Diskusije : Politika

 Komentar
Реинтеграција српских земаља
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
02. januar 2018. u 18.15
По свој прилици трећа деценија 21. века поставиће пред нама задатак поновног обједињавања, реинтеграције, српских земаља.

За то већ данас постоји јасно изражена воља у Србији и Републици Српској. Са даљим јачањем Русије и побољшавањем опште геополитичке ситуације у Евразији - такве тенденције ће сигурно бити све јаче и у Црној Гори. А потенцијална спремност појачаће се и у Македонији и међу мухамеданским живљем у остатку Босне и Херцеговине.

Како ће се по вашем мишљењу решавати тај задатак? Непосредном интеграцијом Републике Српске у Србију и разграничавањем у Босни са мухамеданцима?

Или је боља варијанта свеобухватније интеграције, која би укључила и боснаскке мухамеданце?

Како видите развој ситуације око Црне Горе, Македоније, Косова и Метохије?

Шта са Славонијом, Далмацијом, Банијом, Ликом и Кордуном као српским крајевима (макар су и тренутно расељени)? Да ли је реално поново интегрисати те територије, са или без католичног живља?
Novak
02. januar 2018. u 19.09
Jel kod tebe još praznicno raspoloženje.
Ovde kod nas bas nimalo.
konecenemora
(sofer aviona)
02. januar 2018. u 19.16
Ne verujem da će sve ići tako brzo osim ako po meni najgluplji za politiku baznijachki muslimani ne krenu u samoubilacku avanturu i neki nov rat...mislim da će to i biti najprirodnije pripajanje ...znaci prvo Republika Srpska a onda o jednom trosku KIM i Makedonija...zatim ide SAO KRAJINA i na samom kraju opet sjedinjavanje sa CG koja je šta god izdajnicko rukovodstvo radilo ipak Srpska Sparta!!!
Dovla1
02. januar 2018. u 19.19
Uvek ista prica,sad će naravno oni sto ništa nisu naucili iz istorije da pricaju pricu o Velikoj Srbiji po Seseljevim granicama.
Ta Velika Srbija nije bila realna 1918 kada smo imali mnogo bolje karte u rukama nego danas.
Šta da se zamlacujemo kad nemamo stanovnika da pokrijemo ni mnoge delove Srbije.Šta sa Kosovom kada je tamo još 4-5% Srba a nema odakle da naselimo to Kosovo.Iz Knina,Sarajeva,Like itd su Srbi raseljeni.
Sve veci broj mladih napusta Srbiju i kad udjemo u EU clanstvo tada će još vise da se iseljavaju nasi stanovnici.
I opet jedino rešenje je neka nova Jugoslavija.A ne mora se ni zvati Jugoslavija,nije ime ni važno,ali Velika Srbija nemam nikakve sanse.Jedno su zelje a drugo mogućnosti.
Samo u slučaju da zapadni faktor mnogo oslabi a ruski ojaca u Evropi,onda će doći do slaganja kockica boljih po nas ali i po naše susede.Ta nova Jugoslavija pod ruskim uticajem,biće tu i nešto turskog uticaja na muslimane iz naših krajeva.Mi Srbi sami ili ovi drugi oko nas,ništa mi ne možemo dok je jaka Amerika i Zapad.
Već sam pisao,nemojmo se nadati da će Rusi da mnogo nastete Hrvatima ili nekome drugom iz Jugoslavije a zarad ugadjanja Srbiji.Neće,Rusi su ozbiljni i neće da se zameraju nikome na ovim prostorima.
Dakle ništa mi sami nećemo i ne možemo učiniti za neko ujedinjenje ovih prostora.Samo uz rusku pomoć.
konecenemora
(sofer aviona)
02. januar 2018. u 19.22
