Diskusije : Politika

 Komentar
Национализам и нацизам
Lorka
(поета)
20. april 2018. u 17.54
Стално слушам прозападне активисте из невладиног сектора који се згражавају над национализмом, посебно србским. Нацизам нико да помене???

Појам национализма се мора универзално дефинисати да би се о њему могао заузети компетентан став. У противном, реч је о празним љуштурама оних који се над њим згражавају.

Овде се мора раздвојити љубав и мржња.
Национализам је љубав.
Нацизам је мржња.

Љубав према свом народу је национализам.

Мржња према другом народу је нацизам.

Тежња да другом народу наметнеш своју вољу, да га блокираш, покориш, уништиш, да му отмеш територију, да га протјераш - то је нацизам.
Примјери: 'Олују морамо извести тако да Срби практично нестану са ових простора' (Туђман), или 'Желела бих да Русија нестане' (Олбрајтова). Нацизам су санкције према другим земљама, економска блокада, бомбардовање неког народа да би му наметнуо 'своје стандарде' или да би га 'ослободио од властитог мишљења'...

А национализам ... то је кад свом народу желиш срећу и напредак кроз мир и сарадњу са другим народима, кроз поштовање слободе за друге народе ако они исто тако поштују слободу твог народа. То је економска сарадња са другима и ненаметање другом народу својих 'стандарда' и начина живота. То је тежња да сваки човјек буде слободан да се национално опредељује и чува своје традиционалне и културне вредности.

Чим ово право за свој народ пређе у забрану тих истих права другим народима, знамо шта је то. То је нацизам.

Сад погледајмо ко коме забрањује националну свест и слободу у Босни? А погледајмо ко се труди да Србима у Србији забрани њихову националну свест и слободу, да им 'промени свест', да их преваспита...

Опрез и дистанца према онима који су атаковали на твој народ, и вијековима атакују, није нацизам. То је напросто акт самоодбране.

Закључак:
Национализам и нацизам су потпуно супротне категорије.
Занимљиво је да се нацизам данас представља као 'демократија', док ти исти, који себа називају 'демократама' покушавају да национализму припишу нацистичке особине.

zupa
(DR.MR)
20. april 2018. u 18.34
Нацизам је кад ти говориш СРБСКИМ језиком а називаш га бошњачким,то је
увреда за СРБЕ.
dulebg
(posmatrach)
20. april 2018. u 19.04
Национализам смета пројекту Глобалне државе. Зато га пљују уздуж и попреко. Наравно никад не открију зашто, него ето - што је изродио сва зла овог света. Невероватно је само колко има људи којима је ово објашњење довољно.
keser
21. april 2018. u 03.30
Ја познајем две врсте тих против национализма:

1. бивши самоуправљачи, њихова деца.
они не знају о чему причају
2. подмукли инострани агенти који муте воду.
они знају шта раде
ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 04.07
Кесер

Како Национализам стоји у односу на Експолтацаију .. Јели дозвољено забрањено позељно експолатистаи пре пипаднике исте .. него других нација ..
У пракси србије видимо да пречански власници експлоатишу популацију суплеменик акоји су 90% насељени од 15'века на територију данашње србије ...

Као да у србији постоји две нације

Експлоататори и Експлоатисани .. али је лаше србе експлоатисати него Румуне Бугаре Мађаре ... да не пришамо о онима дање ...

Пример ти је типичан рад ђена српкиња у пекарама бутицима осигуравајућим агенцијама за ропсик 150 евра ...

Можеш ли објаснити како ј еНационално Срско утицало на то да Експлоатаорско Српско буде овакво ...
ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 04.08
извиљавам се али исто питање се односи на остале дискутанте .. сви сте заузети Нацио питањима .. љубави мрђње ... а у суштини све се своди на ќолико пара толико музике или музичкога динара'
ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 04.11
рецимо Попович је уништаваш Минела
Карич је екстра профитер Мобтела ...

то мођда јесу страни агенти али нису никако СТРАНЦИ агенти

узмимо Вука Драшковића .. п асве је учинио ово уствари да би жену си поставио у управне одборе а брату олакшао експлоатацију Свис Лајона...

Има ли уопште Српске Србијанске ... нације ...национализма .. нацизма ?
dulebg
(posmatrach)
21. april 2018. u 14.41
Мржња према другом народу је ШОВИНИЗАМ.

НАЦИЗАМ и ФАШИЗАМ су државна уређења где се једнопартијска диктатура спреже са мега-капиталом. Нацизам за врховну вредност држи НАЦИЈУ, а фашизам ДРЖАВУ; али тачне дефиниције ова два уређења не постоје.

Тј.данас ће ти сваки педер рећи да си нациста - пошто ниси педер.
Lorka
(поета)
21. april 2018. u 16.06
Шовинизам је појавни облик нацизма. Шовинизам је облик свести, а нацизам је покрет који ту свест спроводи у пракси, било са позиције државне власти, било у облику парадржавне политичке организације.

Сасвим је у реду такав облик мржње дефинисати као шовинизам, али у данашњем геополитичком времену је много важније правити паралелу између национализма и нацизма.

