Diskusije : Politika

 Komentar
Dokle će vladati Vučić
pestko
(odzacar)
24. jun 2018. u 13.30
Trenutno stanje u biračkom telu, prema anketama, je da Vučić i SNS imaju svojih 45-50% opredeljenih birača, SPS se drži na oko 10%, dok opozicione stranke se vrte oko cenzusa.

Najpopulariji je od opozicionih stranaka Đilas, a tik uz njega je Jeremić, dok se Janković malo slabije kotira. Dveri, kao i Šešelj (ako je on opozicija a nije zapravo) su tu negde, takođe ispod cenzusa, ali se drže. Na 2-3% tavori demokratska stranka a na groblju stranaka su LDP, Čanak, SPO, G17 koji i ne postoji, Tadić, već zaboravljeni DJB i gomila drugih otpisanih.

Ipak, udružena opozicija, sa Dverima i Jeremićem (kome se pridružila i Sanda Rašković Ivić i velik broj glasača DSS, zbog čvrstog stava oko Kosova) na strani pro-patriotskoj, i Đilasom, Jankovićem i DS-om, na drugosrbijanskoj strani, odnela bi trenutno oko trećine glasača.

Dakle, trenutna vlast bi da su sutra izbori, uz medijske i druge mahinacije, imala sigurno i dalje 60% glasova. Međutim, sa stanovišta tzv. optike, 30% udružene opozicije bi bilo respektabilno. Između se nalaze stranke manjina i Šešelj, koji ima šanse da probije cenzus.

Stvari međutim nisu ružičaste za Vodju aka Vučića u perspektivi. Ako bi izdao Kosovo, izgubio bi dosta glasača. Sa 45% pao bi na 35% maksimalno. Udružena opozicija bi pokupila deo tih glasova i porasla da možda i nadjača Vučića, Dačić bi iako oslabljen sa 7-8% imao bitnu ulogu, a i Šešelj bi verovatno dobio koji procenat. To je već nezgodna situacija i tada bi SNS pao s vlasti relativno brzo, verovatno u roku od nekoliko godina tj. već prvom ili eventualno drugom prilikom.

Vučić je toga svestan, a kako mu je vlast sve, on zato zateže, ali izdaja ne prolazi tako lako. Moguće je, ako je pametan, da računa da će šiptari biti okrivljeni za nedostatak rešenja, pa će tako prolongirati, kao na rečima je bio za sporazum, a eto oni neće.

Jer i druga varijanta - da bude tvrd, znači da gubi podršku zapada. I u tom slučaju, opozicija jača, postavlja se pitanje kontrole medija i drugih nepočinstava, enormne korupcije itd. Narod se takođe zamara vođama otprilike posle oko 10 godina, 15 maksimalno. A ovi su na vlasti već pola od toga. Ipak, u tom slučaju, vlast će izgubiti tek u durgom ciklusu eventualno.

Ako se opozicija ujedini (Dveri+Jeremić (koji izgleda okuplja DSS glasače)+Đilas i eventualno Janković (koji ima najgoru reputaciju od njih) i DS), na prvim sledećim izborima može da prebaci 30 odsto što je bitno psihološki. Vučić bi imao nešto iznad 40%, Dačić bi ojačao jer bez njega ne bi bilo vlasti, a video bi se i početak kraja Vučića. Vučić eventualno dobija drugi mandat 2022, ali za tog mandata se verovatno menja vlast, recimo oko 2025.

Srednja varijanta (da nekako zadrži kakvu takvu podršku Zapada) je najpovoljnija po njega, ali i tada će pasti s vlasti verovatno posle drugog predsedničkog mandata.

Dakle, ako izda - pada par godina pre 2025, ako se nekako održi pada za najviše 10 godina. Moja prognoza bi bila da će do smene doći u drugom ciklusu izbora, negde oko 2025.

Jedina varijanta da se pretvori u Mila Đukanovića koji vlada evo već skoro 30 godina, što mu je san, je da dobije rešenje za Kosovo, koje bi mogao prodati srpskom narodu. Jedan dobar deo Srba bi bio zadovoljan podelom Kosova, da se uzme Sever, manastiri kao i status republike srpske za ostatak ZSO, bez priznanja ali uz članstvo Kosova u UN. Na to izgleda Vučić ide, a probaće i deo toga da proda kao „kompromis koji ne ponižava” iako je zapravo izdaja. Sa takvom varijantom, na koju mislim da ide jer mu to daje najbolje izglede za još dužu i megalomanskiju vladavinu, imao bi mogućnost da vlada kao Milo. Ali, verovatno od tog nema ništa. Plan B mu je onda da ga Zapad ne okrivi pa da vlada dva predsednička mandata.

