се сад ушутио јер му одговара овакав расплет ситуације.

D-Man
(Analyst)
17. oktobar 2018. u 13.58
Тешко је у целом том циркусу бити паметан.

Тај младић је убијен и то је сад већ потврђено.

Начињени су страшни пропусти у истрази. То што је убијени наводно био наркоман није разлог да се праве скандалозни истражни пропусти.

Међутим, када се то деси онда почињу приче и те приче могу да постану страховит проблем који у одређеном тренутку (као што је време избора) може и целу државу да окрене наопачке (чињеница јесте да је управо због тог случаја добар део гласача окренуо леђа партији на власти).

Најтеже и најнезахвалније је коментарисати поступке оца убијеног младића. Не дај Боже да се било ком деси да му дете буде убијено, да се то покуша сакрити (што је очигледно био случај) те да се, наводно, штити убица (пошто се, опет наводно, ради о сину особе која има везе са партијом на власти).
Питање је како би се и многи други понашали да им се тако нешто десило, да су изгубили дете а да званична власт све покушава заташкати. Потпуно је небитно да је убијени дошао у сукоб са дететом неког моћника у РС и што се наводно радило о обрачуну због дроге.
Како прича улица, убица је младић пред којим је каријера и син моћника а убијени је био ситни наркоман. Убиства се не требају заташкавати а видели смо и да чак и РС долази у врло тешку позицију због тог убиства.

Срећа у несрећи по РС је да је отац убијеног прихватао свакакве сподобе да му као исказују подршку. Сваки муслиман који је дошао у Бањалуку да наводно пружи подршку није дошао због те подршке већ због тога што се надао да ће тај случај толико уздрмати и Додика и РС и да ће РС дати поверење тзв. опозијици којој ја не бих дао ни да чува две козе.

Ја сам увек рекао да од Додика нема бољег за РС у овом тренутку. Међутим, чињеница је да људи у РС постају уморни од једне нове класе која се створила у РС а коју чини разноразни моћници који су својим пословним или породичним везама повезани са влашћу те онда мисле да могу да раде шта хоће.
Једно убиство се и може заташкати само тамо где су многи изгубили морални компас. Такви се штите и спремни су на све. И због таквих је РС у опасности јер ако се настави да таквим протекционизмом те уз све чешће приче о рекету који се спроводи према сваком успешном предузећу онда ће једног дана доћи и до револта народа што ће, на жалост, искорисити они који су гори и од ових данашњих протува који су заштићени до толике мере да се стиче утисак да им нико не може ништа.

Шта год да буде и како год да се овај случај заврши остаће мрља у РС. Много је боље да се убица ухапси али хапшење убице би уздрмало неки договор међу моћницима да штите један другог. Другим речима, и убица и његов отац или мајка би постали неугодни по друге који се врте у том свемоћном кругу а ако би се то десило онда би почело да пуца по шавовима.

Не знам мишљења сам да се Република Српска мора заштити по сваку цену али ко ће заштити народ од те свемоћне класе која се превише осилила и мисли да јој нико ништа не може? Трагично је нема бољих (по интересе РС) од ових садашњих и то је ситуација која је врло незгодна.
Precanin
(Нека буде борба �)
17. oktobar 2018. u 15.03
Од наркића, проблематичног момка, до узорног студента...неки наивни су чак склони да поверују у небулозе како је мали био хакер па открио неке малверзације... глупости, неко ко има фризуру ко црнци с Јамајке и ради што раде црнци са Јамајке; пијуцка, крадуцка, дрогира се малчоце (кад узмогне), лумпује малчице, улази у сукоб са себи сличним, туче се малчице и ето...десило се.
И отац треба да је чешће на гробљу, мање испред Боске. Да жали и оплакује несрећног сина а на да хистерише около у служби противника власти, па и Српске.
Lukman
18. oktobar 2018. u 12.25
David Dragicevic je ubijen i krivci moraju snositi odgovornost.
POLARIS
(доктор)
18. oktobar 2018. u 16.58
‚***
Lukman
18. oktobar 2018. u 12.25
David Dragicevic je ubijen i krivci moraju snositi odgovornost.
***

Овакви искључиви ставови у суштини су генератори свих несугласица и проблема.

Можда је Давид убијен, али за то тренутно не постији ниједан релевантан доказ. Као што не постоји доказ да је мучен, силован,... и све оно што се задњих месеци провлачило кроз медије и чуло на Тргу Крајине.

patriota-saJ
19. oktobar 2018. u 08.54
Је ли прије пар година неки син богатог тајкуна убио аутом дјевојчицу на пјешачком прелазу у Београду? Је ли се све заташкало, па чак до те мјере да је пјешачки прелаз префарбан и премјештен како би се све изманипулисало?

**

Нема директне везе с темом, али служи теби, лорка, као добар пример како лако наседаш на приче.
Пешачки прелаз је на свом месту као и семафор.
Било је манипулација, али друге врсте, не ове.
Кад се ослањаш на нетачне информације велика је вероватноћа да ћеш извући нетачне закључке.
patriota-saJ
19. oktobar 2018. u 09.04
Начињени су страшни пропусти у истрази. То што је убијени наводно био наркоман није разлог да се праве скандалозни истражни пропусти.

