Diskusije : Politika

 Komentar
Ko su bili pravi „Otpisani” (četnici)
escada
(ɐpɐɔsǝ)
18. jul 2017. u 23.28
„Otpisani”su zaista postojali, samo su oni bili ilegalci četničkog pokreta pod kontrolom potpukovnika Žarka Todorovića - pravog Valtera, a nikako to nisu mogli biti članovi komunističkog pokreta.

Žarko Todorović je bio rođeni Beograđanin, završio je 51. klasu Vojne akademije. Već tokom 1941. osniva jaku mrežu beogradskih četničkih ilegalaca i postaje noćna mora za Nemce. U drugoj fazi rata u Beogradu je bilo preko 5.000 četničkih ilegalaca, naoružanih barem pištoljima. Imali su više radio stanica, kamione, baze, itd. Operacija ''Valter'' izvedena je početkom 1943. U Beogradu je 17. marta uhapšen potpukovnik Todorović sa grupom ilegalaca, a u Zagrebu još osam njegovih ilegalaca, mahom Hrvata, profesora univerziteta„, tvrdi istoričar Miloslav Samardžić.

Inače, Nemci su imali radio goniometar, kojim su stalno tragali za četničkim radio stanicama. Goniometar je jednom ipak doveo Gestapo na pravo mesto, ispred zgrade koja je imala ulaz iz četiri ulice: Kralja Aleksandra broj 94, Molerove, Hadži-Đerine i Dušana Bogdanovića. Aparat se nalazio na mansardi stana u Hadži-Đerinoj ulici broj 1, gde su dežurali Branimir Hrga i Tihomir Jakšić. U trenutku kada su agenti Gestapoa ulazili, Jakšić je sa svojom verenicom Jelenom Grubješić dolazio da zameni Hrgu. Svo troje su uhapšeni. (Tihomir, koji je stanovao u ulici Draže Pavlovića broj 28, je streljan 19. aprila 1943; Jelena, koja je stanovala u istoj ulici, broj 13, je puštena 8. maja; Hrga je pod mukama pristao da radi za Gestapo, na kraju rata je otišao u Nemačku i o njemu se više ništa nije čulo.)

Ove stvari kao i potere Gestapoa za beogradskim četničkim ilegalcima, njihovim radio stanicama itd. ovekovečene su u TV seriji ''Otpisani''. Naravno, svi glavni junaci prikazani su kao komunisti, potpuno falsifikujući istorijske događaje.

OVO SU PRAVI ”OTPISANI„ ILEGALCI:

- Mihailo Naumović, student, poginuo na Javorcu po izlasku na teren, 19. jula 1944 u borbi protiv komunista. Po njemu je dobila ime jedna omladinska brigada.

- Bogdan Milutinović, student tehnologije, rođen 1919. u Beogradu. Draža ga je poznavao pre rata. Sa braćom Nikolom i Vladetom Pašićem (unucima Nikole Pašića), jedan od prvih organizatora. Gestapo ga hapsi 1943, streljan je 25. septembra te godine u Jajincima

- PRAVI, ČETNIČKI, PRLE - Todor Tadić, rođen 1920 u Beogradu, student, omladinac Srpskog kulturnog kluba. Komandant ilegalne beogradske organizacije OŠ 501 (Štab 501/1). Uhapšen od Gestapoa 10. maja 1943, preminuo u Mauthauzenu 15. marta 1944. Bio je najpopularniji omladinac, čuven po pričanju viceva.

- Stojan Stefanović, maturant, ilegalac Omladinskog štaba 501. Posle rata je robijao, preminuo je u Beogradu.

- Dragoslav Radivojević, rođen 1920. u Beogradu. Bio je agent policije. Pristupa beogradskim ilegalcima i postaje član Vrhovne omladinske trojke (VOT) pri Omladinskom štabu 1001. Gestapo ga otkriva i hapsi u noći između 10. i 11. jula 1943. Streljan je u Jajincima.

- Vinko Konjiković, činovnik firme ''Petrol'' A.D. Uhapšen od Gestapoa kao pripadnik ''Omladinskog DM Štaba 1001''. Streljan je u Jajincima.

Foto: Miloslav Samardžić/Album Đenerala Draže

- Georgije Jovović, rođen 1919. u Rostovu, Rusija. Činovnik firme ''Šenker i drug''. Uhapšen od Gestapoa u noći između 10. i 11. jula 1943. godine (tada su uhapšen 21 omladinac). Bio je član Vrhovne omladinske trojke Beograda pri OŠ 1001. Stanovao je u Prištinskoj 36. Streljan je u Jajincima.

- Branislav Đukić, student, omladinac, streljan 1942. u Jajincima.

- Tihomir Jakšić iz Beograda, Draže Pavlovića 28, radiotelegrafista. Uhapšen kod radio stanice, koju je sam napravio, na mansardi stana u Kralja Aleksandra 94. Streljan 19. aprila 1943. u Jajincima. Verenica Jelena Grubješić, uhapšena s njim, puštena je 8. maja.