Međutim, Zapad i ako mu omogući nešto da dobije, to neće biti dovoljno da ne bude svima, čak i onima koji su za podelu, jasno da je izdaja. Vučić onda ima izbor - ili da odbije, ili da prihvati a narod da odbije na referendumu, ili da progura bez referenduma (što može ako se radi samo o prijemu Kosova UN). Svaka od ovih, realističnih, varijanti, vodi kraju strahovlade Vučića u narednih pet do najviše 10 godina.

Mislim da će dakle Vučić pasti negde oko 2025. godine, na ovaj ili onaj način, godina gore ili dole. Neće mu verovatno poći za rukom da postane srpski Milo, a biće srećni SNS-ovci ako ih dobar deo ne pohapse posle toga zbog kriminala i korupcije, čije razmere verovatno još niko tačno ne zna. Vladaće verovatno duže i od Slobe i od žutih, ali neće vladati doveka.

Ono što je takođe jasno je da Vučić NEĆE uvesti Srbiju u EU. Bićemo sve vreme kandidat kao i sada, ali nekih promena neće biti.

Ono što je nepoznato, koliku će ukupnu štetu napraviti, naročito u vezi izdaje Kosova, i da li će otići u istoriju kao gori izdajnik od Vuka Brankovića iz najcrnjih legendi, kao relativno korumpiran ali ne toliko štetan vladar koji ostavlja zamrznuti konflikt, ili, što se neće desiti a što bi on u svojoj megalomaniji i psihopatiji hteo, kao neka vrsta Tita ili Mila, uz Nobelovu nagradu za mir ili šta već zamišlja u svojoj narcisoidnoj glavi.

Takođe, nepoznate su i razmere katastrofalne korupcije, kao i broj godina robije koje će iz toga, kad dođe račun za naplatu, proisteći. Biće srećni ako se izvuku, a mi ako šteta nije onolika koliko slutim da jeste. I žuti su krali, i to prilično, ni Milošević nije bio cvećka, ali nekako izgleda kako svaka nova vlast je sve gora i gora, a ideal našeg lidera je Milo, sa njegovom mafijaškom milogorom. Da nije strašno, bilo bi smešno.
pestko
(odzacar)
24. jun 2018. u 13.50
Jedan od scenarija za pad s vlasti je da izgubi predsedničke izbore, 2022 godine. To bi se desilo u slučaju izdaje, ali ne i bez jakog predsedničkog protivkandidata, koga trenutno na vidiku nema. U vreme Tadića, Nikolić je bio blizu, i tek iz trećeg cuga ga je nadjačao.

Mislim da će Vučić najverovatnije izaći i pobediti 2022, i formalno biti na vlasti do 2027, a da će u međuvremenu opozicija, udružena, nadjačati SNS. Takođe mislim da problem Kosova neće biti rešen tj nadam se da neće doći do izdaje, već da će se problem zamrznuti tako što će biti odbijeno ponuđeno rešenje na referendumu ili što će propasti pregovori zbog tvrdog šiptarskog stava.

Vučić bi morao znati da je 90% građana protiv izdaje Kosova, i da ljudi nisu glupi i da neće uspeti da im proda zamazivanje očiju, ZSO ili slično za stolicu u UN. Ako da stolicu u UN, pada možda već 2022, a onda sledi zatvor ako ne i suđenje za veleizdaju. Zatvor za korupciju izgleda ne gine mnogima u SNS u svakom slučaju, za jedno 10 godina, jer su njihove akcije veoma maligne, daleko gore od „akcija” Miloševićevih pulena, a bogami bojim se i od veoma korumpiranih žutih, kako stvari stoje.

