Diskusije : Politika

 Komentar
Радикали брутално о референдуму о Косову!
novosadski_radikal
(Clan SRS)
05. jul 2018. u 10.14
НЕ НАСЕДАЈТЕ: Радикали брутално о референдуму о Косову!
11:47 05.07.2018.11 коментара

Српска радикална странка упозорава јавност да не наседа на најаву евентуалног референдума о статусу Косова и Метохије.


Статус наше јужне покрајине дефинисан је Уставом Републике Србије и нико нема право да то мења.

(Фото: Срс)
Заклањање иза референдума који се све чешће најављује је само фарса којом би представници режима покрили своју слепу послушност према Сједињеним Америчким Државама и великим западним силама који отворено инсистирају на одрицању Србије од дела своје територије, истичу радикали у свом саопштењу.

Српски радикали упозоравају да референдум спроводи власт без учешћа опозиције и да је „резултат” увек оно што жели власт.

Српски народ не сме наивно прихватити понуду власти да се питање Косова и Метохије реши „вољом” народа на референдуму, јер та понуда не би била искрена и стварна воља народа исказана на том референдуму, не би била приказана као резултат евентуалног референдума чији би исход унапред био познат, закључује СРС.

Извор: PRAVDA
Jocko4
(observer)
05. jul 2018. u 10.20
NOVOSADSKI_BRUTAL

Dikan
(Само буздованом)
05. jul 2018. u 10.24
brutalan, brutalna, brutalno – grub, surov, neotesan, divljački, zverski
D-Man
(Analyst)
05. jul 2018. u 11.05
Наравно, и ја делим мишљење оних који сматрају да нико нема право да се одрекне Косова и Метохије. Коштуница је направио фантастичну ствар што је у Устав Србије уградио тај део у којем се говори о КиМ као саставном делу Србије.
Вучић и компанија не смеју да промене Устав али желе референдум како би онда због воље народа, је ли, променили Устав тј. део о КиМ као делу Србије.

Међутим, у последње време, након што је неколико држава повукло признање Косова, размишљам шта би било када би се Косово и Метохија вратили под пуну контролу Србије. Наравно, то је немогуће без рата (који Србија неће и не жели) али пустимо мало машти на вољу.
Шта би данас Србија са КиМ да има контролу над том својом јужном покрајином? Сигуран сам да не постоји нико у Србији коју у овом тренутку зна са чим би се Србија суочавала.
Неспорна чињеница је да нама одоговара КиМ без шиптара а то се, ипак, никад неће десити (осим, понављам, ратом али ником у Србији није до рата).

Шта се добија и замрзавањем тренутне ситуације? Добија се избегавање признања од стране Србије, наравно, али на шта чекамо? Да војно ојачамо? Да се фашистички Запад окрене на нашу страну?

Како год да окренеш ситуација је грозна. Уколико се превише чека на решење онда је могућ потпуни егзодус српског становништва са Косова и Метохије, зар не!?

Осим протеривања шиптара са КиМ (што се неће десити) које је друго идеално решење за Србију?

Наравно, да не буде забуне, КиМ јесу и требају бити саставни део Србије и ја се са тим апсолутно слажем. Али, како сачувати људе који живе доле (оне преостале Србе) а потом и реинтегрисати КиМ у уставноправни поредак државе Србије.
sine_bane
05. jul 2018. u 11.23
jedina sansa da opstanemo na celoj nasoj teritoriji I jedini prihvatljiv referendum je za pripajanje Ruskoj federaciji!
zori
(Чича)
05. jul 2018. u 11.27


које је друго идеално решење за Србију?
_______________________________________

dok se trump i putin dogovaraju...
`bi siptarima preporucio... da nauce kako se pliva!
ako jok... biće strasno!
Precanin
(Нека буде борба �)
05. jul 2018. u 13.22
Шишптари су пичке, разбјежаће се ко пилићи.
Само треба обезбједити да се нико не мијеша, мислим на велике силе. Зато нама треба Русија.
И онда ћемо се најебати шиптарске мајке, предлажем кориштење кондома, да се стока не размножава.
Оно мало што остане има да стење ко Дамајнов зеленко. Али прије тога треба смјенити ову власт, ликвидирати 80% политичара, све варијанте ДС, СПО, СПС, СНС и СРС...
Жене у Црном, НВО курветине...
Мислим ко то стално мути воду да се Шипци не могу протјерати.
А шта то има њихово на Космету. Чекај, протјерати Срби из Крајине је ОК, али шипце не можеш протјерати...
POLARIS
(доктор)
05. jul 2018. u 16.25
Ма Србија треба да пошаље обучене тимове на КосМет који би правили хаос. Довели живот на КосМету до неподношљивости за шиптаре.
cicero99
(historia est mater of studioru)
05. jul 2018. u 22.31
D-man lepo upita, veoma dobro konstruktivno pitanje : Осим протеривања шиптара са КиМ (што се неће десити) које је друго идеално решење за Србију?

