Diskusije : Politika

 Komentar
Расплитање тзв. косовског чвора
D-Man
(Analyst)
11. oktobar 2018. u 14.56
Молим да прво прочитате:
http://scradar.com/vesti-iz-sveta/rasplitanje-kosovskog-cvora-da-li-je-brisel-dao-zeleno-svetlo-raz granicenju/

Након тога, може ли неко да ме подсети а шта то ми тј. Србија требамо да разграничавамо или размењујемо са тзв. Косовом?

Није ли помало морбидно разграничавати своју територију са самим собом?

Можда је још морбидније размењивати територију сам са самим собом.

Да ли је Резолуција 1244 укинута? Не, није! А зар је ми сами не укидамо било каквим разграничавањем или разменом територија?
Мислим, стварно, како је уопште могуће да је одједном све ово окренуто наопако и да више, као, нико и не спомиње Резолуцију 1244!?

Ајде што Запад мисли да смо морони али зар и наша власт мисли да смо ми толики морони!
Мислим, наравно да јесмо кад још ниједном нисмо јасно и гласно ставили тој нашој власти до знање да ТРЕБА ДА ЧЕКА НЕКА БОЉА ВРЕМЕНА а да за то време у први план увек истиче Резолуцију 1244.

Какво црно разгрничење и размена територија!? Па смо луд човек може да разграничава сам са собом или да нешто мења сам са собом. Косово и Метохија су и даље и по Уставу Србије и по Резолуцији 1244 саставни део државе Србије!
keramicar
(mrgud koji sedi)
11. oktobar 2018. u 15.14
taci rece da neće biti formirana zajednica srpskih opstina.

ovaj nas tad pobeze u kazahstan, pa nije imao vremena za vanredno obracanje narodu.

na takvu izjavu se izlazi sa obhavom u kojoj se kaže, zamrzavamo pregovore u briselu dok se dogovoreno ne ispostuje i još se dodaje da nema pregovora dok u pristini na vlast ne budu dosle neke evropske stranke. i odlozis pitanje „razgranicenja” za par godina. a za par godina svasta može da se desi. vreme radi za nas. sve sto su mogli nato i albanski teroristi mogli su u proslosti, u buducnosti su im manevri u sve manjem luku.
Werba
(N/A)
11. oktobar 2018. u 16.11
U ovom slučaju razgranicenje znaci:
Sever Kosova će pripasti Srbiji a zatim povuci granica, koja će tada biti zvanicna država Dzvalja, naravno sa priznanjem ostatka KIM.
Tu se Dzvalje još mogu ogrebati i za presevsku Dolinu...
Sve zavisi od sume zelembaca, koju Vodja trazi da mu se uplati u neku od Hong Kong banaka...

Ako i bude referenduma tu je grkos Cipi-Ripi, koji će već posavetovati VOdju i kartel, kako da preveslaju izglasani referendum koji im ne odgovara...
zori
(Чича)
11. oktobar 2018. u 17.12


u najboljem smislu:

razgranicenje bez priznavanje države kosovo je ok
ali sumnjam da av tako razmišlja
CAHJAP
11. oktobar 2018. u 21.50
KOCOBO JE CP6UJA , KOSOVO JE SRBIJA
wta je obge HejacHo ocum wto latuHutcom IIuwem hupu7utcy ?
seljakipo
11. oktobar 2018. u 22.11
..., kad se jedno jutro oko 8 sati vrati 1000 policajaca / vojnika po rez 1244. A onda oko podne 20 000, i do zalaska suca još 80 0000. Pa onda da se razgranicavamo sve do Jadranskog mora. Pre toga nikako.
Jocko4
(observer)
11. oktobar 2018. u 22.42
У УН премијер(ка) Републике Србије, Ана Брнабић ни једном речју није поменула Косово и Метохију, нити Резолуцију УН 1244.
Иза тога стоји Александар Вучић, јер он(а) је буквално следила његове инструкције.

Председник Републике Србије, Александар Вучић још од времена док је би на положају премијера муља са КиМ не обавештавајући никога шта је конкретно обећавао и потписао у Бриселу. После свега се, наводно, наљутио што „лидери Косове” не испуњавају ЈЕДНУ ЈЕДИНУ ташку споразума о формирању ЗСО !?
Очигледно је да је сасвим свесно прихватао наставак договора у Бриселу, радећи по упутствима страних центара и игноришући да је он Председник Србије и да се заклетвом обавезао да ће увек имати на уму њен интегритет и суверенитет и поштовати њен Устав. Зато његово пренемагање и глуматање да је љут није ништа друго него љигаво фолирање.

Покренуо је тзв. „унутрашњи дијалог”, а све претворио у његов монолог, при чему се обрушавао на оне који се с његовом политиком не слажу, укључујући ту и оне чије мишљење је морао да уважи, рецимо став Српске Православне Цркве. Кад је, најзад, потпуно утерао ствар у ћорсокак и схватио да губи подршку и међу чланством СНС-а, каприциозно је изјавио да „нема проблема, они који се не слажу, могу да иду”. Само је недостајало да им каже и где да иду (у п.м.).

