Diskusije : Politika

 Komentar
Милион ипо мртвих у Ираку
dulebg
(posmatrach)
02. januar 2018. u 15.33
http://www.justforeignpolicy.org/iraq

Сајт тврди да је само током напада на Ирак (дакле за 18 дана?) убијено 600 хиљада људи. То је цифра готово несхватљива као 8 Хирошима, као годину дана бомбардовања Немачке??!

Оно што је прећено Београду - масивна бомбардовања главних градова - тамо је ИСПРОБАНО. Истичем ову реч, јер вашингтонске јастребове је страшно сврбела војна снага и моћ: хтели су негде да је испробају и да остатку света демонстрирају своју правду. Ирак (Садам) је конкретно био крив: јер је хтео да продаје нафту за Евре, и није хтео да је поклони америчким компанијама - него да финансира живот свог народа.

Током бомбардовања коришћене су бомбе које су се забијале до 20 и 50м у склоништа и тамо развијале температуру од 5000°С, тако да су од жртава остајале само сенке на зиду: један погодак - 1500 мртвих, све мајки са децом!

Не чуди да се Ирак предао 19-тог дана, јер су губици били неподношљиви. Но они ће се наставити, тако да их је данас милион ипо.

И шта хоћу да закључим: нас су од таквог бомбардовања спасиле 2 ствари - сувише смо близу Европе, ипак би се дигла јавност, и друго - нису били начисто са реакцијом руске дубоке државе: јес она успавана, ал ко зна који шок је могао да је разбуди?
Laci_74
(Jugosloven)
02. januar 2018. u 15.44
Srećom medo se razbudio.
dulebg
(posmatrach)
02. januar 2018. u 16.12
Да, разбудило га бомбардовање Србије. Не знаш јел су се наши инатили како би изазвали буђење, или су нам Амери лупали заушке - да понизе Рујке?

Черномирдин и Ахтисари дошли су уствари са 2 понуде: или да се предаш, или креће масивно бомбардовање. Мени је до тада итекако било јасно: да бомбардовање становништва још није кренуло - у Бг, НС, Панчеву практично ниси имао цивилну жртву, а то онда још није рат.
konecenemora
(sofer aviona)
02. januar 2018. u 17.00
35 milijardi doloresa dala je Amerika Pakistancima u zadnjih nekoliko godina i ti sad ocekujes da pomazu stoku na vlasti u Iranu...i oce ovi nije da neće ali pomoći vise NEćE BITI!!
Po stoti put ponavljam da će Amerika i Rusija da podele istok kao deca napolitanku...već to cine...usputne žrtve nisu bitne ni jednima ni drugima...svi oni koji su naseli na pricu da će islam zavladati svetom a kamile setati evropom biće na kraju balade teško razocarani...a među njima je i nasa komunisticka stoka koja još uvek pojma nema šta se desava...
dulebg
(posmatrach)
02. januar 2018. u 18.08
Освести се мало: Амери кад ти дају паре, пошаљу неког свог да их преузме и врати у Америку. Па зар би Пакистан толико заебаво америчку силу у Авганистану (помажући Талибане), и Амери бомбардовали Пакистан - да су баш у љубави?

Како помажу Египат: послали им 3000 ислужених Абрамса, могу да кажу „$300млрд”?
konecenemora
(sofer aviona)
02. januar 2018. u 19.00
Mislim da su Srbi najzarazeniji narod na svetu americkom propagandom...ali onom podlom,razmazenom,klintonovskom...

Alo bre oni su stvarali svet po svojoj meri i to se polako krivi i od toga nema ni mojega...ovaj obama je nio americki cvetko gorbacov,zato su i uzeli njega kao poslednjeg od te i za tu politiku...

Rusi su nasli potom „pijanog” Jelcina a ameri ovog „cirkuzanta” i „shoumena” sa drecavim kravatama i frizom iz 1969 godine!!!

Trazi se formula da Ameri ozdrave a da qrcem ne mrdnu i da svoja debela dopeta ne oznoje...naravno da će ukinuti sva moguća sredstva koja su bilo kome i bilo zasta davali a da će uz to pritegnuti sve koje stite ili „stite” a kojima preleva tu prvo racunaj na nemacku i japan...a da ne pricamo o arabiji,kuvajtu i emiratima...Rusi će zauzvrat dobiti zasticen meki trbuh u Ukrajini,Crnom moru,Siriji,čitavom Kavkazju,trgovinu sa Turskom i Egiptom,starateljstvo nad Iranom i Severnom Korejom...pojacace se odnosi sa Kinom i Indijom...Amerikanci će cuvati svet od pakistanskog a Rusi od severnokorejskog atomskog naoruzanja...