**

То је нормалном човеку несхватљиво, али полиција заиста тако делује.
Типичан је случај убиства певачице Јелене.
Полиција статистички зна да је у 99% случајева убица жене њен муж.
И уопште их не интересује онај 1%.
Да би олакшали себи посао одмах поставе тезу о убици на основу статистике и крену да траже доказе искључиво у том правцу.
Том приликом се, по природи посла и стању технологије, униште докази који би одвели до неког другог починиоца и на крају полицији остаје само тај један осумњичени, који, ради очувања полицијског образа, сада мора по сваку цену да постане оптужени, а по могућности и осуђени.
Очигледно је да је у Даворовом случају полиција пошла од неке стандардне претпоставке, а онда заглавила у истрази, јер је иста била погрешна.
јасно је да сад не могу рећи „извините, били смо мајмуни”, него покушавају да се оперу.
C_A_B_O
19. oktobar 2018. u 09.06
Slučaj Dragicevic = slučaj AlJeksic

Niskokriminalni ,trecerazredni pojedinci sa ocevima koji su MASILI ocinske duznosti pa se balijama prodaju

KOLIKO je srpskih dvadestogodisnjaka misteriozno nestalo u balijskom privatnim zatvorima pa se Osman Govedarica i Ibrahim Mektic ne sJekiraju.

OTPAD se lako mijesa i NAS i njihov samo NJIHOV ima cilj unistenje bilo čega srpskog a nas se PROSTITUSE za 10KM
Lorka
(поета)
19. oktobar 2018. u 12.16
Кад се ослањаш на нетачне информације велика је вероватноћа да ћеш извући нетачне закључке.
**********************************************
Патриота, информације које су непроверене а стигле до наших ушију кроз медије, поставио сам у облику питања. Међутим, то не значи да је главни закључак нетачан.

Хајде ти мени реци да ли је девојку убио син богатог тајкуна и да ли је завршио на робији? Ако је овај случај решен како закон налаже, онда се извињавам (те информације нису дошле до мене).
Ако се овај случај заснива на погрешним информацијама, шта је са осталим бројним неразрешеним убиствима? Рецимо, да ли је коначно решен случај те певачице?

Све што се односи на лош рад истражних органа, има везе са темом.
Али политизација таквих случајева од стране оних који би да се дочепају власти преким путем (као ово у случају Давида) - највише штете наносе управо систему који је задужен да врши истраге и спроводи правду. Наравно, штету му наносе и они који га политизују унутар система (штитећи моћне криминалце а гањајући сиротињу).
У тим стварима ни једна страна није невина.

Ја бих волео да видим неке протесте на којима се људи не боре за власт, него за успоставу праведнијег и фер система којим се долази на власт, и искључиво за оно због чега су изашли на улице.

У овом Давидовом случају, сматрам непримереним да било ко на тим протестима дискутује о изборима, смени власти итд. Ако је мотив окупљања Давидово убиство, онда се искључиво треба бавити Давидовим убиством са конкретним именима и презименима, што укључује и критику истражних органа, али опет конкретно. Депласирано је казати 'Убила га је држава', итд.
goodbad
(gb&u)
19. oktobar 2018. u 13.26
'ubila ga je država'

Davorovo ponasanje je izvestaceno i bojim se da Davor pere sa sebe umesanost ili bar odgovornost u celom slučaju.Velika greška je da ga policija nije ispitivala u samom početku.Da li ste videli FB stranicu Davora Dragicevica treci dan je otvorio racune na koje se mogu slati prilozi kao za novu ekshumaciju,covek pravi biznis...Uostalom ko je D.D.da javno preti da će uzeti pravdu u svoje ,pobiti i ubiti i ta država koja mu je 'ubila' dete to trpi?
goodbad
(gb&u)
19. oktobar 2018. u 16.19
PS. Danas vidim Davora Dragicevica u Becu nasmejan pravi selfije i skuplja novac od dijaspore.ne recite da nije biznis.
Lorka
(поета)
19. oktobar 2018. u 17.13
Има ту још неких питања која траже одговоре, као нпр:

1. Зашто се протести не одржавају и у Сарајеву, с обзиром да је и тамо остало неразјашњено убиство муслиманског младића?

2. Зашто се у Сарајеву не тражи смјена власти и укидање федералне полиције?
goodbad
(gb&u)
19. oktobar 2018. u 19.20
Lorka budi pametan, u federalnom Sarajevu protesti se ne održavaju zato što niko nije placen za to,Davor D. je PLACEN.
geriatrikus
(zvakac karamela)
19. oktobar 2018. u 20.02
geriatrikus
(zvakac karamela)
19. oktobar 2018. u 20.05
„Правда за Џенана” Сарајево:
https://youtu.be/zDYbdilMJoA
Lorka
(поета)
19. oktobar 2018. u 20.30
Гери, ови твоји прилози не показују пуно. То у Сарајеву нити траје толико дуго, нити видимо неку велику подршку, а не видимо ни поруке какве се шаљу из Бањалуке. Чуо сам и ја да је у Сарајеву био један или два протеста, али више да то изгледа као свеопшти покрет у цијелој БиХ. Ти на овом скупу имаш измђу двије и три хиљаде грађана, а порукама се тражи од званичних органа да изврше истрагу (а у Бањалуци се тражи укидање државе, полиције, смјена власти...).
mona_liza
19. oktobar 2018. u 21.47
Lorka,zato mi Dragicevic uopste nije vise simpatican koliko god je strasno sto mu je dijete stradalo !
goodbad
(gb&u)
20. oktobar 2018. u 03.31
laka noć
patriota-saJPoruka negativno ocenjena. Pokaži

