Diskusije : Politika

 Komentar
Istinita anegdota
escada
(ɐpɐɔsǝ)
16. januar 2018. u 21.14
После злочиначке агресије на СР Југославију 1999. године, дође једна америчка војна делегација у „пријатељску” посету Србији.

Дочекани уз хлеб и со и остале „изразе пријатељства” обавише „садржајну размену мишљења” са групом официра из, по НАТО„стандардима” профилисане војске Србије, после чега обе делегације учинише посету Војном музеју на Калемегдану.

Разгледају оружје којим су се Срби борили за слободу и част отечества током последња два-три века или пленили од побеђеног непријатеља,.. запиткују, а кустос музеја спремно и исцрпно објашњава. Дођоше и до експоната из новијих дана и застадоше пред интересантним експонатом, деловима америчког Ф 117 обореног изнад наше земље током НАТО бомбардовања.

Један од америчких официра, вероватно из потребе да сакрије нелагоду што је супермодерни авион, понос америчке војске и технологије, оборен застарелим српским оружјем и ето, завршио у музеју као ратни трофеј, примети: „ах да, то је онај авион који је пао због квара”.

Присутне српске колеге, климају главама и „сарађују”,...али атмосферу „разумевања” поквари кустос музеја, упадицом: „Да, био је то квар изазван нашом ракетом.”

Изненађен његовом „дрскошћу” амерички официр се цинично и славодобитно обрати својим домаћинима, „климоглавим” српским официрима: „Драге колеге, како је то када се ратује против најјаче војне силе на свету”?

Тишину прекиде „несташни” кустос: „Не можемо вам одговорити јер ми Срби никада нисмо ратовали против Русије.”

После овог „дрског” одговора, посета америчке војне делегације музеју се заврши напрасно и без даљих питања и коментара.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
17. januar 2018. u 04.42
Amerika drzi čitav svet pod kontrolom a Rusija ne smije ni blizu granice na svojoj teritoriji vojnu vezbu napraviti jer im lupe sankcije.
A broj aviona brodova vojni budzet mozete lako naći podatke.
Toliko o najjacoj vojnoj sili Rusiji.
Taj kustos je znaci ili glup ili lud.
POLARIS
(доктор)
17. januar 2018. u 05.30
Та Русија са каквим таквим никаквим буџетом победила је све најјаче силе света редом почевши од Наполеона до Хитлера.

А та Америка са тим највећим војним буџетом у списак својих победа може да упише само Хондурас, Никарагву, Панаму и још пар тих многољудних земаља, али ако квадратура земље пређе преко 50км2 и 1 милион становника ту већ настају проблеми, као рецимо у Вијетнаму или Сомалији.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. januar 2018. u 06.44
Boj ne bije svijetlo oružje, no boj bije srce u junaka
Bazorilo
17. januar 2018. u 07.20
Taj Kustos nije niti glup niti lud.Ja sam gledao jednu emisiju na nemackom TV,gde je pokazan deo ruske vojne masinerije.<Na pri kraju emisije,spiker rece i ovo:ko uzme za olako spremnost i snagu ove vojske,taj ili je glup ili lud.
Novak
17. januar 2018. u 08.59
Rusija je vojno neosvojiva zemlja,
Ni jedna druga zemlja sveta nema
potencijal da pokri i komtrolise
rusku nuklearnu teritoriju pa se tako
gubi i svaki smisao klasicnog rata
protiv nje.
Specijalni rat protiv Rusije traje
od danom zavrsetka klasicnog IIWW
i crvenom zastavom na bundestagu.
Malisanima ostaje samo da se priklone
nekoj od velikh sila i da kažu,
Uh ala tresemo...
El-fettah
(Ebank)
17. januar 2018. u 10.09
Bezdomni, nije taj kustos ni lud ni glup, već veoma pametan. Na lep i dostojanstven način je spustio tog naduvanog i arogantnog oficira americke vojske. Što se Rusije tiče, zašto amerikanci kaskaju mnogo godina unazad što se tiče ruskih raketa i aviona? I uopste vojne tehnike? Rusi danas nešto naprave i isprobaju, tek za par godina puste u javnost nešto o tome a ameri tek nakon toga pokusavaju da naprave slično? Nisam rusofob ali samo zapazam neke veoma jasne stvari onako kako treba.
hohonPoruka negativno ocenjena. Pokaži

hohon
17. januar 2018. u 13.18
konecenemoraPoruka negativno ocenjena. Pokaži

konecenemora
(sofer aviona)
17. januar 2018. u 19.05
Ja ne verujem da smo mi takvi domaćini i da je neko bilo ko pokusao da povredi goste...ali prica je prelepa i govori koliko mi volimo Ruse...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.