Diskusije : Politika

 Komentar
Ubijen jedan od najboljih!
konecenemora
(sofer aviona)
16. januar 2018. u 09.31
Izvinite što se ne pridruzujem pisanju dole na temi onog bolesnika jer sigurno neću moći da se obuzdam pa da ne rizikujem ban,želim da vam svima kažem kao covek koji je Olivera znao lično da smo izgubili jednog od najboljih Srba ne samo na Kosmetu nego uopste!!
Svoj zivot je ugradio u borbu za slobodu i pridruzio se svim kosovskim mucenicima od Lazara pa na ovamo!!
Dace Bog da neće biti uzaludno i de će kad-tad biti osvecen!!
KO SE NE OSVETI TAJ SE NE POSVETI!!!
britka-sablja
16. januar 2018. u 10.58
Добро си урадио, мени се већ смучило, понекад се овде преврши мера.
Што се тиче Оливера, изгубљен је један посебно честит и веома коректан човек који је себе жртвовао, за добробит свог народа. И не само оног на Косову. Био је одлучан али Београду није одговарао. Ко је учинио гнусно дело, не верујем да ће се икад сазнати али једно је неоспорно, - након овог подмуклог убиства, ништа више неће бити као до сада. Ни на Косову али ни у Србији.
Убиство Ђинђића је направило прву озбиљну поделу у народу и политици Србије. Ово сад, тачка је на једну поразну и не зрелу политику коју Србија води задњих 15 година. Чекати покуњен и посрамљен у европској чекаоници све ове године, трпети шамаре, уцене и немогуће захтеве, којима краја нема, донело је и ово убиство сада. Ако се свесно приђе нашем националном проблему, једно је тачно: почистимо најпре сопствено двориште. Вратимо се Вери, Богу, Држави, Части и ЧИСТОМ СВЕТЛОМ ОБАЗУ или неће нас бити. А ми имамо са ким и са чим, само се треба пробудити..
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
16. januar 2018. u 11.38
Srbija je pocel ada se deli još od mnogo ranije kada su izdajnicki Karadjordjevici pobili kraljevsku porodicu da bi se docepali vlasti. A onda zatim skoro u svakoj deceniji stradanja pojedinih politicara.Djindjic je bio isto policar koji je radio iskljucivo u interesu zapada i to ga je kostalo zivota.Ovaj sada na vlasti isto tako.Ruku n asrce ali zadnjih 20 ak godina nema pravog srbina za interes gradjana Srbije da je na vlasti bio već sve zapadnoevropske sluge i izdajnici
baresh
(zanatlija)
16. januar 2018. u 12.51
„Srbija je pocel ada se deli još od mnogo ranije kada su izdajnicki Karadjordjevici pobili kraljevsku porodicu da bi se docepali vlasti.”

Naprotiv: Srbija i Srbi uopste se nisu delili na Karadjordjevice
niti Obrenovice. Obe ove dinastije imaju svoje korene-poreklo u
istom narodu sa ustancima za oslobodjenje iz vekovnog ropstva.
U nekim kriznim vremenima se smenjivale ne toliko voljom naroda, već politickim uticajima i zaverama najuticajnijih licnosti u okruzenju.U prilog recenog; niti jedna zaduzbina,obelezja i spomenici vodja i njihovih potomaka narod nije ponistio a kamo li porusio.
'Uoci prvog sv. rata, tj. pre stvaranja zajednice SHS, srbija je
jedino i samo partijski bila podeljena. Nacionalni i opsti ciljevi
ne da su bili bezpogovorni i jasni u svesti i najmanjeg coveka,nego su u svesti i u srcima goreli kao buktinje-vodilje. Kolektivno spremanje za izvrsenje tih ciljeva bilo je jedinstveno,sigurno i usredsređeno. Ekonomski bila je to zemlja seljaka bez prave kapitalisticke podvojenosti i sebičnosti te privrede. Ako je da se gine,znalo se zašto; ako je da se placa,znalo se zašto.'
Te podele na koje ukazujes sa povrsnim tumacenjem - mogu samo
koristiti našim protivnicima u okruzenju da se međusobno glozimo.
U prilog recenog,naše obe narodne dinastije su tezile da se svi jednog dana nađemou istoj državi, zbog čega se žrtvovala(kao sto
znamo) državnost. Dve decenije kasnije isti i daleko jači neprijatelj je tu zajednicu rasturio, a svetski mocnici u svojim nagodbama stvorili novu nenarodnu. Kada se ista sama po sebi
neminovno raspala,od jedne celine nastalo nekoliko banana državica
Nekada smo se ujedinjavali na parce,a sada se podelismo iz celine.
I šta sad treba da radimo kada smo dosli pred svrsen cin? Da
posezemo za dinastijom koje nema vise od sedam decenija, ili i
dalje delimo na partizane-četnike,tj. 'patrioti vs izdajnci'?
Lorka
(поета)
16. januar 2018. u 13.41
Вјечнаја памјат, мир и покој души његовој!

