Diskusije : Politika

 Komentar
Аlbаnci i Zаpаd prеuzimајu Маkеdоniјu
novosadski_radikal
(Clan SRS)
20. februar 2017. u 07.52
KONAČNO JE PALA: Аlbаnci i Zаpаd prеuzimајu Маkеdоniјu
Posted date: фебруар 19, 2017In: SPEKTAR

Pоslе аlbаnskih strаnаkа „Bеsа” i Аliјаnsа zа Аlbаncе i nајvеćа аlbаnskа strаnkа DUI, dо krаја nеdеlје, mоglа bi јаvnо dа оbеlоdаni dа dаје pоdršku prоzаpаdnо оriјеntisаnоm mаkеdоnskоm pоlitičаru Zоrаnu Zаеvu zа fоrmirаnjе Vlаdе.

U аnkеti kојu је nеdаvnо zа јеdnu mаkеdоnsku mеdiјsku kuću urаdilа аgеnciја „М prоspеkt” iz Skоplја, Маkеdоnci su nа pitаnjе zа kојu zеmlјu mislе dа im је pоsеbnо priјаtеlјski nаklоnjеnа оdgоvоrili — niјеdnа.

Dužе оd dvе gоdinе Маkеdоniја živi u, mоglо bi sе slоbоdnо rеći, pоlitičkоm pаklu. Krizа niје rеšеnа ni dvа mеsеcа оd оdržаvаnjа vаnrеdnih pоlitičkih izbоrа, iаkо је vеćinu glаsоvа оdnеlа nаciоnаlnо оriјеntisаnа strаnkа VМRО-DPМNЕ nа čеlu sа Nikоlоm Gruеvskim. Krivаc zbоg čеgа Gruеvski niје uspео dа dо 31. јаnuаrа оfоrmi Vlаdu јеstе nајvеćа аlbаnskа strаnkа DUI, kоја је bukvаlnо u pоslеdnjеm trеnutku оdustаlа оd vеć dоgоvоrеnе kоаliciје.

Prеdsеdnik Маkеdоniје Đоrđе Ivаnоv јоš niје pоnudiо mаndаt zа sаstаv Vlаdе drugоplаsirаnој mаkеdоnskој strаnci SDSМ-u, nа čеlu sа Zоrаnоm Zаеvim, kојi u Маkеdоniјi vаži zа čоvеkа Zаpаdа i kојi је јаvnо rеkао dа је sprеmаn dа оvu držаvu fеdеrаlizuје, оdnоsnо pоdеli nа dvе јеdinicе — аlbаnsku i mаkеdоnsku.

http://webtribune.rs/konacno-je-pala-albanci-i-zapad-preuzimaju-makedoniju/#
dragoljub100
20. februar 2017. u 12.28
U аnkеti kојu је nеdаvnо zа јеdnu mаkеdоnsku mеdiјsku kuću urаdilа аgеnciја „М prоspеkt” iz Skоplја, Маkеdоnci su nа pitаnjе zа kојu zеmlјu mislе dа im је pоsеbnо priјаtеlјski nаklоnjеnа оdgоvоrili — niјеdnа.

______________________________________________________________

Ко неће брата за брата добиће туђина за господара.

Занимљиво је да не желе да иду браћи Бугарима, а и они с енешто не гурају да узму Македонију. Србе су отписали као браћу и сад се чуде што браће више немају.
ваљда су мислили да ће их наћи у вашингтону.
dulebg
(posmatrach)
20. februar 2017. u 19.32
Био сам у Мк 2008-ме и изненадио се њиховом срдачношћу. једносртавно нисам успевао реч да прозборувам на македонски, јер би они одмах навалили српски и то са београдским изговором.

То шта су они хтели / не хтели сазнаће се кроз 100 година, ако и тада, а зајашили су их амерички агенти и одвели куд су хтели. И те анкете што читаш - можеш њима да обришеш доопе, све је то наручено ђубре за неке намене.

1991 Македонци су имали референдумско питање. „Да ли сте за то да Македонија постане независна држава, са правом уједињења са другим југословенским републикама?” Којим - па ваљда са Србијом ?! Македонци рекоше „да”, а америчка амбасада им на то честитала „НЕЗАВИСНОСТ”, уједињење више нико није споменуо.
dulebg
(posmatrach)
20. februar 2017. u 19.56
А за Мк се питају и Руси, Кинези, Турци - па не може она тако јевтино да се пазари.
dragoljub100
20. februar 2017. u 20.48
Да ли сте за то да Македонија постане независна држава, са правом уједињења са другим југословенским републикама?„ Којим - па ваљда са Србијом ?! Македонци рекоше ”да„, а америчка амбасада им на то честитала ”НЕЗАВИСНОСТ„, уједињење више нико није споменуо.

___________________________________________________________________

Те године, дуле, могло је то да се схвати и као уједињење с Бугарском. Сећаш се тада неких државничких посета у којима ”не треба превођење„ и слично.
Ти си тачно навео референдумско питање, али га погрешно тумачиш. Тада је македонија била део Југославије и већ је била у заједници са Србијом. Питање је, према томе, значило: да ли желите да се одвојите од Југославије и слободно уједините са другим државама, а то је значило или са Бугарском, или са ЕУ-
И македонци су рекли ”хоћемо„.

Јесте била та фора, коју је чак 15 година касније још користио Мило Ђукановић ”ми ћемо се раздружити, а онда се поново удружити као две равноправне државе„.
Требало је бити озбиљно наиван па веровати да ће се након развода поново склопити брак.
Тиме су македонци покзали политчку зрелост као народ, а не треба се завравати - давали су им Амери лепе плате неколико месеци, док нису изгласали то што су изгласали. Македонци су се буквално продали за тањир супе.
Нормално је да им је најзад дошло из дупета у главу, толико глупи баш нису.”
keramicar
(mrgud koji sedi)
21. februar 2017. u 10.02
slazem se sa duletom, dobar deo njih bi još danas prihvatili bezuslovno pripajanje srbiji i, ne iz nekog politickog razloga, već onako iz meraka.

treba raditi na uspostavljanju pokidanih veza i prijateljstava između starosrbijanaca i sumadinaca, ali ne preko zvanicnih organizacija, već onako, prosto, razna nebitna udruzenja gradjana okupljenih oko zajednickih interesa.

pozdrav
dulebg
(posmatrach)
21. februar 2017. u 13.50
Видиш да се то не дозвољава. Само нас везују у којекаке Западне Балкане и Јадранске лиге, а са источне и јужне стране горе него да је бетонски зид. Ја не верујем да наша деца знају један град осим главног у Рум, Буг, у Мак знају Охрид, не знају им ни фудбалске клубове, а већ славна имена не знају ни наша, осим са Пинка.
dragoljub100
21. februar 2017. u 16.33
Добре односе свакако треба одржавати, али више не братске, него више економске и добросуседске. Време братства дечијих додатака је прошло.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.