Diskusije : Politika

 Komentar
Ајде да мало сањамо отворених очију!
D-Man
(Analyst)
05. jun 2018. u 15.02
Читам (линк наведен испод) како шипци одбише наставак преговора са Србијом у Бриселу где се требало говорити о заједници српских општина.

Након тог текста запитам се да ли уопште постоји нека граница, потез или било шта друго што шиптари треба да ураде па да се Запад окрене против њих.

Оставимо по страни што ми Срби нисмо по укусу Запада због многих ствари (а понајвише због тога што ће нас, пре свега, покрварени Британци увек сматрати руском продуженом руком на Балкану) и запитајмо се да ли постоји било шта, ама баш било шта, што би натерало Запад да дигне руке од тзв. Косова и шиптара.

Ја имам осећај да би шипци могли да почну да пуцају на војнике КФОРа и да их чак и убијају и опет се ништа не би променило. Нашао би се неки разлог (на Западу) да се каже како су били испровоцирани (вероватно од нас Срба).

Да им можда шипца ускрате ''гостопримство'' на тзв. Косову? Сумњам да би и то нешто променило (у том случају вероватно би Запад нас Србе натерао да их пазимо, мазимо и чувамо али да не сме ни длака са глае да им фали).
На страну то што шипци, наравно, неће ускратити својим менторима то '' гостопримство'' али са шипцима једноставно никад не знаш осим да су својеглави (да не користим неке друге горе изразе).

Дакле, има ли било шта, по вашем мишљењу, што би натерало Запад да дигну руке од тзв. Косова и заштите шиптара? У питању су многи лични интереси западних политичара и мафијаша којима тзв. Косово дође ко кец на десетку како би се обогатили преко ноћи (трговина дрогом, проституција и ко зна шта све још не).

Да ли, наивно размишљајући, постоји било шта што би шипци својом глупошћу могли да учини па да се покварени Запад окрене против њих?

http://scradar.com/vesti-iz-sveta/arifi-odbili-smo-razgovor-u-briselu-o-zso/
sine_bane
05. jun 2018. u 17.06
da bi zapad digao ruke od sipaca mi samo treba da PRISTUPIMO I USTUPIMO nasu teritoriju amerima ili Rusima!
pravda_i_istina
05. jun 2018. u 17.24
sipci su već dovoljno zla učinili nama, ali je problem sto mi ocekujemo da im neko drugi da negativan publicitet

koliko je kidnapovanih i nestalih srba zavrsili u zutoj kuci?
koliko su manastrira popalili?

šta onda ti hoćeš vise, zar to nije dovoljno da se zvoni na sva zvona? ali ne, srbi bi uvek da nešto drugo rade ili da neko drugi radi, samo ne onaj i ono sto treba
BLPoruka negativno ocenjena. Pokaži

BL
(Dr.)
05. jun 2018. u 17.25
Onoga dana kad shiptari kažu da je njihova majka Rusija, tada USA-Trap i EU dizu ruke od Kosova i Metohije.Zar ne?
pravda_i_istina
05. jun 2018. u 17.26
heroin, belo roblje, organi, i ti se pitas šta oni trebaju još da urade? Ništa, treba neko da ih raskrinka na sva zvona, samo to.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
05. jun 2018. u 18.35
Najveci potrosaci toga su americki kongresmeni.
Power12345
05. jun 2018. u 22.32
Srbija je okružena sa svih strana i njen izlaz iz tog okruženja je jedino moguće savez sa Rusijom.
Ali nije ...Jednostavno predat ključ Putinu i reći evo nas..vama, tebi na čuvanje.
Savez sa rusima isto bi koštao ( nema džabe nigdje )
DarkBlue
(istrazivac)
05. jun 2018. u 23.19
„Onoga dana kad shiptari kažu da je njihova majka Rusija, tada USA-Trap i EU dizu ruke od Kosova i Metohije.Zar ne?”
----------------------------------------------------------------------

Ko je majka balijama? Rusija ili Turska? Šta će tebi ta Svedska
zastava?
Jocko4
(observer)
05. jun 2018. u 23.24
Американци нису на Косову и Метохији због Шиптара, него због својих гео-стратегијских, финансијских и мафијашких интереса.
Шиптари су им били (још од 60-тих година ХХ Века) изговор за заузимање КиМ, а потребни су им и као пешадија на терену.

