Diskusije : Politika

 Komentar
Порука Младену Иванићу поводом ревизије тужбе
Lorka
(pjesnik)
19. februar 2017. u 04.45
Господин Иванић би морао упутити писмо Међународном суду у коме би га обавијестио да је Сакиб Софтић нелегитиман да представља БиХ јер нема сагласност званичног председништва БиХ. Суд би у процени легитимности подносиоца захтева за ревизију тужбе на тај начин имао правовремене информације.

Замислимо да Босну у неком предмету данас представља неко лице које је некад овластио Хамдија Поздерац, рецимо?

Ако законом није предвиђено колико траје мандат агента, онда тај мандат траје онолико колико траје и мандат органу који му је издао ту пуномоћ. Председништву БиХ из 2002 године је давно истекао мандат. Дакле, да би Софтић поново био овлаштени агент БиХ, он би морао да добије нову пуномоћ од садашњег званичног председништва БиХ.

Пуномоћ не може да буде неограничена.

Докле ће изетбеговићевци да заобилазе Дејтонски споразум, изигравају устав и закон, и производе кризу у БиХ?
britka-sablja
19. februar 2017. u 05.05
Све док буду имали своје западне саветнике, првенствено људе из времена „клинтовновске” и Обамине администрације.
Машинерија никад не престаје са својим радом. Све до горког краја у коме страдају увек само невини.
keser
19. februar 2017. u 06.24
Зато је требало опрезно док не истекне рок.
Мало аматареризма али сада је касно.

Друго м се са Муслиманима у Базнији и можемо споразумети. Можемо и делом Хрвата.
Али са Хрватима у Хрватској никада.
Тако треба бирати мекши трбух и радити посао а не кварити и правити проблеме.
dragoljub100
19. februar 2017. u 06.31
Лорка, понекад се дивим твојој простодушној наивности.
Ти си очигледно добар човек, а такви су увек помало наивни, чак и кад су веома интелигентни.
Сабља ти је укратко објаснио како то функционише.

Да ли заиста мислиш да напади на Трампа у америчкој штампи, обновљени сукоби у Украјини, тензије на Космету, хрватска реторика и Бакирове акције немају истог координатора?
Па чак и надувани проблеми у Јужном кинеском мору и Прибалтици имају с тим везе.

Немој да те збуни што је Трамп нагазио у говору Кину више пута. Суштина сваког политичког сукоба је да се дође до новог, повољнијег споразума. До тог споразума се може доћи брзо, или споро и тешко, у зависности од тога колико је сукоб ескалирао.
Ако неко подигне сукоб с Русијом и Кином на висок ниво мале су шансе да ће Трамп успети постићи икакав нормалан споразум током свог мандата.
Све ово што се догађа око нас су акције људи који се боје да би у самој америци могло доћи до озбиљне промене курса. И даље остаје да се види шта је тачно Трамп, али кере баш неуобичајено много лају и активирали су све могуће конфликтне тачке одједном.

Ми на Балкану смо, сад је то сасвим јасно, уз Украјину, најповољније место за изазивању конвенционалног сукоба у који би могла бити увучена Русија, а да није директни напад на њу, што би био глобални нуклеарни сукоб.

Иначе, амбасадорка САД у БиХ није професионални дипломата, него жена која је амбасадорско место купила као донатор Демократа.
Да ли ти то нешто говори?
CPHA
(Чувари ћирилице)
19. februar 2017. u 07.44
Изетбеговић јуче изјави - хоћемо кризу.
Изетбеговићима је увијек и одговарала криза било ратна или мирнодопска јер се тако пара врти.
Од таквог стила ова породица и живи.
trek_team
(biciklista)
19. februar 2017. u 11.51
Друго м се са Муслиманима у Базнији и можемо споразумети. Можемо и делом Хрвата.
Али са Хрватима у Хрватској никада.

=====================================================================

Da li je taj malouman zakljucak donesen od osobe koje je pobegla sa rodnog ognjista (kao zadnja picka...karakterna osobina naravno, da se picke kao predivni zenski organi ne bi osetile uvredjeno) u Hrvatskoj pa ga savest toliko muci da i 25 godina nakon tog sramnog cina on bezglavo trazi izlaz i opravdanje? Ili je u pitanju mnogo dublje, sociajalno-kulturno-politicki motivisano 'razmišljanje'?

Znaci sa islamskim kozojebima mozema, ali sa katolickim ustašama ne možemo. Sjajno!
Lorka
(pjesnik)
19. februar 2017. u 14.46
Драгољубе, ниси ти рекао ништа ново. Геополитички контекст оваквог муслиманског потеза је такав каква јесте и ми га не можемо битно мењати. Али оно што можемо - то је оно што сам навео у уводу.
Иванић, Додик и сви србски поглавари би морали да буду довољно гласни да их чује Међународни Суд.
Сад кад знамо шта муслимани користе као правну основу за ревизију, морали бисмо учинити са наше стране све да унапред укажемо на нелегитимност тужиоца.

