Diskusije : Politika

 Komentar
Bavarska želi da se otcepi od nemačke!
novosadski_radikal
(Clan SRS)
19. jul 2017. u 13.37
BAVARSKA ŽELI DA SE OTCEPI od Nemačke!

19 jula 2017

Trećina stanovnika Bavarske, jedne od najbogatijih i najnaseljenijih saveznih država u Nemačkoj, želi hitnu nezavisnost od Berlina, pokazuju najnovija istraživanja javnog mnjenja.

Istraživanja pokazuju da je 32 odsto stanovnika nekadašnje kraljevine za nezavisnost, dok još 40 procenata traži veći stepen slobode od Berlina.

Ukupno 32 odsto ispitanika se slaže sa izjavom da bi njihova država trebalo da bude nezavisna od Nemačke, pokazalo je istraživanje čije rezultate objavljuje Bild.

Separatistički pokret je u Bavarskoj, nekada samostalnoj kraljevini, najjači od svih nemačkih saveznih država. Istraživanje je rađeno uoči parlamentarnih izbora koji su zakazani za 24. septembar.

Radio Bavarska prenosi da se 18 odsto ispitanika decidirano izjasnilo da podržava nezavisnost Bavarske, dok je 14 odsto izjavilo „da bi se složilo” s tim da se njihova država otcepi od Berlina.

Ono što može da zabrine vladu premijerke Angele Merkel jeste i to da čak 40 odsto Bavaraca želi da njihova država ima veći stepen slobode od federalnih vlasti. Separatizam u Bavarskoj je poslednjih godina u usponu.

Poređenja radi, 2011. je tek 25 odsto Bavaraca smatralo da bi otcepljenje od Berlina bilo dobra ideja. Uprkos tome, male su šanse da se Bavarska otcepi, jer nemački ustav saveznim državama ne dozvoljava nezavisnost.
Novak
19. jul 2017. u 14.52
Šta bi mi bez tvojih veselih vesti.
dulebg
(posmatrach)
20. jul 2017. u 03.58
Сад кад би требало да се једе стакло - трећина Бавараца би била за то. Народу можеш да потуриш шта оћеш, а профит само банкарима.
Starac_Foco
(--)
20. jul 2017. u 06.09
Jedina svrha ovakvih „vijesti” je tracenje vremena i prostora jer skoro da nema države u kojoj 30% stanovnika neke provincije, pokrajine ili federalne jedinice ne bi da se odvoji, ukljucujuci i danasnju Srbiju - vjerovatno bi se i u Vojvodini moglo nabrojati 30% separatista. Ali dug je put od 30 do >50 %. Jako dug.
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
20. jul 2017. u 23.43
BAVARSKA ŽELI DA SE OTCEPI od Nemačke!

-------------------------------------

evo, samo sto nije :))))
dulebg
(posmatrach)
22. jul 2017. u 15.48
У фирму стиже сваки дан ручак за раднике. И каже сервирка: ма да су печене препелице - наћи ће се двојица којима је управо то гадно и одвратно, који ће одбити уз гадан коментар и отворити сардину наместо препелица.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.