Неко као што је Јелена Милић, увезани припадник једног нацистичког покрета на светском нивоу, кад непрекидно на нашим медијима врши шовинистичку тортуру и згражавање над сваком појавом која мирише на србску родољубиву свест и културу - мора да добије исправну етикету, етикету нацисте.

Јер ако светски покрет, за који она лобира, врши дискриминацију читавих народа и тежи њиховом уништењу, или 'промени њихове свести', онда јој се мора дати до знања да је то покрет са свим нацистичким карактеристикама, без обзира што себе назива демократијом.

А тиме и њен антисрбски шовинизам мора такође да се идентификује као део тог нацистичког покрета коме она верно служи и којој наши медији поклањају незаслужену пажњу, уместо да је игноришу и тиме спрече њену вербалну тортуру грађана Србије.
Lorka
(поета)
21. april 2018. u 16.24
Наганка, потпуно се слажем да треба разговарати и о питању које ти апострофираш - социјалном питању унутар србског народа и Србије, и не само србског, и не само Србије.

Али национално и социјално су две различите категорије, иако су у значајној интеракцији. Тајкуни које си поменуо - то су уништивачи свог народа, а у крајњем случају су и уништивачи своје државе. Њиховим деловањем, капитал постаје анационалан, а доњи слојеви се постепено такође денационализују и постају робови. А знамо како је било у робовласничком времену - било је небитно које је роб националности. Важно је да има јаке мишиће и да, везан ланцима, може да весла у палуби брода. Ако робовласник нема довољно белих робова, он ће да набави црне, црвене, небитно.

И Вучић ће да увезе Арапе, ако у Србији не буде довољно јефтиних србских робова...

Ја сам уверен да Србе као народ може да сачува само јака и праведна социјална држава. У противном, Срби ће изумрети, или се асимиловати у неке друге, економски моћније народе - Немце, Шведе, Амере...

Дакле, праведно социјално уређење је такође део националног родољубља. Ако Вучић нема љубав према свом народу, он онда нема ни осећај за праведно социјално питање унутар свог народа.
ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 16.36
Хммм

И Вучић ће да увезе Арапе, ако у Србији не буде довољно јефтиних србских робова...

Па онда просто ... Треба се решити свих Вушића

То је као када би неки коњ рекао .. увешће маграце .. хајде да запнемо ... да извинш на порежењу Ма то су лажи коју продају ... Нема довољно друго Београжана п аће запослити треће пето седмо Београђане .. неће да раде Шумадинци радиће Босанци Крајичници Личани ... Шта је заједничко свим личким радницима .. бродовласник као непријатељ ...

Има ли ПРАВЕДНИХ треба да се ико запита а не има ли СРБА .. има ли ПРАВОСЛАВАЦА ...

Србе .. све људе чува социјална а не национална држава --- зато једини пут борбе јесте за Социјално над Наднационалним ...

Када су експлоатори свих бој ауједињени .. Послушали Маркса ... колико ће требати надничарим ада схавти ко јесте био и биће непријатељ...

Погледајте СЦНФ раднике у Француској .. Летачку подршку Немачкој ...
ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 16.39
И НИЈ ЕВућић сам ... Ме подцењујте га и његову моћ

Дао је популацији од преко милион запослених привилегију раднога места и привиллегују зарада
Дао је једном милиону страх укостима оће ли имати пензију ...

То је војска неразумник акоје занима само данас

Данашња борба надничара србија је ужасно тежа него све борбе надничара Еннглеске против Тачерке ...

Lorka
(поета)
21. april 2018. u 16.45
Морам нагласити да и интернационализам има у себи елементе шовинизма, а интернационални покрети врло лако постану нацистички покрети.
Титов покрет је у себи имао елементе нацистичког покрета, јер је по својој суштини био усмерен на уништење србског народа, а исто тако је био и нека врста претходнице за улазак Нато пакта на Балкан.

Данас Нато пакт по својим циљевима, а и по свом културолошком саставу, није много другачији од Хитлеровог покрета: интернационалан, а истовремено у служби једне супер-нације и у функцији уништења или поробљавања 'неподобних' народа.

Истинска и поштена интернационална идеја је тешко остварљива. Она је могућа само на бази равноправних народа и култура. Али, доминантне нације на такву равноправност никад не би пристале, јер њихова супериорност и моћ над другима је нешто чега се не желе одрећи.

Зато се њихова пропаганда жестоко усмерила на 'национализам' код оних народа који им се још нису сасвим покорили. Национализам је препрека њиховом хегемонизму.
ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 16.48
Да не причамо да преко 500 000 жена ради з аминималац око 200 евра.

Ниједн аминистарка не износи податак те врсте него само причају како су претучене од мачоиста ...

Ниједна болница нема довољно средстава да купи апарате за претрагу рака лечење ...

Где је Јоргованка, Зорана, ова она ... лепо су се угнездиле и баш их брига ...

Сви подтурају сва питања а
ЕВИДЕНТНО ИЗБЕГАВАЈУ ВЛАСНИШТВО И ЕКСПЛОАТАЦИЈУ

све ће вам лагат

НАЦИЈА ПОЛ РАСА са свиме ће вам замазивати очи али нека...