Нажалост, нисмо Израел. А да јесмо, душмани би дебело размишљали да ли да се усуде да скидају србске главе или не...
zupaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zupa
(DR.MR)
16. januar 2018. u 14.08
душмани би дебело размишљали да ли да се усуде да скидају србске главе или не...
---------------------------------------------------------------------------------
Kako објашњаваш изјаву покојног Ивановића да се Срби плаше Срба на КИМ.
Bazorilo
16. januar 2018. u 14.45
To je bilo u kontekstu politike vlasti u Beogradu.Nikada nije postojala ni najmanja neverica između Srba i Srba na Kosovu.To je samo proizvod neprijateljske agenture.-Neka je cast Srpskome junaku Oliveru Ivanovicu,koji je bio olicenje akademskog ponasanja čak i kad je svirepo optuzivan bez ikakvih argumenata.Cekao je dostojanstveno mirno da pravda pobedi i istina izadje na videlo.Maloumnicki planovi su prekratili njegov plemeniti zivot i tako nazalost nije docekao ostvarenje svojih snova,ali nadamo se da će Srpski narod primiti i to uskoro pehar te slave.
PopajPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Popaj
16. januar 2018. u 14.51
Eraser:
„Ruku n asrce ali zadnjih 20 ak godina nema pravog srbina za interes gradjana Srbije da je na vlasti bio već sve zapadnoevropske sluge i izdajnici.”
-----------------------------------------------------------------
Da se nijesi malo si se zayebunio? Bio je jedan i zvao se Slobodan Milosevic!!!
zupaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zupa
(DR.MR)
16. januar 2018. u 14.54
zvao se Slobodan Milosevic!!!
----------------------------------
Највећи издајник над издајницима!!!!!!!
keser
16. januar 2018. u 15.08
Пре неколико дана један усташа овде најавио је ово убиство.

Рече Вучић ће оптуживати и нападати иностране шпијуне па као да знамо да лаже
и да се ништа неће десити..

Али урадише посао пре вучковог кукања
Lorka
(поета)
16. januar 2018. u 16.46
Kako објашњаваш изјаву покојног Ивановића да се Срби плаше Срба на КИМ.
***************************************
Не тумачим је никако. Сачекаћу да се открију убице, па ћу тек онда да тумачим. А ако се убице не открију, покушаћу да тумачим, али у своје тумачење нећу бити сигуран.
D-Man
(Analyst)
16. januar 2018. u 17.03
Пре свега да изјавим саучешће његовој породици и свима онима који су га знали.
Нисам познавао Ивановића али ако је судећи по коментарима који се сада могу прочитати био је поштен и честит човек.

Наравно, не могу ни да претпоставим ко га је убио и због чега. Могу да нагађам али од нагађања нема никакве користи.

Оно што је страшно је да то убиство (без обзира ко га је починио) показује сву трагедију политике државе Србије према Косову и Метохији. Док се Вучић и компаније труде на сав глас да нас убеде како је КиМ и даље у саставу Србије трагична чињеница је да полиција Републике Србије НЕ МОЖЕ на своју територију, на Космет, да истражи то убиство.
Вучић ће да шаље идиотске изјаве из Београда и прича нам бајке.