Jedino što bi moglo da prođe i kod zombiranog naroda, je da uzme Sever Kosova, uz nekakvo ZSO i manastire, za stolicu u UN, a i to bez referenduma. Neće verovatno ni toliko dobiti, ali sa ovim bi Vučić odmah izdao, a onda se nadao da vlada do 2027. U istoriju bi svejedno otišao kao izdajnik, čak i ako ne prizna Kosovo već „samo” da stolicu u UN, što je de fakto priznanje. Ali tako bi mogao izbeći referendum. Mada je nejasno ako dobije Sever Kosova da li bi zombiranom narodu to mogao prodati i na referendumu, mislim da ne ali dobar deo je za podelu Kosova mada ne na takav način. Na Severu živi manje od polovine Kosovskih Srba i to nije bilo deo Velike Albanije čak ni u II svetskom ratu.

Mislim da se o tome radi, to priča i NATO guska Milićka, Vučić hoće sever Kosova, ali to (možda i na sreću, jer sad nije trenutak) neće dati druga strana. Ipak, mislim da se o tome sad radi. ZSO+manastiri+sever Kosova za stolicu u UN, to je format izdaje na koji Vučić ide.
seljakipo
24. jun 2018. u 14.05
Dokle će vladati Vučić.??!!
-------------------------
..., #1. AV nit je vladar niti vlada, njegovi okviri jesu veliki ali strani faktor je taj koji na zalost vlada
#2. AV nije (je) tu gde je zbog birackog tela nego zbog propagandne masine. Za zemlju kao Srbija (u zavrsnoj fazi) 20-50 miliona kosta predsednik / pemijer (u trenutnom slučaju je 2 za 1) za iste pare dobili u oba dva.

..., a, dokle će (da bude na funkciji) da vlada.???! .? Pa dok mu ne izadje rok upotrebe..., A mi ostali, slobodni trubaci možemo, i dalje da lajemo na zvezde
konecenemora
(sofer aviona)
24. jun 2018. u 17.07
Do kraja zivota!
cenim_ja
24. jun 2018. u 17.42
E slava Bogu da da pilot kaže nešto optimisticno😂😂😂😂
Al nema ništa od toga pilot...će se klonira vule i to vise puta
intrigue
24. jun 2018. u 18.48
Pored ovakve opozicije , i ove i one , a Boga mi i pored ovakvog naroda , ovaj će vladati dok mu ne dojadi ...da ne kažem doku*ci .
goodbad
(gb&u)
24. jun 2018. u 20.19
Pestko veoma cenim vase komentare i analize međutim da će seoski klovn B.Obradovic,Sanda R.Ivic, da se pokojni Jovo digne iz groba i da vidi kcerku naglavacke bi skocio u grob,a tek Vuk Pozderac koji će se za kratko vreme u svoj zavicaj Nju Jork moći vracati samo u snovima jer će zavrsiti u corki zajedno sa pajtosima,mogu imati 30% glasova je jednako SF romanima.kada bi sad sve ove koje si nabrojao i još plus ove sto nisi,bez Seselja koji moRe da bIdne, a moRe i da nebidne,nebi osvojili 10% glasova,pa zar ih covek koji se bezkrajno zeza,od sebe pravi dvorsku budalu nije do nogu potukao,a zašto?Zato sto im je pokazao kako oni stvarno izgledaju' O AV-je bespotrebno trositi reci,narcisoidno,pateticni pozer i placipi*da sto bi narod rekao,ali mi u ovome momentu boljega nemamo.
Lorka
(поета)
24. jun 2018. u 22.27
Док се не дигне кука и мотика. У Србији се истинске промене власти не догађају демократским путем.
pestko
(odzacar)
25. jun 2018. u 00.38
„mogu imati 30% glasova je jednako SF romanima.”

Pa to pokazuju ankete. Recimo, za grad Niš

http://www.nspm.rs/istrazivanja-javnog-mnjenja/nis-proleće-2018.-%E2%80%93-vucica-vole-aerodrom-ne-bi-da-davaju .html

https://tinyurl.com/ybtxlgeo

Bez neizjašnjenih:
SNS 49%
SPS 13.5%
Jedinstvena opozicija (ovo je bila posebna opcija ankete) 7.4%
Đilas 5.2%
DS 4.7%
Jeremić 4.1%
Dveri 4%
SRS 3.9%
Janković 3%
Ostali 4.8%