Америку свих нацију је ујединио долар .. нека надничаре уједини ДИНАР

нека свакоме пречанину буде јасно да јесте има пречана који су пре преко дошли али као што су у Цркве улазили и правили Школе ... з асвоју децу .. тако су сада ушли у једну државу отворену и своје сабраће ... и поставили себе своју децу као некада Црногорци

Где су се завукли сви силни синдикални борци сви социјалисти сви пупсовци ... само вас деле на ове и оне .. па нист еживотиње из животињске фарме...

зар вам нису дате руке језици да се споразумевате ...?!
да дискутујете

Па зар не видите да вас спречавају да о проблему ПРИЧАТЕ да СПОМЕНЕТЕ

а камоли да ДЕЛАТЕ и РАДИТЕ

терају вас да гледате да ли неки кажу кажете липањ
терају вас да посматрате да ли има превише Ђ
или да тражите има л' превише Ј ...

страшно

ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 16.55
Морам нагласити да и интернационализам има у себи елементе шовинизма, а интернационални покрети врло лако постану нацистички покрети.
Титов покрет је у себи имао елементе нацистичког покрета, јер је по својој суштини био усмерен на уништење србског народа, а исто тако је био и нека врста претходнице за улазак Нато пакта на Балкан.

Хајде не пуцај тако далеко преко границе са интернационализмом нити пуцај у прошлост са титоизмом

Ево ти прост пример.

Зашто је гас у србији скупљи од енглескога немачкога францускога гаса

Зашто није као з аБелорусију

Прво велику лову узимају бумбари из Србија гаса .. Да ли је неко шуо нешто о бајатовићу задњих година дамна. Ништа . Рекли су му да зачепи Губицу .. свуи су зачепили губицу као вам није јасно да вас се боје

Оставили су и истурили и сви стали иза најбезобраѕнијега иѕа најлапрдавијевага Вучића .. Ево сада се и Шешељ подиже са својим безобразлуком ...

Пред вама су ове Османилиј е.. Осмалије не потурице неко покапитализовани .. адвокати .. војска адоката ...

Ти покапиталитовани бивши комунисти док им је требало причли су мајци цркви ... све ће да обуку као усташе када су бежеле .. као када се инежер на титанику крио у женским хаљинама..

Морате видети ту одмах око себе..

Значи ЗАШТО ЈЕ НАДНИЦА У ФАБРИЦИ КОЈА ИМА СВЕТСКУ ПРОДУКТИВНОСТ 10 ПУТА МАЊА НЕГО У НЕМАЧКОЈ

Нека вас не превари прича да је то због трђишта ...

Па нису толико плате пале у грчкој и шпанији ..

Па ако су толико мале наднице одакле су станови тако скупи ..одакле та лова вишк а...

Сад ако се не изборите за своја права робоваћете као у титоиму за надницу довољну за преживљавање за 40 година пензије нећете имати а ваша деца неће бити школована јер ово сада је 10 пута горе од титоизма
ibigbdb
(наганка)
21. april 2018. u 17.00
Национализам је препрека њиховом хегемонизму.

Ко ј ебио већи националиста од

Вучића Шешеља Николића Додика

шта су данас сви ти људи .. људи на положајима .. са својим потомцима на положајима... њихов национализам је био лажан као што им је лажна вера као што су били лажни комунисти

У Америци је направљен Њу Дил ... јер су схватили капиталисти да излаза нема ... тако да једина нада ј еможда у томе да пуну надничари европе као што су пуки у Грчкој и Шпанији ...

Овако раједињене за сваку ситницу

Османлије Јакуб Додик Мурат Вучић Бајазит Шешељ мотаће вас око малога прста ...
pravda_i_istina
21. april 2018. u 21.39
men' se učini nacionalizam i narcizam da ćeš da povezujes...
elem,
nacionalizam je jedina BUDUCA pretnja novom svetskom poretku (NAZOVIMO GA GLOBALIZMOM), i taj nsp se može posluziti i nacizmom (njegovim atavizmmima - znaci PROSLOST) i bilo kojim fundamentalizmom da bi se ostvario...

DAKLEM, imamo proslost vs buducnos, opste vs posebno, i tu nema sumnje ZASTO , samo je pitanje KAKO
pravda_i_istina
21. april 2018. u 23.01
NACIONALIZAM, i na prvom mestu NACIONALNA valuta je jedina prepreka nsp-u!
KAKO?
zašto se ne uteruje demokratija zapadnim zemljama ciji dug uveliko premasuje bdp? pa zato što su one već porobljene.
KAKO svetska banka porbljava zemlje u razvoju/nerazvijene?
Savetuje im da ukinu minimalac, jkel da bi privukli kapital da ponude svoje radno stanovnistvo kao ROBLJE, da poslodavac može da otpusta po svojoj volji bez ikakvog razloga! DA LI JE TO ROBIJA, POROBLJAVANJE?

