Diskusije : Politika

 Komentar
Анализа лика Благоје Граховац
CPHA
(Чувари ћирилице)
25. maj 2017. u 16.14
Молим кратко мишљење о генералу, пилоту, писцу итд...
Благоју Граховцу.

Хвала!
Поздрав свима!
goodbad
(gb&u)
25. maj 2017. u 19.21
CPHA, ako znaš ko je baron Minhauzen, e taj mu u lazima nije ravan. daklem ,lazov,vajni zastupnik NATO alijanse,lazmi Srbin, Crnogorac,Hercegovac, lažni savetnik za nacionalnu odbranu crnogorskog rezima Mila Đukanovića odakle je nogiran čim su videli ko je i šta je i mnogo toga, moj savet CPHO je ZAOBIDJI GA u svakom pogledu.
Bici
25. maj 2017. u 22.19
Blagoje Grahovac je poznatiji kao Lagoje Natovac , mislim da ti to
sve govori
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
26. maj 2017. u 01.08
tutin oficir kome je doslo iz doopeta u glavu previse kasno da može bilo šta pametno da uradi, a to ako je Natovac, pa svaki normalan Srbin ili Crnogorac treba da je pro EU i pro NATO.

ukratko, evo njegovog razmišljanja i bivšoj državi, KGBu i NATI, veoma racionalno i nepristrano razmišljanje, jedino sto je i njemu a i mnogim drugima titinim oficirima istina dosla u glavu prekasno:

------

Kakva je bila atmosfera u vojsci u periodu pred početak bombardovanja?

Većina pripadnika vojske na nižim nivoima pravilno je shvatala svoju ulogu i svoje mogućnosti. Nije bilo dileme da zemlju treba braniti, kao što nije bilo dileme da se, s obzirom na državnu politiku i odnos snaga, ne može odbraniti. Što se najvišeg nivoa rukovođenja i komandovanja u vojsci tiče, i tu je sve bilo jasno. Skoro celokupan kadar na najvišim položajima je u skladu sa „patriotskim” zaslugama doveden na te dužnosti jer je vlast znala da će oni izvršiti sve zadatke, uključujući i one iracionalne. Razbijanje SFRJ je geopolitička priča, ali ne ona koja je tokom devedesetih podastirana iz Beograda, da Zapad razbija Jugoslaviju. Ne sporim da je takvih političkih krugova na Zapadu i bilo, ali istina je drugačija. Zlo je težišno došlo sa Istoka. Razaranje vojske u SRJ je nastavljeno po matrici razbijanja SFRJ.

:: Kada kažete da je zlo došlo sa Istoka, na šta precizno mislite? O čemu se radi?

Razbijanje SFRJ je geopolitička priča. SFRJ je, u odnosu na zemlje istočnog lagera, bila daleko bliža zajednici evropskih naroda. Tadašnjoj sovjetskoj politici to nije odgovaralo. Znali su da Hrvatsku i Sloveniju ništa ne može zaustaviti na evropskom putu, pa su zaigrali na kartu pravoslavno-slovenskog bratstva. KGB je u tome imao ključnu ulogu, a građanima je stalno podastirana teza da Zapad hoće razbijanje SFRJ. Zamka još uvek nije izbegnuta.

Zbog čega ste, u toku rata, 9. aprila napustili vojsku?

Devetog aprila 1999. godine bilo je moje poslednje referisanje u GŠ. Ono je bilo nastavak tvrdnji koje sam izneo prilikom prvog referisanja godinu dana ranije kada sam došao na dužnost u GŠ. Tada sam tvrdio da će vlast namerno izazvati NATO intervenciju i naveo sam četiri razloga: prvo, u Srbiji je u to vreme naglo, posebno kod mladih ljudi, narastao evroentuzijazam i da neodgovorna vlast nema boljeg načina za urušavanje istog od padanja bombi po glavama građana; drugo, pod NATO bombama pogrešna politika će pokušati pronaći alibi za nasilje i represivnu politiku prema Kosovu; treće, Crna Gora više ne sluša Miloševića, pa se otvara mogućnost da se kroz ratno stanje izvrši obračun sa politikom Podgorice; i četvrto, u vojsci su se sve glasnije mogla čuti mišljenja da treba ići u NATO savez, pa će ratno stanje omogućiti da se izvrši čišćenje vojske od takvih kadrova.