Шиптари су више пута током последњих сто година показали да су за отимање КиМ били спремни да се ослањају на непријатеље Србије, Краљевине Југославије и СФР Југославије.

На сцени је спрега америчких и албанских планова и интереса, тако да је мала вероватноћа да ће Америка да критикује, осуђује, или кажњава Шиптаре, или да им окрене леђа, нити да ће они да ударе на америчке интересе на КиМ.

Присуство НАТО-а (Кфор) само додатно отежава разрешење „косовског чвора”.

Међутим, економски развоји земаља и однос снага у свету нису статични, премда тако може да изгледа у краћим временским периодима. Развој војне технике и технологије директно утиче на промене у планирању евентуалних ратних сукоба и на померање тежишта гео-стратегијских интереса.

Оног момента кад реалност натера Америку да формулише новију стратегију, под условом да буде у стању да то уради, кад њени унутрашњи проблеми нарасту до нивоа угрожавања њеног нормалног функционисања, или кад Америка и (њене) земље савезнице дођу у раскорак сопствених интереса, може да се очекује да ће Америка почети да повлачи своје снаге из разних делова света, па и са Косова и Метохије.

Историја неких империја показује да су доживеле свој пад и сутон на разне начине, било због унутрашњих проблема, или због немогућности да одрже под контролом оно што су некад освојиле.

Један од показатеља таквих промена ће бити и убрзано тражење новог моћног савезника од стране Шиптара.

Србија нема разлога да подлеже притисцима и прихвата реалност на начин како јој нуде западни центри моћи.
Вучић мора да зна да би преурањена одлука о признавању независности „Косове” била погубнија за нашу децу, него замрзавање решења за неко догледно време.

Управо зато Србија треба да уложи све правне и дипломатске напоре да се питање КиМ врати у оквире УН и Резолуције 1244. Наиме, то што је Тадић пристао на пренос овлашћења тражења решења на ЕУ, не значи да је то необориво и да се тиме укида Резолуција 1244. Потребно је да се отворено саопшти да је оно што је протеклих година урађено било неуспешно и да се захвали(мо) ЕУ на уложеном труду. Нису се показали способним као арбитри и Србија има право да им откаже „адвокатске” услуге.
rizling
06. jun 2018. u 07.24

+2
Jocko4
(observer)
05. jun 2018. u 23.24

Американци нису на Косову и Метохији због Шиптара, него због својих гео-стратегијских, финансијских и мафијашких интереса.

*************

potpisujem .Posle Vijetnama na Kosovu su napravili najvecu vojnu bazu. A to je prvi put na tom podneblju. Oni su super to organizovali. Imaju kosovski rezim koji kad hoće mogu da puste niz vodu. Samo aktiviraju poternice za Tacija i ostale. Zato mogu da rade sto hoće. A ovi slusaju i rade kako im se kaže. Baska sto su potpisali ugovor sa Albanijom da mogu da koriste njihove luke za vojne brodove za 100 godina.

Oui su ko bubreg u loju na tom podneblju. Ameri će tu ostati dok budu imli interes.

Sada MI . Mi kao i uvek nemamo sreću, u odlucujucim trenucima. Na vlast je dosao sizofrenicar Milosevic. Sve sto je radio bilo je katastrofalno. Njegove intektualne sposobnosti bile su za upravnika Zabele. A ne da zastupa Srbe.

Da je bio pametan mogao je pregovarati sa amerima i dati im da naprave vojnu bazu na Kosovu
. A da nas izgrade ekonomski. Puteve,pruge i ostalo. A ne da nam ruse, i truju. Samo lud je mogao ratovati protiv amera. Skoro sve zemlje u Evropi imaju americke vojne baze.

Iz ove koze ne možemo. Niti možemo nešto spasti. Politicari to sada koriste da skrecu narodu paznju od velikih drugih problema.