Dakle, u zbiru Jeremić+Janković+Dveri+DS+Đilas+jedinstvena opozicija
28.4%

To je na teritoriji Niša, krajem maja. Ne treba potcenjivati Jeremića, on je sada ono što je nekad bio DSS, otvorio je odbore u svim opštinama u Srbiji, i ima u Nišu (a to je južna pruga, u Beogradu i Vojvodini ne stoji gore) rejting najbolji od svih opozicionih političara (ocenjen ocenom 1.76, Šešelj ima doduše 1.78 ali on nije prava opozicija, Đilas i Janković su iza njega. Bolje stoji Vukadinović sa 2.15 ali za njega pola ljudi nije čulo. Samo vlast ima ocene preko 3 i to Palma Dačić i Vučić a ostali između 2 i 3, na skali od 1 do 5. Jeremiću visoku ocenu (4 i 5) daje čak 6.5%, Jankoviću tek 4.3%, Đilas je nešto iza sa 6.3%, a obradovića ocenjuje visoko 4.7%, to je uz neopredeljene, treba uvećati za oko 20% da se vidi pravi rejting.

Dakle, na nivou Srbije, ako se ujedini opozicija (kako nacionalno krilo sa Dverima i Jeremićem aka novim DSS-om, tako i pro-žuti sa Đilasom i DS-om), sigurno idu preko 20, a vrlo moguće i dobace 30% na nivou Srbije na sledećim izborima. Moguće je da će ići u dva fronta ali tu u zbiru ne bi imali možda ni tih 20% uz jedan broj koji ne bi prebacio cenzus.

Đilas nije toliko antisrpski nastrojen, bar ne da ja znam, Janković je tu najtrulija karika, ali samo udružena opozicija može nešto da uradi. U Beogradu na izborima 17% je glasalo za njih, ali tu je bio i Šapić sa mislim 8% što su uglavnom opozicioni glasovi, dakle 25% bez odbačenih glasova u zbiru.

Šešelj se vrti oko cenzusa, a visoko (4 ili 5) ga ocenjuje 9.4% ljudi, obzirom da se ne skida s Hepija to je i razumljivo. Ali, on je posebna priča i bliži je trenutno Vučiću.

Dobar deo tzv. drugosrbijanaca odnosno pro-EU glasača je uz Vučića, kao i jedan deo nacionalista. Vučić dakle okuplja obe opicije (deo pro-EU kao i deo anti-EU glasača), udružena opozicija, kao i uostalom i DOS ako računamo Koštunicu koji je bio bitan faktor, takođe bi bila heterogena.

Logično je da će vremenom Vučić slabiti a opozicija jačati, tako je to uvek, pogotovu ako se ujedine i pokažu jasnu opciju za smenu ove vlasti. Tako bi ljudi onda glasali za njih, čak i oni koji recimo glasaju za Belog ili ne izlaze, ako se vidi neka šansa narod delom reaguje.

No, nejasno je da li će biti ujedinjenja. Đilas i Jeremić svaki bi mogli da pređu cenzus, DVERI Janković teško, DS je takođe na granici, ali to je 5 opcija koje, uz to ujedinjenje, daju oko 25% bar, a do sledećih izbora mogu pucati i na 30%, pa i preko u zavisnosti od situacije.

Ja tipujem da će na sledećim parlamentarnim izborima, ako se ujedine, imati između 20 i 30%, i to bliže 30% nego 20%.

Oko 20 poslanika u parlamentu imali bi Đilas i Jeremić, kao i DS u raznim varijantama u zbiru, DVERI bi imale oko 15, tu bi i Janković i ostali odneli još toliko, za možda i 80 poslanika u bloku. SNS bi bio takođe nešto oslabljen, i oni su blok lista, koja bi imala možda 110 poslanika. To već postaje uporedivo, i onda se percepcija menja. Zato mislim da Vučić može pasti lakše nego što sad izgleda, pogotovu ako zabrlja oko Kosova.

Sa predsedničkim izborima je teže jer nema jasnog protivkandidata. Janković je ispušena muštikla, a i Đilas drvosek i japi Jeremić imaju problema. Trebala bi ličnost poput Koštunice nekad, koja bi morala biti nacionalno opredeljena ali za koju bi glasali i žuti, možda neki ugledni pisac ili jaka javna ličnost s nacionalnim kredibilitetom, ali takvih nema na vidiku.

