Diskusije : Politika

 Komentar
Dosta je pomoći Amerike
Laci_74
(Jugosloven)
12. januar 2018. u 17.10
Svakom iole pametnom coveku je jasno šta se desava kada Kapitalisti rese da „pomognu”, ali evo i strucne analize koja se vise tiče politike ali tu je i ekonomija.
Daj bože da nam Amerika više ne pomaže — plaćali su i „Vojvodinu republiku”
https://www.youtube.com/watch?v=xi0DUH2USxc
CAHJAP
12. januar 2018. u 19.17
Amerika uvek propagira mir dok prosipa bombe i finansira destabilizaciju sve sa ciljem eksploatisanja tudja prirodna bogatstva. Kao i drugim velikim carstvima, doći će kraj i tom carstvu.
baresh
(zanatlija)
12. januar 2018. u 19.36
„U se i u svoje kljuse”, naucite već jednom - zauvek.

„Ko je protiv SAD - loše mu se piše, ako je uz - nema mu spasa”.

Henry Kisinger
dulebg
(posmatrach)
13. januar 2018. u 05.25
Мени се чини да они помогну само себи: да државне пар пређу у приватне џепове, а Срби послуже као таригооз; евентуално нам се накрца још какав дуг.

Нормалну „помоћ” чине новчане дотације „својим” политичарима, странкама, медијима и НВО. То се зове „помоћ демократским процесима” мада није јасно: каква је то демократија, ако ти финансираш једну страну, против осталих? И колико они могу да буду демократични, кад од тебе очекују паре?

Остатак помоћи: изградња или модернизација постоји само у траговима. И решава се тако: што америчка фирма купи од себе по бесне паре некакву половну опрему, коју овде угради или не угради - углавном добије написмено да је инсталисала. И они који раде овде фактуришу 5х веће сатнице од нормалних - а вишак се онда пропере и као кеш врати „помагачу”.

Део хуманитарне помоћи директно је прање пара. Фирма је чак на западу за тај износ ослобођена пореза и такси.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.