Diskusije : Politika

 Komentar
Неморал у медијима
dulebg
(posmatrach)
22. jun 2018. u 04.34
Не постоји новинар, нити интелектуалац у овој земљи, а да се једном у 3 месеца не јави згрожен над ТВ-програмом и садржајем таблоида: фарме, сексуални скандали, издаје, преваре ..

Ја се питам „па откуд знате?” Пристојан човек нема појма шта се дешава у јавним кућама, јер тамо не залази. Зашто не залази - зато што зна шта ће да види. А шта онда тера наше моралисте да висе на ТВ, листају БЉУЦ-ове и остало ђубре, млате по интернету где не би требало?
hohon
22. jun 2018. u 06.13
pusti medije.

šta ćemo s nemoralom u sluzbi?

svi znamo da su nam „sluzbe” nemoralne.

da li svi zalaze u DB, ili samo poneki pod imenom dule?

u odnosu na DB, CIA, BIA, i slična legla probisveta, psihopata, prodanih dusa javne kuce su manastiri a svaka ku*va i starleta=Majka Tereza
abvgd
(Morski)
22. jun 2018. u 06.19
„да путују по свету, јхебу Анђелину Џоли”
...погледај тему „шта је срушило СССР”. Испада да Дуле сам ствара такве медије а онда нам саветује да таква места избегавамо. Самокритика, нема шта.

Самоуправни морал није дозвољавао овакво изражавање на јавним местима.
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
22. jun 2018. u 06.55
Zato sto jedan majmun koji visi na novinskim sajtovima ne zna da kad prolazis pored kioska vidis sve bljuvotine koje njegove vlasti serviraju narodu. Toliko ste mentalno zagadjenje vi nabedjeni novinari.
nniki
(Nanotech)
22. jun 2018. u 09.14
Narod je razlicitih karaktera spobnosti, mišljenja, zelja i apetita. Sve je manje onih koji su isti ili priblizno slični jedno drugima.
TV programi i ostale medije serviraju ono za sto smatraju da će biti dovoljno naroda da to prate. Pa sad ako je za neke to zgrozavanje, besmislica, pronographija, perverzija, laz, zavaravanja, ispiranje mozgove itd, mnogi drugi nalaze da im to prija ili jednostavno to ignorisu.
Treba da imamo razumevanje za svakog ali u Srbiji, kao i u vecini druhih država, je potrebno da se uvedu neke vrste moralnih cenzura naročito za zastitu mladeza koji se, u ovoj modernoj demokratiji, sve brze iskvarljuje.
Demokratija je vrlo losa ako se izuzmu svi ostali drustveni poredci. Opet, koliko god dobro zvucila, demokratija je i podosta stetna jer joj je glavni pokretac novac i asocirano bogacenje koje se uglavnom manifestuje korupcijom, prevarama, kradjama, otimacinom, smicalicama i ostalim ozbiljnijim i half asss kriminalom a sve redje sa postenjem, zaslugama, disciplinom i moralom, i sa napornim radom izuzev za one koji moraju da rade teško ili koji to cine svoježeljno kao posten narod.

geriatrikus
(zvakac karamela)
22. jun 2018. u 13.26
>>Пристојан човек нема појма шта се дешава у јавним кућама, јер тамо не залази. Зашто не залази - зато што зна шта ће да види.<<
Не зна Дуле, не зна...како ће знати ако „појма нема”. Пристојан човек „замишља да ће утегнут у Левиске тамо јехбати Анђелину Џоли”.
Лакомислено! Чак и да нађе Анђелину, који ће му она мој...ни сисе, ни гузице! А друго; утегнеш се у Левиске, па у таслачење. Исто као да спућеног коња доведеш на хиподром код Цареве Ћуприје.

Power12345
22. jun 2018. u 15.57
Hallo pederčine...šta ste se vi osuli na ovog čovjeka Duleta..
Ako je nešto i napisao na dole predhodnom komentaru vi ga neželite ostavit na miru.
Pi..čke ste vi velike pa bilo to moralno ili nemoralno
dulebg
(posmatrach)
22. jun 2018. u 19.43
Тако је Повер, само оштро.

Ма медији су плаћени да кваре народ - не у смислу да их уче на неморал, јер ми се томе Срби научимо на време; него да их увери како нема светиња, како се поштење не исплати. Како објаснити да домаћице гледају фарму и воде евиденцију ко се с'ким јхебо? Зар стварно не постоји ништа лепше у њиховом животу, од туђих скандала?
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. jun 2018. u 19.50
Дуле, ћириличари се јебу. Једино се лицемјерни и
хипокритски латиничари нешто фемкају, они воле да се јехбају и полно опће.
abvgd
(Morski)
22. jun 2018. u 20.08
Дуле је вулгаран у „нормалним” границама али му сметају ови што су „ненормално” вулгарни. А ко одређује границу, колико вулгарности је „нормално”, где се треба зауставити?