- Danica Ivković, ćerka dr Ivkovića iz Aleksinca, maturant. Ilegalac OŠ 601 u Aleksincu i Nišu. Na terenu šef Ženske ravnogorske omladine saniteta i JURAO Deligradskog korpusa. Streljana od komunista 26. novembra 1944. na Bubnju kod Niša.

- Vladan Ilić, student, beogradski ravnogorski ilegalac. Uhapšen od Gestapoa, ubijen u Mauthauzenu 1943. godine.

- Vladeta Jovanović, student, sin sveštnika iz V. Šiljegovca. Ilegalac u Nišu i Aleksincu od maja 1941. Komandant OŠ 601. Komandant omladinskog odreda na Jastrepcu 1942. Hapšen od ljotićevaca, uprkos mučenju nije ništa priznao. Poginuo u borbi krajem 1944, kao komandant vojne jedinice.

- Dušan Prainčević, omladinac Rudničkog korpusa. Ubijen od komunista novembra 1944.

- Branislav Stranjaković iz Beograda, alijas ''Branko Lazić''. Pre rata jedan od vođa omladine Srpskog kulturnog kluba. Bio je u Centralnom odboru Ujedinjene demokratske omladine Jugoslavije i jedan od tri njena delegata u Vrhovnom štabu. Posle rata poznati istoričar u Parizu.

- Major Aleksandar Mihajlović ''Vili'', šef beogradskih ilegalaca posle hapšenja ''Valtera''. Rođen je u Beogradu, roditelji su mu bili učitelji. Završio je Nižu i Višu školu Vojne akademije. Poginuo je u sukobu sa Oznom 1. maja 1945, kod Savskog mosta (na levoj obali).

- Andra Poleti, advokat iz Beograda, član Demokratska omladina. Ilegalac do kraja 1943, kada na poziv VK, sa grupom omladinaca, izlazi na teren. Raspoređen je u Takovski srez, postaje pomoćnik šefa propagande 1. ravnogorskog korpusa. Streljan je krajem 1944. od komunista u Beogradu.

- Miodrag Marković, član Demokratske omladine. Beogradski ilegalac, a u drugoj fazi rata izlazi na teren, po pozivu Vrhovne komande. Poginuo je u borbi protiv komunista 1945. godine.

- Dobroli Tadić iz Beograda, član Demokratske omladine, tj. omladine Demokratske stranke, koja je kolektivno pristupila četnicima. Tokom rata beogradski ilegalac. Uhapšen posle rata od komunista. Preminuo je 1948. godine u Beogradu, neposredno pošto su ga pustili sa robije.

- Vukoman Aračić, rođen 1924. u Beogradu, svršeni maturant muške gimnazije ''Kralj Aleksandar Prvi''. Leta 1944. preplivao je Dunav i preneo poruku patrijarhu Gavrilu i episkopu Nikolaju u Vojlovici. Pri povrtaku, nemačka straža ga ranjava. Umro je od sepse 30. oktobra 1944.

- Lazar M. Maksimović iz Beograda. Završio je Treću beoogradsku gimnaziju i postao student. Bio je član OŠ 501. Poslat je na teren u drugoj grupi beogradskih ilegalaca, u oblast Kruševca. Ranjen je u borbi protiv ljotićavaca 1943, zarobljen i mučen. Preminuo je u bolniici u Kruševcu.
DoktorStevanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
19. jul 2017. u 00.59
A u to vreme u Sumadiji...

https://www.youtube.com/watch?v=90KGd8Ru85U

Na planini, na Jelici sastali se svi četnici
Sastali se pa govore petokraku da obore

petokraku jer ne valja ona neće Petra kralja

Ona ne da Srpskom rodu, Ljudsko pravo i slobodu.

Oj četnici Ravne Gore, zbijajmo se u redove

Zbijajmo se, brat do brata, da skinemo jaram s vrata

petokraku u prasinu, a Kokardu u visinu

----------------------------------------

escada, do najezde sovjetkog nekrsta na celom podrucju Srbije nije bilo vise od 3 hiljade partizanskih uljeza, a u Beogradu ih nije bilo vise od 10, tako da je prica o njihovim ilegalcima i šta ti ja znam bajka za retardirane

partizanski lesinari, ubice i teroristi su stigli posle okupacije Srbije od strane Sovjeta iz susedne ndh kad su se hrvati presvukli i postali partizani.

DoktorStevanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
19. jul 2017. u 01.20
aj još jednu nasu, kad sam raspoložen,
još jedan snimak pun slika naših mladih Srba i vojvoda koji su se borili za kralja i Otadzbinu

Od Valjeva preko Struganika
ide vojska Dražinih četnika,
a na glavi četnicka kokarda
to je našeg kralja Petra garda...

https://www.youtube.com/watch?v=qqVplgqFQqw

stinkyink
19. jul 2017. u 07.40
Ko su bili pravi „Otpisani” (četnici)...