patriota-saJ
20. oktobar 2018. u 04.44
Хајде ти мени реци да ли је девојку убио син богатог тајкуна и да ли је завршио на робији? Ако је овај случај решен како закон налаже, онда се извињавам (те информације нису дошле до мене).
Ако се овај случај заснива на погрешним информацијама, шта је са осталим бројним неразрешеним убиствима? Рецимо, да ли је коначно решен случај те певачице?

**

Јесте.
Није на робији.
Случај је још на суду, није решен.
Случај се не заснива на погрешним информацијама, него се погрешне информације убацују у случај.
Није, како си ти написао, префарбан и уклоњен прелаз, али јесу налажени неки сведоци који су са великог растојања тврдили да је било црвено за девојку, док сведоке који су били на прелазу нико не саслушава. Сем тога, најогавније, неки судски вештаци су тврдили да Митровић није возио више од 20км/х ПРЕКО ограничења, а то онда, као није прекршај.
Ни ја се не сећам поуздано да ли је у то време ограничење било 50, или као сада 40, али је јасно да је момак возио остено више и да није успео да укочи на низбрдици.

У Србији је „како закон налаже” релативан појам. Прво што схватиш кад имаш посла са судом је да једно пише у закону, али да постоји нешто што се зове „судска пракса”, која може бити чак и закону супротна, а редовно није подударна са законом.

Да није тако не би могли виши судови у толиком броју да обарају пресуде основних судова због процедуралних грешака, а апелациони судови су ушли у пословицу као место где све осуђујуће пресуде тајкунима и криминалцима падају.
Precanin
(Нека буде борба �)
21. oktobar 2018. u 19.21
Гдје је правда за дјецу Поточара, Братунца, у сарајевским логорима пострадалим.. Гдје је правда за српску дјецу страдалу од шиптарске руке!
Гдје су скупови, свјеће...?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
22. oktobar 2018. u 00.55
Mislim da osim pocinilaca i umijesanih, nema osobe koja ne želi da se to rasvijetli.

Ima indicija da je moguće da je neko, ili vise njih, iz policije umijesano. Ako je tačno, napadati Dodika ili ministra nije pametno.
Za rjesenje je potrebna podrska onih iznad pocinioca.
Za ovaj scenario motiv se, bar u javno dostupnim informacijama, ne nazire.

Neko pretukao momka i ubio ga? Osveta za prethodne sukobe? Dug? Zamijenili ga sa nekim? Čini se vjerovatnijim.

Šta je sa drugom djecom? Srbi kao narod su veoma aljkavi u skupljanju dokaza i procesuiranju zločinaca. Biramo one sto brane srpstvo, a ne profesionalce. Kako biramo, tako nam je.
Predsjednik ide na noge i smjeska se Klintonu. Teško da će oni poginuli od NATO 1999 ikad vidjeti pravdu sa ovom ekipom. Idemo dalje.

POLARIS
(доктор)
22. oktobar 2018. u 16.18
***
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
Ima indicija da je moguće da je neko, ili vise njih, iz policije umijesano.
***

И ти сад као житељ Канаде знаш да имају „индиције” које кажу да је неко из полиције крив.

Мислиш ли да ћеш испасти паметнији ако извалиш нешто овако. Да ли си свестан да у тој варијанти значи да је тај младић онда био у некаквом односу са полицијом и да је због тог свог односа дошао у сукоб са полицијом.

1. био је криминалац којег је полиција ловила;
2. био је неко ко је радио за одређене прљаве полицајце, значи наркоман.

Значи у сваком случају није био млади, добри, паметни, способни, одлични студент којег је убила страшна полиција већ по свему судећи наркоман, компромитован, друкер једном ријечју лош.

То је његова дефиниција ако постоје „индиције” да га је убила полиција.

Јер ја још нисам чуо да је полиција убила неког ко је био одличан ђак, добар студент, паметан,... јер овакве ће те готово никад наћи у 4 сата ујутро да луњају градом.

