Diskusije : Politika

 Komentar
Ко је започео рат у Хрватској
dulebg
(posmatrach)
15. jul 2018. u 09.57
Није ваљда Новаче да верујеш како су Срби замислили 1991, у моменту кад су Руси на коленима, сваки српски непријатељ тријумфује - да се шире на запад и стварају Велику Србију.

Прво - та Велика Србија - то је измишљотина Беча. Постојало је Гарашаниново Начертаније, које му је написао неки Пољак Чарторијски - руско-енглески агент, где је тежња била да се јаким словенским краљевством спречи продор немаца,а Турска одгурне на југ. Начертаније је заговарало припајање СРПСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ крајева, е сад што то Хрвати доживљавају као своје - они и Русију доживљавају као своје.

Друго - хрватски национализам никад није ни угушен, а од 1972.републике су ионако радиле шта су хтеле; осим Србије - коју су покрајине држале за обе руке.

Хрватска је могла да оде из СФРЈ без испаљеног метка и без огреботине, да је позвала Србе да се договоре:
- шта је чија територија;
- колико обале припада Србији, обзиром да је обалу добила Краљевина, а не Хрватска;
- треба ли Хрватска шта да обештети Србију за послератни развој, геноцид и штете нанете Србима..

Међутим то је лудост - рат се и водио:
- да би Хрватска изашла бесплатно
- да не да ни метар обале и Титових граница
- да се отараси Срба.

фрањо Туђман: Хрватска је овај рат требала, и Хрватска га је имала!

У свему овоме уопште није важна Хрватска, већ немачки, ватикански, енглески и амерички интерес. Немачки интерес је да имају чист пролаз за Далмацију и своју војску на Јадрану.
dulebg
(posmatrach)
15. jul 2018. u 10.08
И сад ћеш рећи:
- да наоружавање Хрватске није било припрема за рат,
- да избацивање Срба из Устава не утиче на осећај угрожености,
- да је потписивање изјаве о лојалности држави која пропагира усташтво и поиграва се резултатима геноцида - демократска тековина.

1987-8. већ је хрватски тисак пржио да не може бити страшније. Стегоноше усташтва биле су Славенка Дракулић и Јелена Ловрић, уз масу других; у Старту, Данасу, ХТ-у, а богами и Вјеснику. Прославио се био и пок.Тијанић својим славним текстовима „мож да бидне, а не мора да значи” којима је практично хрватско бујање усташтва оправдавао Милошевићем и српским национализмом.

Само што у Србији нису рушени споменици, минирани хрватски кафићи и радње, људи позивани да потпишу лојалност, забрањивана латиница.

А речене 2 новинарке и епигони писали су непојмљиве гадости о Србима: да су лијени међеди, зли, прљави, дивљи, лакоми, разбојници .. како њихови у Хрватској, тако и Срби као оличење свег зла у СФРЈ.

Што смо 50 година били лоши ђаци комунизма, и требало д аучимо од загреба, који је град-херој, сад се одједном изокренула прича: сви су демократе, само су Срби одувек Информбировци?
konecenemoraPoruka negativno ocenjena. Pokaži

konecenemora
(sofer aviona)
15. jul 2018. u 10.10
Новак је Бог
а ти си гофно...јел имаш још неко питање...
dulebg
(posmatrach)
15. jul 2018. u 10.17
Срби су извели БАЛВАН-РЕВОЛУЦИЈУ на дан кад су хрватске специјалне полицијске снаге кренуле да РАЗОРУЖАЈУ резервни полицијски састав српских општина??! Шта је требало: једни ти прете да ће опет клати то што нису доклали, други долазе да те разоружају, трећи ти одузели статус оснивачког народа.. и Срби треба да седе и чекају репризу 1941?

Па оригинални план ЦИА био је: слом ЈНА у свим републикама, прогон свих Срба, свих официра са породицама и про-југословена у Ужу Србију, изазивање немира и инсталисање про-НАТО власти, и да се то све заврши 1991.