To mora da su bili ovi...

Depeša ministra NDH Mladena Lorkovica nadležnima u Kninu o isporuci oružja četnicima 26. svibnja 1942: „»Glavni stožer domobranstva suglasan je sa vašim priedlogom da se vodjama grko-istocnjaka popu Momcilu Ðujicu, Mani Rokvicu, Bogunovicu, Paji Popovicu i Paji Omcikusu dodieli pomoć od milijun Kn (kuna), 200 pušaka jugoslavenskog poriekla i 10 strojo-pušaka.« O tome dr. Sincic obavještava Pavelica: ”Jucer sam trima glavnim vodama četnika koji su u borbi protiv partizana, Momcilu Ðujicu, Branku Bogunovicu i Mani Rokvicu dao svakome po 100.000 kuna radi organiziranja borbe protiv partizana i pomoći njihovim suborcima.„ Veliki župan David Sincic je 17. lipnja 1942. godine iz Knina poslao nadredjenima brzojav: ”Postignuta suradnja s četnickim vodjama Bogunovic, Ðujic, Rokvic, Radenovic. Četnici po dogovoru sa mnom i dobivenim uputstvima idu prema Glamocu sastati se sa četnicima Drenovica i domobranima gdje odrediti plan daljnjih zajednickih akcija.
Novak
19. jul 2017. u 08.35
Svaka cast, al šta to vredi kad su otpisani zajedno sa mnom svom
mojom partizanskom rodbinom i ustaškom domovinom.
keser
19. jul 2017. u 09.59
Стинк, стварно ти је право име!!!
mornar7
(mornar)
19. jul 2017. u 10.14
nije nikad bilo ni partizanskih ni četnickih otpisanih u BG (zar nisu to oni sami dokazivali puno puta da nije bilo otpora u Srbiji?)

akcije koje su bile ispiracija za Otpisane se nisu ni dogodile u BG.
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
19. jul 2017. u 10.31
„akcije koje su bile ispiracija za Otpisane se nisu ni dogodile u BG.”

Jasta - pun pogodak,

Već 'dapace' u NDH gde se dogodili: jedno savjetovanje,dva zasijedanja i sedam bezanijskih ofanziva.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. jul 2017. u 11.20
Zagreb nepokreni grad.
Dovla1
19. jul 2017. u 11.57
Četnici su bili „Otpisani” taman toliko kao i ona laz da su neki bivši četnici u Argentini upucali Pavelica.
Sve je to istina kao i ono da je Mosa Pijade 1937 u zatvoru potpisao sa Budakom saradnju ustaša i komunista.
Tačno je to kao i ona laz partizani nisu u Beogradu ubili nijednog Nemca do 1944,a zapravo postoje slike i dokumenti gde Nemci već 1941 u Beogradu na groblju sahranjuju svoje vojnike.
Četnickim lazima nikad kraja,vidi se da su skola Pavelica i Stepinca.
U Hrvatskoj je čak bio i rekord,na istom terenu NDH su zajedno delovali u kvartetu Nemci,Italijani,ustaše i četnici.Četnici se shepurili čak i po Splitu,kao da su ga oslobodili od ustaša ili Italijana.
Za koju godinu kako imamo izdajnike na vlasti,nasa deca će uciti u skoli da su četnici oslobodili Beograd 1944.Za sada ova generacija uci samo laz da su Bg oslobodili sovjetski vojnici a partizani samo usli u grad posle Crvene armije.A to što je poginulo 3000 partizana za oslobodjenje Bg,to nikom ništa.
I to što je na Sutjesci poginulo 7000 partizana boreci se protiv Nemaca,ustaša,Italijana i četnika,ma to nikom ništa,i tako su partizani saradjivali sa Nemcima.
U Sirokom Brijegu partizani su pobili 28 franjevaca zbog saradnje sa ustašama i Nemcima,ali Stepinac kaže da ti franjevci nisu nikad pusku uzeli u ruke,a srpski izdajnici kao dobri prijatelji ustaša kažu da partizani nisu vodili borbe sa ustašama.
Dovla1
19. jul 2017. u 11.59
ZA HRVATSKU I ZA KRISTA, PROTIV KOMUNISTA

To je bila jedna od parola ustaša i njihovih popova koljaca.Vrlo slična parola kao sto su bile u četnika.
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
19. jul 2017. u 12.42
Dovla, primedba:

Naime sporazum između komunisickog i ustaškog pokreta nije
sklopljen 1937, već juna (ljpnja) 1935.
Za komunisticku stranku potpis`o Moso Pijade - novinar,
a za ustaški oslobodilacki pokret Mile Budak s.r. advokat.

