Diskusije : Politika

 Komentar
Seselj u Hagu nije osuđen za ratni zločin
Nicolina
(pravnik)
18. april 2018. u 05.30
Ovo sto je Aleksandra Jerkov u Skupstini nazivala Seselja ratnim zločincem je pravo delo klevete.Seselj u Hagu nije osuđen za delo ratnog zločina već je osuđen sto je svojim verbalnim nastupima doprineo da se Hrvati iz Hrtkovaca iseljavaju.Prema tome ima osnova za podizanje tuzbe protiv Jerkov za klevetu i uvredu.Pogotovo sto je ona to izjavila u direktnom prenosu sto znači da je medijski to preneto.

A inače i to preseljavanje Hrvata iz Hrtkovaca u Hrvatsku nije izazvano tim Seseljevim govorima već su oni svoje seoske kuce menjali za vile na moru i prostrane stanove i kuce u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku ciji su vlasnici bili Srbi kojima je preceno u Hrvatskoj i koji nisu smeli da odu u te svoje vile na moru nekoliko godina iz straha da tamo ne budu pobijeni. A pisle ubistva porodice Zec u Zagrebu u njohovom stanu od strane legalne hrvatske policiji mnogi Srbi su bezali iz Zagreba i svoje velike stanove u Zagrebu menjali za seoske kuce Hrvata u Vojvodini.

Seselj može lako da dokaze da preseljenje Hrvata iz Hrtkovaca u Hrvatsku nije bilo zbog njegovih govora već iz razloga sto su za svoje seoske kuce dobijali desetostruko vrednije nekretnine u Hrvatskoj. Seselj treba samo da u Hrtkovcima porazgovara sa tim ljudima sa kojima su Hrvati iz Hrtkovaca zamenili nekretnine i dovoljno je da ima dva svedoka koji će svojom dokumentacijom o razmeni potvrditi koje su srpske nekretnine u Hrvatskoj dobili Hrvati iz Hrtkovaca pa će se videti da su srpske nekretnine u Hrvatski koje su u zamenu dobili Hrvati is Hrtkovaca desetostruko vrednije od njihovih kuca u Hrtkovcima.I ko onda ne bi to iskoristio.

Moja sestra je svoju kucu u Zagrebu morala pod hitno da zameni za seosku kucu u Vojvodini jer su joj u Zagrebu podmetnuli eksploziv ispod prozora a moj rodjak je takođe svoju vili u Dubrovniku morao da zameni za seosku kucu u Vojvodini. Veliki je broke takvih slučajeva.
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
18. april 2018. u 05.48
ЛБТ

У праву си. Није осуђен з арани злочин ... Али јесте осуђен правосначно на виш еод 6 месеци ...

У пословнику посланик апише да свако ко је осућен на дуће од 6 месеци неможе бити посланик ...

да не дискутујемо да је сам ћлан накарадан .. јер судови не само да не суде по правди и истини ... али

ипак суде

Шешешљ=осуђем=нијеполсаник

Просто
kupressrpski
(vozac)
18. april 2018. u 05.50
https://www.youtube.com/watch?v=pNSm4QUKnDYovo ti posalji gospodji jerkov pa neka se nauci šta je kriminal i zločin pa neka onda Prica
pestko
(odzacar)
18. april 2018. u 06.47
„Просто”

Nije prosto, jer član zakona ne kaže šta raditi kada je kazna već odslužena. Po logici prava, nema legitimnog razloga da se neko ko je odslužio zatvorsku kaznu bude izbačen iz parlamenta. Štaviše, osuđenici koji su odležali kaznu u potpunosti su zaštićeni zakonom i svako uskraćivanje prava je protivpravna diskriminacija.

Što se ratnog zločina tiče, on nije isto što i zločin protiv čovečnosti. Šešelj je osuđen za ovo drugo, ali i ta presuda je problematična što doduše nije sad bitno za ovu raspravu.
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
18. april 2018. u 06.54
Пестко

Тишично правничко судско адвокатско лисичије вушиј епонашање по коме све мора до танчина бити дефинисано. Е видиш погрешио си.

У закону не стоји осуђеник=онај који и даље слижеи .. већ ОСУЂЕн ... прошло време граматишки ... онај који им апресуду на свој еиме .. значи не затвореник ком еје забрањено да из затвора оде у скупштину.
Не ради се о никавом имунетите већ о судом осућенога лица због својих дела ...