Да ли ико има било какве информације коме се то Ивановић замерио толико да би га неко убио? И због чега? Знам, тражим да други нагађају, што ја сам избегавам, али увек неко чује неку информацију која бар донекле може да укаже бар на то коме је било у интересу да Ивановића више нема.
britka-sablja
16. januar 2018. u 17.08
Косово је огрезло у криминалу. Шверцује се све, дрога, дуван, цигарете, месо. Зна се да све иде преко царине али ова ништа друго и не ради него помаже сваку врсту шверца робе. Шлепери из Србије одлазе са месом, одатле се пере новац, људи се богате и то баш они који имају власт.
Две недеље пре атентата, Америчка администрација упозорава на ризик у северном Косову за своје држављане. Вучићева акција оснивања тзв. Српске листе је акција напредњачке странке. Листа је просто угурана силом, изборно тело је било растурено, гласови за Вучића осигурани па је Влада Србије као из најбоље намере, прихватила и кандидатуру Харадинаја.
Вучић је сам рекао, разговараћу са сваким ако је у интересу Срба. Ивановић није пристао на Српску листу и то му је била друга грешка.
Сад треба само испитати како је онда пре три године дошао под сумњу да је учинио злочин на Косову, ако га ни сами Албанци десет година након рата, нису дирали. Ко је иницирао тужбу у то време јер је и тада био у јавности против Вучићевих настојања да преговорима у Бриселу, уради оно што је и хтео.
Овде има много непознатих чињеница, сви фактори су у игри.
Али Митровицом је владала банда криминалаца ( Андреј Вучић? ) али свакако људи који су припадали владајућем систему.
D-Man
(Analyst)
16. januar 2018. u 17.29
''Шлепери из Србије одлазе са месом, одатле се пере новац, људи се богате и то баш они који имају власт.''

То прилично подсећа на ситуацију током деведесетих само што су шлепери онда ишли у правцу РСК и РС. Ни тада није било интереса у политичком врху да се узму неки градови који би, сасвим сигурно, били фактички кључ дефинитивне победе. Примера ради, заузимање Бихаћа би ослободило цели Други корпус (који је држао обруч око Бихаћа) и преусмерило српске борце на границу са Хрватском. То никад није учињено а разноразни бизнисмени су из тог истог града фактички извукли сваку немачку марку која је онда била у оптицају.

Па, мајку му, зар је заиста могуће да се сличне ствари догађају и дан данас само што је граница померена јужније?

И да можда управо због таквих ствари један од виђених Срба буде убијен?
konecenemora
(sofer aviona)
16. januar 2018. u 17.50
Na zalost u nasoj zemlji i politici doslo je dotle da normalan covek sve teze i misli a kamoli može da bude u situaciji da nešto i konkretno uradi,zamislite da neki Srbin učini nešto kontra ovog zločina !!??Pa bio bi proglasen za manijaka i dozivotno strpan u ludaru ako ne bi bio ubijen istog momenta i to od 99% Srba!!
Mislim da su nas uhvatili na foru,oni nas da ubijaju kao kerove a da nas pritom kobajagi smatraju za vitezove i epske junake koji će to stoicki da podnose...da li je doslo vreme da se mi zapitamo a da nismo mi u stvari samo magarci koji su se debelo primili na dobro smišljenu smicalicu...
britka-sablja
16. januar 2018. u 18.03
„Шоферу” ова ти је била добра. Управо тако, све мислим да си у праву..
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
16. januar 2018. u 19.14
pokoj dusi Oliverovoj,
vecni pomen i molimo se da ga Bog pogleda i pomiluje.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
16. januar 2018. u 20.36
Mene i moju porodicu je jako potresla smrt O.I.
Još ranije je bilo indikacija da mu se nešto sprema, ali niko nije reagovao.
Želim da verujem da će se naći njegove (šiptarske) ubice.

Jako mi je žao njegove žene, deteta koje će rasti bez oca... To je tuga doživotna.
Neka mu Gospod podari rajsko naselje kao pravedniku i nevinoj žrtvi. +
konecenemoraPoruka negativno ocenjena. Pokaži

konecenemora
(sofer aviona)
17. januar 2018. u 11.44
Ne mogu da verujem da predstavnici sns i srpske liste nisu bili na ispracaju tela za BG a stizu i najstrasnije optuzbe od strane Rade Trajkovic upucene srpskoj vlasti u BG!!!
dulebg
(posmatrach)
17. januar 2018. u 12.28
Ево једног текста који звучи логично
http://www.vidovdan.org/2018/01/16/mr-danijel-igrec-cija-ruka-se-krije-iza-ubistva-olivera-ivanovica/
konecenemora
(sofer aviona)
17. januar 2018. u 13.37
Na zalot dule gde se ovakve stvari desavaju logici nema mesta...
D-Man
(Analyst)
17. januar 2018. u 15.41
дулебг,

Аутор тог текста оптужује шиптаре и Запад. Можда је у праву, не знам.

Међутим, све што је рекао може се гледати и из сасвим другог угла. Зар званична власт у Србије већ годинама не одобрава разноразне уступке шиптарима? О томе се и на овим дискусијама стално прича.