2 године касније већ би били на руским границама.
Jocko4
(observer)
15. jul 2018. u 10.41
Дуле,

Хрватска је била споља напујдана да започне рат, јер миран разлаз није одговарао нео-колонијаистичким и стратегијским плановима Запада. А „жабу” није било тешко наговорити да скочи у воду.

Laci_74
(Jugosloven)
15. jul 2018. u 11.49
Posle toliko godina i pokatlicenim Srbima (takozvanim Hrvatima) je valjda jasno da su iskorisceni od strane Vatikana i drugih Kapitalista za pljacku prirodnih bogatstva Jugoslavije i kao poligon za treniranje i pljacku drugih zemalja.
sine_bane
15. jul 2018. u 12.40
GORBACOV!
Novak
15. jul 2018. u 14.06
Raskol u Hrišćanstvu i razni sveti oci
izabrali su svoje puteve, danas mirno mogu
da se osvrnu i pogledaju beneficije svojih
odluka.
Oni „nisu” bili materijalisti, pa kvantitet
zrtava nije ni bitan, bitan je kvalitet tz. vernika.
Zadnji rat u Hrv. nije niko poceo već je nastavljena
borba onih cija država nije prošla 1945.
1991 Slobini drugovi su uzeli malo vise opijata i
oslobodili Hrvatsku od mojih...
abvgd
(Morski)
15. jul 2018. u 20.36
Ове Дулетове добро срочене текстове би требало „превести” на латиницу да би нове генерације Хрвата који не знају ћирилицу могле да, можда и први пут, прочитају истину.
Дуле, сакупљај ово и шаљи на .hr сајтове, не да би их нервирао него да би их образовао.
Дуле има дар помало као Душко Радовић, да у кратким текстовима много каже и то „живим” језиком.
Bazorilo
15. jul 2018. u 21.50
Cinjenica,da je Tudjman morao da moli brata Slobu,da strelja bolesnike u Vukovarskoj bolnici,kako bi navukao evropsko javno mnjenje da pokaze simpatije prema Hrvatskoj „borbi”,pokazukje kako taj proces, bez teskih ekcesa sa strane vlasti iz Beograda nebi ni malo isao lako.Ljige na sve strane,zato je i islo kako je i bilo.
zupa
(DR.MR)
16. jul 2018. u 04.47
Да није Хрвата сигурно не би било рата.
rizling
16. jul 2018. u 14.20

Dule, to što pišes je ofisijelni stav vladajuce stranke. Koji su bili na vlasti i u godinama raspada Yugoslavije. Njihova vladavina i znanje je bilo katastrofalno. Šta sve nismo doziveli pod njihovim ,
vodjstvom. I VELIKO PONIZENJE. Na zalost oni i dalje rovare. Ni bog nezna nasta će sve ovo izaci.

Te njihove poraze uz sredstva informisanja, pretvaraju u pobedu. Kao eto živiste. Nasom zaslugom. I ceo svet se okomio na nas.

Izgleda da nam je sudjeno da nestanemo?
dulebg
(posmatrach)
16. jul 2018. u 17.21
Novak
Raskol u Hrišćanstvu i razni sveti oci izabrali su svoje puteve, danas mirno mogu da se osvrnu i pogledaju beneficije svojih odluka.
---
Новаче, није било раскола! Католичанство као засебан део хришћанства постоји од самих почетака. Одувек су били различити. Православље је обухватало просторе од Трста до Кавказа, Египта и Марока; католичанство романску Европу, британију и Ирску. Западно хришћанство није могло да се уклопи у изворне принципе, па их је мало мењало и фризирало. Притом су умислили да је Папа господар помесних цркава, док су православне цркве признавале неки примат Цара и никога више. Православци су им досад нашли 260 огрешења о свете истине; зато католици фалсификују све чега се дохвате, па тврде да су се остали огрешили.