Купрес

Јерков је једна ударена крава ... а Шешељ са својим потомством један паразит н ацеломе друштву .. Подрђаваци Шешеља су само подржаваоци паразита

WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
18. april 2018. u 07.00


Seselj u Hagu nije osuđen za ratni zločin

Nicolina
(pravnik)
==========

Ali je zato osuđen kao ratni kriminalac i to na 10 godinica.
I Arkan je takođe bio ratni kriminalac, iako nije ucestvovao u borbama protiv balija i ustaša, niti pocinio ikakv zločin, Bio je obcnas ratna lopuza.

S'toga je pitanje A. Jerkov potpuno opravdano, jer kriminalc koji je osuđen na vise od 6 meseci(Seseljuga na 10 god.) ne može da smesti g.uzicu u skupstinsku stolicu. Tako kaže zakon u Srbiji.
I šta se posle njenog pitanja desilo u skupstini?...
Radikali su cekali da se stolice oko murave Jerkov isprazne od clanova opozicije.. i kada je ostala gotovo sama, opkolili su je ljuti radikali (uvek me podsecaju na „ljute” krajisnike) k'o hijene, i vredjali na najprostackiji način. Gotovo da je silovana.
Interesantno je, da su radikali ponovo u coporu nasrnuli na jednu ženu,kao onomad Seselj, (pre odlaska u Hag) kada je pesnicama u skupstinsom hodniku, udarao tu isti ženu u stomak, dok su je drzali njegove gorile...




rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
18. april 2018. u 07.05

V Seselj bavi se politikom skoro 40 godina. Osnivac je stranke koja je dala dva PREDSEDNIKA Srbije.

Po cemu će on biti upamcen u nasoj istoriji? Šta je on radio za DOBRO nasoj zemlje

LIčNO sam video njegov prostakluk i bahatost. A vreme je da se penzionise. Vise sam video stete nego koristi od njega.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
18. april 2018. u 07.08
Nije prosto, jer član zakona ne kaže šta raditi kada je kazna već odslužena. Po logici prava, nema legitimnog razloga da se neko ko je odslužio zatvorsku kaznu bude izbačen iz parlamenta. Štaviše, osuđenici koji su odležali kaznu u potpunosti su zaštićeni zakonom i svako uskraćivanje prava je protivpravna diskriminacija.
--------
Opet tvrdoglavo masis,
ako si lezao u cuzi za kriminalno delo, to ti ulazi u rekord do kraja zivota, pa stoga nemas rava da obavljas državni posao od značaja za narod.

Seselj je osuđen kao krimos i treba ga prvom prilikom degazirati iz Skupstine ili mu jednostavno zabraniti ulaz.
Ali kod ove pedersko-lezbacke aktuelne vlasti,- sve se može...

ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
18. april 2018. u 07.23
Сви али дослобно сви посланици .. сви запослени у скупштини ... мези.. возачи ПР'овке все то треба осудити доживотно да неможе више ни динара да добиј еиз јавних јасли
ibigbdbPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ibigbdb
(наганка)
18. april 2018. u 08.05
Ево предлог Шешељу ... з апребијање Алекса'ндре Ј'ерков

има жене и то више него једне Шешељ .. имају и синови жене девојк е...

е па онда да би ђене из клана ЧЕЧЕЉ заштитил есвојим мачоима образ ЛИЧНИ РОДОВСКИ ПЛЕМЕНСКИ а није ред да таква МУЧкарЧИНА млати ћему ... макар и преко телоБРАНИТЕЉА .. нека смае дођу у скупчтину да одбране част

имена и дела
DrSrbivojePoruka negativno ocenjena. Pokaži

DrSrbivoje
(piroman)
18. april 2018. u 09.36
VOjislav šešelj, samozvani vojvoda, trebao je da bude osuđen i da kaznu služi u Srbiji, samo toliko od mene. A sva ostala bagra, nesoj i fu.kare koji ga obožavaju treba da mu se pridruže iza zatvorskih zidina. MRŠ BRE STOKO.
Istoricar67
18. april 2018. u 10.48
A ko je njega ovde na ovom postu podrzao. Njega niko nije ovde podržavao. Kako sam ja razumeo postavljaca teme samo je ukazala na to za koje je delo Seselj osuđen i da ga niko nema pravo nazivati ratnim zločincem. Sav taj haos u Skupstini koji je rezultirao takvom Seseljevom reakcijom izazvala je Aleksandra Jerkov tačno znajuci kakva će Seseljeva reakcija biti. Međutim, dajte da se osvrnemo na drugi deo postavljaca teme a to je razlog zbog čega su se Hrvati iz Vojvodine preseljavali u Hrvatsku. Dobijali su razmenom sa Srbima iz Hrvatske desetostruko vrednihe nekretnine jer su Srbi morali da beze iz Hrvatske glavom bez obzira pa su svoje veoma vredne nekretnine menjali sa Hrvatima iz Vojvodine. I to je pravi razlog zašto su Hrvati napustali svoje seoske kuce u Vojvodini - zato što su za njih dobijali srpske vile na moru i srpske velike stanove u Zagrebu. I to se stvarno sve ubrzalo posle ubistva porodice Zec u njihovom stanu u Zagrebu. Srbima je tim ubistvom data poruka da moraju sto pre napustiti svoje kuce i stanove u Hrvatskoj i Hrvati u Srbiji su to iskoristili i tako se obogatili na tudjoj muki.
pestko
(odzacar)
18. april 2018. u 11.01
„kriminalno delo, to ti ulazi u rekord do kraja zivota, pa stoga nemas rava da obavljas državni posao od značaja za narod. ”

