Diskusije : Politika

 Komentar
Како гласати?
Lorka
(pjesnik)
24. februar 2017. u 13.00
Ми у политици имамо много лажова који веома успешно придобијају народне гласове. Лажови и велеиздајници се смењују, а народ и даље за њих гласа.

Код мене постоји неколико правила како да гласам:

1. НЕ ГЛАСАМ ЗА ОНОГ КО ЈЕ БИЛО КАД БИО НА ВЛАСТИ И НИЈЕ ИСПУНИО
ПРЕДИЗБОРНА ОБАЋАЊА НИТИ ЈЕ ДАО ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ РЕЗУЛТАТЕ.

2. УВЕК ГЛАСАМ ЗА ОНОГ КО НИЈЕ ИМАО УЧЕШЋЕ У ВЛАСТИ, УКОЛИКО СУ МУ
ПРЕДИЗБОРНА ОБЕЋАЊА ПРИХВАТЉИВА ЗА МЕНЕ.

3. УВЕК ГЛАСАМ ЗА ОНОГ ПРЕМА КОМЕ СЕ УВОДИ МЕДИЈСКА БЛОКАДА ИЛИ
ПРОТИВ КОГА СУ СЕ УСТРЕМИЛИ МЕЈНСТРИМ МЕДИЈИ.

4. НИКАД НЕ ГЛАСАМ ЗА ОНОГ КО ЈЕ МИЉЕНИК МЕЈНСТРИМ МЕДИЈА,
ЗАПАДНИХ И ПРОЗАПАДНИХ ФАКТОРА, ИЛИ ЈЕ ФАВОРИЗОВАН ОД НАШИХ
НЕПРИЈАТЕЉА.

По мом мишљењу, то је једини начин да једног дана добијемо на челу државе поштеног политичара, неког ко ће схватити да му позиција дугорочно ипак зависи од народа, а не од бриселских ментора.

Напомињем, да фактор крађе избора овде није узет у обзир. Против ове пошасти се треба борити на други начин, и то је друга тема.

Па, Срби, срећни вам избори!
Dovla1
24. februar 2017. u 13.17
3. УВЕК ГЛАСАМ ЗА ОНОГ ПРЕМА КОМЕ СЕ УВОДИ МЕДИЈСКА БЛОКАДА ИЛИ
ПРОТИВ КОГА СУ СЕ УСТРЕМИЛИ МЕЈНСТРИМ МЕДИЈИ.

Ovo nema logike uvek,skoro nikad.Milosevicevi mediji su pljuvali po Djindjicu,Draskovicu i Panicu,pa po Vesni Pesic i sličnima.Mediji su tada bili u pravu.
Vucicevi mediji sada takođe pljuju po vecem delu opozicije,pa ne znači da valja ta opozicija.
Nema kod nas od ovih partija nijedne koja drzi do reci i do interesa Srbije.Bilo ko da pobedi,neće biti nikakvih promena.Čak i da izgubi Vucic,taj ko pobedi,njega će Zapad odmah za gusu da uhvati i taj će vrlo brzo da bude poslusan ko Tadic i Vucic.
Zapad ovde ima idealno stanje,bilo ko da pobedi je njihov.
Zar treba nekome objašnjavati da su njihovi Vucic i Jankovic,te Seselj.Jeremic ako pobedi taj će takođe da radi kako mu se naredi.
Samo gledajte koje su stranke za ulazak Srbije u EU.Sve ili skoro sve,i one koje nisu,to lažu.
Dakle,ako je neka stranka za EU, tu je svaka prica zavrsena.U tom putu ka EU,sve je tu zadato,nema tu vrdanja,nema to da lupamo glavu ko je bolji,svaka partija je ista ako je za EU.Kad zemlja ide ka EU,kao Srbija ili Makedonija,tu je sve isto,u tome nam je određena svaka politika,i spoljna,i unustrasnja,i privreda,i zdravstvo,kultura,sve.Dakle čim vidite da je partija za EU, znajte ne samo da su izdajnici,već da ništa neće uraditi dobro za nas kao i njihov prethodnik.
Srbija će još dugo godina biti u bedi.Jedino sto može novo da se desi ovih godina je da bude beda još veca,i da izbije negde rat kod nas ili blizu.Cene će biti još vece,porezi takođe,pljacka će biti još i veca.Nasem narodu će i dalje da se mozak ispira.U sttvari ovom narodu mozak zapadni mediji mnogo vise ispiraju nego Titovo vreme.Oni su poceli nas narod da truju odmah posle 1980,kad su pocele prve rehabilitacije četnika,prva pljuvacina po komunistima, Titu i komunistima.U vreme Milosevica je bilo toga,manje nego danas.
sanak
24. februar 2017. u 13.39
Lorka,

ok je to o cemu pricas, ali, ovde se decenijama rotiraju jedni isti, nemas nove. Znaci, svi su oni (u nekom od oblika vlasti)već imali sansu. Tako da...ja nemam „uputstvo” ni za sebe, ni za druge.
Svetimir
24. februar 2017. u 13.44
Treba pogledati- ko se sve iskupio na skupu podrske Sasi Jankovicu, tu su Sutanovac,Zivkovic,jahac popova Micunovic, ona Nada Koluncija, kao sugava lisica isteze siju iz prvog reda, one neke kvazi naucnike okupili na onu galeriju iza govornice, nigde vredna coveka, uostalom i da su doveli celu akademiju, samo bi kod coveka povecali sumnju u tu čitavu ujdurmu,koju su uz pomoć zapada organizovali,Tu akademiju treba rasformirati,korisnije bi bilo tu osnovati staracki dom.
Pa onda neki madjaroni i vojvodjaneri, dokle vise sa tom Vojvodinom?, ona je bila autonomna u Austro-ugarskoj, kad su Srbi bili manjina, samim prelaskom u Srbiju oni vise nisu manjina i potreba za autonomijom ne postoji.Po rezonu njihovom svako selo bi trebalo imati autonomiju,gde Romi cergari razapnu cergu,ili sada gde smeste ove izbeglice, davati će opstinama i naseljima autonomije. Dosta vise, udaranja na zdrav razum?
Odesa
(надежда, вера и л)
24. februar 2017. u 13.46
за кога гласати ?
заправо, питање није тешко, тако да ни одговор - такође ?

1) Погледај уназад кроз време и сагледај ко је све био на власти, директно и индиректно, све ове године у Србији.
2) Ко је чинио владајуће коалиције и ко је из које странке пребегао.
3) Да су СВИ они одговорни за континуитет катастрофалног стања нације и државе.

Кад ово мало истраживање завршиш, схваташ да су од 5.Октобра СВИ данашњи претенденти на Власт, сем ДВЕРИ и Бошка Обрадовића...Социјалисти, Жути, Напредо-назадни радикали и сви њихови коалициони сателити...сви одреда били у власти и спровпдили је кроз силовање Србије.
И сад, баш њихови представници се нуде као нови(стари)кандидати.
Ако желите у Србији све једнако исто-наопако, одаберите неког од тих „кандидата”.
Ако немате храбрости да нешто промените у Србији, одааберите неког од тих „проверених кандидата”.
Ако мислите да је је у Србији све по-таман, изаберите неког од тих „кандидата” који ссу већ имали свој удео у грађењу тог „доброг” по Србији.
Ако ипак мислите да је све одвратно наопако с тенденцијом да од зла буде и -горе, онда се одлучите за неког НОВОГ, неког ко нема апсолиутно НИКАКВЕ везе с свим овим горе наведеним чињеницама.
Одаберите неког НОВОГ јер немате више шта да изгубите.

ghb
(pravda i istina)
24. februar 2017. u 13.49
Pretpostavljam da bi Obradović bio dobar izbor,
njega nemaju čime da ucjenjuju trenutno. Mada, i vucic
je imao patriotsku retoriku sve do dolaska na vlast.
Odesa
(надежда, вера и л)
24. februar 2017. u 13.51
БРАНКО ПАВЛОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Да гласамо за Вучића?
Постед дате: фебруар 24, 2017Ин: ИЗБОР, СПЕКТАР


бранко-павловиц

Пише: Бранко Павловић

Какво је то питање, скочиће одмах критичари – па ваљда зато да се не врате жути на власт, и то баш сада када је Вучић остварио тако значајан дисконтинуитет у односу на њихову власт 2008.-2012-године. Да не наставе са невиђеном пљачком коју су спровели.

О ком дисконтинуитету Вучић (истина уз хорско певање као у грчким драмама) говори и ко су ти пљачкаши на које он мисли, је реч у овом тексту.

Косово и Метохија

Сваки, макар и површан увид у, тзв.„Боркове” споразуме, тачније Тадићеву форму лаганог признавања сецесије тзв. Косова и Бриселске споразуме, мора констатовати 100% континуитет тих политика. Само што се Бриселским споразумима много темељније и опасније и брже признаје сецесија тзв. Косова. Другим речима, дисконтинуитет постоји само у методу који је сада радикално повољнији за сецесионисте, а никако и нигде у садржини и циљу коме се тежи. Да гласамо за Вучића?

Република Српска

Као и Тадић, тако и Вучић увек иде на руку екстремним, истина владајућим, бошњачким политичарима, непрекидним изостављањем критика на њихов рачун, релативизацијом свих напора Срба за очување дејтонске БиХ и Српске у тим оквирима и непрекидним извињавањем за ратне злочине, преко сваке мере и без иједног захтева да се и бошњачка страна такође извини за своје ратне злочине над Србима. Реч је такође о 100% континуитету политике претходне власти. Вучић је само у свом мандату задао најјаче ударце Српској које је могао да зада, што Тадић ипак није чинио; тиме што се изјаснио против референдума о дану државности, тиме што није присуствовао прослави дана државности и тиме што није осудио санкције председику Републике Српске Милораду Додику. Да гласамо за Вучића?

Срби у Црној Гори

Ту постоји одређени дисконтинуитет. Тадић је због личне анимозности био на дистанци од Мила Ђукановића, а Вучић је 100% на страни Мила Ђукановића. У време најжешћих притисака на Србе у Црној Гори Вучић прима премијера Црне Горе, изјављује да односи никада нису били бољи, а Србе назива националном мањином. Да гласамо за Вучића?

Приватизација

Да ова власт прихвата претходни модел у коме све треба распродати одмах и без двоумљења, у то мислим да не сумња нико. Разлика је само у томе што је раније било прописано да директна погодба онога ко је власт и купца није дозвољена. Сада се све најзначајније трансакције обаваљају управо у четири ока, тако да брутално арчење државне имовине није више ни могуће процесуирати као криминал. Оно што је одувек и свуда било незаконито, сада је, за време Вучића, постало законито.

Да не бих детаљисао, само у наставку да констатујем: на ову закониту корупцију треба додати чињеницу да су сви тендери, свих 100%, намештени у Србији данас (то је у великој мери потпуни континуитет са Тадићевом/Микија Ракића влашћу) у корист Вучића или Звонка Веселиновића и сличних људи денвно блиских премијеру Вучићу. И ту није крај, на то додати невероватну корупцију у иностраним кредитима за инфраструктурне радове, па на то додати невероватну корупцију у подели тзв. стимуланса страним инвеститорима.

Да гласамо за Вучића?

Монетарна политика ММФ

Е, ту се под милим богом није ништа променило. Осим особе на месту гувенера. Монетарна политикка као главна омча око врата српске привреде, наравно уз готово потпуну контролу и финансијског сектора од стране странаца, само се додатно стегла. Упрошћено, али не нетачно изражено у бројкама, за додатних 9 милијарди евра, или за око 20% бруто друштвеног производа Србије.

И кад смо већ код те бројке, само да констаујемо да је у истом периоду укупно БДП Србије тек за око 2% већи него што је био 2008. године. Сад би још само требало да смо се задужили 20%, а да никаквог раста није било. То чак ни Вучић не би успео. И шта кажете, да гласамо за Вучића?

Odesa
(надежда, вера и л)
24. februar 2017. u 13.51
Војска и полиција

Потпуни континуитет. Једино што Вучић, након вишегодишњег успешног одбијања да прихвати војну сарадњу са Русијом, није имао одговор када се Путин досетио како да га натера да узме Србији преко потребно модерно наоружање – па нам га поклања! Да Вучић не би стоти пут измислио како „Србија нема тих пара” (иначе за много више наоружања од поклоњеног и то по пуним тржишним ценама, укупно издвајање би било око 1 милијарде евра – подсећам Вучић нас је већ задужио за 9 милијарди). Не би Вучић ни поклон примио, него не зна како да обмане људе да је патриота и када не узима поклоњено оружје. Кад би знао како да смисли и ту превару – не би узео ни поклон.

Разлика постоји само у томе што се хијерархијски односи, нарочито у полицији, а нажалост и у војсци, урушавају за мандата Вучића до нивоа потпуне деструкције државних органа. За Вучића?

Кина

Односи са Кином су бољи. Али пре свега због две ствари које немају никакве везе са Вучићем: Кина је стратешки одлучила да своје девизне резерве пласира у инвестиције свуда – и у свету и код куће, па је тако пруга Београд-Будимпешта ушла у стратешки план Кине. И друго, због тога што нико са запада није био заинтересован за железару Смедерево. Иначе пре уласка Кине из својих стратешких разлога, Вучићева екипа је једнако правила 100 милиона евра годишњих губитака у Смедереву, као и претходна. Слично као код МИГ-ова, Вучић није имао куд. А како је обећавао, на чисто блефирање, да ће он запослити менаџмент којуи ће правити профит, што се наравно није догодило, улазак Кине била му је последња сламка спаса.

Образовање, медији, култура

Потпуни континуитет образовног урушавања, медијске контроле и одсуства сваког озбиљнијег српског становишта у култури. Неке ствари које је Вучић урадио остаће трајна срамота на српству: нису обележени ни 100 година од сарајевског атентата и почетка Првог светског рата, ни 200 година од рођења Његоша. Да гласамо за Вучића?

Претходна пљачка

Да ли је неко из врха претходне власти процесуиран? Нико. Тадић – не. Пајтић –не. Шутановац – не. Јовановић – не. Петровић – не. Па о каквој одговорности претходне власти Вучић прича када нико за 5 година од када је он власт није ни процесуиран? Вучић нема права уопште да говори о „пљачкашком карактеру” претходне власти. Опљачкано је много (увек треба имати у виду да је далеко највише отишло странцима), али он о томе не сме, после пет година, реч да каже.

И да не набрајам даље. Једина стварна разлика између претходне власти и ове Вучићеве је у томе што је она била, а ова јесте власт. То је једини дисконтитнуитет. А то нас доводи до суштинске поруке Вучића: гласајте за власт иначе вам се зло пише.

Нећу. Нисам ја Николић. А презирем и Клинтонове.

Ако бих аналитички хтео да објасним свој став, онда је то због тога што је Вучић: 1. издајник, 2. бандит, 3. није сам свој, 4. зато што је успешан издајник, бандит и… тако мало чудан.

(fsksrb.ru)
Odesa
(надежда, вера и л)
24. februar 2017. u 14.13
Pretpostavljam da bi Obradović bio dobar izbor,
njega nemaju čime da ucjenjuju trenutno. Mada, i vucic
je imao patriotsku retoriku sve do dolaska na vlast.

...мислим да је немогуће поредити АВ-ава и Бошка Обрадовића. То су две потпуно различите приче. У сваком погледу. Од приватног живота, студентских дана, друштвено-социјалног-патриотског ангажовања пре и после уласка у политику, па преко моралног, етичког интегритета па до религопзног опредељења и његовог непосредног сведочења кроз дела и речи.
dulebg
(posmatrach)
24. februar 2017. u 14.21
Који бре „Милошевићеви медији”? Па имао је РТС, Политику и Новости, сви остали су били у АНЕМ-у и преносили Б-92 и СтБ. Локалне телевизије, на буџету републике, без пардона су навијале за рушење система. Ево дошао систем који их је погасио, сад им ни то не ваља??!
Odesa
(надежда, вера и л)
24. februar 2017. u 14.25
sanak
24. фебруар 2017. у 13.39

Lorka,

ok je to o cemu pricas, ali, ovde se decenijama rotiraju jedni isti, nemas nove

Ово је апсолутно нетачно.
Odesa
(надежда, вера и л)
24. februar 2017. u 14.27
...јаооо, немо` Дулету да дираш Слобицу. Можеш и Шешељугу, само немо` - Слобицу.
Kenny
24. februar 2017. u 14.27
Kuburom.
dragoljub100
24. februar 2017. u 14.55
ko se sve iskupio na skupu podrske Sasi Jankovicu,

______________________________________________________________

павлимире, заборавио си најважније - њихове екселенције, амбасадоре САД, немачке и Француске.
Све проверени пријатељи Србије.
rizling
24. februar 2017. u 14.57

Vlast se davi u spletkama. Zbog lincih interesa. Zemlja sve vise propada. Tuga za Srpski narod.

Šta treba ocekivati posle ove rokade? Toma je otiso u penziju. AV, može ovo da prezivi samo će biti jako oslabljen. Iduci parlametarni izbori su njegov kraj.

Nova vlast dolazi sa STARIM ljudima, Dacic, Palma, naravno i Karic . Biće Mirin i Markov povratak.

Posle ovog Cunamija, , ko prezivi videce šta će biti?

Kenny
24. februar 2017. u 15.02
Ako im nisu bile dede i babe onda su oni ili će biti njihova deca.

Srbiji treba unutrasnje ciscenje i samo jer ga nije bilo tu smo gde i jesmo.

Kada tudjinska krv krene da tece Srbijom to će biti nasa najveca moguća pobeda trenutno.

MajstorZika
24. februar 2017. u 15.29
Odesa,

Za sve si u pravu ali, utisak mi je da si ovde „izleteo ko zdrebe pred rudu”:
„Војска и полиција

Потпуни континуитет. Једино што Вучић, након вишегодишњег успешног одбијања да прихвати војну сарадњу са Русијом, није имао одговор када се Путин досетио како да га натера да узме Србији преко потребно модерно наоружање – па нам га поклања! Да Вучић не би стоти пут измислио како ”Србија нема тих пара„ (иначе за много више наоружања од поклоњеног и то по пуним тржишним ценама, укупно издвајање би било око 1 милијарде евра – подсећам Вучић нас је већ задужио за 9 милијарди). Не би Вучић ни поклон примио, него не зна како да обмане људе да је патриота и када не узима поклоњено оружје. Кад би знао како да смисли и ту превару – не би узео ни поклон.”
Kada budes video to naoruzanje u Srbiji - javi mi!
Imaj na umu da vucic (piše se malim slovom - Veliko slovo se zasluzuje!!!) do sada jedino svog Bracu nije prevario!!!
jojaj
(chater)
24. februar 2017. u 15.43
Pošto su nas svi izneverili mogli bismo da im škimopi u čaj pa da glasamo za Madjarone. Sa njima bismo bar znali na čemu smo.Samo za njih još nismo glasali.Znali bismo ko je gazda da se ne saginjemo svima odreda zabolese nas ledja.
sanak
24. februar 2017. u 15.53
sanak
24. фебруар 2017. у 13.39

Lorka,

ok je to o cemu pricas, ali, ovde se decenijama rotiraju jedni isti, nemas nove

Ово је апсолутно нетачно.
------------------------
Nove na politickoj sceni, ne (već)u vlasti.
britka-sablja
24. februar 2017. u 16.46
Једини ко је заиста потекао из народа, никад није био у власти и има реалан приступ према стању у Србији, је Бошко Обрадовић.

Знам да ће се увек неко наћи који ће и на њега бацити камен, ако не из личних разлога, оно због навике да „комшији цркне крава” - и без аргумената, ми, велики пророци лажи и неитине у борби са ветрењачама, пронаћићемо разлог да и њега разапнемо.
Кад је колосеум, нека то и буде.
Уствари, превиђа се већ сада да је његов став по питањима од стратешких интереса најближи и жељама народа.

Бори се за породицу и то му даје предност над овим осталим именима које већ годинама гледамо у говнима, али и даље серуцкамо помињући их као магове српске политике.
Питам се коме се још није смучило помињући имена гадова који су Србију оголели до костију па би сад и остатак некако уновчили, нема кинте која смрди...
sine_bane
24. februar 2017. u 16.48
kako bih ja glasao? pa isao bih na sto vise glasackih mesta I sakupio sto vise mogu glasackih listica...nikad se ne zna kad će da naleti nestasica toalet papira I naravno uslov je da su listici stampani na malo kvalitetnijem papiru...da mi prst ne bi proleteo!
sanak
24. februar 2017. u 17.13
Sto bi rekao Ciga iz vica „Svako svoga konja hvali”. Sto je, donekle, i razumljivo. I neka je tako.
Svako ima neki svoj kriterijum, svoje „osecanje” šta i kako, pa neka se time rukovodi.
Mene reci (odavno)ne interesuju, samo dela.
Lorka
(pjesnik)
24. februar 2017. u 17.27
Владо, медији за време Милошевића нису били Милошевићеви медији. Милошевићевим медијима се могло сматрати само део њих. Али у Милошевићево време је било пуно медија који су нападали и Милошевића.
То је било пуно медија који су финансирани из иностранства, као и данас.
Ту слика није сасвим црно бела.

Али моја 4 критерија се морају гледати у пакету. Не можеш издвојити само један. Навео сам да не гласам ни за оног ко је фаворизован од Запада или од наших непријатеља. Дакле, не гласам ни за оне који долазе као кандидати жутог сектора, јер је тај сектор био на власти и показао је колико вреди.
Mister_No
(Bonelli editore)
24. februar 2017. u 18.55
Двери нису никакво решење. И они као све друге партије на политичкој сцени Србије „дувају у исту тикву”. Говоре о правима деце и очувању породице а залажу се за капитализам. Не може се живети у капиталистичкој баруштини и цвркутати као славуј.

Ако не рачунамо Нкпј која нема довољно средстава да региструје странку на изборима, једино другачије решење ми делују људи из Српског препорода на челу са професором Комазецом.
Tehnicar
(Tehnicar)
24. februar 2017. u 19.37
Mislim da je važno da se glasa ili za predstavnika DSS ili Dveri, koji su u stanju da stanu na rep naprednjackom spletkarosu, te se kako tako uspotavi ravnoteza vlasti po pitanju Nato ,EU - Rusija.
Time bi se zaustavio trend izdaje i neshvatljivog trgovanja sa EU na stetu Srbije.
dulebg
(posmatrach)
25. februar 2017. u 06.04
немо` Дулету да дираш Слобицу
---
ма дирај слободно, само са аргументима
ја никад за Слобу нисам гласао (осим можда '89), за његове СПС још мање; ал мислим да се од њега прави кривац и штеточина за све што су Амери подметнули
rizling
25. februar 2017. u 08.25


Mi Srbi nemamo sreću. Kako u proslosti , istoriji tako ni danas.

Srpski narod u kratkom vremenu bio je pokraden, unisten. Prvi put posle ww2 rata, kada je tadasnja vlast nacionizovala PRIVATNU imovinu, praveci državnu drustvenu i pobila ELITU.

DUGI put Narod je sludjen sa MILOSEVICEM kada je drustvenu, narodnu imovinu pretvaro u privatnu, otimanjem takozvanu Tranziciju. Podpomognut njegovom zenom Mirom koja je osnovala JUL. Opljackali su NAROD. I stvorili ove danasnje bogatase LOPINE.

A za politiku bio je PRIMITIVAC i veliki PROSTAK. Videli smo kako smo prošli. A to nije kraj. Pošto su na vlasti, njegovi , veliki saradnici. A uskoro će Njegova desna ruka doći na vlast. Ne piše nam se dobro.

baresh
(zanatlija)
25. februar 2017. u 09.39
„Mi Srbi nemamo sreću. Kako u proslosti , istoriji tako ni danas.”

Nemo bas tako - herr rizling,

U svakoj nesreci ima i sreće. E sad sto nam se tako zalomilo,koja vajda jadikovati?

p.s. reklo bi se: da su mnogo nesrecniji nasi susJedi,pa nas
zato mrze, a mi bas nikog - osim kad-kad sebe same...
;-)
pravda_i_istinaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

pravda_i_istina
26. februar 2017. u 12.06
pa da vidimo onda nešto više o bosku obradovicu, jel' se kandidovao već? da poslusamo galiota? ja verovatno bih, da sam u srbiji, za ove koji su do sada bili NIKAKO
BARNI19
(CZ)
26. februar 2017. u 12.52
srbiji treba ciscenje sa politicke scene svih politicara koji su bili na vlasti jer su unazadili i pokrali celu srbiju za ovih 25 godina demokratije.Zato mi se čini da Sasa Jankovic treba da dobije priliku ovoga puta kao nestranacka licnost i da gradjani srbije shate demokratiju i da svako ko je slagao i unazadio srbiju netreba biti vise na državnim funkcijama.
sanak
26. februar 2017. u 13.44
Знам да ће се увек неко наћи који ће и на њега бацити камен, ако не из личних разлога, оно због навике да „комшији цркне крава” - и без аргумената, ми, велики пророци лажи и неитине у борби са ветрењачама, пронаћићемо разлог да и њега разапнемо.
------------
Na svakoga će neko „baciti kamen”. „Ličnim razlozima” I „komsijinoj kravi”su izlozeni svi.
Argumenti su neophodni sa obe strane.
I u koloseumu postoje dve strane.