Jocko4
(observer)
06. jun 2018. u 09.47
rizling,

Током преговора са С. Милошевићем (у Београду), Р. Холбрук је тражио да НАТО уђе на територију КиМ, а да се војска и полиција СРЈ повуче. Другим речима, тражио је предају Косова и Метохије. [Причало се да је Холбрук нудио Милошевићу (лично) 5 Милиона долара и да је овај то одбио].

На основу интервјуа са Момиром Булатовићем, видевши да је Америци веома стало да НАТО трупе уђу на КиМ и да би избегао конфронтацију са НАТО-ом, Милошевић је Холбруку понудио споразум - да за $1 годишње могу да патролирају на КиМ. Холбрук је то одбио и тражио да се војска и полиција СРЈ безусловно повуче и НАТО уђе на КиМ.
Значи, и том приликом је тражена предаја тог дела територије Србије.

П.С. Треба да имамо у виду да је још 1991. Америка планирала бомбардовање Србије, рушење мостова на Сави и Дунаву и отимање и АП Војводине, а не само АП КиМ. До тога није дошло јер пропаганда још није била припремила јавно мњење на Западу.
D-Man
(Analyst)
06. jun 2018. u 12.04
„Samo lud je mogao ratovati protiv amera.”

Rizling, као што Јоцко рече, не ради се ту о некаквом могућем довору са Америма који је Милошевић пропустио.
Амери нама никад нису нудили било какав ДОГОВОР. Они су захтевали безусловну капитулацију на свим пољима што је подразумевало и добровољно одрицање од српских територија у БиХ и Хрватској (где су Срби били устатворни народ али је то све погажено), од српске колевке Косова и Метохије.

Није Милошевић био толико луд па да се качи са Америма зато што је терао инат. Амери су уцењивали и, понављам, захтевали безусловну капитулацију. Фактичи, Срби, ви треба да се добровољно одрекнете свих својих интереса у бившој СФРЈ и да постанете наши робови.

Милошевићева грешка је била што се Србија још 1992е није директно укључила у грађански рат на територији бивше СФРЈ. Тада је било време да се створи заједнички српски фронт од Бенковца па све доле до Проклетија.
Та шанса је неповратно изгубљена а Запад нас је онда касапио део по део. Шипци су били мирни ко бубице за време рата у БиХ и Хрватској само из једног разлога: директива Запада како Срби просто не би били натерани да створе таз српски фронт на целом подручју (тада нам, уверен сам, нико не би могао ништа јер Запад не би ризиковао животе својих војника а свеопшти НАТО напад у провој половини деведесетих, чини ми се, није ни био могућ).

Што се тиче главног разлога заштите шиптара мени се чини, можда грешим, да то није толико због те територије коју Амери желе да контролишу, где су изградили огромну војну базу, итд.
Ја сам прилично сигуран да шиптарска наркомафија држи бар половину америчког Конгреса у шаци. Наравно, ти исти бандити из Конгреса итекако имају удела у шверцу наркотика, проституцији, крађи људских органа и ту је, по мени, та спрега између Амера и шиптара.
Они који одлучују у Америци су дубоко умешани у све те илегалне активности од којих постају баснословно богати.

По мени, оног тренутка када би дошло до раскринкавања тих илегалних активности тек онда би се евентуално могла променити америчка политика према шиптарима.
Амери већ одавно имају и Албанију и Грчку и Турску као савезнике а уз то и Хрватску и Словенију и нашу ''браћу'' Црногорце. Територија Косова и Метохије, по мени, према томе није толико значајна за њих.
Све ми смрди нас те илегалне активности преко којих се врте огромне паре.
Blazo
06. jun 2018. u 14.29
D-Man,
Koliko je teritorija Kosmeta blia značajna u Osmansko Carstvo toliko je značajna i danas. Sa Kosmeta se lako kontrolisu i sever (Srbija), jug (Makedonija), a i veza sa ALbanijom i Jonskim morem je isto dobro. Bondstil nije slučajno odabrano mjesto.
A da siptari obavljaju povjereni prljavi posao, obavljaju.
dulebg
(posmatrach)
06. jun 2018. u 16.31
Д-Ман, какво ширење фронта од Бенковца до Призрена. Присети се мало: 1989.распао се Совјетски Савез и Источни блок, Американци су у свету остали једина сила, као оно тетка од Мале Сирене. Они су замислили да разбију Југославију, а Србе сатерају у Србијицу или по могућности униште. А ми нисмо хтели - и мислиш ли да смо имали капацитета д аим отворено изађемо на црту?