Nije tačno da ljudi koji su bili osuđeni za kriminalno delo ne mogu biti poslanici. Toga nigde u zakonu nema, a i sam Šešelj je kad je bio biran imao gomilu presuda i robije iza sebe, uključujući i presude iz Haga za nepoštovanje suda. U Americi svako ko je odlezao za „felony” čak gubi pravo glasa, ali ne i u Srbiji - ako je neko bio i ubica, pa je odlezao robiju, to nije prepreka da bude poslanik ako ga izaberu.

Sporni član zakona, koji sam ovde ranije i citirao, kaže samo da ako neko u toku mandata dobije pravosnažnu presudu na preko 6 meseci po bilo kom osnovu (pri čemu se to izgleda odnosi na domaće sudstvo što ajde i da zanemarimo), da mu mandat prestaje. Ali je jasno da je intencija tu da mu mandat prestaje kako bi išao na odsluženje kazne. Ako je kazna već odslužena, situacija je na prvi pogled nejasna, ali zato pravno tumačenje je potrebno, a ono se tiče konzistentnosti zakona i namere s kojom je taj član donesen. Niko ne spori da Šešelj na sledećim izborima može da se kandiduje, on to pravo nije izgubio. Stoga, nema ni logike da se tumači tako taj član zakona, da presuda za nešto već odležano prekida mandat. Tako to tumači i Šešelj, koji je uostalom pravnik koji se razume u te finese. Tako da su ta lupetanja onih koji se ne razumeju u pravo i u naš pravni sistem i čak ne razlikuju ni ratni zločin od zločina protiv čovečnosti bespredmetna.
rizling
18. april 2018. u 11.11
pestko
(odzacar)
18. april 201
@

Pa kakav ima kredibilitet ta skupstina? Kad daje pravo takvom liku da nam kroji sudbinu. Ali istorija se nastavlja. U Slobinoj skupstini sedeo narodni poslanik Zeljko Raznjatovic zvani Arkan.

Kakav narod takvi i politicari? Zato ceo svet kirv za naše nedace.
keser
18. april 2018. u 11.31
Није тачно.

Ко је одслужио слободан је човек до краја живота.
(једино ако казна није доживотна робија)

Логично и просто!!!!
pestko
(odzacar)
18. april 2018. u 11.38
„Pa kakav ima kredibilitet ta skupstina? Kad daje pravo takvom liku da nam kroji sudbinu. Ali istorija se nastavlja. U Slobinoj skupstini sedeo narodni poslanik Zeljko Raznjatovic zvani Arkan. ”

Tačno tako, Arkan je odličan primer kriminalca sa brojnim odležanim kaznama koji je bez problema bio poslanik, u skladu sa zakonom.

Šešelju je pravo dao narod koji ga je birao. Kako stvari sada stoje, njegova stranka više ne bi prešla cenzus, zbog podrške Vučiću, mada mu ova presuda može povećati kredibilitet.

Što se tiče kredibiliteta Skupštine, davno je to prestalo da bude mesto ugleda i morala. Politika je prljav posao, korupcija je velika, i ne treba tu ništa da nas iznenadi. Ima tamo puno probisveta bez ikakvih iskupljujućih osobina. Šešelj je bar inteligentan, podneo je stvarnu žrtvu za svoje ideale, slagao se s njim neko ili ne to jeste za poštovanje. S druge strane uvek je bio bahat i imao je puno poteza poput prebijanja, mahanja pištoljem i slično (po temperamentu je sličan Čanku, panonskom Šešelju), što jeste opravdano prema dušmanima i licemerima iz Haga kako je to tamo radio, ali se u drugim situacijama može dovesti u pitanje. Ali i takav kakav je Šešelj je moralna veličina u odnosu na masu tih poslanika iz Haga, ne zato što je on naročito fini, nego zato što su oni najgori šljam, a šljama ima u SVIM strankama poprilično.
ibigbdb
(наганка)
18. april 2018. u 11.56
Подпуно си у Праву пестко...