U svakom slučaju, mislim da će Vučić u dogledno vreme, 5 do 10 godina maksimalno, pasti s vlasti kao što su pali i žuti i Sloba, nakon nekih 10+ godina vladavine. Situacija je, sudeći po ovim anketama, manje ružičasta nego što izgleda po Vučića.

Inače, bez Vučića, SNS bi se raspao očas posla, tj izgubili bi vlast mnogo lakše. Kao vrhunski medijski manipulator i autokrata visoke inteligencije i teške psihopatije, beskrupulozni vladar zainteresovan za vlast i sposoban da je drži mahinacijama koje idu i do nasilja, Vučić je i stub i pokriće ove vlasti. Ali, u perspektivi, mislim da je Dačić bolje pozicioniran da opstane, jer on može promeniti stranu, dok će iz SNS-a koji okuplja preletače u velikom broju (Siniša Mali i slični su svi nekad bili u DOS-u) koji su debelo ogrezli u ko zna kakve sve korupcijsko kriminalne radnje, mnogi završiti potencijalno u zatvoru. Oni se grčevito zato drže Vučića, što je još jedan razlog zašto je on najmoćniji vladar posle Slobe, a i njega je nadmašio u mnogim stvarima, naročito kontrola medija, ko i nivo propasti i potencijalno i nacionalne izdaje u koju srlja.

goodbad
(gb&u)
25. jun 2018. u 02.32
Srećan je narod iliti država kojoj nisu ovi gore nabrojani.najiskrenije receno ja u Srbiji ne vidim kvalitetnog politicara koji bi zastupao interese zitelja zemlje Srbije.pazi ovaj spisak Seselj,Obradovic Jeremic-Pozderac,Vuk Draskovic,Ilic,Canak i cankolizci,Djilas za cela plejada razlicitih provenijencija dupeuvlakaca koji izlecu iz AV-ovog gluteus maximusa da uzmu vazduha ili aplaudiraju.DakleM suma sumarum ustanove poput Laže Lazarevica i Zabele bi imale pune ruke posla.Pestko mnogo vas cenim i rado čitam zato što znate razgovarati argumentima.pa vas molim učinite mi jednu haj'mo reci uslugu,uprite prstom u barem jednog politicara koji bi zadovoljavao kriterij da je dovoljno patriota,realan(posten,koliko je moguće),dovoljno pametan da razume svetska kretanja i sto je najvaznije njihov smer.
pestko
(odzacar)
25. jun 2018. u 02.57
Na zalost, takvih politicara nema. Ne samo kod nas, nego u principu politika je takva i u svetu, ali kod nas su politicari još veci olos. Niko nije bez mane, Koštunica je bio posten i patriota, ali je bio tunjav. Izbor je uvek između dva zla. Ono sto je loše kod Vucica je sto je SNS izgleda bas mnogo zaglibio, misle da će doveka vladati a Vucic je kontrolom medija maestralno razbio opoziciju sto ni Milosevicu nije uspelo do kraja. Mislim da je jacanje opozicije udruzene poželjno, jer će se onda malo pazljivije raditi, ako se ima svest da svakoj vlasti dodje kraj. Vlast treba da se menja iz tog razloga, da bi se smanjile zloupotrebe, a nijedna vlast nije preterano dobra. Zuti su mnogo, mnogo zabrljali, a uradili su to iz razloga sto su mislili da će vladati doveka. SNS ista ako ne i drasticnija prica. Vucic je umislio da je novi Milo ako ne i Tito.

Srbiji treba vlast koja se smenjuje, sto bi dovelo do toga da se zloupotrebe smanje.

Druga stvar koja treba Srbiji je vlast koja radi za nacionalni interes, bez obzira ko je na vlasti. U Americi recimo postoje neke konstante, sto je u nekim stvarima loše, ali u nečemu je i dobro, jer ni jedna stvar ne puca državi u nogu kako to ide kod nas. Pitanje Kosova je jedno od retkih oko koga ima koncenzusa bar u narodu, mada i tu nam izgleda spremaju državu. Ono sto bi trebalo da bude, je da svaka vlast ima ISTU ideju tj. da ne izdaje Kosovo. Onda bi i spoljni faktor bio manje u mogućnosti da zari i pali i smenjuje vlast.

