Diskusije : Politika

 Komentar
Format izdaje na vidiku: novi Rambuje
pestko
(odzacar)
10. jun 2018. u 04.52
Mediji su počeli da plasiraju priču o novom Rambujeu. Navodno, Amerikanci bi pristali da Srbija dobije sever Kosova i manastire u zamenu za priznanje tj. stolicu Kosova u UN.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=06&dd=09&nav_category=640&nav_id=1402399

Ključna caka je da, uz uključenje Rusije i Kine (što bi garantovalo priznanje Kosova u UN), da se „uključe i drugi balkanski problemi”.

U prevodu, traži se izdaja Republike Srpske, a u paketu možda i predaja leve obale Dunava krvatima. Taj „Pax Americana” možda zaista će dati sever Kosova Srbiji, kao što su ga dali i Nemci prilikom okupacije (nije bilo u sastavu velike Albanije), sada je Merkleova i Nemci su tvrđi, ali eto Amerikanci će možda da popuste. To naravno ima smisla obzirom da je Bolton Trampov ministar koji je bio protiv nezavisnosti Kosova, ali duboka država rovari protiv Srba.

Vučić bi svakako legao na rudu, tj. predao ostatak kosova za Sever, a dao bi možda i Bujanovac i Preševo pride.

Ne trebamo biti naivni. Iako, uz još neke dodatke (uključiti sve srpske opštine u ostatku Kosova sa statusom eksteritorijalnim ili kao republike Srpske) ponuda zvuči primamljivo, to samo znači da su karte u rukama Srbije, a cilj je da primamljivom ponudom omekšaju javnost Srbije, a onda da nam prodaju daleko gori dil uz izdaju Republike Srpske i ostale antisrpske poteze. Vođa Vučko će sve to da ispotpisuje, i da se prikaže kao žrtva i nevinašce. Svu imovinu, rude itd, predaće takođe, nemojmo biti naivni.
dulebg
(posmatrach)
10. jun 2018. u 05.04
Север Косова и није никакав Север Косова, већ Југ Рашке, који су комунисти оцепили и поклонили друговима Шиптарима, да имају огрева за зиму. Башка Трепча и Митровица.
pestko
(odzacar)
10. jun 2018. u 05.17
Sever nikad nije bio problem, tu Šiptari nikad nisu mogli da privire, ne mogu ni danas.

Problem je većina Srba s Kosova koji su na Jugu, Gračanica i ostale opštine. Za njih status poput Republike srpske bi bio minimum. Manastiri sa širokom zaštitnom zonom da budu eksteritorijalni, pod zaštitom UN i direktnom kontrolom Beograda. To je minimum.

Što se tiče ostatka, imovinska pitanja i pitanja ruda su ključ, kao i dug koji oni nisu plaćali. Ako bi se Srbiji dala Republika Srpska, uz ove ostale detalje, onda bi se Kosovu mogao dati status Olandskih ostrva, i stolica u UN kao što je imala Ukrajina u sastavu SSSR, ali bez gornjih minimalnih uslova to je nemoguće. Ja ne bih dao ni to, nego status koji ima Palestina posmatrača kao MAKSIMUM.

Naravno, zabraniti Veliku Albaniju i naći neko tako kreativno rešenje, gde bi šiptari mogli da ostanu da žive „ni na zemlji ni na nebu” mi ne bismo priznavali Kosovo, ali bi Priština kontrolisala manje nego što ima danas, a bio bi neki modus vivendi.

Sve ispod toga odbaciti. Jasno je da mi imamo jače karte nego što to izgleda. Zamrznut konflikt nama više odgovara, Kosovo gubi stanovnike brže nego Srbija uprkos priraštaju, beže ljudi emigriraju zbog ekstremne bede i kriminala, ni đubre nisu u stanju da uklanjaju. Albanija je sa 3.5 pala na 3 miliona stanovnika za 15 godina.

Vremena se menjaju, i ne treba prihvatiti loš dil koji znači izdaju. Treba pregovarati, pomerati jezičak u našu korist, neka Šiptari budu ti koji odbijaju, na kraju će izgubiti sve. Da je pameti, tako bi bilo.

