Diskusije : Politika

 Komentar
Ди сте, староседеоци?
dulebg
(posmatrach)
31. decembar 2017. u 16.58
http://www.vidovdan.org/2017/12/31/kako-su-crnogorske-porodice-naseljavale-toplicu-1886-godine/

Пише како су Црногорци насељавани у Топлици. Још ће испасти да Моравци и нису сви овде од пре амеба?
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
31. decembar 2017. u 17.08
Cobane i Metohija i Sumadija su naseljavani pic.kicama koji su bezali od Turaka iz tih krajeva. Imaš u svakom opstinskom arhivu kada je ko dolazio. Samo si ti jadan nepismen.
Precanin
(Нека буде борба )
31. decembar 2017. u 19.21
Дуле, ја сам се црњегорциам смртно замјерио...
Наиме сви нешто знају кад име је прадједов чукундеда урадио ово или оно. И увјек неко јунаштво ...
Е видиш у мом крају нема ко да преноси (и увеличава) с кољена на кољено сва та „јунаштва”, нема јер се гинуло свако мало па нема ко да исприча ..па пола крајишких породица и не зна поријекло даље од 3-4 коњена.
Дакле, чим неко зна по дубини своје порјекло, томе су преци за сукњу се крили, то су потомци побјегуља.
И у последњем рату су неки по Бгду знали у сваком моменту шта се дешавало на првим линијама. Кад ови кукавци што су трунули по рововима изумру, а брзо ће, ето прилике да се све приче присвоје.
Иначе и моји су порјеклом Моравци и Шумадинци, само су се склањали до Турчина, бјежали од кулука па се ми Срби тако вртимо од Купе до Босфора већ пар ињада година, толико о нашим интерним миграцијама!
...
П.С. Ти Дуле умијеш да некaда зафрљчиш глупос', али си опет ДОАЈЕН овог форума и не могу да схватим дрскост и безобразлук ликова попут овог Шинтера који се као подјебава твојим интелектуалним капацитетима, сам ти није ни до глежњева. Или она балијска протува Ставро...
Ово мислим треба да се каже...не могу да цијеним људе које не знају своје мјесто...
konecenemora
(sofer aviona)
31. decembar 2017. u 19.35
Kakav je dule do-JAJA-jen foruma???
Ja ga se ne secam u vreme kad je ovo bilo kultno mesto a otkako sam obratio paznju brale on samo lupeta za sve pare...vece ispade od njega niko nema,mada ovaj debil markiz zaista nema prava da bilo koga napada jer je zaista il opicen il moderator:-))
Precanin
(Нека буде борба )
31. decembar 2017. u 19.47
Па то и ја говорим брате, срамота је да МИ дозволимо да Дулета вријеђа олош и фукара. Дуле зна бре да прича, да бесједи, уочи, примјети и објасни, некад помислим да је и распиривач дискусија али нека...
ја некако не могу да поднесем кад полуписмени олош напада и вријеђа Нинослава, Дулета, Лорку...
Него кад говоримо о легендама..гдје је Ветеран?
Стевин ће се појавити, колико сутра...
Срећна ти Нова Година, Теби и тигровима Твојим...

https://www.youtube.com/watch?v=BR6uU9K-9C8
Novak
31. decembar 2017. u 19.53
konecenemora
(sofer aviona)
31. decembar 2017. u 19.54
Družim se Vetkom svakodnevno...mogao bi da nam se pridružiš na jedno mesto...i Vetko ceni duleta pa me to kochi inache bi ga ja još vise davio...al to ne znači da može bilo ko drugi:-)))
Malo mi bre izlapeli ovi stariji diskutanti...taki će i ja i ti da bidnemo za neku godinu:-))
konecenemora
(sofer aviona)
31. decembar 2017. u 20.00
A da izvini prevideh čestitku...vidi brate ja to ne slavim od yebemliga kad...izmislili lacmani da nam uvale novu godinu u zadnju sedmicu Bozicnjeg posta sve im yebem...pa veceras svi gologuzi i nasljokani ima da pojedemo po svinjsku glavu i serpu pihtija u vreme kad bi trebalo da postimo na vodu!!
E ja neću mater im yebem makar crko...
Power12345Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Power12345
31. decembar 2017. u 20.33
MarkizDeNoviSad