Ne treba proterivati ali „zapadne partnere treba podsetiti na njihove recepte i praksu”. Možda bi trebalo upotrebiti i primeniti propagadnu retoriku, politicku dinamiku i propagandni sistem tog istog „demokratskok zapada” na siptare/Albance. Srećan vi put sciptarosi, koljite po svojim kucama!!! Ne treba proterivati nego objasniti i dokazati da se siptari/Albanci eto dobrovoljno iseljavaju u maticu državu Albaniju, odlucile siptarske patriote da se vrate u svoju zemlju i da prestanu da terorisu svetu Srpsku zemlju. Pa zar krvolocni i „demokratski zapad” nije tako opisao i predstavio masovno iseljenje Srba (kontinuirani genocid) iz Slovenije, Hrvatske, Bosne, sa Kosova i Metohije??? Srbi pod bombama i tomahavcima i kamama „dobrovoljno” ostaju žrtve genocida za generacije koje dolaze.
Kosovo i Metohija je Srbija, sveta zemlja!!!!
Sa Verom , živela Srbija i za veke vekova živelo Kosovo i Metohija!!!
Lorka
(поета)
06. jul 2018. u 02.23
Слажем се да је референдум велика превара. Резултат референдума увек буде како Запад жели. Сетимо се шта је било са Црном Гором - 1/3 пунолетног становништва је одлучила о судбини оне 2/3 које су биле против отцепљења Црне Горе. Чим је Венецијанска комисија формирала критеријум да је је одлука о отцепљењу валидна ако за њу гласа 55 % грађана изашлих на изборе, на овим страницама сам писао да је то превара. О тако крупним питањима као што је статус једне државе, мора да одлучује двотрећинска већина грађана са правом гласа, а не оних који су изашли на гласање (а чак и да је важила проста већина од 50 + 1 посто, али свих грађана са правом гласа, ЦГ се не би могла отцепити). Јер у таквим ситуацијама власт и западни моћници финансирају и форсирају оне који ће изаћи и гласати ЗА, док оне који су против неће имати ко да стимулише да изађу. Кад томе додате и лажирање гласова, ето вам натегнутог резултата. Слично би се догодило и у Србији.
Па видели смо како се спроводе избори! Питамо ли се како на њима побеђује политичар који је толико непопуларан у народу?

Аналист, не слажем се са тезом да не бисмо знали шта са Косовом и кад би се вратило под нашу надлежност. Постоје решења да Шиптари имају високу аутономију, да аутономно функционишу искључиво на Косову, да немају утицај на остатак Србије нити на парламент у Србији, да се имовина државе Србије заштити и да се заштите Срби који живе као мањина на Косову, да се промене административне границе како би се север Косова вратио у административни део Србије, да се заштити имовина СПЦ, држава Србија да има надзор над функционисањем косовских институција у смислу поштовања уговора и устава (као што амерички и европски посматрачи контролишу Србију, Босну и добар део света). Дале, решења постоје, само треба имати мало више соли у главама оних који воде Србију и заступају је у преговорима са нашим непријатељима.
Power12345
06. jul 2018. u 11.38
D-Man

Dok je ovakvih nacista kao što je šoferi šta piše ili sličnih , onda dogovora ili pomirenja za Srbiju nema.

Kod Šiptara je i ogromna nacionalna sloga podržana, Albanijom a i onim drugim kojim odgovaraju nemiri ne samo u Srbiji već čitavim južnim regionom.

Srbija tu sad nemože ništa dobiti...Ljudi vlasnici kuća i zemlje moraju preko političara koji će pravo štitit srpske interese tražit garant od EU Amerike..Rusije i Kine da mogu mirno obradjivat i radit na svojim imanjima i da takvi posedi budu vojno čuvani.

Za Srpsku krajinu tako isto...
Svi krajišnici rasenjeni po svetu moraju da se ujedine i da zemlje ne prodaju..vlasnicima kuća i zemlje treba još malo strpljenja.
EU se sve više ekonomski širi i onim političarima koji se nebudu pridržavali Briselskih odluka ili koji nacionalno budu huškali narod neće bit mesta u fotelji.

Interesi Evrope su 95% ostvareni
Njemačka je uspela ostvarit ono što Adolf ratom nije mogo..
Fakt je da su i Šiptari ,Hrvati kao i Srbi ostvarili ono što su hteli da budu narod samostalan i za sebe ... na tom putu tek sad su uvideli da sami ekonomski ne mogu...tj iz male Yuge moraju u veliku Yugu (EU)

I Rusija kao i USA imaju slično...nararoda i narodnosti koje šerifi budno prate
Jocko4
(observer)
07. jul 2018. u 10.50
„Српска радикална странка упозорава јавност да не наседа на најаву евентуалног референдума о статусу Косова и Метохије.

Статус наше јужне покрајине дефинисан је Уставом Републике Србије и нико нема право да то мења.'
- - -

СРС је рекла суштину, а Велики Воџа то зна и покушава да навлачи друге да крену у обарање Устава. После ће да каже народу: ”Тражили сте, гледајте.„”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.