ZASTO JE NACIONALIZAM IMATI NACIONALNU VALUTU - OSNVNA PREPREKA NSP-U? ZASTO SE NAPADAJU SAMO ONE ZEMLJE KOJE SU USPOSTAVILE, ILI HRELE DA ODRžE SVOJU NACIONALNU VALUTU, TJ. ZASTO SE SAMO TE ZEMLJE INKRIMINISU KAO NEDEMOKRATSKE, ILI CAK DIKTATORKE?
pa upravo zato što su smetnja nsp-u, svetskoj banci, jednoj vladi, jednoj vojsci JEDNOUMLJU ROBOVSKOM!
SVE OSTALO JE SARENA LAZA. tako da znate robijasi, nije kredit los, već vas kreditori vide kao robve, i rade na tome da vas porobe 100%.
pravda_i_istina
21. april 2018. u 23.12
instrument za porbljavanje petrodolar istice za manje od 10 godina, menja ga petrojuan, i zato robove moraju da pretvore u vojnike i oteraju u 3 svetski rat, ili moraju da prihvate kineski model novog svetskog poretka, ali to još niko nije ni sanjao, a kamoli razradio kako da sprovede u delo - kineska ekonomija će biti duplo veca od americke za 10 ili 20 godina, DUPLO! - nema sanse da svet opstane kakvog ga znamo danas - jedini san koji sam uhvatio je da se svet podeli na sever i jug (koji uveliko kupuju kinezi), jel imali smo zapad-istok do danas, i u tom snu rusi se udruzuju sa amerima da bi parilali kinezima; isti san je sanjao trampov savetnik banon... isti san je tramp naumio da ostvari... to vam je tako kada izucite svu realnost ovog sveta, a nema koga da zanima, onda „hvatate” tudje snove
pravda_i_istina
21. april 2018. u 23.38
2. instr. za porobljavanje su mediji koji su podeljeni tzv. magnatima - znaci, umesto nacionalne televizije koja bi sprovodila bar u teoriji nacionalne interese, mi imamo magnatske medije, gde POJEDINAC, magnat, tajkun, šta-god, oblikuje javno mnjenje, čak taj pojedinac može da bude protiv interesa zemlje u kojoj emituje program, a za interes strane zemlje; on, kao vlasnik medija može da ispira mozgove za racun strane zemlje, „saveznizcke” ili neprijeteljske, ... taj magnat može od predsednika da napravi izdajnika i diktatora, može da ga natera da unisti svoju zemju, ali i tudju ako ima cime... a vi bi da razglabate o nacionalsoviznizmu u vremenima kada je socijalni inzenjering doveden do kraja - slaba vajda od ucenja storije ako nemate pojma o danasnjoj realnosti, sagledavanjem proslosti vi u stvari bezite u nju, bezite od ruzne sadasnjosti i još ruznije buducnosti, - u proslost
pravda_i_istina
21. april 2018. u 23.50
Ево ти прост пример.

Зашто је гас у србији скупљи од енглескога немачкога францускога гаса

Зашто није као з аБелорусију

zato što transport kosta, belorusija kupuje od proizvodjaca, a ti moras da platis nakupce, sve te zemlje kroz koje gas prolazi moraju da dobiju svoj deo kolaca; nemac dobija popust na kolicinu, i isto kupuje direktno od prozivodjaca, ide gasovod isppod mora ako nisi znao
pravda_i_istina
21. april 2018. u 23.57

Значи ЗАШТО ЈЕ НАДНИЦА У ФАБРИЦИ КОЈА ИМА СВЕТСКУ ПРОДУКТИВНОСТ 10 ПУТА МАЊА НЕГО У НЕМАЧКОЈ

Нека вас не превари прича да је то због трђишта ...

Па нису толико плате пале у грчкој и шпанији ..

Па ако су толико мале наднице одакле су станови тако скупи ..одакле та лова вишк а...

Сад ако се не изборите за своја права

=====
da čujem robe, koja ti to prava imaš?
postoje razna trzista, jedno ne mora da prati drugi u stopu, npr. trziste rada, nekretnina, dezurnih budala, ...
pravda_i_istina
22. april 2018. u 01.21
a kad pomenu naciste, nacizam, mada od teoretrisanja slaba vajda, prakticno bi trebalo ispratiti ko je kolaborirao sa kim, i u koje svrhe - šta se zaista desilo?

pa, tako imamo kolaboraciju
1. naći-sionista: hica nije dirao jevreje na početku, čak '35 su jedino bile dozvoljene svastika i sionisticki baner; brener zaokruzuje da umesto da sionizam postane nada/spas za jevreje, njihova krv je postala politicko spasenje sionizma
2. anglo-sionizam: jel englezi kao imperija sa instr. zavadi pa vladaj je pokrovitelj države izrael, povratak jevreja u palestinu po biblijskom obecanju, a sto bi englezi iskoristili za prisustvo na bi, plovni put, nafta itd
3 hrišćanski sionizam: englesku ideju preuzimaju ameri ekploatisuci njene ekstreme, 'oce li se žrtvovati hrišćani u armagedonu zarad velikog izraela, ili će jevreji da plate opet svojom krvlju eliminaciju araba, ili, se pak sprema opet pohod na istok, na rusiju, a najverovatnije i na kinu?
u svakom slučaju, mi sada više ne idemo, ne pratimo novac i moc, već moramo da ukljucimo pored ideologije (sve su manje-vise isprazne) i religiju, bez religije ovo se ne može razresiti, a novi svetski poredak je naumislio da na kraju religije više ne bude, osim one koju nam oni budu ponudili kada uniste juedohrišćanstvo, sa islamom ne misle da će imati poteskoca
p.s. pre neki dan objavio sam vam da su kinezi zabranili online bibliju, a sada čitam da dzeri braun planira da zabrani bibliju u kaliforniji potpuno, vredja homoseksualce, a njiohova prava su garantovana
pravda_i_istina
22. april 2018. u 01.30
znaci, neko je namisliuo da treba da se plati cena holokausta da bi se jevreji vratili u palsetinu, da bi dobili izrael (STO IH JE VISE STRADALO, TO IZRAEL TREBA DA BUDE VECI), jer bog je obecao, i sa d šta mislite da li je neko spreman d se plati cena armagedona/apokalipse, ... pa oni se sami hvale da UBRZAVAJU DOLAZAK MESIJE, zar mislite da neće da proizvedu nuklearnu apokalipsu (STO VISE ZEMLJANA STRADA PRE CE DOCI MESIJA)?