Dripčino... MarkizDeNoviSad..ima pod hitno da se Duletu izvineš..
Precanin
(Нека буде борба )
31. decembar 2017. u 20.53
Календарска нова година, по „њиову” календару!
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
01. januar 2018. u 02.31
Napusite se kur.ca skotovi koji ste pobegli sa svoje zemlje pa provocirate one koji su vam pruzili utociste. Djubre jedno smrdljivo.
WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
01. januar 2018. u 07.14
Šta znam,
(sintar) je 1001% u pravu, kad kaže, da se ovuda razvlace pobeguljska petokolonaska goFna, koja uspevaju da sasmrde čak i ovu virtuelnu belinu. Naročito, kada kao bebesneli copor furundzija, brane svog omiljenog bradatog tobdziju...
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 07.32
1)
избеглице нису никакве побегуље, већ су у Книну бранили Београд и Владивосток.

2)
нико није бранио никоме да оде у Крајину и бори се, долазили су људи из Русије, није им било далеко; јер бранило се православље, а не Книн

3)
нису избеглице овде дошле никоткога, већ на српску земљу, нису ушле ни у чији стан, ни њиву, већ у државни смештај, или плаћали закуп, или купили парама од продаје у завичају

4)
нико их није ПРИМИО, већ им дао лопату и уѕрану метлу да раде најгоре и најмрскије послове, и да зарађује на њиховој муци. Погледајте мало градилишта, самопослуге, кафиће - све незахвална места и данас држе избеглице. Инјекција од милион избеглица разбудила је Србију и вратила јој младост - без њих данас бисмо били трули ко Бугарска.

5)
нема овде староседелаца који би смели да изађу на црту, да кажу „моји су овде 200 година”, СТАРОСЕДЕОЦИ су само људи који немају ниједан други квалитет, па машу овим (који такође немајУ)

6)
избеглице руше мит о лењим Брђанима и вредним Равничарима: лаж - чиста лаж! Равничари живе на 10х бољој земљи (што им Краљ и Тита поклонили), па им је довољно да гаје куруз-соју-шеницу ту има неких 18 радних дана у години (ако и то не платиш задрузи), остале дане седе испред бакалнице и подјебавају оне што нешто раде.

Тај мит хране непријатељи српства, они који би раздор до месне заједнице, до у свако домаћинство: немамо више Словенце, дај сад су на реду комшије. Лузер може да мрзи туђу способност и туђи успех.
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 07.43
Посебно ми је смешно „да избеглице некоме одузимају радно место”? Откуд онда на грађевинама нема ниједно београдско дете, та ни Лале се не гурају? Дал девојке изБосне преко везе добијају шанкерске послове, прање прозора, рад на киоску?

Како вас није срамота да уопште помињете избеглице после 22 године? Нисте, ваљда, имали времена да нешто поправите за то време - омеле вас избеглице? Прошао вам живот јер нисте од избеглица стигли да нешто порадите? Па и ви сте избеглице од претходног рата или оног тамо претходног? Што се никад не изјасните који сте то староседеоци?

Шта се дешава кад избегне 30 деце и њихов учитељ? Коме он узима посао? Или пекар - пекао хлеб Србима у Крајини, сад дошао за њима, па пече овде? Или возач аутобуса - возио Србе тамо, сад их вози овде, исте те Србе? Руку на срце - нико други и неће да вози градски аутобус, осим Босанаца (мој брат каже: у смени вози 4 туре тамо, 4 назад; и кад ме само 8-морица увреде - то је сјајан дан).

И не разумем тај ваш простачки речник - је ли то знак немоћи, некултуре, необразованости, или неких менталних проблема?
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
01. januar 2018. u 08.39
Nosi se nazad u Liku seljacino pa tamo brani svoje selo. Sve ste zagadili još 44 godine kada ste sve „oslobodili.”
nniki
(Nanotech)
01. januar 2018. u 11.52
Dule, poneka ti je OK ale ne i ono po onim komustickim psihama. Hteo ti ili ne komunisticke parole (istina malo modifikovane) iz tebe izlaze. No, to je razumljivo jerbo velika vecina onih koji su živeli za vreme JUGO kvazi-komunizma imaju inklanaciju da i dalje to praktikuju,naročito ona komusiticka pravila i teznje, koji su im podosta imponovali i od kojih su imali bericetnu korist
Bratstvo i jedinstvo sa izbeglicama i dosljacima iz drugih republika a ne ponizavanja i krivljenje njih za svoje NESOSOBNOSTI!