Сада је увео нову врсту јадиковке, изигравајући неког Калимера, коме и народ није дао подршку за његов план компромисног решења питања КиМ. А сасвим је јасно да нема човека у народу коме је јасно о каквом се то компромису ради, нити о каквом разграничењу (унутар сопствене државе). Потпуно је нелогично да А. Вучић и даље остаје Председник Србије, кад нема подршку ни народа, ни опозиције, ни једног броја чланова сопствене странке.

Зашто није поднео оставку и/или зашто није покренута процедура о његовом опозиву?

Ни на који начин није демантовао да је ангажовао Тони Блера да мешетари по западним државама у прилог плана о корекцији граница са лажном државом, „Косовом”, што значи да је реч о његовом учествовању у завери против своје земље и сопственог народа.

Непосредно после састанка са Путином у Москви, изјавио је да ћемо добити и више него што смо очекивали и све тако, у оптимистичким тоновима. Није рекао да је неке Путинове, врло конкретне понуде - одбио. Нама преостаје да се питамо зашто је одбио и да ли ће, касније, да нам буде чудно што Русија не стаје уз нас онако како се надамо.
Међутим, дан-два касније је опет променио плочу и сваљује кривицу на народ, који не подржава његову капитулантску политику.

Па, да променимо народ, а ?

Werba
(N/A)
12. oktobar 2018. u 00.04
11. октобар 2018. у 22.11
..., kad se jedno jutro oko 8 sati vrati 1000 policajaca / vojnika po rez 1244. A onda oko podne 20 000, i do zalaska suca još 80 0000. Pa onda da se razgranicavamo sve do Jadranskog mora. Pre toga nikako
======

A komadant Bondstila srbijanac Ducic, dok se to desava, drzace ruke na mooodima?...
rizling
12. oktobar 2018. u 05.46

6 ШЕСТ, SEST godina je pregovaro, samo znajuci on sam lično o cemu o KiM. A rezultat nikakav ?

Sad kao narod kriv ? Tom neuspehu. Lično nikada nisam čuo o cemu se pregovaralo konkretno.

Evo ovo ko ima strpljenja da procita. Kao i reagovanje , citaoca.

http://www.politika.rs//articles/details/413027
D-Man
(Analyst)
12. oktobar 2018. u 12.07
„Зашто није поднео оставку и/или зашто није покренута процедура о његовом опозиву?”

Jocko4,

Да се на улицама Београда окупи пола милиона људи или више и да траже његову оставку, да дају подршку Уставу Србије, да јавно подрже Косово и Метохију као саставни део Србије, видео би како би се плоча брзо променила.

Или би се Вучић дистанцирао од шуровање са Западом или би са положаје летео на неки други начин.

Међутим, од тога нема ништа! Обичан свет нема ни воље ни снаге да излази на улице јер имају горко исуство још од краја осамдесетих па све тамо до оног фамозног 5ог октобра када су чак палили и своју Скупштину!
Људе се очигледно осећају преварени и изиграни по који пут. Летаргија је узела маха у стилу ''Ионако се ништа не може променити'' што је иначе мото становништва које живи у Канади и САД. Испраност мозга је тотална; западна пропаганда је регулисала свест обично грађанина Србије као што је и формирала слепе послушнике у, као што већ рекох, Канади и САД.

Народу више одговарају Вучићеве лажи јер људи тако сами себе теше да иде на боље. Пролазе дани, месеци, године чекајући Годоа с тим да је Годо (тј. Godot) у нашем колективном случају нека боља сутрашњица што се тиче националних интереса и политике.

Оно што би за Србију могло бити изузетно опасно је кад тај нарцисоидни психопата изгуби потпуну контролу над самим собом. У том случају тај је на свашта спреман а када психопате подивљају онда страдају невини.

У Србији се мора радити на буђењу и организовању народа али нема ко. Ја сам једно време мислио да ће Двери нешто учинити али одлазак Глишића из Двери је Дверима нанео огромну штету.
Дакле, нема ко да организује народ а већ сам и рекао да је народ већ много пута изигран и заиста је питање шта то опет може покренути народ да узме ствар у своје руке.

Ето, да би се народ убио у појам управо због тога су испоручивани српски родољуби Хагу а испоручивала их је српска држава. Како онда да се данас сутра неко опет стави на браник отаџбине и српства када зна да га његова држава неће заштити?
Jocko4
(observer)
12. oktobar 2018. u 22.33
D-Man,

На основу Вучићевих изјава током протеклих неколико недеља може да се примети да је он у све већој паници, јер губи подршку и у редовима СНС-а. За сада, подржавају га само они из непосредног окружења у власти, како из СНС-а, тако и из коалиционих странака. Зато је сад стао и смишља начин на који би, опет манипулисањем и лажима, испливао из каљуге у коју је доспео.

Међутим, ако читаш „Политику” и коментаре, видећеш да Вучић добија подршку скоро искључиво од ботова и можда његовог „друштва из комшилука”. Маса таквих се оглашава под више никова и нису у стању да саставе ни једну обичну сложену реченицу, а често копирају реченице једни од других. Не смеју да се упусте ни у какву полемику, а делују ми као да су неки ментално заостали типови. Човек заиста стиче утисак да раде буквално за сендвич.
Велика већина других коментара су препуни критике на Вучићев рачун, а нађе се и понеки Србо-мрзац, плаћеник из НВО-а, или из Канаде. Да, један је сигурно у Канади.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.