Diskusije : Politika

 Komentar
Срби принети на тацни НАТО-у и Католичкој цркви?
Pustinjski_Vjetar
19. jul 2017. u 12.43

Чланак преузет са сајта Спутник

Чланак је дугачак, ко жели да га прочита,

опширније на линку

АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

https://sptnkne.ws
Преносим вам дио из чланка:

На питање које би биле последице уколико неки следећи папа ипак стави потпис на канонизацију Степинца, Раковић оцењује да то не би било могуће без подршке неког са Запада.

„Све је то део ширег ткања. У позадини је сукоб цивилизација, оног који је описао Самјуел Хантингтон. И он говори у својој књизи о томе да су Срби платили високу цену деведесетих година само због тога што су били православни, и да су сви остали на Западу стали на страну Хрвата само зато што су они били део западне цивилизације”, каже наш саговорник.

Запад, сматра он, иде ка томе да западна цивилизација прогута, стопи се с православном.

„Ево, црногорски режим данас говори да је улазак у НАТО промена њиховог цивилизацијског концепта. Румуни су једном ногом на Западу, другом ногом у православној цивилизацији. Украјина, то је ужас шта се дешава у тој земљи. Тај морбидни мозак њихове елите показује да они имају намеру да потпуно пређу у западну цивилизацију. Грчка, која је део структура западне цивилизације, себе не види као део западне цивилизације у том политичком смислу, него православне. Они јесу носилац и стуб, Русија такође и ми, Срби. Али ту се крије једна опасност: уколико они себе определе као посебне цивилизације, коме, онда, остављају нас, Србе? Да ли нас онда стављају на тацну НАТО-у и Римокатоличкој цркви”, реторички пита Раковић
goodbad
(gb&u)
19. jul 2017. u 13.06
gde se gasis?
D-Man
(Analyst)
19. jul 2017. u 17.07
У цивилизацију се не прелази већ се цивилизација гради тако да од разноразних прелазака о којима ти пишеш не може бити ништа. Наравно, може неко бити примљен у тзв. западну цивилизацију али то не значи да мора да му буде испран мозак тзв. западном цивилизацијом.

Пре неколико месецих чуо сам причу која ме одушевила. Наводно неки наши људи отишли у посету родбини у Републику Српску и млађе дете приметило како у Бањалуци више нема Мекдоналдса у самом центру града. И када онда то дете каже: ''Ко је луд да једе Мекдоналдс поред оваквих пљескавица, ћевапичића и бурека'' онда је јасно да бар неки људи не наседају лако на тзв. западну цивилизацију која се често своди управо на Мекдоналдс и кока колу. Ах, да, умало да заборавим и бомбардовање других држава, свргавање лидера по другим државама који тој ''цивилизацији'' не одговарају, лажи и пропаганду којом се баве медији тзв. западне цивилизације.

Можда мој пример нема ништа са оним шта аутор теме хоће да каже али мени се чини да је важан због неких других разлога.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.