Nema potrebe da se bar sada uzrujavas, kad imamo sve na videlu.
Budakova izjava (procanstvo ) je ostvareno ;'trećinu pobit,
trcinu pokatolicit a trećinu ptotjerat.
I kao sto znamo;Pavelic zapoc`o,Broz nastavio a njegov generalismo
Tudjman priveo kraju.

p.s. 'posle boja - koplje u trnje', kaže narodna.
Dovla1
19. jul 2017. u 13.57
To je dokazano da je laz,samo budale kao ti veruju da su Pijade i Budak nešto potpisali.To nije bilo moguće jer je tada Pijade bio u zatvoru a Budak u Italiji.Pavelic,Budak i mnoge vodje ustaša nisu smeli da privire u Jugoslaviju do 1941.
stinkyink
19. jul 2017. u 18.04

U jednoj depeši ustaški agent javlja Zagrebu da se u Dubrovniku nalazi oko 600 do 800 četnika što u vojnickoj odori, što u civilu... I na kraju evo još jedne depeše od 11. travnja 1944. u kojoj i ovo stoji: Koncem ožujka u Trebinju je obavljen sprovod jednog četnika koji je poginuo u borbama s partizanima. Mrtvacki lijes bio je pokriven srpskom zastavom, a pocast mu je odao vod Vražje divizije (misli se na 369. hrvatsku legionarsku diviziju, prim. N.A.). Eto, hrvatski vojnici u njemackoj odori stupali su za srpskom zastavom i odali pocast zakletom neprijatelju svakog Hrvata... I tako unedogled.
stinkyink
19. jul 2017. u 18.05
Pocetkom jeseni, 25. rujna 1944, Nijemci su u Splitu uhapsili i zatvorili ustaškog bojnika Bednjanca, zbog toga što su njegovi ljudi premlatili dva četnika, zaprijetivši – prema izvještaju Ustaške nadzorne službe od 25. rujna 1944. – da će, ako u Splitu bude ubijen koji četnik, za odmazdu strijeljati petoricu ustaša! Usred NDH!
Novak
19. jul 2017. u 18.50
E nisu ni Nemci ni ustaše vise sto su nekad bili, aj nek
danas četnik udje u-Split. Moz uc, al nec izac.
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
19. jul 2017. u 22.59
„To je dokazano da je laz,samo budale kao ti veruju da su Pijade i Budak nešto potpisali.To nije bilo moguće jer je tada Pijade bio u zatvoru a Budak u Italiji.”

Kako da ne,

Nisu ni Staljin ni Hitler kao predstavnici svojih partija potpisali
savez o saradnji,ali jesu Molotov i Ribentorp u ime istih - jelte.
Pa su tako zajednickim snagama slomili i podelili Poljsku.
Uostalom Pijade nije bio vodja komunistickog pokreta,kao i Budak
ustaškog - ali jesu imali ovlascenja od svojih pretpostavljenih;
bili oni u zatvoru ili na slobodi - pa prema tome/

Inače Tito za zivota nikada nije pokren`o izrucenje bilo kojeg
od ustaških prvaka,i tu mu treba odati priznanje. Utoliko sto
je ostao dosledan saveznik na rusenju 'tamnice naroda',a to je
potvrdjeno ustavom 1974 s` kojim je tkr. ozvanicen raspad.
Mister_No
(Bonelli editore)
20. jul 2017. u 01.58
Nisu ni Staljin ni Hitler kao predstavnici svojih partija potpisali
savez o saradnji,ali jesu Molotov i Ribentorp u ime istih - jelte.
-----------------------------------------------------------------

Eto koliko ne znaš.

Staljin nije imao izbora jer su Zapadni saveznici oklevali
da prihvate njegov poziv da zajedno udju u rat protiv Nemacke, zbog
čega je postojala opasnost da Rusija bude opkoljena, tj. napadnuta
sa 2 strane jer su na Istoku već imali front sa Japancima. To su
Englezi I Francuzi vrlo dobro znali, zbog toga I nisu prihvatali
sovjetski poziv u savez protiv Nemacke jer im je interes bio da
Zarate Nemacka I Rusija, a oni da se drže po strani I kasnije
profitiraju of tog sukoba.
Mister_No
(Bonelli editore)
20. jul 2017. u 02.07
Zbog toga je Rusija, tj. S. Savez bio prinudjen da potpies
sporazum sa Nemackom o nenapadanju, kako bi dobio na vremenu da se
naoruza. Staljin je vrlo dobro znao da će ih Nemci napasti, ali je
racunao da će sporazumom dobiti godinu dana za proizvodnju oruzja I
pripremu odbrane.

Da su perfidni Englezi I Francuzi prihvatili sovjetski
poziv o zajednickoj objavi rata Nemackoj, sigurno da da sporazuma
Molotov - Ribentrop ne bi doslo.

