Diskusije : Politika

 Komentar
Happy New 2018
Novak
31. decembar 2017. u 15.59
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 07.53
Ох па одлично, хвала!
Баш сам хтео да приговорим како још није Нова Година, ал сад ме прошло )))

Мислим се: у варијанти да у Бг крене грађански рат, па дојуре бивша браћа (НАТО-хуманитарци) да нас развађају - колико минута имам форе да се изгубим, пре него што ме пронађу црне тројке са компјутерским списковима?
Werba
(N/A)
01. januar 2018. u 10.43
Prvo sebi da čestitam Novu 2018 Godinu, da me sluzi kao i sve predhodne,srećno i bericetno i takođe, da svima vama prenesem novogodisnje čestitke u ime Komunisticke Partije Srbije, i njenog predsednika Joske Broza.
Verujem da za znate ciji je on unuk i ko mu je slavni deda.
konecenemora
(sofer aviona)
01. januar 2018. u 10.45
Cestitaj ti sebi jer te se setio još jedino Gandra:-)))
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 11.12
Ако ништа, знамо да ће ова година бити лошија од претходне, али боља од 2019-те )))
baresh
(zanatlija)
01. januar 2018. u 12.53
„Verujem da za znate ciji je on unuk i ko mu je slavni deda.”

Kako nebi vJerovali & znali - kad uzivamo njegove tekovine i plodove istih...

p.s. zivJelo bratstvo-jedinstvo - nema odmora dok traje podvala...
nniki
(Nanotech)
01. januar 2018. u 15.06
bares,
pa i velka vecina u Srbiji, od onih koji su uzivali i svim ovim godinama od 1945 pa do sad, naročito u onom Zlatnom Dobu (kad je Jugoslavija bila lider Nesvrstanih/Nesposbnih), tako se osecaju bas zbog Druga Tita, drage im Juge i trulog zapada...naših najvecih „neprijatelja i mrzitelja”!!!
Ostatak njih koji su uzivali i oni koji sada uzivaju su nasi gastosi i izlezene gastoskke stare kvrge-penzioneri, od kojih su opet velika vecina njih zahvalni svome Tiletu, jerbo im je on otvorio granivce i „isterao” ih na Truli Zapad, da se uce disciplini, produktivnosti i postenju i da podebelo zarade i za sebe i za zvoju Yugu/ Srbiju
mala-Sirena
(~ ~)
01. januar 2018. u 18.06
Hvala, sretna Nova 2018-a i tebi!

Mala slika (ništa ne skidam) pa ne vidjeh odmah kak'e si simbole povjeso po tom boricu i naslagao okolo njega :-)

dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 18.53
Ники,

не знам јеси ли био у СФРЈ пре 1990, али не схватам зашто мислиш да овде није било дисциплине, рада, поштења? Како мислиш да је изграђено и урађено све што је било? Зар нисмо имали грађевинце у 100 земаља света, извозили намештај, слаткише, одећу и обућу, оружје, лекове, медицинску опрему и услуге, бродове, мрзи ме да набрајам .. мислиш ли да се то само направило?

Ту фаму о нерадницима можда је створио Запад, а подржали наши Културњаци, који су од СФРЈ видели Београд и Ровињ. Ја рецимо никад нисам успео да нађем радно место где кичма не пуца од 8-10 сати рада.

Био сам у Чешкој 80-тих - па и тамо се радило! Направили нам Термоелектрану Зрењанин - да ли мислиш да је хтела сама да се направи, или да је негде за ових 30 година процурела? Котлове за ТЕ Дрмно: котао је у основи рецимо 20/30м и висок 130м(сто тридесет).
Novak
01. januar 2018. u 19.47
Specijalno za Malu Sirenu
https://pix.sfly.com/BCJ_K0
dulebg
(posmatrach)
01. januar 2018. u 22.03
Новака кренуло! Пази ти да се не допаднеш превише женском делу дискусионог клуба - мож на свашта да изађе ((
Novak
01. januar 2018. u 22.40
Dule mani se ljubomore, post je, a ja malo preterao sa
orasima i smokvama.
Starac_Foco
(--)
02. januar 2018. u 12.33
„не знам јеси ли био у СФРЈ пре 1990, али не схватам зашто мислиш да овде није било дисциплине, рада, поштења?”

Dule, ovi ne vide da su neke firme i bivše SFRJ bile vrlo uspjesne u tome sto su radili. Siguran sam da je prije 40 godina bilo vise uspjesnijih firmi u YU nego recimo u Grckoj ili Portugaliji. Kao i generalno preduzeca iz komunistickih zemalja. Eto u svemir se još ide „koministickim” raketama. Indija je bila (i ostala) tzv. „najveca demokratija na svijetu”, 3 puta veca poplulacija nego bivši SSSR, pa cudo ne razvise kosmicku tehoogiju bolje od boljsevika?