. Уствари, превиђа се већ сада да је његов став по питањима од стратешких интереса најближи и жељама народа.
------------
Onda , valjda, nema razloga za brigu ?!

 Бори се за породицу и то му даје предност над овим осталим именима
------------
Svako od njih se bori za porodicu -svoju I svojih.

које већ годинама гледамо у говнима,
--------------
Godinama narod gledamo u ..., a ne njih.

али и даље серуцкамо помињући их као магове српске политике.
--------------
Ne znam kome oni mogu biti magovi ?!

 Питам се коме се још није смучило помињући имена гадова који су Србију оголели до костију па би сад и остатак некако уновчили, нема кинте која смрди...
---------------
Svakom normalnom su se smucili I ti sto su ogoleli Srbiju, a I ovi sto bi na „daj šta das”, šta je ostalo...
sanak
26. februar 2017. u 13.49
Mi Srbi nemamo sreću. Kako u proslosti , istoriji tako ni danas. 
--------
Sreća? Hm, teško da ona ima veze sa tim...
sanak
26. februar 2017. u 13.52
reklo bi se: da su mnogo nesrecniji nasi susJedi,
----------
Nesreca jednog/jednih čini sreću drugog/drugih????
Lorka
(pjesnik)
26. februar 2017. u 13.55
ГЛАСАМ:

1. За оног ко никад није имао учешће у власти, ако су му прихватљива предизборна обећања.

2. За оног према коме се води медијска блокада или против кога су се устремили Сорошеви медији (главни медији под контролом режима или странаца са Запада).

НЕ ГЛАСАМ:

3. За оног ко је било кад био на власти и није испунио предизборна обећања нити је дао задовољавајуће резултате.

4. За оног ко је миљеник Сорошевих медија, западних и прозападних фактора, или је фаворизован од наших непријатеља.

******************************************************

Ево горе сам преписао главне 4 тачке критерија којима се треба рукводити, уколико НИСМО ЗАДОВОЉНИ резултатима постојеће власти. Критеријуме треба посматрати У ПАКЕТУ, а не појединачно.
Ако ЈЕСМО ЗАДОВОЉНИ, наравно да ћемо гласати за власт.

Саша Јанковић не испуњава ни један од наведена четири критеријума.
Он долази испред снага које су већ биле на власти, подржан је од запада и главних медија, а улога коју је до сада обављао је изборна функција за невероватну плату из државног буџета, што значи да је он на неки начин ипак био власт. Наравно, ако је са те функције успешно штитио грађане - онда не бих имао приговор. Али, колико знам, за његовог мандата грађанска права су кршена више него икад, а Саша није покренуо ни једну кривичну пријаву против оних чланова владе који су та права кршили, нити против посланика који су предлагали и доносили антинародне законе (или у најмању руку, нисмо видели резлтате таквих пријава, ако их је било).
sanak
26. februar 2017. u 13.58
pa da vidimo onda nešto više o bosku obradovicu, jel' se kandidovao već? da poslusamo galiota? ja verovatno bih, da sam u srbiji, za ove koji su do sada bili NIKAKO
-----------
Ako do sada nisi „video nešto više” o bilo kome na srpskoj politickoj sceni, možda je bolje da batalis, možda je kasno ?!
Da poslusas xx ? Polazi se od pretpostavke da svako slusa sebe.

ja verovatno bih, da sam u srbiji
------------
Pa, uvek se možeš vratiti.
sanak
26. februar 2017. u 14.00
Sasa Jankovic treba da dobije priliku ovoga puta kao nestranacka licnost
---------
Ne određuje „nestranacku licnost” nemanje clanske karte .
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
27. februar 2017. u 14.10
Politicki sam neutralan, ali ako glasam onda bih izabrao između Palme iz Jagodine, Jankovica ili Jeremica. Sve ostale bih poslao na dozivotnu robiju da rucno kopaju ugalj za primer svima ostalima. Za onu smrdljivu englesku gnjidu i izdajnika od vuchichija još ne znam nikoga da je glasao.
miso46
27. februar 2017. u 16.26
- nije loše da covek svoje subjektivno mišljenje kroz
komentar na zadatu temu navijacki napise, sto da ne...

sigurno u drugom krug imamo duel: Vojislav Seselj - Aleksandar Vucic

Obradovic me podseca ili je isti kao petooktobarski revolucionari,
sve obecava i sve može a nigde nema za ponudjeno rešenja: kako?

- ostali kandidati nisu vredni paznje, ali,
bili su na visnskim pripremama za ove izbore...

PS. Srbi nikad vise neće progutati predizborna
obecanja petooktobarskih revolucionara, bas nikad...
Lorka
(pjesnik)
27. februar 2017. u 20.20
Miso, Срби ће опет прогутати лажна предизборна обећања, поготову ако се ситуација буде одвијала како си предвидео.

Но, проблем је што и не постоји неки велики избор: или Вучић против Вучића (читај Шешеља), или Вучић против жутих... а народ неће ни једно ни друго. Хтео би нешто ново. А тамо где се нуди нешто ново, имамо његошевску ситуацију - 'Мало руках, малена и снага'.

Овог пута, у излогу никад није била лошија понуда!
Lorka
(pjesnik)
01. mart 2017. u 19.55
Ја све више сужавам круг на оне чији рејтинг је веома мали. Рејтинг им је мали због медијске блокаде, што од стране режима што од стране западних фактора, али ми делују као најбоље решење за Србију. Но, сад нећу о њима.
Сад бих о онима који у главним медијима важе за фаворите: Вучић, Јанковић, Јеремић и Шешељ. Ни један од њих није мој фаворит. Шешељ би био мој фаворит да не постоји сумња да је у дилу са Вучићем.
Остала тројица ни изблиза нису добро решење, јер је то намештаљка у којој два западна фаворита треба да уђу у други круг који би онда био фарса у стилу Брисел против Брисела.

Не бих волео да бирам између њих четворице.

Дакле, ако у други круг не уђу два истинска противника - евроскептик против еврофила - онда ја у другом кругу не бих ни излазио на изборе.

Али је већ сад очигледно да је евроскептицима забрањен приступ главним медијима и иоле озбиљнијој кампањи.
nnikiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

nniki
(Nanotech)
02. mart 2017. u 16.51
Da li je iko od naših Dijasporaca za Danijelu Sremac?

Daleko je inteligentnija i sposbnija od Tome-duple diplome;
Hrabrija je protiv Zapada i rezonije bolje od Vucica i ima istiski osecaj za narod Srbije;
Smatra Seselja za istinskog patriotu. Racuna da je Jeremic ok ali da on nema ozbiljnije sansove. Jankovic? nema izjave o njemu, ne bar koliko ja znam.
Ne podnosi korupciju koja je se rashuktala u svim vaznijim polticikim patrijama Srbije a naročito DS i SNS.
Ubeđena je da država nemilosrtdno eksploatise radni narod Srbije i da se njeni funkcioneru naveliko bogate na racun naroda.
Smatra da je sudstvo Srbije kontrolisano od strane SNS, naročito Vucica, i da pravenstveno sluzi i resava sporove u korist clanova SNS. Stiti namestaljke po partiskim linijama, korumirane tajkune tj njihove najvece donore, lopove, svercere, mrzoljubce i izdajnike Srbije.

Lepsa je i atraktivnija od bilo koje vaznije Srpkinje i Vladi.
Tranp je postuje i simpatise; Melanija i Ivanka takođe.
Mad Dog Matis (sekretar za odbranu) ima veoma visoko mišljnje o Danijeli...smatra je upornom i veoma hrabrom damom. Čak je i Michelle Obama simpatise.
Hillary Clinton, Nancu Pelozi i Theresa May i Obama bas ne simpatisu Danijelu ali nemaju nikakvih značajnijih zamerkie protiv nje.
Lorka
(pjesnik)
02. mart 2017. u 21.17
Данијела је по мени боље решење од фаворизоване четворке. Кад бих бирао између ње и ове четворице првих, гласао бих за њу. Но, мислим да има поузданијих кандидата него што је она.
Не знам да ли се Мила Алечковић кандидовала, али ако јесте - рекао бих да је погоднија за председника.
Ја бих више фаворизовао и двојицу некорумпираних евроскептичних политичара - Обрадовића и Стаматовића. Мислим да је и млађани Паровић погоднији од четворице 'величанствених', па Фајгељ итд.

Но, човек треба да узме у обзир и политичко искуство. Срце и љубав према Отаџбини нису довољни. А сви моји фаворити су углавном без државничког искуства. Кад листа кандидата буде дефинитивна, вредело би ићи системом елиминације па да се дође до свог кандидата.

lisabutterflay
02. mart 2017. u 23.11
,,izbori ?

Koja je razlika između komunističke diktature i demokratije ? = U komunizmu postoji samo jedna stranka a u demokratskom društvu obično su samo dve ( sa nekim sitnim prirepcima...kozmetike radi). Onda kad su izbori u komunizmu, kandidat Partije dobije 97 - 99 % glasova (..ostalo su nevažeći !) - dočim na demokratskim izborima imate 2 stranke koje se izmenjuju svake 4 godine, a izlaznost je često ispod 50 % ... to vam je kao jedan isti kaput koji možete po želji obuć na 2 strane, ali bez daljnje perspektive ... Evo npr. u jednoj od najstarijih demokratija na svetu ( S. A. D.) narod je imao izbor između Clintonice i Trumpa ... Oboje su užasni, ali je narod birao Trumpa, budući da je on manje poznat u javnosti pa je narod birao manje poznato zlo ...
Lorka
(pjesnik)
03. mart 2017. u 13.02
Листа кандидата (кажу биће их још):

Aleksandar Vučić, vladajuća koalicija
Rasim Ljajić, Predsednik SDPS
Vojislav Šešelj, Radikanla stranka
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Nenad Popović, Predsednik SNP
Vuk Jeremić, samostalni kandidat ( podržavaju ga proevropske stranke )
Saša Janković, dosadašnji zaštitnik građana
Aleksandar Popović, DSS
Bratislav Jugović, bivši član Pokreta socijalista, sad nezavisan
Dušan Janjić, Predsednik stranke „Aktivna Srbija”
Nenad Čanak, Predsednik LSV
Danaijela Sremac, dolazi iz Amerike, član Republikanske stranke Trampa
Vladimir Rajčić, dolazi iz Amerike, filmski producent, član Trampove stranke
Saša Mirković, estradni menađer, napaustio SNS, sad nezavisan
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad nezavisan
Miroslav Parović, Narodni slobodarski front, napustio Treću Srbiju
Saša Radulović, predsednik stranke Dosta je bilo
Nikola Sandulović, vanparlamentarna Demokratska Stranka

Jelena Milić, NATO lobista
Miroslava Milenović, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije,
Muftija Zukorlić, vrhunski antisrpski patriota
Odesa
(надежда, вера и л)
03. mart 2017. u 14.18
miso46
„Obradovic me podseca ili je isti kao petooktobarski revolucionari,
sve obecava i sve može a nigde nema za ponudjeno rešenja: kako? ”

...разлика је као - Небо и Земља. 5-октобарци од онога што су причали нису направили ништа добро за Србију но само за српске непријатеље и себе, наравно. А то су одрадили тако што су били на Власти, вршили и спроводили је. То важи и за ове потоње, напредне радикале. Обрадовић није никад био на власти па тако није ни могао да уради другачије од онога што заступа као свој политички став. А тај свој полички став има начина како да га спроведе, дакле има решења за све ове невоље у Србији. Да ти је стало да о томе нешто сазнаш, могао си погледати на интернет-порталу ДВЕРИ њихов политички и економски програм. Мислим да у крајњем случају и није толико проблем сачинити ваљан политичко-економски програм јер има у Србији људи од знања и поштења који то могу да скоцкају. Проблем је у томе што они који су у ситуацији да спроведу тај програм - то заправо НЕ ЖЕЛЕ. Значи, Обрадовићу и њему сличнима треба дати пре свега шансу да дође у ситуацију да располаже начинима и механизмима којима може да оно о чему прича и -оживотвори. Дакле, омогућите му да дође у ситуацију да врши и спроводи власт. Док се то не деси, овакве констатације попут ове горе наведене су бесмислене или пак имају други циљ. Свако ко није сретан и задовољан требао би подржати Обрадовића. Па нема шта да се изгуби јер ако остану ови стари-нови, биће нам и даље једнако лоше с тенденцијом на још горе. Дакле ако мислите да нам иде тако добро како и сам АВ каже, и ако желите да нам остане и даље тако или још „боље” а ви лепо гласајте за било кога другог само не за - Бошка Обрадовића.
nnikiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

nniki
(Nanotech)
03. mart 2017. u 15.19
Lorka,
Kako brzo nasi žele da imitiraju/emuliraju druge. Videli su koliko je njih islo za Republikanskog kandidata za predsednicke izbore Amerike...negde oko 13.
Pa kad Amerikanci mogu, zašto nebi i mi!..tako oni priglupo i naivno rezoniju. Samo sto je skoro svima iz Srbije veliki problem novac jer ga oni namaju , partije ga imaju i sitnavezu a tajkuni nisu vise skloni da financiraju bilo kog politicara.

Lorka
(pjesnik)
03. mart 2017. u 19.07
Сад бих да се позабавим елиминацијама. Вучића, Вука Јеремића и Сашу Јанковића елиминишем у старту. Они, или они који их подржавају, имали су довољно шанси да поправе Србију, али то нису урадили.

Велика енигма ми је Шешељ. И он је, истина, имао шансу да поправи Србију кад је парципирао у власти са Милошевићем, што ме наводи на елиминацију. Но, сврстао бих га на другу страну кад бих био сигуран да није у дилу са Вучићем и евентуално западним факторима чији циљ је да у финалу победи Вучић. Желео бих да тај дил Шешеља и Вучића окрене Србију ка Русији, али ми се све више чини да је ово ипак западна кухиња са следећом калкулацијом: ако у финале са Вучићем уђу било Јанковић или Јеремић - ствар је сигурна, а ако у финале уђе проруска идеја, онда нека то буде Шешељ, који ће у другом кругу препустити победу Вучићу.
(Ово је само могући сценарио кога се бојим). Зато елиминишем и Шешеља, уколико ме у својој кампањи заисте не увери у срупротно.

О осталима ћу се јављати касније.
Lorka
(pjesnik)
04. mart 2017. u 10.25
Даље, елиминишем Јелену Милић, Ненада Чанка, и муфтију Зукорлића. Разлоге не требам објашњавати.
Lorka
(pjesnik)
04. mart 2017. u 11.31
Није мени чудно то што свак жели да буде председник. То је нормална жеља.
Мене мучи то што лош изборни систем у Србији не дозвољава да се изврши позитивна селекција како би на површину испливали они најбољи и како би се остварило уставно право сваког човека да буде биран.

По садашњем систему, олош се кандидује за председника, само зато јер је систем постављен тако да се кандидовати може само онај ко има новац и онај ко је већ на власти па има контролу над нотарима.
Ако за оверу 10000 потписа мора да се резервише нотар, а овера укупно кошта око 60000 евра, онда је ту јасно кршење Устава и Међународног акта о људским правима.

Кад би се избори организовали слично као предквалификације за светско првенство у фудбалу, ствар би била много другачија. Рецимо, кад би заинтересовани кандидати прво морали да прођу предквалификације на нивоу своје месне заједнице, а затим на нивоу општине, гарантујем да 90 % ових са листе не би прошли ни ниво месне заједнице. Чанак и Јелена Милић не би прошли сигурно.
miso46
04. mart 2017. u 16.53
Lorka,

# olos se kandiduje za predsednika i onaj ko ima novac #

- cilj demokratije (lepse zvuci od anarhije) jeste da se svi pitaju i odlucuju a nikad da se ne dogovore... petooktobarskom revolucijom
srpski narod je dobio liberalni kapitalizam i demokratiju ruseci
sve pred sobom, pa i zgradu skupstine...

# ako za overu treba 10000 potpisa #

- nije ako treba, nego po Ustavu treba 10000 potpisa...

# kosta oko 60000 evra #

- ne može nikako oko, nego 10000 puta cena jednog potpisa i
dobijes tačan iznos...

Lorka
(pjesnik)
04. mart 2017. u 18.39
Нисам читао Устав, па нећу да те унапред негирам, али сматрам да само будала може тако нешто да стави у Устав.

А знам да у уставу стоји да свако има право да буде биран (не пише ако је богат).

А којом одлуком је Вучић одредио да се потписи морају оверити, и то искључиво код нотара? Неће бити да и то пише у Уставу!?

Наравно, ако је овера једног потписа 738 динара, онда следи 10000 потписа x 6 евра = 60000 евра.
Lorka
(pjesnik)
04. mart 2017. u 19.03
Следећа елиминација: Душан Јањић и Саша Радуловић. Не свиђају ми се прозападни ставови. Саша Радуловић ми се свиђа као системски политичар и борац против личних харизми и партократије. Али, чим стоји уз Јанковића и Јеремића, нудећи им договор, он је значи ипак човек жуте екипе. Дакле, на списку је још доста кандидата за елиминацију. Помажите људи:

Rasim Ljajić, Predsednik SDPS 
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Nenad Popović, Predsednik SNP
Aleksandar Popović, DSS
Bratislav Jugović, bivši član Pokreta socijalista, sad slobodan strelac
Danaijela Sremac, dolazi iz Amerike, član Republikanske stranke Trampa
Vladimir Rajčić, dolazi iz Amerike, filmski producent, član Trampove stranke
Saša Mirković, estradni menađer, napaustio SNS, sad slobodan strelac
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad slobodan srelac
Miroslav Parović, Narodni slobodarski front, napustio Treću Srbiju
Nikola Sandulović, vanparlamentarna Demokratska Stranka
Miroslava Milenović, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije.
goodbad
(gb&u)
05. mart 2017. u 11.23
a utovljeni Canak?
CPHA
(Чувари ћирилице)
05. mart 2017. u 11.45
Јелена Милић, кандидат?!
Lorka
(pjesnik)
05. mart 2017. u 12.40
Данас читам изјаву младог Паровића који оптужује Обрадовића за тајни споразум са жутима и припрему постизборне кризе.
Сад више не знам коме да верујем нити ко за кога ради ...

Дошло ми да све елиминишем и оставим само Расима Љајића. Јесте да се шлепао уз сваку власт, али је увек показивао приврженост држави Србији у којој живи. Од њега никад нисам чуо ружну реч о Србима. Као државник државе Србије - штитио је њене интересе и увек се постављао коректно, не делећи људе на Србе и Бошњаке.
Тако ми свега, чини ми се да би боље бранио Србију од свих који су се кандидовали!
CPHA
(Чувари ћирилице)
05. mart 2017. u 12.59
Љајић ти је Изетбеговићев ђак.
Не буди наиван.
Lorka
(pjesnik)
05. mart 2017. u 17.15
Следећа коју елиминишем јесте Мирослава Миленовић. Нашао сам где се децидно изјаснила за улазак Србије у НАТО пакт.
Затим елиминишем и Владимира Рајчића, јер постоје озбиљни знаци да се лажно представљао о својим активностима у Америци.
Око Бошка Обрадовића се сада двоумим. Његова сарадња са Јеремићем, Јанковићем и Радуловићем ставља га у исту позицију са Радуловићем кога сам већ елиминисао са списка. Њихов заједнички протест против Вучићеве диктатуре, укидања рада скупштине, недемократских услова за кампању итд. - сасвим су оправдани, али ипак остављају сумњу у повратак жутих на политичку сцену. Но, ако избришем Обрадовића, онда морам вратити Шешеља на листу, јер ће бити нелогично да избацујем оба проруска кандидата. И у томе је читав проблем - најмање један од њих је лажни патриота, а можда обојица. Али ако су обојица лажни, онда правог и немамо??!!
За сада враћам Шешеља на листу и остављам Обрадовића, па да о њима двојици мало више размислим:

Rasim Ljajić, Predsednik SDPS
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Nenad Popović, Predsednik SNP
Aleksandar Popović, DSS
Bratislav Jugović, bivši član Pokreta socijalista, sad slobodan strelac
Danaijela Sremac, dolazi iz Amerike, član Republikanske stranke Trampa
Saša Mirković, estradni menađer, napaustio SNS, sad slobodan strelac
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad slobodan srelac
Miroslav Parović, Narodni slobodarski front, napustio Treću Srbiju
Nikola Sandulović, vanparlamentarna Demokratska Stranka
Lorka
(pjesnik)
06. mart 2017. u 00.44
Управо сам открио да се за председника кандидовала и проф. др Мила Алечковић. Додајем је на листу и мислим да ће она отклонити моју дилему, јер она је један од мојих фаворита.

Lorka
(pjesnik)
06. mart 2017. u 00.56
https://www.youtube.com/watch?v=aBGWotdOspk

Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Rasim Ljajić, Predsednik SDPS
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Nenad Popović, Predsednik SNP
Aleksandar Popović, DSS
Bratislav Jugović, bivši član Pokreta socijalista, sad slobodan strelac
Danaijela Sremac, dolazi iz Amerike, član Republikanske stranke Trampa
Saša Mirković, estradni menađer, napaustio SNS, sad slobodan strelac
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad slobodan srelac
Miroslav Parović, Narodni slobodarski front, napustio Treću Srbiju
Nikola Sandulović, vanparlamentarna Demokratska Stranka
Lorka
(pjesnik)
06. mart 2017. u 01.44
miso46
06. mart 2017. u 04.54
# Nije najveca budala onaj ko ne zna da cita,
nego onaj ko veruje da je sve napisano istina. #

IVO ANDRIC (Travnicka hronika)
Odesa
(надежда, вера и л)
06. mart 2017. u 07.37
Lorka
(pjesnik)...то у вези Паровића је заиста бедно. Он оптужује неког за сарадњу са „жутима” а сам је због те сарадње попио педалу из ДВЕРИ. На првим изборима где су Двери учествовале он је у Новом саду муљао с „жутима” а да није обавестио старешинство ДВЕРИ. Иначе је то био политички принцип и став ДВЕРИ да са „жутима” нема НИКАКВОГ договора.
Али Паровићу зинула гуза на неки плен од јавних предузећа па кренуо да тајно муља. И кад се то дознало, експресно је добио - педалу. А он и његов „трећа Србија” потоња добише ЈП „ИНформатика” у Н.Саду.
Lorka
(pjesnik)
06. mart 2017. u 12.19
Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Rasim Ljajić, Predsednik SDPS
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Nenad Popović, Predsednik SNP
Aleksandar Popović, DSS
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad slobodan srelac
Miroslav Parović, Narodni slobodarski front, napustio Treću Srbiju

*****************************************
Одлучио сам се да списак сведем на ових девет кандидата и да међу њима тражимо правог противкандидата господину Вучићу.
Циљ би био пронаћи особу која задовољава критеријуме из увода, у коју немамо сумњу да ће обманути бираче, а која би имала шансе да почисти Вучића у другом кругу.

Ако би се до такве особе дошло, сви кандидати који воле Србију требали би да се одрекну своје кандидатуре и подрже ту особу.

Извилите другари, помажите у избору.
Odesa
(надежда, вера и л)
06. mart 2017. u 13.17
...за Lorku а и остале, ВРЕДИ ПРЕСЛУШАТИ

помоћиће ти како да још више скратиш списак:

Predrag Popović - Vučić je diktator koji gubi kontrolu nad svojim kartelom! (06.03.2017)
https://www.youtube.com/watch?v=0Mh477FVhBI
vrn2007
(РуНа: 2+2=4)
06. mart 2017. u 15.53
…𝗇𝖾𝗅𝖾𝖲𝗈𝗏𝗈𝗅𝗆𝗍𝖾𝖹𝖾𝗅𝖾𝖭𝛰…

𝖼𝗒𝖼𝗅𝗂𝗇𝗀𝗍𝗁� ��𝗆𝗈𝗌𝗍𝖻𝖾𝖺𝗎𝗍𝖿𝗎𝗅𝗡𝗈

𝖭𝗈?
miso46
06. mart 2017. u 16.38
Odesa,
negde si napisao da Obradovicui i sličnim treba dati pre svega sansu, kao sansu ti bi državu Srbiju dao cacanskom kafanskom retoeicaru, imaš ti dovoljno pameti da rasmislis kad nešto ovako pišes i predlazes...

nudis da čitamo kako neko drugi kaže za jednog predsednicko kandidata
da je diktator, sam znaš da Republika Srbija ima narodnu skupstinu
koju je narod legalno na izborima birano, niko po Ustavu Republike
Srbije ne može neograniceno da vlada, tako da je ovo za one koji su
izumrli u petooktobarskoj revoluciji a drugi još se nisu rodili...
Lorka
(pjesnik)
06. mart 2017. u 17.49
Ја сам имао прилику да се упознам са Обрадовићем, и заиста немам ни једну примедбу на њега. Човек је сасвим коректан.
Оно што ме још држи у резерви према њему је његов разлаз са Владаном Глишићем. Ни дан данас нисам успео да се определим ко је од њих двојице у праву. Дакле, резервише ме само сумња за коју немам ама баш ни један конкретан доказ.

