Diskusije : Politika

 Komentar
Oвај форум је идеалан
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
01. januar 2018. u 16.52
Још мало па ће бити две деценије како - са краћим и дужим паузама - учествујем на овом форуму.

По мојем мишљењу - он је идеалан и не могу да замислим шта би требало да се уради да буде још бољи.

Ипак, многи дискутанти се непрестано жале на друге дискутанте и на сам форум. Да кренемо редом и претресемо њихове примедбе.

1. НИКО ВИШЕ НЕ ЧИТА ОВЕ ДИСКУСИЈЕ

Није тачно. Лако могу доказати да више десетина људи редовно, а више ститина повремено посећује форум. Већина чита, мањи део пише - то је тако на сваком добром форуму.

Наравно, било је време када је учествовало на стотине људи, када се писало на десетине и стотине тема сваки дан, а на поједине теме је било и по више стотина реплика.

То су била времена жестоких вербалних дуела и окршаја, а био је и неки осећај заједништва јер је нас много проводило овде много времена - ако не сваког дана, а оно сваке недеље.

Млљђе генерације су отишле на Фејсбук и друге платформе, а овај број који је остао сасвим је довољан за плодотворну дискусију. И не одлази нам више толико времена на дискусије.

2. КВАЛИТЕТ ДИСКУСИЈА ЈЕ МИЗЕРАН

Ни то није тачно. Има пуно тема и чланака који заиста немају никакву вредност, али зато има редовно и врло добрих и дубоких мисли.

На форуму можда не сазнајемо нове чињенице, али добијамо у току година доста нових идеја, питања која нас заинтересују и на која почињемо самостално да тражимо одговоре, чујемо по неку мисао која нам западне у душу и наводи на дубље размишљње. Корист може бити велика - ономе ко уме да је пронађе.

3. КВАЛИТЕТ ДИСКУТАНАТА ЈЕ МИЗЕРАН

Исто погрешно. Форум окупља велики број паметних и замиљвих људи о којх има шта да се чује. Углавном, делимо слична искуства и интересовања и имамо са ким да поделимо сопствене мисли и дилеме.

Лично сам упознао ван интернета неколико дискутаната - све одлични људи. Позитиван утисак са интернета је у реалности увек још позитивнији.

4. ДИСКУТАНТИ СУ НЕКУЛТУРНИ

Многи се узбуђују због увреда написаних на форуму и сами се упуштају у обратно вређање и псовање, а на крају остану уморни, озлобљени, празни.

Заборављају да од тога постоји суперефикасан лек, који непогрешиво делује откад је интернета и форума: игнорисање. Ако те неко вређа, одговори му - трајним непримећивањем.

Гарантовано функционише.

5. МОДЕРАТОРИ И „БОТОВИ” ЦЕНЗУРИШУ ФОРУМ БРИСАЊЕМ И МИНУСИМА

Напротив! Једно од ретких места где се о свему може говорити отворено и без цензуре која је постала свеприсутна на интернету.

И мени се деси да се потрудим да саставим чланак и чим га објавим . модератор ми га моментално марљиво обрише.

Али то далко није правило и нема везе са цензуром, већ са извесном недоследношћу и произвољношћу у раду модератора. Али у принципу све фунционише одлично.

Слично је и са минусима: минусе добијају или дискутанти који излажу ставове који се већини чине неприхватљивим (ређе) или који су се „прославили” учешћем у споровима пуним псовки и увреда, па на тај начин бивају „кажњени”.

Ако не псујеш и не вређаш - по правилу нећеш добијати минусе без разлога.

Укратко - све је добро, само напред у истом смеру!
Power12345
01. januar 2018. u 17.09
Ti i još neki dosta doprinose ovim diskusijama...kad već oko tog
Dal znaš šta je sa Irancem..stil pisanja je ličio tvome ?
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 17.10
На Новом Стандарду, Стању ствари, Ћирилизовано - објављују ти коментар без провере (НС хоће касније да обрише). Само што је тамо промет тек 5х мањи него овде.

