Diskusije : Politika

 Komentar
Милојко Пантић, Новак Ђоковић и политика у фудбалу
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 13.29
Управо до мене дођоше изјаве Новака Ђоковића и Милојка Пантића. Ђоковић изјављује да ће навијати за Хрватску, а Пантић изиграва теоретичара клеро-фашизма тврдњом да ће 'грађанска Србија навијати за Хрватску, а клеро-фашистичка Србија за Русију'.

О Новаку немам коментара. Тамо где новац удари у главу, национална свест не постоји.

За Милојка Пантића бих рекао да је продана душа, човек који одлично познаје спорт али очајно слабо познаје историју и политичку теорију. Свака част Милојковој истинитој дијагнози стања у србском фудбалу у који се умешала политика, корупција и менаџментско среброљубље (Вучић, Кокеза, Крстајић...).
Али он политику меша са спортом тако што спортску истину користи као ауторитативну маску иза које ће да пласира историјску и политичку лаж, према огромном броју политичких незналица којих у Србији не мањка.

Па да кренемо редом:

Каква је улога Русије у 1. и 2. светском рату и какав је њен став према балканском рату деведесетих година?

Каква је улога Хрватске у 1. и 2. светском рату, а каква јој је улога у балканском рату деведесетих година?

Русија у 1. св. рату води борбу против освајачког запада, оличеног у Немачкој као претходници нацистичке државе.
У 2. св. рату води борбу против истих освајачких снага које су се овог пута и декларисале као наци-фашистичке снаге.
Према трећем балканском рату Русија није имала активан однос, због познатог пијанице на њеном челу, али је благо и резервисано заступала праведно решење југословенске кризе.
Дакле, ни у једном од ова три историјска момента, Русија није показала ни најмању дозу фашизма у себи, него управо супротно, важи као земља која је победила фашизам.

Што се Хрватске тиче, она је у сва ова три историјска момента била у континуитету на оној страни где се родио нацизам и фашизам: у 1. св. рату на страни Аустроугарске, у 2. св. рату на страни Хитлерове нацистичке Немачке, а у 3. балканском рату је наставила политику свог нацистичког вође Анте Павелића и извршила етничко чишћење Срба са простора Крајине (наравно, као и увек, уз обимну помоћ и сарадњу са страним освајачким силама код којих је нацизам увек био политика континуитета, као што су Немачка и Енглеска, а у хрватском случају тај нацизам се увек јављао у форми антисрбизма). Јасеновац и Олуја су довољни симболи антисрбизма као форме нацизма у хрватској варијанти.

На крају, да се опет осврнем на Новака Ђоковића и Милојка Пантића. У спорту је право сваког човека да навија за кога хоће. Пре неколико дана гледах Србе 'грађане' како френетично навијају за Хрватску. Немам право да утичем на њихов избор.

Али као Србин, ја не разумем када ће наши људи да схвате да љубављу никада нећете преобразити свог непријатеља у пријатеља. Три крупна историјска момента нам то доказују. Срби су стварањем Југославије на хрватско непријатељство и злочине у Мачви одговорили љубављу. Након другог св. рата су нацистичкој Павелићевој творевини одговорили љубављу кроз титоистичко 'братство јединство'. Након трећег балканског рата, према хрватској нацистичкој политици апартхејда и екстремног антисрбизма, они опет одговарају љубављу??!

Ја не разумем Србе који из историје никако да нешто науче!!!
Зар три наведена историјска момента нису довољан доказ да вук остаје вук, а овца остаје овца, и да се тај однос никад неће променити?

keser
06. jul 2018. u 13.38
Све све али једна ствар бар када је Новак у питању.

Зар неко не може да каже Новаку да,
када честита „ватренима” истовремено постави и питање ( као наивно) зашто певају антисрпске песме!!!

Такле прост, само то и ништа друго!
keser
06. jul 2018. u 13.42
Сад у вези Милојка:

Ако је итина да је то изјавио, тај човек је зрео за лудницу.
Матора комуњара.
Нормално да ћу навијати за Русију. Само неписмен Србин може за усташе.

