Diskusije : Politika

 Komentar
Блокирају Славију због градње цркве
keser
14. jul 2018. u 07.27
https://tinyurl.com/y9t5bgfu
Грађани насеља Степа Степановић у Београду не одустају од протеста чији је повод наставак градње цркве у њиховом комшилуку. За суботу у 12 часова заказан је још један протестни скуп који ће, овог пута, бити организован на Тргу Славија. Подсећамо да је пре три дана Полицијска станица Савски венац забранила одржавање овог протеста јер постоји могућност „угрожавања безбедности људи или имовине, јавног здравља или морала”. У образложењу ове одлуке је наведено да је реч о једној од најпрометнијих саобраћајница, да би протест довео до потпуне блокаде саобраћаја и задржавања грађана, што може довести до међусобних сукоба. Међутим, полиција је веома брзо променила мишљење. Неколико сати након жалбе организатора забрана је поништена.

Зоран Божанић, из Удружења станара насеља Степа Степановић, изјавио је за наш лист да станари немају ништа против градње храма, али захтевају да држава изгради дом здравља, школу и вртић, што им је обећано кад су куповали станове.

– Реч је о насељу које је плански грађено и знала се намена сваког милиметра. Градња цркве почела је 2014. године и у том тренутку СПЦ није имала дозволе за радове. Купили смо станове и плаћали одређену цену по метру квадратном јер нам је обећано да ћемо, у склопу насеља, имати дом здравља, вртић и школу – каже Зоран Божанић.

Протојереј ставрофор Стојадин Павловић, директор Патријаршијске управе СПЦ, рекао је за наш лист да Патријаршија има све дозволе за градњу, а да је земљиште на којем се објекат гради добијено заменском реституцијом. То значи да им је ова парцела понуђена у замену за одређено парче земље које им не може бити враћено.

– Увидом у планску документацију овог насеља увидели смо да постоји неколико слободних парцела. На земљишту које смо добили од државе није планирана градња било каквог објекта. СПЦ никад није тражила од државе да мења већ постојећи план градње нити да избрише одређени садржај – каже наш саговорник.

Површина овог плаца износи 21 ар, али поред њега, како каже Павловић, постоји готово двоструко већа парцела која је слободна.

– Има довољно простора за дом здравља и вртић. Подржаћемо настојања грађана да добију дом здравља и радоваћемо се уколико буде поред самог храма. Када је о вртићу реч, Патријаршија је издвојила новац за његову градњу и спремни смо да покријемо све трошкове. Општина Вождовац и градска власт требало би да одреде његову тачну локацију – каже отац Стојадин, наглашавајући да ће, док не изграде црквени објекат, свештеници држати богослужење „на ледини, под шатором”.

Првобитним планом градње овог насеља, објашњава даље, није била предвиђена изградња православног храма. Међутим, будући да у „Степи” станује 15.000 људи, углавном православних Срба, СПЦ је испланирала градњу новог храма на овом месту.

– Ако бисмо рачунали да ће један одсто становника доћи на недељну и празничну литургију, реч је о 150 људи. Да не говоримо о већим празницима, крштењима, венчањима и прославама породичних слава. Постоје старији људи који не могу да оду до неког удаљенијег храма, макар се он налазио у кругу од неколико километара – објашњава наш саговорник.

Он је нагласио да СПЦ верује да држава Србија има начин да обезбеди наставак градње цркве, као и накнаду штете која је сваким даном све већа, јер радници не могу да изводе радове уговорене са извођачима, машине стоје, као и дрвена монтажна црква која је у Србију допремљена из Сибира.
keser
14. jul 2018. u 07.29
Комунисти,
издајице,
антикристи.

И волео бих да видим личне карте, њихове и и родитеља.
И већ знам шта бих видео.

Кме се Србија не свиђа, зна се.

Адио!!!!
Popaj
14. jul 2018. u 08.50
Ovo nećete videti na televiziji!

https://www.youtube.com/watch?v=NndkueiaMvc
keser
14. jul 2018. u 08.58
Протест против пумпе подржавам.
Штетан објекат.
Пумпе се данас све више избацују из градова у Европи
nniki
(Nanotech)
14. jul 2018. u 10.53
„Drug Tito, the Second”:
Ovo nećete videti na televiziji!