До чега су довели ти уступци? Па само до додатних притисака и додатних уступака. Сви врло добро знамо да ће пред Србију у одређеном трентуку једноставно бити стављен ултиматум и Запада и НАТО пакта: Признајте Косово ако желите у ЕУ! То и врапци на грани знају али изгледа да нико не зна због чега ова срспка власт кроз све то пролази.

Неки величају Вучића говорећи како он купује време. Какво он време купује? И зашто? Да ли се Србија навелико наоружава? Одговор је, наравно, не осим ако наивни не верују свим оним бајкама о С300 па чак и С400. Дакле, нема ту никакве куповине времена а нарочито због тога што Србија једноставно НЕЋЕ да ратује ни за Космет нити би улазила у било који други рат.

Дакле, ако Вучић купује време онда је то због припреме домаће јавности да ће тзв. Косово једноставно морати да се преда шиптарима. Само је таква куповина времена евентуално у игри иначе би Србија одавно ушла у отворени савез са Русијом на свим могућим пољима и не би трчала за ЕУ ко последња да не кажем шта.

Да ли је онда могуће и да је неко са наше стране дошао на идеју да смакне једног виђеног Србина са Космета са истим циљем да се заплаши српско становништво на Космету па да можда и сви они једноставно дигну сидро и напусте то подручје. Или, тиха порука преосталим Србима да се помире са ситуацијом и да решење траже у животу у новој држави која се, је ли, зове Косово.

То брутално убиство се може приписати, дакле, и једнима и другима а, ко зна, можда и она невидљива рука (највероватније са Запада) има неке своје разлоге о којима не обавештава ни шиптаре а камоли Србе.

Највећа трегедија је да је изгубљен живот једног цењеног човека, супруга, оца четверо деце, човека који је завршио два факултета, био успешан каратиста те, колико је мени познато, заступао српске интересе на Космету до последњих тренутака.

Занима ме само да ли се до сада појавио онај нарцисоидни психопата Вучић и изјавио нешто у стилу како и њему живот виси о концу. Он из сваке ситуације све окрене на своју воденицу и онда себе истиче као некакву жртву.
DoktorStevanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
18. januar 2018. u 06.11
Ево једног текста који звучи логично
---------------

ništa tu nema logicno, Oliver je bio pro-zapadni Srbin, ubijen isto kao i mnogi drugi Srbi , koji se nisu povinovali udbasko-nacionalnom socijalizmu naslonjeni na ruske komunjare, od strane UDBE koja nije razmontirana posle 2000

potpis je udbin i sve ukazuje na njih

Sad će svi značajniji Srbi na Kosovu da slusaju bez pogovora šta Vucko ima da kaže i uradi

mona_liza
18. januar 2018. u 17.28
Čini mi se da je sahranjen nekako na brzinu ...laka mu zemlja .
dulebg
(posmatrach)
18. januar 2018. u 19.57
Ућутале се дискусије после убиства. Мале теме су јадне спрам овога, велике су превелике да би човек био сигуран шта говори. Можда је ћутање најприкладније.
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
18. januar 2018. u 20.54
tačno tako Dule, meni je muka od ovog atentata, ujedao bih da se ovakve stvari dopustaju i da je cela nacija pod anestezijom

trtavi titini oficiri i bezznacajne osobe se cuvaju i imaju obezbedjenja a da ljudi koji su perjanica Srpstva i u prvim borbenim linijama da nemaju ama bas nikavu zastitu.

Ko zna šta se desava u Kosovskoj Mitrovici zna da je ona prepuna specijalne policije u civilu iz Beograda i da ne može ništa da se desi da oni ne nadgledaju i da ne znaju unapred šta će se desiti, gde su oni svi bili te veceri?

Werba
(N/A)
21. januar 2018. u 06.11

dulebg
(posmatrach)

18. јануар 2018. у 19.57
Ућутале се дискусије после убиства. Мале теме су јадне спрам овога, велике су превелике да би човек био сигуран шта говори. Можда је ћутање најприкладније.
=======
Cute samo misevi koji, koji vire kroz duple zavese i samo ke.njaju, ke.njaju, ke.njaju.
Sto bi rekli bosanci; 'tisu misu ba...:)

Inače Olivera su strpali u *zasluznu rupu gradjana*sto je bilo moguće brze!! Sto bi rekle mexe pod: rapido!
Da se, sto je najbrze moguće obavi ukop, kako bi se isto tako što je najbrze moguTJe zaboravilo i sto manje spominjao VOdja, kao mogući naredbodavac.
Dok su Djindjuru razvlacili do rupe, k'o gladan na s.ranju...

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.