Они су тада узели под своје цео свет, зајашили Немце, Французе, Италијане, Енглезе-Канађане-Осије - нико од њих то није желео, сви су веровали како ће са нестанком Русије нестати и НАТО-пакт, па видиш како су легли на руду. И сад је ту Србијица требало да им покаже како се јуначки гине?
D-Man
(Analyst)
06. jun 2018. u 20.24
„И сад је ту Србијица требало да им покаже како се јуначки гине?”

dulebg,

Ја никад нисам рекао да смо ми требали ратовати против НАТО пакта. Ја сам говорио о једном периоду од годину до две током деведесетих (на почетку) када је било време, када је било јасно да СФРЈ нестаје, да Срби створе заједничке снаге на целом том подручју.
Да смо то тада учинли они (Амери) би са нама, сасвим могуће, преговарали.

Међутим, Милошевић није желео у тотални рат против Хрвата (и Словенаца а онда и муслимана). Србија се држала по страни и ту је почела наша пропаст јер је Запад схватио да смо ми подељени тј. да немамо заједничку националну политику.

И ти и ја смо преживели та времена и немој,молим те, да ми кажеш како се 1992е па све тамо негде до половине 1993е на војном пољу није могло учинити и много више уз директну умешаност Србије.
Па, човече, Срби у БиХ су држали једно време 72% територије БиХ а Срби у Хрватској отприлике четвртину територије данашње Хрватске! Шта је недостајло?

Па да Запад види да су Срби јединствени и да им је стало да заштите своје етничке територије. На жалост, Запад је уочио да се Милошевић игра рата, да ратују Срби у БиХ и Хрватској (те добровољци из Србије) а да Србија стоји по страни (осим, наравно, логистичке подршке те подршке у наоружању а и та подршка је бледела што је рат дуже трајао).
Ето, то је моје скромно мишљење зашто нисмо постигли више (иако је досадашњи опстанак Републике Српске фантастичан успех).
rizling
07. jun 2018. u 03.21

+1
Jocko4
(observer)
06. jun 2018. u 09.47

rizling,

Током преговора са С. Милошевићем (у Београду), Р. Холбрук је тражио да НАТО уђе на територију КиМ, а да се војска и полиција СРЈ повуче. Другим речима, тражио је предају Косова и Метохије. [Причало се да је Холбрук нудио Милошевићу (лично) 5 Милиона долара и да је овај то одбио].
***************************
To neigde nisam procitao. Niti može da se dokaze?

Neverujem da je bilo zapisa. Milosevic je sve pregovaro u CETIRI oka. I kao danas ovi na vlasti Spinovao izjave.

Mi kao najveci gubitnici, ne možemo to da podnesemo kao i lično ja. Pa trazimo STO izgovora.

Daj objasni mi ovo:

U www2 nemci nas bombardovali, i ubijali po Srbiji Mi smo to brzo zaboravili? Čim je Tito otvorio granice mi smo masovno nagrnuli u nemacku.

Havait su pobili u Jasenovcu mnogo Srba, i u drugim logorima. Nije bilo neke mrznje ni histerije. Sada opet proterali i pobili Srbe. To pamte ovi proterani. Dok ovi , iz matice ko da ništa nije bilo. Jure na more tamo.

U Kakvom smo mi stanju?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
07. jun 2018. u 06.22
Šta Albanci treba da urade da se svijet okrene protiv njih?
Mi ne kontrolisemo šta će Albanci da urade.
Pitanje koje vrijedi postaviti je šta Srbi treba da urade da svijet uvazi nas stav?

Jedan od odgovora je graditi dobre odnose i saradnju, prvenstveno sa zemljama u okruzenju i sa onima koji imaju uticaj.

Šta bi od nacionalne strategije? Ne mislim da treba da bude javna. Ali ono sto brine su ljudi koji treba da ju sprovode.