Prosto...a Srbi ...pa verovatno će proteci još mnogo vode dok se mi ne opasuljimo i neshvatimo da možda nikom al nikom pored Izraela ne koristi slabljenje islama kao Srbiji!!!
Pa nije onaj na sudjenju u Londonu posle Jevreja proglasio nas kao najvece neprijatelje islama...samo za razliku od Jevreja koji su to svesno...mi pojma nemamo o cemu se radi!!!
Werba
(N/A)
02. januar 2018. u 22.49
Laci_74
(Jugosloven)02. januar 2018. u 15.44Srećom medo se razbudio.
========
„Srećom”(uslovno receno) imali su Sljokcu na vlasti, kako bi im se desio Vladimir Putin.

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
03. januar 2018. u 02.52
zašto ova seljacina piše ovde? nisu im poslali abramse no fabriku za sklapanje i delove. kad su poceli da delju muslimansku bracu obustavili su isporuke. samo siri gluposti.
Werba
(N/A)
03. januar 2018. u 04.57
dulebg
(posmatrach)02. januar 2018. u 16.12Да, разбудило га бомбардовање Србије. Не знаш јел су се наши инатили како би изазвали буђење, или су нам Амери лупали заушке - да понизе Рујке?
=======
Islo se na paket, da ponize Ruse, a pre svega da otmu KIM, predaju ga
Dzvaljama na upravu, kako bi izgradili novu nato bazu u evropi.
To je uradjeno prevashodno zbog nemackog ne potpisivanja novog ugovora, gde se radilo o delu americke nato baze na tlu nemacke.
Ustvari nemci su tražili za jednu od tih baza 200 miliona dolaresa za god. dana, ameri su odbili i sada imaju bazu dzabaka na srpskoj teritoriji.

Izjava predsednika Milosevica u samo predvecerje americkog bombardovanja Srbije. Na pitanje novinara, da li će Rusi pomoći Srbiji
u slučaju nato agresije, rekao je:

'Ako nam Rusi budu pomogli odbranicemo se lakse, ako nam ne budu pomogli, odbranicemo se ali teze'!

Šta je predhodilo takovom odgovoru predsednika Milosevica?
Naravno znao je da od Ruske pomoći neće biti ništa, iz DVA razloga:

Rusi su i sami bili u teskoj situaciji po svim pitanjima,(mada bi se o vojnoj pomoći Srbiji moglo i diskutovati, zbog jedne predhodne izjave Lelcinja, kako bi trebalo naći modus da se pomogne Srbima) a drugi možda i glavni, zašto sto je izostala vojna pomov Srbiji, je ta, sto je Milosevic pogresio i podrzao Ruckoja i drustvo,- a ne njega, koji je pobedio.
Tada je rek'o.. otkačite Srbe!.. i to je to.
Lupetanja, da smo tako dugo odolevali Nato paktu, da bi Rusi dobili na vremenu za opravak, mogu da proizadju samo iz supljih tintara, poreklom sa licko-hercegovackog okruga,..iz onog tamo pogolemog krsa...






dulebg
(posmatrach)
03. januar 2018. u 10.20
Обожавам овакве паметњаковиће, којима „личко-херцеговачки крш” замењује ратне карте и статистике. Бол те рацко - пљунеш по кршу, којег ни из авиона ниси видео - и већ си архи-стратег! Што би сад објашњавао необјашњиво, па јел не?
Starac_Foco
(--)
03. januar 2018. u 15.22
Meni se nešto javlja da su licko-hercegovacke tintare generalno upotrebljivije i vispernije nego one iz Vojvodine ili Sumadije npr. Jer to je prirodna selekcija - u oskudici prezivljavaju samo najbolji.
Jocko4
(observer)
03. januar 2018. u 23.06
Јељцин је претходно, наводно, имао неки усмени договор са Клинтоном, да неће бити напада на СРЈ. Као и обично, усмени договори нису били никаква препрека Америци за спровођење својих планова. Тако се Русија нашла затечена.

Черномирдин је настојао да убеди Милошевића и на крају је повукао чаршав са стола (за којим су седели) и срушио све на под, а онда љутито питао Милошевића: „Јел' схваташ да ће овако да изгледа Србија ?” Милошевић је тек тада попустио.

Кад је Генерал Ивашов стигао у Приштину, убрзо му је стигао позив од Јељцина, који га је питао: „Јел' хоћеш да имамо нуклеарни рат ?”

Врло је вероватно да Русија тада не би могла да помогне СР Југославији, јер би морала да уђе у рат, који би се претворио у Трећи Светски Рат. С друге стране, СРЈ је већ била на граници издржљивости, а разарања и људски губици би прогресивно расли.

Претпоставка да би се због даље агресије на СРЈ побунила светска јавност је на климавим основама, јер се део јавности (чак и у земљама чланицама НАТО-а) већ био побунио, а бомбардовање се ипак наставило и појачавало. Слична претпоставка је да би наставак агресије на СРЈ довео до расцепа у НАТО-у имала је смисла, али ни од тога не би било користи, јер би на крају агресију наставиле Америка, Британија, вероватно Француска и можда још пар других земаља. (А нама је била довољна и сама Америка).



 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.