Diskusije : Politika

 Komentar
Славко Никић о ''рукопису'' Оливеровог убиства
Lorka
(поета)
19. januar 2018. u 02.07
https://www.youtube.com/watch?v=vIBETVRtEbM

Слушам ових дана многе 'аналитичаре' и 'стручњаке' о томе ко, како и зашто је убио Оливера. Шиптари сложно оптужују Србе, али ипак најављују следећу мету. Срби, по обичају, подељени: једни тврде да је Оливер убијен од србске руке, док други указују на Шиптаре и њихове западне покровитеље. Али нешто конкретно и опипљиво - не можемо да чујемо ни од кога. Није ни чудо! Ако не знаш ко је убио, не можеш ни да упериш прст на убицу. Можеш само да нагађаш. А убиство је свеже да би се о њему могло било шта конкретније знати.

Међутим, од свих тих нагађања, одлучио сам се да овој теми понудим интервју Славка Никића, по свој прилици искусног бившег полицајца коме су косовске прилике изгледа јако добро познате.

Нећу да коментаришем његов интервју. Ко га одгледа, ако жели, нек понуди своје мишљење.

DoktorStevanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
19. januar 2018. u 03.44
nisam odgledao šta će da kaže jer znam da je debelo zaduzen kod julovaca, spsovaca i mama mire , koji su prakticno danas na vlasti, i da verovatno baca kosku kako bismo se mi raspravljali, mlatili praznu slamu i još vise se unezverili dok oni vode svoj ideoloski rat protiv trulih kapitalista preko ledja Srbije i Srba, ali mi se najviše dopada sledeći komentar:

Mats Trommestad
21 hours ago (edited)
ruski recept a srpska rabota atentat na Olivera
REPLY
2

---------------------

sve sto je Vucko duže na vlasti sve vise se vidi da radi isto kao i Zloba, odnosno da Vuckova vladavina pocinje opasno da se poklapa sa onim kako je i šta je Zloba radio, sto znači da ni Zloba onda a ni Vucko danas ne vode pro-srpsku državnu politiku već su im direktive stizale i još stizu iz Moskve.

Nismo još dogurali dotle da skidamo Vucka na silu jer je još zanimljiv zapadu, ali doći će dan kad će i njega policija da hapsi.

I opet ću da ponovim, pro-sovjetska, komunisticka UDBA kojom se direktno diriguje iz Moske kroz mama Miru mora pod hitno da se rasformira i da srpska tajna obevestajna sluzba pocne da radi u interesu države umesto da ubija vidjenije Srbe isto onako kako je radila od početka okupacije oktobra 1944.

Oliver nije mogao da bude ubijen bez znanja i odobrenja srpske tajne sluzbe i tacka.

zori
(Чича)
19. januar 2018. u 04.54


stevane... a šta ako su ga siptari ubili?
ne gresi dusu...
zori
(Чича)
19. januar 2018. u 04.59


Мр Данијел Игрец: Чија рука се крије иза убиства Оливера Ивановића?

Баш уочи нове рунде бриселског „дијалога” између Београда и Приштине домаћу (политичку и медијску) јавност потресла је вест да је у Косовској Митровици убијен српски политичар Оливер Ивановић.

Случајност или не?

Оно што је сигурно и што је малтене постало аксиом у политичком животу на Балкану је чињеница да атентати на политичаре на овим просторима никада нису само пука случајност и сплет несрећних околности. Иза таквих убистава по правилу увек стоји нечија „невидљива рука” која делује по унапред припремљеној агенди, која одабере тренутак и мету, извођаче и место ликвидације и која извршено убиство користи као средство преко којег остварује своје дугорочне интересе.

Покушајмо да, кроз призму последњих дешавања у региону, актуелне безбедносно-политичке ситуације на Балкану и геополитичких интереса великих сила у овом делу света одгонетнемо чија се то „невидљива рука” крије иза атентата на Оливера Ивановића.

Србија се у последњих неколико месеци налази на мети озбиљних западних притисака због Косова и Метохије.