Potpuno logicno kao što se može i ocekivati.
Parole konteporanih protesta su ispisane na Englesko yer organizatori žele da videos sa tih skupova dostignu svetske razmere jerbo unotar Srbije skoro niko ne daje ni shiiit za tako nešto.
Naravno, Izuzev u Srbiji i RS, u banana državicama bivše bratske Jugoslavije, parole na Srpskom niko ne želi da razume jer ih to iritira zbog svoje mrznje zlobe i pakosti, a po belom svetu retko ko da je i čuo za Srpski a kamoli da ga razume.
Velika vecina ucesnika takvih protesta obavezno nose dezajner odecu i obucu kao sto su: Levis blue jeans, Nike, North Face, Gucci, Victoria's Secret, itd, dok su veoma popularne trenerke već izasle iz mode.
Boze moj, pa i stanovnici Srbije su jedna od elitnih svetskih fashionable nacija. Never mind sto babe, dede i podosta roditelja, žive na crkavicama kako bi im deca i unucad izgledala obucena i okicena, kao kakvi biznismeni, sa smart fonovima kao sto su oni na trulom zapdu.
keser
14. jul 2018. u 11.15
By the way Nikki... :-) hahaha, dobar komentar.
Ali da si otvorio Blic oni su u prvi plan stavili cirilične parole.

A za ovoga Popaja:

1. Idi u Hrvatsku i tamo protestuj protiv crkve.
2. Može u Sarajevo ili Pristinu pa protiv dzamije
3. ako se vratis čitav imaš pivo :-)

I da ne zaboravim tamo povedi ove iz Stepe!!! Karta u jednom pravcu.
nniki
(Nanotech)
14. jul 2018. u 12.34
keser:
3. ako se vratis čitav imaš pivo :-).

Tile bi se vratio i celom i još malo otezan ali najverovatnije u zavojima, bez nekoliko zuba i u gipsu. Prosao bi on daleko gore od mnogih bivših yugoslovena jer je iz Srbije i još uvek je pro-Jugosloven!
C_A_B_O
14. jul 2018. u 13.46
NETačNO...u smdraj'vu bi biJo iskajisan nozem i bacen na smetljiste a u Pristini nest'o ( ako ima još ista vrijedno od organa)
geriatrikus
(zvakac karamela)
14. jul 2018. u 15.00
„...obavezno nose dezajner odecu i obucu kao sto su: Levis blue jeans,
Nike, North Face, Gucci, Victoria's Secret, itd”

Dole sa Victoria's Secret!
Odbacujmo te kapitalisticke tajne!
Kidajmo ih zubima i otkrijmo bisere u skoljci!

dulebg
(posmatrach)
14. jul 2018. u 17.04
Ово неко ложи народ, још му и Црква смета (((
steks
14. jul 2018. u 17.56
keser
3. ako se vratis čitav imaš pivo :-)
----------------------------------------------------

Ма не само пиво него и прасе! Пардон, јагње, јер би га од прасетине одучили :)
DarkBlue
(istrazivac)
14. jul 2018. u 23.25
Pazi molim te...Neko im obecao skole,vrtice,domove zdravlja
(možda i metro?) i sad im krivo sto Crkva gradi hram na svom
posedu za svoje pare!?

Nek jure te sto su im prodali stanove...
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
15. jul 2018. u 01.22
Već postoji stara vozdovacka bogomolja u blizini samog naselja!
Šta će još jedna???

btw,
mantijasi u tom naselju nemaju nikakvu svoju zemlju.
„Sada je imaju”... jer je tu zemlju oteo clan SNS lažni doktor Sinisa Mali u ime neke soje ortacke lopuze, takođe clana pedersko SNS kartel-kamarile. Kao što se zna, na tom zemljistu koje planski pripada naselju, trebalo je da budu izgradjeni vrtic i dom zdravlja.
Šta reci, -ko podržava snssovce mora da je i sam pesko zapekle cmarineze...
:)

Popaj
15. jul 2018. u 02.18
keser
14. jul 2018. u 08.58

Протест против пумпе подржавам.
Штетан објекат.
Пумпе се данас све више избацују из градова у Европи.
************************************
U mojoj ulici, na istoj strani ulice, nedavno su otvorene druga i treca pumpa. Ove dve zadnje su udaljene jedna od druge oko 1000 metara. Ebiga, ne živim u Evropi...
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
15. jul 2018. u 03.47
Werba jes treba im dzamiija. Ne jedi go-vna tu zemlju je otimala JNA od postenih seljaka iz tada prigradskog naselja Kumodrza(postena inteligencija je bila u obliznjem Beogradu iza trosarine na Banjici) bila tenkovska kasarna koja je sluzila da se Beograd drzi u miru i cuva vas neumrli Tito. Posle su to apili DSovci, a moji prijatelji se i dalje sude za svoje parce zemlje u tom kompleksu sa državom. Znaci tamosnja zemlja ne pripada ni vlasnicima stanova ni crkvi ni državi. Sve će to morati jednom da plate možda njihovi unuci. ili za tu bagru koja je tu kupila stanove donesu neki lex specialis.
Werba
(N/A)
15. jul 2018. u 04.59

Cmarkiz, g.ovno Cmarkovo lex specialis,-uskoci mi u tanjir...
Po planu, sada taj deo zemljista pripada novoizgradjenom naselju!!
jojaj
(chater)
15. jul 2018. u 19.19
treba neko da izbrise strafte na kolovozui ukloni stajalista bus tr iz kruga
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.