Diskusije : Politika

 Komentar
Нова анкета
CTEBA
(penzioner)
29. mart 2017. u 12.54
Видим да нај новија анкете коју је спровео Демостат, даје чак 56.2% гласова Вучићу, 9.5% Белом, 9.3% Јеремићу, 8.9% Јанковићу, 8.8% Шешељу, а 7.3% свима осталим.
Не улазим у то дал је тачна или колико је тачна, али показује једно као и све друге анкете апсолутниу доминацију Вучића.
Чак и да му скину 20% још увек је убедљиво први.
По овим резултатима успео је да одузме гласове Јеремићу и Јанковићу, док су Бели и Шешељ мање више на истом.

Оно што је интересантно није проценат јер ако је по њима 57% изјавило да ће гласати а 43% да или неће, или не могу, или нису сигурни, још увек има доста места за промену. Оно што је интересантно је њихова анализа гласачког тела Србије.

1) Živimo u partijskoj državi, u sistemu izrazite nadmoći jedne široko podržane partije i gotovo apsolutne dominacije jedne koalicije, uz urušenu i spolja srušenu i međusobno posvađanu pa i sukobljenu opoziciju.
2) U nas je dominantna podanička politička kultura koju obeležava raširena autoritarna orijentacija (61% ispitanika), zbrkani odnos prema demokratiji (56%), apolitičnost (62%), antipartizam (56%), izažena etnička distanca (43%)…
3) Raširena percepcija autoritarne koncentracije društvene moći i monopola globalnog bankarskog neokaptalizma i domaćeg tajkunskog kapitala. Osam od deset ispitanika kaže da je tačno da su moć i uticaj koncentrisani u liku i delu Aleksandra Vučića (80%). Na drugom mestu su MMF, Svetska banka i vlasnici sličnih kapitala u čijim rukama koncentraciju moći i utcaja u Srbiji vidi 70% ispitanika. Slede domaći kapitalisti i tajkuni čiju moć vidi 67% ispitanika i institucije EU čiju moć sagledava 63% ispitanika.

Вема добра анализа, у суштини сви гласају за власт ма ко она била, ваљда останак из титоизма и гласања за оне на власти да се покажу лојални поданици.

Интересантна је и подела по образовању и годинама старости.

Aleksandar Vučić ima više pristalica kod onih koji imaju više od 50 godina i čak 79% kod ispitanika koji imaju 65 i više godina. Potom, među biračima sa osnovnom (71%) ili srednjom školom, u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji, i nadasve – među penzionerima. Vučić je manje cenjen kod birača koji imaju manje od 50 godina, među biračima sa višom školom i fakultetom, među Beogradjanima…Posebno je bitan nalaz da oni koji preferiraju Vučića gotovo sigurno izlaze na izbore, dok nema pristalica među onima koji najavljuju apstinenciju.
Saša Janković ima relativno više pristalica među visokoobrazovanim biračima, onima iz Beograda, onima koji rade i zarađuju… a znatno manje među onima koji najmanje zarađuju, među penzionerima, onima iz Šumadije i Zapadne Srbije…
Vuk Jeremić ima relativno veću podršku kod birača starih između 30 i 40 godina, kod ispitanika sa višom školom ili fakultetom, kod birača iz Šumadije i Zapadne Srbije, kod punoletnih učenika i studenata… Manja je podrška onih iznad 50 godina starosti, onih sa osnovnom školom, onih iz Vojvodine i posebno je mala podrška penzionera…
Luku Maksimovića znatno češće od ostalih podržavaju mladi ljudi između 18 i 30 godina, studenti i punololetni učenici, a gotovo da nema nijednog pristalicu među penzionerima i onima koji imaju više od 65 godina.
Значи Вучић добија са гласовима ниже образованих, пензионера и политичких апаратчика.

Јанковић и Јеремић мање више исти део бирачког тела, оних са вишим образовањем.

Белог подржавају углавном они испод 30 годна, а практично нема ни једног пензионера који га подржава.

Све у свему, избори ће бити решени од стране оних који су финанскиси директно зависни од државе, имају нај мање, живе нај лошије, али упорно гласају за власт јер се боје да не изгубе и ово што имају.

http://bit.ly/2o7Yr7p
rizling
29. mart 2017. u 14.36

Dali neko zana dali je zakonita kanditura AV.
Biti pre ponden **premier** a posle ponden kandidat za **predsednika ** Sa svom državnom lozistikom .