Ти притисци константно су били праћени ненаситим шиптарским захтевима да Београд потпуно одустане од Заједнице српских општина и прихвати формирање тзв. војске Косова, бруталним претњама, уценама и нападима самопроглашених институција на животе, безбедност и имовину Срба на КиМ.

Све то кулминирало је јутрос још једном заједничком крвавом акцијом Приштине и њених западних спонзора – атентатом на Оливера Ивановића. По већ опробаном методу мучких убистава живота је лишен још један Србин који се борио за права свога народа у његовој земљи.

Крви жељна албанска рука поново се надвила над српским главама.

Циљ је очигледан – да се дестабилизују прилике на северу јужне покрајине, да се Србима са КиМ (а тиме и Београду) пошаље јасна порука „или прихватате наше захтеве или добијате нове сукобе”, да се Србија застраши и гурне у неповољну позицију како би била приморана на нове, самоубилачке уступке, да се створи погодна политичка клима за финализацију великоалбанског пројекта „независног Косова”.

А управо је наставак мирних преговора нешто што Албанци никако не желе, нарочито сада када је Србија (иако стидљиво, али ипак отворено) јасно ставила до знања да је спремна да у тим преговорима повуче црвену линију преко које неће прелазити. Београд је већ у више наврата истакао да формирање оружаних снага косовске квазидржаве не долази у обзир ни под којим условима, а управо је „војска” оно на чему Приштина инсистира како би афирмисала свој безбедносни суверенитет, потврдила свој (непостојећи) територијални интегритет и утабала себи пут за улазак у НАТО.

Постепени и дуготрајни преговори су нешто што Приштини у овом моменту никако не одговара, јер је због тренда великих геополитичких промена у свету (све већи утицај Москве и Пекина у региону) будућа перспектива тих преговора неповољна по албанску иреденту. Због тога се сада прибегло радикализацији ситуације, проналажењу начина да се преговарачка позиција Београда на сваки могући начин угрози, да се Србија заплаши и натера да „спусти лопту” и прихвати „Републику Косово” као свршену, коначну ствар. У ту сврху Приштини и Западу управо треба да послужи убиство Оливера Ивановића. Погледајмо и како.
.
.
.
zori
(Чича)
19. januar 2018. u 05.00


.
.
.

1.) Убиством човека који је важио за симбол борбе српског народа против политичке и полицијске репресије косовских квазидржавних институција шаље се порука преосталим Србима на КиМ да ће завршити на исти начин буду ли наставили да се залажу за српска права. Атентат служи као упозорење и опомена српском становништву да ће се суочити са новим насиљем и етнички мотивисаним погромима уколико се не повинује диктату сецесионистичких власти у Приштини.

2.) Иза атентата на Оливера Ивановића крије се покушај да се на северу КиМ успостави потпуна контрола самопроглашених институција и њихових налогодаваца са Запада. Треба истаћи да се управо север јужне покрајине (и тамо присутно српско становништво) у западним медијима константно представља као „црна рупа независног Косова”, као реметилачки фактор чија је непослушност у односу према „централним властима у Приштини” главни узрок дестабилизације безбедносних прилика.

Вештом заменом теза и пласирањем лажираних чињеница западна политичка и медијска елита од Срба са КиМ уместо жртве албанског тероризма прави агресоре и подстрекиваче насиља. У том погледу поједини глобалистички медији већ су кренули да убиство Оливера Ивановића представљају као последицу сукоба „српских криминално-политичких кланова са севера КиМ”, а не као резултат бруталног терористичког чина. На делу је позната метода скретања пажње са стварних инспиратора овог монструозног догађаја како би се кривица пребацила на оне који су заправо мета милитантног албанског национализма.

