Diskusije : Politika

 Komentar
novosadski_radikalPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Papa stiže u Srbiju, hoće da održi misu na Marakan
novosadski_radikal
(Clan SRS)
02. jul 2018. u 14.52
29.06.2018. • 22:28 Srbija Danas/Informer
Papa stiže u Srbiju, hoće da održi misu na Marakani?!
Foto: Profimedia
Preneo poruku preko ličnog izaslanika našim vlastima


Poglavar rimokatoličke crkve papa Franja rešio je da poseti Srbiju 2019. godine i tu poruku preneo preko ličnog izaslanika našim vlastima. Papa navodno tzraži da mu se dozvoli da služi veliku misu za katoličke vernike iz Srbije i regiona i to na stadionu Crvene Zvezde u Beogradu?!

U nedelju će drugi čovek Vatikana služiti misu u Novom Sadu, a potom će osvetiti novo sedište Međunarodne biskupske konferencije Svetih Ćirila i Metodija, koju sačinjavaju biskupi Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Kardinal se od srede nalazi u Crnoj Gori koju je takođe posetio prvi put. Parolin je na radnom ručku razgovarao sa predsednikom Milom Ðukanovićem. Kardinala je uz najviše državne počasti prethodno dočekao premijer Duško Marković koji je posetu Parolina nazvao istorijskom i istakao da je to dobar signal i dobra osnova da se Crna Gora može nadati skorijoj poseti pape.

U SPC se oštro protive dolasku pape.

- Većina vladika ne može da pređe preko onoga što su katolički sveštenici radili u Jasenovcu i drugim ustaškim logorima. Ako hoće u Srbiju, papa mora prvo da poseti Jasenovac i zatraži oproštaj. Neke vladike smatraju da papa može da poseti Srbiju, ali samo kao državnik, a ne kao verski poglavar - kaže izvor.

Verski analitičar Željko Injac ocenjuje da bi papi Franji bilo u interesu da poseti Srbiju, pre svega zbog kontakta sa Rusijom, ali da se to neće skoro desiti.

- Verovatno će biti mogućnosti da nas poseti. Međutim, SPC to neće dozvoliti. Iako su odnosi sa Vatikanom dobri i ono nisu priznali Kosovo, postoje pitanja koja opterećuju odnose. To su pre svega, kanonizacija Stepinca i odnos prema Jasenovcu. Kad bi SPC prešla preko toga, izgubila bi poverenje naroda u Srbiji, a Vatikanu je stalo do toga šta naša crkva misli - kaže Injac.

cenim_ja
02. jul 2018. u 16.23
Joj radikal...batali vise sa tim svojim vestima pliz...
NovakPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Novak
02. jul 2018. u 16.30
Joj radikal...batali vise sa tim svojim vestima.
Doci će Papa u Srbiju kao sto je i sve ostalo što ne valja doslo.
ako može Pride parada može i Papa.
Dupe uza zid i to je sve...
cenim_ja
02. jul 2018. u 16.38
Ma znam ...
Ali od drveta se ne vidi suma...
Pa nomad zabranili ministru odbrane da ide na KiM,a papa treba da nas brine????nema smisla...
Hej bre...ministar odbrane jedne zemlje ne sme da poseti deo svoje teritorije...pa čak nije mogla da pomogne ni tetka iz kanade u ovom slučaju...bo vas papa da vas bo papa
dulebg
(posmatrach)
02. jul 2018. u 19.55
У наслову је писало на Маркале !!?
MikaMira
(Voditelj)
03. jul 2018. u 02.25
Da,da, smeta nam Vatikan koji nije priznao Kosovo a ne smeta nam Crna Gora koja je glat priznala Kosova.Pa to je tako sa Srbima, samo gledaju u proslost a sadasnjost ih ne interesuje. Dokaz da smo takvi je to što nismo pominjali Jasenovac onda kada je trebalo već smo tada pricali o Kosovskom mitu, citali srpske junacke pesme Filipa Visnjica a o Jasenovcu ni reč. Dobro nas je bravar poznavao, tutnuo nam pod nos pesme Filipa Visnjica i samo smo tada srikali - mili Boze cuda veliiikoooga, kad se sjati na Kosovu voooojska...I onda posle 50 godina pocinjemo o Jasenovcu, onda kada to svet vise i ne interesuje mnogo. Jer ako to nisi pominjao 50 godina onda naravno da u svetu pomisle da sada sve izmišljamo.
zori
(Чича)
03. jul 2018. u 08.19


vatikan na marakani?
nema sanse :)
gde bre smeju!!!
novosadski_radikal
(Clan SRS)
05. jul 2018. u 14.03
ДАЧИЋ: Папа Фрања треба да дође у Србију
11:59 04.07.2018.19 коментара

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да за Србију неће бити бољег папе од Фрање и да је његов лични став да папа треба да дође у Србију.


Дачић је за Политику рекао да је веома важно да Ватикан остане при ставу да не признаје Косово, али и да буде савезник Србије у заштити угрожених хришћанских вредности на Косову и Метохији.

foto: flickr
„Уз то, тешко да ћемо у будућности моћи да рачунамо на неког папу који ће имати више разумевања за позицију Србије од папе Фрање”, рекао је Дачић.
dulebg
(posmatrach)
05. jul 2018. u 19.23
Може Папа да напуни Маракану: потерају све католике из Србије, додају колко фали из Хрватске и Маџарске, доћи ће фанови из целе Европе - још им Маракана мала. Па држао је он мисе пред милион верника.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.