Ali, bojim se, spremaju se da nas preveslaju Vučić i njegovi zapadni sponzori.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
10. jun 2018. u 05.33

dulebg
(posmatrach)

10. јун 2018. у 05.04

Север Косова и није никакав Север Косова, већ Југ Рашке, који су
***

likota ne palamudi nebuloze..
======

MarkizDeNoviSad
(Sinter)

10. јун 2018. у 05.20
Oni su sa DB preuzeli i Vucica. Reforma DB je uslov opstanka Srbije.
***
Cmarkiz ako su preuzeli DB, o kakvoj reformi onda bulaznis???
Uzgred, tvoj VOdja pripada Dražinom kokosarskom korpusu, kao i Vjekoslav Seselj, koji se i dalje tako predstavlja...

maliperica1
10. jun 2018. u 06.32
Markiz NS:

>Oni su sa DB preuzeli i Vucica. Reforma DB je uslov opstanka Srbije.<

УДБА је преузета давне 1966 године. Ово значи да је обзиром на услове ејднопартијског система и доминације „демократског партијског централизма” спој високе политике и контроле и манипуалције служби трајао све време, као један од подсистема и један од многих других узрокастваранја кризе и ређаванја исте кроз познате сукобе и начин политичког одлучиванја.

О теми!

За подписивање било каквог уговора је неопходно да САД као главни актер агресије од 90их постане правни чинилац процеса.

ЕУ то не може бити, још мање НАТО, а тек никако привремена скламерија квазидржавних органа у окупационој области Косово. За вачидне уговоре је потребно да се зна ко су чиниоци процеса односно субјекти међународног права, ко намеће услове делимичне потпуне капитулације и ко ултиматумима тражи да нападнута земља подпише исту.

Међународно-правно су ове дефинисане чланом 2 повеље УНО-а како основе међунаародног права, чланом 2 се забрањује мешање у унутрашње ствару суверене земље чланице, даље се забрањује спољна интервенција са циљем одвајања дела територије нападнуте земље чланице.

Све време тече овај процес и све време се смишљају различите форме кроз употребу свих метода до изнуда војном силом, а како би се акти спољне агресије верификовали слободном политичком вољом нападнуте земље.

Било какво подписивање и уговарање са овом позадином је опасан преседан, то су уочиле неке земље, неке које су по инерцији, да је то тамо далеко и неко маргинално питање које њих не дотиче су населе на ову целу доктрину, не размишљајући о свим последицама у будућности.

Дејуре постоје неке „суверене државе” дефакти постоји систем „плишане окупације”, а иза ње много сложенији проблеми који задиру у сваку пору живота, сваког грађанина и целине јавних - националних интереса.
D-Man
(Analyst)
14. jun 2018. u 17.27
Не верујем да би чак и Амери покушали да нам, као, дају ''север Космета'' а да се заузврат, је ли, одрекнемо других делова Космета (југ) где има доста Срба, Републике Српске, итд.

Наравно, болесни Амери могу покушати да изазову трзавице између Србије и Републике Српске таквим предлогом али, понављам, не верујем чак ни да каубоји размишљају у том правцу.

Могућност, наравно, постоји да покушају, као, да присили шиптаре да прихвате замену севера Космета те српских манастира за Бујоновац и Прешево. Међутим, ваљда нема толиких идиота у Влади Србије који би једну српску територију мењали за другу тј. поклањали шиптарима било шта.
На жалост, она Брнабићка је већ изјавила (колико се сећам) да би она без дилема потписала независност Косово (или тако нешто; не сећам се тачно па не желим да улазим у детаље).

Србији одговара да отеже са решавањем питања Косова и Метохије.
Наравно, треба се одрећи и захтева за чланством у ЕУ и самим тим ће бити мање притисака на Србију.
Werba
(N/A)
07. jul 2018. u 17.06
Узгред мало си побрко лончиће у Крагујевцу су били углавном Љотићевци, а не Недићевци.
======
penzos,
bilo je tamo nekih ljotana oficira, koji su se na svojim teritorijama takođe ophodili prema narodu kao i nedicevci:
*odbi stoko, kus marvo, mrs bre itd...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.