Evo ga!Komunisticko gofno i dalje vergla ono slaba Srbija jaka yugoslabija!!!
Dovla1
02. januar 2018. u 19.27
Uz razvoj koji bi bio za nas idealan,da se sve kocke uklope,opet su neke stvari nemoguće.
Makedoniju ni u kom slučaju nećemo moći da pripojimo Srbiji,nijedan njen deo. I oko Kosova su male sanse i ako sa pravne strane smo mi tu u pravu.Kosovo možemo dobiti samo opet u nekoj federaciji kao sto je bila Jugoslavija,ali sada sa velikom autonomijom Siptarima,vecom od one u doba SFRJ.No ja mislim da na zalost Kosovo neće naše biti u ovom veku,ni uz pomoć Rusa.
Crna Gora,opet samo u nekoj federaciji,neće moći kao 1918.
Republika Srpska,tu su realne sanse za pripajanje ili cvrst savez.
Na Sarajevo,Knin,Vukovar,Liku,Dalmaciju,na to mora da zaboravimo sve i da nas Rusi mnogo vole i da nam mnogo pomognu.Dakle od nekog novog stvaranja Republike Srpske Krajine nema ništa.
Zapadni faktor i ako bi mnogo oslabio,on će opet biti dovoljno jak da nam neke stvari blokira,makar urgirajuci kod Rusa.Desice nam se nešto slično kao kada smo uzeli Skadar pa su nas najurili iz tog grada.Ili kada smo uzeli Trst.
Nasa najveca nada i ono sto treba da nam bude okosnica,ideja vodilja,to je da oslabi ovde zapadni uticaj i da ne mogu vise da nas pljackaju.Onda je potrebna samo dobra vlast,vezana za Rusiju i nezapadne zemlje,i jacanjem ekonomije zadrzacemo mlade,pocecemo da uvecavamo broj stanovnika.Niste veliko ne možemo napraviti za 10 godina,ali moramo da razvijemo strategiju na duge staze.
konecenemora
(sofer aviona)
02. januar 2018. u 19.45
Glupa komunjara bi da opet pravi yugoslaviju i to na koju će uticaj da ima i turska!!!
Sve treba uraditi suprotno od njegovog baljezganja...
Cinjenica je da mi sami ne možemo da sprovedemo ako nam veliki ne dopuste...ali ako bi oni pogledali malo u stranu...sve bi se ocas sredilo...i to moguće i bez rata!!
Aktiviranjem sporazuma Z4 i rezolucije 1244 bi politicki dobili ono sto bi podupreli politickom,ekonomskom i na kraju vojnom snagom...
Zato je potrebno PO SVAKU CENU IZBECI DA SE VELIKI KONFRONTIRAJU BAS KOD NAS!!!
Po svaku cenu izgraditi kako-tako dobre odnose sa Amerikom i prvenstveno Francuskom jer je to najlakse ...iskoristiti to što su ustaše momentalno sa SVIMA u zavadi...a naklonost i sve vise mi se čini BEZREZERVNU PODRSKU BRATSKE RUSIJE već imamo...onaj ko u ovom trenutku želi da se odrekne „zapada” ili je debil ili izdajnik...
D-Man
(Analyst)
03. januar 2018. u 00.04
Ми смо шансу пропустили током деведесетих. Срећом па је опстала Република Српска што даје неку наду да би се једног дана Србија и РС могле удружити али не верујем да ће се то моћи постићи у миру већ у неком новом рату.

Од Македоније и Црне Горе нема никакве наде да би могло до дође до зближавања и уједињавања са Србијом. Те две државе су препуне шиптара и муслимана који ће увек вући што даље од Србије.

РСК је, на жалост, изгубљена заувек. То је наша највећа срамота! Тамо више нема српског народа а без народа се не може ничем надати.

КиМ ће се евентуално вратити ратним путем а то ће се вероватно десити када се буде решавало и питање Републике Српске.

