Diskusije : Politika

 Komentar
Not much fun in Stalingrad
pestko
(odzacar)
02. jul 2018. u 00.20
Posle debakla pokradene srpske reprezentacije, stize osveta domaćina Rusa. Pobedom nad Spancima Rusi su pokazali da mogu daleko na Mundijalu kome su domaćini. Mundijal je odraz politike ove godine vise nego ranije. SSSR je imao dobar fudbal, vise puta su bili među 4 najbolje reprezentacije sveta, pa ni ova ekipa Rusije nije za podcenjivanje, iako je najslabija od onih koji su trenutno prošli po objektivnim pokazateljima.

Eliminacija Nemacke je najvece iznenadjenje, ali obzirom da se igra u Rusiji, možda je i logicno. Sem toga, u grupnoj fazi su kao sampioni sveta eliminisani u poslednjih 20 godina svi sem Brazila, tj. i Italijani i Francuzi i Spanci i evo sada Nemci, sampion uvek na sledećem Mundijalu ispada iz grupe.

Jucerasnja pobeda reprezentacije Hrvatske na jedvite jade protiv Danske, znači da će igrati Rusija i Hrvatska. Hrvati su favoriti, ali, u crnim ustaškim uniformama, pitanje je da li će se provesti bolje nego u Staljingradu 1942/3. Takođe, pitanje je da li su ruski navijaci svesni nacistickih referenci krvatskog drustva i države.

U polufinale će ili Hrvatska ili Rusija. Cekaju ih najverovatnije Englezi. S druge strane, tri bivša sampiona se bore za ulazak u polufinale - Brazil, koji ne briljira iako je favorit na ovom prvenstvu, Francuska i Urugvaj (koji igraju već u četvrtfinalu). Od 8 sampiona sveta, 4 su ostala (Urugvaj koji je bio sampion davno, ali sada igra sjajno, Brazil, Engleska i Francuska), 3 su ispala (Argentina i Spanija i naravno pomenuti Nemci), dok se Italija nije ni plasirala za Mundijal.

Braca Rusi, koji su uprkos pordsci publike, „underdog”, mogu pobediti Hrvate a onda ih cekaju podli Englezi, sa kojima, politicki, imaju veoma dugu istoriju. Englezi se plase da ih ne potruju pred mec, ali to je samo standarnda ostrvska kuknjava i hipokrizija.

Finale Rusja Brazil nije nerealno, i bilo bi najlepsa stvar za ovaj Mundijal. Rusi sada imaju čak 5% sanse da budu sampioni sveta. Hrvatska ima 12% sansi po portalu 538.

Dan posle finala, za dve nedelje, dolazi do susreta Tramp-Putin. Putin će biti verovatno dobro raspoložen posle Mundijala koji je uspeh za Rusiju, a Tramp besan na Engleze (koji će ga pre toga u poseti cekati ne crvenim tepihom već demonstracijama) kao i NATO pakt s kojim se sastaje pre toga, a zna se da Tramp ponovo prica da ga treba rasformirati. Ocekuje se da će to biti dobro za Putina, jer će Trampu trebati dobra „optika”, pa će verovatno biti spreman na ustupke. Prica se o povlacenju iz Sirije (to bi bio već treci rat koji bi Tramp zavrsio, a pominje se da je Avganistan sledeći), možda i olaksice oko sankcija mada to nije realno u ovom trenutku. Da ga ne pritiskaju kod kuce, Tramp bi bio spreman za mnogo krupnije zaokrete, ali i ovako, biće to izgleda spektakl poput onog pre mesec dana u Singapuru.
-FromRussiaWithLove-
(Оккупируем и при)
02. jul 2018. u 13.31
Takođe, pitanje je da li su ruski navijaci svesni nacistickih referenci krvatskog drustva i države.
______

Знају. Више руски навијачи то знају, који имају пријатељске односе са српским навијачима.
konecenemora
(sofer aviona)
03. jul 2018. u 05.31
Zašto ovo nije izdvojeno?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.