Е сад резултат, чипаво. Мислим да усташе имају веће шансе на жалост.Ал ово нема везе са темом. (успут само)
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 14.03
Кесер, слажем се. Реална процена резултата је једно, а навијање је нешто сасвим друго.
DedaM
(Ide Mile Lajkovačkom prugom)
06. jul 2018. u 14.09
Што рече један мој пријатељ данас:

И без врба, све је мање Срба.
keser
06. jul 2018. u 14.31
https://tinyurl.com/y7n9nelz

Ево и линка са овим лудаком. (Пантић)
Јављао се два пута.
Други пут је пренео најлепше жеље пара Драшковић.
Па ето, ко има стомак нека погледа.
konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 14.33
За кога се навија код тебе у кући лорка?Изгледа да те мучи нешто:-))
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 14.41
Има ту још једна чињеница коју другосрбијански грађани никад неће разумети.
У свим државама, појам грађанина се додељује припадницима националних мањина, како би се њихова индивидуална људска права пред државом изједначила са припадницима већинског и конститутиовног народа. На тај начин се припадницима мањина тј. 'грађанима' отвара пут да се уклопе у већинску културу и тиме омогући нормално функционисање државе. Дакле, 'грађанством' се отвара пут асимилацији мањине у културолошки корпус већине.
Чак се врши исти такав процес асимилације и у Америци и Канади, чије нације су формиране на геноциду и енглеској култури, а које се непрекидно увећавају имигрантима који кроз'грађанско предворје равноправности са англосаксонцима' чекају да им се отворе врата асимилације тј. уласка у велику англосаксонску културу.

Да поновим: категоријом 'грађанина' се страна мањина асимилира у стабилну културолошко-националну већину и тако остварује стабилност државе.

А шта другосрбијанци раде по Србији? Они раде обрнуто! Они од Срба праве грађане, а националним мањинама одобравају националистичку самосвест. Тиме се од Срба ствара анационална безлична маса, која ваљда треба да се асимилира у неку од мањинских култура! Али у коју? Муслиманску? Хрватску? Мађарску? Шиптарску? Црногорску? Словачку, марсовску...?
Која то национална култура у Србији треба да нам служи као основа у коју ће се асимилирати и у оквиру које ће да функционишу сви србски 'грађани'? Која ако не већинска?

Другосрбијанци би требали да погледају како се то ради у западним земљама које су им као некакав узор! Замислите, западне земље су им узор, а они би да у Србији спроводе политику обрнуту од оне која се води у западним земљама!

Држава која жели да опстане, она увек мора да свој систем прилагоди већинској култури, односно свом државотворном народу, а 'грађанима' само отвара могућност да буду равноправни у оквиру таквог система. У противном, та држава пропада.
POLARIS
(доктор)
06. jul 2018. u 14.43
И Ноле и Милојко и цела Хрватска могу да подувају пумпин.
keser
06. jul 2018. u 14.53
Пантић се никада није одликовао неким великим образовањем.
А сафа је остарио и полудео.
плус алкохол.

abvgdPoruka negativno ocenjena. Pokaži

abvgd
(Morski)
06. jul 2018. u 15.19
Сви знају тачно шта говоре, нико није наиван. Свако воли своје.
abvgd
(Morski)
06. jul 2018. u 15.24
...фудбал је бесмислица, смишљена за одвараћање пажње људи. Не навијам ни за кога јер је све ОЧИГЛЕДНА „намештаљка”. Помало само погледам јер сам се бавио спортом.
Новак и Милојко виде где су паре, шта банкари хоће, зато говоре оно што је „подобно” говорити. Русија је представљена као најнегативнија земља на свету у свим медијима, они који навијају за Русију су потпуни аутсајдери. Ја свим срцем навијам за Русију (не само за њу)...али не у фудбалу него у животу, уопште. У фудбалу је бесмислено „навијати”, као што већ рекох.
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 15.27
Шоферчино, не мучи мене ништа осим чињенице да се у корпус мог народа уписују примитивци из полусвета, као што си ти, који србски национални имиџ виде кроз удбашку призму Илије Чворовића и Вељка Булајића: покушајима да завире у туђу спаваћу собу и заблудом верујући да ће у њој наћи неки компромитујући материјал, или ће га измислити ако га не нађу.