Имао сам прилику да упознам и Шешеља. Човек је такође на свом месту.
Осети се некакав его у његовом тону, јер гледа саговорнике са висине, са потцењивањем и ароганцијом, али ни према њему немам конкретне аргументе за елиминацију. Остаје само сумња да је у дилу са Вучићем, и, наравно, чињеница да је учествовао у власти са Милошевићем, а та владавина није дала никакве видљиве резултате, осим ратних пораза и националне катастрофе. Али, кад не би било сумње у његов однос према Вучићу и према оном што јавно говори, Шешељ би био један од јачих кандидата напросто због тога што има иза себе организацију која би му давала моћ да контролише ситуацију са председничке фотеље, а он то и уме.

(Ово је, нпр, недостатак госпође Алечковић, за коју сматрам да је најквалитетнији кандидат по свим елементима - од образовања до карактера и васпитања. Сматрам да је она за два копља изнад свих кандидата, па и изнад Шешеља и Обрадовића. Али недостатак снаге у парламенту преко које би контролисала главне полуге у држави, посебно извршну власт, био би јој велики хендикеп).

Међутим, овог момента ми је битно да разрешим дилему између Обрадовића и Шешеља - као два талентована политичара чији его, рекао бих, не допушта никакву могућност да се уједине, а без уједињења патриотске сцене нема ни победе над еврофанатицима (наравно, под условом да је та патриотска сцена истински патриотска).
Odesa
(надежда, вера и л)
06. mart 2017. u 17.55
miso46...имаш право на своје мишљење па тако и посступај. По савести. Немам појма зашто неког називаш „кафанским политичарем” јер има свој политички став а којег до сада није ни имаао прилику да покуша остварити кроз власт. Сви остали јесу и резултат је - катастрофа.

П.С.
Ако, болестан, узимаш лек који ти не помаже но ти пушта болест да напредује...онда само, ако си луд, нећеш потражити други лек и спасити себи живот.
Lorka
(pjesnik)
06. mart 2017. u 23.58
Одеса, овај Тешин интервју са Предрагом Поповићем није ми много помогао, осим можда да поновим првобитни корак скидања Шешеља са листе. Вучића сам свакако скинуо, а остали актери и нису на листи.
Мој циљ је да дођем до кандидата који може да победи Вучића у другом кругу, а да није жути, или да није Вучићев тајни савезник.
Ако сам у том видеу нешто пропустио, молим те подсети ме.

Мој глас неће ништа значити ни једном кандидату, али не смета да се мало играмо избора пре избора :)
Lorka
(pjesnik)
07. mart 2017. u 00.58
Успут, слажем се са Предрагом Поповићем да је сада потребна велика излазност како би дошло до другог круга и како би у другом кругу Вучић изгубио. Јер у другом кругу ће се гласати против Вучића. Ја сам уобичајени присталица бојкота избора кад су овако намештени и нерегуларни. Али математика овог пута каже да сви Срби који су против Вучића - треба да изађу на изборе (вучићевци ће свакако изаћи).
Odesa
(надежда, вера и л)
07. mart 2017. u 07.47
Lorka, гласачко тело АВ-а(које је лепо описао Поповић у интервјуу) ће се подићи до потрбне излазности разним средствима којима располаже диктатор тако да бојкот(као опција) од стране опозиције не би постигао циљ. Зато опозиција иако расцепкана, није ни размишљала о идеји бојкота.
Ако уз напред наведено додамо и дебљину зидова медијске апсане у коју је стрпано јавно мњење и наступање по Србији, излази да би неучествовање у изборима за било коју од опозиционих странака било равно самоубиству. Јер, колико је диктатура АВ најјача у медијском смислу изборни наступи председничких кандидата макар за мало допуштају да се чује глас и некога који има другачије идеје од ових на власти и од ових претходних. Бирати између бојкота у овим условима и избора у овим условима је заправо једна крајње несретна ситуација бирања између два зла - мање. Нажалост, сад треће опције нема а тај избор „између два зла-мање” није никако сретан. Бошка сам и ја лично упознао као и још неколико из старешинства. нажалост нисам могао због неких неизмењивих околности да се заиста активно прикључим Дверима, али ето гласачки сам увек на њиховој страни јер делим идеје, вредности и ставове које они заступају. Глишић је у свој однос с Дверима уградио неке веома личне амбиције које су у тренутку кад су се Двери са статуса групе грађана конституисале као политичка странка, показале не баш оствариве и он је тиме био врло незадовољан. Из тога је изашао сукоб и разлаз. Потоње понашање Глишића, опадање својих дојушерашњих другова и сабораца на тако низак нашин не може бити карактеристика часног човека. А још горе је што је уследила и сарадња с Паровићем који је попио педалу из Двери у време док је Глишић био у њима. За Данила и Радована Тврдишића који су такође напустили Двери мислим да су превише идеализовали улогу Двери у овом политичком окружењу у којем су се нашли јер се Двери до 2012 нису бавиле политиком нити ушествовале у њој. Друштвено-просветитељски, национално-културолошки и социјални рад којим су се Двери до тада бавиле се ипак веома разликује од политичког наступа и борбе, те мислим да се браћа Тврдишићи, за које сматрам да су поштени и часни људи, једноставно нису снашли у тој транзицији Двери и новој улози као политилког фактора.

britka-sablja
07. mart 2017. u 08.09
Одеса, Твој веома добро образложен став по питању Двери ми је веома близак. Гледано чисто аналитички и без обзира на оно што и сами желимо, Обрадовић има веома мало способних и политички утицајних сарадника, - да би у датом тренутку, био активан учесник у преузимању политичког кормила. У том проблему и лежи зец, апсолутно присутан и код осталих патриотских група.
Плашим се само да ставити сву снагу и тежину, на актуелне изборне пароле и жеље да се овим настојањима, поклони масовна пажња у народу и народ то и схвати, води битка са ветрењачама којима управља „велики Маго” што даје веома мало наде да је рушење истог, изборном победом могуће!
Нажалост, ми немамо у Србији људе који се часно и начелно држе својих политичких убеђења. Последње изјаве Санде која је уверавала гледалиште да чврсто стоји уз Обрадовића, остављају накардну слику каракатерне принципијелности која је видна у свим срединама.
Знатижељно пратим појављивање младеновачког „Прелетача” па ме увесељава рекција просечних људи чија су поверења у задњим годинама, згажена у каљузи наше политичке аморалности..
Odesa
(надежда, вера и л)
07. mart 2017. u 09.58
...да се разумемо, не мислим ја нити сам икад тврдио да Обрадовић и Двери могу сами да реше ове силне српске проблеме. Нити они то сами тврде. ја од њих очекујем да они могу бити покретач промена које могу Србију да спасу из ове катастрофе. Има по Србији засигурно паметних, школованих, професионално веома способних и квалофокованих, поштених и часних људи који могу да буду главни део снаге која треба да Србију дигне на сопствене и здраве ноге. Такви људи се данас не виде и не чују, не зато што их нема него зато што су... прво, потиснуити на дно друштвеног и професионалног живота а ...друго, што не желе и неће да буду саучесници с хохштаплерском и бандитском работом ове олош-елите која организије и спроводи Власт. Значи, свако ко има на срцу љубав за своју Србију, али љубав која се прелама кроз призму часности, поштења и моралности а не кроз призму новца,гордости, лицемерја,похлепе и профита по сваку цену...би требао гласати за Двери и Обрадовића. процес враћања Србије у живот неће бити ни лак ни једноставан ни брз. Тако да свако, ко мисли чак и да подржи Двери а не добије за узврат ОДМАХ и САД, брз опоравак и преображај може постати разочаран. Но то је већ стање малодушности а таквима је генерално у животу увек тешко кад год наиђу на најмању тешкоћу па чак и онда кад целом друшзву и нацији иде на добро. Дакле, гласајмо за ДВери и дајмо шансу пре свега себи, Србији и - њима. Ако не испуне своје речи и не буду радили онако како су обећали - изгубиће наше пповерење за сваки следећи пут. И тражићемо друге. Ови садашњи-претходни, „жути”, напредни-назадни радикали, либерали, социјалисти...сви су одреда показали и доказали да могу да творе само катастрофу и зло по Србији а корист само себи самима и нашим непријатељима.
miso46
07. mart 2017. u 11.21
Drug-gospodin Obradovic kad na plavom srpskom nebu vidi da leti
crna vrana, odmah vladi postavlja pitanje: Zašto na plavom srpskom
nebu ne leti bela vrana?

PS. još uvek skuplja potpise?!
Odesa
(надежда, вера и л)
07. mart 2017. u 13.26
Drug-gospodin Obradovic kad na plavom srpskom nebu vidi da leti
crna vrana, odmah vladi postavlja pitanje: Zašto na plavom srpskom
nebu ne leti bela vrana?

...јеси ли ти дете ил` си одрастао но малоуман, кад на овакав начин некога оцењујеш ?
Нажалост, и такви попут тебе ће некоме дати глас. Док је таквих у Србији - овако нам „добро” и иде.

britka-sablja
07. mart 2017. u 14.05
сваки коментар, непотребан.
Lorka
(pjesnik)
07. mart 2017. u 15.29
Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Nenad Popović, Predsednik SNP
Aleksandar Popović, DSS
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad slobodan srelac
Miroslav Parović, Narodni slobodarski front, napustio Treću Srbiju
*************************************************
Не знам како да сужим круг преосталих кандидата. Код свих преосталих на листи имам разлог да их задржим. Овог пута сам ипак избрисао Расима Љајића. Ја га сматрам веома коректним политичаром који ни у једном моменту није исказао онај типични национализам, какав рецимо имамо код Зукорлића. Расим је политичар који према својој држави, тј. држави чији је функционер, показује пре свега професионализам у односу према институцијама и правном систему. У његовим речима ја нисам никад чуо мржњу или ону негативну енергију какву испољавају неки новопазарски или сарајевски политичари. Но, у односу према Вучићу, Љајић је ипак слабија карика у ланцу. Али искрено, кад би он био у другом кругу са Вучићем, ја бих пре гласао за њега.
Ипак, некога морам да скинем са листе, а сматрам да он реално нема шансе за други круг. После њега, видећу ко је следећи за брисање... Неће бити лако ако немам помоћ осталих дискутаната.
LorkaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Lorka
(pjesnik)
07. mart 2017. u 17.32
Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Nenad Popović, Predsednik SNP
Aleksandar Popović, DSS
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad slobodan srelac
****************************************************************
Сада сам морао да избришем још једног, мени драгог, лика, Мирослава Паровића. Напросто, у поређењу са осталима, он ми се чини нешто слабијом кариком у ланцу. Али бих и њега свакако ставио испред Вучића, кад би се којим случајем са њим нашао у другом кругу.
Lorka
(pjesnik)
07. mart 2017. u 18.34
Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Aleksandar Popović, DSS
Angrej Fajgelj, bivši član Treće Srbije, sad slobodan srelac
*******************************************************
Бришем и мени веома драгог Ненада Поповића, великог интелектуалца и декларисаног русофила.
Двоумио сам се. Гласине су гласине. Не верујем гласинама. Али, кад је Стаматовић изјавио да напушта СНП, тврдећи да Ненад ради за Вучића... остао сам затечен.
Наиме, Стаматовић ми делује као поштен човек, одан својим грађанима и општини којом руководи. Можда нисам у праву, али док ме неко не разувери новим информацијама, нека остане овако.

У сваком случају, ако се и он нађе у другом кругу, гласао бих за њега а против Вучића. Но, ја овим поступком елиминације тражим кандидата за кога бих гласао у првом кругу.
Lorka
(pjesnik)
08. mart 2017. u 02.53
Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Aleksandar Popović, DSS
*******************************************************
А сад веома тешког срца морам да сужавам листу тако што бришем, мени веома драгог лика, Андреја Фајгеља. Он испуњава све моје критеријуме (за разлику, рецимо, од Шешеља, који не испуњава сва четири моја горња критеријума), али једна ствар која ме колеба јесте - политичка снага и харизма. Усамљен човек, појединац, на челу државе, без политичке снаге иза себе, тешко да може да се избори са мафијом која је потпуно окупирала државу. Но, кључно у свему је то што морам да смањујем списак, а мислим да Фајгељ не би успео да уђе у други круг.
britka-sablja
08. mart 2017. u 07.52
Lorka:
„ - Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Milan Stamatović, Predsednik Opštine čajetina
Aleksandar Popović, DSS

Одабир није ни мало лош. Пре бих рекао готово идеалан мада, по неким сопственим укусима, мало сам спреман да Шешељу дам пуно поверење.
Да, само у једном случају за којег мало верујем да ће се остварити онако, како би националним и патриотским начелима одговарало.
Наиме, одлучан пресек нити политике која је усмерена ка Бриселу.
Свакако тактичан, спроведен кроз оправдане реакције у односу на бриселске захтеве и очекивања и наших жеља за заокрет према истоку!
Овде је потребна и умешност не само директне оријентације према Русији већ тактичан и дозиран појам источне политике везати и за друге источне земље које су нам блиске и пријатељски наклоњене.
Тек тада би наш заокрет био схваћен оријетацијом према евро-азиској интеграцији, економским потребама и веома мало политичким, које би нас поставиле у улогу ”слободне дивљачи за одстрел „
Русија није тренутно много вољена од запада ка којем ми упорно јуримо безглаво и глупо послушни!

Овде дајем предност и Обрадовићу и Стаматовићу јер их сматрам провереним русофилима. Поповић из Сандине странке је доста непознат и неверујем да би постигао потребне гласове. Санда је све учинила да још више умањи углед странке.”
Lorka
(pjesnik)
08. mart 2017. u 11.35
Бритка Сабљо, хвала што си се укључио. Мој циљ је да системом елиминације дођем до само једног кандидата који може да победи Вучића, који је евроскептик, и који заиста плени као личност у коју би требало имати поверење на челу државе.

Мисли нам се изгледа подударају у вези господина Поповића. Од преосталих кандидата, он ми делује као следећи кога морам избрисати.
Али сачекаћу још који дан док чујем неку од његових презентација.

Успут, ја сматрам да би сви патриотски кандидати требали да се састану и између себе направе један патриотски споразум:

1. Да изаберу кандидата који има највеће шансе и сви подрже њега, а остали да повуку своју кандидатуру

2. Кандидат кога подрже, ако победи, да све њих прими у свој саветодавни тим (да се о томе направи јавни уговор).

Сматрам да је Србија на судбоносној раскрници између демократије и апсолутне диктатуре, тако да овог пута треба све личне амбиције подредити будућности Србије.
Lorka
(pjesnik)
08. mart 2017. u 16.43
Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Војислав Шешељ, председник СРС
Boško Obradović, Dveri srpske
Aleksandar Popović, DSS
**************************************************
Следећи драг лик којег морам да скинем са листе је Милан Стаматовић.
Ја њему верујем и гласао бих за њега у другом кругу, али кад се у обзир узму сви фактори - он нема ту политичку снагу да уђе у други круг.

Скраћивање листе ми иде све теже и теже...
Lorka
(pjesnik)
08. mart 2017. u 18.38
https://www.youtube.com/watch?v=vSG2mrAj5rU

Сад се бавим господином Поповићем. Овај његов интервју ме уверава да је он веома квалификован за председника и не могу да га скинем са листе.

Има ли неко неки нови детаљ о њему који би помогао у следећем кораку елиминације?
OdesaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Odesa
(надежда, вера и л)
08. mart 2017. u 22.41
...Лорка, пренећу ти једно врло интреантно размишљање а ти гледај како да га искористиш у оквиру свог процеса - избора кандидата:
-------------------------------------------------------------
Миланче Bianca • pre 7 sati
Не знам шта сте тачно хтели да кажете у вези Шешеља, али ситуацији помало иде њему наруку.
План сорошеваца је да са пуно кандидата подигну излазност, и да буде другог круга, па да тада направе референдумску стмосферу: за или пртотив Вучића.
Зато имамо и Чанка, да не би који аутономаш апстинирао, па имамо и Прелетачевића, да изађу и они који су против свих, ту је и „грађаниста” Јанковић, а „полупатриота” Јеремић, дакле покривене су све опцијеза подизање излазности како би се дошло до другог круга.
Међутим, ту постоји и реална опција да се тих 20-30% прозападних бирача подједнако поделе, рецимо Јеремић 10%, Јанковић 8-9%, Чанак 4-5% и сл. па да Шешељ са својих 10-12% упадне у други круг са Вучићем. То је онда битка коју не може никако да добије, јер који ће аутономаш или „грађаниста” да подржи Шешеља. Тако да у том случају АВ може с миром у други круг.

Bianca Миланче • pre 4 sata
Ova kombinacija mi se svidja -- ali sto ako nismo u pravu, i svi „gradjani” glasaju za Seselja u drugom krugu. Biti će tu dosta onih razocaranih koji iz inata mogu glasati za Seselja. A onda bi doslo do pretumbavanja i nestabilnosti. Čak i sve neformalne ankete vide Seselja kao pobednika. A kako je Seselj nepredvjdljiv, on može u koaliciju sa svim opcijama. Jednostavno -- ovo je vreme za krajnji oprez.
--------------------------------------------------------------

... дијалог ова два дискутанта је заиста занимљив и заправо моја размишљања иду њиховим стопама.
Кад погледаш, сви ови кандидати који се у овим размишљањима помињу су дошли практично - ниоткуда и изненада. Под тим подразумевам да нису представници неке активне политичке опције на српској политичкој сцени. Одају утисак да су „независни”...од свих пполитичких профила који тренутно доминирају у српској власти а да су „зависни” једино од
жеље да „остваре” национални и државни препород и спас. Шешељ не спада међу њих али његово патриотско профилисањр данас више него икад пре је проблематично, јер од истог је Србија увек имала далеко више штете него користи. Стога мислим да ће с њим бити и сада исто. Сем њега, од патриотске опције остаје Обрадовић као аутентична десница и Шешељ има улогу да одигра тампонзону између АВ-СНСа и сваке аутентичне и искрене десне патриотске опције која му је формацијски - љути противник.
Зато ми се по ко зна који пут намеће закључак - гласати за Бошка Обрадовића и Двери. Сви остали имају своју улогу којом раДЕ у корист
АВ-СНСа.
Lorka
(pjesnik)
08. mart 2017. u 23.36
ГЛАСАМ:

1. За оног ко никад није имао учешће у власти, ако су му прихватљива предизборна обећања.

2. За оног према коме се води медијска блокада или против кога су се устремили Сорошеви медији (главни медији под контролом режима или странаца са Запада).

НЕ ГЛАСАМ:

3. За оног ко је било кад био на власти и није испунио предизборна обећања нити је дао задовољавајуће резултате.

4. За оног ко је миљеник Сорошевих медија, западних и прозападних фактора, или је фаворизован од наших непријатеља.
**********************************************************
Одеса, захваљујем ти се једнако као и Бриткој Сабљи на конструктивним сугестијама. Ако си приметио, ја сам Шешеља био избрисао већ на самим почецима јер не задовољава критеријум бр. 3 из горњег прилога. Али сам га онда вратио јер је објективно требало укључити још неке факторе: ПОЛИТИЧКА СНАГА (да се обори Вучић и контролише држава) и СТЕПЕН ПОВЕРЕЊА у кандидата (приликом оваквих дилема какве сада имам ја).

Ја сам, ето, избрисао Стаматовића, иако у њега имам поверење 95 %.
У Шешеља верујем 60 %. Међутим, Шешељ има политичку снагу коју Стаматовић за сада нема.
Слична ми је сад дилема кад поредим Шешеља са госпођом Алечковић. Њој верујем око 80 %, али њена политичка снага је испод 30 %.
Но, њени квалитети као што је изванредна полиглосија, интелект итд. - далеко је стављају изнад свих преосталих кандидата, поготову што је жена, а жена председник у овом времену даје држави бољи имиџ.

О осталима које још држим на листи ћу рећи нешто касније.

Дакле, упркос Шешељевим одличним ставовима и јакој политичкој снази, овај мали степен поверења тј. сумња да је он можда ипак Вучићева залеђина - тера ме да њега избришем следећег. Не знам зашто, али имам страшан осећај да би Шеле, ако уђе у други круг, честитао Вучићу победу и пре затварања бирачких места. Дакле, ово је један ирационалан разлог за који немам ама баш ни један доказ, али у ситуацији кад су ти сви кандидати изједначени - немаш друге него да се хваташ за своју интуицију.
Дакле, у следећој фази бришем Шешеља и мој даљи списак остаје на следећа три кандидата:

Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Бошко Обрадовић, Двери срБске
Александар Поповић, ДСС.

И сад ће да настане моја права мука, јер бих најрадије ове три особе спојио у једну, али се две морају избрисати. Јер... на гласачком листићу се ипак мора заокружити само један кандидат.
britka-sablja
09. mart 2017. u 07.11
Списак од три лица. Постаје све једноставније али иза вероватноће, да би једног од та три, видели да је сео у Николићеву фотељу, сви закони логиге и здравог разума падају пред другим чињеницама.

Док ове наказе од Напредњака, звоне на вратима обичних људи, док се праве спискови „подобних и неподобних” док сива еминенција Везира не покрива србско небо, мале су шансе да неко ко нам је близак, поштен и честит, у томе успе..
Мила Алечковић, жена великог срца, заљубљеница у србство и честитост, остаће само као појам нечега вредног што смо имали. Никад јој у свету србске политичке дрскости, покварености и навике бити лопов и преварант, неће успети да надвлада хидру која нас уништава. Пренежна, претиха, уверљива али са мало шансе да за својим именом повуће масе.
Можда део веоградске интелектуалне средине али не и моје банатске паоре и део народа који још увек брише нос рукавом!
( не замерите на узраз, али је намерно акцентиран да би направио разлику између поменута два слоја наших грађана ).

Бошко Обрадовић, човек искрене и неупрљане руше, човек средине у којој је потекао али, ма да израста у особу слободне речи, остаје само наша пуста жеља, Боже, дај да грешим. Добиће знатан број гласова али не и коња за завршну трку.
Александар Поповић, за мене велика енигма али након неких изјава које сам погледао, сматрам га веома способним. Мислим да би био добро решење али и њему придодајем баш оно што недостаје и Обрадовићу, добар коњ тркач који ће прескочити препоне.

Искрено се надам да Стаматовић. мада више није у ужем избору, ипак има могућност. Србија је чудна земља. Познајем крајеве од Ваљева па до Ужица, знам за познату „шумадиску тврдоглавост”. Мислим да има све квалитете будућег народног трибуна, то је бар делом, већ доказао. Дрско и без страха. На ту карту и играм и био би пријатно изненађење.
Најгласнији, најбезобразнији, најтенденционизни, Воја Шешељ ће највероватније ношен из два разлога, добити сигурно други круг:
1.
Пробудио је пркос, радикалну идеју и одлучним прилазом, определио се Русији. То му је прва карта коју има отворену и виђену. Намера је јасна и има тежину.
2.
Полако постаје део Вучићеве слике и маса бирача, пре ће њега подржати него било ког другог. Шешељ постаје алтернатива и Јанковићу и Јеремићу али имаће бољи резултат од њих, који ће понети највећу већину опозиционих гласова. Народ великим делом верује Везиру. Шешељ је већ давно постао његова сенка.

Доказ: Вокабулар Вучића у односу на запад је постао оштрији, то се види као схваћено и на западу. Реакција Столтенберга иде овоме у прилог.

И на крају, Воја ће први и најгласније, објавити победу везира. У томе је србска политичка кухиња свима нама већ спремила јеловник, питање је како ћемо га на својим стомацима испробати..
Lorka
(pjesnik)
09. mart 2017. u 11.00
Бритка Сабљо, има у томе логике што кажеш. Но, мој циљ није да ову селекцију прилагодим онома како је сада дизајнирана србска политичка сцена, већ да погледам како би се могло одупрети том дизајну.