Ми сада за рат нисмо ни способни ни спремни али је могуће да будемо увучени у неки већи рат и да опет будемо на страни победника као и у два светска рата па да на основу тога добијемо и РС те вратимо КиМ. То је највише чему се можемо надати и то само ратним путем, на жалост.
Dovla1
03. januar 2018. u 02.45
D-Man
(Analyst

Nismo propustili sansu 90-ih jer je nismo ni imali.Nije se tada moglo vise uraditi.Milosevic je uradio maksimalno koliko je mogao jer Rusija nam tada nije mogla pomoći a nije imao ko drugi.Ostali narodi iz Jugoslavije su imali podrsku Zapada, zbog toga su Srbi najlosije prošli.Milosevic je najbolje iskoristio snagu Srbije koju je vukla iz Jugoslavije.Danasnja Srbija je mnogo slabija od Srbije iz vremena 1992.
Oko ostalog sto si napisao manje-vise se slazemo.
Velika Srbija je velika glupost jer je nemoguća i nerealna.Bila je nerealna još 1918 a tek danas je to cista utopija.Ja bih voleo da je to ostvarivo ali nije.
Zamislimo samo te granice,kako Seselj propagira,pa u takvoj Srbiji bi bar 40% stanovnika ako ne i vise bilo nesrpske nacionalnosti.To bi bio raj za razne srpske neprijatelje sa strane da stalno poturaju neke bune,nemire i probleme.U toj Srbiji bi imali mnogo Albanaca,pa muslimana,pa Makedonce koji bar 90% su protiv toga da budu deo Srbije,pa deo Crnogoraca,Madjari itd.
Takva Srbija bi imala oko 15 miliona stanovnika,a od toga bi Srbiju mrzelo bar 6-7 miliona.
Za Srbe i Srbiju su neke mogućnosti davno izgubljene,još od 19. veka,pa posle u 20. veku i sve do danas.
Samo kreten može verovati da Srbija sa zapadnim zemljama može graditi neko prijateljstvo u kome bi mi imali neke koristi.
Pa sklonili smo Milosevica komunjaru po zelji Zapada. I šta smo za to dobili? Dobili smo da nam je Amerika oduzela Kosovo 2008 godine,da nam prette da će uzeti i Vojvodinu, Sandzak.
Zapad nam nikad nije bio prijatelj već samo neprijatelj.
Samo su glumili prijateljstvo onda kada smo bili jaki i na strani pobednika kao 1918 i 1945.I tada bi nas sve unistili samo da su mogli,ali nisu mogli jer smo bili na strani pobednika i Rusija uz nas.
Evo sada smo prijatelji sa Zapadom,pa vidimo da propadamo ubrzano.
Šta znaci prijatelj sa Zapadom? Nema tu partnerstva,nema tu ravnopravnog odnosa.Tu je samo ono da moramo izvrsavati njihova naredjenja koja su na nasu stetu.Pa ne može Zapad biti prijatelj nama kada su već prijatelji Siptarima i drugim našim neprijateljima.
Taj Zapad je pomogao da se protera 300 hiljada Srba iz Hrvatske,da se oteraju Srbi iz Sarajeva,da se separatise Crna Gora.Taj Zapad nam je oteo Kosovo.Taj Zapad unistava i pravoslavnu Makedoniju.
bezdomni
(maestro)
03. januar 2018. u 03.01
Sa daljnim jacanjem Rusije...
Procitas ovo i ne moras dalje citati.
Koje crno jacanje tetka Nata im gomila trupe na granicama a i gologuzija ukrajinska preti sve vise.
Sam si napisao da im je ekonomija u q...
bezdomni
(maestro)
03. januar 2018. u 03.02
Ispucali su rezervne fondove sada im sledi ekonomska kriza i neredi.
rizling
03. januar 2018. u 03.20

Nino, ti pišes radi održavanja u zivot ove diskusije ili zezas?

Kakva pomisao na jacanju našeg integriteta , moras poznavati politicko stanje u okruzenju, evropi i svetu.
A imati jak politicki državni vrh. Sa velikim strucnjacimam. A dali je to kod nas?

Ministar spoljnih poslova, nezna ni jedan strani jezik. Po ambasadama svi preko neke veze.
Onomad vlast se zali , da po nekoliko godina naše ambasadore i ostale polovina zemalja ne prima na neku konsultaciju. Kao i mi ćemo preduzeti neke kontra mere:)))))

A mi nemamo nekog velikog zastitnika od velikih sila da brani , neki svoj LICNIi interes u nasoj zemlji.