Не умем да се снађем на светским дискусијама, где имаш 500-1000 и више постова. Мада је општи тренд: да су дискусије боље и информативније од самог чланка; посебну драж дају коментатори који су били на лицу места и сведоче из прве руке.
Lorka
(поета)
01. januar 2018. u 20.41
Слажем се да је овај форум генерално добар. Да није такав, не бисмо овде долазили.
Ипак, мислим да треба навести неке недостатке, које сматрам да треба отклонити:
1. ПРЕТРАГА
Претраживач је јако лош, па чак ни своје теме ниси у стању да претражујеш. Укуцаш свој псеудоним, а претраживач ти избаци неке теме од пре 5 година, а најсвежијих нигде нема.
2. АКТУЕЛНЕ ТЕМЕ
Најактуелније теме су оне на које се пишу најсвежији коментари. Такве теме треба аутоматски да иду на врх као код многих других форума. Оно што је најгоре, тема која сиђе са прве странице - заувек је заборављена (видим да на дну има алат за памћење омиљених тема, али он није од велике помоћи у овом смислу да се настави дискусија).
3. ИЗДВАЈАЊЕ ТЕМА
Тема која има највише коментара је и најинтересантнија. Међутим, администрација има другачије критеријуме, па издваја теме које нису интересантне дискутантима. Разумем и разлоге - дискусије иду у нежељеном правцу баш на темама где се највише дискутује. Али би критеријуми издвајања тема ипак требали донекле да узму у обзир и посећеност теме.
5. ПЛУСЕВЕ И МИНУСЕ ТРЕБА ИЗБАЦИТИ. То сматрам неозбиљним алатом међу зрелим људима.

Највећи квалитет овог форума је што није затворен, ни у националном нити у идеолошком смислу. Додуше, осећа се да се овде 'фаворизују' неке (над)националне и идеолошке опције, али то можда и не одређује управа овог форума, него дискутанти. Све у свему, и ја се слажем да је добро и само напред!
konecenemora
(sofer aviona)
01. januar 2018. u 21.30
Najveci kvalitet ovog foruma je sto sam ja tu...
I još par diskutanata na prste da ih prebtojis...bilo ih je mnogo vise ali ih dusmani oterase!!!
nniki
(Nanotech)
02. januar 2018. u 00.08
Slazem se sa većinom gornjih analiza i ponekih preporuka.

Nedostaje nam vise politickih i ekonomskih actuelnih dogadaja;

Treba nekako da regrutujemo vise dama diskuta ali i da prema njima praktikujemo politicku korektnost i da ih sto vise ohrabrujemo i komplimentujemo sto je za njih često neophodno nečije osecanje i postovanje.Takođe, vulgarni izrazi a pogotovo psovke treba da se sto pre eliminisu. Možda bi bilo neko postovanje za njih da im dodeljujemo i popularne nadimke koji su veoma zvucni ali i prijatni.

Bilo bi preporucljivo da sto vise diskuta, ako ne i svi, često ubace predtekstna i posleteksta naglasavanja kao sto su:
po mom mišljenju/zakljucku/uverenju,
po toj i toj informaciji/mediji,
na osnovu sledećih dokaza/dokumenata/fakta,
ovo je cisto proizvoljno ili je samo moja zelja;
Iz nepoznatih/neproverenih izvora;
Itd.

Isuvise je izjava u postovima koji se mogu okarakterisati kao nešto sto je zdravo za gotovo, sigurno, apsolutno istinito iako su skoro svi takvi postovi samo nečije zellje, pogresna tumacenja, nerazumevanja a ponekad i inacenje.
Starac_Foco
(--)
02. januar 2018. u 14.42
A evo sto nije dobar.