Popaj
25. oktobar 2018. u 17.05
Precanin
(Нека буде борба �)
21. oktobar 2018. u 19.21

Гдје је правда за дјецу Поточара, Братунца, у сарајевским логорима пострадалим.. Гдје је правда за српску дјецу страдалу од шиптарске руке!
Гдје су скупови, свјеће...?
*********************************************
Dobro pitanje. +++++
rajanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rajan
26. oktobar 2018. u 02.35
Ево једног интересантног погледа, шири контекст, који се дотиче у добром делу и ове теме:

https://youtu.be/_b4MbKHB8Ko
goodbad
(gb&u)
01. novembar 2018. u 11.12
još se klati tamo na trgu jadni pajac sa onih par lobotomiranih faca.svi su ga napustili čak i Adam Sukalo koji nebi osvojio ni stotinu glasova na izborima da mu nije bilo Davorove nesrece.jedna dobra vest je da je Davor pokrece biznis i osniva fondaciju koju će kako rece registrovati u Sara'jvu i još jednom evropskom gradu,čitaj Bec, kako ni dijaspora nebi ostala neukljucena.neki kažu ciganska posla,drugi opet lud je ...
CPHAPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CPHA
(Чувари ћирилице)
01. novembar 2018. u 13.16
Управо са трга Крајине у БЛ, отац страдалог Давида је изјавио да је у Сарајеву регистровао фондацију и да се за сада неће бавити политиком али хоће економијом. Запошљавање, отварање радних мјеста јер желе дио колача да одузму пљачкашима на власти...да им мало умање
Катастрофа...
Питам се докле ће БН ТВ да злоупотребљава, уноси немир, ствара психозу међу грађанима окупљајући шљам, србомрсце...накарадну музику..
Власник Тришић је Жељко Митровић Републике Српске.
Lorka
(поета)
01. novembar 2018. u 20.09
Човјек региструје фондацију у Сарајеву и у Бечу?! То значи да рачуна на муслиманске и аустријске паре, надајући се да ће са тим парама оборити Републику Србску, или у најмању руку уновчити за себе лично овај необичан 'пробој у медије'.

Завршени избори па пресушили извори...
stareci
08. novembar 2018. u 11.46
Tuzno je da je decko ubijen, tu nema opravdanja. Međutim, njegov otac se teško pogubio i kontradiktornim izjavama donekle uprljao svog sina. Naime, on sve vreme tvrdi da je decko bio student dva fakulteta ETF-a i IT Akademije u BG. Kao neko ko je davno zavrsio ETF u BG, a ciji sestric ide u tu IT Akademiju, mogu da tvrdim sledeće - apsolutno ne postoji razlog da neko ko studira ETF, istovremeno ide na IT Akademiju. IT Akademija je jednogodisnje obrazovanje pogodno da da neke osnove ljudima ili da prekvalifikuje ljude drugih struka da POCNU da se bave IT-jem. ETF stvara najbolje IT kadrove (zajedno sa Matematickim fakultetom). Dakle, ovakva situacija aludira da je decko verovatno bio u procesu prelaska sa ETF na Akademiju šta god da je bio razlog (ili je ETF bio pretezak, ili roditelji nisu imali novca da ga izdržavaju 5 godina, ne ih se upustao u to). Poenta je da nije imalo smisla da bude DOBAR student ta dva fakulteta kako tvrdio otac. Dalje, otac je mesecima tvrdio kako je decko bio potpuno nevin, a onda se pojavi advokat nekoliko nedelja pre izbora i kaže da je decko dosao do vrlo poverljivih informacija - to je glupan rekao afirmativno u smislu decko je izhakerisao nešto, ali to je bre ozbiljna rabota - za to leti glava svugde u svetu. Dakle, sve mutno i nejasno, a otac je doveo sebe u potpuno apsurdnu situaciju onog trenutka kada umesto istine o svom sinu poceo da trazi ostavke politicara... šta će sad da radi, oni ostavke ne daju, on može dozivotno da visi na tom trgu?
goodbad
(gb&u)
08. novembar 2018. u 12.35
izbori se zavrsili,Sukalo i Stanivukovic su ga iskoristili i odbacili ko staru krpu.sada se krevelji tamo po Trgu,prica gluposti čak je utripovao da može biti i presednik i da će se staviti na celo masa i u tome ga podržava negova bivša žena.važno je da lova kapa i da je Davor unovcio vlastitu tragediju.uostalom šta radi dete nadareno muzikom,dobar student,pesnik u četiri sata ujutro naduvan travom?ja se bojim da ga je Davor „gurnuo u biznis” sa gudrom sto je decko i platio glavom jer je radio na tudjem terenu pa sada pere sebe i vlastitu savest.
pagos
(s)
09. novembar 2018. u 08.54
smijesno
pagos
(s)
09. novembar 2018. u 09.04
Momak je ubijen od strane predstavnika vlasti. Nije bio narkoman. Mnogo komentaristee svi a ni luka jeli ni luka mirisali. Prvo da bi shvatili u kakvim govnma živi Srpski narod dodjite ovamo na mjesec dana pa ćete shvatiti. Shvaticete da je najveci neprijatelj Republike Srpske onaj ko je unistio ekonomiju i privredu svojom pljackom sa svojim kumovima i pajtosim a to je Dodik. Možda bi trebali da malo vise se zainteresujete za stvarno stanje u RS ako je toliko volite Dok narod hoda polupismen(a sa namjerom je unisten prosvjetni sistem), krezav, polugladan u kineskim krpicama, Dodik ih plasii mudzhedinima , britancima , amerikancima aa on pljacka i urusava Srpsku. Odjenm sad Dodik propagora saradnjuu sa SDA. najveci zastitnik hdya je upravodoik...Samo da znate gospodo , on lično je unistio i opljackao Srpski narod u RS. Dodjite i uvjerite se, ostavite se njegove price seljacke. Dodjite i uvjerite se na terenu.