:: Interesuje me da li se mogao izbeći sukob?

Mogao se izbeći samo pod uslovom da su građani uskratili poverenje onakvoj nerazumnoj vlasti. Međutim, da bi se u potpunosti objasnila NATO intervencija, treba napraviti analizu pregovora između NATO-a i Vojske SRJ od 9. do 12. oktobra 1998. godine. To je ključna stvar koja se u Srbiji uporno prikriva. Nakon tih pregovora bio je postignut sporazum da Vojska SRJ i NATO zajednički vrše monitoring na Kosovu. On se počeo zajednički realizovati, ali ga je naša strana izigrala. General Vesli Klark je 24. decembra 1998. godine došao da moli da se ne krši sporazum. Sporazum su direktno opstruisali i urušavali Milošević i grupa generala. Ovo je uvod u neuspeh pregovora u Rambujeu.

DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
26. maj 2017. u 01.22
I da napomenem,
Grahovac nije toliko bitan lik, ali ove njegove tvrdnje se slazu sa mnogim drugim poznatijim politicarima tog vremena,

a to je da su Zloba, Mira i UDBA namerno isli na to da se Srbija bombarduje zbog pro-evropskog raspoloženja vecine Srpskog stanovnistva tih godina.

KGB i titina UDBA to nisu mogli da dozvole po cenu bombardovanja Srbije i njenog stanovnistva od strane najjače vojne alijanse koja je ikad postojala..

I taj cilj je i postignut, Srbija je danas zemlja razapeta , između ruske tajne sluzbe i srpske, još uvek titine BIA na jednoj strani , i EU i NATO na drugoj.

Izgubili smo 17 godina od oslobodjenja i izgubicemo ko zna koliko još sve dok ne povucemo crtu i odlucimo se za jednu stranu.

Zato je Djindja i ubijen od strane BIA, jer da je ostao u zivotu , Srbija bi danas bila i ugledna clanica EU i clanica NATO.

AV Vutcko, na drugoj strani, pokusava da glumi copavoga, dok ne dosadi i Bogu i narodu i dok ga ameri ili evropljani ne otkace.

Od engleskog djaka do lenjinovog sledbenika - jedan korak napred, dva koraka nazad.
dragoljub100
26. maj 2017. u 01.58
a to je da su Zloba, Mira i UDBA namerno isli na to da se Srbija bombarduje zbog pro-evropskog raspoloženja vecine Srpskog stanovnistva tih godina.

KGB i titina UDBA to nisu mogli da dozvole po cenu bombardovanja Srbije i njenog stanovnistva od strane najjače vojne alijanse koja je ikad postojala

________________________________________________________________________-

Ти си луд.
Биће да је то неки твој сан.
Werba
(N/A)
26. maj 2017. u 03.24
Mira Stupica je takođe lovila generale, iako su bili stariji od nje: Kostu Nadja i Milana Zezelja, (vile, status, plata do plafona,siguran zivot u izobilju, uticaj) u ovog zadnjeg je bila zajubljena. Kad' su joj se generali izjalovili, qyurava je krenula u lov na politicare.

Prvi na listi za ostrel bio je turcin Osman Karabegovic, zamalo da ga smota, ali Ljubica nanjusila qyuravu i Osmanu doslovno rekla: ili ja ili letis iz ove vile na Dedinju. Naravno Osman je izabrao vilu na Dedinju.
Bojan pojima nije imao da ga Mira vara takoreci na kucnom pragu.
Kada je saznao bilo je kasno, već je bio dobrano kuvan za onaj svet.