A drugo,predsednik ima manja ovlascenja od premiera?

Sada su izbori za predsednika u Francuskoj. Manuel Valls, dao je ostavku na mesto premiera, da bi mogao da se kandituje za predsednika.

Novak
29. mart 2017. u 14.51
Setite se prošle godine nakon ponovnih parlamentarnih
izbora koliko je Vucku trebalo vremena da preformira novu vladu.
Koliko će mu sada trebati vremena da sredi stvari na dve glavne stolice samo on zna, ovo nisu presednicki izbori nego deportovanje
Nikolica u penziju i njegova predaja svih nadleznosti u diktaturu Vucka za kojeg formalno glasaju Srbi koji su se odrekli totalitarnih rezima.
Vuka
(ribar)
29. mart 2017. u 15.12
Sa humora o statici!

Statistika
marmar
26. mart 2017. u 11.51

Cita Mujo novine pa kaže Hasi
-Ovdje piše da je svaki muskarac u Bosni spavao u prosjeku sa 15 žena Haso se malo zamisli pa mu odgovori
-Ja mislim, Jarane da se neko u moje ime dobro nahebo.
CTEBA
(penzioner)
29. mart 2017. u 16.19
Па ако ћемо по закону, председник Србије не може да има било коју другу функцију да би био председник.
Значи нити може бити нешто у некој политичкој странци, вити у влаи или било где.
Нажалост ово се у Србији само држи на папиру, Тадић је био и председник, председник ДС и шта још не.
Мада Вучић није изабран за председника, па може да се вади да је још увек премијер.
Ипак не видим да то смета иком у Србији, као што ови рекоше, има подршку и то нај више оних који и нај више испаштају.
Бем га, нека чудна српска логика.
Сад ме интересује шта имају да кажу они који овде траже да радничка класа сруши власт и врати све у руке радника, а та нерадничка класа је ослонац Вучића.
dragoljub100
29. mart 2017. u 17.34
Ипак не видим да то смета иком у Србији, као што ови рекоше, има подршку и то нај више оних који и нај више испаштају.
Бем га, нека чудна српска логика.

______________________________________________________________

Није чудна српска логика, него је власт безобразна. И не само у србији, него у свим земљама региона се понашају исто.

Ако неко изађе да протестује власт га једноставно игнорише. Стоје демонстранти на улици и никог не интересује зашто стоје.

Једино кад је демонстрирала полиција власт је мало обратила пажњу.

Да би ти демонстрацијама или штрајком глађу, на пример, утицао на власт, први услов је да власт има савест на коју можеш да утичеш. Ако савести нема, ни протест нема утицаја.

зато Вучић и може да отворено врши функцију премијера и да води председничку трку. Медији ни у једном тренутку нису потегли питање логике његовог преласка за председника, кад је већ премијер.
Нити ће то ко упитати.

Оваквим нарученим прогнозама, иза којих не стоји никакво истраживање, а које ти љубазно шириш, ствара се утисак да је све већ одлучено и да је твоје као грађанина само да заокружиш бр. 6.

baresh
(zanatlija)
29. mart 2017. u 17.39
'Није чудна српска логика, него је власт безобразна. И не само у србији, него у свим земљама региона се понашају исто.'

I? Šta tu im cudnog? Komunjare + komunjare = KOMUNJARE.

p.s. šta su naucili od svojih ucitelja; to znaju i rade.

p.s.s. kao uostalom i Ti brozoljube - jelte...
;-)
dragoljub100
29. mart 2017. u 18.01
Бареши, 'ајде попиј ту плаву пилулицу и пређи у 21. век.
Mister_No
(Bonelli editore)
29. mart 2017. u 18.17
Кад причамо о изборима, треба напоменути да је кандидатура Белог Прелетачевића нерегуларна.

Наиме, нн је могао да се пријави на изборе под правим именом Лука Максимовић или као „Удружење грађана Љубиша Бели Прелетачевић,” а никако под лажним именом (ликом) које не постоји, јер је противзаконито да грађани на изборима дају потписе фиктивним личностима.