U politici nema ljubav ni priateljstvo, nego samo interes. Bili to Rusi, Kinezi i Ameri.

A po gotovo sto smo mi siromasna zemlja bez prirodnih bogastava.

Davanjem bombastih izjava, to je radi zezanja .
kupressrpski
(vozac)
03. januar 2018. u 04.00
evo vidimo da bi komunjare ponovo preko srpski ledja da ozive komunizam... kao sto je i sljobo mislio da sacuva komunizam bar i u nekoj krnjoj jugi... bas je komunjare zabolila neka stvar za srbima ...da su naše komunjare u kosu radile nebi pomagali preko svoji krtica franju skrivenog ustašu nego bi gurali njegovog protiv kandidata ustašu ...e onda je taj franjo navuko naše komunjare da prebace rat iz hr u bih sto je bila najveca greška e oni su mislili sad ćemo pobiti malo hrvata malo muja malo srba... a onda će obični narod da kaže i digne se kuka i motika i kažu ma ne možemo mi bez partizana ali su se malo zafrkali i tada srbi gube rat ..banjaluka je već pala samo se ceka ulazak ustaške i balijske vojske ...i nasi ljudi u americi kopaju i danju i nocu i uspevaju... tudjman dobija naredjenje da ne moze da udje u bl to je istina koju treba da zna svaki srbin...vucic sada ne može na dve stolice dugo... mora da se odluci ja lično mislim da je po hitnom postupku... uspostavljanje monarhije ...i ulazak u nato samim tim sto bi se ulazakom u nato zacementiro polozaj rs u bih ...na kosovu bi se moglo ponuditi sipcima priznanje i podjela na 51%-49% something like that ...ili formiranje srpske autonomije bez priznanja... uz to bi resavanjem ovi mali granicni problema sa komsama... bilo pogurano izlaz na more na ovom djelu hr i cg... mislim da je to što bi izgurali sa amerima ...ali moramo se kao sto rece 100% odreci komunizma... a sa rusima i putkom sve je na klimavim nogama i naročito ako je sa našim komunjarama u koaliciji..
mala-Sirena
(~ ~)
03. januar 2018. u 08.55

„Istine koje najmanje želimo čuti jesu one koje bi nam najviše koristile da ih znamo”

baresh
(zanatlija)
03. januar 2018. u 10.08
„Glupa komunjara bi da opet pravi yugoslaviju i to na koju će uticaj da ima i turska!!!”

Ma jok bre, i nadalje je u istoj koja nikako da izadje iz tintare.
p.s. a za utehu nije sam-a - pa nek se i dalje samozadovoljavaju...
dulebg
(posmatrach)
03. januar 2018. u 10.13
Не могу Базнијаци д акрену у самоубилаћки рат - док постоје супротстављене светске силе: да је једна, па и да поверују, ал већ кд их је више - нису ни они блесави.

Ја бих најсрећнији био да им се да Западна Босна и Херцеговина и да се ту сместе и наши домаћи Базнијаци. Могу да буду са нама у истој држави ЕАУ, али да се нацрта шта је чије, па да се посећујемо.
dulebg
(posmatrach)
03. januar 2018. u 10.15
Смешна је била „реинтеграција” Хрватске: чланице УН признале су Хрватску, која је основана 1991, на територијама које никад пре није контролисала. Затим је НАТО помогао да Хрватска и окупира те своје „будуће територије”.
Dovla1Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Dovla1
03. januar 2018. u 11.09
Americki dupelisci sa ovog foruma stalno Jugoslaviju dovode u vezu sa Titom i komunistima.
Toliko su jadni da su zaboravili da prvu Jugoslaviju nisu stvorile komunjare nego Karadjordjevici.
Ja nisam napisao da ta nova zajednica na našim prostorima treba da bude komunisticka.
Pišem ono sto je realno a ne sto su nečiji snovi.
Najgori srpski vladar,ma ko to bio do sada,taj je zlatan kad vidim olos sa ovog foruma,kad vidim tu stoku bezrepu.
Pa zamislite samo ako bi neko dao vlast ovoj dvojici vozaca, dr Stevanu,keseru ili baresu.Ta vlast bi bila pakao u odnosu na najgoreg srpskog vladara koji je već vladao.
konecenemora
(sofer aviona)
03. januar 2018. u 11.36
Takvima pod mojom vlascu ne bi bilo lako to je sigurno.
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
03. januar 2018. u 11.39
Sabane Jugoslaviju su napravili Ameri i njihovi masoni. Vilson i ekipa. Ti lizes njihovu bulju. Covek je napravio njihove federalne rezerve, porez na prihod i Jugoslaviju.
Dovla1
03. januar 2018. u 11.53
„Sabane Jugoslaviju su napravili Ameri i njihovi masoni.”