Konacan izbor pao je politicara Cvjetina Mijatovica. Njega je varala sa kim je stigla, usputno koristeci njegov visoki polozaj i autoritet u drustvu. Zatražio je tihi razvod, ali je gramziva ajkula-opjadra pretila skandalom. Cvetko je odustao.
Koristeci polozaj muza, iz narodnog muzeja u BGD „pozajmila” je
Simonidinu narukvicu, koja ni posle njenog crkavanja, do danas nije vracena u muzej.


DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)
26. maj 2017. u 03.39
da dragoljube,
zato KGB cuva mama Miru ko retku zverku.

Danasnja Srbija lici na devojku koja je zakasnila da se uda a još se necka i bira.

Oni koji su je podvodili i skoro unistili , komunjare i rusi, još je drže i ne pustaju je, jer osecaju da još mogu da je iskoriste, da je podvode i da sa njom, kad zatreba, podbodu zapadnjake, koji će opet sav svoj bes iskaliti ne na podvodacima i ruskim kriminalcima već na stanovnistvu Srbije.

Ej ti, danas gledam sastanak NATO zemalja, Ujna tamo, brat Crnogorac tamo i tačno sam ljubomoran na njih dvoje - uspeli su iako mali i beznacajni da obezbede svoje države i njihovo stanovnistvo nema vise o cemu da brine, ostaje im samo da srede svoje ekonomije, da je dovedu u liniju sa evropljanima i da se uklope u evropsko trziste.

Dok najveca država u tom regionu stoji sama, ostavljena od svih, i drhti na svaki zveket oruzja koji se cuje sa svih strana.
Werba
(N/A)
26. maj 2017. u 05.03
DoktorStevan
(Ravna Gora Pobediti Mora)

danas gledam sastanak NATO zemalja, Ujna tamo, brat Crnogorac tamo i tačno sam ljubomoran na njih dvoje - uspeli su iako mali i beznacajni da obezbede svoje države
===========
-nema razlike, i ti si kao mali i beznacajn, poturio doope kenguru, da bi posle zaspao na njegovom qyurtzu...

bezdomni
(maestro)
26. maj 2017. u 08.47
CG u natu Srbija u blatu.
Niko ti nikad ne može biti toliki dusman kao ti sam sebi.
Ko razmišlja i stotim delom mozga može videti da Srbija sa kompletnim srpskim narodom srlja u propast nestanak dok okruzena sa svih strana nato državama prkosi sa maketama ruskih raketa...
Svi oko Srbije dobili teritorije vece nego sto su ikada kroz istoriju imali a Srbija jadna izgubila pola teritorije i kolevku srpstva Sveto Kosovo ali nije se opametila no Još uvek prkosi najvecoj vojnoj sili koju je covecanstvo ikada imalo.
Katastrofa kolektivno ludilo sa tenzijom prema samounistenju.
goodbad
(gb&u)
26. maj 2017. u 10.09
tema je bila B.Grahovac, svima vam želim dobre doktore za glavu i mnogo lepih i sarenih pilula.
Lorka
(поета)
26. maj 2017. u 10.59
Опет једна небулоза о томе да је Југославију разбио онај ко се за њу залагао, а да ју је бранио онај ко ју је разбијао!

Опет небулоза о томе да је Југославију разбијала сила која нас није ни чвоком ударила, а да су бомбе које су по нама падале са циљем да се формирају нове државе на рушевинама Југославије - падале онако без циља и без везе!

Замислите која је то нелогичност коју износи та будала што себе назива генералом: Руси разбијају Југославију, а НАТО пакт је бомбардује (ваљда да би Русима изашао усусрет), или пак та небулоза да се све више Срба и припадника војске окреће ка НАТО пакту, а НАТО их бомбардује (ваљда да то спречи)???!!!

Ја никад већу будалаштину нисам чуо у животу и одмах бих рекао да је Граховац пролупао.
Али, није он пролупао, већ је његов мотив за овако небулозну причу потпуно јасан:
Он се усрао у гаће и као пилот напустио војску кад је НАТО кренуо са бомбардовањем. Данас тај свој кукавички потез покрива једном таквом нелогичном причом кроз коју треба да се извуче закључак како је он био про-натовац па је зато сукоб са НАТОм био против његове савести.