CTEBA
(penzioner)
29. mart 2017. u 18.24
У ех сад Бели, они јесте доказ трагедије Србије, кад неки циркузант изађе на изборе и има већу подршку од свих политичара опозиције.
Да у опозицији ико ваља, бели не би имао никакву подршку, овако сасвим је јасно да опозиција уопште нема контакт са народом, већ сваки од њих има групицу која га подржава и издржава.
Видим да је тај Бели једини од свих кандидата који је одбио да прими новац од државе за своје трошкове кампање.
Од осталих то ником није пало на памет.
Него Реџи хајде објасни ми како то да твоја радничка класа на коју се стално позиваш, кажеш да је искоришавана и угњетавана од ове издајничке капиталистичке власти, 100% стоји иза Вучића?
Mister_No
(Bonelli editore)
29. mart 2017. u 18.39
Стево,

сама чињеница да мораш имати 10,000 евра само да би пријавио потписе на изборима, јасно указује на то да је политика отуђена од обичног народа, и да је постала привилегија богатих, који путем политичких партија и покрета контролишу политичку сферу и спроводе своје интересе.

Уз то сви медији, институције, средства за производњу, и друштвени процеси су у рукама оних који имају паре, тако да исти на тај начин манипулишу и уцењују народ на разне начине, односно да се метафоричи изразим обликују га попут глине, онако како њима одговара. Радни људи Србије немају своје аутентичне представнике из народа јер једноставно немају новац да се пробију у медијима, док иза политичких партија стоје интересни лобији и тајкуни који их финансирају.

CTEBA
(penzioner)
29. mart 2017. u 18.50
Какве благе везе тЕ паре имају са подршком тих које ти позиваш, ником другом осим Вучићу?
Ето Бели је показао да може да се скупи и новац потребан за то оверавање потписа (иако се слажем да је то нешто неприхватљиво), јер је скупио од народа, потпиши и дај прилог за твој потпис.
Зашто то није покушао нико из радничке класе?
Једноставно, више им се свиђа ово стање индустриског хаоса, где свако узима шта може и колко може, од радника до директора.
У противном гласали би против Вучића и ове власти.
Другим речима, свиђало се теби или не али прави представник радничке класе у Србији је Вучић.
Lorka
(pjesnik)
29. mart 2017. u 19.21
Ако искључимо новинарске полтроне, Вучића углавном подржавају неписмени, полуписмени, и они који врло мало знају о правној и демократској држави.

Уосталом, већ 60 и више година живимо у политичком мраку, тако да није ни чудо што на праву демократију нисмо ни навикли. Политичари такво народно незнање максимално користе. Вучић поготову!

Сви његови потези су наивни, али, нажалост, мало је паметних људи који прозрети. Вучић своје потезе ине намењује паметним људима, него заглупљеној маси која ће сваку његову фору наивно да прогута.

Иначе, лажна је та анкета. Вучићев рејтинг није већи од 25 %, под условом да нема лажи нема преваре.
CTEBA
(penzioner)
29. mart 2017. u 21.04
Лорка, ако то ти знаш, а и сви остали на сербианкафеу, како је могуће да то нико у опозицији не зна?
Мислим ил су толико глупи да то не виде или не намеравају а руше Вучића, већ изигравају опозицију да му дају право да каже победио сам на демократским изборима.
Сад дал су све те анкете намештене и лажне, видећемо на избору.
Да будем искрен, Србија нити је нека важна светска сила, нити било шта, па самим тим теорија светске завере о томе ко мора по сваку цену да дође на власт у Србији не пије воду.
Ето наведи ми неког у опозицији ко би стварно стао против запада?
Углавном се своди на то изаберите мене ја ћу вас боље продати.
Ако ништа дрго Бели је бар искрен, како каже, ко више да.
Mister_No
(Bonelli editore)
29. mart 2017. u 21.58
Стево,

изборни кандидати нису представници народа већ интересних лобија који стоје иза њих, и који има плаћају кампање и гостовања по медијима. Тако да ко год да победи, народ је губитник а крупни капитал добитник.

Због тога је читав изборни систем разрађен тако да онај ко нема новца, не може ни да се такмичи у изборниј трци.