Пропаст католичанства наступила је у 8.веку, када сус е Франци досетили да би могло да послужи боље него армије војника. Отада је Ватикан државно-финансијска структура, без своје вере.

За пример - прочитај 10 божјих заповести: јеврејских, православних и протестантских, а затим 10 божјих заповести католичких - па ми јави ако нешто откријеш.
dulebgPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dulebg
(posmatrach)
16. jul 2018. u 17.26
Zadnji rat u Hrv. nije niko poceo već je nastavljena
borba onih cija država nije prošla 1945.
---
а чија то

1991 Slobini drugovi su uzeli malo vise opijata i oslobodili Hrvatsku od mojih...
---
значи - 1991, када је Русија на коленима, вечити српски непријатељи Енглези, Немци и Ватикан тријумфују .. Слоба је открио да је најбољи тренутак да их нападне?
- ти стварно ниси читав ??!!

који су то твоји?
- ови што су за 10 дана Олује побили 800 бораца и 1500 цивила?
из освете? какве, за шта? које су то борбе вођене да страда 800 српских бораца? и шта су то цивили згрешили да их убијају 120 на дан? јеси ли ти Србин, јесу ли они Срби - па јелу ли „твоји”, ко су твоји?

а зашто Туђман каже:
- Хрватска је рат требала и Хрватска га је имала?
зашто на Брионима каже:
- задајте такав ударац Србима да престану да буду фактор хрватске политике!
dulebg
(posmatrach)
16. jul 2018. u 17.30
1944/5 побуне се Шиптари ваљда у Дреници, њих 10 хиљада одметне се у шуме. НОЈ се дадне у сузбијање устанка и за месец дана га сузбије са својих 800 изгубљених војника.

А Хрвати толико побили за 10 дана Олује, само се не зна у којој битци? Како су убили тих 800 Срба: да су се ови забарикадирали и бранили - па било би ваљда и мртвих Хрвата, а то се нешто не помиње. Обично више страда нападач?
dulebg
(posmatrach)
16. jul 2018. u 17.39
Bazorilo
Cinjenica,da je Tudjman morao da moli brata Slobu,da strelja bolesnike u Vukovarskoj bolnici,kako bi navukao evropsko javno mnjenje da pokaze simpatije prema Hrvatskoj „borbi”
--
ја сам пак чуо:
- да је Слоба до неке превласти над ЈНА дошао тек по њиховом изгнанству из БиХ 20.маја 1992,
- до тада је био у паничном страху да ће га убити
Стрељање на Овчари новембра 1991.оркестрирао је по свој прилици ген.Васиљевић, командант КОС, очито амерички човек. Доста је о томе рекао Шешељ током суђења у Хагу, а да га нико није никад демантовао.

Да су дошла 2 пензионисана пуковника КОС-а и један нижи официр, провели целу ноћ у Никинцима са Весном Босанац - усташком управитељицом вуковарске болнице. Одабрали су 200 најбеднијих заробљеника, без новца и утицаја. Прво послато 206, онда је неко вратио 6, јер дил је дил.