Mislim da kao narod trosimo mnogo energije na razmišljanje i razgovor o Kosovu. A korist od toga je nikakva. Vise stete nego koristi.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
07. jun 2018. u 06.35
Nijemci nas bombardovali, amerikanci nas bombardovali.

Nismo mi u neprijatelstvu sa narodima. Nego sa pojedincem koji se igrao sa pripravnicom na radnom mjestu pa naredio bombardovanje da skrene paznju.
Kako da kao narod imamo postenje drugih kad nam se predsjednik rukuje sa istim i smjeska mu se?
Da je bio na vlasti pa da mora jesti g. za dobrobit narada pa da i razumijem.

No pricati ne vrijedi. Vrijedi glasati za nekog drugog jer se preko nečega ne može prijeci.
Blazo
07. jun 2018. u 09.17
Kako se Zapad ponasao prema Srbiji prije dva vijeka tako se ponosi i danas. Sve je u sklopu Velike Igre između Zapada i Rusije.
U ovom kontekstu podsetio bi da je Ljuba Nenadović u knjizi „Pisma iz Italije” zabeležio istorijski razgovor, koji je vođen između Njegoša, srpskog genija i engleskog Lorda u Napulju, u kojoj između ostalog, stoji:

„…Moji su stihovi svi žalosni ja ih više ne pišem! Ja pred sobom vidim grobnu ploču na kojoj stoji napisano: ”Ovde leži vladika crnogorski, umro je, a nije dočekao da vidi spasenje svojega naroda, i tome imamo najviše zahvaliti vašim zemljacima, gospodine, koji i mrtvu tursku ruku drže pod našom gušom. I kad god vidite ovu sliku, setite se miliona hrišćana koji su moja braća i koji bez ikakvih prava pište pod nečovečnom turskom rukom; i vi te Turke branite. Kad dođete u bogati London, i kad pokažete ovu sliku svojim prijateljima, nemojte im kazati: ovo je vladalac jednog srećnog naroda; nego im kažite: ovo je mučenik jednoga za slobodu mučeničkog naroda. Kažite im: Srbi mogli bi pobediti Turke, ali ne mogu da umilostive vas, hrišćane’. – Vladika je sa osećanjem govorio; poznalo mu se to na licu. Serdar Andrija, koji nije razumevao šta vladika francuski govori, polako mi reče: ‘Žao gospodaru što taj Inglez hoće da ide’. Lord je posle ovog govora vladičina ostao hladan, kao svaki Englez. Tako je bar izgledalo. On opet zamoli vladiku da mu za spomen napiše otprilike to što je tada kazao. Vladika mu odgovori:

‘U nas Srba ima jedna pesma koja kaže: da se more pretvori u mastilo, a nebo u list knjige bele, ne bi se mogli naši jadi ispisati. To je maleno mesto za našu tugu’…„
(Ljubomir P. Nenadović, Pisma iz Italije ).

Jocko4
(observer)
07. jun 2018. u 11.45
rizling,

>'To neigde nisam procitao. Niti može da se dokaze?'
- - -

О томе је говорио Момир Булатовић у једном интервјуу. Покушаћу да пронађем и поставим линк ...

О томе постоји и кратак одговор Р. Холбрука пред крај његових упорних разговора с Милошевићем у Београду, који су трајали око месец дана. Наиме, Холбрук је напоменуо да он Милошевићу „ништа није обећао,нити да је прихватио оно што је Милошевић предлагао”. Ово је објављено на ТВ у Канади и Америци.

Шта је могао Холбрук да тражи и да на томе инсистира месец дана (или нешто више) у Београду ?
Шта је то што је Милошевић одбио и зашто је нудио свој предлог ?

То што је Холбрук тада изјавио, да није успео да се договори с Милошевићем по питању КиМ, може да се повеже и упореди са Булатовићевим интервјуом и види се да постоји подударност у одређеним детаљима.

Булатовић је био у контактима с Милошевићем и знао је и оно што у оно време није изношено у јавност. И не само Булатовић.

