Diskusije : Politika

 Komentar
Nacionalni stadion u ostruznici
keramicar
(mrgud koji sedi)
06. jul 2018. u 14.46
sinoć čitam vest kako na jesen pocinje gradnja (šta mislite ko će postaviti kamen temeljac?) novog nacionalnog fudbalskog stadiona u ostruznici. kako su pisali u tekstu, sve je već pripremljeno, projekat su pripremili neki fensi spanci koji imaju desetine projektovanih stadiona sirom sveta.
sam stadion će biti kapaciteta preko 60 hiljada mesta, po izgledu će podsecati na stadion espanjola u spaniji i kostace 150 miliona evra.
sve pare će obezbediti srpska vlada iz državne kase.

u zemlji gde se za decu skuplja novac preko telefonskih poruka da bi se lecili, državi je prioritet da gradi skalameriju na kojoj će se igrati 5 ili 6 utakmica godisnje.

150 miliona evra su ozbiljne pare. neko u komentarima ispod teksta navodi da i zagreb i budimpesta grade nacionalne stadione ali za 40 i 50 miliona evra.

treba li srbiji takav 1 sportski objekat na kojem će se po svemu sudeci najviše održavati mega koncerti „estradnih zvezda” bliskih politickom vrhu srbije???
konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 15.04
Свињац да се направи за те паре имао би капацитет да рани целу Србију!!али сви смо видели ко је водио Данила у Русију па мора да им се одужи(мо)...најгори део друштва добија најбољу награду за своје деловање...
keramicar
(mrgud koji sedi)
06. jul 2018. u 15.16
sofer,

meni pade na pamet da se tim novcem izgradi neki regionalni gasovod ka sumadiji ili ka zapadnoj srbiji. gas je potreban industriji, ali i gradjanima kao zamena za sve vise skupa drva. već sad se u nekim mestima kubni metar drva prodaje za 40€, na jesen kad krene potraznja možda dostigne i cenu od 50€ i neće ih biti dovoljno.
konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 15.32
Ма ја сам то рекао као банални пример...шта год да се направи поштеније је него да се награђују истетовирани другари
мафијаша туцаћи дрогираних курветина са измишљеним занимањем старлета...ја деценијама причам да Србија треба српски национални спортски центар негде у идеалним климатским условима где би се развијали СВИ спортови и запослили сви најбољи тренери које имамо и који би стварали будуће и доносиоце олимпијских и светских медаља...а то би се могло враћати врло лако...па један Јокић има да до краја каријере узме милијарду долара што не мож да заради цела Србија од било које привредне гране...
D-Man
(Analyst)
06. jul 2018. u 16.27
Овде у Канади (тачније у Вакуверу) платили 600 милиона долара да ставе кров (који се може отворити) на стадион који је око 40 година стар.

Можете замислити како се тек овде краде али све је јавно и легално. Не можеш им никако ући у крај када се троше паре прикупљене од порезних обавезника.

Чини ми се да 150 милион евра за стадион од 60 хиљада места уопште није много. Наравно, питање је да ли нам тај стадион уопште треба.

Те паре су се могле скупити од продаје земљишта на којем су Звездин и Партизанов стадион а да онда Звезда и Партизан деле тај нови стадион (ако могу Интер и Милан зашто не би могли Звезда и Партизан).
dulebg
(posmatrach)
06. jul 2018. u 17.38
Пошто има Национални стадион - онда ће да избаце Звезду и Партизана са Дедиња - то ти је брат-брату 30 хектара, па нек је хектар 2 мелеона, а више је - ето већ 60 мелеончића.

А стадион 200*300м*1000Е је 60 мелеона, и то кад би квадрат траве био 1000Е; не мож да бидне 130 милиона; али ако пола пије - пола Шарцу даје, то му је баш то!
DarkBlue
(istrazivac)
06. jul 2018. u 21.33
Pazi grobarsku logiku :) „..propali smo skroz..oduzece nam
i ovaj pasnjak sto nam je Tudjman poklonio...pa najbolje da
zaplene i Zvezdinu Marakanu pa smo na istom...”

E pa neće moći! Pasnjak da se vrati državi! Marakana ostaje!
Werba
(N/A)
07. jul 2018. u 03.27

konecene mora

konecene mora
(sofer aviona)

06. јул 2018. у 15.32

...ја деценијама причам да Србија треба српски национални спортски центар
======
Ne preteruj, permanentno jedes gomna, tu negde oko 8 godinica...
dulebg
(posmatrach)
07. jul 2018. u 20.09
Откуд то да у Макишком пољу стварно нема дивље градње?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.