eto tako, pa se sada vratite na razglabanja o sockomunaciimefasiidiotizmima, ali time vam samo mazu oci, da znate, socijalni inzenjering je usao u porodicno, u vaspitno tkivo, ma decu bre imaju pravo da vam uzmu, a ne državu; ne da se pitate 'ćete li na kredit, ili prema potrebama, ili sposobnostima, ili zaslugama.
ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 01.36
DAKLEM, imamo proslost vs buducnos, opste vs posebno, i tu nema sumnje ZASTO , samo je pitanje KAKO

Није никакво питање КАКО. Одговор имаш КАО ... проблем је теби ЗАШТО ... односно З АКОГА .. и КОМЕ

ZASTO JE NACIONALIZAM IMATI NACIONALNU VALUTU -

Појма немаш економију. У националитму јесте пожељно имати валуту .. јер национализам је један од зуба грабуље империјализма капитализма експлоатације. Теорија економије политике је давно утврдил ада национална валута сума сумарум служи з аобезвреживање најамнога рада унутар нације КЊИГУ У ШАКЕ седи један

a nema koga da zanima, onda „hvatate” tudje snove

Ти снове домаћих домаћина претвараш у јаву ... петро долар има а малина динар нема ...?!

sagledavanjem proslosti vi u stvari bezite u nju, bezite od ruzne sadasnjosti i još ruznije buducnosti, - u proslost

Нико не бежи сваких 10 година измишљају вам нове кризе .. прво сви за Вуком НАЦИОНАЛНО па онда сви за Ђинђом НАЦИОНАЛНО па онда сви за ВУШИЋЕМ НАЦИОНАЛНО па сада опет за ШЕШЕЉЕМ национално .. они сбе збринуше (НЕ)РЕШАВАЈУЋИ национално питање ... и себе и своје породице ... упорно тврдиш да су затвореници сви криви .. па ЈЕСУ криви ... јер НЕДАЈУ ДА ИМ ОТИМАЈУ

zato što transport kosta, belorusija kupuje od proizvodjaca, a ti moras da platis nakupce, sve te zemlje kroz koje gas prolazi moraju da dobiju svoj

Транспорт не утиче на цену. Незнаш да на границу стигне како тако повољно али онда да би прешло границу чак две фирме постоје ... као НИГДЕ у свету ... Суштина је у друмарини ... У већини дрћава света имаш ЈЕДАН систем наплате средстава з апутеве ... или кроз цену бензина или кроз путарине или из фондова државе .. у СРБИЈИ СВА три извора су отворена ...

da čujem robe, koja ti to prava imaš?

Ко ти каже да причаш .. дописујеш се са неким ко је у Ропском положају ?!

dan objavio sam vam da su kinezi zabranili online bibliju

Јесте забранили ... јер пише нешто о (не)правди и (не)истини ... Додуше помечани и закукуљено ... али опасно ...

pravda_i_istina
22. april 2018. u 01.49
dok se robovi smisle da l' da spasavaju svetinju, zemlju, manjine, vecine, budzet, državu, decu, ode planeta u kameno doba

odakle im pravo da vam sve to uzimaju, čak i decu, šta mislite? odakle?pa otuda sto su naumili da uniste celu planetu, TJ. STANOVNIKE DA DESETKUJU, ovo pre pobrojano nije ništa za njih. i nema leka do RELIGIOZNOGA, čak i posle apojkalipse ja opet moram da razdvajam zito od kukolja, SION JE SAMO NAS, JER NAMA SE JEDINO PALI SVETI OGANJ u Jerusalimu koji je Sion, oni su svi varalice, SVE CE IM SE OBITI O GLAVU, SAMO STO CE MNOGO ZIVOTA DA KOSTA.
ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 01.50
ПИИ

Само две речи спроћу огња

бели фосфор
pravda_i_istina
22. april 2018. u 01.59
Теорија економије политике је давно утврдил ада национална валута сума сумарум служи з аобезвреживање најамнога рада унутар нације
NE MOGU DA BUDU DVA ROBOVLASNIKA: AKO TE JE OBEZVREDIO DomaćI, tu onda nema mesta za stranog; znaci, ukidanjem nac. valuta se otvaraju vrata stranim robovlasnicima:World Bank recommends that countries eliminate minimum wage, dismantle wrongful dismissal rules, and contractual protections for workers

p.s. već si zaboravio grcki scenario? mmf, ecb, sb samo služe da onemoguće grckoj da bankrotira, trenutno stanje ropstva je idealno za njih, grcka je porobljena 100% dok god robija dugu i ne daju joj da bankrotira, a dug nema sanse da vrati - šta tu nije jasno?
ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 02.05
ПИИ