Уз све ово, додао бих да сам о томе имао и нека сазнања од људи који су тада били у позицији да знају и оно што није објављивано. Можеш, али не мораш да ми верујеш.
D-Man
(Analyst)
07. jun 2018. u 15.14
„Mislim da kao narod trosimo mnogo energije na razmišljanje i razgovor o Kosovu. A korist od toga je nikakva. Vise stete nego koristi.”

Јбг, Пјер, па како можеш рећи да ми трошимо много енергије на размишљање и разговор о Космету. Шта бисмо требали да радимо? Па, ето, Србија хоће у ЕУ а тамо неће ући док не призна тзв. Косово. И, по теби, о тзв. Косову не треба да се прича и размишља!?

Можда ми не бисмо ни размишљали али на Запад присиљава да размишњамо стално о тзв. Косову јер је јасно шта хоће од Србије.

Зато сам и поставио питање какву би глупост шипци требали да направе па да се Запад окрене против њих а ти ми кажеш како ми треба да водимо рачуна да сарађујемо са свима.
Па, како можеш да сарађујеш са онима који су, као прво, признали тзв. Косово као независну државу и на тај начин отуђили од Србије велике део територије а, као друго, стално смо уцењени да признамо тзв. Косово како бисмо се евентуално нашли у неком ходнику које води према ЕУ.
Дакле, како ти то замишљаш?

Можеш да се трудиш колико хоћеш да сарађујеш са свима али те сви они стално уцењују. Пјер, не може то тако и ситуација у којој је Србија данас то и доказује. Данас је и највећој будали јасно да Србија неће ни примирисати ЕУ без признавања тзв. Косова.
Јбш ти ново отворено поглавље са ЕУ о рибарству када те на крају баладе чека поглавље 35, чини ми се, под којим долази све остало што није регулисано.
А када се до тог поглавља дође једног дана онда ћеш видети и захтеве Хрватске и других из ЕУ. Дакле, сви они са којима би ти да сарађујеш ти раде и радиће о глави. Самим тим, ја мислим да је у нашем интересу да ''помогнемо'' шипцима да јавно искажу све своје карактеристике.
А како да им ''помогнемо''? Можда можемо и о томе, зар не!?

D-Man
(Analyst)
07. jun 2018. u 15.25
rizling,

Милошевић је много ''преговорао'' у четири ока. Он много није питао ни своје најближе сараднике.

У Дејтону је, примера ради (и то је објављено у једном чланку, чини ми се покојни Кољевић или Крајишник, не могу да се сетим) без било каквих консултација дао цело Сарајево муслиманима уз коментар ''Заслужили сте; бранили сте га 3, 4 године'' или нешто тако слично.

Понуда коју је Олбрајтова донела под именом ''Рамбује'' (текст постоји на интернету) је био захтев за беспоговорну капитулацију. Шта мислиш шта је онда Холбрук захтевао а Милошевић није могао да прихати јер би то био политички крај за њега?