Dakle, Englezi I Francuzi su igrali dvostruku igru jer su
u isto vreme pregovarali I sa Rusima I sa Nemcima, a cilj im je bio
da nahuskaju Hitlera na Rusiju kako bi Nemci I Rusi istrosili
resurse u međusobnom ratu, a Engleska, Francuska, itd. od
toga profitirale.
Werba
(N/A)
20. jul 2017. u 02.53
„Otpisani”su zaista postojali, samo su oni bili ilegalci četničkog pokreta pod kontrolom potpukovnika Žarka Todorovića - pravog Valtera, a nikako to nisu mogli biti članovi komunističkog pokreta.
=========
tačno tako, postojali su jer su ih Partizani *Otpisali na
hiljade metra drva...

mornar7
(mornar)
20. jul 2017. u 08.17
četnici su doprineli porazu Romela, Hitleru su prestavljali takav problem da je izveo najvece operacije u porobljenoj Evropi i poslao desant specialnih jedinica. Hrabro su se borili protiv okupatora, ustaša i komunista.

Svi rodoljubivi Srbi znaju da bi to bila akcija koju su trebali da urade. SVI znamo šta je Draža trebao da uradi. Ali nije. U tome je poenta.
NISU URADILI ONO STO ZNAMO DA JE BILO ISPRAVNO.

Meni tu prestaje svaki razlog da ih simpatisem i podržavam.
Šta da ih tu pravdamo, prebrojavamo spasene pilote i tražim par njihovih akcija. Srbi mogu bolje nego to.
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
20. jul 2017. u 11.59
„četnici su doprineli porazu Romela, Hitleru su prestavljali takav problem da je izveo najvece operacije u porobljenoj Evropi i poslao desant specialnih jedinica. Hrabro su se borili protiv okupatora, ustaša i komunista.”

Još jedna u nizu nebuloza,a po potrebi lične maste. Onako iz rukava.

Inače zahvaljujuci okupatoru, ustaško-komunisticki pokret-i (čitaj savez) je aktiviran - imajuci svoje najjače uporiste u NDH. Njihova
uzajamna saradnja - plan na rusenju 'tamnice' naroda; 'trećinu pobit,
trećinu pokatolicit i trećinu protjerat ostvareno je u tri faze,tj.
ono sto je zapoceo Pavelic,nastavio je Broz a priveo kraju njegov
generalismo Tudjman. Pa prema tome nastavite i dalje sa: „Danke
Deutschland & to je vama vasa borba dala”.
C_A_B_O
20. jul 2017. u 15.18
Koji trecerazredni falsifikati. Trebinje,Bilecu ,Gacko ,Nevesine drzahu Talijani 1942ge a SRBI su se sa'ranjivali pod JUGOSLOVENSKOM trbojkom...osim dobrovoljaca u SRBIJI!

Dal'' je bilo trgovine...NARAVNO..i SLOOOBO i radovan su trgovali sa balijama a Bog mi i ustašsama...HVO se povuk'o preko Vlasica od navale mUUUja a isti je HVO zarobiJo „svoje” mUUUje na mostaru...prošlog rata

