Diskusije : Politika

 Komentar
Зашто пропадају моели поред ауто-пута
dulebg
(posmatrach)
16. septembar 2017. u 17.06
Од уласка из Мађарске немаш мотела где би сео до „Лозовичке чесме”. Можеш наравно да се „скинеш” са ауто-пута, па да потражиш нешто около, али сумњам да се ко од транзитних путника одлучује на то.

Мотели Мандић и Родић зарастају у коров, слично мотел V на раскрсници Рума-Шабац, од НС до Бг нема ништа, Мали Пожаревац сада је само пумпа, Јерина је ругло већ 25 година, у Коларима неке рушевине. Има дакле Лозовичка чесма, Стари храст се распао, и онда вози до Џепа (или Медијане).

Колега ме убеђује „да се Србија ионако преписша за 6 сати” па нема потребе ни да се стаје; ал чекај - негде људи морају да једу? Стају на бензинске пумпе, једу брзу и прескупу храну, или носе своје?
keser
16. septembar 2017. u 17.12
Мотели пропадају због „пословних” навика.
Нема корупције нема ни профита...

Чека се да нека нова власт замени ову садашњу па ће опет бити доброг „пословања”.
Профита колко оћеш а буџет ће бити опет у минусу.
Евро ће скочити на иљаду динара, комшије ће бити задовољне, и ето јопет мира и хармоније у бувшој нам СФРЈ.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
16. septembar 2017. u 17.32
Kako ste vas dvojica toliko glupi? Njihove splacine niko nije mogao da jede osim vozaca autobusa kojima je to bio topli obrok. Stanu i imaju besplatne splacine. Putnicima pisanje za pare i pice. Sad dobijaju slično to na pumpama i za dzabe pisanje u cistim klonjama. Turci sada jedu u njihovim restoranima uz naše autoputeve. Menzana rana koju su uveli komunjare je nejestiva.
prekodrinski
(Å¡loser)
17. septembar 2017. u 00.28
;Može se I menza srediti da bue i ukusna I jeftinija od restorana, samo je potrebna volja.
Power12345
17. septembar 2017. u 01.46
Moteli iz početka 70 su i bili nešto kao i čitava grupa hotela koji su napravljeni počev od Jadrana i drugih mjesta.
Raspadom yuge i svega drugog što je embargo i rat prouzrokovao raspadoše se i te ustanove.
Moteli su bili na putevima sjever jug ... i radili su non stop.
U odnosu na hotele malo su zaostajali a vremenom i sam kvalitet je popuštao faktično kako je narodni standard opadao tako su se i objekti
napuštali i zatvarali.
Procvati izgradnje i zadojenost socijalizma kroz muziku , piće , jela i svega drugog što je socijalizm narodu dao je danas za mnoge ...???
Je.biga zato je i puko.
Svijest narodna ..use naše i podase a za drugo nije ni bitno.
Kapital je stvarnost ..kolko si dugačak trebao bi i da se pokriješ.
A proporcionale kapitala sad se tek odražavaju ...


dulebg
(posmatrach)
17. septembar 2017. u 04.31
Ма јбму - гледам ону Јерину: хектар паркинга! Могло би да се направи спортски центар и базен, шопинг центар..

Мада онда базен: ко где да се купа? Засебан за жене и децу, засебан за мушкарце муслимане, засебан за европљане - то бре 3-спратни?

Мени се чини да би возач морао сваких 3-4 сата да истрчи 300м, прође вежбе разгибавања, одрема 15 минута. И где то да ради?

Стадох једном да одремам на паркингу код Шимановаца - кад ми прилази Нешто, ко мушко само са сисама, пита: јел треба мало разоноде? Богами прошло ме спавање, реко овај ће можда и бесплатно да ме разоноди - палим ја док сам у 1 комаду!
dulebg
(posmatrach)
17. septembar 2017. u 04.44
Како рече и Повер - мотели су више били „прозор у свет” локалног становништва, него што су служили путницима. У мотелу си имао музику на разглас, добру кухињу, даме за забаву - што можда мало није било упутно у самој вароши.