Дакле, желим да дођем до кандидата за коба бих ЈА гласао - не би ли дошао до икакве могућности да променимо систем, односно главни курс којим иде србски брод.

Да, и ја кад видим ко ми је остао на списку, као нада да се сруши прозападни естаблишмент, губим оптимизам.

Напросто, ђаволи су се за све побринули и нису оставили ни мало простора да ствар узмемо у своје руке. Србијо, како год гласаш - најебала си. То би отприлике био закључак.

Али моја маленкост жели ипак доћи до тог једног кандидата и поручити својим пријатељима - идемо сви гласати за овог, па да нам савест буде чиста и да кажемо 'урадили смо што смо могли'.

ПС: Бритка Сабљо, твоје писање ме подсећа на писање једног мог великог пријатеља и брата :)
Lorka
(pjesnik)
09. mart 2017. u 12.00
http://scradar.com/najnovije-vesti/beli-za-b92-ni-ozbiljno-ni-zezanje-već-ozbiljno-zezanje/

Бели Прелетачевић ће сигурно повећати излазност оних којима је пун к. политике и хоће да се мало зезају.
Нисам га имао на листи и не знам да ли да га додам.

Он каже да је западни шпијун, а то не задовољава моје критеријуме, али нисам сигуран да ли се зеза или се озбиљно зајебава.
britka-sablja
09. mart 2017. u 13.49
Лорки:
Телепатија је чудна ствар. Није баш ни сваком наклоњена и само неки, који имају ретку способност препознавања невидљивих детаља, умеју и у мраку пронаћи драгоцено препознавање.
Понекад је то израз, повлака која ће поделити мисао, неколико тачака у низу, навике се тако тешко избегавају...
Познат ми је Твој пријатељ и брат, кад га опет будем срео, знам да ће се искрено обрадовати. И ја радо читам све што напишеш, дар у томе баш није дат сваком. Срећом...
vrn2007
(РуНа: 2+2=4)
09. mart 2017. u 15.22
-Кажи један број…
-Један број.
-Па кажи!
-Па рек`о сам!
Lorka
(pjesnik)
09. mart 2017. u 19.19
Бошко Обрадовић, Двери срБске
Александар Поповић, ДСС.
********************************************
Е сад, тешка срца сам морао да избришем и Проф. др Милу Алечковић.
Она је мој фаворит и сигуран сам да би као председник државе значајно поправила имиџ Србије у свету.
Њени адути су већ речени: прва жена председник Србије, веома интелигентна и школована. Пет светских језика, од којих три говори перфектно. Одличне везе у Русији и деголовском делу Француске. Дакле, не знам шта бих лоше могао да кажем о њој.
Али њен главни недостатак је - слаба политичка снага која би иза ње стојала у борби са неолиберално-натовско-жуто-пинковском мафијом.

Дакле, сада смо књигу свели на два слова, па да видимо ког од ова два јунака брисати следећег.
Lorka
(pjesnik)
09. mart 2017. u 22.36
А сад, да бих решио и ову последњу фазу елиминације, морам да разрешим следеће дилеме:
Код Бошка да истражим оптужбе које стижу од Владана Глишића, и оне по питању Јасмине Вујић, западне агентуре и западних финансија.
Код Александра морам да разрешим дилеме везане за линију ка Коштуници и петом октобру, својевремено делење власти са жутима, те његову улогу у власти као министра Коштуничине владе (да ли је на тој функцији имао мрље или не) - да бих решио тачку 1 и 3.

Надам се да ћу ово разрешити до избора.

Бритка Сабљо, можда се ипак одлучим да на листу вратим Стаматовића, а још убацим Прелетачевића... Велике су дилеме у питању :)
britka-sablja
10. mart 2017. u 07.47
По питању сукоба Обрадовића, Глишића и Провића, кратак преглед за так раскид:
Глишић је присталица старог облика постојања „Старешинства” које је таворило у сенци одрешене неуверљивости. како због могућности наступа у јавности, тако и шансама да Двери стану уз раме осталим Странкама.
Обрадовић предлаже заокрет, оснивање и регистровање политичке Странке, има већину и званичним гласање, бива одабран за Председника.
Истовремено прави реорганизацију врха Управе, смањује трошкове Уоправе где седе многи а не раде ништа, уз то отпушта Глишићеву жену Лидију са места плаћеног службеника, (приперак на платном слиску ) јер је због њезиног запослења и сигурне веома добре плате, наступио мрмор незадовоњства у чланству.
Глишић то сматра ударом на свој ауторитет, напушта самовољно и демонстративно Двери, ( без да је отпуштен од Главног Одбора ), и оснива Српску Мрежу у којој постаје лидер. Сујета је појела једно дугогодишње пријатељство. Паровић истовремено прекида сваки однос и веома близак Глишићу, прилази Трећој Србији где и он постаје лидер, сда и председнички кандидат.
ПО мени, Обрадовић је унапредио значај Двери, створио од организације Пол. Странку а његов избор је био нормалан наставак признања његовог здравијег односа у новох Странци. Садашњи успех Двери, као парламентарне снаге једне искрене Опозиције је доказ да је добро урадио.
Odesa
(надежда, вера и л)
10. mart 2017. u 11.26
britka-sabljо...драго ми је да смо истомишљеници.
britka-sablja
10. mart 2017. u 12.10
Хвала Људино, био би грех не преносити истину. Можда и ова коју заступам, тавори на граници неке толеранције али у начелу, све прљаве игре и игрице, једног дана постају јасније. Искрен поздрав...
Lorka
(pjesnik)
10. mart 2017. u 13.25
Хвала, Бритка Сабљо. Мислим да су ти аргументи сасвим коректни. А ја сам мало 'чачкао' по биографији Јасмине Вујић и њеним изјавама. Чини ми се да је жена на свом месту, тако да оптужбе против ње видим као напад на конкуренцију. Заправо, до сада не видим никакав доказ да је она убачена од америчких тајних служби.
Све што у њој видим - то је жена која је вредно градила свој стручни и професионални углед и егзистенцију у иностранству, а задржала Отаџбину у срцу.

Дакле, у поређењу Обрадовића и Поповића, треба гледати друге, реалније параметре, а одбацити ове који долазе од конкуренције као претпоставка и сумњива конструкција.

А има ли неко ближе податке о Поповићевој улози за време његове министарске функције? Он ми је јако загонетан лик. Ставови су му исправни. Делује моћно, интелигентно, културно и патриотски. Говори два страна језика - енглески и руски. Магистрирао хемију на државном универзитету у Флориди, а докторирао у Београду...

Кад само погледам квалитет ових кандидата које смо исфилтрирали на овој теми, не могу да схватим како је Србија од 2000 до данас добила све те медиокритете на својој грбачи... Како је могуће да имаш такав људски потенцијал, а власт препустиш лоповима, скоројевићима и преварантима!? А бојим се да ће се тако десити и на овим изборима...
OdesaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Odesa
(надежда, вера и л)
11. mart 2017. u 09.56
ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ: Званично и Бошко Обрадовић у трци за председника Србије

Републичка изборна комисјиа прогласила је лидера Српског покрета Двери Бошка Обрадовића за кандидата на председничким изборима 2. априла.
РИК је утврдио да је његова кандидатура подржана са 11.212 правно ваљаних оверених изјава бирача, наводи се у саопштењу информативне службе скупштине Србије.
Такође, РИК је донела решење да су испуњени испуњењу услова за одређивање представника кандидата у проширени састав комисије и бирачких одбора.
Овим је РИК до сада потврдила пет кандидатура за председничке изборе.
Пре Обрадовића проглашене су кандидатуре кандидатуре Aлександра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља и Вука Јеремића.
OdesaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Odesa
(надежда, вера и л)
11. mart 2017. u 11.52
Бели Прелетачевић је превара чиста к`о - суза:

у интервјуу за Б92 изјавио је следеће: „Поред тога, грађански покрет ”Бели - Само јако„ оствариваће сарадњу са многим аполитичним организацијама цивилног друштва, јер је управо јачање те сфере неопходно да се политикантски систем уруши.”
Белом кампању воде Срђа Поповић, Канвас и момци са антисрпског сајта Тарзанија. Окружен је ЛДП кадровима. Био је шеф омладине Г17+.

Ево фотка Луке Максимовића - Белог и Срђе Поповића:
http://i.imgur.com/Qj7TwcN.jpg

„Максимовићеви родитељи били су чланови Демократске странке. Он је на свом Фејсбук профилу објавио и фотографију из детињства са Зораном Ђинђићем.
Фотографија је настала у кафани његовог оца.”
http://tinyurl.com/h7lqj4h
Lorka
(pjesnik)
11. mart 2017. u 12.40
Хехехе, Бели је чиста зезанција. Нисам ни мислио да га озбиљно стављам у разматрање, мада верујем да би могао да многима помрси рачуне и придобије уза се велики број зајебаната.
Јер политика је постала чиста лакрдија, тако да у њој више нема разлике између озбиљног политичара и лакрдијаша. Било ко да од њих води државу (посебно марионетску) - резултат ће бити исти.

Али добро је да знамо да иза случаја 'Сарму ниси пробо' стоји и неко, тј. нешто - више од зајебанције.
OdesaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Odesa
(надежда, вера и л)
11. mart 2017. u 12.54
...није он никава зезанција, он је пројекат оних који нам не мисле добро. То је пројект другосрбијанаца који реагују на даљински којег држе негде по западима и који помажу своје људе попут АВ сада. Он треба да многе резигниране Србе навуче да му дају глас...само да не гласају за некога попут Бошка Обрадовића.
Знаш како ђаво вара човека ???
Овако му говори:...па добро, веруј ти у Бога и иди редовно у Цркву, само...немој да му се мочиш ???
Lorka
(pjesnik)
11. mart 2017. u 13.05
Бошко Обрадовић, Двери срБске
Александар Поповић, ДСС.
*******************************************
Него, ја сам књигу свео на два слова и још не могу да се определим кога последњег да избришем. Чак сам размишљао да још вратим у разматрање Милу и Стаматовића. Али, за дан-два ће ми можда и овај нотарски синдром отклонити дилему.
Некад и флагрантно кршење Устава може човеку да помогне - да више не разбија главу.
Odesa
(надежда, вера и л)
11. mart 2017. u 13.28
...Поповића је подржао сада и сам Воја Коштуница. Кад га он подржава опнда се ту ради о - киселом грожђу. сетимо се дас је ДСС урушен управо због онаквог Коштунице. Те развалине је пробала Санда да поправи ал` није ишло. Па се опет урушило и то мало рујине од странке што остаде.
Сад од њих нема ни камен на камену. Они су прошлост...Сем ако запад не повампири Коштуницу к`о што је и Шешељугу.
OdesaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Odesa
(надежда, вера и л)
11. mart 2017. u 13.51
Srđa Popović savetuje Belog Preletačevića
https://www.youtube.com/wat...

...паметном - доста !!!
Lorka
(pjesnik)
11. mart 2017. u 14.35
Проф. др Александар Поповић је и нагласио да сарађује са Коштуницом и има његову подршку. Санда Рашковић је пак показала своје ново лице сада кад је подржала Вука Јеремића уместо свог коалиционог партнера Бошка Обрадовића.
Ту се сад поставља питање зашто је Санда стала уз прозападног играча уместо Обрадовића са којим је партнерски ушла у Скупштину?

Заправо, питање је ко је ту исправан - Санда или ова Коштуничина линија ДСС? Или су еврофили и једни и други? А можда и Обрадовићеви сарадници код њега открију нешто током сарадње што ми не знамо, па га напуштају... Но, Александар Поповић је изјавио да једину могућу коалицију види са Дверима... Врло чудна ситуација у којој је тешко добити јасну слику о томе ко је с ким.
CTEBA
(penzioner)
11. mart 2017. u 17.51
Јеремић је почео да диже температуру.
Данас у Сремској Митровици је изјавио да се СНС договорила са својим страним газдама, да признају Косово као независну државу.
За то наводи полако али сигурно увлачење Косова у УН, и како каже једино његов став да је Косово део Србије је био препрека да постане генерални секретар УН.

http://bit.ly/2nbdSeO

Дал је тачно не знам, али Вучић председник, а неко потпуно његов премијер, СНС може да ради шта хоће.
britka-sablja
12. mart 2017. u 08.12
Лорка, искрена честитка за одабир теме. 107 комантара заслужује свакако пажњу. Доказ да су наредни Избори свакако у центру пажње.

Без обзира како се трка за Томину фотељу буде завршила, једно остаје битно. Режимске странке не бирају средства како би онима који заиста представљају опозицију, нагрдили и углед и име.
Јеремић постаје циничан јер заборавља да је и те како упрљао прсте са Косметом, Вучић дрви на уобичајен начин, не би ли себе подикао у само небо, поред Светитеља, Шешељ све чини како би нагрдио противнике свом пулену на власти, остатак једва дише, у мраку се не може сагледатио цела каљуга битанги која на народ не мисли а држава јој је споредна ствар.
Србија је на испиту! Зрелости или за лудачку кошуљу, живи били па видели...
Bollywood
(elektro mehanicar)
12. mart 2017. u 08.46
Nije mi jasno samo šta pokusavaju ona dva Briselska mrtvorođenceta Vuk Jeremic i Sasa Jankovic.
Pa zar stvarno misle da narod misli da su opozicija a ne potpora izdajnika i kvislinga?
Nisu ni krenuli a već su jednom nogom u grobu kao mrtvorođencad napravljena u Briselskoj kuhinji.
Tata im je Toni Bler a mama Aleksandar Vucic.
Za njih je igra definitivno zavrsena iako nije ni pocela.
Bollywood
(elektro mehanicar)
12. mart 2017. u 08.57
„Lorka
(pjesnik)...то у вези Паровића је заиста бедно. Он оптужује неког за сарадњу са ”жутима„ а сам је због те сарадње попио педалу из ДВЕРИ. На првим изборима где су Двери учествовале он је у Новом саду муљао с ”жутима„ а да није обавестио старешинство ДВЕРИ. Иначе је то био политички принцип и став ДВЕРИ да са ”жутима„ нема НИКАКВОГ договора.
Али Паровићу зинула гуза на неки плен од јавних предузећа па кренуо да тајно муља. И кад се то дознало, експресно је добио - педалу. А он и његов ”трећа Србија„ потоња добише ЈП ”ИНформатика„ у Н.Саду. ”

A kako to da je sličan slučaj u Mladenovcu gde su Dveri sklapale koaliciju sa DSS ili ti sadasnjim svaetnikom Sinise Malog?
Da im se nije i tu omaklo?
Uopste Dveri ne smatram za ozbiljnu politicku stranku od tog momenta od kada su se resili da ulaze u nekakve koalicije sa Zutim Kmerama i ostalim gospodarima zivota i smrti u gradu Mladenovcu koje nije niko birao već su dosli sa NATO bombama i na krilima demokratije i 5 oktobra.

Lorka
(pjesnik)
12. mart 2017. u 13.26
Bollywood, да ли ти те речи о Паровићу и Дверима приписујеш мени?
То нису моје речи. Ја нисам у току тих догађаја, и не бих себи дозволио да пишем о нечему што ми је непознато.
Врати се ти ипак назад на коментаре и утврди ко је то написао.
Lorka
(pjesnik)
12. mart 2017. u 14.44
Бритка Сабљо, не знам како је ова тема изашла на провршину, јер то се обично не догађа... Али, кад се већ догодило, онда бар да искористимо шансу и продискутујемо могућност да се на овим изборима оствари овај двоструки циљ:

да Вучић изгуби, а жути да не победе.

Тежак задатак, али вреди бар о њему дискутовати.
Lorka
(pjesnik)
12. mart 2017. u 15.42
Проф. др Мила Алечковић, покрет 'Отаџбина'
Бошко Обрадовић, Двери србске
Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина
Александар Поповић, ДСС
*********************************************************
Одлучио сам се да вратим Милу и Стаматовића на списак. Сувише су ми добри да би их тако рано искључивао из разматрања. Ако бих гласао по поверењу у човека, гласао бих за Стаматовића. Ако бих гласао по комплету личности, гласао бих за Милу. Ако бих гласао по визуелном политичком утиску, гласао бих за Поповића. Ако бих гласао по свеукупном политичком профилу - гласао бих за Обрадовића. Па нек овај квартерни списак још мало дозрева док видимо ко је све успео да савлада Вучићеве антиуставне препреке зване 'нотар'.
Bollywood
(elektro mehanicar)
12. mart 2017. u 20.11
Izvini,nisam imao nikakvu nameru da tebi bilo šta pripisujem samo sam napamet kopirao parce teksta koje sam, zatekao.Izvini,slučajno je nema nikakve veze sa tobom.Ovo se tiče saradnika i clanova Dveri kojima se iste greške konstantno ponavljaju.
Bollywood
(elektro mehanicar)
12. mart 2017. u 20.12
Izvini,nisam imao nikakvu nameru da tebi bilo šta pripisujem samo sam napamet kopirao parce teksta koje sam, zatekao.Izvini,slučajno je nema nikakve veze sa tobom.Ovo se tiče saradnika i clanova Dveri kojima se iste greške konstantno ponavljaju.
Lorka
(pjesnik)
13. mart 2017. u 02.02
А Шешељ данас изјави нешто што евидентно говори да он чува Вучићеву буљу. Овако каже господин радикал: 'Ако победим Вучића у другом кругу, он тек тада може да поднесе оставку на премијерску функцију, ако жели. Сад не треба да подноси оставку јер није добро да држава у овом изборном периоду буде и без премијера и без председника'.

Очигледно је да Шешељ брани Вучићеву намеру да задржи премијерску функцију у случају ако изгуби председничке изборе.

Господине Шешељ, колико ја знам, Србија има председника који ће вршити председничку функцију све док не преда дужност новом председнику. Србија, дакле, није без шефа државе.

Што се тиче премијера, оставка премијера није и оставка владе.

Вучић би требао да поднесе оставку кад улази у трку за председника. То је и морално и демократски.
Ови избори су ионако нерегуларни, а кад премијер води председничку кампању користећи све државне и медијске ресурсе, онда је то потпуно неравноправна изборна трка. Он се само на државној телевизији појављује педесет пута више него сви остали кандидати.

Но, дефинитивно је да су Шешељ и Вучић у кооперацији, и оваква Шешељева изјава ме уопште не чуди.

britka-sablja
13. mart 2017. u 11.42
Одеса, већ сам хтео да поверујем и добре намере Прелетачевића кад Ти овде осу паљбу на њега. Успоставило се да си у праву.

Наводно скупио хиљаде потписа, преко 50 хиљада па чак и више него велики Везир, кад данас вест, - недостају му 35 гласова да би објавио кандидатуру.
И опет си био у праву, Срђа Поповић стоји иза њега али у служби, како би се смањио број гласова које ће добити права опозиција.
Очигледо је да Вучићева пета колона ради баш оно што му је потребно...
Подржавам одлуку Лорке да врати Милу и Стаматовића опет на списак. Мислим да је избор свакако оправдан..
Lorka
(pjesnik)
13. mart 2017. u 13.09
РиК не јавља да ли је Мила приложила своју кандидатуру, па може бити да није скупила нотарске овере потписа. То би значило да се враћамо на три кандидата. Па видећемо...
OdesaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Odesa
(надежда, вера и л)
13. mart 2017. u 15.45
Обрадовић 14. и 15. марта у дводневној посети Русији
Dovla1
13. mart 2017. u 18.26
Preletacevic je klovn da bi odvukao glasove prave opozicije,mada te prave opozicije je vrlo malo.U te prave svakako ne možemo ubrajati Canka, Seselja, Jankovica, izvesnu Sremac i još neke.
Meni za sada najpostenije deluje onaj predsednik opstine Cajetina, Milan Stamatovic.On se jedini otvoreno suprostavio mafijaskom klanu brace Vucic.Pa kad se suprostavio znači da je on cist,jer vlastima se može tako suprostaviti samo neko ko nema putera na glavi.Oni koji lopinare oni su uz Vucica jer znaju ako pisnu da će država da ih strpa u corku.
Problem je opet sto Stamatovica nema u medijima,on će verovatno dobiti nešto više glasova u zlatiborskom kraju.Mnogi ljudi u Srbiji nisu ni čuli o njemu.
Na Google nadjite kako se on suprostavio SNS bandi na Zlatiboru,kako ih je sprečio da ukradu 2213 hektara državne imovine.
Lorka
(pjesnik)
13. mart 2017. u 20.43
Нешто размишљам, ми са овим изборима добијамо следеће опције:

1.опција: БРИСЕЛ
У овој групи су Јанковић и Радуловић наспрам Вучића. Ко год победи, Брисел командује.

2. опција: НАЈАСНО - БРИСЕЛ ИЛИ СРБИЈА-РУСИЈА:
Овде имамо Јеремића и Шешеља наспрам Вучића. Ситуација врло нејасна. Јеремићева улога показује неку патриотску основу, али окренутост ка ЕУ. Шешељева је још мање јасна: он се залаже за пут ка Русији, Вучић ка ЕУ, а осећа се да су у тајном ортаклуку.

3. опција: СРБИЈА-РУСИЈА:
Овде ће највероватније од РиКа потврђени кандидати остати три фаворита ове теме - Стаматовић, Обрадовић и Поповић. Медији ни једном од њих не дају велике шансе. Сви се, практично, кладе на прву или другу опцију. Али ако би се ова група договорила да подржи само једног кандидата, а остали да повуку кандидатуру у корист једнога - верујем да би имала велике шансе за победу.

britka-sablja
14. mart 2017. u 09.27
Прелетачевић је намештена подвала Вучића. Његов је задатак да умањи гласове правој опозицији. Не би га РИК тек тако прихватио за кандидата да од горе није дошла наредба, добро ће нам послужити.

Данас већ изјављује да са Русијом не треба продубљивати односе. Брзо је спала маска са лица. Везир будно прати све изјаве.

Данас Стаматовић јавно поручује Путину: Не примај Вучића у посету, он ради за запад, против Србије и Русије. ( извор Србин-инфо.рс )
CTEBA
(penzioner)
14. mart 2017. u 12.05
Јадна та опозиција, којој ће Бели да покупи гласове.
Да опозиција има мало озбиљнијег кандидата, народ би још и гласао за њих, овако могу да бирају између Вучића, копије Вучића, и клонираног Вучића.
Баш би било лепо да у други круг уђу Вучић и Бели, да бар имамо чему да се смејемо.
Бели ако је паметан, треба да се зеза и да зеза ове „озбиљне” кандидате.
Ако почне да изиграва озбиљног политичара, досадиће свима.
За њега ће гласати они којима је доста ове спрдње са политиком.
Lorka
(pjesnik)
14. mart 2017. u 12.28
У праву си. Са 'озбиљним' политичарима смо добили карикатуру од државе.
Сад се питам да ли бисмо са карикатуром од политичара добили озбиљну државу.

Али ако се озбиљно размисли, сви наши политичари су заправо карикатуре. Бели је само то претворио у гротеску.

Али, као што видимо, 'свевидеће око' је управо и проценило да је време за гротеску, па је послало свог верног костимографа Срђу Поповића да опреми њиховог комичара за ову представу.

Ништа се не догађа случајно, ни пропаст Рима, ни ренесанса, а ни Орвел...
Odesa
(надежда, вера и л)
14. mart 2017. u 18.01
Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина” подржава Обрадовићеву кандидатуру
http://tinyurl.com/j3m4pqc

Odesa
(надежда, вера и л)
14. mart 2017. u 18.08
Бошко Обрадовић се данас срео са Сергејом Глазјевим, саветником председника Путина за економска питања, у најстаријем московском манастиру Високопетровском
Odesa
(надежда, вера и л)
14. mart 2017. u 18.20
...да би се нешто покренуло с ове „мртвачке тачке” није могуће да само Обрадовић нешто уради, јер није он једини и усамљени трпљеник ове нациналне и народне судбине. Где су остали шес` милиона србаља. ..???
Свако нек` уради свој део посла:...Бошко свој а остатак Срба - свој. Бошко се понудио да нешто учини - остали Србљи треба сада да га прихвате или неприхвате. Радите свој посао Срби, радите и ви понешто, узмите и ви то мало одговорности на своју лаптоп-савест. Не чекајте да неко други сам завршава и свој и ваш по`со. Ако вам је све потаман и добро вам иде...онда затефтерите свачије друго име сем Бошковог. Било кога сем Бошка Обрадовића, било кога...Или, немојте дати глас свој никоме, идите на пецање па кад се вратите запевајте:
...у рибара мокре гаће,
...за вечеру не зна - шта ће !!!