Такви као што је он би могли да се сакрију у неком дому пензионера, крцкају пензију, играју шах и ћуте. Било би им то много часније. Али Граховцу гузица не да мира. Хтео би и сад да буде неко и нешто.
trek_team
(biciklista)
26. maj 2017. u 11.26
„...Srbija bi danas bila i ugledna clanica EU i clanica NATO.”

-------------------------------------------------------------------

Kada budala umisli da nešto zna...
dulebg
(posmatrach)
26. maj 2017. u 13.05
Ти Граховци су сви одреда црвена буржоазија. Од Тите прешли Клинтону.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
26. maj 2017. u 15.54
Cuj on se usrao u gace kao pilot.
Stvarno zdravo pameti.
Šta je mogao da se raduje i poleti odmah protiv par stotina aviona koji ga prže raketama pre no ih je on uopste vidio na radaru.
Ruski lovac mig29 cudo ruske tehnike svi smo dole debele pare od naših zarada dali za taj propali projekat koji nikada nije srusio nijedan nato avion Ali je padajuci iz cistog mira ubio min 50 pilota ruskih i ostalih koji su ga koristili.
Bile su bajke bolji od F-16 ma sve može leti u rikvec :) kad Ono u stvarnoj borbi nije uopste detektovao F-16 i ostale dok su ispaljivali rakete prema njemu.
I sto je najcrnje evo opet srpski korumpirani lobi oce da kupuje tu kantu.
Probudite se!!!
zupa
(DR.MR)
26. maj 2017. u 23.46
Сетимо се Аргентине и Фокландског рата,ко је сателитима помогао
Британцима да победе Аргентинце.

Ако би заратили Грчка и Турска чланице НАТО пакта коме би УСРА помогла
наравно Турској.

Зато УСТАША Др.Стјепан више твоје набулозе нико нормалан не узима за
нешто вредно,,обична усташка пропаганда.

Упоредимо СКУП У БЕЈЏИНГУ,КИНА и скуп у Бриселу НАТО,ово друго је
пишурија жива,ТРумп гура мрчогорца,Колинда се курвањски намеће Трумпу,
ваљда намирисала да Меланију у задње време често БОЛИ ГЛАВА па хајде
да она попуни празнину.

Иако не волим АВ богами у КИНИ га дочекали ко ЦАРА,а што не би кад су
помоћу Срба научили како да припитоме АЖДАХУ.

Најзад један глас разума из Енглеске,лидер Радничке партије заборавих му
име правилно оценио да је задњи терористички напад одговор на изазивање
ратова од стране Аждахе и њених верних лешинара који су чудно лије све
чланице НАТО одбрамбене алијансе,,најсмешније од свега је ово одбрамбене.
Lorka
(поета)
27. maj 2017. u 02.39
Наравно да се усрао у гаће! Али није у томе поента мог текста. Знам много добрих људи који нису имали храбрости да иду у рат ни са слабим, а камо ли са много јачим непријатељем.
Али они се после рата не намећу нити да буду хероји, нити накнадна памет, тј. 'генерали после битке'.

Задатак једног генерала је да следи наредбу своје врховне команде и одбрани земљу од агресора, или погине бранећи је. Ако за то није имао храбрости, онда после рата треба да ћути. Не можеш стално да уживаш генералске привилегије у миру, а кад дође време да се докажеш у послу за који те народ цео живот плаћао - ти подвучеш реп.

Једноставно, не можеш у миру бити херој ако си у рату кукавица. Не можеш по сваку цену у рату чувати главу на раменима, а у миру се понашати као да си највећи ратни експерт.

Ако си одабрао да ти рат буде професија, онда се докажи кад дође тај тренутак. У противном, умукни, а накнадну памет препусти онима који су, поред вербалног паметовања, прошли и кроз практично искуство.

Иначе, познато ми је да су га пре рата његови потчињени јако ценили. Тада је важио за паметног и веома коректног старешину.
keser
27. maj 2017. u 04.56
Лође рибе лове старије, тако делују лепђе :')
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.