Па би по тој логици било да су и мотели нестали, кад је нестало пара на локалу.

Запазио сам рецимо у Грчкој: од Солуна до Игуменице НЕМА ПУМПЕ! Има 3 паркинга без хладовине, мотел = мислена именица!
dulebg
(posmatrach)
17. septembar 2017. u 05.02
Кад се нешто сетим: па и ДИСКОТЕКА је било по мотелима! Онда када није било шансе да у вароши опстане било која.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
17. septembar 2017. u 05.49
U kojoj si ti vukohebini ras'o?
dulebg
(posmatrach)
17. septembar 2017. u 06.47
у Хиландарској 22, подрепгледећи
dulebg
(posmatrach)
17. septembar 2017. u 06.48
родио се код канадске Амбасаде, у Вишеградској
keser
17. septembar 2017. u 08.55
Јел та 'Иландарска неђе испод Дурмитора?
nniki
(Nanotech)
17. septembar 2017. u 10.13
Pošto Dule uobicajno optuzuje zapadnjake za sve nedace i probleme Srbije,cudi me da on gore nije naglasio da su za nedostatke restorana po Autoputevima Srbije krivi Amerikanci i EU-ovci, jer su tako nešto naredili „izdajnickim” vladama Srbije.

Između 80 i 90 % naših vozaca, kao i onih iz ostalih Balkanskih država i Turske nose hranu sa sobom bez obzira kojim autoputevima putuju. Ponajvise nose suhomesnate proizvode, ajvar, jogurt, baklave, rahatluk i testeninske (hleb, priganice, krofne, pogacice itd.) i razne grickalice (semenke, kikiriki, leblebije, suncokret, itd.). Od pica; pive, boze, razna gazirana pica a poneki ima i flasiranu vodu. Vecoina tih putnika hlade pica u plasticnim containerima (coolers).
Stranci iz Z. Evrope, prilikom putovanja po takvim „opustosenim” autoputevim, su navikli na dzank hranu ali su im najomiljeniji Nut Mix. To su mesavine koštunjavih plodova sa suvim grozdjem i tropskim vocem, i sa brabonjkastim cokoladama. Nose sa sobom i razne keksove. Naravno tu su uvek i osvezavajuca pica.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
17. septembar 2017. u 12.26
Kakvo lupetanje, vecina tih „zapadnjaka” na našim putevima su Turci i Arapi i Siptari sve grickaju brazilske oraje i africku sljivu.
dulebg
(posmatrach)
17. septembar 2017. u 14.58
Pošto Dule uobicajno optuzuje zapadnjake za sve nedace i probleme Srbije,cudi me da on gore nije naglasio da su za nedostatke restorana po Autoputevima Srbije krivi Amerikanci i EU-ovci, jer su tako nešto naredili „izdajnickim” vladama Srbije.
--
Ухватила полиција потенцијалне шпијуне и пише „чињеница је да нису фотографисали војне објекте - само зато што нису имали фотоапарат”
dulebg
(posmatrach)
17. septembar 2017. u 15.02
Јел та 'Иландарска неђе испод Дурмитора?
--
Па кад долазиш од „Сунца” - прво иде Грмеч, па Под липом, Политика, Шуматовац, Радио-Београд .. па сад ко би покрај Атељеа, а не мора. Близу је и Палмотићева ако је некоме хитно?
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
17. septembar 2017. u 16.04
Sve te kafane su odavno zatvorene još u proslom veku. Davno pre tvojih motela.
abvgd
(Morski)
17. septembar 2017. u 18.50
„нут микс” су заслађени отровним заслађивачима, хемикалијама разних врста, мислим да је бурек и јогурт много здравији него та „здрава храна” са Запада. Осим тога сво то воће је скувано, пасирано, пастеризовано, прошло кроз зрачења (због салмонеле), кад прође све те процесе тамо не остаје ништа него празне калорије и хемикалије, хемикалије, отрови...милина једна.
Кад би „већина” на Западу јела „нут микс”, то би била страшна револуција и те компаније би биле најбогатије и најјаче. Запад једе бургере и чипс (помрфирт) више него ишта друго. Да, још увек. Хот дог, бургер, печене пилиће (али не код куће него пилиће који се узгајају на Орвеловски начин).