Ovaj forum vlasniku sigurno ne donosi nikakve pare, pa je prema tome ocekivati da će sve vise tehnicki da zaostaje. Šta može da mu donese pare, jedno 100 posjetilaca dnevno? Nema oglasa, na one ankete klikne 70 ljudi za mjesec dans, najviše je izgleda klikova na minuse na politici.

Osim politike, ostale diskusije su prakticno mrtve.

Moderatori se rijetko pojavljuju, a administratori vise i ne postoje.

Ovo malo diskutanata sto je ostalo podjelilo se u 3 tabora. Ekstremiste desne i lijeve, i nešto onih koji nisu ektremisti ali su blize ovoj ili onoj stranu. Ovi prvi i drugi se svakodnevno cascavaju najzescim mogućim uvredama, a moderator ne mrda, dok ponekad izbrise temu iz cista mira.

Ekstrmisti se slomise na promovisanju ideje SSSS tako što po vas dugi dan podsjecaju one koji nisu 100% sa njima da su protiv njih i cascavaju ih uvredama.

Najmanje jedno 5-6 ucesnika zasluzilo je dozivotni ban, ako je tehnicki moguće. Među njima je možda i moderator :).
rizling
03. januar 2018. u 03.02
Imao ovaj sit SC JEDNOG ili 10000 posetioca, nema vaznosti.

On sluzi za druge namene.
Starac_Foco
(--)
03. januar 2018. u 18.57
Ne znam koje bi bile druge svrhe, valjda neka visoka politika koju ja ne razumem, a za tu svrhu se ovde valjda pustaju sifrovani dimni signali :). Inače jedina druga vidljiva svrha osim tankog foruma su još tanje vijesti, neke od njih stoje na naslovnoj strani i po godinu dana...
rizling
04. januar 2018. u 01.05

:))))))))
Ti si pametan covek, vidim i posten.

Malo razmisli !!!!

Ovo je virtuelna kafana?

Ja sam posetioc od samog početka. Sada da imaš jednu pravu kafanu, restoran koji može da primi 100 STO osoba. I držiš je 20 godina.

U početku puna , super radi, milina te je doći? Ti radis trljas ruke. Sa vremenom pojavljuje se konkurencija FB i drugo. Poseta gostiju pocinje da opada. Ti ne preduzimas ništa. Sa vremenom kvalitet gostiju se promenio, i restoran postaje sve prazniji. Zadnjih 5 godina restoran posecuje
10 DESET gostiju. Pola od njih BAHATI. Koji resteruju i ono malo sto ostaje. Ti ne preduzimas ništa? Izgleda da ti nije stalo do gostiju? A u restoran nisi ukuco ni jedan ekser zadnjih 15 godina.

Sada, održavanje restorana kosta bez gostiju? Moras placati troskove i ostale dadjbine. KAKO i od CEGA ?

Daj mi odgovor na to :))))))
Starac_Foco
(--)
04. januar 2018. u 17.19
Ne bih trosio vrijeme na pogadjanje sto je to tako, ali znam ko bi mogao da zna:

https://ca.linkedin.com/in/boriskuzmanovic

Koliko znam, on je gazda, tj makar je bio dok je sajt radio. Da li je još on taj, ne znam. Ako jeste, on će nabolje znati sto je kafana pusta. I sto nema izbacivaca da malo uvedu reda i odbiju koju klempu ovima sto lupaju, galame, vredjaju, baljezgaju i generalno nemaju nikakav osjecaj za ono: zasviraj i za pojas zadeni...

Moj licni utisak je da sajt niko i ne održava, tj vrti se na staroj platformi koja ne kosta mnogo, i trajace dok traje. Kao kad imaš stari auto i kažeš, vozicu dok ne stane. A onda nikako da se desi malo jači kvar pa da samo dignes ruke od njega :).
rizling
05. januar 2018. u 04.19

Ko zna ko je pravi gazda?

Pravi gazda koji živi od ovoga, nikada se nebi tako ponasao?

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.