Ajde, to ti rekao Cercil na samrti,onako na uvo u poverenju.
To je spinovanje koje prenose zapadni mediji,naravno sa jasnim ciljem.
Sa ciljem da omalovaže nas narod i krv koju je srpski narod polozio za obe Jugoslavije.
Kao i one bajke da je Mihajlo Pupin sredio da granice prve Jugoslavije budu po nas povoljne jer eto Pupin je sa Ruzveltom bio na
„ko te shisa”.
Kako da ne,prica za maloumne kretene.
Prvu Jugoslaviju su stvorili srpski junaci,srpski seljak sa Cera,Kolubare,sa Kajmakcalana.Samo junacka borba i uspesi srpske vojske omogućili su da nasa granica ide od Makedonije do Slovenije.
Nije tu Jugoslaviju stvorio niko sa Zapada,jer da su se oni pitali,ta prva Jugoslavija ne da ne bi postojala već bi Srbija 1918 bila onolikao koliko može da se baci pogled sa Avale,ali samo juznije jer preko Save ne bi moglo.Tacnije ,Zapad bi nama dao državu koliku je dao Nedicu 1941.
A posto su nam danas Ameri veliki prijatelji,jer smo odbacili komunizam,e sada ti nasi zapadni prijatelji su sve blizi tom idealu da nam Srbija bude kao Beogradski pasaluk.
baresh
(zanatlija)
03. januar 2018. u 12.52
„Pa zamislite samo ako bi neko dao vlast ovoj dvojici vozaca, dr Stevanu,keseru ili baresu.”

Pa neće da može - druže Dovla,

Nema tu neko, kao kod komunjara koji su dobili vlast na tačni od
onih kojem su bili podguzne muHe. To nije bila narodna,već podanicka
vlast koja je trajala - taman toliko dok nije presusilo korito.

p.s. samo ti i dalje zamišljaj; šta bi bilo - kad bi bilo?...

geriatrikus
(zvakac karamela)
03. januar 2018. u 14.53
Na liniju, državotvorci! Zauzmite jedno
50% Hrvatske, pa u pregovorima sacuvajte i dobijte autonomiju na bar 25%. Pljunite lakomim hrvatskim zemoposljednicima lovu i kupite njihovu zemlju...onda na Kosovo, pa
i tamo slično. Pa neka svaki Srbin odvoji jedno desetak hiljada evrica da turimo u dzep kakvom guzonji u Vasingtonu, pa i da nas Bog pogleda...ovako dzaba trud ovih naših genijalnih logisticara.
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
03. januar 2018. u 15.17
Odakle komunjarama pare? Nema njih ker za šta da ugrize sve im procerdao Stari. SFRJ je bila toliko trula da je nje spasao ni novac koji je upumpao Zapad i koji sada vracamo. Rvatska je dospela na drugo mesto u EU po siromastvu. Dug 46 mEleardi Jura.
Dovla1
03. januar 2018. u 15.41
MarkizDeNoviSad

Šta lupetas? Ko je napravio toliki dug Hrvatske od 47 milijardi?
Pa nije moj djed ili Jugoslavija.Taj dug je napravila samostalna hrvatska država posle 1992, nije im to napravio Tito.Ceo dug cele Jugoslavije nikad nije isao preko 20 milijardi.