Што се тиче милиона долара нуђених о томе могу само да нагађам. Ти исти Амери су давали 5 милиона долара и за Караџића и за Младића и неко је тих 10 милиона долара добио. Ко? То не знамо ни дан данас. Занимљиво је да сваки покушај да се о томе нешто сазна брзо буде ''заборављен''.
Blazo
07. jun 2018. u 16.31
Milosevic je tipicni apartcik koji se nasao u poziciji kojoj nije dorastao. Niz dogadjaja kojim je dosao na vlast, pa zatim sklonio Bucu Pavlovica, a na osnovu toga i Stambolica je neshvatljiva kolicina propusta u vrhusci Srbije. I Mirin stric Moma Markovic ga je procitao prije nego sto je dobio poziciju i bio protiv. Kako su nastali ti propusti? Stambolica nema vise među živim da da informaciju.
Tektonske promjene koje su se desavale u drugoj polovini 80ih na politickoj sceni SFRJ nisu spontane. U BiH su smjenjeni Pozderci, uvaljena im je afera Agrokomerc. Racan je dosao u Hrvatsku, Kucan u Sloveniju, Tupurkovski u MK. Sloba pocistio CG rukovodstvo, rukovodstvo APV, Azema i kompaniju.
Ovi svi dogadjaji nisu mogli da se izvedu bez podrske DB koji je vjerovatno saradjivao sa zapadnim stranim sluzbama. Raspad zemlje je bio planiran i trebalo je naći igrace koji će odigrati svoje uloge. I nadjeni su. SFRJ nije imala sansu da prezivi. Sankcije, blokade, dezinformacije i sirenje panike preko vjesti su bili način zivota sa kraja osamdestih godina. Srbija je izdvajana kao los momak od početka. Tih godina drugi narodi su javno pricali da će Srbija biti svedena na povrsinu beogradskog pasaluka. Sloba je možda pomislio da je prijatelj Zapada, kada im je dao logisticku podrsku za svrgavanje Causekog u Rumuniji. Možda mu je tada porastao apetit, a nije vidio da je on upravo dio price koju je neko već ispisao, i da je on samo dio te price sa ulogom koju obavlja savrseno. Šta li je pricao sa Gorbacevom kad je ovaj svratio u Beograd? Gorbacev je tada pet dana proveo u Srbiji. A kako je i Gorbacev bio apartcik vjerovatno nisu mogli da sagledaju cijelu situaciju.
Dok na politickom nebu Srbije prolaze komete tipa Milosevic,Draskovic, Seselja, Jovanovica, Vucica i ostalih cemu možemo da se nadamo? U CG je zvjezda stajalica u liku Mila Dj., BiH je prcija mediokritetske familije Izetbegovic, iznjedrene od strane DBa. Nocna mora do nocne more. Sanjam ja ali daleko od njih sviju.

Procitajte ponovo pisma Nenadovica, nacite iste aktere. Alo to je bilo prije skoro 170 godina. Ništa se nije promjenilo. To tmusu ni komunizam nije mogao da poremeti a ne mi...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
07. jun 2018. u 22.30
Шта бисмо требали да радимо?

Mnogo je stvari koje bi bile korisnije raditi umjesto PRICE o Kosovu.

Lično: svako od nas zna kako je mogao bolje potrositi vrijeme od razglabanja ovdje. Ako ne znaš... nema ti pomoći.

Nacionalno: Recimo da napravi još jedno dijete. Ili da RTS uvede obrazovni program za poljoprivrednike, okucnice, da Farma bude program kako poboljsati produktivnost farmi...

rizling
07. jun 2018. u 23.51


Nema šta da verujem i ne verujem. Milosevic je radio sam lično sve na svoju ruku. Ovi oko njega bili su ulizice samo mu sluzili za izvrsenje njegovih ludih ideja. A ko mu je smetao bio je ubijen, čak izdo naredjenje da ubiju penzionera Stambolica. Vidimo gde je ludost i paranoja otisla.

Sto pricamo o Holbruku i Olbrajtovoj. To je već bio već kraj naše tragicne price.

Lično gledam početak te nesrece. I o njoj treba govoriti, pre početka tog rata.
Rane još nisu bile zalecene iz drugog svetskog rata. Milosevic vodi zemlju u novi rat od koga danas teško krvarimo.

Kažem opet nismo imali sreću , u trenutku raspada bivše države. Cesto u istoriji biva da u nekom teskom trenutku izadje iz naroda neki vizionar. Kao u bivšoj Cehoslovackoj, zadnji primer. A ne problemi da se resavaju silom, ma kakvi bili.

Sada istoriju tog vremena ko će da napise tačno? Istoricari , profesori svi su bili uz Milosevica. Isto se to i danas ponavlja. Sva elita je uz vlast, i niko nesme da se oglasi. Posle mogu da pametuju.

Sada ulaziti u detalje, o Kosovu oni su postojali i za vreme Tita. Opet ni jedan nas politicar i intelektualac nije stao na crtu Titu.

Sada smo buducim generacijama ostavili to breme na ledjima i mrznju prema amerikancima. Koje danasnji politicari koriste za opstanak i skrivanje svih problema.