Smijesno je da KOMY dEEEca i UNUCI izmišljaju cistotu u gradjanskom ratu koji su njihovi vodili protiv SRBA
Dovla1
20. jul 2017. u 16.50
Mister No
delimicno se slazem sa tvojom teorijom,a napravio bih male ispravke.
Amerika,Britanija i Francuska nisu kalkulisali,oni su od starta bili nemacki saveznici,u zbilji,a na papiru znaš i sam kako je bilo.
Nisu te tri zemlje želele da se Nemacka i SSSR pokolju tek tako,one su želele da Nemacka porazi SSSR kako se ne bi dalje sirio komunizam.Tu je glavni igrac i organizator bio London,kraljica i Cercil kao njen sluga.Inače Cercil jeste bio veliki mrzitelj komunizma a sve sto je potpisao sa Titom i Staljinom,to je uradio jer je morao,a naravno da mu se to nije dopalo.Da je docekao raspad SSSR-a i komunistickog bloka,bio bi veoma srećan zbog toga.
Postavlja se pitanje sto onda na SSSR nisu zajedno udarili Nemacka,Britanija,Amerika i Francuskla.Pa to se desilo oko 1920 posle revolucije kada je oko 14 zapadnih zemalja poslalo svoju armiju u SSSR da ubijaju boljsevike a sa ciljem da se vrati carski rezim u Rusiji.
Tu su bili porazeni pa su krenuli lukavije.Objektivno Nemacka je bila najjača zapadna sila,najbliza SSSSR-u, pa je potpuno logicno sto su Nemacku poturili da bude udarna pesnica protiv SSSR.
Sve je to bilo utanaceno sa Hitlerom i ne bi me cudilo da su Ameri spasli Hitlera 1945 i da su ga udomili negde tamo gde i Pavelica.
Najbolji dokaz da su Hitlera stvorile zapadne sile je to što on nije udario na Britaniju a bili su mu blizu i za to mu je trebala manja sila nego ona koju je poslao na SSSR.I u prilog tome ide i to što je Hitler na bojnom polju imao vrlo malo krvavih bitaka protiv Amerike i Briotanije.Francuska se naravno kao predala odmah,a zapravo je mogla da pruzi bitan otpor Hitleru. Nisu hteli jer su znali da Hitleru treba svaki vojnik za ruski front.
I onda su lukavo zapadne sile stale da promatraju šta će se desiti,ako Hitler pobedi komuniste u SSSR onda tim bolje,a ako izgubi onda će oni glumiti da su saveznici sa SSSR. Već krajem 1942 se videlo da će Hitler izgubiti,i od tada kreće zesca kampanja zapadnih saveznika protiv Nemacke.Sve sa ciljem naravno da SSSR dobije sto manji deo kolaca kao pobednik.Realno je SSSR trebao da uzme celu Nemacku.Da podsetim da je Nemacka od 16 poginulih vojnika, njih 15 je poginulo na ruskom frontu.
Videli smo to 1812 da je slično Napoleon uradio.I on je osvajao po Evropi,ali zna se da mu je glavni cilj bila Rusija.Kada je bio porazen od Rusa onda je to i bio njegovo kraj,onda mu je logicno dosao Vaterlo.
Bojim se da se i sada radi sličan scenario.U prilog tome ide to što je Britanija izasla iz EU.Glume neutralnost,a u korist toga ide i sto ove izbeglice iz Sirije,Iraka i sl uglavnom se primaju u Nemacku.
moguće je da će opet Amerika i Britanija,te Francuska da naprave neki kao otklon od Nemacke,a u stvari će debelo da naoruzaju Nemce,ove izbeglice će biti topovsko meso,pa će svu tu bandu da posalju na Rusiju. Nemacka je i danas najjača zapadna sila ,samo im treba dati da imaju naoruzanje kao Amerika.Nemacka ima sve uslove,ima ljudski kvalitet a Amerika to nema,nema ga Britanija a nema ni Francuska. Rusija je vrlo ranjiva tamo gde bi Nemacka opet udarila a to je zapadna Rusija.Udarili bi preko Ukrajine jer Ukrajina bi sama mogla dati veliki broj idiota,mladih napaljenih kretena koji bi rado isli da ubiaju po Rusiji.Ti mladi Ukrajinci,zajedno sa izbeglicama muslimanima iz Nemacke,a pod komandom nemackih skolovanih oficira,uz americko naoruzanje.U tom slučaju bi se otvorio i muslimanski front od Kavkaza.Tako da ja to vidim kako mogući scenario do sredine ovog veka.
Nekako ne bih verovao da će Zapad lako odustati od Rusije,a možda i vreme ne radi za Zapad pa moraju da pozure.
Mister_No
(Bonelli editore)
20. jul 2017. u 18.29
one su želele da Nemacka porazi SSSR kako se ne bi dalje sirio komunizam.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

И не само то, него да би се Западни индустријалци домогли
Сибира и осталих природних ресурса. Исти магнати су финансирали Хитлера и довели га на власт како би се та идеја реализовала. Милиони су уложени у његову кампању. Тако да се може рећи да је Хитлер био њихов инструмент за продор на Исток.
Werba
(N/A)
21. jul 2017. u 10.45
C_A_B_O,
izmes'o si babe i zabe, kruske i jabuke. K'o da si sljok,o
ravnogorsku dzibru...:)
baresh
(zanatlija)
21. jul 2017. u 12.04
„И не само то, него да би се Западни индустријалци домогли
Сибира и осталих природних ресурса. Исти магнати су финансирали Хитлера и довели га на власт како би се та идеја реализовала. Милиони су уложени у његову кампању. Тако да се може рећи да је Хитлер био њихов инструмент за продор на Исток.”

Jasta,kako da ne?

Inače V.I.Uljanov - aka Lenjin je prokrcio put ka unistenju Matuske Rusije. Najpre tokom rusko-japanskog rata,pa kad mu nije uspelo, nasao utociste u Svajcarskoj cekajuci povoljnije doba. Kada je izbio 1sv. rat, njegovi sponsori-mentori ga preko svoje teritorije prebacuju na istocni front. I kad je sticajem okolnosti, uz ogromne civilne žrtve dosao na kormilo,rasparcao je Carevinu i nazvao je;SSSR.
I sedam decenija kasnije,'kad je vrag odn`o salu,nastadose nove
države i državice, a Rusija smanji za oko jednu trećinu.

Al` samo lagano. Na vasu zalos`,veliki meda Misa se lagano uspravlja, pa kad se uspravi,neće biti ni traga od 'banderasa'.

