Diskusije : Politika

 Komentar
ВРЛО ЕМОТИВНО:Израелски дипломата бризнуо у плач!
Odesa
(надежда, вера и л)
21. april 2018. u 11.43
За оне који разумеју руски језик, вреди погледати овај видео од 13ак минута:
https://www.youtube.com/watch?v=73Jd-xy60Ac
На это ТЯЖЕЛО смотреть! Яков Кедми не смог сдержать слёз(Јаков Кедми није могао задржати сузе)

ВРЛО ЕМОТИВНО: Израелски дипломата говорио о рату у Југославији, злочинима над Србима и Јеврејима, па бризнуо у плач!
Јаков Кедми, бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив”, основане ради повезивања са Јеврејима Совјетског Савеза и земаља Источне Европе, експерт за војно-политичка питања и међународну политику, гостовао је крајем године на руској телевизији „Русија 1” у популарној емисији „Вече са Владимиром Соловјовим” и говорио је о сукобима у бившој Југославији, а снимак је последњих дана постао веома популаран на интернету.
- Југославија је разбијена да би се ударило на Србију и да би се спречили будући, специјални односи између Србије и Црне Горе са Русијом. Главни циљ је да Балкан остане изван руског утицаја - почео је Кедми.
Он је изјавио да је распад Југославије (на Западу) дуго планиран и да су му Словенци који су били у врху обавештајних служби у Југославији, причали о албанским терористичким акцијама на Косову, а онда се вратио на грађански рат у Југославији.
- Балкан је веома компликован регион, тамо праведника није било, био је грађански рат и Срби су добро знали шта су им Хрвати урадили за време ИИ светског рата! Хрвати су убијали Србе и Јевреје, милион људи су убили само зато што су Срби - подсетио је Кедми.
На опаску другог госта у емисији, да су то радиле усташе, а не Хрвати, Јаков Кедми је узбуђено одреаговао и рекао да мисли на Хрвате, а онда се умешао и водитељ.
- Ја мислим да Јаков одлично зна шта говори и да добро влада руским језиком да би могао да се изрази како жели – рекао је Соловјов.
Јаков Кедми је потом почео да описује усташке злочине над Србима.
- Они су водили ка рекама мушкарце, жене и децу, разбијали им лобање огромним палицама, а онда их бацали у реку! То је традиционална хрватска егзекуција! И Хрвати су почели распад Југославије – рекао је он.
Кедми је рекао и да су Хрвати и Муслимани били следбеници Хитлера и додао да су „90 одсто муслиманског Хитеровог батаљона чинили муслимани из Босне”.
- На њиховој страни су деведесетих били људи плаћени и наоружани од стране Бин Ладена, људи из Авганистани и Чеченци! Сав терористички шљам света се скупио и ратовао против Срба у Босни. Нико не говори о Србима који су спаљивани у црквама у Босни и на Косову! То је био грађански рат, није било праведника, али за све се криве само Срби – изјавио је Кедми на ивици суза.
Он је подсетио и на Хашку одлуку да Милошевић није умешан у злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини:
- Али, нико о томе не говори – упозорио је Кедми.
Потом, он је говорио о нечињењу Мадлен Олбрајт приликом геноцида у Руанди, а додао је и да је Русија издала Србе и да они због тога иду у НАТО и у Европу.
- Да је тада била ова Русија, ништа се не би десило у Југославији и нико не би пипнуо ни Србе, ни Хрвате, нити било кога – изјавио је он.На питање другог госта како се он осећао у Хрватској, Кедми, који је Јевреј, је изјавио да се тамо осећао „као у Немачкој”, после тога је он кренуо да прича о геноциду Немаца над Јеврејима и није више могао да задржи сузе.
- Кад сам отишао у Аустрију, прво сам свог сина одвео да види Маутхаузен, а онда смо се задесили на путу у Немачкој. Мој син се пробудио у ауту и пожелео да изађе. Стали смо и питао је:,,Где смо ми? У Немачкој?„ И, ја сам рекао:,,Да”. И дечак је рекао – Нећу да изађем, нећу да будем у Немачкој! Имао је само 6 година – у сузама је испричао Кедми.На крају је савршен закључак изнела Јелена Гускова, руски експерт за Балкан, која је рекла да Јевреји одлично памте злочине који су почињени над њима од стране нациста, али да то, нажалост, није случај и са Србима.
Младић је спасио Србе у Босни!
Кедми је, у истој емисији, навео и да је „Ратко Младић спасио Србе у Босни и Републику Српску и да није било њега, не би било Срба у Босни и не би било Републике Српске”.
Odesa
(надежда, вера и л)
21. april 2018. u 11.49
Яков правильно сказал:„Если бы тогда была Россия такая как сейчас,то ни один волос бы не упал у Сербов!”Сербия,братья простите нас за наших недополитиков народ всегда был и останется с вами!