a sad što se tiče malog Davida-to dijete je ubijeno. Možda bi trebali malo vise da se informisete sa nekoliko strana o slučaju umjestoo sto slusate lopovsku državnu televiziju . Niko nema pravo da ubije , oduzme ikome zivot. Ne postoji opravdanje. I neću da rastezem o tome zašto, kako. Još jednom vam doronamjerno preporucujem da se detaljno informisete prije nego blatite oca koji je heroj. Ja lično bih kao i vecina rijesili to prijekim putem
POLARIS
(доктор)
09. novembar 2018. u 09.42
Мој пагосе, ову шупљу причу можеш само на Тргу Крајине промовисати сваког дана око 18 часова више нигде и никодкога не пије воде.
pagos
(s)
09. novembar 2018. u 10.24
Ta zajedljivost ništa ne znaci. Smeta sto preporucujem da malo vise se ljudi informisu o slučaju ubistva Davida od strane lica iz vlasti??? Ne razumijem?? Je l laz možda i to da Dodik pljacka sopstveni narod?? Unistava ekonomiju a time i RS?? O cemu prucamo ovdje?? Je l to imate neke koristi sto narod tamo živi ojadjen i u bijedi a i u strahu ??
goodbad
(gb&u)
09. novembar 2018. u 11.57
gospa,ako postavimo dve pogresne premise onda i silogizam mora neizostavno biti pogresan ili lazan.
pagos
(s)
09. novembar 2018. u 12.51
Pa dajem vam priliku da ako već govorite o slučaju ubistva da istrazite slučaj i uzmete u obzir cinjenice od obje strane. Ne može časnije...ili to trebam seoske glasine koje pronose kriminalci na vlasti da prihvatim kao zdrave i gotove. Nije ni cudo gdje smo kao narod zaglavili i sto će nam sve gore biti. Bas zbog toga što ne ljubimo pravdu i čast i ne cijenimo hrabrost i ljudsko dostojanstvo... ali dobro
Lorka
(поета)
09. novembar 2018. u 13.33
Pagos, сваки нормалан човјек жели правду, стручну и праведну истрагу и праведно суђење, без обзира о коме се радило.

Мислим да сваки нормала човјек такође замијера истражним и судским органима у Бањалуци што овај случај воде и рјешавају нестручно и аљкаво. Свак би желио истину на видјело.

Али кад кажеш да је момак убијен од стране представника власти, зар мислиш да нормалан човјек може прихватити такву тврдњу?
Сваки убица има име и презиме, а свако убиство мора да има доказ да би се процесуирало. Гдје ти је име и презиме убице и гдје су ти докази?

Немојмо од права и правне државе правити закон линча и дивљег запада!

Друга замјерка на овај случај је свакако она коју изгледа треба поновити хиљаду пута - да би се дошло до правде, овај се случај није смио политизовати. Господин Драгичевић је то први пренио на терен политичке борбе. Народ србски, који је претрпио најтежа страдања од деведесетих до данас, над којим су се надвиле аждаје са свих страна, да га сабију на простор Шумадије, а посебно Срби у Републици Србској - данас су на ту опасност осјетљивији него икад.

Џаба вам новци моји синовци! Погрешно радите!
pagos
(s)
09. novembar 2018. u 14.06

--''Мислим да сваки нормала човјек такође замијера истражним и судским органима у Бањалуци што овај случај воде и рјешавају нестручно и аљкаво. Свак би желио истину на видјело. ''

haha moram da se nasmijem na ovo, pa sami kazete da predstavnici vlasti ne rade svoj posao!! aloo o cemu govorimo ovdje! Šta ono rece vajni ministar reketas Lukac'' da neko dirne moje dijete ja znam šta bi , ako sto rece onom djecaku da bi mu zabio kramp u glavu-ministar rece!!!

''Али кад кажеш да је момак убијен од стране представника власти, зар мислиш да нормалан човјек може прихватити такву тврдњу?
Сваки убица има име и презиме, а свако убиство мора да има доказ да би се процесуирало. Гдје ти је име и презиме убице и гдје су ти докази? ''---predstavnici vlasti su umijesani, otac ih proziva imenom i prezimenom , niko ne reaguje, kao sto vlast nije reagovala u brojnim slučajevima ubistava u Banjaluci i RS, samo da podsjetim : slučajevi Čađo, ubistvo inspektora, Ivona Bajo u Bijeljini itd itd...Sam sudac Lepir je rekao da sve stoji do policije, alo zemljo otvori se!!!!!!!!!
Davor Dragičević je otvoreno prozivao predstavnike vlasti imenom i prezimenom koji su umijesani u ubistvo njegovog sina i niko ga ne smije uhapsiti a znate zašto, e vidite ni ja ne znam zašto ali pretpostavljam da ima Dragicevic dovoljno stvari da ih drži za grlo!! A što se tiče umijesanosti predstavnika vlasti u kriminal , svi su redom umijesani u reketiranja, kradje, pljacke državne imovine i td.

kazete sledeće''Друга замјерка на овај случај је свакако она коју изгледа треба поновити хиљаду пута - да би се дошло до правде, овај се случај није смио политизовати. Господин Драгичевић је то први пренио на терен политичке борбе.''
''druškane'' moj stavi se u položaj oca kojem su ubili dijete, i ti bi koristio sva moguća sredstva da prisilis lopove na vlasti da riješe slučaj ubistva..sve moguće! !!! i podržavam, njemu a i garđanima se smiju u lice i obice i oni koji bi trebalo da rješavaju sluučaj. nije banja Luka veegrad nego mala čaršija u kojoj se zna sve!! ko se s kim potukao , ko je s kim jeo i spavao!