Што се тиче међународних геополитичких околности - изволи па их мењај ако можеш.
dulebg
(posmatrach)
19. februar 2017. u 14.53
С.Каргановић (Историјски пројект Сребрница) тврди да је обнављање процеса сјајна прилика за српску страну - да узврати контратужбом, јер: ако је неко стекао „нове информације, које бацају другачије светло на предмет” то је српска страна - јер су прихваћена сведочења многих у Хагу, Трибунал није нашао више од 1900 тела, од тога 400 могуће стрељаних, објављени су научни радови који доказују да више од 1000 стрељаних не може бити, С.Милошевић је проглашен НЕВИНИМ.
D-Man
(Analyst)
19. februar 2017. u 16.41
Више пута сам рекао да Србија не сме да хапси Младића и Караџића и испоручује их Хагу јер управо њих двојицу је тај назови суд и чекао како би (њиховим пресудама) ставио омчу око врата баш Србији.

Пресуде Младићу и Караџићу ће се управо користити у ревизији поступка.

Дакле, српски политичари који су хапсили и испоручивали Србе Хагу су пуцали Србији у главу! Дакле, Тадић и њему слични. До када ће Србија трпети такве? Такви треба да се вешају на градским трговима.
Mister_No
(Bonelli editore)
19. februar 2017. u 21.33

Изетбеговић се понаша крајње лицемерно. Данас прети Иванићу како не сме да комуницира са Хагом без сагласности сва три члана председавајућа председништва јер то крши устав БиХ, а он сам крши анекс 4 устава БиХ тако што самостално (на своју руку) покреће ревизију оптужнице против Србије. Ко је овде луд? Он се понаша као да је власник читаве Босне.


Јасно је да смишљено подиже тензије у БиХ јер у економском и социјалном погледу нема шта да понуди бошњачком народу у Федерацији с обзиром да је СДА политика у том сегменту пропала, а народ у хрватско-муслиманском ентитету осиромашен, па онда да би спречио интеграцију становништва против власти окреће народ против Срба и своди политику на окошталу националистичку реторику стално проналазећи вањског непријатеља.

bezdomni
(maestro)
20. februar 2017. u 02.17
Ne dirajte Bakira.
To je najveci prosrpski igrac među muslimanima nesposoban i ogrezao u pljacki sopstvenog naroda.
Ne bi nam odgovaralo da ga maknu i nekog sposobnog lidera odaberu.
keser
20. februar 2017. u 06.28
„Mister_No
(Bonelli editore)
19. фебруар 2017. у 21.33

Изетбеговић се понаша крајње лицемерно. Данас прети Иванићу како не сме да комуницира са Хагом без сагласности сва три члана председавајућа председништва јер то крши устав БиХ, а он сам крши анекс 4 устава БиХ тако што самостално (на своју руку) покреће ревизију оптужнице против Србије. Ко је овде луд? Он се понаша као да је власник читаве Босне. ”

За тебе нобелова награда. Топлу воду си измислио.
А када се у тамном вилајету другачије радило?
D-Man
(Analyst)
20. februar 2017. u 10.29
Као што меастро рече, не дирајте Бакира! Да није Бакира (и њему сличних) ми бисмо већ одавно опет изграђивали братске односе између Срба и муслимана.

Овако, Бакир нас стално држи буднима! Све и да хоћемо не можемо утонути у сан маштајући како је могуће живети у миру и слози са муслиманима.

Само ти, Бакире, терај по своме. Док је тебе и таквих бар ће Срби са западне стране Дрине бити будни. Међутим, не знам шта Бакир још треба да учини па и да Србе са источне стране Дрине пробуди из вишедеценијског сна.
Lorka
(pjesnik)
21. februar 2017. u 00.15
1. За неуставно дјеловање и незаконито представљање се најављује кривична пријава против Изетбеговића и Софтића. Надам се да ће Иванић или јавни тужилац поднети кривичну пријаву што пре.

2. Иванић је најавио да ће упутити писмо Међународном суду у коме ће га обавијестити да он, као председник БиХ, тај захтјев за ревизију није поднио и да је ревизија фалсификат. Поздрављам и овај потез, надајући се да ће Иванић и ово урадити што прије.

3. Софтић се позива на пуномоћ коју је (супротно Дејтонском принципу одлучивања) добио од Алије Изетбеговића 2002 године. Овим први пут чујем да мртвац преко свог опуномоћеника може да покрене неку правну процедуру. Мртвац је не само Алија, него и тадашње председништво БиХ коме је давно истекао мандат. Пуномоћи немају неограничено трајање, јер би се, у том случају, неки опуномоћеници могли служити и пуномоћима Раифа Диздаревића.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.