каво ј ебирацко тело такви су и изабрани ... Шт апролази у свакодневном живоу пролази и у Политици ...

Сређа што ниј екао у америци па да има слободнога оруђја на продају .. праштало би у Србији само тако ...

мада ево коре кола по Новом Саду Нишу .. и то је вид Политичко Економске борбе за неке ...

Nicolina
(pravnik)
18. april 2018. u 16.33
Svi podaci o tome zasta su Hrvati u Hrtkovcima i u celoj Vojvodini menjali svoje kuce nalaze se u katastrima. Katastri su javne knjige, tj. javni su podaci koji moraju svakone biti dostupni i ništa nije lakse nego utvrditi šta je bilo sa kucama Hrvata u Vojvodini pa i u Hrtkovcima konkretno jer u katastrima se nalaze i dokumenta (ugovori o zameni) na osnovu kojih se na tim njihovim kucama uknjizio novi vlasnik. I tako se mogu tu pronaći i ugovori o zameni nekretnina, pa svako može videti iz tih ugovora da su Hrvati svoje seoske kuce menjali sa Srbima iz Hrvatske za njihove vile na moru i stanove u velikim gradovima Hrvatske i da je ta imovina Srba koju su Hrvati tom zamenom dobili desetostruko vrednija od njihove imovine koju su imali u Vojvodini i koju su zamenili ugovorom o zameni nekretnina.

dulebg
(posmatrach)
18. april 2018. u 19.42
Не само Срби из Хрватске - и Срби из Србије су мењали виле на мору за швапске куће по Бачкој, старе 100 година и без вредности. Хиљаде викендица су дигнуте у ваздух, а онда куповане будзашто.
rizling
18. april 2018. u 23.39

Kolko tolko bilo je zamena. A kada komunisi posle www2 rata proterivali nemce i druge iz Vojvodine. Nije bilo zamene. I oduzimanje kuca i fabriks od Srba. Balkan nikada da sazri.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
19. april 2018. u 00.21
Nemate vi pojma ko je Šešelj. U rodnom mu Sarajevu je bio najveći komunista, odan partiji i Srbe je prijavljivao muslimankoj miliciji.
U biografiji mu piše da je odrobijao 2 godine u zatvoru zbog nacionalizma, a istina je da je robijao zbog teškog prebijanja svoje prve žene, koja je jedva preživela.
Prebegao je u Srbiju u onim strašnim i mutnim devedesetim godinama, kada je mafija harala i tu se dobro snašao.
Ostao je je ono što je bio. Sirovina i primitivac. Nasilnik a kukavica koji ne sme sam da udari protivnika (ako nije žena) nego vodi telohranitelje-siledzije da to rade umesto njega.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
19. april 2018. u 00.35
Šešelj možda nije ratni zločinac ali jeste zločinac. Za sve ono što je radio gradjanima Zemuna pod njegovom vlašću. Kada je bespravno iseljavo porodice i u njihove stanove useljavao svoje radikale, kada je osnovao kioske i od svih njih ubirao reket. Nakupio se para za pet generacija.
Kuća sa bazenom je tek stoti deo...
ibigbdb
(наганка)
19. april 2018. u 02.15

(ɐpɐɔsǝ)
19. april 2018. u 00.21

Nemate vi pojma ko je Šešelj.

Есцада ... Имају појма .. Сви су исти као он ... Као када буба русу згазис ...па она остави јаја з асобом тако се та гамад мнози ... сда је далеко висе од било којих друхих инсеката иоле корисних бубмара пцел а...

Завладале су зоље и стрсљени ...
ibigbdb
(наганка)
19. april 2018. u 02.18
Уосталом Шешељ је овде само предмет нагодбе недодирљивих судија и адвоката који су намерачили да узму рекет од рекеташа ...

Адвокати и судије у Србији деценијама ТУМАЧЕЋИ закон користе било коу форму експлоататорскога рећима да увек узму своје део за себе свој род породицу

Шешељ је само спољни симптом једне велик еи течке болести од које болује не само дручтво у Србији веч и У свету
DrSrbivoje
(piroman)
19. april 2018. u 06.01
Ratni zločinac ostaje ratni zločinac. Da je pravde, do sada bi već crko u bukagijama u nekom kazamatu.
jojaj
(chater)
22. april 2018. u 16.16
Gdja Jerkov je strucnjak za ivesticije u Danskoj kao lingvisa i to još od 3će god studija. Eto odakle potice to da se svako u sve od amina EU.Nikad ništa nije uradila za Srbadiju .Svi je gledaju i vide kao ujnu. Ako je to profi uspeh neka joj.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.