''Народ србски, који је претрпио најтежа страдања од деведесетих до данас, над којим су се надвиле аждаје са свих страна, да га сабију на простор Шумадије, а посебно Срби у Републици Србској - данас су на ту опасност осјетљивији него икад.''
da tačno, pretrpili zbog lopova kao što je dodik dezertre i ratni profiter koji je prodavao za vrijeme rata naftu Srbima po 10maraka litru i proveo rat u BG. koji je doveo sad upravo RS u opsanost time sto je ekonomski unistio. Time sto je izvrsio marginalizaciju intelektualaca a doveo na vlast lopove i ulizice. I to što vi ne vidite , da svojom nesposobnoscu vodi RS u ambis..Samo dodjite mjesec dana u RS pa ''pokusajte'' da živite kao u Kanadi ili Njemackoj ili Sloveniji...
POLARIS
(доктор)
09. novembar 2018. u 16.24
Пагос сувише си острашћен и од пања не видиш шуму. Причаш о смрти младића, а главни аргументи су ти да народ тешко живи, да је Додик криминалац и да је Лукач рекеташ. Јесу ли то докази да је полиција убила тог младића.

Кога је тај јадни отац прозвао да је убио његовог сина, реци и нама та имена да и ми знамо.

pagos
(s)
09. novembar 2018. u 17.00

Nimalo nisam ostrascen. Samo govorim o cinjenicama. Imate „nesrecu” u kojoj je neko stradao. Na pritisak oca, vlast priznaje da je u pitanju ubistvo i niko nije hapsen. Zatim imate u procesu podmetanje „kradje” koja je forenzicki dokazana kao fingiranje od strane policijje i niko nije hapsen. Imate pokusaj podmetanja od strane policije da je bio drogiran sto je opet forenzicki6 negirano i niko nije hapsen.
Imate poskidane video snimke sa putanje desavanja otmice djeteta i friziranje podataka i datuma i vremena u famoznoj kuci ubistva. Da ne idem dalje...i niko nije hapsen. I na kraju imate predstavnike vlasti koji od predsjednika kriminalca i ubice ministra policije negiraju ubistvo da bi to mjesec dana priznali.i nikom ništa, pojeo vuk magarca. I oonda kad ziivite u BL i znate da policija kontrolise sve vrste droge, drogu za silovanje, i sve ostale opijate na ulazima u klubove onda pocnu kockice da se slazu(a vlasnici klubova su ,vidi cuda uglavnom pripadnici vladajucih porodica). I onda kad vidite da nacelnici policije i ministri imaju kapitale u vrijednosti desetine miliona ponete kao savjestan i svjestan gradjanin da se pitate...Mala je RS da se ne bi znalo. zato je njima najbolje tu kao i njihovim uliyicama i uhljebima. U svakoj drugoj državi bi bili iza resetaka!!!!a u pravu ste, ne treba da pricam o tome kako narod teško živi. Nije vlast kriva.
Lorka
(поета)
09. novembar 2018. u 21.39
https://www.youtube.com/watch?v=64jZMqCKJTg

Pagos, обрати пажњу на део у коме Додик објашњава да је ово убиство у надлежности тужилаштва, а да Р.Србска нема никакав утицај на његов рад. Што је најважније - ко је формирао такав систем тужилаца (високи представник).

Остави се своје острашћености и размисли кад нешто пишеш.
pagos
(s)
10. novembar 2018. u 01.43
Opet bjezimo od cinjenica. Drugo Dodik ne razumije ni pravo ni ustav. Covjek je polupismen. I drugo ,zamoljavam da se informisete o slučaju u detalje da bi mogli da komentarisete ubistvo djeteta od strane predstavnika vlasti i onda ćete shvatiti da su oni uzurpirali invlast i ustav. Drugo,dodiknista ne razumije,covjek primitivan,bahat i kao sto rekohpolupismen sa mesarskim zanatom vodi Republiku Srpsku na siledzijski,razbojnicki način kao sto je i on sam. Zato i jesmo tu gdje jesmo. Trecina raseljena,trecina umrla i trecina u njegovoj sekti..
CPHA
(Чувари ћирилице)
10. novembar 2018. u 04.00
Зашто би власт једне државе убила дијете?
Додик није цвјећка, али мање је зло од оних других.
Зашто нам је тако, остаје да се питамо.
Ја сам убијеђења да је власт лице народа.
POLARIS
(доктор)
10. novembar 2018. u 04.39
Уротила се власт Републике Српске да убије једног младића који је:

- сјајан спорташ,
- добар друг,
- одличан ђак,
- омиљен у друштву
- ...