Јаков Кедми је рекао:„Да је тада(приликом растурања Југославије)Русија била оно што је сада, ниједна влас са главе Срба не би пала.”
Срби, браћо...опростите нам за наше наопаке политичаре, народ(руски)је био и остао с вама - за свагда.

bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
21. april 2018. u 13.41
Ne dao Bog da nas Rusi opet brane.
Ne bi S od Srba ostalo.
Probali smo I pamtimo.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
21. april 2018. u 13.51
A što se tiče ovoga izraelca oni znaju istinu ali bi za dolar dete prodali tako da su nas bombardovali upravo oni 1999 zbog slamanja tvrdoglavog Milisevica I ulaska njihovog kapitala.
Hrvate ne diraju iako su ih masakrirali ali zato su ekonomiju preuzeli I pljackaju...
Slično vredi za Nemacku I tamo prave velike pare I uzivaju mnoge privilegije...
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
21. april 2018. u 13.59
Има у Новостима превод.
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 15.34
ali bi za dolar dete prodali tako da su nas bombardovali upravo oni 1999

?!?!?!
Precanin
(Нека буде борба �)
21. april 2018. u 17.53
Пa ко да нас брани говедо безумно. Нису нас бранили, нису могли,па шта, да ли су нас бомбардовали мамицу ти усташку...
DarkBlue
(istrazivac)
22. april 2018. u 00.05
Prosto neverovatno da neki još uvek koriste protiv Rusije pricu:
'nisu nas branili'.Isti ti slepo ignorisu pitanje ko nas je
napao i zašto a verovatno vecina njih veruje u teoriju kako su
tadasnju SRJ natovci napali zbog Slobe i negove komunjarske politike.

Ko god danas još uvek tvrdi da su Srbiju napali zbog Slobe ili
nije informisan ili nema osnovnu moc rasudjivanja ili je krajnje
zlonameran pa svesno laže.
pestko
(odzacar)
22. april 2018. u 08.41
To je deo iz političke tok-šou emisije „Вечер с Владимиром Соловьевым” na prvom kanalu ruske državne televizije, gde su u novembru povodom presude Mladiću u prvom satu diskusiju vodili ruski analitičari i gosti. Evo kompletne emisije:

https://www.youtube.com/watch?v=Ja8sm19k0e0

Citirani deo počinje negde oko 30. minuta.

Inače, svi su držali srpsku stranu, sem Borisa Nadeždina, inače redovnog gosta u takvim emisijama i opozicionara liberalne orijentacije. On je nekad bio zamenik Borisa Nemcova, ali se odvojio od njega, inače fizičar po struci, profesor na moskovskom fiztehu, gde su radili i čuveni Landau i Kapica, ali se više bavi politikom. Često letuje u Hrvatskoj što objašnjava njegov donekle (ali samo donekle!) antisrpski stav.

Na drugoj strani među ostalima bila je Jelena Guskova, istoričar i počasni član SANU. I ostali gosti držali su srpsku stranu.

Meni je najzanimljivije bilo kako su u nekim detaljima neinformisani, mada su dosta dobro pokrili rat u bivšoj Jugoslaviji s ruske tačke gledišta. Recimo, Boris Nadeždin je izrekao jednu TEŠKU laž u vezi Mladića, koju su mu izgleda poturili krvati: da je streljao sve muške osobe od 10 do 65 godina. To je neverovatna stvar, jer se svuda i u zapadnim medijima samo pominje od 16 godina (za koje je važila inače mobilizacija), NIKO do sad nisam video da pominje decu od 10 - 16 godina. S druge strane Guskova govori o 40 hiljada Srba koji su pobijeni od Orićevih trupa u okolini Srebrenice, što je desetostruko uvećano u odnosu na ono što sam video i taj broj tako niko nije iznosio sa srpske ili bilo koje druge strane.