Ми смо вулгарност прихватили као фолклор, као „нормално”. А није. Кад једном нешто сасвим ненормално и неприродно као што је омаловажавање људског бића, себе и других, постане „нормално”, то онда отвара врата за све врсте катастрофалних промена у моралу. Беси, зли дуси, то једва чекају.
Човек који у свом језику користи псовке нема никакво морално право да било шта приговара „вулгарним медијима”. Такви приговори изгледају лажно и неискрено.
Све наше речи нимају ни један проценат силе коју има наш собствени пример, наше понашање.
Шеретски „просути” коју псовку ту и тамо, „народским” говором...то је обштеприхваћени стандард, сасвим „нормална” ствар. Тиме се, ваљда, показује и доказује „спонтаност”, „природност” и помало некакве надмености илити самоистицања (унижавањем других...или себе). А када неко, као ја сада, литанише о моралности говора, тај се сматра чудаком, слабићем, некаквим „надри” типом, досадњаковићем итд. Није „кул” бити чистунац нити заговарати чистунство.
Али, ја о томе и не говорим. Нико није безгрешан, често су људи који псују ипак бољи људи од самозваних „чистунаца”. Међути, ако ћемо да се вратимо са странпутице, ако заиста то желимо, тај заокрет је нешто сасвим друго него што ми често мислимо да нам треба...тај заокрет је унутра, у души, дубок и темељит. Да, баш онај који ама баш никоме не треба. Навикли смо се на ово животињарење и нема у нама баш ни мало жеље за преваспитавањем самог себе. А зашто би? Па нисмо ми криви...криви су ови други, ови што гурају неморал на ТВ и у новине.

geriatrikus
(zvakac karamela)
22. jun 2018. u 20.17
A шта је то вулгарно?
Да снаша исплете накурњак да би мужу заштитила курац од хладноће.

Или можда ово:
„Да су пичке као што су звезде,
Сви би људи кривоврати били
Гледајући на небу звијезде;
Да су курци ка сто су краставци,
Све би фрајле вртарице биле,
Свеђ радиле, краставце садиле”.
abvgd
(Morski)
22. jun 2018. u 22.52
Псовање и псовке су знак робства. Ко вас томе учи, учи вас да будете робови. Ко вам то подмеће, није вам пријатељ.
dulebg
(posmatrach)
23. jun 2018. u 05.02
Јасно да псовање указује на нечију недовршеност, али је факат српски језик прихватио известан ниво псовки, а који варира - што је разговор озбиљнији, то је мање псовки дозвољено.

Али не бих о псовкама: питам за промоцију неморала - поплаву еротике и порнографије, неверства, несолидности и лажљивости, на крају крајева - и политичке хомосексуалности. Јасно је да медији имају налог да нас трују. И рецимо - ок, држава нема снаге да им се супротстави...

Али ко нас тера да то конзумирамо? За нас обичне корисника хајде и да помислиш како смо наивни, па наседамо - али шта рећи за новинаре, коментаторе, уреднике? Шта њих тера да гутају смеће?
abvgd
(Morski)
23. jun 2018. u 12.27
О томе и говорим...али џабе. Псовке су основ сваког неморала. Ти сам си неморалан али „умерено” а сметају ти ови који су „претерали”. Ти си сам поставиио неку „границу неморала”, тј. хоћеш сам да будеш „малчице” неморалан али и да одређујеш другима колико они могу да буду неморални.

И нису само псовке...ниси мушко ако не јуриш женске, ако немаш „трофеје” о којима можеш да препричаваш по кафанама. То је наш „фолклор”. Ово што раде медији је само наставак тога свега, није све то дошло изнебуха, одједном. Ми смо сами одрадили, сви ми, свој део неморала па је сад тај неморал ескалирао, превазишао меру а ми се сад чудимо како је то могуће, да је баш такав неморал око нас.

Погледај унутар себе, загледај се, своју историју, своје мисли и своје речи и увидећеш да си сам помогао овој несрећи која нас је задесила.

...још је овај неморал у медијима и згодна прилика да се осећамо „моралним”, нисмо баш тако страшно неморални као ови „нови”. Тешимо се и жалимо на „неморал” а како смо сами живели, по својим нормативима, чини нам се „морално” и „примерно”.

Човек сам себе највише лаже. Не треба му нико други за то.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.