„оптимизам је стање душе јаких и целовитих људи, који умеју не просто да мењају околности, но да их и стварају. Оптимизам је напоран, али ситовремено радостан труд, често у инат околностима.
Оптимизам се не може дати, поклонити, вратити. Он се рађа у борби. Постоји и генетска основа оптимизма, па ипак - оптимизам је социјална функција здравих друштава.”
Андреј Фурсов „Свет будућности”

П.С.
...очигледно је да у Србији још увек не постоји довољан број(критична маса) становништва које је оптимистички настројено. Због тога се и не прави пробој из овог стања кукавичке летаргије и деструктивног бунила беспомоћности.
Кад овакви људи попут Обрадовића буду добили реалну могућност да своје речи спроведу у акцију онда ћемо знати да је у Србији створена критична маса оптимиста који заиста хоће да се СВЕ промени на боље и који се не боје да то и учине.
П.П.С.
...на ово би посебно скренуо пажњу:
„Оптимизам је напоран, али ситовремено радостан труд, често у инат околностима.”
Odesa
(надежда, вера и л)
15. mart 2017. u 09.43
Хакери угасили адвоката који је поднео приговор, прете му смрћу!
у ВЕСТИ ДАНА, Политика 15. марта 2017. 1 Коментар

Нови Сад – Новосадски адвокат Мироје Јовановић који је у комичном духу Белог Прелетачевића поднео приговор против његове лажне председничке кандидатуре налази се на хакерском удару.
Наиме, Мироје Јовановић поднео је данас Републичкој изборној комисији приговор на лажну кандидатуру Белог Прелетачевића.
Он је у међувремену на свом Фејсбук профилу објавио и видео изјаву у којој је образложио зашто је поднео приговор РИК-у поводом лажне кандидатуре Белог.
https://twitter.com/mirojej/status/841546498496200705/photo/1
Међутим, у међувремену је његов Фејсбук профил хакован и обрисан! Пре него што се то догодило, он је објавио да је неко покушао шифру да му промени и да је добио више непознатих позива са заштићених приватних бројева.
Odesa
(надежда, вера и л)
15. mart 2017. u 09.43
Хакери угасили адвоката који је поднео приговор, прете му смрћу!
у ВЕСТИ ДАНА, Политика 15. марта 2017. 1 Коментар

Нови Сад – Новосадски адвокат Мироје Јовановић који је у комичном духу Белог Прелетачевића поднео приговор против његове лажне председничке кандидатуре налази се на хакерском удару.
Наиме, Мироје Јовановић поднео је данас Републичкој изборној комисији приговор на лажну кандидатуру Белог Прелетачевића.
Он је у међувремену на свом Фејсбук профилу објавио и видео изјаву у којој је образложио зашто је поднео приговор РИК-у поводом лажне кандидатуре Белог.
https://twitter.com/mirojej/status/841546498496200705/photo/1
Међутим, у међувремену је његов Фејсбук профил хакован и обрисан! Пре него што се то догодило, он је објавио да је неко покушао шифру да му промени и да је добио више непознатих позива са заштићених приватних бројева.
britka-sablja
15. mart 2017. u 10.31
Видео сам ове текстове и сматрам их аутентичним. Одеса их овде преноси и то је добро. Ипак, негде на крају памети, покушавам да схватим параноично стање у нашем друштву које, изгубљено у простору и политичким пртисцима, тавори у неспособности да актуелне ствари које нам живот значе, једноставно прећути.
Видех и прочитах пљување по ппосети Обрадовића Москви али не и згражавање и реакцију медија на изјаву Прелетачевића, да Гајевима у Србији, - треба дати децу!

Такође чујем да тзв. „пресретачи” чак и на улицама скупљају потписе од људи, да ће гласати за Вучића! Све око нас постаје просто умоболно и несхватљиво, баш као и покушај овде, да нешто позитивно учинимо. Одјек неће стићи далеко и то је оно што смара и тај слаби траг нашег генетског оптимизма ( Одеса, браво ),да у народу постоји и снага и воља, за некаквим политичким променама.
Чак и онај масни и угојени прасац са државне касе, Веља Илић, поручује да се тим Пресретачима да потпис, али не и гласа, код долазећих избора.
Питам се шта то треба да се доогоди, па да се прозирна и прљава игра Вучића и његове камариле, схвати баш онако и каква је. Или се варам јер у србском лонцу вода још увек није проврила??
Odesa
(надежда, вера и л)
15. mart 2017. u 12.13
...ево га и Шешељуга се огласио:

ШЕШЕЉ: Радикали против кандидатуре Белог
„Лепо је нашалити се и ја сам за то да се изругујемо политичарима, али не смемо да се ругамо државним институцијама.”
http://srbin.info/2017/03/15/seselj-radikali-protiv-kandidature-belog/

Какво лицемерје од лажног војводе који је својевремено своју жену, по занимању домаћицу, кандидовао у избору за председника Србије и тиме се директно у лице наругао Србији као држави и њеној институцији Председника.

Обесмишљавање политике а и свих озбиљних и животно важних тема, није ништа друго до - политизација хумора и његова најтежа злоупотреба. То је постало глобални феномен на који тренутно нико ко је узет као тема исмејавања(од политичара било којег нивоа па до обичних људи) нема одговор. Изумитељ и творац те идеје којој је дато и званично име „laughtivism”је истовремено и оснивач CANVAS-а, отпораш Срђа Поповић. Како функционише ова крајње дијаболична анархо-нихилистичка социјална доктрина, Поповић је изнео у својој књизи „Мустра за револуцију”, а ево и видеа у којем о томе говори :
https://www.youtube.com/cre...
Ову доктрину обесмишљавања озбиљних тема, националних вредности, народа и људи... у мало модификованом(свом простачком карактеру прилагођеном)облику , примељује и спроводи и Шешељуга. Зар то није учинио ономаде, кандидујући своју жену за избор Председника а испред СРСа. националну идеју Србије је максимално компромитовао „великосрпским пројектима” уз помоћ зарђалих кашика. Националне и верске вредности Срба је својом личношћу упорно компромитовао и омаловажавао према свету и окружењу у којем се налази српска нација.
Зато је Шешељуга и пуштен из Хауга. Пропустио оне отпорашке семинаре деведесетих у Будимпешти, јер је шверцовао нафту, па сад у хаугу надокнадио. Ето, може ли се у Скупштини повести ииједна озбиљна тема и почети решавање горућих питања националног значаја а да то не исмеју и не подвргну руглу и циркуској атмосфери или напредни радикали или пак - назадни ???
Lorka
(pjesnik)
15. mart 2017. u 13.03
Шешељ је вероватно наш први политичар који је у политику увео естрадне методе исмевања, ироније и сарказма. Бели је то само оголио до крајњих граница.

Слажем се да је Шешељ кандидатуром своје супруге за председника, вероватно ненамерно, а више непотистички, искарикирао и обезвредио највише државне функције.
Међутим, овакве констатације не би смеле да иду на штету интегритета и угледа госпође Шешељ. Ја мислим да је она узорна мајка и супруга коју сваки Србин треба да високо цени. Она је цело време, посебно током хашког процеса, стуб породице, мајка и васпитачица. Колико видим са дистанце, синови породице Шешељ су лепо васпитани и одани својим родитељима. Не сумњам да има ту и Шешељеве улоге, али сам сигуран да је главну улогу имала Јадранка.
Odesa
(надежда, вера и л)
15. mart 2017. u 15.11
...не бави се нико г-ђом Шешељ више до самог Воје. Он је њу ни криву ни дужну гурнуо ономад у такву позицију. То говори о њему, као мужу и његовој беспризорној жељи да оствари своје циљеве не бирајући ни начин ни нетоде.
Обесвређивање највише државне функције је подсмевање самој држави и свим њеним институцијама и функцијама. Није човек државна институција него је само извршилац дужности и обавеза коју та иституција садржи у себи.
Шешељ није толико глуп да ово не разуме, али опет је поступио врло беспризорно и хохштаплерски. То само потврђује његове лоше намер у свему што покушава да уради бавећи се улогом јавне личности и бавећи се политиком.
Lorka
(pjesnik)
15. mart 2017. u 17.01
https://www.youtube.com/watch?v=a7kH2UdZxB0&index=1&list=PLQPfsdgAXeMlB0vNrePI1qfhjSt91yShn

Богме су и Обрадовићеви аргументи веома јакти.

Морам упоредити још Поповићеве и Стаматовићеве аргументе, да бих се определио за једног кандидата (мој фаворит, госпођа Алечковић, како видим, није успела да овери потписе).
Lorka
(pjesnik)
15. mart 2017. u 21.53
Бошко Обрадовић, Двери србске
Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина
Александар Поповић, ДСС
*******************************************************
Дакле, да се опет мало позабавимо овом тројицом најпогоднијих кандидата из патриотске опозиције.
Бошков свеукупан наступ је отприлике најкомплетнији су смислу снаге и политичког утиска.
Стаматовић ми одаје највеће поверење.
Поповић делује као личност са најкомпетентнијим политичким профилом.
Што се тиче кампање, сва тројица су хендикепирани Вучићевом медијском репресијом, али је ту Обрадовић нешто пробојнији од остале двојице.

Испред чијег имена заокружити у првом кругу?
britka-sablja
16. mart 2017. u 05.42
Погледао сам неке аналитичке прегледе, након што је Прелетачевић прихваћен као кандидат. Десила су се чудна померања у анализама које су се бавиле могућим шансама.Најозбиљљнији противници Вучића су виђени у именима Јанковића и јеремића.
Овде се ради о најмасовнијим странкама чији чланови прилично одано стоје уз своје лидере.
Например, рејтинг Саше Јанковића је видно пао, такође код Шешеља, значајно код Чанка.
насупрот томе, видно је добио на тежини Обрадовић који има знатно повећану сигурност у наступу и јасне поруке које су начелно против Вучића.
Овде је такође у успону Стаматовић, који без днаке на језику наступа отворено против Европског пута и Вучића.
О Поповићу се не пише много, незнам мада и мени оставља доста самоуверен утисак мада су његове поруке више акцентиране унутрашљим темама. просвета, култура, образованост итд.

По мени, Обрадовић и Стаматовић се видно уздижу изнад осталих и спреман сам да им дам свакако предност.
Кога пак на прво место, мислим да је још рано, тек тамо на крају месеца, показаће се коме треба дати предност.

Још је све у превирању а Прелетачевића лупетања о Гејовима, НАТо пакту и небулозни наступи са неконтролисаном емоцијом га у мојим очима квалификују у особу недостојну да се у овој трци, налази као вредна али и политчка личност.

Ипак, реакција народа је понекад неспојива са логиком па ни његово име, из сасвим других разлога, не би се смело тотално одбацити.
Млади људи којима је политика на лакту, мало размишљају о озбиљности ових избора. Незадовољство, незапосленост, живот на маргинама социјалне сигурности може изазвати реакције које би чак биле и контра-продуктивне од оних које су неопходне и животно важне за Србију.
Lorka
(pjesnik)
16. mart 2017. u 10.54
Сабљо, мени није циљ да вршимо прогнозу колике су чије шансе. Мој циљ је да дођем до једног патриотског кандидата кога бих заокружио тј. предложио васколиком србству да га заокружи.

Циљ су тоталне промене србске политике на начин да Вучић изгуби а да не победе еврофили и натофили.

Зато ни Прелетачевића не узимам у разматрање.

За сада сам и ја пред следећим кораком да са списка избришем Поповића, као бившег министра, али сачекаћу још који дан не би ли се појавио још који извештај за поређење.
Odesa
(надежда, вера и л)
16. mart 2017. u 13.46
МИЛАН СТАМАТОВИЋ: Напуштам СНП јер подржава Вучића и СНС
Изјава кандидата за председника Србије Милана Стаматовића, поводом одлуке да напусти Српску народну партију (СНП).

http://tinyurl.com/hzlst6o
...Стаматовић је тек данас изјавио да иступа из Поповићеве странке. А та странка је коалициони партнер Вучића. Дакле, није спорно то што Стаматовић шта ће да уради као председнички сада, него је спорно да је тек данас иступио из странке која подржава Вучића. Спорно је то што је са напуштањем странке - добрано окаснио. Ако је толики критичар Вучића, онда је требао да иступи из странке оног момента кад је Попвић као лидер странке одлучио да подржи СНСовску политику и Вучића. Овакво политичко понашање и пракса Стаматовића нису ништа ново до континуитет старих „политичких принципа”. Ти пополитички принципи су нас завили у црно. треба да се превазићу а не да нам их неко опет нуди као нешто „ново”.

Odesa
(надежда, вера и л)
16. mart 2017. u 15.32
...ево, они из Хага притис`ли тастер и Шешељуга одма „јуначки” проговорио:

Шешељ: Ако би Влада Србије признала независност Косова, завео бих ванредно стање и похапсио владу

НЕМА ОН НИШТА ПРОТИВ БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА, САМО ДА СРБИ ДОБИЈУ ЗСО КОЈА НЕЋЕ БИТИ УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА

„Радио-телевизији Војводине рекао и ово: ”Инсистирао бих и да ЕУ гарантује имовину Србије на Косову и Метохији као и да се потпуно испуни резолуција УН 1244. Вучић и Дачић би сарађивали са мном јер бих био коректан али и гарант мењања власти искључиво парламентарним изборима а не под утицајем страних амбасада„
ФАКТИ: Лидер радикала превиђа само једну ”ситницу„: када би покушао да похапси чланове владе која би признала независност Косова - вероватније је да би сам завршио у затвору! Или би био, у најмању руку, смењен. Влада која би признала Косово - имала би апсолутну подршку странаца, а они у данашњој Србији имају веће могућности од многих који формално представљају Србију!”
http://tinyurl.com/zttztmu
Lorka
(pjesnik)
17. mart 2017. u 01.06
Не знам зашто Стаматовић потенцира тај свој разлаз са СНП и Ненадом Поповићем, с обзиром да они немају свог кандидата на овим председничким изборима.
Да ли се СНП негде огласио кога подржава?
Ако су се огласили да подржавају Вучића, онда се Стаматовић морао дистанцирати од њих.
Сви кандидати за које се сумња да су Вучићев заштитни омотач, немају никакве шансе јер њихови бирачи ће, у том случају, или гласати за неког другог, или радије гласати за Вучића.
Једино ће можда Шешељ задржати своје стабилно бирачко тело, али не верујем да ће придобити колебљиве бираче нити ће преотети бираче других кандидата.
miso46
17. mart 2017. u 04.36
Lorka,

Glasanje sa isteklom licnom kartom moguće uz potvrdu!!!

PS. opet izmišljas navijacke price, ali, to si ti...
Lorka
(pjesnik)
17. mart 2017. u 12.04
А ко сам то ја?
Можеш ли своју личну нетрпељивост према мени да објасниш неким рационалним разлозима?

Тек на јучерашњем дневнику су јавили да РиК разматра могућност да се гласа и са старом личном картом. Све до јуче су јављали да грађани неће моћи да гласају са старом личном картом.

Према томе, или су прочитали моју критику (у ком случају је њихова позитивна реакција за похвалу!), или се неком коинциденцијом ипак десило да су схватили проблем и одлучили да га исправе (што је опет за похвалу).

Ја не критикујем систем у Србији зато што га мрзим. Критикујем га зато што волим Србију и желим да она уђе у ред савремених земаља у којима се високо цене људска права и у којима држава сваку своју бирократску меру дизајнира за службу према човеку, а не против човека.
miso46
17. mart 2017. u 13.40
Lorka,

ti i ja se lično ne poznajemo, pa zato, moja netrpeljivost je upucena
na tvoje subjektivno pisanje za relevatne i dostupne podatke na način
koji tebi u sadasnjoj politickoj situaciji navijacki odgovara...

nisam i neću biti oponent tvom politickom stava, svi mi imamo prwvo
na svoja politicka vidjenja, ali, nije korektn manipulisati sa
relevatnim i proverljivim podatcima...
Lorka
(pjesnik)
17. mart 2017. u 15.02
Ја не манипулишем подацима. Ја критикујем оно о чему чујем преко средстава јавног информисања.

Да ли ти негираш чињеницу да потписе за изборе оверавају нотари?
Да ли ти негираш чињеницу да је РТС до јуче јављала како се са старим личним картама неће моћи гласати?
Да ли ти негираш чињеницу да се РТС претплата наплаћује насилно и против воље грађана путем рачуна за струју?

Ми можемо расправљати да ли смо ЗА или ПРОТИВ таквог односа према грађанима, али не можемо расправљати о томе да ли су то чињенице или не. Те вести, колико знам, још нико од државних органа није демантовао. Дакле, то је истина.

Ово што су јуче јавили да ће се ипак моћи гласати са старим личним картама (уз потврду) - јавили су тек јуче, што се може сматрати исправком претходних вести. Али претходне вести су ЧИЊЕНИЦА.
Успут, чему потврда?
Зашто опет малтретирамо грађанина?
Зашто држава НЕ ПРИЗНАЈЕ СВОЈ ДОКУМЕНТ на коме пише датум до када тај документ важи?
Погледајмо како то ради културан свет. Они мењају документе, али старе документе признају све до датума истека. Њихова држава ГАРАНТУЈЕ папир који је издала грађанину.
Сетимо се како су Немци повукли из оптицаја оне своје старе марке. Па они су људима признавали те марке и повлачили их из употребе пуних петнаестак година!
А наша држава са још увек титоистичким навикама - само одлучи да нешто промени и грађанима преко ноћи одузме њихова стечена права.
Кад промене новчаницу, они дају рок од месец дана да се старе повуку из оптицаја. Кад промене дизајн личне карте, или неког другог документа, раде слично.

А да се мало посветим и овом питању фамозне РТС претплате. Није важно колика је, важна је лаж и пљачка грађана којима се једна те иста ствар насилно наплаћује по два-три пута чак и кад је грађанин не користи, нити је одлучио да је купи.
Имаш три струјомера, плаћаш три тв претплате, иако не гледаш ни један РТС програм.
Купиш кабловски пакет ради интернета у који је укључен и РТС (ок, то те нико није натерао већ си узео добровољно) - а зашто онда опет плаћаш РТС преко струје?
Онда хоћеш да гледаш тв канале које ти одабереш па се претплатиш на неки интернет ТВ, у који је укључен и РТС - па зашто треба да плаћаш тај РТС 3 или 4 пута?

Ако држава има интерес да финансира РТС, то је у реду (мада није у реду да опозиционар плаћа Вучићеву непрекидну промоцију) - али онда нека то плаћа Вучић из буџета. Јесте да ће то опет плаћати порески обвезник, али бар ће тај порески обвезник да то плаћа ЈЕДНОМ, а не неколико пута.

Међутим, добро се сећам кад је Вучић рекао да ће ту претплату укинути и послати телевизијске куће да се финансирају од тржишта. Зашто је слагао?
Зашто тајни господар РТС треба да се финансира насилно од грађанског рекета? Али ако се већ финансира тако, зашто грађани немају право да одлуче о томе какав програм желе?
Зашто ја, рецимо, морам да плаћам РТС четири пута месечно да бих гледао Вучића кад год упалим телевизор?

Знамо ли како се то ради у свету који толико хвалимо, у западном свету?

Ти ми сад реци да ли сам ја неком од ових информација МАНИПУЛИСАО, или слагао, како ти волиш да кажеш?
А о осталим безобразлуцима наше бирократије бих ти могао написати роман...
Lorka
(pjesnik)
17. mart 2017. u 21.18
https://www.youtube.com/watch?v=cgnc8y6d1YA

Вук Јеремић има одличне наступе. Штета што има жуту прошлост и носи хипотеку неуспеха са оним питањем Међународном суду правде о томе да ли је независност Косова у складу са међународним правом. Кажем штета, јер у случају да моја горња три фаворита не уђу у други круг, предност бих дао Јеремићу у односу на Вучића и све остале (жуто-црвене) кандидате.
Lorka
(pjesnik)
17. mart 2017. u 21.45
https://www.youtube.com/watch?v=aSBKtiim1kw

Али и Шешељ уме да ме одушеви у неким својим наступима, као што је овај, да бих и њему пожелео други круг и победу - само да није толико близак Вучићу...
CTEBA
(penzioner)
17. mart 2017. u 23.23
Знам да неће победити, али гледам овај интервју са Белим, и до сада једини који је изнео прави проблем у Србији.
Нормално да се зеза, како каже задњих 30 година су политичари зезали народ, сад народ зеза њих.
Са озбиљније стране, лепо каже, проблем имају млади.
Заврше школовање, и онда код тате и маме да живе са њима од њихове пензије, или да покушају да пронађу посао у иностранству.
Како рече велики број просто пукне, немају перспективу за живот, немају пара, не могу да нађу жену или мужа, јер немају услов за то.
Једноставно, изгубљени без шансе за боље сутра.
И као што рече сад је на политички врх Србије избио шљам, који је и крив за садашњу ситуацију.
Оно што ни један други кандидат није рекао, јер је део тог друштва, само празна обећања, и продаја магле.

https://youtu.be/uo9hhaKnYmY
pravda_i_istina
18. mart 2017. u 08.20
izbori su vuciceva sprdacina od namestenih kandidata, pa ih treba bojkotovati

prvo zašto se daje publicitet jajetu, jankojere?
zašto, pa zato što može i da se daje publicitet preletacevicu, izmišljenom liku, belom! SPRDACINA U KOJOJ OZBILJNI LJUDI NE UCESTVUJU!
ali ako hocete da se sprdate sa sudbinom srbije, onda Teško VAMA! GORE OD IZDAJE JE BANANA DržavA, PA VI VIDITE!
Odesa
(надежда, вера и л)
18. mart 2017. u 11.11
кад те већ одушевљавају наступи Јеремића...ево погледај и овај, можда те убеди да га подржиш:

евоhttps://www.youtube.com/watch?v=JDpVS52643o
CTEBA
(penzioner)
18. mart 2017. u 11.43
Јел, сви на бојкот осим оних који су за Вучића.
У ствари оно што би Вучић и желео.
По анкетама на изборе би изашло око 56% од тога нешто преко 50% подржава Вучића.
Значи да мање од 25% оних који имају право гласа подржава Вучића.
Ако би сви они који су против њега изашли и гласали за једног кандидата опозиције, Вучић не би имао ни теоретску шансу да победи.
Овако сви у опозицији рађе виде Вучића као председника него неког из опозиције.
Све у свему опозиција ради за Вучића, а не да је све намештено.
Онај ко не изађе на изборе у ствари даје глас Вучићу.
Lorka
(pjesnik)
18. mart 2017. u 14.28
https://www.youtube.com/watch?v=JDpVS52643o

Аууу, Одеса, где си ископао овај видео!? Нисам за ово знао.
Кад га видех са Вуком Драшковићем где се залаже за евроинтеграције, паде ми мрак на очи.
Наравно да га бришем, без обзира да ли је и колико ревидирао своје ставове.

Али, ако су главни Вучићеви противкандидати Јанковић и Јеремић, онда нам нема спаса!
pravda_i_istina
18. mart 2017. u 14.52
vucic nema protivkandidate, - svi oni su tu da legitimizuju vucicevu pobedu, a izbori su farsa
CTEBA
(penzioner)
18. mart 2017. u 20.09
Да и сви за бојкот, јел тако, па ће Вучић добити 75% гласова.
Интересантан чланак који баца мало светла на Белог.

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/u-cemu-je-magija-fenomena-preletacevica-belog.html
keser
19. mart 2017. u 03.54
ечерас је било представљање три кандидата.

Неочекивано за мене најбољи утисак је оставио Паровић.
Човек изузетне природне интелигенције и образованости.
Јеремић је такође оставио професионалан утисак.
Очекивано, Јанковић је најгори, (можда грешим, то по мени)
britka-sablja
19. mart 2017. u 06.55
Онај видео који је поставио ОДЕСА у вези Јеремића, једноставно ме је дотукао. Колико само прљавштине, лажи и претварања у варању народа. Ово превазилази сваку меру. Добијам утисак да се нормални људи, попут Дон Кихота, боре против ветрењача..Ужас, неморал, гадост без граница...
Lorka
(pjesnik)
19. mart 2017. u 13.56
Хахаха, Белог предсказују и пророци:
https://www.youtube.com/watch?v=yaAT-qKjpT8

Не могу да верујем да тај Срђа Поповић има толико маште. Он, Поповић, мени више личи на чипованог клона на дигитално управљање.
Lorka
(pjesnik)
19. mart 2017. u 14.25
Што се тиче наступа, по мени најбоље наступе имају Обрадовић, Шешељ и Паровић. Могу се томе условно додати и Јеремић и Бели.
Атрактиван наступ Белог искључујем из разматрања због вести да му менторише Срђа Поповић, а и због чињенице да је политика у крајњем случају ипак озбиљна ствар.
Јеремића искључујем због разлога из претходних неколико коментара.
Паровића и Шешеља искључујем из такође изнетих разлога од чега су главне сумње у везу са Вучићем. Код Шешеља је и разлог што не испуњава један од уводна четири услова.
Стаматовић и Поповић, као озбиљни, квалитетни и искреноделујући политичари, имају некако веома бледу кампању (вероватно је у питању недостатак финансија).