Седи кец за тромесјечје
pravda_i_istina
22. april 2018. u 02.06
znaci, svaka stamparija novca obezvredjuje rad, a prestanak rada stamparije obezvredjuje radnika, i tako se smenjuju inflacija i deflacija, hiper inflacija i velika depresija, šta se naucilo na nacionalnim nivoima sada se sprovodi na globalnom, u cilju zagarntovanog 3. s.r. temeljnog pljackanja i potpunog porobljavana, jel zašto bi bile porobljene države kada mogu kontinenti, zašto bi ti ROB dobijao minimalac, kada robot radi za dzaba i još ne kenja po forumima i ne zagadjuje planetu
pravda_i_istina
22. april 2018. u 02.19
ima pametnih robova koji kapiraju stvari, ali opet ne mogu da se iskobeljaju iz ropstva, a ima i glupih robova koji kukaju na minimalac, a svetska banka kaže da im se i minimalac uskrati da bi kapitalisti imali veci manevarski prostor za obrt sredstava itd; najgluplji od svih robova kao naganka kukaju ne shvatajuci da im je minimalac već prepolovljen jer je vucic morao da subvencionise strane investicije, sto je oskimoron, jer ili si investitor ili si subvencionisan
ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 02.22
Кец з аполугодиште и ома код Директора ...
pravda_i_istina
22. april 2018. u 02.26
Ко ти каже да причаш .. дописујеш се са неким ко је у Ропском положају ?!
ja pišem lorki, a ne tebi, samozvani nastavnce, a pišem i za tajnu sluzbu, zini da ti kazedm koju
ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 02.34
ja pišem lorki, a ne tebi, samozvani nastavnce, a pišem i za tajnu sluzbu, zini da ti kazedm koju

А ти си ... Како тата .. какао мама .. како дека .. бата .. како сви ...

Ево закључно 5+

Неморате ни на матуру да долазите . Препоручам се... Служим покорно .. Љубим руке .. Наклон
pravda_i_istina
22. april 2018. u 05.18
aj kad ne-moramo nepismeni nastavnice
ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 05.39
ПИИ

Писмена ти била мати па да следеђи пут јабуку најруменију
понесеш и на катедру ставиш.
Jocko4
(observer)
22. april 2018. u 14.28
Lorka,

Предложио бих да се најпре дефинишу повезане, а различите социолошко-политичке категорије:

- родољубље,
- патриотизам,
- национализам,
- шовинизам,
- расизам,
- нацизам.

У свакој од ових категорија постоји бар по један елемент који би могао да буде diferencia specifica у односу на остале категорије.
Lorka
(поета)
22. april 2018. u 15.50
Наганка, не слажем се да социјално треба ставити изнад националног.
У најмању руку, то двоје мора да има исти ранг и значај.
Објаснио сам то у горњим коментарима.

Амери би били пресрећни да се националне теме потпуно замене социјалним темама. То би им отворило врата да покоре цели свет, а тек онда не би било шансе да се робови ослободе јарма. Тек тада би робовске наднице пале и у Америци.

Зашто амерички лидери никад не помињу национална права малих народа?
Они искључиво говоре о 'људским правима'. Јер када укинеш национални колективитет, онда је 'у име људских права' лакше покорити сваку људску индивидуу и претворити је у роба.

Гуска која одлута од свог јата, врло брзо угине. Гуска у јату је много сигурнија и организованија.

Једини национални интерес који Амери признају и о њему говоре - то је амерички национални интерес. Знамо и резултат тога. Бомбе по свету то објашњавају.

Срби се за своја социјална права морају изборити унутар свог народа, пре свега. Дакле, и национално и социјално истовремено. (Зато им Вучић, као западни агент, укида и једно и друго, а капитал и капиталисте проглашава за врховне Богове).

Да је Вучић остао на националнистичким позицијама, на којима је некад био, он би прво решавао социјално питање међу Србима, јер је то услов за стварање јаке и здраве нације. Али он се, по налогу са запада, одрекао националног питања, а тиме и социјалног.

На јединствено решавање социјалног питања на светском нивоу - треба још дуго чекати. Западна грамзивост то неће да дозволи. Њима требају земље са ниским надницама и јефтиним робовима из много разлога, а један од њих је да имају објекат за поређење помоћу кога ће увек доказивати супериорност западне расе. Рецимо, из истог разлога им је потребна и Куба... да имају у кога уперити прст и казати 'Погледајте Американци шта би вам се десило кад би се укинуо амерички поредак - живели бисте као Кубанци'.

ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 16.28
Лорка ..

Извини али мислим да деценија одсуства теорије или ко зн ачега је узроковало ово твој емишњеље.

Непостоји изнад и испод ... Ко говори о интернационалном н атакав начин .. Ти разумеш онако кккао ти је у интересу да разумеш.