Ovde su najveci pluvaci po starom sistemu ili oni koji su bili bebe kad je taj sistem relativno dobro funkcionisao, ili oni koji su otisli prije vise od 50 godina kad su imali jedno 20 godina. Niko od njih ne prica iz iskustva.

Ko hoće da vidi, naći će gomilu negativnog i prije i poslije socijalizma u SFRJ. Ko neće da vidi, neće nikad ni vidjeti, sto rekla moja pokojna baba, coravu ne namiguj, a gluvu ne sapci...

Kad postiras cinjenice da je npr sin Nikole Pasica bio veci raspipnik državnih para od Marka Milosevica, to bude ignorisano. Kad najvece pljuvace bivše YU podsjetis da tu državu nije stvorila partija već kralj, ko da si se zidu obratio. Kad istim tim pomenes da je taj dobri kralj drzao vlastitog inače normalnog brata u zatvoru 15 godina, odgovor je pa šta, isto su radili i carevi u srednjem vijeku... Kad pomenes da je muceniku običnom sad otprilike isto kao prije 100 godina, da za malu platu mora da radi 300 sati na mjesec, odgovor je da je za to kriv Jozo. A Joze nema već 40 godina, a nije ga bilo ni prije 100 godina osim kao redova u austrijskoj vojsci.

mala-Sirena
(~ ~)
03. januar 2018. u 08.45
Hvala, hvala. Mogao si i jednu specijalnu pripremiti @dulebg. Dok ga na vrh borica ne postavis i lično mu se pri tom ne obratis, neće mu bit' pravo :-)

Na Plitvicama dugo nisam bila, još od jednog ljeta, 6-7.mjesec je bio, u vrijeme kad nisu dolazili turisti. 'Tisuca' je slavenska riječ prisutna u ceskom (onda sigurno i u slovackom), poljskom, slovenskom i ruskom jeziku. S izuzetkom ruskog jezika, isto vrijedi i za 'tjedan'. Sve u svemu, smatram da, sve sto je slavensko, je dobrodoslo (a pogotovo kad mijenja tudjicu).

Ima li kod vas 'snjegopada'? :-)
mala-Sirena
(~ ~)
03. januar 2018. u 08.53
@dulebg
Dobio si istaknuto mjesto onkraj borica već u prvoj čestitki pa ti opet manjka paznje.
Đe ćeš ti sa Novakom, on ima bonus bodove po zemljacko-plemensko-regionalnoj liniji :-)
Novak
03. januar 2018. u 09.46
Dule ne udaljavaj se iz zajednice znaš i ti gde su Plitvice,
Nadam se da ću još ove godine i tamo da prosetam.
Sirena rodio sam se među tisucama Srba, odradio deo zivota sa hiljadama drugih, a danas sam with thousands of different.
Novak
03. januar 2018. u 10.09
Da nisam prokomentirao oborine.
Snijega imamo u dobroj mijeri,
međutim opet je osijetno otoplilo i trenutno smo
stigli na -11c. Za ponedjeljak je najavljen plus 1C
sa novih 10-15cmm snijeznog pokrivaca.
Sve u svemu funkcioniramo uobicajeno.
Temparatura u kuci 22c kosulja kratkih rukava,
u garazi 3-4c, garazna vrata se otvaraju daljinskim,
sjedala u automobilu su sa grijacima, gume su zimske,
a mehanizacija za ciscenje hiperaktivna sa puno soli.
Proljece je zagarantirano poslije Djurdjevdana sa još
mnogo raznih iznenajenja, kao napr. bijeli Uskrs nije
ništa novo.
mala-Sirena
(~ ~)
03. januar 2018. u 19.24
Ovdje je snijega bilo tek nekih 10-tak dana početkom 12. mjeseca, al' temperatura nije padala ispod -10 C ni po noći Cigani su još uvijek bili spavali po vani.
Poslije je u par navrata padalo i odmah se topilo. Bljuzga bila.
Zadnji tjedan je temperatura od 1-4 C, tek toliko da se zna da je zima, a ulice ciste i suhe. Milina.
U stvari, samo mi je jedna od prvih zima ovdje bila fest hladna i sa puno snijega, ono u 7 navecer već je temperatura spustala ispod -27-28 C. Mrak, zima i snjezina :-( Za koji dan će se već osjetiti da je dan sve duzi (ili bar da se više ne skracuje) i tad je najgori dio zime već iza nas.
mala-Sirena
(~ ~)
03. januar 2018. u 19.30
Na Plitivicama zna biti velika guzva tako da vrijedi povesti racuna u koje vrijeme/doba dana ćeš doći u park. Znam da je u jednom momentu UNESCO bio prijetio ukidanjem statusa zasticene bastine prirode kako zbog pretjerane gradnje uz sami park/u parku tako i zbog prevelikog broja dnevnih ulazaka (7 000 - 15 000), pa su bili uvodili ogranicenja. Sa i bez ogranicenja, opet guzva i krkljanac kvare ugodjaj.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.