3.) Запад ће своје учешће у убиству Ивановића покушати да прикрије управо оптуживањем Србије да је она крива за ликвидацију јер жели да „блокира дијалог и спречи успостављање добросуседских односа са Косовом”. О томе нам сведоче и најновије изјаве бриселско-вашингтонских пудлица попут Адема Власија који је брже боље пожурио да за атентат на Ивановића оптужи „руске и српске екстремисте”. Аргументом да је управо подршка Београда (а преко њега и Москве) „нестабилном северу КиМ” главна препрека за ефикасност даљих преговора Приштина ће покушати да делегитимизује политику Србије (и Русије) на Балкану, да ослаби њен став о неприхватању „војске Косова” и да задобије ширу подршку у међународној заједници за што брже формирање тзв. војске, тврдећи да је тобоже управо постојање „снажне оружане силе једини гарант безбедности на читавој косовској територији”.

По овоме се врло добро види коме у овом моменту иде на руку угрожавање безбедности у региону и продубљивање постојећих кризних жаришта; а тај неко сигурно није Србија.

То су Албанци и њихови најгласнији покровитељи са Запада којима је у стратешком интересу да се што је пре могуће стави тачка на питање КиМ. Да би се то увидело није нам потребна никаква натприродна способност или претерано вешто политичко умеће. Довољна је проста политичка логика. Ако погледамо са које стране је у протеклих годину дана дошло највише запаљивих и ратнохушкачких изјава видећемо да је то албанска страна. А најновије претње Кадрија Весељија да ће сваки покушај повратка Србије на КиМ изазвати даље продирање Албанаца, све до Ниша указује на то да су управо великоалбанска идеологија и њени америчко-европски покровитељи главни фактор дестабилизације Балкана.

Држава нам се без сумње налази у изузетно тешкој и компликованој позицији где ће сваки наредни потез државног руководства морати да буде добро промишљен и осмишљен како би се сачувао суверенитет и заштитили интереси српског народа. Оно што се мора имати на уму је чињеница да ће свако даље попуштање Србије водити у нове поразе и нове нападе на наш народ, све док се са КиМ не протера и последњи живи Србин и не избрише сваки траг српског државног и историјског континуитета у јужној покрајини. Београд не сме да покаже слабост, јер је слабост храна нашим непријатељима. Београд мора да заузме одлучан државотворан став и да вештом дипломатском и безбедносном офанзивом одбрани интересе државе и народа на Косову и Метохији. Први кораци у том погледу треба да буду начињени што пре. Београд мора (и може) без устезања да покрене истрагу овог терористичког чина, интензивира сарадњу са УНМИК-ом и КФОР-ом и упути захтев УН у коме ће затражити сазивање ванредне седнице Савета безбедности на тему безбедносне ситуације на КиМ. Време је да се на глобалном нивоу скрене пажња на терористичко деловање Албанаца у региону и отвори питање расветљавања злочина над српским народом на КиМ.

На крају желим укратко да се осврнем и на оне који (намерно или из незнања) смрт једног Србина, човека који је у последњим годинама преживео голготу и био мета невиђене тортуре шиптарских квазиинституција, од чије руке је данас и страдао, користе како би оптужили сопствену државу за учешће у ескалацији кризе, када је сваком политички бар мало свесном и разумном појединцу (који се не налази на платном списку неке од западних структура) јасно одакле долазе сигнали за нову дестабилизацију региона. А то сигурно није Београд. Позивам их да не наседају на пропаганду коју шире страни и домаћи медији атлантистичке оријентације, да не буду „корисни идиоти” у покушају неке нове обојене револуције на улицама Београда. Сада нам је потребно јединство, а не нове поделе. Јер за јединство се, на крају крајева, и Оливер борио.

Вечна слава и хвала Оливеру Ивановићу. Србину који је своје последње дане провео на светој земљи, борећи се да своме народу омогући бољи, мирнији и слободнији живот.

Искрено и дубоко саучешће његовој породици.



