Diskusije : Politika

 Komentar
Bombardovanje Srbije 1999. planirano u maju 1998
pestko
(odzacar)
21. februar 2017. u 19.27
Bombardovanje Srbije 1999. planirano u maju 1998, po pisanju američkog generala i istoričara Herberta Rejmonda Mekmastera, koje je došlo u žižu domaće javnosti pošto je dotični zamenio Flina u Trampovoj administraciji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=02&dd=21&nav_category=78&nav_id=1232922

Tu se vidi sav jad i beda NATO agresije. Početkom 1998. godine, KLA je bio klasifikovan od SAD kao teroristička organizacija. Već u maju te godine, kada su tek započeli sukobi sa KLA, PLANIRANA je agresija. Dakle, veze nema s Račkom, već je šiptarska KLA taktika provokacije bila OD POČETKA usaglašena sa SAD NATO agresijom. Šiptarski lobisti su dobrano odradili posao, GODINU DANA unapred.

Time svaka priča o „humanitarnim” motivima pada u vodu.

Naravno, SAD vojska, kao svaka ozbiljna sila, pravi planove za svaku mogućnost. Planirali su 5 dana bombardovanja, ali su se malo prešli. Mekmaster NATO agresiju ocenjuje kao neuspešnu, jer je JA sačuvala skoro svu silu, i nadmudrila moćnog agresora. Na žalost, političke odluke i licemerje NATO agresora dovelo je do (delimičnog) uspeha i pokušaja otimanja srpske teritorije, ali plan im još uvek nije do kraja sproveden.

Ipak, otvoreno priznanje planiranja zločinačke agresije u MAJU 1998. godine, je novost vredna pažnje.

Inače, Tramp je pritisnut oko Rusije sa svih strana, i Rusi više od njega ne očekuju mnogo, jer je rusofobija u SAD strahovita. Flin je smenjen, a taj Mekmaster, iako u suštini samo profesionalac, nije naklonjen ni Rusima ni Srbima. Tramp jeste naklonjen Putinu, ali su mu trenutno, ruke vezane.
svemirskibrod
(Astronaut)
22. februar 2017. u 00.01
„Početkom 1998. godine, KLA je bio klasifikovan od SAD kao teroristička organizacija. Već u maju te godine, kada su tek započeli sukobi sa KLA, PLANIRANA je agresija. ”

___________________________________________________

Pa cela priča sa svim američkim agresijama postaje kristalno jasna onog trenutka kada prestanemo da očekujemo od Amerike kao nekog našeg saveznika iz WWII da „štite” male narode jer je taj narod „očigledno u pravu”. To su bajke, ali imperijalizam je nešto sasvim drugo.

Američke agresije se vrše isključivo zbog interesa elite. Ta elita (bankari, vojno-industrijski kompleks, korporativni) drži i republikance i demokrate u džepu, i kad ti interesi elite žele nešto oni to dobiju milom ili silom. Clinton, McCain, Biden, Albright, Clark, svi oni su najveći ratni huškači jer su najposlušniji i u funkciji tih interesa, ali i svojih sopstvenih, tako da i McCain, i Clark, i Albright, Clinton, svi oni imaju svoje sopstvene biznise na Kosovu, Ukrajini, itd. Znači sopstveni profit, ali u srži oni žele da se osećaju moćno.

Njima režim na Kosovu savršeno odgovara, jer dok smo se mi čudili zašto su Ameri protiv nas i nadali da će da vide šta se zapravo tamo dešava, šiptarski lobi je neumorno radio i obećavao bukvalno sve tim istim američkim političarima, pa tako na primer komandant NATO snaga '99 Wesley Clark sad ima svoju korporaciju za proizvodnju energenata, sa dozvolom da vadi lignit na Kosovu. Koja koincidencija...

Evo, pre neki dan je bio neki samit za sigurnost u Minhenu, i dok je na bini potpredsednik Mike Pence, ko to sedi u prvom redu jedan do drugog... Evo, vi procenite: http://i.imgur.com/zAntmMH.png

Ouija
(Dr)
22. februar 2017. u 02.50
Bombardovanje Srbije je planirano još 1995 godine u slučaju da se Srbija umesa u situaciju u RSK kada su hrvati podrzani od EU i Amerike etnicki ocistili preko 400,000 Srba sa svojih vekovnih ognjista BEZ ikakve kazne ili reakcije EU ili Amerike kao i ostatka „modernog” sveta.

Još tada su imali ozbiljne planove za napad na SRJ u slučaju da Milosevic vojno intervenise u HR. Zato i nije smeo da se pomakne i pomogne jer su samo cekali neki razlog da bombarduju SRJ tada. Izbegao je tu zamku i srbi su platili strasnu cenu tog ne-mesanja SRJ. Ali nisu tu stali nego su već '98 godine poceli da guraju siptare u rat na Kosovu i ono sto su naumili su uradili 4 godine kasnije 1999. Tako da šta god uradio bio bi bombardovan i bas zbog toga je treba da intervenise u HR, ali nije imao dobre procene pogotovo kada se cvetokosa umesala u politiku itd...
svemirskibrod
(Astronaut)
22. februar 2017. u 03.06
Pa kad smo imali grand total od nula država koje su nam čuvale ledja. Pa nema ništa bez lobiranja i nudjenja neke koristi tim imperijama.

1991. Miloševiću su se nudile dve najveće lobističke njujorške PR firme da rade za naš interes u nadolazećem medijskom ratu. On je to glatko odbijo jer „smo mi u pravu”, ne treba to nama...

Svi znamo kako je to prošlo...
dragoljub100
22. februar 2017. u 08.15
Пестко, друже мој, то је нама у Србији познато већ 20 година. Не знам чему овакво изненађење?
Или вест постаје истинита тек кад је објаве Амери?
Тај исти генерал још увек није признао да су Маркале намештаљка. То морамо сачекати још дуги низ година.

Генерал нигде не тврди да су Срби у праву, него само да је НАТО лоше одрадио, што је вероватно у склопу Трампових критика НАТО.

Не само да је планирано још у мају, него је првобитно планирано за октобар 1998, али су се пред сам почетак операције суочили с чињеницом да се ниједан војни циљ не налази на свом месту.
А успут су и Шиптари доживели пораз, па је требало препрограмирати целу операцију током зиме, да би заиста почела тек у марту.
lucky_luke
(Genije)
22. februar 2017. u 12.54
„Dakle, veze nema s Račkom”
...

и те како има везе с рачком... па рачак је дио плана. морали су имати разлог. као и меркеле у босни. увјек морају прво направити нешто због јавности како би подржала агресију!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.