A što se tiče ovog jadnika sto misli da nešto možemo kupiti miteci americke politicare,od toga nema ništa,to su opet samo bajke.
Amerika samo uzima i ništa ne daje.Zayebali su oni i Siptare ali to Sipci ne vide kao sto neki kod nas ne vide da je Amerika pokrala i nas.
Amerika ne krade samo nekoliko zemalja koje su takođe lopovske i bliski saveznici.To su na prvom mestu Izrael i Britanija,onda posle njih Nemacka i Francuska.
Sto bi Amerika uzimala od nas neki mito pa da nam učini nešto zauzvrat kada im se mnogo vise isplati da samo uzimaju a da ništa ne daju.
Zapad nije upumpao nikakav novac u Jugoslaviju,posebno ne bi to radili u jednoj komunistickoj zemlji.Zapad nigde ne upumpava novac.Oni mogu negde da zamazu oci da uloze jednu milijardu ali će izvuci sto milijardi.Ko dobije jedan dolara sa Zapada,krv će propisati zbog tog dolara.
U doba Jugoslavije nismo dobijali nikakve donacije,na primer vozila hitne pomoći je kupovala nasa država.Danas po Srbiji se shepure ta vozila na kojima piše da su donacija EU. Ozbiljna država ne prima takve donacije,ali to kreteni sa ovog foruma ne mogu da shvate.Čak ne znaju ni onu americku poslovicu da ne postoji besplatan rucak.
To vozilo hitne pomoći koje nam pokloni EU,znajte da je neko sa Zapada na tom vozilu zaradio trostruko i to izvlaceci pare iz Srbije.
Donacije služe za kretene kiao Stevan,keser,ova dva vozaca,da veruju kako nam je Zapad prijatelj,kako nas pomazu i vole.
Svaki dan možemo cuti laži od zapadnih ambasadora kako su oni mnogo vise novca ulozili u Srbiju od recimo Rusije.Bolje da nisu,ta njihova ulaganja su pokrica za pljacku i robovlasnistvo koje ovde sprovode.
geriatrikus
(zvakac karamela)
03. januar 2018. u 16.06
„Zayebali su oni i Siptare ali to Sipci ne vide... ”
Jes, Koco i Kardelj isto misli: mi Srbi se pravimo naivni, Kosovo je srpsko, Srbija ima apsolutnu
kontrolu nad njim, Alnbanci to ne vide...
Poslije sljedeceg kongresa KPJ sve će se i zvanicno objaviti.
A onda akcija, po akcija, pruga po pruga, „koraci tutnje u nama” i svijetla
buducnost je tu.
baresh
(zanatlija)
03. januar 2018. u 17.36
„Ko dobije jedan dolara sa Zapada,krv će propisati zbog tog dolara.”

Naravno, u to smo se uverili - i te kako. Imali su jeftinu radnu snagu
i s` time proizvode za bagatelu. Pa kad im se vise nije isplatilo i
pronasli još jeftinije na dalekom istoku,otkacili nas ko 13-o prase.

Novak
03. januar 2018. u 17.53
1980 20M$ tadasnjih=40M$ danasnjih
jedino je cena rada na Balkanu ostala ista sa mnogo
vise nezaposlenih a dug sestorice nezavisnih peterostruk.
geriatrikus
(zvakac karamela)
04. januar 2018. u 00.59
Ovo se nije ucilo na kursu u Kumrovcu:
Albanac u NYC organizuje veceru za 100 zvanica gdje je stolica $2700 za Hilari Klinton kao znak zahvalnosti šta su Klintonovi uradili za Kosovo.
Ovo je samo jedan primjer, a raspitajte se ko je Klintonovima kupio kucu u NY, ko im je prvi komsija...