Ето случајно су на свим обдукцијама пронађени трагови наркотика у крви, ето случајно се нашао на снимку у дворишту куће која је опљачкана, ето случајно се ту ноћ потукао, све у свему случајно је био у граду до 4-5 сата изјутра, на крају крајева овакви вукоцвци иначе буду до 4-5 сати изјутра у граду.

Република Српска иначе убијањем оваквих младића и девојака:

- добија на репутацији,
- јача економију,
- ...

Састанку владе Републике Српске присуствовао је предсједник Додик који је иначе месар по занимању, неписмен, глуп и криминалац, који је наредио премијерки Жељки, чији је деда усташа иначе је и она криминалац, да преко своје малолетне деце види некако да се убије тај младић, на шта је скочио министар Унутрашњих послова Лукач, велики рекеташ у РС, који је као опарен скочио и рекао одлучно НЕ и додао то ћу урадити ја са својим малолетним сином који има 10 година.

Седница је завршена тако што је влада донела одлуку да се приступи убијању примерне омладине у Републици Српској.

pagos
(s)
10. novembar 2018. u 04.51
Upravo tako kao sto ste napisali.sve su pomenuti pokusali iskonstruisati ali su mjesec dana poslije sami negirali,kusali svoje laži.

Ja živim u Bl i R S i mogu o tome i uopste o situaciji tamo. Mesara i ubice podržavaju oni koji imaju koristi od tog sistema.
POLARIS
(доктор)
10. novembar 2018. u 05.12
И кад се ово све поједностави лако је приметити да је у читавој причи главна мета тих појединих центара моћи, у ствари Република Српска и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Изабрали су једно на жалост тужно дешавање око смрти младића и оца који је из очаја крену тражити истину о смрти сина.

Трећи дан протеста отворен му је жиро рачун на који су почела да пристижу одређена средства из тих центара моћи.

Укључила се јалова опозиција по наређењу својих налогодаваца да као лешинари покушају закувати и искористити шта се искористити може из овог тужног случаја, а најгрлатији међу њима је био А. Шукало, а редали су се и гуслар Говедарица, погубљени Бореновић, велики маг дипломатије Црнадак, Осмицин потрчко Мектић и ини

Сваки могући разговор је био искључен јер тешко је полемисати са неким ко је изгубио дете.

Недостајале су још само „корисне будале”, а и оне су се веома брзо окупиле на Тргу Крајине где је у првим редовима лидера протеста постављен ешалон деце, јер главни адут био је удар на емоције, а злоуптреба деце била је у другом плану.

И ето ту смо где смо.
pagos
(s)
10. novembar 2018. u 05.27
Ne znam cemu podržavanje laži,manipulacija i konstrukcija koje su plasirane od strane vlasti u pokusaju prikrivanja ubistva djeteta a koje su opet iste te vlasti priznali mjesec dana poslije ubistva. Ne razumijem??

Republiku Srpsku upravo ugrozavaju Dodik koji je nesposoban i polupismen. Običan razbojnik koji je sa svojim kumovima i prijateljima osiromasio narod,unistio ovo malo privrede. Unistavanje ekonomije i privrede,prosvjetnog i zdravstvenog sistema je cin veleizdaje!!!!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
10. novembar 2018. u 08.31
Nobilovo mišljenje:
https://tinyurl.com/ybngsk3m
pagos
(s)
10. novembar 2018. u 08.54
interesantno je da se Nobilo sam ponudio da udje u tkz.advokatski tim kao i Tomic...ali na stranu to sad.Interesantno je da je provodio cijelo ljeto sa drugarom dodikom...
https://www.youtube.com/watch?v=7KIgIoGy7wQ

Nobilovo mišljenje je nevažno. Nobilo je previse vremena provodio sa kriminalcima umjesto sa klijentom kog nije ni konsultovao nego se ponasao kao neko ko je bio tu da zastiti osumnjicene.

Ako Nobilo smatra da policija nema ništa sa tim, kako onda onoliko lažnih(pogrešnih) informacija na konferenciji za novine par dana nakon Davidovog ubistva? Kako to da je već par policajaca otpušteno jer se utvrdilo da su manipulisali dokazima? Kako to da već postoje osobe koje su PRIZNALE da su manipulisale snimcima sa obližnjih kamera mjesta zločina i da su to sve radile pod pritiskom ljudi povezanih sa policijom? Kako to da je tužilaštvo odjednom, nakon iznesenih dokaza o ubistvu, promjenilo detalje istrage i počelo smatrati čitav slučaj kao ubistvo? Ima još mnogo dokaza koji govore o tome da je ovo sve zapravo strogo kontrolisan proces koji seže do samog vrha države i onih koji su gore i koji se boje istine a to je da na vrhu države imamo mafiju koja ilegalno zarađuje na raznim stvarima. Vjerujem da će se i to uskoro saznati. Kad Nobilo odgovori na ova gore postavljena pitanja, onda možemo pričati o istini i pravdi. Do tada možemo na njegov postupak i izjavu posmatrati kao neprincipijelno i neprofesionalno drzanje , jer ne smije dići svoj glas protiv nepravde a profesija kojom se bavi ga obavezuje da brani istinu i pravdu. Toliko o svemu.pitanje je samo koliko je kostao prelazak Nobila u dodikov tabor!!!!