CTEBA
(penzioner)
29. mart 2017. u 22.04
Извини али Бели свакако није неко кога подржава тај светски лоби, а други је по популарности.
Још увек ми ниси одговорио зашто неко из те твоје радничке класе није дошао на исту идеју?
Одговор је прост јер чекају ту неки инострану подршку, претпостављам од Руса који ће им давати милоне да се кандидују.
Ипак ја те питам не зашто се нико из радничке класе није кандидовао, већ зашто су они главна подршка Вучићу?
Mister_No
(Bonelli editore)
29. mart 2017. u 22.52
Извини али Бели свакако није неко кога подржава тај светски лоби,
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Откуд знаш? Како је могуће да постоје нерегуларности код њега приликом пријављивања изборне листе, а да упркос томе није поништена кандидатура? Други су „падали” због знатно тривијалнијих недостатака, као онда када је радикалима одбијен захтев за регистрацију на изборе због тога што им је кандидат имао пасош чија је овера била старија од 6 месеци.

Што се тиче тога зашто се народ не организује, то је сада практично политичко питање. Народ живи под репресијом, у медијском мраку, неорганизован је, уплашен, нема пара, свакодневно му се „испира мозак”, преокупиран је свакодневном борбом за голу егзистенцију тако да нема времена да се политички освешћује, итд. Али сигурно је да што криза буде дубља, то ће све више терати људе да се сами организују и боре.
CTEBA
(penzioner)
29. mart 2017. u 23.04
Да како да не, мора да су вође света схватиле да им је Бели највећа нада у историји Србије.
Човече он је циркузант који се и сам изненадио овим успехом, и доказ да народ не види никакву разлику између Вучића и опозиције.
Опет врдаш, нису регуларни услови, беда, јад и све остало.
Под условима које си ти навео у народу би морала да постоји велика нетрпељивост према власти, али Вучић баш има подршку тих маса на које се ти позиваш.
Кад је народ под репресијом, у медиском мраку, уплашен, неорганизован, нама пара итд, то су услови зрели за бунт и револуцију.
Колико видим од тога не да нема ништа, него су 100% за власт.
Другим речима, све твоје анализе и остало су само млаћење празне сламе и твој сан и жеља.
Једносавно, реалност је да је апсолутна већина становника Србије 100% за Вучића и СНС.
Зашто, немам појма али као што овај аналитичар рече тако је и ил је у питању незнање, игноранција, или недостатак интелегенције, али тако је.
Изгледа да је одлив мозгова успео, они који су представљали опасност су отишли, а ови који су остали се боје и сопствене сенке.
Како одаберу тако ће им и бити.
Mister_No
(Bonelli editore)
29. mart 2017. u 23.14
Кад је народ под репресијом, у медиском мраку, уплашен, неорганизован, нама пара итд, то су услови зрели за бунт и револуцију.
Колико видим од тога не да нема ништа, него су 100% за власт.
------------------------------------------------------------------

Па то је зато што се људи деполитизују путем спорта и индустрије забаве, и што су генерално отуђени једни од других.

Нпр. на протесту због одласка у стечај неке фирме неће се скупити ни 50 људи иако од тога зависе животи људи, али зато на концерт неке иностране рок групе дође по 30,000. Шта ти то говори? Да је народ идиотизован мас медијима и да више нема свест о себи као класним бићима.

Што се тиче Белог, он јесте циркузант, и због тога је омиљена опозиција режиму јер као шарлатан не представља стварну политичку претњу.

Ово је све само моје мишљење, не значи да сам у праву, нити ми је намера да тебе или било кога убеђујем у своје ставове.
Mister_No
(Bonelli editore)
29. mart 2017. u 23.24
Ево, кад би се дао једнак третман у медијима и једнака новчана средства Вучићу и неком представнику из народа који би заступао интересе обичних људи, ја ти гарантујем да би Вучић изгубио изборе.

Овако су само једни нон-стоп у медијима, а за ове друге људи и не знају да постоје јер немају новца за политички маркетинг, тако да не чуди што народ гласа за оне који им се сервирају путем средстава јавног информисања.

dragoljub100
30. mart 2017. u 02.40
Уосталом, већ 60 и више година живимо у политичком мраку, тако да није ни чудо што на праву демократију нисмо ни навикли. Политичари такво народно незнање максимално користе. Вучић поготову

__________________________________________________________________

Мени се чини да и неке земље тзв. западне демократије живе у још већем мраку.

Како рече један дискутант овде, њихово одлично знање енглеског им омогућава да буду неинформисани, јер не знају друге језике да би читали неке друге стваове, осим менстрим медија.
baresh
(zanatlija)
30. mart 2017. u 07.28
Мени се чини да и неке земље тзв. западне демократије живе у још већем мраку.
----------------------------------------------------------------
Tebe se sve nešto pricinjava - druže brozoljube?