„The private shindig at the sprawling 15,000-square-foot mansion in tony Todt Hill is being put on by the home's new owner Sal Rusi and features a photo reception for about 100 invited guests, the host told the Daily News.
”She's helped a lot in the Albanian community,„ Rusi, 59, said. ”My parents thought we had to do something, and I did it. I'm happy to help her and the community.„”
Dovla1
04. januar 2018. u 01.45
geriatrikus
(zvakac karamela

Ti si samo još jedan od onih koji misle da se Srbija jeste uvukla u dupe svojim neprijateljima sa Zapada,ali ipak ne dovoljno.Mislis da se treba uvucu u bulju tako duboko da ništa ne ostane.
Ocigledno da ne znaš šta je zivot,šta su ljudi od kada je sveta i veka.Ne znaš kako funkcionisu interesi.
Nije Amerika odvojila Kosovo da bi učinila uslugu Siptarima,da bi ugodili Albancima.Amerika je to učinila radi svog interesa,radi interesa Zapada.Iz istih razloga kada Britanija nije dala da Srbi zadrže Skadar.
Zapad zna da u obracunu sa Rusijom uvek se vise može osloniti na Albance i druge muslimane Balkana,na slovenske katolike,nego na pravoslavne Srbe.Zapad je naucio lekciju iz istorije za razliku od tebe i sličnih.Zapad vuce poteze logicne,u svom interesu,za razliku od takvih kao ti.
Samo se zapitaj zašto 1941 Nemci salju Hrvate i recimo Rumune na SSSR a ne salju Srbe. Srbe ne salju jer znaju da će Srbin prvom prilikom gledati da pobegne,da ne puca na bracu Ruse.
Zapad vrlo dobro zna ko su im prijatelji a ko neprijatelji za razliku od tebe.
Srbija je posle 2000 god do danas debelo polizala dupe Zapadu,a šta smo dobili zauzvrat? Ništa,dobili smo da su nam oteli Kosovo 2008.da nas kradu.U UN su pokusali i da Srbe proglase za genocidni narod zbog Bosne.I to su pokusali bas Britanija i Amerika,uz pomoć drugih zapadnih zemalja.To je sprečeno samo zahvaljujuci Rusiji.
Eto dao je Vucic milionce dolara u kampanji Hilari Klinton.Pa šta je Srbija od toga videla koristi? Isto bi bilo da je dao i Trampu.

Lorka
(поета)
04. januar 2018. u 03.02
'Људи се лепе на паре ко муве на лепак'.
Након 1945. године - нико није желео да буде Немац.
Кад се Немачка обогатила, негде после 70-их година, сви би радо да постану Немци. Деведесетих, Хрватска пева 'Данке Дојчланд' и једва чека да постане немачка провинција. Пред деведесете године, нисам чуо муслимана, Хрвата, Црногорца, Србина - да није спреман за шаку марака да се германизује.

Шта мислите, шта би се десило кад би Србија била економска сила у којој су плате 3000 евра, социјална помоћ 1000 евра, а потражња за радницима толика да се морају увозити у енормним бројевима?

Па и Немци би се отимали да постану Срби, а камо ли ови који то некад и јесу били. Сетили би се они својих славских икона и потражили би их на прашњавим таванима.

Свет се више не осваја ратом него економијом. Додуше, то за Америку важи само делимично. Америка је једина сила која се још увек ослања на рат као средство освајања других територија, али у комбинацији са новцем, наравно.
rizling
04. januar 2018. u 06.11


ЛОРКА поет,

Ti živis na kojoj planet i???