NASTAVAK A STO NOBILO Juče A NITI U JEDNOJ IZJAVI NIJE SPOMENUO.UMIJESANOST POLICIJE
Reklo bi se, 'Spade knjiga na jedno slovo' , u ovom slučaju to je sarajevski advokat Ifet Feraget, koji je u izjavi za Source rekao da je od početka formiranja advokatskog tima slutio da bi se mogao desiti ovakav ishod.

„Samo mi neke stvari nisu bile legle kako treba i to je bio razlog moje sumnje. Izjava Ante Nobila je u kontradikciji sa onim što je jučer rekao tužilac Želimir Lepir, koji smatra da postoje razlozi zbog kojih on sumnja da policija jeste umješana za zataškavanje. Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što on radi, zato što se bez dokaza ne mogu praviti nikakve analize. Davor Dragičević nije politiku zvao u ovaj slučaj, nego se politika poigrala s njim. Očigledno je da je nekome stalo da se propusti ne otkrivaju, identična situacija kao u predmetu 'Dženan Memić'. Nobilo nema potrebe da ništa prašta Davoru, jer Davor nije ništa novo izjavio u odnosu na ono što je rekao kada smo mi preuzeli slučaj. Zakašnjele reakcije nemaju mjesta, jer one kasnije samo opravdavaju sumnje o motivima nečijeg angažovanja na tom predmetu”, govori Feraget.

goodbad
(gb&u)
10. novembar 2018. u 11.06
gospa,ako nije tajna ko vam je radio lobotomiju?
POLARIS
(доктор)
10. novembar 2018. u 12.05
Пагос ти не само да си острашћен, ти си се потпуно болесно „уфурао” у случај. Мора да си један од ПР-ова екипе са Трга Крајине, а гарантовано пратиш и БН телевизију.
pagos
(s)
10. novembar 2018. u 13.31
Ja sam samo ljudski pokusao da s vama „razgovaram”. Ja sam od onih koji vjeruju u cinjenice a ne „rekla-kazala”. Nisam ni slabic sa kim iko može maniplusati. Vjerujem u ljude i volim istinu i pravdu.

Pozdrav.
CPHA
(Чувари ћирилице)
10. novembar 2018. u 15.20
Пагос,
Који је мотив Давидовог убиства?
mona_liza
10. novembar 2018. u 18.36
CPHA, čitaš mi misli.
Taman sam htjela da pitam šta on nakon ssvega misli šta je motiv I zašto bas David?. I zašto se dignula tolika vika kad I u federaciji imaju takvih slučajeva, al ni blizu nisu bile demonstracije I otpor kao sto su u Srpskoj!

Šta se još sprema???
POLARIS
(доктор)
11. novembar 2018. u 05.04
Највећи проблем нас Срба што због нашег менталитета имамо много „корисних будала”.
CPHA
(Чувари ћирилице)
11. novembar 2018. u 08.31
Питала сам за зашто би држава убила дијете, игнорисао ме.
С пошто човјек све зна, убијеђена сам била да ће ми одговорити.
По изјави овог адвоката из Хрватске зна се гдје је Давид убијен, на који начин.
Наводе оца убијеног Давида, да је дијете било злостављано, силовано...дотични адвокат негира.
Све више личи на убиство из нехата и прикривање злочина.
Истина треба да се зна, п видећемо.
Lorka
(поета)
13. novembar 2018. u 14.19
https://www.youtube.com/watch?v=VnRBeV_ZZIE

Адвокати отказали пуномоћ Давидовом оцу и кажу да Полиција РС није убила Давида. На видеу - 17. минут.
POLARIS
(доктор)
14. novembar 2018. u 17.34
То је било очигледно од првог момента, али човек је псијатријски случај и он жели да задовољи своју фикцију. То и није чудо претрпио је велики губитак, али чудо су ови његови пратиоци, они су тек интересантни за психологе и психијатре.
goodbad
(gb&u)
21. novembar 2018. u 00.10
nedaj Boze razumeti ga, jadnog iskoristenog ko stara krpa klovna sa trga.
C_A_B_O
23. novembar 2018. u 09.37
Koga ustaše i balije podržavaju NIJE Srbin...

od Osmana Govedarice,Ibrahima Mekticijy DO Izeta Dragicevica!

Ponavljam tvrdnju ranije izrecenu. Nizerazredni kriminalac se pohlepnim ocem...identicno slučaju AlJeksici
Werba
(N/A)
03. decembar 2018. u 10.34
Eno danas je glavna komisija za merenje zagadjenosti gradova u svetu,
Smradajevo proglasila za prvaka sveta.
Daklena, Sarajevo je po zagadjenosti, *smrdlja #1 u svetu.

Smesten u kotlinu kroz ciji centar protice reka puna gustih lojavih gofana iz dzamija i ostalih izlucevina iz naseobina, pritisnuta maglom i dimom, normalno je stanje u gasnoj komori na otvorenom.
Uzgred, i Dooodo se doselio u Smradajevo, pa će njegovo kipovanje, još vise doprineti, da dusegupka bude „oplemenjena” i njegovim miomirisima..
Zastitne maske biće podelenje u najskorije vreme. Tako kažu...
C_A_B_O
07. decembar 2018. u 18.21
InSSHallHala'
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.