Bazorilo
08. jun 2018. u 19.25
I ako je već bilo nacinjeno mnogo gresaka(na racun Srbije) sa strane Srpskog rukovodstva do početka presudnih dogovora oko Kosovskog pitanja,
ipak su nasi sluzbenici ambasada u Francuskoj i Americi uspeli da stvore povoljnu atmosveru za uspesno pregovaranje,jer su imali puno ljudi u njihovim rukovodecim telima koji su hteli da učine dosta ustupaka nasoj zemlji.Preneli su svoja zapazanja i izneli savete po kojima bi trebalo raditi,al gle vraga sa sedam binjisa,ni da sagleda a niti da cuje,još manje da poslusa,jurnu ko june u plast i eto ti jada.Kad je sve upropastio i navuko akrepe po zemlji,proglasi covek pobedu,čestita narodu na njoj pa ajd u kradju glasova,pa narodni(dosovski protesti),okrenu se po zemlji Srbiji,po Srbiji roblje da se pravi,greška teska da se neispravi-do dan danji.
A sada najbolje sto može da se uradi,jeste zamrzavanje pregovora i usredsredjenje paznje na odbranu Srpskog zivlja na Kosovu.Postoji tu mnogo mehanizama,bez izazivanja oruzanih sukoba.Situacija u svetu se promenila,pa sada ima ko može i hoće da nas cuje i logisticki pomogne.
jojaj
(chater)
11. jun 2018. u 07.03
kad ne budu dilovali partneri će se okrenuti sledećima i opet vozati po dva koleseka.A to će biti kad ih ne bude bilo.
Tschombe
(Zerspannungstechniker)
20. jun 2018. u 06.50
Postoji samo jedan jedini put a to nisu ni Rusi ni ameri ni niko drugi nego samo mi sami.Taj put je dug i mukotrpan ali ne i neizvodljiv.Naravo,potrebno je i pravo rukovodstvo,ali to opet zavisi od nas samih.Imamo najbolje inzinjere atomske fizike koji se vezbaju i u vinci.Imamo i uran.Imamo i rakete koje bas i nisu nešto(za ono za šta ih trebamo).Kada budemo mogli da dabacimo bilo gde,a svaka u sebi po nekoliko kilotona onda se pregovara na sasvim drugom nivou.Onda se traže odstete.
D-Man
(Analyst)
20. jun 2018. u 11.16
Tschombe,

Неутралност у свету је немогућа мисија. Овде многи наводе како је СФРЈ била независна, несврстана и свој на своме.
Међутим, чињеница је да је СФРЈ била између две ватре и да ни Черчил ни Рузвелт ни Стаљин нису на Јалти имали ваљда времена да и нас поделе.
Створена је држава којој је било омогућено да буде између две ватре. То је била ''дозвољена независност и несврстаност'' од стране великих сила.

Прва прилика након нестанка Источног блока и показало се да је СФРЈ била кула од карата. Западу више једноставно није одговарало да СФРЈ има тах ''дозвољени'' статус какав је имала.
Разбили су нас у комадиће; нарочито нас Србе су растурили опет у више квази дражвица тако да не морају да брину да би сви Срби, у једној већој држави, било кад одлучили да се приклоне Русији.

Тако је и данас. Не постоји независност (само ако ти дозволе а дозволиће ти ако их слепш слушаш тако да фактички и ниси независан).

Ми смо на раскрсници већ дуги низ година. Да ли ићи са онима који су нас убијали и бомбардовали (што би, по мом мишљењу, било морбидно) или се окренути другој страни?

Запад нас полако растура (ваљда рачунају да имају времен јер ионако контролишу све државице на простору бивше СФРЈ).
Русија, чини ми се, полако губи корак. Чекали су да се ми пробудимо, отварали нам врата али ми гурамо по своме и све чвршће упадамо у клопку из које се нећемо моћи извући пошто ћемо бити присиљени да потпуно капитулирамо а врх те капитулације ће бити наше властито признавање тзв. Косова те регионализација Србије која би даље могла водити, и то у блиској будућности, да додатног комадања Србије и губитка територија).

Ја сам због тога и започео ову тему. Чини ми се да сами не знамо шта чинимо па се, ето, надам неком чуду да би шиптари, захваљујући својој властитиој глупости, могли учинити нешто што би многе окренуло против њих.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.