p.s. živi bili - pa videli.
Dovla1
21. jul 2017. u 15.59
E baresi budaletino. Zar je Lenjin kriv sto je Romanov izgubio rat sa Japanom 1904.Pa Ko je cara terao da napadne Japan radi otimanja Kurilskih ostrva? Šta će mu tudja ostrva?
Nije ga Lenjin mogao na to naterati.Inače ta ostrva je osvojio Staljin 1945 i ona su i sada u sastavu Rusije.
Lenjin je dao nezavisnost Finskoj i Poljskoj.I u cemu je tu problem,šta je pogresio? Ništa nije pogresio,vratio je tudje.Lenjin i komunisti nikad nisu naneli stetu kao sto je ruski car prodao,bolje reci poklonio Aljasku Americi. Zamislimo sada Rusiju sa Aljaskom,bila bi Rusija na tri kontinenta.
Već sam pisao, ruska carska porodica Romonov je bila otudjena od naroda,mucili su svoj narod i radili sve u korist njihove familije u Londonu tj engleske monarhije.Romanovi su po obe linije nemackog porekla,dakle ne samo po zenskoj liniji.Prvi Romanov izvesni Mihael je bio Nemac.Inače tokom te carevine Rusijom su upravljali Nemci i Englezi.Na ruskom dvoru se skoro nikad nije koristio ruski jezik.
Čak i ruska crkva priznaje da su Romanovi loše vladali.
Najpoznatiji Romanov je bio Petar Veliki,on je bio nešto kao danas kod nas Ceda Jovanovic ili Boris Tadic.On je sve radio da Rusija bude kao zapadne zemlje,sve je od njih prepisivao unistavajuci rusku kulturu,ruske osobine,rusku istoriju.Tek se malo opametio pred kraj zivota ali je kasno bilo.
Tako da je porodica Romanov zavrsila kako je i zasluzila,isto kao nasi Obrenovici 1903.
Kada su boljsevici dosli na vlast, SSSR je imao oko 150 miliona ljudi,već posle 20 god taj broj je porastao već na sjajnih 190,sto carevina nikad nije mogla da učini.
Rusija se danas dize jer njom vladaju bivši komunisti a ne kao kod nas bivši četnici.Videli ste kad je Putin bio u Beogradu,tek tada se kod nas pomenulo da su partizani oslobodili Beograd 1944, tek tada su se orile partizanske pesme na onoj paradi na Novom Beogradu,tek tada su govornici pomenuli Kocu Popovic i Dapcevica.Inače nasi izdajnici godinama i ne smeju da slave oslobodjenje Beograda.Rusija danas slavi svoje partizane,svoju Crvenu armiju,slave komuniste.Zbog toga im dobro i ide.Za vreme izdajnika Jeljcina nisu ni imali paradu pobede 9.maja.
I danas pored sjajnog Putina,on ipak nije najpopularnija licnost u Rusiji,najpopularniji je Staljin.
baresh
(zanatlija)
21. jul 2017. u 16.55
Kako te ne mrzi da izmišljas tolike gluposti?

Hajd` da si ponudio neki izvor,bez obzira odakle i od koga potice,već lupetas ko tamo neki Nikoletina Bursac - bok te mazo...

I šta kažeš; Lenjin i Staljin - dva okorela zločinca,uz to oboleli i raspali sifilisa - vise omiljeni(popularni)kod Rusa od Putina???

p.s. stvarno nisi pri sebi...
Dovla1
21. jul 2017. u 16.59
Klovnu idi na Sputnjik pa vidi ankete iz Rusije. Da nećeš možda reći da mrtvi Staljin upravlja Sputnjikom?
baresh
(zanatlija)
21. jul 2017. u 17.06
He he he, idi ti u Kovin ili pak kucu smeca - isto ti se hvata...

Eeeeeeeee svasta ;-)
Mister_No
(Bonelli editore)
21. jul 2017. u 20.04
Бареши,

најновија анкета показује да преко 60% становника Русија
сматра да се боље живело у Совјетском Савезу него данас.

Нису Лењина помагали Немци, Енглези, Французи и други
током грађанског рата 1919., већ Јуденича и белогардејце. Толико о
твојој тези да је Лењин био немачки човек.
baresh
(zanatlija)
22. jul 2017. u 07.22
најновија анкета показује да преко 60% становника Русија
сматра да се боље живело у Совјетском Савезу него данас.

Нису Лењина помагали Немци, Енглези, Французи и други
током грађанског рата 1919., већ Јуденича и белогардејце. Толико о
твојој тези да је Лењин био немачки човек.
------------------------------------------------------------------

Misteri,

Kako da ne, 'casna pijonirska'. Ne samo u Rusiji, već i ostalim
državama v. pakta,inače o bivšoj SFRJ je izlisno pominjati.

Docim je Lenjin posle neuspeha tokom rusko-japanskog rata, bio
nekih 12 godina zapadni 'zatocenik', pa im utek`o da spasava
carsku Rusiju. Toliko o tvojoj tezi da je bio 'ruski' covek.

p.s. taman koliko i Gruzijanac - Kobe Dzugisvili.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
22. jul 2017. u 15.06
Baš ste se raspisali i usput posvadjali, ali to je vaša stvar.
Lenjin, po validnim istorijskim činjenicama, JESTE bio sifilističar i od toga je umro, polu-lud. Bio je legenda za života ali s obzirom na bolest, dok je bio u inv. kolicima i mlatarao rukama, drugi su odlučivali, krili su od svih jer on je bio ikona i to je i ostao posle smrti.
Staljin je bio paranoik sa induktivnom psihozom. Njegova bolest je prouzrokovala stradanje 10 miliona stanovnika bivšeg SSSR.