Иначе - где год се десило ѕрање на штету Срба, умешани су прсти КОС и ге4н.васиљевића. Бели орлови су били његова бригада, исто као и Арканови тигрови.
Novak
16. jul 2018. u 18.28
Dule mnogo si ljut,
Raskoli u hrišćanstvu su poceli na tajnoj veceri
kad ono Hrist rece Judi.. ti ćeš me prvi sutra izdati...
NDH nije prošla ni 41 ni 45. ali je prošla 1991.
Tita i Slobu niko ne može isterati iz njihovih pravih
srpskih obozavalaca to ti jako dobro znaš.
Moji su na traktorima stigli u Slobin pasaluk a posle
evropskim avionima sirom sveta.
Ja jesam Srbin koji je ucesnik i gubitnik krajiske bune,
i sada živim u državi gde imaju samo 4 politicke paritije
a ti u Slobinoj tvorevini koja trenutno broji 133 partije i
slobodno smatraj da je moja partija,
„Partija Ljutih Krajisnika” 134 po redu.
Novak
16. jul 2018. u 18.54
Pozicije Slobodana Milosevic i Franje Tudjmana iz 1988 uporedi sa
pozicijama 1985, 1990, 1995.
Da bude jasno zauvek, da je Slobin plan bio
Krajina u Velikoj Srbiji rat bi bio gotov pre zime 1991. a
siptari bi bili „migranti”
Dali znaš koliko je u Srbiji odrzanih mitinga solidarsnosti...
Ja sam bio na vecini sirom Vojvodine i Beograda,
terali smo ljisicu a isterali Vucka.
Novak
16. jul 2018. u 21.29
Evo specijalno izdanje za Duleta iz prve ruke
sutra je 27 godina od ponovo prolivene krvi na Baniji.
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2018. u 07.00
Пре пар година лежим у болници (пао на градилишту, поломио ребра) и са мном један 70+ од Кистања (ово сам већ помињао), жилав чича, преплануо, него камен у слезини, мислим. Некад радио у шибенским Легурама, сад оде лети у своје село да обере смокве и маслине, мало поради да се све то не распадне - то за његовог живота, децу и унуке заболе за Кистање. У остало доба је у Житишту са сином и снајом.

Наравно - не може да прежали рат и пад Крајине, мада му рекох: Легура ти ионако нема, баш као ни Алуминијског комбината, Глинице, бродоградилишта и све оне некад моћне индустрије. Ено одоше и Хрвати.

Те дођосмо до тога: шта је Слоба тражио у Книну? Ја му објасним - да смо ми 10 година заебавали НАТО, те тиме одложили напад на Русију. Да су нас највероватније Руси подржали у томе, то је био један од њихових прокси-ратова, као данас Донбас.

Наша је калкулација била проста
- предати се и постати Хрватска, или
- држати мостобран док се Руси не пресаберу, са надом да се једнога дана поврате и ослободе нас.

Ови што су се одлучили на предају - нису баш профитирали, а нисмо ни ми.

У сваком случају - битка за Крајину НИЈЕ ИЗГУБЉЕНА. Она је купила 4 године Русији (4 године х 1/6 света = па ти види) и направила миленијумску штету Глобалистима - о доприносу Крајина тек ће се говорити.

На то ми мој Далмош рече: е кад је тако - сад не жалим ни умријети!

(колико ти је русофилство тих Динараца!! - јесам остао без свега, ал нек само Мајка Русија живи!!)
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2018. u 07.09
Не треба велика памет да се утврди „ко је започео рат”. Конан Дојл каже „ако не видимо ко је злочинац, треба испитати - ко је на добитку?” (cui bono?)

На добитку је само Глобализам - нису ни Хрвати, ни Словенци, ни Муслимани, још мање Шиптари, на губитку су и Европа и Руси; али профитирао је НАТО, Американци и Енглези, и немачка антисрпска политика, која је била сигурнија у појас завађених државица, него у Југославију којом би доминирали Срби, или скраћену Југославију - Велику Србију како каже Новак.

С.Милошевић је, то су сви признали - добро обавештен, искусан и образован човек. Те је несхватљиво да би он напао хрватску у смислу ширења Србије и отимачине од немачких, ватиканских + америчких миљеника у моменту кад се Руси и Кинези гуше у својим гомнима. То не би био коцкарски потез, већ сигурно самоубиство.