Све сам више уверен да је стварни опозиционар и једини који може да донесе патриотске промене - БОШКО ОБРАДОВИЋ.

Ако до избора не изађу неки нови аргументи који би променили моје мишљење, мој глас ће имати господин Обрадовић. Ако се то покаже као реална процена да он једини од патриотске опозиције има неке шансе да спречи финале 'Запад против Запада', онда бих тако предложио свим патритоским снагама - да подрже Обрадовића.
britka-sablja
20. mart 2017. u 09.52
Александар Поповић је отвореном удару угледних Срба са Косова.
Марко Јакшић, припадник организације Срба под именом „Отаџбина” са Косова, отворено замера Поповићу да је скривени Вучићев играч. То поткрепљује чињеницом да је Вучић нудио Поповићу место Министра у Влади србие као и изјаву самог Поповића, да има редован контакт са Премијером, који зна шта је Србији потребно.

Јакшић је озбиљан човек чисте прошлости и нимало упљан некаквим политичким наслеђем. Стални је критичар Вучићеве политике па сам спреман да, бар што се тиче мог става, кандидатуру Поповића скинем са листе евентуално позитивних личности.

Санда Ивић Рашковић је због неких брзих коалиција са напредњацима, зглајзнула са свог места схвативши да је направила грешку у приближавању Вучићевој странци, Александар Поповић се није негативно изразио поводом постојећих коалиција са напредњацима, и сада актуелних и постојећих.

Бошко Обрадовић и по мени, нико изузев њега не заслужује неку озбиљнију шансу. Млад, енергичан, без страха да гурне прст у осиње глездо, окренут Русији и отворен противник НАТО пакта и Брисела. Имамо ли неког бољег по овом питању?? Нема баш никога..
Lorka
(pjesnik)
20. mart 2017. u 16.19
Ови избори би се могли донекле упоредити са недавним председничким изборима у Америци. Реч је о референдуму против естаблишмента.

Естаблишмент, симболисан ликом Вучића, медија, и државне машинерије, жестоко пропагира Вучићев долазак на место председника Србије.

Међутим, пратећи кампању, можемо видети да се отприлике тај естаблишмент највише усмерио против Вука Јеремића.

Ако знамо да се естаблишмент највише усмерава против оног против-кандидата којег сматра најопаснијим противником свога фаворита, да ли то значи да је Вучићев естаблишмент проценио да му је Вук Јеремић најопаснији противник?
Да ли Вука Јеремића треба сматрати 'србским Трампом'?

Зашто систем, изузев медијске блокаде свих противника, не улаже пуно енергије у негативној кампањи против Обрадовића и Стаматовића, који су фаворити ове теме са евроскептичне патриотске стране?

Није ваљда да су проценили да од проруске опозиције не прети никаква опасност?
Odesa
(надежда, вера и л)
20. mart 2017. u 20.19
...вели лажни и ћосаави четнички војвода-републиканац:

ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ: Вучић не сме да оде чак и ако изгуби
http://tinyurl.com/ketwneb

Odesa
(надежда, вера и л)
20. mart 2017. u 20.33
А на ово бих ставио акценат:

„ ...али како је његова странка најбројнија у парламенту, опет бих њему понудио мандат”
Odesa
(надежда, вера и л)
21. mart 2017. u 10.25
Кандидатура Јеремића-кад се коза нуди да нам чува купус:

РУСКИ МЕДИЈИ: Влада Србије спречила Русију да јој помогне око Космета

Од септембра 2010. године договором Тадић-Јеремић-САД преговори су предати у надлежност Европске уније. Влада од 2012 је наставила истим путем.
http://tinyurl.com/ks6wdgs
Lorka
(pjesnik)
21. mart 2017. u 13.06
Интересантно је да Шешељ потцењује Обрадовића. Изјашњава се о њему као о неком 'безвезном' политичару, а о Поповићу и Стаматовићу говори све најбоље, док за своје главне конкуренте проглашава Јанковића и Јеремића.

Познавајући Шешељеву тактику, сигуран сам да се ради о обрнутој ситуацији: он у Обрадовићу види свог главног конкурента.

Кад Шешељ некога хвали, он хвали оне које сматра са себе безопаснима (Поповић, Стаматовић), или оне којима се додворава (Вучић).

Тактика проглашавања 'за главне конкуренте' оних са којима не дели исту или сличну политичку опцију (Јанковић, Јеремић) је у сврху изолације бирачког тела на које не може утицати (прозападно) и каналисања према себи оног бирачког тела које је проруско или још увек колебљиво, односно у сврху стварања утиска 'објективности'.

Дакле, мислим да Шешељ највише рачуна на евроскептичне бираче које дели са Обрадовићем, затим на оне који напуштају Вучића, као и на добар део оних колебљивих који су пред реактивирањем.

Odesa
(надежда, вера и л)
21. mart 2017. u 18.28
Шешељуга је Вучићава тампон-зона према оној страни од које му највише опасности прети. А то је Обрадовић са Дверима. У сваком случају, време ради за долазећу генерацију српских политичара-родољуба. Биће ту још „обрадовића”...то се не да избећи. Једноставно, политички-животни амбијент се неминовно и неумољиво мења. У новом амбијенту, ови досадашњи стари политичари-хохштаплери једноставно не могу да преживе.
pestko
(odzacar)
22. mart 2017. u 08.16
Od 7 glavnih kandidata, koji imaju šanse da imaju 3%+, rang lista podobnosti po gradjane Srbije je:

1. Beli - najjednostavniji način da se izrazi ČIST protest, protiv političkog establišmenta Srbije koji uključuje sve koji su ikad ikako bili na vlasti

2. Jeremić - Ima najveće šanse u drugom krugu protiv Vučića, ako ne računamo Belog. Jeremić je iako premazan, daleko bolje rešenje od Radule i sličnih. Izbačen je iz DS-a, misli svojom glavom. Njegovi su bili na vlasti stotinama godina, ali je i vlast pod Turcima često puta uporediva s ovim što nam rade, a što je nabijanje naroda na kolac, polako...

3. Obradović - iako su DVERI pacersko ruglo, Obradović, wannabe Oparović, je bolje rešenje od Šešelja zbog Šešeljeve besramne kohabitacije s režimom. Šešelj se dokazao u Hagu, ali ovaj put nije zaslužio mnoge protestne glasove od prošli put.

4. Janković - Janković je sam po sebi OK, ali ga Šutanovac i Živković vuku na dole.

5. Šešelj - bolje i za Šešelja glasati nego za Vučića. Tako se povećava šansa za drugi krug. Šešelju je njegova velikomučenička borba u Hagu takođe donela čast da mu se mnoge stvari mogu progledati kroz prste, mada glasove neke treba da izgubi.

6. Vučić - očigledno pri dnu liste ali ne samo dno.

7. Radulović - čovek je dno dna. Demagog i psihopata kakvog ni naša bolesna politička scena ne pamti...
Lorka
(pjesnik)
22. mart 2017. u 16.18
Уз сва ломљења и колебања, нас неколико дискутаната на овој теми је закључило да је за гласове проруске-евроскептичне-патриотске струје ипак најподобнији Бошко Обрадовић.

Ја за сада добијам једине противаргументе у вези Обрадовића, од Обрадовићевих противника - претпоставке да је Јасмина Вујић сумњиво лице. Тражио сам да неко изнесе неки конкретан доказ у вези ње, али нико ништа није понудио осим тезе да је она 'кључно лице за нуклеарну физику у Америци, а то не добија свако'. Ја то свакако не могу узети као аргумент напросто зато што би у том случају сваки наш успешан човек у Америци био сумњив.

Дакле, за сада сви аргументи иду у Бошкову корист, осим ако се нешто не промени до краја кампање.

Уколико у други круг уђе неко са сумњивом историјом и жутом биографијом (вероватно Јеремић, или можда Радуловић) - онда ваља разматрати коме дати глас.
britka-sablja
22. mart 2017. u 18.08
Бр. 1 Бели Прелетачевић
Бр. 2 Бошко Обрадовић
Бр. 3 Вучић
Бр. 4 Шешељ дели исто место са:
Бр. 4 Јеремић
Бр. 5 Стаматовић

остатак небитан.
Него да би музика била добра, за ову последњу фабрику у Нишу, где ће захваљујући Везиру Вучићу, бити запослено 1.500 људи а држава за свако радно место плаћа страном инвеститору равно 6.800 еврића, ја нећу да напишем колико је то лове, мука ми је од тога, - нека него напише бројку да би нам се свима смучило...

То је србски велики маго који води Србију у напредак..Пфуј..Пфуј...
Lorka
(pjesnik)
22. mart 2017. u 21.11
Бритка Сабљо, пошто си Белог ставио на прво место, а Обрадовића на друго, волео бих да мало поредимо њих двојицу.
Ја бих предност ипак дао Обрадовићу.
Белог карактерише сатиричан однос према политици, што ће сигурно пробудити добар део анемичне масе. Али то је све што о њему знамо.
Многе друге детаље о њему не знамо: како ће командовати војском, како ће наступати према дипломатском свету, како ће контролисати извршну власт и остале делове система, колико је заиста способан...

Код Обрадовића знамо одговоре на многа од ових питања. Али мени је основни мотив оваквог избора - насушна потреба да се србска политика дистанцира од ЕУ и НАТО и да се енергија преусмери на унутрашње реформе и ефектнију спољно-политичку оријентацију ка онима који нас уважавају, као и потреба да на чело државе дође неко ко ће Вучићу рећи СТОП.
Odesa
(надежда, вера и л)
23. mart 2017. u 00.00
„Od 7 glavnih kandidata, koji imaju šanse da imaju 3%+”

Pestko...било би јако занимљиво да образложиш на основу чега узимаш ове податке о стању јавног мњења за - веродостојне ?
На основу чега можеш да докажеш да су те информације о расположењу јавног мњења и гласача у Србији заиста приближне реалном стању, тачне ???
С обзиром да је опструкција протока тачних и истинитих информација уопште „модус операнди” глобалних олош-елита , то опште „правило” се примењује и на све капиларне делове те глобалне олош-елите, значи и код нас у Србији.
Такозвани ФЕЈКЊУЗ је постао основни механизам те прљаве работе:...формирања - лажног јавног мњења.
По својој природи, хохштаплерске лажи овог режима могу бити одобраване, толерисане и прихваћене једино од - лажног јавног мњења.
britka-sablja
23. mart 2017. u 05.13
Обрадовића и Прелетачевића је немогуће било како поредити. На једној страни имамо непознату вредност, улепшану неким емотивним зачинима који су пре на страни обичног народа, преварених, слаганих и осиромашених, ( уз ефекат Робин Худа ), а на другој, искреног и патриотски препознатог Обрадовића у којег обичан човек једноставно неможе да сумња!
То би био мој аргумент заснован на неким актуелним поставкама.
Прелетачевићу сам дао предност јер је маса незадовољних, далеко већа, поготово у слојевима грађанства које сам поменуо, док је Обрадовић близак искреним групацијама добрих особина и препознавања реалног односа снага у свету, блискости са Русијом и људима којима је Србија једина Отаџбина.

Нажалост да је бројност Обрадовићевих присталица далеко мања, како због уздржаног патриотизма,( јер са отвореним наступом, угрожавају своју егзистенцију ),а Прелетачевић има могућност да опонира све што је у Србији политички актуелно, без да представи своје идеје, намере и будуће понашање.
Због тога ће код нас пре победити спрдња и клетва, него разум и ум.
Узгред, у вези мог позиционирања самог Обрадовића, одлучила је моја лична емотивност оснажена и жељом да заиста успе у својој намери. Мој је лични будући предводник народа. Надам се искрено да ће успети да очува свој чист лик народног човека...
Odesa
(надежда, вера и л)
23. mart 2017. u 09.35
Највреднију имовину имају породице председничких кандидата Вучића и Јеремића
МРЕЖА ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ ОБЈАВИЛА ПОДАТКЕ
О ИМОВИНИ УЧЕСНИКА ИЗБОРНЕ ТРКЕ
МРЕЖА за истраживање криминала и корупције КРИК објавила је данас базу података о имовини председничких кандидата, с ким су пословали и да ли су прекршајно или кривично кажњавани. Према сакупљеним подацима, највреднију имовину поседују садашњи премијер Србије Александар Вучић и његова породица. Власници су више станова у Београду и земље који укупно вреде 1,2 милиона евра. Други на листи је Вук Јеремић, а иако нема имовину на своје име, станови, куће и земљиште које поседују његова супруга и мајка вредни су више од 750.000 евра. На последњем месту по вредности некретнина налази се председнички кандидат Лука Максимовић чија ужа породица поседује имовину вредну око 65.000 евра. КРИК-ова база показује да су председнички кандидати склапали различите послове, а један од њих основао је и офшор компанију.
Odesa
(надежда, вера и л)
23. mart 2017. u 09.43
...за Pestka:

Технике и удварање бирачима

У Србији не постоји закон који би прописивао која су истраживања релевантна за објављивање, па медији могу непрекидно да сервирају „погаче” са својим резултатима. Ђорђе Вуковић, из ЦеСИД-а, објашњава да циљ истраживања није да „погоде” резултат.
Вуковић сматра и да партије „гурају” у медије наручена истраживања јер мисле да ће тако утицати на бираче.

http://srbin.info/2017/03/23/vucic-mora-u-drugi-krug/
Lorka
(pjesnik)
23. mart 2017. u 14.39
То су лажне анкете које Вучићу дају висок проценат. Он истински нема подршку већу од 25 %.

Све преко тог процента је резултат изборних намештаљки, а анкете то не могу узети у обзир - осим ако су наручене од режима и ако знају шта режим планира да уради.

Бели ће сигурно допринети већој излазности и Вучићевом поразу, по шеми коју је износио Радуловић. Али... услов је да се избори добро контролишу.

Увек сам говорио да изборни систем и медији не смеју бити под управом и организацијом извршне власти. Они морају бити под директном управом народа - потпуно одвојени од државе.

Народ је послодавац.
Избори су тендер.
Власт је такмичар на тендеру, уз остале такмичаре.
Не може такмичар на тендеру да организује и кроји правила тендера. То ради послодавац.

И у томе је велика фалинка наше демо(но)кратије.
Lorka
(pjesnik)
23. mart 2017. u 20.38
Бошко Обрадовић дао оставку:

https://www.youtube.com/watch?v=AtbiQsuVLJU

Пре него што је и изабран за председника државе, Бошко Обрадовић је ковертирао своју оставку и предао је водитељки емисије 'Прави угао'.
Дакле, ако не испуни својих 10 тачака које је обаћао бирачима, његова оставка може да се извади из коверте и он мора да је поштује.
Судбина му је у рукама ове новинарке, или ове тв куће, свеједно.

Он на тај начин доказује народу да ће или испунити обећања или поднети оставку, што му је одличан изборни потез.

И ово је један од разлога зашто га сматрам фаворитом ове теме.
Faraon777
(Serb-IN)
24. mart 2017. u 05.21
Beli - Samo Jako
Lorka
(pjesnik)
24. mart 2017. u 22.33
Ако овако настави, Бели ће прешишати Вучића и у првом кругу - под условом да неко спречи крађу гласова.

А сад једно озбољно питање:
За којег од 10 Вучићевих противкандидата не бисмо гласали ако би ушао у други круг?

Кад све саберем и одузмем, једино бих гласао за Вучића ако би му противкандидат у другом кругу био Чанак. Срећа да се то не може десити.

Додуше, двоумим се шта бих урадио ако би са Вучићем у други круг ушао Јанковић или Шешељ. Вероватно не бих изашао на други круг гласања јер би скоро било свеједно за кога гласам. Или бих изашао да за Шешеља гласам из радозналости - да видим хоће ли заиста Србију да окрене Русији... Мада је тешко замислити неку промену ако би Србијом владао тандем Шешељ-Вучић. Мислим да се то не би пуно разликовало од тандема Николић-Вучић, осим што би се медијска сцена мало више отворила и према радикалима.
Odesa
(надежда, вера и л)
25. mart 2017. u 11.57
Шешељ: Ако победим – Вучић премијер
http://tinyurl.com/k75sbqe

А то је порука Вучићу:...како ја теби - тако ти мени: неко од нас двоје да буде премијер а неко - прец`дник:

ју енд ме - тугед`р форев`р.
Odesa
(надежда, вера и л)
25. mart 2017. u 12.37
Бошко Обрадовић дао оставку:
Пре него што је и изабран за председника државе, Бошко Обрадовић је ковертирао своју оставку и предао је водитељки емисије 'Прави угао'.
Дакле, ако не испуни својих 10 тачака које је обаћао бирачима, његова оставка може да се извади из коверте и он мора да је поштује.
Судбина му је у рукама ове новинарке, или ове тв куће, свеједно.
https://www.youtube.com/wat...

Бошко уради сада оно што до сада урадио нико други - није.
Показна вежба Обрадовића како поштен човек може своје речи и делима да потврди и укрепи ако је поштен, честит и савестан.
keser
25. mart 2017. u 13.59
РТС2

Вечерас, средњеевропско време:
20:00 Представљање председничких кандидата: Бошко Обрадовић
21:00 Представљање председничких кандидата: др Војислав Шешељ
22:00 Представљање председничких кандидата: др Александар Поповић
Lorka
(pjesnik)
26. mart 2017. u 02.11
https://www.youtube.com/watch?v=sWf296I629M
Бошко Обрадовић, презентација.
Odesa
(надежда, вера и л)
26. mart 2017. u 14.40
...ево га, црно на бело: ко гласа за Шешељугу подржава Вучића и - обратно, јер међу њима нема разлике:

DUGO JE SKRIVAO PA KONAČNO PRIZNAO: Mala je razlika između mene i Vučića
U obraćanju medijima Šešelj je rekao da između njega i Vučića nema mnogo razlika , a da nema ništa zajedničko sa Vukom Jeremićem i Sašom Jankovićem. Vučićeva kampanja sa mesta premijera i suspenzija Skupštine po njegovom mišljenju su sasvim regularni.

http://tinyurl.com/kbald4x

Odesa
(надежда, вера и л)
26. mart 2017. u 15.55
Ко је заправо Бошко Обрадовић ??? Ако хоћете да упознате Бошка, ево једног од начина: о свом приватном животу.
Заиста вреди погледати и чути:

Бошко Обрадовић: Сасвим отворено
Председнички кандидат Бошко Обрадовић поделио је детаље из свога интимног живота у свом интервјуу за Пулс. (24.03.2017.)

https://www.youtube.com/watch?v=6wZTdpzUiRY&feature=youtu.be
Lorka
(pjesnik)
26. mart 2017. u 16.45
Мени се чини да Шешељ нема намеру да освоји власт. Он врши кампању за Вучића.
Ова његова кампања ме подсећа на кампању која се одржавала на првим изборима после Дејтонског споразума у Републици Србској. Радикали су тада имали шансу да преузму власт од СДС-а, али су цело време вршили кампању у корист СДС-а и Биљане Плавшић. Онда је највећи број бирача одустао да гласа за радикале и гласао или за СДС или за неолибералну опозицију. Уз радикале су остали само они највернији гласачи.
Чини ми се да ће се слично десити и овог пута.

Али једина ствар коју не могу да одгонетнем, то је да ли Вучић вуче Шешеља ка Бриселу, или Шешљ вуче Вучића ка Русији, или заправо у тандему иду обојица ка Бриселу, или пак ка Москви.

Видљиво је ово да Вучић увек пре избора иде у Москву, а после избора у Брисел.
britka-sablja
27. mart 2017. u 10.24
Волео бих да грешим али мени је Шешељ све мање близак неким мојим жељама за развој поменутих односа. Ореол хашког победника је давно спао на нулу, његово понашање је и више него недопустиво, блискост са Вучићем очиогледна. У то уверење немам никакву дилему. Истовремено нападати све остале кандидате, поготово оне који имају сличне намере које је и сам заступао, погубан је корак ка слабљењеу утицаја истинске опозиције.
То само потврђује да је он истински везан за Вучића. Обостзрано деле сами себи похвале.
Вучић је јачи од Шешеља, због тога ће он „вући” Шешеља ка Бриселу. Цела игра са Путином није јасна. Плашим се да и овде Вучић игра двоструку игру јер не жели да изгуби ни једну подршку. Бриселску је заслужио са својом послушношћу, Путинову тврдњом о неутласности и опасности за Србију поводом напада из Сарајева, Тиране и Приштине.

Путин не жели ни по коју цену да изгуби утицај на Балкан. Због тога ће помагати Вучића уз притисак којег ће ову продану душу можда ипак усмерити на праву страну.

Али брате Лорка, овде се након твог кратког текста полако уобличује једно друго питање:

Шта би нам свима остало, ако би се Вучић заиста без икаквих резерви, окренуо Москви, ослонио се на Путина и окренуо леђа, тактички или одлучним заокретом, Бриселу и Европи???
Какав би тад избор имали за квалитетну оцену његове политике и колико би му сви ми, били спремни дати опроштај за учињене грехове. А они нису мали и само стоје као одбрана за грешке које смо учинили следећи пут бриселске доктрине??
Или би и тада, 15 - 20 година србског тврдоглавог лутања било опроштено...
Lorka
(pjesnik)
27. mart 2017. u 11.53
Сабљо, ја већ сад видим да бих му опростио све његове грехе само кад бих званично сазнао да је бољи пријатељ са Москвом него са Бриселом.

Збуњује ме тај његов одлазак у Москву по изборне поене сваки пут пред изборе. Не збуњује ме тај његов потез, него ме збуњује да Москва уопште пристаје да га прими у такво време.

Ја се чак и питам да ли га је Путин заиста примио. Јесу ли можда потурени неки стари снимци? Свашта се питам. Јер, напросто, не могу да верујем да један озбиљан државник, као што је Путин, пристаје да учествује у србској предизборној кампањи, уколико нема велике разлоге за то.

Успут, видим да му и Додик даје јавну подршку. То донекле и разумем, иако не подржавам такво мешање у изборе у, још увек, другој држави (надам се не задуго).

Имам осећај да су овде у питању веће игре него што ми то са скромним информацијама можемо докучити.

Иако сам прилично неодлучан по питању ових избора, ја сам још увек сигуран да је Вучић направио велики кикс што се кандидовао за председника. Требао је чувати своју премијерску фотељу, а председничко место препустити осталим такмичарима. Овако, чини ми се, премијерска фотеља му неће бити угрожена само уколико Шешељ уђе са њим у финале, а то је мала вероватноћа.

Оно што човека највише плаши је све веће сужавање демократског простора и отварање пута ка апсолутној диктатури. Велико је питање како би се одвијали политички односи у Србији уколико Вучић и формално преузме апсолутну власт у држави (де факто, он је већ одавно и има)!
Lorka
(pjesnik)
29. mart 2017. u 18.57
Још мало је остало да сазнамо ко ће у други круг. Моја се мисао опет врти само око Обрадовића, Поповића и Стаматовића, али за нијансу сам и даље остао уз Обрадовића.
Мале су шансе да и један од ове тројице прође у други круг (можда ипак Обрадовић?) - али ми се чини да било ко други уђе у други круг, добићемо мачке у џаку. Рецимо, Радуловић ми је најкомплетнија фигура и најмаркантнија од свих, али ... како гласати за мачка у џаку...?

Истина - сваки политичар је, заправо, мачак у џаку... ал то не можемо апсолутно тврдити за оне које нисмо испробали.
Lorka
(pjesnik)
29. mart 2017. u 20.12

А шта мислите како ће поступити Шешељ ако не уђе у други круг?
Да ли ће позвати своје бираче да гласају за А. Вучића?
britka-sablja
30. mart 2017. u 03.51
Мислим да другог круга неће ни бити. Вучић има бројне присталице, сви који имају посао и зараду, кроз гласање ће бранити своју социјалну сигурност. Притисак напредњака пред изборима је видан и страх од пресије режиме је за мене од великог значаја. Народ се једноставно устручава јер се не осећа сигурним.
Исто сам уверен да од сва три „позитивна” имена, мало ко има реалне шансе. Можда Обрадовић као једини са јасним порукама али масе народа су на другој страни.
Јанковић постаје опасност већа од Јеремића, дибија подршку са неких страна за које сам био уверен да су далеко од њега.
Вучић наступа веома организовано, очигледно има велики део присталица. Има и аргументе за сиромашне и без посла. Он је нови Месија србске економије! Има победу у руци.