Daj napisi nešto ako ZNaš, koliko je kredibilan, ovaj clanak. Naravno biće bolje ako živis u MATICI. Jer iz novina nije isto?

http://pescanik.net/klinicka-slika-top-lista-agonije/
keramicar
(mrgud koji sedi)
04. januar 2018. u 11.02
rizling,

nadam se da se ne ljutis sto ću ja odgovoriti umesto Lorke.

sve navedeno u tekstu koji si postavio u vidu smernice (linka) je istinito, ali se odnosi samo na stvari koje se desavaju na nivou državne vlasti.
takođe postoje stvari koje se namecu od istih prozvanih u tekstu, a koje direkno pogadja najsiri sloj stanovnistva u srbiji.

autor teksta je samo „nagrebao povrsinu” desavanjima u srbiji.

pozdrav
Dovla1
04. januar 2018. u 11.13
„Шта мислите, шта би се десило кад би Србија била економска сила у којој су плате 3000 евра, социјална помоћ 1000 евра, а потражња за радницима толика да се морају увозити у енормним бројевима? ”

Lorka misli da je otkrio toplu vodu.Pa znam ja odavno da vecina ljudi voli Zapad ne sto je lep već sto ima najviše para.
Nego glavno pitanje je zašto Srbija nema tu platu ili bar priblizno,zašto nismo ekonomski jaki kao Austrija ili Svedska.
Naravno da će Lorka i ekipa da za sve okrive Tita.Eto komunjare su krive sto Srbija danas nema bar 50 miliona ljudi,sto nemamo standard kao Belgija.
Kao sto lepu ženu ne može svako da ima,tako ne može ni veliki standard da ima svaka država na svetu.Može samo jedan mali broj,jer upravo oni koji su bogati to bogatstvo i imaju preko ledja siromasnih zemalja.To je prosta logika.Da bi neko postao milioner,on mora da uzme puno para od onih koji jedva imaju za zivot.Tako i u svetu,pa ne može od 7,4 milijarde stanovniak svako da bude milioner ili milijarder.Može biti onako kako i jeste,da recimo ima 50 milijardera,i možda nekoliko stotina milionera.Ostalih 99,9% je boranija koja radi za milionere i milijardere.
Tako je i sa državama.Amerika drzi pod kontrolom oko 200 država.Od toga broja jedva njih desetak ima dobar standard, to je 5%.Još njih 20 ima osrednji,a ostala ogromna vecina su beda.
Amerika drzi pod svojom kontrolom i države gde ljudi rade ceo dan za 2 dolara,gde se umire od gladi.A nasi geaci vide americku vojsku u Nemackoj i misle da svaka americka saveznica ima standard kao Nemacka.Kako da ne.

baresh
(zanatlija)
04. januar 2018. u 11.14
„Свет се више не осваја ратом него економијом.”

To su upravo Nemci iskusili i naucili u oba svetska rata - konacno.
Dovla1
04. januar 2018. u 11.18
Što se tiče Pescanika,jedan govnarski medij pod kontrolom Sorosa,Cede Jovanovic i likova kao Sonja Biserko.
Nije mi namera da branim Vucica,ne bih ni hteo a ni mogao da ga odbranim.Nego se samo pitam,sto taj pescanik nije,a nije,isto ovako pisao za prošlu vlast.Kao da prošla vlast nije imala afera,laganja,obecavanja,korupcije i propalih investicija.Zar smo svi mi tako zaboravni da se ne secamo Dinkica koji obeca po 1000 evra svima,pa ovo pa ono obecase.
rizling
04. januar 2018. u 12.12



-1
Dovla1
04. januar 2018. u 11.13

. ********
Naravno da će Lorka i ekipa da za sve okrive Tita.

************

Iimas pravo na tvoj pogled, kao i svi mi ostali.

To što se sada desava u nasem drustvu, korupcija mito, zaposljavanje preko veze. Ništa nije novo. Bilo je pod Titom još gore pod Milosevicem. Sada se to samo Nastavlja.

Skoro svi ste citali od NUSICA G Ministarku, Dr i Ostalo. Kao i od Petra Kocica.

Stanje našeg drustva MENTALITET je još tada bilo opisan? Bez podrske SOROSA i drugih. Još se nije Tito niti Sloba pojavio.

Sada sto čitamo u ovom vremenu su samo drugi PISCI ? I prica se nastavlja??????

dulebg
(posmatrach)
05. januar 2018. u 16.14
Све на Косову воде Амери и Енглези, најјачи Шиптар је ту само да виче „разумем!”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.