Diskusije : Politika

 Komentar
Pad Vučića 2022?
pestko
(odzacar)
18. septembar 2017. u 02.47
Vučić, zenitu svoje vlasti, planira da kompletira vlast u Beogradu, a verovatno i vanredne izbore 2018 ili malo kasnije, kako bi usaglasio predsedničke s parlamentarnim 2022.

Uz medijski mrak (tabloid Kurir se u jednom trenutku pobunio, ali je najstrašnije utišan, jednoumlje nikad zabeleženo još od vremena druga Tita, ali uz ološ oko vlasti koja je ipak nezapamćena), Vučić ne misli da ikad sjaše s prestola. Opozicija slaba ili u kolaboraciji s režimom, Vučić ima podršku sa Zapada (koji na njega gledaju kao na upravnika banana države i puštaju ga da radi šta hoće, dok im isporučuje željeno, a sprema se i Kosovo da izda, ali na kašičicu), ni Rusi nisu protiv njega, izgleda stvarno da će vladati večno. Ali, to je iluzija onih na vlasti uvek bila - i Tadić, i Milošević, pre toga komunisti...

Ipak, vlast se menja. Kako bi moglo da izgleda smenjivanje Vučića? Ko će ga zameniti?

Sujete i mali format lidera opozicije su problem. Janković i Jeremić, nisu prošli mnogo bolje nego Beli koji je trolovao. Tu je i oslabljena nacionalna opozicija. Jeremić osniva stranku, ali je nepopularan. Žuti (Šutanovac i co) su propali za sva vremena.

Mislim da bi Vučić mogao pasti, jer sprema istorijsku izdaju Kosova. Od Srbije je napravio neokolonijalnu banana državu, makar mu i nije možda bila namera ali mora da sluša gazde. Stegao je kaiš, svi sem ološa oko vlasti trpe, radnici ne primaju plate, rade u pelenama u Korejskim kompanijama, ali kao što je dinastija Kim pokazala, može se vladati i tako. Što je narod više gladan, više misli kako da preživi ili pobegne, a nesposobne i korumpirane vlasti izgledaju kao nepromenljiva konstanta.

Hoće li dakle, do 2022, se javiti prilika i hoće li i ovima odzvoniti? Pokazalo se da vlast u Srbiji traje oko 10 godina. Milošević je vladao 90-tih, žuti 2000-tih, naprednjaci su uzeli ovu deceniju. Ko je sledeći?

Sa 1.7 miliona glasača, po padu s vlasti Vučić gubi one koji uvek idu uz vlast, i ostaje na maksimum 700 hiljada. Dakle, pada na 20% i posle i niže, ali prvo treba da izgubi vlast. Uz Belog, na predsedničkim izborima, oni koji su stvarno bili protiv Vučića uzeli su ukupno ispod 40% glasova. Razjedinjeni, ne mogu ugroziti ni dvotrećinsku većinu. Dakle, jezičak na vagi će se pomeriti kad Vučić sa oko 45-55% spadne na ispod 40%. Što znači da treba 400 hiljada glasača da bude dovoljno razočarano, da bi se stvari promenile. Iako sada to izgleda nemoguće, za par godina svašta se može promeniti...
jasmina_lavicaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

jasmina_lavica
18. septembar 2017. u 03.58
rade u pelenama u Korejskim kompanijama, ali kao što je dinastija Kim pokazala, može se vladati i tako

JL

Kao alternativa nedostatku demokratije na severu nudi se demokratski rad u pelenama na jugu.
Ubeđuju nas da je kod Kima loše i da svi Korejanci hoće da rade u pelenama za Samsung.
dulebg
(posmatrach)
18. septembar 2017. u 05.49
Ако је веровати једном нашем тренеру, који живи у Сев.Кореји - они тамо имају изузетно висок стандард.
dulebg
(posmatrach)
18. septembar 2017. u 05.53
dulebg
(posmatrach)
18. septembar 2017. u 06.01
2022 ? Кад пре ??!
Werba
(N/A)
18. septembar 2017. u 06.43
Hiljadu dusa peva k'o jedan.
Impresivno, neponovljivo.
Kapa dole.

https://www.youtube.com/watch?v=S2n-wIL8Eu8
keser
18. septembar 2017. u 14.04
„... jednoumlje nikad zabeleženo još od vremena druga Tita, ...”

Да нисам прочитао не би веров'о :-)
Jocko4
(observer)
18. septembar 2017. u 14.38
Проблем је у томе што већина у Србији све нешто чека, чека, ... , чека да се догоди нешто. Изгледа да се чека да Вучић сам сиђе с трона, што је мало вероватно, јер је рекао да се „вероватно неће поново кандидовати”.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.