Dakle, iako idealnog politicara nema, mislim da je još gora situacija kada se neko zapati a da pri tom ne radi još u interesu države, sprema izdaju, i unistava ekonomiju dajuci stvari u bescenje. Tako se vlada u pola Afrike. Putin je dugo na vlasti ali on i te kako vodi racuna o nacionalnim interesima. I u Kini je autokratija, ali vlast, iako korumpirana, vodi racuna o nekim elementarnim stvarima. Vucic na zalost je autokrata ali takav da pretvara državu u mafijaski raj poput milogore. Zato mislim da je važno da se smeni u jednom trenutku, pa makar na vlast dosli ljudi poput Đilasa i Jeremica. Problem je da se ne desi da onda oni ponavljaju isto - sjasi kurta da uzjase Murta.

Ipak, sama mogućNOST da neko bude smenjen ogranicava vlast. Onda će dva puta da razmisle pre nego sto za mito daju državne resurse stranim silama u bescenje. Naročito, u vezi Kosova je ovo bitno, jer izdaja Kosova mislim da bi direktno dovela do pada s vlasti SNS-a, sa veoma neprijatnim posledicama po njih. Zato Vucic se snebiva mada bi da nema te pretnje verovatno izdao do kraja još juče.
kupressrpski
(vozac)
25. jun 2018. u 07.26
mi bosanci kad uzjasimo ne silazimo tako lako...
rizling
26. jun 2018. u 05.11
estko
(odzacar)
25. jun 2018. u 02.57

Srbiji treba vlast koja se smenjuje, sto bi dovelo do toga da se zloupotr

***************************

Treba nam vlast koja će da postuje USTAV УСТАВ.

A u ustav treba unit da DIASPORA ima nekoliko svojih prestavnika. Koji neće birati VLAST.

Pošto DIASPORA održava socialni mir u SRBIJI.
keser
30. jun 2018. u 04.34
Србија је поново демократска земља.
власти одлазе и долазе.

Нико није доживотни.

Тито и Франц Јозеф су то били ал сада причамо о Србији,
а не о А.У.
D-Man
(Analyst)
05. jul 2018. u 11.22
„Србија је поново демократска земља. власти одлазе и долазе. ”

Србије је ''демократска'' онолико колико јој дозволи Запад тј. по мери Запада.

Међутим, мени се чини да многи у Србији избегавају да се погледају у огледало а исто тако избегавају да схвате да је српски национализам у Србији изумро. Једноставно, српски национализам више не постоји у Србији (можда је боље да кажем у Београду).
У Србији је остала још шачица националиста која не може ништа да промени.
Србијом владају проеУропљани а Београд је центар тог ''еУропејства'' као што је увек и био. Ајде мало размислите па покушајте да одговорите када је то Београд био просрпски град тј. град поносног српског национализма.

Дакле, не мора овај и овакав Вучић вечно да влада али њега са власти може скинути само неко који је још више за ''еУропски пут'' а против српског национализма.

Срби су насели ''демократским променама'' 2000е године. Уместо умерених српских националиста добили су велику превару и систем који потпуно зависи од Запада. Када се Запад једном дочепа такве могућности да управља једном државом онда промене на старо више нема. Запад нам је сео на грбачу и сада је касно за било шта друго.
Остаје нам избор између Вучића и њему сличних. Понављам, српски национализам је изумро у Београду а вероватно и у целој Србији.
keser
06. jul 2018. u 10.03
А кад то задњи осамдесет нисмо зависили од Запада???

Мислим да је управо супротно.

Власт је негде између антисрба, шугословена и псикопата који себе називаку националистима.

Зато вриште и једни и други
pravda_i_istina
09. jul 2018. u 06.57
DO 2025?!

biće uhapsen za izdaju i proneveru odmah posle klintonovih u usra
pravda_i_istina
09. jul 2018. u 06.59
ne trebate uopste da trazite nikakvog politicara, ovo nije pitanje zakonodavne, već izvrsne vlasti - pamet u glavu.
crni_jaguar-bec
(Saobracajni inzenjer)
10. jul 2018. u 08.23
Vladache nazalost sve dok narod se ne opasulji i opameti pa ih sve istera. Oni su dosli na vlast ne voljom naroda vech po nalogu zapada da bi još vise rasparchali Srbiju i narod razjedinili. Sve dok te stvari ne shvatimo nama kao Srbima nema spasa.