Само Новаче да те исправим: није се Србија ширила, него се Југославија смањивала. Нико никада није републикама дао право на отцепљење, него НАРОДИМА, само је Бадентерова комисија то преформулисала. А ко је Бадентер - нико појма нема?! А хрватски народ није имао шта да одцепљује у Крајинама.
Novak
17. jul 2018. u 07.44
Dragi Dule kad sam ja rekao da je Sloba hteo tz.Veliku Srbiju,
nikad.U Kistanje sam bio 19 Aug.1990 na referendumu za SAO Krajinu
i dobro znam koliko su kninski Srbi bili pouzdani u Slobisku.
Kad danas malo bolje razmisliš pa i nije bilo nekog sinhroniteta
između Knin di i Beograda, ja poimence pamtim moje zemljake koji
su znali,radilii govorili samo jedno, ovo je Srbija, sada ili nikad,
25 godina kasnije sve govori ,nikad.
Malo je smešno pitati se ko je počeo rat.
Niko ga nije poceo, zna se pod kojim uslovima prirodno otpočinje
svaki proces.
dulebgPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dulebg
(posmatrach)
17. jul 2018. u 13.17
Српски речено - Крајишници су жртвовани за виши интерес.
maliperica1
17. jul 2018. u 17.14
Да ли се рат могао избећи?

Бе, ко је „први почео”, већ да ли се уопште рат могао избећи?

Није, са политичком структуром + „виско-интелктаулна и медијска пратња” било шансе да се рат избегне.

Службе су водиле рат још пре почетка избора у Хрватској и победе ХДЗ-а. Претходно је трајала скоро 3-годишнја „шутња”, како је тада Јелена Ловрић описивала стање на хрватској - олитичкој сцени тадашнјег владајаућег СКХ и Рачана.

...

Међутим, цео процес који је довео до спојених ДОМИНО-коцкица које су одредиле рат је почео много раније, једним делом је континуирано текао споља унутар доктрине хладнога рата и односа према СФРЈ и њне употребне улоге и вредности - инструмнетализације из северно-аталнтског савеза НАТО, а други пут из унутршањег развоја оноса и промена и начина управљања истим од бар друге половине 60их.

РАТ су хтеле све политичке стране учеснице сукоба, односно носиоци реалне политичке моћи одлучивања.

Питање које први, како, ко је домах до њега је важно, али ирелевантно.

----

п.с.

Био сам против рата и развоја све време. Када је рат почео, ето мене на првим линијама ,а највеће галамџије и каснији профитери су добили много важне функције у осталим позадинским променама и трашања разних привилегија и плодова њихове политичке лојалности.

До данас се у бити ништа није променило.
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2018. u 18.27
Рат су иницирали Американци као експеримент. Њиме су постигли:
- истерали руске људе из СФРЈ, осим можда делом из Србије,
- дали смисао НАТО-пакту, за који је Европа тражила да се распусти као и Варшавски,
- наметнули се Европи, која је показивала знаке кооробецања и непослушности - до 90-тих су у Европи постојали лидери вредни помена, одонда су само перачи шофершајбне,
- осигурали базе у бив.Југославији,
- опљачкали шта се могло, остало затворили,
- дошли до ресурса.
То су, један по један, све видљиви добици. Oстали u;esnici немају добитака - нико! Мало се хвалишу и лажу, али је истина да смо сви награбусили.

Е па сад: cui bono?
dulebg
(posmatrach)
17. jul 2018. u 18.34
А изгледа да су Руси видели своју прилику у том рату. Што су Амери мислили до зиме 1991.слом Српства и ЈНА - развукло се на 10 година.
maliperica1
17. jul 2018. u 19.14
1948 године 18. јуна је донешена директива 292 НСЦ-10/2 документ која је обухватила конкретне организационе и законске промене, а које су одређене доктрином хладног - идеолошког рата. Документ је декласификован и садржај познат, познат је и садржај и низа осталих докумената којима су од 1947 стварне основе - институције, службе, методи и стратегије вођења хладнога рата. Оно што још није дотакунто су питања конкретних операција унутар доктрине хладнога рата према СФРЈ, мада се и ту може на основу познатих порцеса, догађаја, отвореног дела архива америчких служби много тога закључити. Заправо, морало се и требало се знати давно пре краја 80их, бар од 60их и према томе створити политичку,, реформску укупну политику и избећи познати крај и трагедије.

