Diskusije : Politika

 Komentar
Ljudi, šta je ovo? Dan državnosti Vojvodine??
Branko-123
15. januar 2018. u 08.55
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3003317/mirovic-vojvodina-treba-da-dobije-svoj-dan.html
Mirovic kaže da Vojvodina treba da dobije svoj dan državnosti. Kakve državnosti. Ovo nije vise normalno. Ja ovo ne razumem.Da li je moguće da je ovaj covek to kazao.

„Војводина треба да добије свој дан”

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да Војводина треба да добије свој дан који ће се обележавати као државни празник.

Мировић је рекао да представници Покрајинске владе сматрају да је Војводина заслужила да има свој дан, иако га у овом тренутку формално нема.

Наредних недеља ћу покренути консултације са представницима научне и стручне јавности и посланичких група у скупштини са циљем да Војводина добије свој дан кроз формалну одлуку која би један дан дефинисала као дан Војводине, а друге битне дане за историју покрајине дефинисала као дане које ћемо обележавати, навео је Мировић.

Први човек покрајинске администрације навео је да се у првим консултацијама као датум за Дан Војводине појављује 25. новембар, дан присаједињења Војводине Краљевини Србије, али да ће бити и других датума које треба обележавати.„

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=01&dd=15&nav_category=12&nav_id=134720 0

http://www.tanjug.rs/mobile/multimedia.aspx?izb=v&&GalID=331227
____________________________

Možda ovo i ne treba da cudi jer Mirovici su Crnogorci.

Srbijo, jadna državo muka mi je.”
zori
(Чича)
15. januar 2018. u 10.10


može... zašto da ne... ali samo 15. februara!
steks
15. januar 2018. u 11.38
Што је то чудно од једног СНС кадра!?
Колико још доказа треба да би се људи освестили и прогледали кад сви досадашњи нису довољни?
keser
15. januar 2018. u 12.45
Броз је знао шта ради.
Пустио духа из боце.

А ми неспособни да се од тога отресемо
D-Man
(Analyst)
15. januar 2018. u 14.37
„Броз је знао шта ради. Пустио духа из боце.”

Шта има Броз са овим нашим џукелама (назови српским) које би да прекрајају Србију уздуж и попреко!?

Како то да се не питамо како је уопште могуће да једна Војводина до сада није покренула иницијативу да Војводина не буне ништа више у Србији од било које друге области (тј. региона) као што је, примера ради, Шумадија.
Lorka
(поета)
15. januar 2018. u 19.01
Све би то било у реду да ми Срби нисмо накарадан свет. Чим добијемо неку аутономну препознатљивост, ми одма' хоћемо да од тога правимо државу.

А ови аустроугари и Тито као њихов кључни кадар, тачно су знали како да потпире ту нашу властољубивост и 'државотворачку' сујету, па су то одлично искористили против нас самих.
Другачије нису могли. Пробали су војнички, па им није ишло.

Тако нам Тито од Јужне Србије направи Македонију, од Зете Црну Гору, од Србског Војводства АП Војводину, од Косова и Метохије Косова Репубљик, од Рашке Санџак, од Војне Крајине Хрватску и БиХ... Једино што се мимо његовог плана направи Република Србска, па хијене наваљују са свих страна да је укину и да се све врати како је Ватикан зацртао а Тито спровео.

Иначе, није ништа чудно што општине и покрајине имају свој дан. У свету је то уобичајено, али ни једна од њих не ради против своје државе нити себе замишља као државу.
MikaMira
(Voditelj)
16. januar 2018. u 05.42
Mogu opstine i pokrajine da imaju svoj dan ali taj dan ne može da bude državni praznik. Ja nikako nisam imala poverenja u tog Mirovica. Pre 7-8 godina secam se jedne njegove nekorektnosti prema Maji Gojkovic koja je tada bila gradonacelnik Novog Sada.
Ouija
(Dr)
16. januar 2018. u 09.19
Vojvodina već ima svoj praznicki dan a to samo može da bude 15-ti februar. Dan Srbije.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.