Diskusije : Politika

 Komentar
Zajednicka komisija?
DarkBlue
(istrazivac)
17. jul 2017. u 00.00
https://tinyurl.com/y8ml68n7

Jel ovo sala ili SPC saradjuje sa vatikanom?

D-Man
(Analyst)
17. jul 2017. u 01.26
„To se dogodilo zahvaljujući brojnim kompromisima i igrama koje su se u režiji političkih i drugih krugova odvijale iza scene - tvrdi Đurić. - U celom procesu nauka je bila u drugom planu. Od prvog, pripremnog sastanka u Vatikanu sve je vodilo unapred poznatom cilju - sprečavanju svakog zaoštravanja odnosa sa Hrvatima.”

Зар вам све не смрди на оног нарцисоидног психопату Вучића!?

Јбт, па ми сами себе уништавамо! На крају ће Степинац добити и улицу у Београду.
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
17. jul 2017. u 03.05
fejk njuz sto bi reko Tramp

Saopštenje Srpske pravoslavne crkve o Novostima

http://www.danas.rs/reakcije/reakcije.1149.html?news_id=351280&title=Neslavno+propadanje+slavnih+novina#ves t_komentar

ili ovde

https://tinyurl.com/ydchvs7j

Za uredništvo „Večernjih novosti”, i tada i danas, važno je jedino šta kaže (ili nalaže?) Zagreb, odnosno deo tamošnjeg političkog i crkvenog establišmenta koji bi imao koristi od kanonizacije nadbiskupa Stepinca. Isključivo u tom svetlu može se razumeti zašto u članku od 15. jula, bez ikakve zadrške ili opreza, gorljivije nego u zagrebačkoj štampi, „Novosti” nemilosrdno vade reči iz konteksta, falsifikuju, tendenciozno i iskrivljeno, a u korist hrvatske strane, tumače pojedine stavove zajedničkog saopštenja, izmišljaju nepostojeće sagovornike iz crkvenih i naučnih krugova, sve do izmišljanja i stavljanja pod navodnike apsolutno nepostojećeg rečenice: „Stepinac je mučenik i ispovednik vere Rimokatoličke Crkve”.

ja verujem mojim vladikama i SPC
DarkBlue
(istrazivac)
17. jul 2017. u 04.34

„tumače pojedine stavove zajedničkog saopštenja,”

Iz ovoga proizlazi da jeste postojala zajednicka komisija
sastavljena i od zvanicnika iz SPC. Zašto su uopste isli u
vatikan mecki na rupu?
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
17. jul 2017. u 05.27
Darkblue, zajednicka komisija je napravljena još pre godinu dana da se utvrdi odgovornost stepinca u zločinima tokom vladavine ndh.

ako te crkvena pitanja interesuju , to si trebao da znaš.
DarkBlue
(istrazivac)
17. jul 2017. u 06.22

SPC pristao na zajednicku komisiju (pod pokroviteljstvom vatikana)
po pitanju stepinca? I zakljucak te komisije da su SVE crkve prošle
kroz tezak period zbog okolnosti koje su tad preovladavale?

Tebi to nije blago receno cudno?

Možda sam trebao da znam ali možda bi bilo najbolje da nisam
ni sada saznao.
D-Man
(Analyst)
17. jul 2017. u 11.39
''Сензационализам'' је главна карактеристика великих светских медија (пример CNN) којим се обликује мишљење светске јавности.
На тај начин ти покварени медији врло, врло често су главна полуга у рушењу непожељних лидера (по интересу САД и разноразних утицајних група).
Дакле, сасвим је могуће да су Вечерње Новости објавиле непотпуну информацију због тог истог сензационализма (да ли због повећаног тиража или ко зна чега другог не знам).

Међутим, оно што ми је занимљиво из кометнара СПЦа је следеће:
Srpska Pravoslavna Crkva neće iznositi u javnost argumentaciju naše strane sve dok se rad Komisije potpuno ne privede kraju, osim ukoliko kolege iz Zagreba u međuvremenu ne prekrše dogovor.''

Због чега би аргументација српске стране била некаква тајна? О Степинцу се толико тога зна да је тешко поверовати да наша страна има било какве нове доказе осим оних које већ поседује и који су сасвим довољни.

Осим тога, СПЦ своје аргументе расправља са Ватиканом и хрватском католичком црквом. Дакле, са онима који стоје иза Степинчевих дела! Самим тим, СПЦ би требала изности у јавност све детаље тих ''преговора'' јер треба да има бар српску јавност иза себе.
На тај начин би СПЦ показала да нема никаквих тајних преговора и договора јер о злочинцу Степинцу нема шта ни да се преговора ни договара.
Због тога сам и рекао у мом првом коментару да ми све смрди на политику и притиске Вучића (након коментара у Новостима како се ради о притисцима да се са Хрватима не сме улазити у сукоб око Степинца). То ми је сасвим уверљив коментар! Зар је тако нешто немогуће за претпоставити?
Па сви добро знамо Вучићево трчање за ЕУ а за евентулни улазак у ЕУ Србији треба и глас Хрватске (који Србија никад неће добити уколико не испуни многе болесне захтеве Загреба а један од тих захтева би могао бити и тај да Србија тј. СПЦ не кочи Степинчеву канонизацију).

Због свега тога, ако СПЦ неће да буде предмет гласина, онда и српској и светској јавности морају да се јавно на увид ставе сви аргументи српске стране. Нема ту никаквих тајни; сви ми јако добро знамо ко је био Степинац!

На крају, када ће Србија потегнути питање Јасеновца и злочина НДХ према српском народу? Вероватно никад, зар не!? Ето, и због таквих ствари не бих баш искључио могућност да се нешто ''иза брда ваља'' и да бисмо могли бити шокирани заједничким сапштењем те комисије. Ако ништа друго, онда су Новости својим чланком, на неки начин, можда натерали и чланове комисије и политичаре у Србији да не попуштају Ватикану и хрватској католичкој цркви.

А питање злочина НДХ се мора под хитно ставити на дневни ред. Доста смо чекали!
Jocko4
(observer)
17. jul 2017. u 13.46
>„Међутим, оно што ми је занимљиво из кометнара СПЦа је следеће:
Srpska Pravoslavna Crkva neće iznositi u javnost argumentaciju naše strane sve dok se rad Komisije potpuno ne privede kraju, osim ukoliko kolege iz Zagreba u međuvremenu ne prekrše dogovor.''
- - -

Из овога следи да се наведени договор не односи на изношење аргумената из других извора, одн. да неко други (из Србије, или из Хрватске) не би могао да изнесе аргументе, који би били релевантни.

Иначе, по питању геноцида над Србима у НДХ током Другог Светског Рата не би смело да буде трговања и прихватања компромиса, јер је управо таква политика компромиса довела до потискивања истине о размерама злочиначке усташке политике. ”
escada
(ɐpɐɔsǝ)
18. jul 2017. u 18.43
Ako pogledate malo bolje, SPC je tek jedna trećina, ostalo su (hrvatska) Katolička crkva i Vatikan (takođe katolici).
Inače, po kanonu, SPC ima pravo da saradjuje sa svim hrišćanskim crkvama jer veruju u istog Boga.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.