Даље нећу више да пишем јер ми се гади.
nniki
(Nanotech)
17. septembar 2017. u 23.14
abvgd:

нут микс„ су заслађени отровним заслађивачима, хемикалијама разних врста, мислим да је бурек и јогурт много здравији него та ”здрава храна„ са Запада. Осим тога сво то воће је скувано, пасирано, пастеризовано, прошло кроз зрачења (због салмонеле), кад прође све те процесе тамо не остаје ништа него празне калорије и хемикалије, хемикалије, отрови...милина једна.

pored svih tih savremenih fabrikata preradjene hrane, koji su svuda po svetu skoro isti, ti koji jedes ”sve prirodno„ si nekako među najcaknutijim, najzanesenijim i najvirovitijeim. Mora da su ti oni crvi iz nepreradjenog voca postepeno preokupirali mozak pa ti sad čak ni nikakve hemikalije više ne mogu pomoći.”
dulebg
(posmatrach)
18. septembar 2017. u 05.57
Запад једе бургере и чипс (помрфирт) више него ишта друго. Хот дог, бургер, печене пилиће
--
од чега су Амери онолико дебели
оде наше дете, нормалне тежине, и за 6 месеци се направи на мечку?
кажу „велике им порције” - па једи 1/4, није обавеза да се полиже?
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
18. septembar 2017. u 08.14
Opet lupetas gluposti. Decak sa ocem na sabatikalu je bio u vrhu takmicara u atletici u Srbiji.

Nabijaju misicnu masu sportistima koji dodju kod njih. Cista hemija. A porcije su im zaista velike, teško ih je savladati, vecina ih ponese kuci, nose ostatke kuci za dorucak ili rucak. To možeš da uradis i u vecini beogradskih restorana posto tamo nisi zasao duže vremena.
zori
(Чича)
18. septembar 2017. u 08.59


kako bre nema

http://www.bosphorushotel.rs/

ili

http://www.turistickiklub.com/objekat/tito/2977

Motel „ TITO ” je smešten u blizini Paraćina, pored auto puta na 140 – om
kilometru od Beograda prema Nišu.
U motelu postoji specijalna soba u kojoj se mogu videti razne stvari i knjige
iz vremena Josipa BrozaTita.
Restoran je kapaciteta 150 mesta i stalno je otvoren.
Zbog svoje pozicije ( odmah do auto – puta ) , mesto je prijatno za Vaš odmor, na koje ćete sigurno ponovo doći.

abvgd
(Morski)
18. septembar 2017. u 23.46
Дуле, дебели су не од пилића и бургера него од - „хај фруктоз корн сируп”-а. Значи, иако је хамбургер у ствари пун разних изненађења (неки кажу да садржи и људско месо, зато се зове „бургер”, тј. „грађанин”), земичка у којој се то чудо купује има много више калорија. Та гњецава, неукусна ствар, састоји се од...ко зна чега све не, укључујући вештачке заслађиваче и дужи списак осталих „елемената”. Све се то залије „освежавајућим напитком” који садржи сируп од кукуруза и вештачке заслађиваче. Тај сируп од кукуруза је заменио шећер (сам по себи, шећер је велико зло али ипак је само аматерска ствар у поређењеу са „хај фруктоз корн сируп” који је узрок гојазности милиона (боље: десетина или стотина милиона) људи у САД и свету.

dulebg
(posmatrach)
19. septembar 2017. u 11.35
To možeš da uradis i u vecini beogradskih restorana
--
то је тест за откривање сељака: ко тражи да му се запакује - тај није београђанин
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. septembar 2017. u 11.41
Samo lupetas nikada nisi bio u nekom novom restoranu sa velikim porcijama.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.