Шешељ ми је постао заиста антипатичан а са овом последњом акцијом дељења својих књига, постао је и смешан. Не верујем да има било какве шансе а стаће уз Вучића гарантовано.
Народ ипак има слух. називати противнике погрдним именима, ( мени не смета ) али је далеко од понашања једног будућег председника државе. Шешељ је оно што је и био. Галамђија који лупета, поготово кад није сигуран.
Lorka
(pjesnik)
30. mart 2017. u 10.31
Вучић ту подршку нема у народу. Његов максимални реални домет је 25 % изашлих бирача. Све остало што му предвиђају намештене прогнозе - односи се на калкулације са изборним манипулацијама и крађама.
Значи, други круг искључиво зависи од тога да ли ће се те крађе успешно спречити.
CTEBA
(penzioner)
30. mart 2017. u 12.15
Јој Лорка, ко о чему ти одмах о крађи гласова.
Вучић има још како добру подршку, за њега су углавном обични радници не баш образовани и пнзионери.
А то ти је скоро цела Србија.
Јеремића подржавају они са вишим образовањем, као и Јанковића са тим да Јанковића подржава и круг двојке.
Пензионери се боје за пензије и сретни су са Вучићем јер их колко толко добијају.
Та радничка класа, је сретна да има било какав посао и док је Вучић некако преживљују и зато га подржавају.

Једини непознати фактор јр Бели кога углавном подржавају они испод 30 година старости, и они ће одлучити да ли ће доћи до другог круга или не.
Ако млади изађу масовно на изборе биће други круг, ако не изађу неће.
Вучић има подршку 56% од оних који су рекли да ће гласати а њих је исто ту негде око 57%, значи оних 43% који се не изјашњавају ће одлучити.
Тачно је да Вучић има ту негде 25 до 30% подрчке свих гласача у Србији, али питање је колико ће њих изаћи на изборе.
Значи заборави на крађу, мала излазност Вучић пролази у првом кругу, велики одзив бирача, дефинитивно други круг.
А ко ће уз Вучића ко зна, не верујем да и један од кандидата (осим можда Шешељ) има толики утицај на бираче да ће га они послушати ако да подршку Вучићу или не.
zoxthegreat
30. mart 2017. u 14.33
svi kandidati su pod kontrolom masonskih organizacija, posredno ili neposredno
Lorka
(pjesnik)
30. mart 2017. u 14.37
Стево, како си тако самоуверен о Вучићевој прогнози 56 % ?
Знаш ли да то није нормално?
Поготову то није нормално у држави каква је Србија - политички расецкана, подељена, руинирана и незадовољна.
Па држава треба да буде у најмању руку фантастична попут Норвешке, или опорављена попут Русије, да неки владар оствари такву апсолутну победу!

Шта је то у Србији толико добро да би се народ тако масовно определио за постојећег вођу?
Србија у новом вишепартијском систему никад није имала тако стабилно стање да би народ наградио лидера толиким процентом гласова!

Очигледно је да Вучић управља свим компонентама изборног и медијског естаблишмента, па и тим наручиваним 'истраживањима'. Њихов циљ је да унапред објаве победника и оправдају сваки потез којим ће се прогласити изборна победа око тог процента.

Па то ти не доказујем ја, то ти доказују сви озбиљни аналитичари - изборна истраживања се увек намештају са тим циљем да се намести будући победник.

И ти таквим прогнозама наивно верујеш?!
А у крађе не верујеш?! Не верујеш да србски политичари краду?!!!
Па у ком ти свету живиш?!!
Па крађе су доказане на многим изборима, али не постоји правни инструмент, а ни интерес, да се такве преваре ретроактивно поништавају. Напросто, кад неко заседне на власт - појео вук магарца.

На крају, ја не говорим о 25 % укупних бирача, ја говорим о 25 % гласова од изашлих на изборе. Вучић данас нема више од тога. Све што добије више од тога - добиће крађом, манипулацијама и насиљем над комплетним системом и над бирачима.
zoxthegreat
30. mart 2017. u 14.45
ne upravlja vucic svim medijima, samo nekim za koje je dobio
odobrenje da upravlja

vidi sve ko je na rtsu od od 70 godina prošlog veka pa sve do danas
vlasti su se menjale od milosevica, koštunice, tdica, vucica
a oni su ostajali
biće to onda malo jasnije
CTEBA
(penzioner)
30. mart 2017. u 16.48
Лорка, већ деценијама у Србији се гласа за оне на власти.
Имао си Милошевића, немој да ми кажаш да нису гласали за њега.
Касније долази Ђинђић па Тадић, сад Вучић и нико се не буни после избора.
Милошевић је покушао да их покраде и народ је изашао на улице.
Ако погледаш изборну слику Србије наведи ми једног озбиљног кандидата опозиције који има макар теоретску шансу да победи?
гарантујем да ако дође до другог круга, сви ће рађе гласати за Вучића него оне друге.
У Србији не постоји опозиција, већ само они који су на власти и они који чекају на ред да их замене али са истим програмом.
Видим да се ове доста говори о Обрадовићу, Поповићу и Стаматовићу, а ни један од њих неможе да тређе ни 3%, то су нажалост изгубљени гласови, јер да су изашли са једним кандидатом били би при врху опозиције.
Нико не каже да неће бити неке крађе, то се дешава свугде у свету, а Србија није изузетак, али украсти 30% гласова није лако.
Вучића подржавају јер је а власти, јер им власт даје пензије, јер власт запошљава своје, и то је данак који сад они плаћају власти.
Тренутно у опозицији нико нема подршку неког са стране ко би да руши Вучића.
У Србији Вучић ће бити на власти докле год то одговара онима који су га и довели.
А што Пашић рече, народ је стока, иде тамо где му кажеш.
Lorka
(pjesnik)
30. mart 2017. u 18.14
Тренутно у опозицији нико нема подршку неког са стране ко би да руши Вучића.
***************************************
Суштина је у овоме што си рекао. Нама странци бирају власт.
Тренутно им је Вучић најпогоднији агент да води њихову колонију.
Кад им је Милошевић сметао скинули су га, да. Али није га скинуо народ, него странци.
Милошевић је хтео да покраде, али су странци улетели с новцем и организовали побуну.

Шта ти то говори?

Мени то говори да није важно како народ гласа.
Биће онако како стране амбасаде хоће.
А како се то постиже?

Крађу избора дозвољаваш своме агенту, а не дозвољаваш агенту кога си пустио низ воду, зар не?

Одавно су паметни људи рекли да народ на изборима не одлучује ни о чему.

CTEBA
(penzioner)
30. mart 2017. u 19.23
Лорка, све што видим је неко ко се помирио са судбином да његов кандидат губи и сад тражи разлог за то.
Једноставно није тачно да је кандидат неспособан, није тачно да је програм без везе, није тачно да нема подршку ни од кога.
Једноставно нај лакши одговор је, крађа.
Рецимо пре распада Радикала имали су 50% а можда и више гласова.
Дал су направили владу у коалицији са неким?
Нису јер нико није добар да уђе са њима у коалицију.
Шешељова филозофија.
Резултат странка се распала али и дан данас Шешељ је на врху.
Дал га интересује да победи?
Не.
Све што га интересује је да држи говоранције и да се иживљава и још зарађује паре.
На западу ако не прођеш на изборима, довиђења, долази други који ће покушати да добије.
У Србији остаје исти, па следећи пут опет исто, а њему добро јер добија неке паре.
У свим земљама света спољни утицај је присутан, али негде успева боље а негде горе.
Зашто би се ови на западу замарали са крађом избора, кад ко год да добије трчаће код њих да се прода.
Једноставно колко видим и запад и Руси подржавају Вучића, јер не вде никог ко би могао да га сруши.
Крађа избора је само изговор да се оправда неуспех.
Lorka
(pjesnik)
30. mart 2017. u 20.17
Како то мислиш да су радикали имали више од 50% гласова а да нису могли да саставе владу јер нико неће са њима?

Ја се нећу понављати. Рекао сам да такав резултат може да оствари само неко у чијој држави тече мед и млеко.
Ако је у Србији тако - ја ћу ти поверовати.

Али, ако у Србији није тако, онда ми није јасно да верујеш у такве прогнозе. Чиме је Вучић заслужио 56 % од народа?

Објективно, паразитска класа која се удомила на државним пословима преко Вучићеве странке - не може ни теоретски да представља већину у Србији. Јер кад би представљала већину, онда би у Србији заиста текло мед и млеко.

Како можеш веровати да у држави чији је стандард пао на дно Европе, а и испод нивоа неких афро-азијских земаља, и чији је правни поредак пао на ниво правне државе једног Енвера Хоџе - лидер на изборима има реалну подршку преко 56 %?
Ти напросто верујеш наивно нарученим анкетама!

У таквој држави, толики проценат може да оствари само неко ко лажира изборе.

Остави се приче како је крађа изговор јер наши фаворити не могу да победе. И дудук простим оком види да је изборни систем потпуно нерегуларан и далеко од фер.

Зар теби ово делује да се Вучић са осталим кандидатима такмичи у једнаким и равноправним условима за све?

Вучић у овом моменту одговара и Москви, и Бриселу, и Вашингтону. Међутим, то не значи да он одговара и овом народу. Реална подршка народа, у истински равноправним условима, сасвим је другачија.
CTEBA
(penzioner)
30. mart 2017. u 20.41
Трамп није одговарао ником, па је победио јер је народ изашао да гласа у великом броју.
Што већа излазност боље за њега.
У Србији ће вероватно излазност бити ту негде око 50% што значи да је оних 50% који не излазе сасвим задовољно са садашњим стањем ствари.
Једноставно они на дну се боје да случајно неко не види да су гласали против Вучића, па и он гласа за њега.
Ништа ново, од 1945 на овамо тако је увек бло.
Једноставно гласачко тело љигаваца и бескичмењака, које само тражи изговор.
Колико видим тај којег подржаваш не добија више од 3%, а толико је добијао и раније, ипак сматраш да је он незамењин и да треба да води странку и даље?
Где је води у пропаст?
Lorka
(pjesnik)
31. mart 2017. u 00.24
Ти опет 'видиш' унапред! Ти 'видиш' баш онако како су планирале Вучићеве 'анкете'.

Но ја не тврдим да баш Обрадовић треба да води Двери (ако си на њега мислио). Ваљда ће они унутар свог покрета да о томе одлуче након следећих парламентарних избора. У једној отвореној странци демократског типа - лидери треба да се мењају након неуспеха, или да им се потврђује позиција након успеха. Али Двери су ипак тек ушли у парламент. Рано је за закључке.

Но, ја нисам искључив нити му дајем безрезервну подршку.
Волео бих да у други круг уђе евроскептичан кандидат, и предност дајем њему и Поповићу. У првом кругу не бих гласао ни за ког другог.

Ако од њих двојице ни један не прође, онда бих вероватно у другом кругу гласао за Јеремића, уколико уђе у други круг.

За Вучића бих у другом кругу гласао само ако му противкандидат буде Чанак (немогуће) или Јанковић (могуће).

Ето, кад већ разматраш моје лично определење, оно изгледа тако.
agaton
31. mart 2017. u 06.46
Hrvati, Slovenci, ŠiptAri glasaju za ono što im ide u KORIST, odnosno za onoga koji im donosi KORIST. Kolinda je pobedila jer je bila predstavnik Hrvatske u NATO i član Trilaterale. Znaci sa jakim vezama. Nije ona „glupa plavuša” kako su je predstavljali neki mediji kod nas.. Mi imamo coveka sa sjajnim vezama u Rusiji, Kini, Francuskoj, Izraelu i po azijskim zemljama - Jeremica. On je jasno rekao: Ne u NATO. Ne u EU bez Kosova, kao i da nikada, i ni pod kakvim uslovima, neće priznati Kosovo. I ima muda da javno govori o Vucicu pno sto pola zemlje misli! Šta vi ljudi vise hocete? On može da zagrabi biračko telo od desnice do levice. Drugi to ne mogu (sem medijski nabildanog Vucica). Obradovic se kanidaovo samo da bi izmerio rejting. On objektivno na predsedničkim izborima nema šansi - drugo su parlamentarni. I on i Popovic će uzeti Jeremicu seodam odsto glasova i poslati u drzgi krug Jankovica. Jeli to cilj? To je potpuno neracionalno, jer će sva „građanska Srbija” da glasa za Jankovica. Dajte ljudi jednom, bar jednom, glasajmo prem RACIONALNOM REZONU, a ne prema simpatijama i kafanskim kalkulacijama. Ako uopste bude drugog kruga, u njemu samo Jeremic može da dođe do glasova i Dveri i DSS-a i DS. Ostali ne.
britka-sablja
31. mart 2017. u 09.23
У целој овој игри око избора, ратује разум против емоција. Нажалост је да разум свакако губи, без обзира ми форсирали било ког другог, изузев Вучића.
Стеван тврди да нема крађе и манипусисања са листићима, ја сам пре склон да поверујем у тешке прекршаје варања народа по питању резултата. У пракси до дана данашњег, крађе је увек било и нико је неможе негирати.
Ако прихватим мишљење последњег дискутатнта, сви сем Вучића, немају никакве шансе. Томе сам и сам склон јер је његова веома гласна кампања оставила уверњивији утисак од било ког другог кандидата.
Он твдо следи зацртан план својих јавних наступа, служи се изврсно актуелним паролама, вокабулар је разумљив и порука јасна, - самном напред, са другима уназад. Његов „хитлеровски” наступ уз поклике, крике и уверавања, уверава обичног човека да говори истину. Вучић је мајстор театланости, сви други су само папагаји који понављају научене двосложне реченице. И крај..

Штета је да мени ближа решења у именима Обрадовића, Поповића, Стаматовића па чак и Паровића, немају масовно, присталице које ће их угурати у ближи избор.
Читав систем србске политике је на страни Везира и то је истина. Све остало су само рачунице из којих не изилази збир поена за добитак..
CTEBA
(penzioner)
31. mart 2017. u 10.21
Као прво погледај опет шта сам рекао, не да нема изборне крађе, већ да је нема на скали како се то овде приказује.
Ако по овим анкетама, које су неважне, један кандидат има подршку 56% а други 3% нико ме не може убедити да је обрнуто, али намештено.
У тесним тркама тих пар процената горе доле, може да измене резултат, али не видим да неко може да измене 50% или више гласова.
Вучић примењује западни систем кампање, организовано са доста средстава.
Цела СНС, а и коалициони партнери (Дачић итд), врше кампању за њега.
Са друге стране опозициони кандидати, мање више иду около и хвале себе.
Не верујем да и они верују да могу да победе.
Опет кажем, нај већа непознаница је Бели, јер нити има организовано бирачко тело, нити неку артију или организацију иза себе.
Једноставно може да изненади све са великим бројем гласова или да потпуно пукне и не добије никог.
Оно што је нај важније је да је успео да мало пробуди успавани део гласача, и уколико изађу на изборе, други круг је гарантован, а тада је све могуће.
Lorka
(pjesnik)
31. mart 2017. u 15.20
Великим делом бих се сложио са овим што каже Агатон, а и са Бритком Сабљом у делу који говори о гласању срцем или разумом.

У првом кругу је најважније спречити финале Вучић-Јанковић. Очигледно је да се намешта баш овакво финале како би Србија и даље ишла зацртаним прозападним курсом (са Јанковићем би се вероватно убрзано решила питања Косова, Сребренице и учлањења у НАТО - на србску штету).

Дакле, гласати срцем или разумом?

Срцем - Стаматовић.
Срцем и донекле разумом - Поповић.
Подједнако срцем и разумом - Обрадовић.
Разумом - Јеремић.

И Јеремић долази из прозападног досовског естаблишмента, чиме ми не даје ни један разлог да гласам за њега, али је и у том естаблишменту показао одређену дозу патриотизма, што баца позитивно светло на његов рад. Правио је грешке, али и добро пливао. Тешко је пливати међу ајкулама, а он је то ипак успевао.
Кроз функцију у УН - он је стекао и бројне везе и утицајне пријатеље, што може помоћи.

Вучића не може нико скинути са власти, а да и народ осети неку корист од тога, осим Јеремића.

Ако Србија остане на алтернативи Јанковић или Вучић - Србији се не пише ништа добро, јер курс пропадања се наставља равном падајућом линијом.

Бацање гласова на начин како је описао Агатон - заиста јесте проблем. Лично мислим да би најпоштенији председник био Стаматовић, најинтелигентнији би био Поповић, а најоптималнија комбинација тога двога би био Обрадовић.
Но, и ја се питам шта ако би мој глас на било ког од њих био бачен!
А у свим другим варијантама видим једино Јеремића као неког ко има шансу, а бар донекле би био задовољавајућа варијанта.
Агатоне, баш си ме бацио у дилему...

Али, свеједно, ову нашу дилему неће прочитати ни 0,000001 % бирача, тако да ово наше писаније неће одлучивати ни о чему.

britka-sablja
31. mart 2017. u 16.11
Тачно Лорка, заиста штета што све ово овде, остаје нама и неће угледати светло дана на местима где би могло користити.
А у ових и више од 200 коментара, видех масу добро скројених мишљења. Углавном зрелих и аргументованих са разумом али и емоцијама.

А оно што је и највредније од свега написаног, то је чињеницама да су се сви учесници држали теме и у једној зрелој и садржајној атмосфери, урадили један заиста вредан посао.
Наиме, са добрим садржајима, видех овде зреле аналитичке прилазе нашим проблемима, честитка за сваки прилог.
zoxthegreat
31. mart 2017. u 20.15
heheh argon koje to veze ima jeremjahva
mason 33 stepean ,nadedjeni su mu predsednici rusije kine amerike
možda zna marsovce koji će zastititi srbe teslinim oruzjem koje
je tesla, ono najbolje, poslao na mars
stvarno nisam upucen

nije kolnda imala bilo kakve veze osm kurirskih
vatikan stoji iza hrvatske to je to
nije ona glupaplavusa ali ispada po tebi da ona void svetsku politiku

Lorka
(pjesnik)
31. mart 2017. u 21.15
Ја колико знам, Колинда је почела међународну каријеру као чистачица пиштоља натовим маринцима...
Lorka
(pjesnik)
31. mart 2017. u 21.27
Стево, пошто ми приговараш да сам присталица теорије завере и неко ко верује у изборне крађе, ево ти шта о изборној крађи кажу два председничка кандидата, а један од њих подацима доказује како су се изборне крађе вршиле:
https://www.youtube.com/watch?v=IpHA--KCB88
https://www.youtube.com/watch?v=XFjFUsXbV6o
CTEBA
(penzioner)
31. mart 2017. u 22.35
Дугачко бре Лорка, ко ће да то гледа 3 сата.
Видиш у томе је разлика између ових код нас и рецимо Трампа.
Трампова порука је два три инута, свако је погледа и на њему је да изнесе своју идеју.
Код ових нашим, он треба да прича сат и по, да би то рекао, и ко је луд да седи и гледа то?
Управо оно што говорим цело време, сви се такмиче ко ће дуже и детаљније да нешто објасни, а да нико није никада погледао, колико дуго може да се задржи пажња гледаоца.
Што се тиче саме крађе, погледај опет, ја нисам рекао да је нема, већ да је немогуће пократи изборе на тој скали.
У реду анкете нису доказ, али не греше за 50%, значи ако по њима Обрадовић можда добије до 3%, а Вучић 56%, Вучић нема потребе да краде гласове Обрадовића.
У Србији још увек се води нека кампања као пре 50 година, где главни баџа мора да држи говор за говором пред неколико хиљада својих присталица.
И на крају добије гласове тих неколико хиљада, и онда плаче како су га покрали.
Ето буди искрен, да ли те интересује да одгледаш ова два видеа и седиш 3 сата пред компјутером?
Та порука је морала да траје максимално 5 минута.
Lorka
(pjesnik)
01. april 2017. u 00.32
Па ја сам их одгледао. Али није битно...

Ти и даље градиш своју теорију на лажним подацима: Вучић 56 %, Обрадовић 3 %. То је фрапантно лажан податак!

А кад теорију градиш на лажним подацима, онда је цела теорија лажна.

Знам, опет ћеш рећи: 'Анкете кажу...'.
И ту смо ти и ја одмах у неспоразуму.

Јер, ако би анкете биле истините, онда нам избори не би ни требали.
Lorka
(pjesnik)
01. april 2017. u 01.10
Не, не, не! Доста колебања! Превише се колебам...
Овај кандидат је ипак најбољи, јер промовише праве вредности, а уједно испуњава оне моје услове из увода. Ја лично нећу да калкулишем око тога ко има највеће шансе против Вучића. Желим да се определим за оног ко се бори за праве вредности (многи кандидати се боре за праве вредности, али погледајте шта промовише овај кандидат (погледати нарочито од 36-ог минута):
https://www.youtube.com/watch?v=TSyLxhR_o-M
agaton
01. april 2017. u 09.45

1. Kolinda Grabar Kitarovic je do pre dve godine bila redovni posetilac na sednicama Trilaterale (tzv. svetske vlade u senci). Ukucajte njenu biografiju i izguglajte pa se uverite. Ona je bila INTERES Hrvatske. Zato je tamo gde je danas.

2. Zašto Jeremic? Da ponovim još jednom. Jedini kandidat koji može da dobije glas nekoga ko inače glasa za Dveri, SRS-a, DSS-a i DS-a, pa čak i muslimana ili ponekog Mađara. Popovic? DSS je danas nebitna stranka, a on kasni bar 15 godina. Kada je mogao nije hteo. Danas, nalost, ne može, a hoće. Obradovic? Samo glasovi desnice, niko levelje od DSS-a za njega neće glasati. Shvatite to. Beli je odličan spin. Svoj i spin vlasti. Da se izrugaju celokupnoj opoziciji. Jankovic? Ni programa, ni neke lične hrabrosti. Uobicajena „leva” prica.. Seselj? Nazalost, on nema ništa protiv da Vucic pobedi. Nema druge solucije sem Jeremica, ako zaista želite da vlast lici na nešto. Njegove sanse nisu velike u ovakvoj Srbiji, ali na nacinalno-demokratskoj strani niko od njega ne može dobiti vise glasova. Pa neka svako glasa kako hoće. Ali znajte, Obradovic , Popovic, Parovic...bacate glasove. Nisu ovo parlamentarni izbori. A vi, ljudi, kako hocete. Pozz.
CTEBA
(penzioner)
01. april 2017. u 12.07
Не знам шта да ти кажем Лорка, али ако су те анкете баш толико намештене, зашто онда ови из опозиционих партија не врше своје анкете?
Мислим имају довољно људи који без проблема могу да по целој Србији питају људе за кога би гласали.
Сама чињеница да то не објављују ти говори да те анкете и нису баш толико намештене.
Lorka
(pjesnik)
01. april 2017. u 12.56
Агатоне, разум ми говори да је твоја калкулација тачна. Али зар је могуће да Србија не може да прогледа? Зар је могуће да Србин не може да бира између два добра, него бира између два лоша како би изабрао оног ко је мање лош?

Добро, за Јеремића се не може баш рећи да је лош, и ... он отприлике има најбоље шансе против Вучића...

Али се увек питам зашто Србија не дође у дилему да бира између два истакнута и неискомпромитована родољуба, но је стално у позицији лоших и мање лоших прозападних 'безалтернативних' путева.

Баш ће ово бити тешка одлука и једино што за сада сигурно знам је да се не сме дозволити финале Јанковић-Вучић.
Odesa
(надежда, вера и л)
01. april 2017. u 13.37
Можда то некоме звучи као отрцана фраза али...је то ипак непогрешиво тачан опис стања у Србији:...какав народ - таква и влас`.
sine_bane
01. april 2017. u 16.55
Srbin bira između dva losa kako bi izabrao losijeg!
Odesa
(надежда, вера и л)
02. april 2017. u 08.34
...то важи ако у други круг уђу Вучић и шешељуга
agaton
02. april 2017. u 11.46
Nazalost, gledajuci procente izlaznosti, samo su dve opcije:
Vođa pobedjuje u prvom krugu i (manja mogućnost)vodja pobedjuje u drugom krugu - i to Jankovica.

I nacionalna i građanska opcija su toliko razvucene na vise kandidata da Vucic ne može biti ozbiljnije ugrozen. Na nacionalnom boku Dveri, DSS, Seseljevi radikali, Jeremic (on se pozicionirao kao desni centar), a na levom krilu Jankovic i DS, Radulovic i njegov DJB i ovaj momak Beli, za koga će, ipak, vise glasati sa leve nego sa desne strane. Ne zaboravite da je tog Belog vlast pustila da bude kandidat, iako su vagali da li je je sakupio cistih 10.000 potpisa.

Koliko će glasaca Dverim radikala, DSS-a pa i Jeremicevih glasti za Jankovicevu evropsku politikeu bez alternative? Malo. Neki iz bunta protiv Vucica, ali malo.