Мр Данијел Игрец

ВИДОВДАН
zupaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zupa
(DR.MR)
19. januar 2018. u 05.22
Сам Ивановић је изјављивао да му Срби прете,могуће да га је убио шифтар,
у договору са другом МИТОМ и трговцима белим брашном штрудлом од мака.
britka-sablja
19. januar 2018. u 05.34
Па није никакав проблем решити се комунизма. Једноставан поступак, треба само применити нацистичку доктрину. Узме се највећа бомба и баци се на Русију. И комунизам умире, сто посто. Све гори у пламену, људи се прже, деца покиданих тела лете кроз ваздух. Куће горе, мртви покривају велику земљу, лешеви труну на киши и сунцу и ствар је урађена.
Али, ипак није баш ни то довољно. Кина, та малена земља са милијардом, бар четвртина Кинеза су исто тврди комунисти. Наследници Мао Це Тунга. Дакле, спржити и тамо 250 милиона душа, нека све гори у пламену уништења. Јер само на такав начин, искорениће се погубна болест која уништава будућност србског народа.
Има још неких места, например наша Србија. И ту треба почети са чистком. Нема везе колико их треба укокати. Колатерална штета по мишљењу неких овдашњих дискутаната, али ствар се коначно мора извести. Сви показатељи говоре да бар милион Срба треба свакако уклонити. Заувек, једном али заувек!
Тад ће мо моћи одано да погледамо у очи, нашим напредним, капиталистичким господарима под чије смо скуте пали па заборавили да поред тог, омраженог комунизма, УДБИ и НКВД-еа,
морамо још један велики задатак урадити.
И Христа коначно убити. Наравно, па он је зачетак идеје и мисли насталог комунистичког зла јер је проповедао о правди, једнакости, милосрђу, љубави према ближњем.
А слагао нас је јер није спалио злочиначку Инквизицију, није одузео злато и накит својим директно потчињеним Папама, Владикама, није унео у Цркву крст смерности већ склоност лажних Вера и богохуља којим народи тако одано служе!
А како рецимо неко невино руско дете, може бити предмет љубави, кад је потекло од поганог комунистичког семена? Дакле, убити, убити, уништити, заувек избрисати комунизам и по цену уништења четвртину земаљске кугле, да би се овај предиван, племенит и праведан систем модерном либералног глобалистичког капитализма, могао увући у све народе света и коначно, америчком имперализму и „напредним” оданим земљама, сателитима овог племенитог циља, омогучили владавину. Коначну, судбоносну, потребну и праведну, како неки овде мисле.
Мржња. Слепоћа, ограниченост ума и логике, склоност је безумљу и параноичном веровању да су системи изнад људи, народа, свести.
Или наш недостатак склоности ка реалитетима наметнутим од поганих, да би смо ми, невини, ( ако јесмо ), имали разлога да подгревано мржњу, склоност ка злочину, спремност за уништења, без обзира каква била али,- али Господо, само због комунизма, који је опсесија сопствене неспособности да се реалности схвате, те пали у делиријум мржње и несметано је преносили уз осмех, псовку, клетву, није битно.
Али, некима преко потребно...
seljakipo
19. januar 2018. u 11.22
pozvati se na rezoluciju 1244 i poslati policijski tim da vrsi istragu?!

u 1244 sve piše crno ba nelo
Lorka
(поета)
19. januar 2018. u 13.45
Ја за сада не могу да упирем прстом ни на кога, али могу да елиминишем нешто што сматрам тоталном небулозом.

Упирање прста у Русију, у овом случају, највећи је облик дрскости која нам долази из нацистичко-атлантистичке кухиње. Наравно, преко кога другог ће та идеја да се пласира у јавност него преко доказаног нацисте титоистичког педигреа, Ненанада Чанка. Човек који као високи функционер АП Војводине увеличава усташки скуп под називом 'Сријем Хрватској', за мене је довољан доказ да ову варијанту са индигнацијом и гађењем елиминишем са списка сумње.

Откуд право бившем титоисти, затим доказаном усташком нацисти и западном гузољубу да уопште нешто изјављује за србске медије?
Видео 'Сријем Хрватској':
https://www.youtube.com/watch?v=ReqALJr92qo
keser
19. januar 2018. u 15.48
„ 'Сријем Хрватској',”
телепатија или шта, вероватно се нешто кува.
Али и ја већ неколико дана мслм на то. Стално ме прогања.!?!?!
А слутње ме ретко варају.
keser
19. januar 2018. u 16.37
Ево Славко зове Србе из Торонта и остале да се спреме за добровољце.
Шта чекамо?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.