Tako je - reklo bi se - svakem ko je im`o sve breZplatno...
Pa kad dodje (aKo ikad dodje) vreme primene znanja - 'cvrc Milojka
udade se Radojka'.
dragoljub100
30. mart 2017. u 08.01
не могу да верујем да будале као што си ти пуштају да улицом ходају.

Попиј ту плаву пилулицу и на спавање.
baresh
(zanatlija)
30. mart 2017. u 10.35
не могу да верујем да будале као што си ти пуштају да улицом ходају.
----------------------------------------------------------------

Naravno,
Tako ti je kad nevJernik uobrazava da su To svi - osim njega.

Druže brozoljube, slobodan covek sam sebi određuje granice
kako da se ponasa. Pa tako može komotno da se seta kud hoće,
bez zazora i slutnje da ga neko ceka iza busije - sacekusama...
kužiš???
;-)
CTEBA
(penzioner)
30. mart 2017. u 10.58
Ех Реџи, не бих баш рекао да је тако.
Кажеш на демонстрације не дође ни 50 а на рок концерт дође 30,000.
Ти мислиш да је то због затуцаности народа а ја мислим да их просто не интересује било шта ако нема директног утицаја на њихов лични живот.
Већ више пута сам навео да су прошле године за први мај организоване демонстрације радника широм света, мање више биле су у свим земљама осим у Србији, где су се сви хладно определили да оду на мајски уранак и прославе уз пиво са јегњетином и прасетином са ражња.
Народу у Србији је испиран мозак још од 1945 и једноставно нико ни не помишља да уради било шта против власти.
Кад неког лично погоди онда се буни и тражи подршку осталих, али нико није спреман да подржи неког другог.
Једноставно његов проблем и баш ме брига.
Нема ту заглупљивања са медијима, спортом, концертима или било чим, једноставно у Србији влада потпуна незаинтересованост за туђе проблема.
У ствари по оном нек комшији цркне крава, неки још и уживају да им је боље него комшијама иако ни они немају ништа.
Док се то не измене и народ опет почне да гледа националне интересе, у Србији неће кренути на боље.
dragoljub100
30. mart 2017. u 11.44
ako da se ponasa. Pa tako može komotno da se seta kud hoće,
bez zazora i slutnje da ga neko ceka iza busije - sacekusama...

___________________________________________________________

Ти си изгледа баш имао проблема са шетњама у Србији, док си утекао тако далеко.
А јел'очекујеш неке сачекуше?
baresh
(zanatlija)
30. mart 2017. u 13.33
А јел'очекујеш неке сачекуше?
-----------------------------------------------

Boze sacuvaj - druže brozoljube,

Od sacekusa iz bivše nam bratske,niko nije mog`o pobeci. Inače
set`o sam u po noćiulicama i bulevarima,vidjo raju kako spava
u parku na klupi - u sred noći Nego; velike zverke oni love
između sebe. Čak od tridesetih minulog veka kad su otpocela ona
'liJeva skretanja',pa su zandarmi imali lak pos`o; 'majku im boz`ju.
A tek kad su zajasili raji na grbacu? 'Mili Boze cuda velikoga'...
Drugovi se utrkivali ko će goga vise opanjkati kod slavnog vodje,
pa ko u S.Gradisku,Goli,sv. Grgur,Bilecu & ostale kazamate na
popravni. Neki odapeli,docim oni sto prezivese - manji od makova
zrnceta - kužiš? Inače ti i tvoji pajtasi se utrkujete kod vasih
mentora te siljete vase 'izdajnike' u memljivi Hag.Jel` tako? A?

p.s. po pitanju mojeg dolaska tamo, ne se sekiraj. Ako me nema
sa 'zrakoplovom, onda vjeroJatno vlakom 'Balkan ekspres', kužiš???
;-)
dragoljub100
30. mart 2017. u 15.10
На којим си ти таблетама?
baresh
(zanatlija)
30. mart 2017. u 15.22

Microsoft Surface Pro 4 - 12.3„ Class, Intel® Core™ i7, 16GB RAM, 1TB Storage, Windows 10 Pro - SV4-00001
Item#: MSY-300804835 | Model#: SV4-00001

kužiš ?”
dragoljub100
30. mart 2017. u 17.19
Пушиш.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.