Зашто ово није учињено, ко је обструкцијом изнутра реално подржавао укупну доктрину хладнога рата споља и употребу СФРЈ је важно питање, и о овоме се са довољно чињеница - доказа може говорити ван сваке теорије завера и било каквог политичког оптерећења и интереса.

Зашто се ово не чини, зашто не постоји воља за оваквим прилазом проблему скорије поршлости је интересантно питање.

Рат је био инструмент промене идеолошког поретка и преко њега промене и многих вредносних укупних одредница односа на међународно - правном и у политичком великом свету, све ово је много сложеније и иде далеко од самих процеса на тлу бивше СФРЈ.

Диркетива 292 НСЦ 10/2 18. јуни 1948 псоледњи став. Интересантно је покушати разумети и на основу каснијих промена и нових институционалних и законских одредница уочити вишедеценијски континуитет једне те исте политике:

У овој директиви појам „операције” раззуме се као активности које се спроводе или помажу од ове владе (САД) против непријатељских иностраних држава или група, или као подршка иностраним пријатељским државама и групама, али оне се тако планирају и изводе да не постоји одговорност сваке (било које) владе САД неовлашћеним лицима, и ако би прикривене операције биле откривене, влада САД може да одбаци сваку одговорност за њих. Нарочито, такве мере обједињују све прикривене операције у вези са, пропагандом, економским ратом, директне мере укључујући саботаже, разарање и евакуацију, субверзије против непријатељских држава, укључујући помоћ организацијама отпора у подземљу, герилама и избеглицама ослободилачких група, и подршка утврђеним антикомунистичким елементима у угроженим земљама слободног света. Ове операције не обухватају ни један оружани конфликт америчких војних снага, шпијунажу, прикривање и манипулацију војних операција.

Труманова доктрина, НСЦ10-2 директива 292 12.март 1948

http://wp.me/P3pD8b-gr

Све мере прикривеног вођења рата према СФРЈ су примењиване од краја 40их, све време, кроз све промене и многи унутрашњи процеси и догађаји су се одвијали са много сложенијим пресеацињима различитих мрежа са унутрашњим носиоцима одлука, све време непромењено до данас.

dulebg
(posmatrach)
19. jul 2018. u 16.41
Перице само си начео тему - вероватно би требао тим истраживача да ради цео живот - да распетљају ко је ту кога. Наравно - под условом да се допусти приступ архивама, што видим многе земље не практикују.
maliperica1
21. jul 2018. u 12.07
Дуле назначио си проблеме, али су они решиви и могуће је, шта више ултимативно потребно учинити такав напор. Наравно институционално, са подршаком на основу законске регулативе.

Лично имам једно исксутво, које ће завршити на суду, а које је указало на одређенепроцесе, примене метода, манипуалције система од 50их и 60их година, а који су чинили део стварања сложенијих предуслова за разрешење идеолошког рата и псоебног положаја СФРЈ кроз трагичне догађаје који су дошли,. са припремљеним агендама - плановима који су деценијама били никорпорирани у позната каснија решења.

Занчи ради се и о методама, мрежама, начину узимања утицаја према СФРЈ у дугом периоду, а у оквиру укупних односа у хладноме рату и применама и операционализацији у горњој директиви 292 НСЦ10/2 назначених општих делова доктрине хладнога рата.

Да је постојао такав одбрамбени институционални систем, онда би може бити и многи процеси прошли са много мањом укупном штетом и негативним споелдицама. Ово је још један проблем, неимање довољних, реалних контролних места и институција у целом систему.
dulebg
(posmatrach)
22. jul 2018. u 04.38
Тито је своју власт базирао на западној подршци. Те је наравно морао и да ради шта од њега траже. Што се тиче ломљења Срба, то му вероватно није тешко падало. Нажалост и Коминтерна је имала исте идеје, не само за Србе, него и за Русе - што доказује да је комунизам уствари антируски пројекат.