Što se tiče Sremskog fronta, kada su se Nemci povlačili, po istoričarima, kao i po vojnim analitičarima, nije bilo nikakve potrebe da se šalju trupe koje bi ih jurile, a pogotovu ne srpski mladići, deca, neobučena, koji su ginuli u ravnom Sremu, nemajući gde da se sklone.
Neka kaže ko šta hoće, baš me briga, ali mislim, kao i većina Srba, da je to bila Titova osveta za I sv. rat u kome je učestvovao protiv Srba!
Kao i savezničko bombardovanje Beograda, na kraju rata, koji je poručio.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
22. jul 2017. u 15.24
p.s.
Mislim da nije u redu, da usled nedostataka argumenata, koristite privatne podatke učesnika na diskusiji. Mi svi ovde umesto pravih imena imamo pseudonime, a ko je s kim oženjen, gde i kako živi, to nije predmet diskusije. Trebalo bi poštovati moralni kodeks.
stinkyink
22. jul 2017. u 17.49
најновија анкета показује да преко 60% становника Русија
сматра да се боље живело у Совјетском Савезу него данас.

onda Rusima stvarno nešto fali u glavi, neki mazihisti ili tako nešto.
bolje zivjeli od ovoga...

https://www.youtube.com/watch?v=jwsAEK7xQDY
https://www.youtube.com/watch?v=b8nvPjKMDh0
dragoljub100
23. jul 2017. u 03.42
Mislim da nije u redu, da usled nedostataka argumenata, koristite privatne podatke učesnika na diskusiji. Mi svi ovde umesto pravih imena imamo pseudonime, a ko je s kim oženjen, gde i kako živi, to nije predmet diskusije. Trebalo bi poštovati moralni kodeks

__________________________________________________________________

Једно је дискутовати о штиклама, балетанкама и белим ташнама, а нешто друго о политици. Чак и штикле нису невине, већ садрже дозу интереса (привући пажњу), док је политика сва саткана од интереса.
Зато је немогуће дати или имати било какав политички став, а не полазити од неког интереса, директног или индиректног.
И немогуће је схватити зашто неко пише тако тако пише ако не осветлиш његов интерес, а битни елементи интереса су где, шта, како, с ким, због кога или чега.
Ако не размотриш интерес онога ко говори ризикујеш да не схватиш његове намере.

__________________________________________________________________

Милослав Самарџић је рођен 22. новембра 1963. у Александровцу, где је завршио основну и средњу школу (новинарски смер). Економски факултет у Крагујевцу завршио је 1989, на сектору маркетинг. Као студент завршио је новинарску школу „Вечерњих новости”, у зиму 1983/84. године, и постао један од крагујевачких дописника овог дневника. У „Погледе”, тада лист студената Крагујевачког универзитета, долази 1984. године. „Новости” напушта 1986, због необјављених критичких текстова према тадашњем режиму. Крајем 1985. у „Погледима” постаје уредник рубрике „Универзитет”, а дужност главног и одговорног уредника преузима 1987. године, на којој с мањим прекидима остаје до престанка изласка листа, 2005. године.

Прву књигу написао је и објавио као станар крагујевачког студентског дома, 1989. године. Од те године почиње и проучавање историје Другог светског рата, а нарочито Југословенске војске, односно четничког покрета генерала Драже Михаиловића. Истраживао је архивску грађу у низу музеја и архива. Највише се бавио проучавањем докумената Војног архива у Београду, пре свега његове Четничке архиве, као и Немачке архиве (са преводиоцем). Хиљаде страница пронађених докумената цитира у својим књигама. У тзв. теренском делу истраживања, интервјуисао је око 50 Дражиних четника, већином официра.

Члан Удружења књижевника Србије

______________________________________________________________

Твој стручњак је као студент постао уредник рубрике 1985, са 22 године, а онда и главни уредник 1987. са 24 године. Претходно се са 21 годином запослио у „Новостима”, а две године је паралелно радио у „Новостима” и „Погледима”.
При томе је све време био студент, јер је факултет завршио тек две године касније 1989. са 26 година.
Реч је о економском факултету, који траје 4 године.

У биографији, препегланој, јел'те, не пише да је био члан СКОЈ и КПЈ, али је питање да ли је могао са средњом школом бити такав новинар и уредник, а не бити члан политичке организације?

Ништа није написао о свом пореклу, а од те 1989. започиње истраживање историјских чињеница.

Колико видим, 1991, 1992. и 1993. кад се бранило српство оружјем, он је седео по архивама и писао књиге, иако је 1991 имао 28 година и био војни обвезник.
Управо је његова Крагујевачка бригада напустила фронт код Вуковара и отишла кући, давши тако усташама шансу да се још мало одрже, а отегнувши операције у Славонији до јесени и блата, што је спасило Хрватску.

Битније му је 1992. било писати о краљу, него бранити Сарајево.

Нема података где је радио после 1989, ни како се издржавао, јер није он тако велики списатељ да живи од својих књига.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.