Srbima Nadeždin spočitava da smo sami predali Mladića i Karadžića i Miloševića, i da Rusi ne treba da budu „veći katolici od Pape”, tj. veći Srbi od Srba. Tu takođe iznosi kako su Srbi GLASALI za stranke koje su u programu imale to izručenje, što je takođe notorna neistina, ali je brzo ispravljen od strane ostalih sagovornika. Verovatno se tu više radi o njegovoj neinformisanosti, ali mu je tačka gledanja donekle antisrpska i prozapadna, mada ne spori ustaške zločine.

Njihov zaključak je da je bila greška što su uopšte podržali formiranje tog tribunala u vreme Jelcina i Kozirjeva, i to je dobilo ogromne aplauze. NIKAD VIŠE Rusija neće podržavati takve tribunale, kao što ih ne podržava ni Amerika, zaključak je svih prisutnih.

U svakom slučaju zanimljiv podled iz Rusije.
dulebg
(posmatrach)
22. april 2018. u 18.58
Јуришници СПО,а и ДС, бесни су на Слобу и на Шекија што су их Вук и Ђинђа искористили и одбацили ко радодајке. Они су жртве неког менталног инжењеринга - усађено им је да су добили батине од ове двојице, и сад реже на њихов помен.
Odesa
(надежда, вера и л)
23. april 2018. u 10.41
dulebg...црвена и жута петокрака су увек биле компатибилне и увек су неговале континуитет политике када су једна другу смењивале. Сваки сукоб међу њима је био само привид и димна завеса за примопредају власти. Од црвеног Милошевића, преко жутих ДСобаца па до ових садаших црвено-жутих напредно-назадних радикала ...је јасно видан континуитет настојања да Србији буде једнако лоше с тенденцијом ка још лошијем.
ibigbdb
(наганка)
23. april 2018. u 12.22
0
odesa
Odesa
(надежда, вера и л)
23. april 2018. u 10.46

Škrofuloza
Tuberkulozno oboljenje žlezda je dosta česta, ali ne i vrlo opasna bolest. Naprotiv, može se reći da je to jedna od najblažih formi tuberkuloze, koja je i u vreme kada nismo imali današnje lekove bila izlečiva i ostavljala za sobom samo više ili manje vidljive ožiljke.

Može se reći da je to uglavnom bolest dece i omladine; ređe se viđa kod odraslih
0
odesa
Odesa
(надежда, вера и л)
23. april 2018. u 10.48

Вашљивост ( вашљивост ) - Болест која се шири по целом свету. Ваши су паразитске на људско тело хранећи се његовом крвљу. Постоји неколико врста вашки. Они живе на кожи главе човек може да живи на платно и хаљине, и станују у пубичне области. У ретким случајевима, ваши су такође наћи у другим деловима тела где коса расте - браде, обрве. Искуство стручњака у људском телу могу да живе вашке релативно ограничен број у зависности од броја његовом крвљу. Главни прихрана за лице је крв и лимфа . Лице ујед кроз кожу и улази у добијеног рану је ињектирана пљувачку. Пљувачку ваши може да садржи различите микроби опасне заразне болести. Така, на овај начин може да се пренесе грозница . грозница и друге болести. Након ваши уједа особа осећа јак свраб, прање кожу на месту убода. Ваши потез пузећи.

Педицулосис се преноси директним контактом са зараженом особом, или после употребе хигијене пацијента. Такође, ваши могу да пузи из једне главе на другу у местима где су људи у релативно блиском контакту: у јавном превозу, у базену, на плажи. Упркос чињеници да постоји перцепција вашке, као друштвена болест која је врло блиско повезана са хигијене, до данас узрок распрострањеног вашке међу чисто људи остају неистражени. На пример, научници су открили да ваши су вољни да „реши” по глави чистом косом.

Вашке
0
odesa
Odesa
(надежда, вера и л)
23. april 2018. u 10.51

Лудило пијанаца
Из Википедије, слободне енциклопедије
Лудило пијанаца
An alcoholic man with delirium Wellcome L0060780 (level correction).jpg
Човек алкохоличар са делирујум тременсом на самрти, окруженом својом преплашеном породицом. Текст „L'Alcool Tue” на француском значи „Алкохол убија”.
Класификација и спољашњи ресурси
Специјалност Психијатрија

Лудило пијанаца (лат. Delirium tremens) је пролазна душевна поремећеност која се среће код хроничних алкохоличара, између 30. и 50. године, много чешће код мушкараца. Прве сметње се јављају, обично, после шест до десет година прекомерне или равномерне употребе алкохолних пића − ракије, вина, пива итд.[1] Поред алкохола, одређену улогу игра и склоност организма да на алкохол реагује душевним поремећајем.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.