Интернационална је експлоатација ... Наводна 'људска права' су исто маска ... за дељење људи

Цвака групп ау друштву је у сталнј потрази за својим правима ... Цело друштво ј еподељено безброј пукотина .. а по теби је Нација излаз ?

Како ће да те нација спаси од експлоататора .. Па зар националне вође ових 30 година су сиромашили баш своје националне припаднике тврдећи им да прескупо раде .. да морају да се уклопе ... А своју децу су запошљавали ... Баш те највеће националне вође .. ено ти Томе Шешеља Дачића ...

Гуске када лете мењају се на челу ... Овде стално иста група људи је задућена за прљаве послове паријске послове .. а водећи гусани стално су на раменима ...

Америшки национални интерес? Шта је то ? Па они стално причају Амерички начин живота ? Ђта то шнашчи .. Јефтина радна снага и јефтине сировине .. Зато бомбардују остале .. да им униште произвдне снаге .. Зато је уништена северна африка .. не због националне претње или националнога интересе већ због интернационалне пљачке ...

Како грађанин да избори права код адвоката или на суду када је једини интерес адвоката да се процес отеже чак и када вредност процеса пређе вредност спора ... Зашто адвокат судија не каже радим као Србин што пре ... Мислиш да ћеш некоме рећи еј Србине судијо реши процес ...

Мислиш да ће болнице радити на националном принципу боље ?

Западна грамзивост? Источна не постоји ?
Владари Русије су гаили век своју популацију ... Кинези јос и сада не престају ... Владара баш брига нација ... док има интерес

Инач еКубански као и многи поредци по свету су планови интернационалнога капитала који постави 1 000 војника да влада са 1 000 000 људи .. па када истекне рок од 20 година пензионише наводне социјалистичке комунистичк евође .. направе револуцију револуције са других 1 000 војника ...

Мислис да је 1 000 либијских револуционара сто је побило 1 000 гадафијевих гледало на непријатеље као на Либијце .. па није .. то су били они други ... побијемо их и имамо љихове паре ...

Национално је само надувано племенско родовско ... пу крајњој екстраполацији породично и лично ...

Национални сукоб је само подскуп експлоататорског акласнога сукоба ...
ibigbdb
(наганка)
22. april 2018. u 16.39
Љубав према свом народу је национализам.

Ено Хитлер је имао партију Национасоцијалиста .. П агде жеш лепше .. Воли све Немце ...

Хмммм. али прво морамо видети ко јесте Немац .. Ко је немац?
Немце добијемо тако што побацама све не немце ...

И? Ето ти т еправде и љубави Национализма који је постао нацизам

Ено другога деа НационалСОЦИЈАЛИЗМА ... има болница има скол а... али оет само за НЕМЦЕ и кој енемце .. који доносе профит Вожама рајха...

какав профит .. Или рађају Немце или Праве храну з анемце ..

Е сада у међу периоду док се Немци не наможе .. ненеци су ту да производе за немце ...

Ито ивргло се наопако и социјализам ...

Живо ме занима како би ти решио Национализмом један проблем ... ево смисли који и опиши како Национализам решава ствар и спашава дан...
Показаћу ти .. да упозорим унапред да сваки твој Национализам ће да заврши као експлоатација и то на интернационалном нивоу
Jocko4
(observer)
22. april 2018. u 23.16
Lorka,

>'Да је Вучић остао на националнистичким позицијама, на којима је некад био, он би прво решавао социјално питање међу Србима, ...'
- - -

По саставу, Србија је мултиетничка, премда је национална држава српског народа.
Због тога је неизводљиво решавање социјалног питања само међу Србима. Значи, срби треба да формулишу социјалну политику и развој своје државе, у којој ће бити задовољни они, али и националне мањине. У противном, непријатељи Србије би имали олакшан посао да нам разбију државу.

Кад говориш о експлоатацији, она се у Капитализму јавља унутар сваке капиталистичке државе (било да је она национална или мултиетничка), као и на међудржавном плану.
У случају Србије ради се о суровој, неоколонијалној експлоатацији људских и природних ресурса окупиране земље.
То што се у Србији одржавају избори, што постоје парламент, војска, полиција и разна министарства - само служи да се одржава привид да је Србија слободна. Због тога „власти” Србије не могу да доносе одлуке које не одговарају окупаторима, а ми мислимо да је једини разлог неспособност наших лидера.
Србија је остала да преживљава са унакаженим средствима за производњу и поремећеним производним односима, уз велику примесу мафијашког организовања, што је довело до убрзане прерасподеле укупног друштвеног капитала и још слабије финансијске моћи државе, тако да јој је преостало да за сва крупнија улагања призива стране инвеститоре и узима зајам од ММФ-а.
Куд ћеш горе - затворено је врзино коло.
Lorka
(поета)
23. april 2018. u 01.49
Јоцко, кад се решава социјално питање 'међу Србима', то подразумева реднака решења за све грађане Србије, па и за националне мањине.
Надам се да ниси схватио како вршим дискриминацију националних мањина.
ibigbdb
(наганка)
23. april 2018. u 02.40
Надам се да ниси схватио како вршим дискриминацију националних мањина.