Verujem cvrsto i znam da Srbija nikada u svojoj istoriji nije imala vecheg izdajnika i neprijatelja od Vucica koji je sve samo ne dobromislilac Srbiji i Srbima.
keser
11. jul 2018. u 11.02
Докле ће владати Вучић?

Победио је 2017 г, значи има мандат то 2022.
Ако опет победи онда до 2027.
После тога нема право да се кандидује.

Просто!!!!
(како се овога нисам сетио?) :-)
baka4
(radnica)
14. jul 2018. u 23.50
LEPI SU OVI PRORACUNI I PROCENTI. DOBRO TO IZGLEDA.ALI JEDNU STVAR NISTE OBJASNILI STA CE OPOZICIJA,KAD POSTANE VLAS,DAKLE STA JE NJEN PROGRAM ZA SRBIJU I BOLJI ZIVOT. ZA BRZI ULAZAK U EU,NE ZA 150 GOD KAO SA VUCICEM. KOGA U TOJ SITUACIJI IZABRATI ZA VODJU KOGA XZA PREMIJERA.KO CE BITI DOBAR ZA SOCIJALU I EKONOMIJU NARODA,NE SAMO ZA SVOJ DZEP KAO ONI ZUTI PRE VUCKA.JER TADIC I DJILAS SU BILI NA VLASTI PA SMO VIDELI KAKO JE BILO.JEREMIC JE LOPINA JANKOVIC JE BUDALA,SESELJ CE ODVESTI SRBIJU PONOVO U RAT. DAKLE PUSTITE PROCENTE I BROJKE I STA BI BILO KAD BI BILO... KAZITE KO JE OD NJIH NAJBOLJI.ZA DOBROBIT SRBIJE. JER HTELI NE HTELI VUCKO JE IPAK NA NEKI Način POBOLJSAO USLOVE ZIVOTA,NE MNOGO,ALI JESTE.STA CE ONI TO UčinITI,DOBRO ZA NASU DržavU,A NISU,JER SU VEC IMALI SANSU.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
17. jul 2018. u 01.48
Da Bako (radnice), Vuchichi je poboljsao mnogima uslove zivota: svojoj mafijaskoj porodici i poltronima koji ga slepo slusaju. Svom malom siromasnom bratu koji navodno nije imao ni jednu firmu, ne racunajuci ogroman broj agencija za iznajmljivanje radne jeftine srpske radne snage po pojedinim zemljama EU i gde kasiraju velike pare od poslodavaca a samim radnicima te iste agencije daju pare na kasicicu.

Poboljsao je i običnim gradjanima uslove zivota na taj način da su mnogi napustili banana ili bolje recenoo koru banana države Srbiju i otisli van Srbije da bi mogli te uslove da ostvare. Pobosljao je tako da će još mnoge oterati van granica Srbije jer mogu samo tako da prezive.

Pitam se kolika ti je dnevnica da drzih hvalospeve o vuchichu siptarskom sinu i engleskom sluzi koji sve radi na propast i Srba i Srbije? Šta vam sipaju u sokice i stavljaju u te sendvice? Iste droge kao i klan brace Klicko sto su donosili droge iz amerike i davali demonstrantima u Ukrajini, pa ne vidite dalje od nosa surovost realnog prezivljavanja i borbe za boljim zivotom gradjana Srbije? Ne vidite da je upravo taj isti vuchich gori od svih ovozemaljskih katastrofa zajedno jer goreg i nema. Sam djavo bi mu pozavideo.
rizling
21. jul 2018. u 05.24




@srdjanmil037

Na današnji dan 1999. Patrijarh Pavle i SPC pozvali su Slobodana Miloševića i vladu Srbije da podnesu ostavke i povuku se iz političkog života.
Iste večeri na Dnevniku RTS Patrijarh Pavle je nazvan izdajnikom a vladika Artemije baptistom.
Ministar informisanja u vladi bio je AV!

dulebg
(posmatrach)
22. jul 2018. u 04.19
Земље „Осовине зла” су самосталне и владају собом; то су Кина, Русија, Сев.Кореја, Иран, Венецуела, Куба. Биле су још и Србија, Ирак, Либија, Сирија. Осталима влада Вашингтон, а Србијом како волиш. Зато је неважно да ли је председник Вучић или Ђилас.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.