Твој искварени карактер ми је познат, као уосталом и карактер твојих идола, Дане и Вука. Довољно, да је свако додатно објашњење сувишно.

konecenemoraPoruka negativno ocenjena. Pokaži

konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 15.36
Сутра ниси код куће:-))
Јел штефица обуче и дрес ил се само огрне шаховницом?:-))
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 15.53
Ти си обичан мамлаз који долази на моје теме да би их скренуо на споредан колосек, ваљда да одбраниш став Милојка Пантића? Или си напросто неписмен да би размео тему и теме се држао. Довољно је видети да ти је латиница дража од ћирилице. Твоја комбинација клеро-фашисте и удбашком мантилу говори о теби а не о мени. Ја иначе не знам о чему ти булазниш.
konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 16.01
Ако је фашистичка изјава да желим сваком ко навија за усташе да онеми а свако ко оде у усташију на море да се удави ето онда сам ја тај:-))))))))
А ти можеш да крадимице куцкаш шта оћеш ал ако те навата шокица јебо си јежу леђа:-))))
nniki
(Nanotech)
06. jul 2018. u 16.07

„У свим државама, појам грађанина се додељује припадницима националних мањина, како би се њихова индивидуална људска права пред државом изједначила са припадницима већинског и конститутиовног народа. На тај начин се припадницима мањина тј. 'грађанима' отвара пут да се уклопе у већинску културу и тиме омогући нормално функционисање државе. Дакле, 'грађанством' се отвара пут асимилацији мањине у културолошки корпус већине”

 Ovako nešto je primenljivo i kontinualno se dogadja  uglavnom u Skandinavckim državaama i Holandiji, iako je i tamo u nekoj fazi sto boljeg usavrsavanja.
 Amerika, UK, Kanada, Francuska, Australija  su u takvoj tendenciji i praksama sa podosta datih konsecija ali iza kulisa još uvek manevrisu i sve cesce upotrebljavaju retoriku i fraze, koje su uglavnom desepcija, kao sto su: demokratija, Freedom, Equal Rights and Opportunity, od stvarnosti i iskrenih namera.
 Jos nešto, ako „manjina” nije dovoljno civilizovana  pa kad im se daju sva ista prava , plus podosta extra da se sto bolje adaptiraju i asimiliraju onda vodje takvih to zloupotrebljavaju sto izaziva gorcinu i nesnosljivost kod Zapadne Srednje Klase koja je im glavni oslonac uspesne privrede i bizisa i koja daleko ponajvise doprinosi državnom budzetu.
 Primer te neadekvatne upotrebe punih prava jednakosti, plus extras, je veoma jasno bilo izrazeno u proslosti u Americi od strane Afro-Amerikanca koje se sada smanjije ali brzinom kornjace dok se puna prava i koncesije traže u stilu „ I want that and more right now!”... „i još da nam isplatite za robovanje naših predaka”. Takođe, velikoj vecini takvih je nejasno da, na osnovu realnih analiza i zakljucaka, još uvek nisu evolvirali ni blizu osrednjeg nivoa Amera poreklom evropljana. Na zapadu, kao i u skoro celom svetu, je protiv zakona bilo kakva primena klasifikacija ili rangiranje sposbnosti, inteligencije i učinka na osnovu rasa i etnickih pripadnosti, sto je velika vecina Afro-Americke „manjine” protumacila kao da zasluzuju iste poslove, plate i finkcije kao i „vecina”. U realnosti je prekovise njih na visim i visokim polozajima  od kojih opet vecina njih nije sposbna da svoje funkcije obavlja po kapacitetima „vecine” ...a to je uglavnom zbog kvote.
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 16.09
Гле, тек сад приметих да си научио ћирилицу. Ако, ако, нека у гомили небулоза којима се служиш, буде и један конкретан корак у корист србске културе. Додуше, тебе је на тај корак неко присилио, али није ни то лоше.

Успут, кад бих се ја бавио твојим приватним животом колико се ти бавиш мојим, ја у животу никад ништа не бих стигао да научим. Остао бих неписмени малограђанин као што си ти.