Мањине су заштићене кључем ... Проблем је у заштићености вежине ...
Имаш речник класичнога правника ... тумачитеља права ...

J4

У случају Србије ради се о суровој, неоколонијалној експлоатацији људских и природних ресурса окупиране земље.

Јесте сурова али у обимо је много мања сурова него Бугарска Румунија ... Овде је ипак рај за многобројне групе ... родове .. племена ...
Да се разумемо .. Рај не подразумена 'од тице млеко' али многобројни .. ничим одлични .. живе ћивотом далеко преко онога што су произвели ...
Jocko4
(observer)
23. april 2018. u 09.52
Lorka,

Можда би требало да је преформулишеш реченицу коју сам цитирао, јер се социјална (друштвена) политика води у односу на популацију, а ако би се свела искључиво на национални део популације, била би дискриминаторног карактера.
Lorka
(поета)
23. april 2018. u 12.43
Јоцко, можда си у праву. Али чињеница је да многи Срби не воле да праве дистинкцију између Срба као грађана Србије и Срба као народа.

Својевремено смо дискутовали о томе да ли је реч Србијанац увредљива или не. Ја сматрам да није, али многи сматрају да јесте па је зато избегавам.

Рецимо, Хрвати су избацили такву дистинкцију, што је увреда за Србе у Хрватској. Зато би требало да је Срби поново успоставе у свом језику - Хрват (националност) и Хрваћанин (грађанин).

На крају (за Наганку) - мислим да јаку и праведну социјалну државу неће направити онај ко не гаји љубав према свом народу. Онај коме његов народ није битан, има само једно на уму: гомилање капитала у рукама мањег броја људи и учвршћивање моћи над 'сиротињом рајом'. Таквога не интересује срећа народа у целини, нити га брине расељавање и бела куга. Другим речима, само добар и поштен националиста може направити добру и поштену социјалну државу.
ibigbdb
(наганка)
23. april 2018. u 13.31
На крају (за Наганку) - мислим да јаку и праведну социјалну државу неће направити онај ко не гаји љубав према свом народу. Онај коме његов народ није битан, има само једно на уму: гомилање капитала у рукама мањег броја људи и учвршћивање моћи над 'сиротињом рајом'. Таквога не интересује срећа народа у целини, нити га брине расељавање и бела куга. Другим речима, само добар и поштен националиста може направити добру и поштену социјалну државу.

Лорка

Било је ево наѕови националиста ... Шешељ Тома Вучич .. ма сви су националисти Дачић .. Овај Онај ... Нема ко није за народ з асрбију за социјалну правду јер срамота је режи социјализам...

Где је та социјална правда израсла на националној?
Где је тај 'добар'националиста ...

Сви назови националисти су само службенци инетрнационалнога капитала ... Живиш у причама од пре 200 година ...

Нема људске слободе докел год има експлоатације ...

Нема ни слободе изражавања позитивних аспеката нације док има експлоатације ...
Lorka
(поета)
23. april 2018. u 14.31
Ја не причам о лажним националистима, о онима којима је 'национализам' професија.
Исто ти је то са свима који се лажно представљају. И титоисти су се лажно представљали: комунизам, интернационализам, марксизам...

Да, слажем се да нема ни људске ни националне слободе све док је експлоатације.
ibigbdb
(наганка)
23. april 2018. u 15.05
Лорка

Па ѕато те и питам где си ну Србији на Балкану ... нашао националисту који није експлоатаор ?

Где је та особа ...

Покрет ...

Па Јешуа је наднационално проба љубављу да реши националне и све друге размирице ... и шта су све групе урадиле ... свака је тражила сва пава а ниједну дужност ...
Трговце Проституке Војнике Порезнике Мајк еБраћу Следбенике .. свима ј епоказао да не треб ачинити другим ашто сами себи нити би хтели нити би дали ...

Па какви су то онда националисти .. какви су то следбеници Јешизма ... Данас свака група Јешуиста у себи самима проналази свој енационално традиционално племенско и то залепи преко учења Јешуе ...

Тако су радили и са учењима Маркса и Енгелса .. сваки елеменат машинерије економскога полтичкога ффилоофскога социјалнога је онјашњен аланизиран .. и шта су урадили мајстори...

Машинерију употребили за запушавање свих рупа ...

Сваки духовни и световни проналазак је употребљен за раст машинерије експлоатације ..

Lorka
(поета)
24. april 2018. u 01.10
А јеси ли ти нашао неког интернационалисту да није експлоататор?
Исто ти је то. Није то ствар убеђења, него карактера.
Кад се удруже власт и лош карактер - добијаш експлоататора. А нажалост, то се најчешће догађа.
ibigbdb
(наганка)
24. april 2018. u 02.39
https://www.piplmetar.rs/zaboravljen-bolestan-siromasan-ovo-je-poslednja-slika-nikole-tesle-nastala-neposredno-pred-smrt /

https://tinyurl.com/yd84cg77

Е видис Лорка .. прави интернационалисти и прави националисти су сиромасни ... сто ниј епрохватљиво прво ниједној ѕени а потом ниједном 'другар'... ЛАВОВИМА ... јер 'ЛАВОВАЕ'и жене не инересује свачије најбоље веж Само Своје Себи Све најбоље ...

:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.