Ono sto meni nije jasno - to je IRACIONALNOST Srba kao politickog naroda. Uvek gledaš šta ti je KORIST. Recite mi ime kanidata na ovim izborima koji ima bolje reference za posao predsednika od Jeremica? Coevek ima deset godina najveceg diplomatskog iskustva. Ima jake diplomatske, a onda i ekonomske kontakte. Ambiciozan je i relativno mlad. Nije podlozan većim ucenama. Ima balans između ncionalnog i demokratskog. Desnog i levog. Ko to još ima? Jankovic? Koje je njegovo iskustvo u politici i da li je prihvatljiv za desne birace? Obradovic? Ko će za njega glasti, a da je levo? Beli? Nemojte me zasmejavati. Seselj? On gleda, po obicaju, da dobije par mesta u uparavim odborima od Vucica...Ovo je pitanje LIČNOSTI i POLITICKOG POTENCIJALA, a ne glasanje za omiljenu stranku na parlamentarnim ili lokalnim izborima.

I opet smo kao narod, verovatno, propustili sansu. Sujete, partijska i ideoloska zaslepljenost, medijska manuipulacija i eto...

Umesto diplomca sa Kembridza i Harvarda, koji je predsedavao generalnom skuptinom UN (sakupio dovoljan broj glasova uprkos protivljenju SAD, sto je pomalo neverovatno), koji kaže da nikad ae bi proznao Kosovo i koji se zalaže za normalan demokratski sistem, biramo ceoveka koji je proizvod par svetskih centara moći i koji po naredjenju ide na mesto predsednika da bi sa glasovima biraca mogao da potpise nezavisnost Kosova?! I koji vlada na bahat i medijski manipulativan način. Umesto NOVOG mi biramo STARO. Biramo partokratiju umesto nove sanse... I još mu suprotstavljamo coveka koji je samo maska Dragana Sutanovca i koji se neije portudio ni da napise program?!

Čitam šta sve ljudi pišu i ne mogu da verujem. Toliko smo zaslepljeni da sa nogom na gasu srljamo u provaliju. Kao narod smo politicki nezreli. Ne cenimo nikada ono sto imamo i sto nam može da koristi. Mnogo je mracno.

CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 12.00
До 5 увече изашло је само 40.6% или 3% мање него прошли пут.
Значи да су све те намештене анкете ипак биле тачне, да је то о крађи избора само прича за малу децу.
Како ствари стоје изгледа да ће до краја изаћи мање од 50%.
Другим речима, гласачи једноставно нису имали за кога да гласају.
Ако се од процента оних који изађу одузму гласови Белог, који се кандидовао чисто из зајебанције, испада да у Србији и не постоји опозиција.
Једноставно, дал су у питању Радикали, Двери, или ко већ нико не види неку разлику вредну пажље између њих и СНС.
СНС је показала да ипак има какву такву организованост, и да су убедили своје гласаче да изађу.
Такозвана опозиција није ни покушала да изведе своје, једноставно задовољни су са неколико фотеља, и боље то него да морају нешто да ураде.
Ако опозиција после ових избора не изјури све те испушене муштикле, на следећим изборима, неће ни бити потребе за изборе, зна се ко ће добити.
Очигледно је да је тих 50 до 60 посто који не излазе на изборе задовољно са овим стањем.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 12.48
Стево, зар не би било логично да су тих 50 % што не излазе на изборе јер су задовољни - гласови СНС?

Зар није логично да ови 'незадавољни' што излазе на изборе - буду гласачи опозиције?

Но, ако се понашање народа настави на овакав начин - СНС ће владати као што се и до сада владало Србијом, или до смрти лидера, или до неке нове револуције.

У овако очајном стању живота у Србији, гласати са постојећи режим, напросто је невероватно. Једино објашњење су крађе избора.
Ја не видим логику у таквом понашању бирача и крађа је једина логика која објашњава све.

А то што 'Вучић једино мотивише своје бираче да изађу' - па зар ти не гледаш опозиционе медије који објашњавају како их Вучић мотивише?
Аутобуси су спремни, улази у аутобусе или си избачен с посла, бугарски воз... Али све то може да ради онај ко контролише судове, полицију, комисију, државни буџет... Ко то може из опозиције?
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 12.58
Дај Лорка уозбиљи се.
Какви покрадени избори и слично.
Једноставно опозиција није имала ни једног кандидата који би могао да покрене оне који су против СНС.
Видим излазност до 6 увече 45%.
Немој молим те да ми кажеш како је власт уплашила 55% гласача да не изађу и гласају.
Логично је да ти који нису гласали не виде било какву разлику између власти и опозиције, и решавају да је губљење времана гласати.
Из избора у Изборе опозицију воде исти људи, губе катастрофално, али се увек кандидују.
И шта сад, па ништа чекајмо следеће изборе, и онда кандидујмо опет те исте јер они су једини који вреде.
Odesa
(надежда, вера и л)
02. april 2017. u 13.28
...Стеване, кад си био последњи пут у мајчици Србији ??? Уз сигурицу од канадске пензије и лаптоп као разбрибригу, тешко је разумети изборе по Србији и све околности под којима се одвијају.
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 13.31
Како да не, опет су криви ови западни крволоци, који раде Србији о глави.
Човече народ већ деценијама говори да му је доста Шешеља и сличних будала, од којих нико осим њих нема користи.
Где је озбиљна опозиција?
Изгледа да је Бели једини, који је бар поштено рекао, ко да више за њега сам.
Odesa
(надежда, вера и л)
02. april 2017. u 14.31
...немој да ме погрешно интерпретираш(да се фино изразим)Но ако би да ти преведем на српски то што на кинеском написах: ти Стеване немаш реалну представу о Србији и околностима под којим се у њој живи па и овакви „избори” спроводе. Ниси ми одговорио, када си последљи пут био у отаџбини ??? мада и то није релевантно за твоју представу о овом животу овде, јер и ако долазиш у Србију, то је пре... површни доживљај туристе. Овде треба живети свакодневним животом и осетити на својој кожи све оно што чини наопаким овдашњи живот. Зато мање филозофије из тамо... Онтарија, него зхвали се Господу за то што имаш па лепо с унуком у шетњу а мање соли памет вамо по Србији.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 14.42
Ставо, ти као да водиш разговор глувих и чујеш само себе.

По чему ти тврдиш да опозиција није имала квалитетних кандидата?
Јел мислиш због тога што нису били на Вучићевим телевизијама?
Јел мислиш због тога што нису могли као Вучић да арче народне паре за своју кампању?

Зашто теби, рецимо, Обрадовић и Поповић нису квалитетни кандидати?
Зар њих двојица по квалитету нису за два копља изнад Вучића?

Теби је квалитетан само онај ко се појави на РТС и Пинку, зар не?

Ја теби не препоручујем да се уозбиљиш, али ти препоручујем да прогледаш.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 14.54
Ево сад објављују прве резултате где Вучић води 57 %, а иза њега су три прозападна кандидата: Јанковић, Прелетачевић и Јеремић.

Зар то није смешан резултат да прозападна опција укупно узме близу
90 % бирачког тела?

Зар неко хоће да ми каже како патриотска опција у Србији нема више од 15 % ?

А кад се нађете у независним медијима, попут интернет телевизија и анкета, расположење анкетираних је увек тако да проруска и патриотска опција заузме преко 90 % анкетираних?

Како је то могуће?

Могуће је да се разлика између Вучићевих и слободних медија значајно смањи, али не толико да даје инверзивне резултате.
Odesa
(надежда, вера и л)
02. april 2017. u 15.00
А пензионери све гласали за Воџу !!!??? И не требају им пензије кад имају - контејнере и Воџину светлу будућниост.
Какв је народ - такву је влас` и заслужио. Одрођен, обезбожен и приглуп, добио је и власт по сопственој мери:...отуђену, богоборну а све са лажњацима од диплома.
Jocko4
(observer)
02. april 2017. u 15.15
Lorka,

Не треба да нас чуди што Вучић добија толико гласова; погледај само колико странака је у тој коалицији која подржава Вучића. Значи он сакупља збир гласова.
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 15.19
Кад сам задњи пут био у Србији, па верово или не 1971.
И шта сад?
Нисам никад био у Француској, Нмачкој, Британији итд, итд.
Ипак видим да су тамо избори углавном онакви како се ошекује.
Зашто да нису у Србији?

Лорка кажеш дефинитивно намештено јер испада да 90% гласа за прозапдне странке, а ко каже да већина у Србији ије про западна и није 90% јер је на изборе изашло око 50% гласача, а реално је да је око 40% становништва Србије прозападно.

20.50 - Резултати Ипсоса на основу 50,8 одсто обрађеног узорка: Александар Вучић 56,5 одсто; Саша Јанковић 15,3; Лука Максимовић 9,2; Вук Јеремић 5,6; Војислав Шешељ 4,5; Обрадовић 2,1; Радуловић 1,4; Стаматовић 1,3; Чанак 1; Поповић 1; Паровић 0,3.

И одкуд сад Бели испада прозападни кандидат?
дај бре човек зајебант, изашао на изборе да се исмева свима и добио више гласова него та патриотска опозиција заједно.

Нешто смрди код те опозиције.
Ако сам бели добије више гласова од све патриотске опозиције заједно, онда то значи да то и није патриотска опозиција, већ гомила циркузаната који користе оно мало патриотски настројених Срба.
Гледам на РТС, јављају из штаба Радикала, слави се са прасетином и јагњетином са ражња!!!!!!!!
Шта се слави?
4.5%?
Odesa
(надежда, вера и л)
02. april 2017. u 15.36
Нешто смрди код те опозиције.

...смрди код те твоје логике. А смрди и код логике бираша да подржавају неког ко је очито добио задатак да их зеза. зезањем се не решавају овако озбиљни проблеми друштва. Коме је до зезања - тај је болестан у глави мало жешће.
Ми смо као нација у деструктивној путањи и свако ко то не схвата него му је до зезања - болестан је најозбиљније.
А они који то озбиљно схватају су баш у опозицији, саме опозициије. И држе се у немогућој ситуацији, што даље од власти. То је и циљ режима. Да тај прелетачевић има савести не би се уопђте упустио у ову улогу. Али, он и није стварна личност. Он је матрикс раежима у којег је убацио део бирача, онај најбедастији и најнеодговорнији. Својом су вољом то прихватили...
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 15.42
Увек калкулишеш као да је Србија демократска држава и да се избори одвијају у апсолутно фер и демократским условима!
Никако да схватиш да је опозицији ЗАБРАЊЕН РАД у Србији.
Дозвољен је само формално, али јој се на све начине одузимају услови за рад.

Замисли себе да си натпросечно талентован ватерполиста, али немаш приступ ни једном спортском базену јер немаш ни новац за тренинге а ни вратар неће да те пусти у базен. Са друге стране, просечан и неинтелигентан ватерполиста, пун новца, има приступ базенима кад год пожели, плаћа судије, организаторе турнира, делегате итд.
Какав ћеш резултати имати?

Што се тиче Шешеља, не треба да се чудиш. У штабу радикала се слави Вучићева победа.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 15.54
https://www.youtube.com/watch?v=6k9iXFy_CpQ

А Милан Видојевић се већ на почетку овог видеа пита оно што се ја питам цело време ових председничких избора.
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 16.32
Иди бегај Оеса, шта ми рече смрди логика бирача који су гласали за неког зезатора а не твог великог и паметног вођу.
Човече кандидаовао се на свим председничким изборима у последњих 30 година (осим можда оних кад је био на летовању), и никад ништа није добијо.
И сад дође неки паметњаковић као ти, да ми обрише глупави нос, јер није тачно да је он неспособан да организује пишање у пивари, већ су сви глупи и не схватају његов геније.
Зато и добијате 4% а зезатор Бели10%.

Лорка, јел ти стварно верујеш да је Србија толико важна да се светке силе убише да наместе изборе?
Боле неког „уво” и за Србију и за изборе у Србији, ко и за лањски снег.
Шта ја могу тим твојим опозиционим ватерполиситма, кад сам ја направио базен, а они би да тренирају у њему.
Који опозициони кандидат је ишао од врата до врата, од села досела, да се љуби са масним брковима и чупавим бабама.
А не они морају да добију време на РТС, па да лепо и на тенане објасне свима, да све знају.
Ето погледах ово што си поставио, гледао сам 3 минута и још увек није ни рекао о чему ће да прича, већ све нешто као киша око Крагујевца.
Досади ми и одох.
Наши назови паметни политичари су у ствари глупи ко точак, и немају појма како да се обрате масама.
Та званична штампа је не само потпуно игнорисала Трампа, већ је од њега правила будалу.
За разлику од наших заглајдана, он је имао тим који је пронашао начин да своју поруку стави пред масу.
Код нас кукањ, ма нисмо изгубили јер нисмо знали како да радимо, већ нам је Вучић забранио телевизију.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 17.13
Хахаха, Трамп милијардер није знао како да дође до масе. Ти ме стварно засмејаваш.
И какве везе има Трамп са србским изборима?
Чак ти и не говорим о међународној завери. Говорим ти о изборном систему у Србији, а не о међународној сцени.

Што се тиче међународне сцене, она се меша у изборе само у случају да њихов кандидат не победи. У овом случају у Србији - ко год победи, њихов је кандидат. Зато немају разлога да се мешају. Чак немају разлога ни да спречавају изборну крађу, нити да истичу изборне нерегуларности - јер је то у корист њиховог кандидата.
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 17.36
Да Трамп је милијардер, али избори су у САД а противник му је била Хилари, која јадне није имала ни цента.
Демократе су имале више пара од Трампа, али нису имали способне људе.
То је сличност са Србијом.
У Србији опозиција је потпуно неспособна, да организује било шта.
Све за чега су добри је да сањају како ће напунити џепове ако победе.

Наведи ми једног јединог опозиционог кандидата који је ишао међу народ.
Држали су пар митинга у Београду и Новом Саду, али им није пало на памет да испрљају ципеле по сеоском блату.

И ко је сад крив?
Странце баш брига, домаће још мање, значи Вучић организовао друштво и добио.
Па и други су то могли да ураде, али они су поштени па нису хтели.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 17.44
Е мој Стево, па ти стварно не знаш колико су се опозициони кандидати ломатали по Србији?!
Па Шешељ је обишао целу Србију. Обрадовић можда и више од Шешеља.

Јанковић је обишао кључне градове.

Вучић је најмање обилазио Србију у овој кампањи. Зашто? Па зашто да је обилази кад су његови сви тв дневници?!
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 17.55
Немој Лорка, ајде да видим у који су селима све били.
Митинзи су били по градовима, али чисто на партиској основи.
Организују митинг, велики вођа дође, одржи говор, аплауз, и кући.
Ко је од њих ишао од врата до врата, и као што рекох љубио масне бркове и рашчупане бабе?

Вучић је изигравао заузетог политичара који је стално у светским центрима, за корист Србије.
Масне бркове и рашчупане бабе су љубили они који су радили за њега.
Без озбиљне организације, нема ни успеха.
Очигледно је да опозиција то нема.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 18.26
А зашто то опозиција нема? Је ли то имала опозиција у Титово време?
Како не схваташ да у диктатури опозиција не може да ради!?
У диктатури, власт има све државне и јавне ресурсе, од новца и медија до институција и људи, а опозиција нема ништа.

Опозиција има нешто само ако је подржи инострани фактор.
А онда је народ опет на губитку.

Истинска демократија, између осталог, подразумева равноправан рад и власти и опозиције, равноправним кориштењем искључиво унутрашњих јавних ресурса. У Вучићевој држави то није случај.

Вучић је у суштини неспособан човек. Неспособан да уреди државу и да је опорави. Али, систем, политички неписмена интелигенција, још неписменији народ, и геополитичке околности, иду му на руку и омогућавају да држи власт.

Али, бојим се да такав начин држања власти неминовно води у насилне промене, нове револуције и крвопролића. Јер кад политичари, интелигенција и народ немају довољан ниво демократске свести - ствари се мењају насилно. Кад дозлогрди, онда се дигне кука и мотика.

А то око обилазака села, па знаш ли ти колико месеци би требало једном човеку да обиђе сва села у Србији?
А што се тиче система, знаш ли ти колико новца је потребно да се одржава инфраструктура једног партијског система?

Опет ти кажем, држава је проблем јер неравноправно додељује ресурсе за вишепартијски систем. Владајућој партији даје све, а опозицији не да ништа. Јер у Србији владајућа партија увек одређује правила игре, па и убирање и расподелу рекета од народа.
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 19.02
Уф, полако Лорка.
Где бре оде чак до тита.
У његово време, што јес јес, опозиција није ни учествовала на изборима.
Лепо одеш на изборе, један кандидат и гласаш за њега.
Гарантована победа.
Ипак сад је мало другачије.
Тачно да власт има све, али тако је свугде у свету, они на власти имају, они који би да их руше немају али на њима је да пронађу начин како да сруше власт.
Инострани фактор помаже али у банана републикама тај инострани фактор је незаинтересован, јар као што и сам рече, јефтиније је купити победника.

Сад немам појма где нађе ово о истинској демократији, хајд ако немаш ништа против наведи ми где је то тако. Једноставно у такозваној демократији добија онај ко има бољу организацију и ко зна пулс народа.
Нема нигде те правде да бољи победи, победи онај ко може да убеди народ да им може допринети више.

Вучић није неспособан, напротив веома је способан, амбициозан и бескрупулозан.
Он сам нити може нити му ико даје шансу да све среди у држави у којој сви чекају неког другог да све среди.
О револуцији заборави.
Револуционари су углавном млади и амбициозни а не пензионери у инвалидским колицима. Ко ће да дигне ту куку и мотику, кад већина становника Србије више не може да дигне ни кашику и виљушку.

Колико би месеци требало неком обиђе сва села, па Лорка не гоји се прасе пред Божић.
Да су почели да их обилазе после последњих избора, до сада би их обишли сто пута, али зашто да се замарају кад до избора има пет година.
Ма јок и месец дана је превише.
Свакако да треба пара за организовање и одржавање партије, али ако немаш, ког врага тражиш у политици?
Да напуниш џеп?
Узгред владајућа партија свугде у свету одређује правила, једино у свету данас владајућа сутра не.
И у Србији није много другачије.
ДС је ведрио и облачио, Тадић је био Бог Богова, а сад ништа.
Lorka
(pjesnik)
02. april 2017. u 19.25
Ништа ти не разумеш што ја пишем, тако да отприлике не вреди даље с тобом дискутовати.

Способан владар УНАПРЕДИ ДРЖАВУ И ЖИВОТ ЊЕНИХ СТАНОВНИКА.

Ако мислиш да је Вучић то до сада урадио, онда ти признајем да је 'сбособан'. Али ти ниси дуго био у Србији па не знаш како се у њој сада живи, зар не? Ваљда не знаш ни то да Вучић нема ни дана радног стажа осим у политици. Не знам како верујеш у способност таквог човека да унапреди економију и живот својих грађана.

Способност се не мери добром организацијом наплате рекета, тортуре над народом и вештином држања власти.

Ти, колико знам, живиш у Канади. Па како не знаш да опозиција у Канади има једнаке услове на изборима као и владајуће странке?
CTEBA
(penzioner)
02. april 2017. u 19.38
Да Лорка живим у Канади, али ни овде опозиција нема исте услове, јер странка на власти је та која иза себе има државу.
Ствар је у томе да овде људи не верују овима на власти, да ако им нешто не иде гласају против, да их не интересује ко је велики вођа а ко не.
Мање више политичари су треће разредни глумци, и уживају нај мање поверење код народа од свих који овде живе.
Ипак овде опозиција почиње да ради против ових на власти чим се избори заврше.
Прво изаберу новог вођу, промене програм, где треба, и траже сваку ситницу у програму владе.
Изненадио би се да што се тиче партије на власти и у опозицији, и нема много разлике, али има разлике у бирачима.
У Србији сви гледају како да се улижу владајућој странци, док овде не дају ни пет пара за политику и политичаре.
Овде економија диктира политику а не обрнуто.
Неко ко је способан далеко више зарађује у приватном сектору и у државни сектор иду углавном они који не могу да успеју у приватном.
Они ћуте раде што им се каже, као и у Србији али су мањина.
cenim_ja
02. april 2017. u 21.11
Po rezultatima danasnjih izbora zakljucujemo da je u srbiji idila ,i da je vucic pravi covek za srbiju..laku noc i prijatno
Jocko4
(observer)
03. april 2017. u 01.05
Ја суштину проблема видим већ у изборним правилима.

Предизборне коалиције омогућавају политичару (који је већ) у врху власти да добије велики број гласова, премда су лидери странака које су се прикачиле уз странку фаворизованог кандидата раније били критичари тог истог политичара.

Уколико то не помогне, одн. ако је резултат „тесан”, прибегава се пост-изборним коалицијама, тако да фаворизовани кандидат, уз извесне мале уступке, ипак стекне довољну већину гласова.

Без обзира на програме разних странака, њихово чланство се пред изборе, или непосредно после избора доводи у ситуацију да прихвата одступања од програма због којих су се учланили у своје странке. То значи да таквим маневрима поједине странке одступају од својих прокламованих програма и показују да им је основни приоритет да се докопају власти, а програми су им секундарног значаја, док је интерес народа и државе неде на трећем и четвртом месту.
У таквом систему, политичар, одн. странка која је већ у врху власти, има много веће могућности да победи, него неке од опозиционих странака.

С друге стране, кад погледамо како се понашају лидери опозиционих странака, примећује се да су се од увек понашали као ВЛАСНИЦИ тих партија и да су се међусобно слагали као рогови у врећи.
Додајмо на све то и превелики број партија у Србији, што је само по себи доказ да има много оних који немају никакво претходно радно искуство и више воле да им лова капље, него да засучу рукаве и зараде је.
Резултат је расцепканост гласачког тела, одн. народа који финансира такав паразитски систем, несвесно радећи против својих, националних интереса.
Lorka
(pjesnik)
03. april 2017. u 19.59
Изборна правила иду жестоко по народној грбачи. Срби никад у својој историји нису толико плаћали политику и политичаре као што се то догађа у овом периоду.

Политика их је некад много јефтиније коштала. Практично, у политику се улазило такорећи бесплатно.

Данас све оно што се исплаћује посланицима, партијама, изборима, кандидатима... страховито пуно кошта. Између осталог, и зато је народ сиромашан, јер све то на крају иде из народних џепова.

Ето, јуче смо имали могућност да прочитамо да сваки председнички кандидат на крају добије 200 000 евра, а победник добије 2 800 000 евра. То што се улагало у кампање и нотаре - такође иде из народних џепова у крајњем случају. Али, само за ове председничке кандидате - укупно од ће порески обвезници да издвоје близу 5 милиона евра.

Вучић ће, дакле, за ову кампању да добије колико и Новак Ђоковић на два мастерс турнира када освоји прво место. Не знам чији су тренинзи и победе били напорнији, али се види да је политика уносан бизнис - за челне лидере.

Да ли нам је сад јасно зашто је народ сиромашан?

Lorka
(pjesnik)
12. april 2017. u 14.05
https://www.youtube.com/watch?v=3NJkFcsR06U

На овој конференцији за новинаре, Бошко Обрадовић доказује да је с правом био фаворит ове теме и да је он истинска опозиција Вучићу.
Он овде износи квалитетне предлоге и занимљиве детаље о протеклим изборима.

Али, приговорио бих му две ствари. Прво, он каже да се не жали на чињеницу да је добио мало гласова јер, како рече 'народ је тако одабрао'. Међутим, он отворено каже, и с тим се слажем, да су избори покрадени.

Ако су избори покрадени, онда није народ 'тако одабрао' него онај ко је покрао изборе.

Друго, он се залаже за персоналне смене које су у свом захтеву изнели студенти на протестима. Слажем се да је то неопходан корак, али то неће трајно решити проблем. Кад смените челне људе у РИК, РЕМ, медијима - ма колико они били поштени, они ће у постојећем систему врло брзо доћи под притисак извршне власти и мафије која делује из сенке, што значи да ће се могу покварити и они ако хоће да остану на функцијама.

Дакле, неопходне су промене система, а једну од тих промена сам објаснио у теми о Уставном сабору.
Lorka
(pjesnik)
14. april 2017. u 20.48
http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/15/17176355/demo-demono-kratija-ustavni-sabor-skupstina.html?...

Да сачувам ову тему о Уставном сабору. Јер ако извршна власт буде врховни господар у држави, и ако изнад ње нема никакво народно тело које ће је контролисати, инаугурисати и опозивати у име народа, онда ће нам увек 'козе да чувају купус'.
Lorka
(pjesnik)
17. april 2017. u 21.30
https://www.youtube.com/watch?v=0Qb9LGgTRcY

Бошко Обрадовић је ипак истински опозиционар и све му више верујем.
eperson72
(lekar)
23. april 2017. u 06.49
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.