Успут, Елита ти још ради. Сврати мало. Немој да те пајташ обавештава о стварима из друге руке.
konecenemoraPoruka negativno ocenjena. Pokaži

konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 16.24
Тачно се бре види да се дружиш и живиш са шокцима...па како можеш да лажеш као пас да ми је дража латиница...кад сам бар педесет пута написао да пишем искључиво ћирилицу и то писану,китњасто...па видиш да је моја ћирилица и овде лепша од ваше јер је пермаментно украшена ем лепим изражаванјем и досеткама ем смајлићима:-))
И да...само дебил може да мисли и пише да ја примам од некога инфо кога би ти могао да погодиш...
geriatrikus
(zvakac karamela)
06. jul 2018. u 16.25
А ја ПАЦИФИСТА држим друга да не згњечи гњиду у возилу градског превоза
оног давног фебруара...
И онда ми кажу како човјек може одлучити, како сам може изабрати што жели,
како се треба понашати у складу са својом савјести.
И шта ћу ја сада?
Има ли клерофашизам алтернативу?
А контам да нисам ни једно, ни друго, ни клерикалац, ни фашиста!
Рађе бих да будем грађанин. Али онда кажу: „Е граџанине ако хоћеш у граџане
има да се слави Францетић Јуре, да кличеш Максу, Павелићева
слика да се на зид метне, да се на крову вијори шаховница, да Русима
јебеш матер, да пљунеш на крст православни, да...
Јееееб'те није лако бити граџанин... мало се пресаберем па у фашисте. Нека
сам и клерикалац, некако ми изгледа лакше...
А о тенисачу...одавно ме већ бомбардују минусима због тог лицимура, ако
нађем негдје ”пејстираћу„ шта сам још раније мислио о њему

Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 16.29
'Изражаванјем' - хахаха, ето ти твоје лепе и 'украшене' ћирилице. Видиш бедо да још ментално ниси прешао са латинице на ћирилицу. Знаш ли где ти се на тастатури налази слово њ ?

Ако не знаш, пошаљи ми пизмени захтев па ћу ти послати упутство.
Успут, ускоро сам у Бечу. Како би било да се нађемо на по кригли пиве, па да успут упознаш и ту моју 'Шокицу' чије генетско порекло те толико инспирише?
abvgd
(Morski)
06. jul 2018. u 16.34
Лорка зашто губиш време са обичним ситним и провидним провокаторима?
D-Man
(Analyst)
06. jul 2018. u 16.35
Када смо овде расправљали о Ђоковићи и плаћању пореза Монтекарлу (уместо Србији) овде су многи пљували по свима нама који смо осули паљбу по Ђоковићу.
Шта нам се све није набило на нос? Јбт, ишло се толико далеко да су пљували по нама како смо љубоморни и како је Ђоковић српски добротвор (у то време је дао донацију за манастир у Грачаници од неких 100 хиљада долара и сви су заборавили како је уштедео милионе не плаћајући Србији порез на приход).

Али, оставимо порез по страни. Ђоковић се увек увлачко Хрватима у гузицу. Добро, ајде, мајка му је Хрватица али та иста његова мајка је, колико је мнеи познато, рођена у Србији а Хрватска је друга држава тј. није Србија.

Зашто Ђоковић то чини? Зато што га заболи нека ствар за све боли које је Хрватска као држава нанела стотинама хиљада Срба.

Ја ћу да навијам свим срцем за Русију јер за Хрватску никад не бих могао да навијам.
konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 16.37
ЊЊЊЊЊЊЊ:-)
Ја нисам у Бечу од 15-16 јула до 14 августа...ако си изван тог рока у најбољем граду за живљење Срба бићу веома срећан да те упознам:-)
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 16.39
абвг: Лорка зашто губиш време са обичним ситним и провидним провокаторима?
*******************************************************

Он је мој стари знанац и напросто не могу да одолим његовом мимикричном шарму :)
Power12345
06. jul 2018. u 17.02
Kao prvo je.4bo vas fudbal...a drugo ako je tačno da je onaj teniser polutan..onda i nije nikakvo čudo.
Izbacujte tv aparate odmah napolje...

Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 17.20
Ја нисам у Бечу од 15-16 јула до 14 августа...
************************************************
Ето како се стручно извучеш кад требаш да укажеш гостопримство старим знанцима...

Остави ми кључеве од стана (можеш испод отирача). Не би било лоше да уштедим на хотелској соби 17. јула :)
konecenemora
(sofer aviona)
06. jul 2018. u 17.33
Е ако је 17...одложићу путовање:-)
остави меил да ти напишем број...
abvgd
(Morski)
06. jul 2018. u 19.36
Елем, увек само себи потврдим колико сам бескрајно наиван...ја све мислим да заиста има „простих” људи овде. А оно све иста братија...хехе, човек се учи док је жив.

Bazorilo
06. jul 2018. u 20.42
Viva Ogromnaja Rusija.O fudbalu nije vredno govoriti.Rezultati se pakuju kao bonbone u fiseci.Videli smo kako nas je ragbi ekipa iz svice izgurala sa daljeg takmicenja.Sudija kaže:ne interesuje me video zapis.
Pa šta će mi takav sport,koji to vise i nije sport,nego plitika i to prljava.
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 22.01
абвгд, ниси ти наиван. Сматрам да разумно резонујеш на основу оног што прочиташ. Ниси ти крив ако не познајеш позадину мог и шоферовог сукоба. И ја такође извлачим закључке на основу оног што прочитам и видим, а не на основу оног што се евентулано скрива иза завесе.

А и сама помисао да постоји нешто иза завесе - може да нас одвуче на погрешан колосек...
abvgd
(Morski)
06. jul 2018. u 22.22
не знам Лорка, мрзи ме да сад анализирам твоје текстове да би видео ко си ти...али за тог шофера не треба никаква анализа, он чак и не крије ко је.
Уопште, овде не знам ама баш ниједног човека и абсолутно немам жељу да икога упознам. Што се мене тиче, овде би сви „никови” могли да припадају једном човеку (или једној радионици) и мени би било свеједно. Овде само пишем, помало.
А кафу не пијем одавно.
Jocko4
(observer)
07. jul 2018. u 00.45
За Русију, него шта !!!
Па нећу, ваљда, да навијам за странце ?
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
07. jul 2018. u 01.17

Lorka
(поета)

06. јул 2018. у 14.41

На тај начин се припадницима мањина тј. 'грађанима' отвара пут да се уклопе у већинску културу и тиме омогући нормално функционисање државе. Дакле, 'грађанством' се отвара пут асимилацији мањине у културолошки корпус већине.
========

200 godina da živis gde bi po nekom zakonu trebalo da izbledi „tvoje gradjanstvo”, teško da će da može. Pasiva mamlaza te i dalje ubija.
Ima nešto i za pohvalu, naucio si da *splihujes ekavicu,ne bas
savrseno (još uvek ubacis ijekavicu) ali vidi se da se trudis...
Werba
(N/A)
07. jul 2018. u 01.22
..moraces još malo da se napregnes, u zadnji deo, vidis kako to radi
sofer sa zagrebackog Pantovcaka...
ali-baba-i-40-ajduka
(nezaposlen)
07. jul 2018. u 02.05
Hrvatski nogometni izbornik posvetio je „braniteljima” pobjedu hrvatske reprezentacije protiv danske, sto znači da svi oni Srbi koji navijaju za ovakvu hrvatsku reprezentaciju neposredno I posredno podržavaju I hrvatske branitelje.
goodbad
(gb&u)
07. jul 2018. u 09.19
ja znam jedno,najgore sto coveku može da se desi je da se rodi kao hrvat(hrvat pišem malim slovom jer ta ljudska podvrsta ne zasluzuje veliko H)
konecenemora
(sofer aviona)
07. jul 2018. u 09.30
Lorka a kam ga meil?
Pa koliko bi ljudi odlozilo put u Otadzbinu da bi upoznali neki virtuelni lik?
Alo bre pa ti imaš cast da upoznas srpskog Vojvodu naravno da bi bio docekan kao kralj a tvoja supruga kako i prilichi jednoj dami...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.