Енглези су виртуози у спољној политици. Па они 200 година реде по Европи - ликвидирају паметне људе, а доводе на власт будале, које ће за њихов интерес да пролију крв свог и других народа. Важно им је да их европске земље - Немачка, Француска, Шпанија, Италија - не достигну и не престигну.
maliperica1
22. jul 2018. u 07.08
У принципу је то тачно, обзиром да су политичке одлуке целог система била сконцентрисане у Брозу. Међутом как оје текао цео овај процес од пре сукоба са Коминтерном и кансније криза у односима са Стаљином, прихватање помоћи запада до краја 50их - почетка 60их је један део историје.

Други почиње сукобом Кардељ - Ранковић, који је инцирао Кардељ. На основу штурих информација, угчавном исказа савременика тих процеса зна се да је основна линија сукоба ишла по питању самоуправљање или планска привреда, да се иза радило о питањима децентрализована федерација или централистички управљана федерација. О питањима сукоба у спољној политици, и односа после отопљавања односа од времена Хрушчова, нема информација, осим познате колотечине укупне политике - јавне политике тог доба.

Од 1962 настаје један процес, који карактерише одлазак Кардеља за Лондон. Ради се о некој врсти протестниг дисенства јардељ у вези горњих питања, без икаквих даљњих података. 1966 почиње порцес кулминације и разрешења овог сукоба уклањањем Ранковића, али и низ осталих процеса, који се не доводе са овом позадином у вези, али који су евиднетни и дају се са довољно информација и доказа пратити.

Појачавање терористичких активности према СФРЈ у иностранству и земљи, промене у органиазцији прво безбедности, онда начина организације партије, припреме за конфдерални устав кроз амандмане, различите врсте смена читавих структура са различитим аферама...

Кључно питање које сам себи поставио када сам поређао низ процеса, догађаја, детаља, начина њиховог решавања у вези каснијих последица, била је веза између основа хладно-ратовске доктрине, потнаиг стварања мрежа и срадника унутар исте, њихова употреба као и начин организације и примене метода унутар тог система. Примера ради система ГЛАДИО (терор + организовани криминал) унутар целе доктрине НАТО-а који са службама за прикривене операције води део активности... Да ли је постојала веза - стварање основа мрежа у пресецању рада са унутрашњим политичким,безбедносним, привредним, финасијским структурама итд ... како је текао овај порцес годинама деценијама, са каквом сврхом. Пример је касни афера ИНА, она се наслања на реално постојање „црних фондова” и псоебних односа у вези набавке нафте, рефинасирања истих псолова и споља и из земље кроз црне фондове, таквих комбинација - односа је било безброј. Само као пример...

Шта је Броз знао?

Да ли су у име Броза, кога су у задњој фази од краја 60их подигли на недодирљиви ниво централне фигуре, кроз изоалцију Броза радило о одлучивању и креирању процеса где су главни стретзи и циљеви били прикривени?

Постоји више него довољно доказа, оправданих питања са познатим развојем односа као одговоре на њих, да је текао много сложенији процес промена и припрема, са много дубљом и сложенијом сарадњом на агендама и плановима који су се касније довели до краја, до стварања основа за промене кроз ратне сукове и преко хаоса рата и изнуда до познатог развојаа, ултиматума и реалног наметања решења, а која сва прате основну идеју сукоба који је почео између Ранковића и Кардеља, као фиктивни идеолошки сукоб самоуптављање или планска привреда - централизам или либерализма кроз самопуправљање република, што је био пут у крајњи процес сукцсивног разбијања земље који се да пратити од краја 80их и 90их.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.