Da, starosedeoci Belograzdani su srećni sto na vlasti nije neko kao sto je bi Drug Tito, pa bi sad NOVI Goli Otoci bili pretrpani a aljbanci bi radili prljave poslove umesto izbeglica.

dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 12.57
Да се сад захвалим Пречанину и другима на критици бесмисленог минусирања и пљувања без аргумената. Слажем се да се обесмишљава дружење и ово мало нас - ако неки детињасто утрчавају само да би покварили дискусије; морам да их похвалим: успевају да их покваре.

Када се неко у реплици оспе гомнима - ту се губи сваки људски однос, онда би требало да изађу у ринг, па да видимо ко је јачи. Сад на то додај да неко бљује гомна не из једног ануса, него из 4 - па то не постижу ни модерни ПА-системи?! Овде нико не долази да би му рекли да је комуњара, четник, усташа или педер; зар је могуће да не постоји јачи аргумент од гађања оним што сам малопре поменуо?

Жалосно је да је пола постова уствари болесно - чуди ме модератор да то толерише, ваљда је дигао руке од сајта?
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 17.23
Ники
a aljbanci bi radili prljave poslove umesto izbeglica
--
тражи Србин из Босне да му се испројектује кров бензинске пумпе:
- знаш оно 2 решетке од танких цеви, па спојене просторним дијагоналама?
- ма добро, ту иде мало материјала, али много рада и фарбања..?
- нема везе, узећу пар СРБИЈАНАЦА ..

Ето ти мој Ники, такво време дошло (( Сад ми идемо уБосну у печалбу, мада је и даље гро плодне земље у Србији, угаљ је код нас, злато, бакар, олово, магистрални путеви и реке, и тице лете преко Србије .. само среће нема
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 17.31
А што се тиче комунизма: истина је да нисам примирисао у Партију. Али да симпатишем идеју једнакости. Ја бих био најсретнији када би сви имали подједнако и тога не мора да је пуно: 12м2 по особи, 3 оброка, чисту преобуку и добре патике, лаптоп и слободан ве-це. Преко тога ако се заломи: јавни базен, спортски терен, врт, библиотека, могућност путовања, бављења аматеризмом = по мени: плафон! Плус наравно бесплатно школовање, здравство, култура, безбедност - да не заборавимо!

Е у таквом друштву би се и проблем ресурса поставио на нове основе.

Да ли мислиш да је далеко тренутак када ће аутомобили припадати такси-компанијама, а ти уђеш и возиш се докле ти треба? То онда може да се прошири на све, а онда држава може да национализује компаније и да све буде ЦАРСКО.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
02. januar 2018. u 12.27
Ajde ne lupetaj vise prvo ti nisi Srbijanac drugo i dalje su glavni manualci u BGD Bosanci.
mona_liza
02. januar 2018. u 19.23
Bravo Dule,a posebno veliki plus za onih 6 tacaka :)
dulebg
(posmatrach)
03. januar 2018. u 16.07
А чега си ти Чмаркиз староседелац?
Што се тиче Босне: прођи од Бјељине до Бање Луке и Градишке, па онда нешто причај. За почетак: плате су им веће 50%.
dulebg
(posmatrach)
03. januar 2018. u 16.21
Отац од мог таста отворио кланицу у Костајници, тамо 1919-те. После је пропао и пропио се (или обрнуто) те дошао у Београд као најцрња сиротиња. Мој таст се родио овде, живео по изнајмљеним шупицама Неимара, Душановца и Звездаре, са 12 година ступио на занат код Рогожарског.

Мало људи је свесно сламова по ободу Београда: ту се издавало 7-8 собица, зиданих од 1/2 цигле, са чесмом на дворишту (која је наравно отицала низ улицу) и чучавцима у дну дворишта. То су била легла сиротиње, лаког морала и туберкулозе.

И то су ти староседеоци. Свима отац држао кафану, апотеку или амбасаду (зависи ко колко воли да слаже).
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.