Diskusije : Politika

 Komentar
Где иде Балкан?
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 21.02
Трамп није још ни дошао на власт, а у Европи се већ тресу гаће.
Немачки политолог Зибо Јансен сматра да че доћи до великих промена и да је Трамп веч изјавио да га не интересује јачање Европе, већ напротив разбијање ЕУ.
Исто је и са НАТО јер се зна да је Трамп рекао да је организација застарела.
До сада САД администрације су биле заокупљене, светским поретком, и НАТО им је служио као помоћни жандар.
Трамп је више изолационо орјентисан и неће да баца паре на то.
Сад шта са Балканом?
Као прво предвиђа да ће или одмах укинути санкције Додику, или их игнорисари јер су Руси јасно против тога.
За остатак балкана, мрка капа, вероватно долази до повлачења америчке војске са Балкана, политичка незаинтересованост и препуштање Балкана Русима.
Европа има исувише својих проблема да им треба још и балкан, и по њему само је питање времена кад ће почети сукоби.
Предвиђа јачање Србије са руском подршком.
Преноси РТС

http://bit.ly/2k6kq9b

Значи ако је он у праву, ког врага онда Вучић трчкара у ЕУ, од једне земље до друге, слика се са Маркелом и осталим, а за који месец, може да се деси да они спакују кофере.
Значи да је од свих политичких вођа на Балкану Додик испао нај већи победник, јер је показао зубе, а сви они који су лизали дупе западу су добили по њушци.
Ако Руси преузму Балкан, Додик ће вероватно постати број један, а наш велики вођа, ће испушити.
Интересантно и за долазеће изборе, дал ће сад почети да се сви утркују ко је већи Рус, или ће и даље са „Европа нема алтернативу”?
cenim_ja
19. januar 2017. u 21.14
Stevo brate,dupelizci ostaju dupelizci,
Danas lizu amerima ,sutra će rusima a prekosutra ko zna?
Kao deca uvek je bilo onih koji malo navijaju za zvezdu pa malo za partizan (zavisi ko ke prvi na tabeli)e to ti je taka sorta...
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 21.22
Ма слажем се ал се бојим да нас вођа не укопа.
Он и његови све полажу у ЕУ, народ их подржава да би добио нешто обећано у њиним бајкама, а ови се полако пакују.
И да не испадне Срби уз ЕУ, 100%, остали уз Русе па ми опет извисимо.
cenim_ja
19. januar 2017. u 21.28
Pred nama...možda je to tajna voza...😁
Sutra da se odigra taj scenario da rusi preuzmu kontrolu,vodja može pod izgovorom da se eu.loše ponela u situaciji sa vozom i da prevrne polotiku tj.da se prikloni rusiji i to bez imalo stida i srama šta vise ispast će heroj po ko zna koji put
(U ocima svojih obozavatelja)
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 21.31
Хм, не паде ми то на памет.
Мож бити, све је могуће.
Видећемо.
Можда су га зато и звали „руски воз”?
svemirskibrod
(Astronaut)
19. januar 2017. u 21.46
EU je propala neoliberalna institucija koju jedino još Nemačka želi da održi na aparatima. U stvari, to je isto ono za šta se Hitler borio u Drugom Svetskom ratu, s'tim što su sad ostvarili isti cilj bez ispaljenog metka, sve kroz propagandu i ekonomsko ropstvo. U 21-om veku samo banana državice mogu da se primaju da je ulazak u EU rešenje svih problema. Pitajte Grke, ali pitajte i Slovence, Hrvate, itd. Male države jednostavno ne mogu ekonomski da se nose bivšim imperijama, zadužuju se svetskoj banci, i na kraju rasprodaju stranim korporacijama sva prirodna bogatstva za šačicu para, koje ne idu nama već onima na vlasti. Marionetama.

Forsiranje Srbije u EU je zamka za totalno uništenje sopstvenog naroda. Ulazak u EU ima preduslov priznavanja Kosova, a samo bi se dijabole odrekle svoje sopstvene zemlje da za nagradu postanu robovi Nemačke i neoliberalne elite.

Dodig je jedini koji još uspešno odbija zapad, i pametno se okreće Rusiji. Samo se treba nadati da ga Rusi neće izdati kao naši političari.
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 21.57
Само будале још увек мисле да мишеви могу да играју фудбал са слоновима.
Нормално је да велики доминирају, уствари чуди ме да су малима дали и оволико.
Што се тиче распродаје не треба да будеш у ЕУ.
Србија ти је пример за то, нисмо у ЕУ, али се све продаје странцима.
За Додика не бринем, није неки уображени ала вођа, који све зна и који је нај паметнији.
Док вођа лупета о некој неутралности, исток западу, запад истолу и сличне глупости, Додик ради и говори оно што му се каже.
Иако су сви говорили да је луд, успео је да повуче све добре потезе за сада.
svemirskibrod
(Astronaut)
19. januar 2017. u 22.14
Pa jedino ko je govorio da je on lud su zapadne marioente ili oni koji imaju direktne aspiracije ka srpskim teritorijama. Naši političari su beskičmenjaci koji odavno gledaju isključivo sopstvene interese.

Dodig je osvešćen čovek kome je oduvek bilo jasno da mu apsolutno niko ne drži ledja, nema čak ni priznatu državu, i da mora sâm da se neprekidno bori za očuvanje srpske teritorije i identiteta koje je krvlju izboreno. Da je to izgubio, izgubio bi i svu svoju političku „moć”.

Sa druge strane naši političari su nonšanlantni i lenji, imaju suverenu državu i misle da su Bogom dani. Glavni prioritet je isključivo borba za sopstvene ekonomske interese, a narod se minimalno ispoštuje pred izbore.
Novak
19. januar 2017. u 22.20
Ja se nebi iznenadio kad bi Srbija expresno usla u EU slično Ruminiji, evo i poglavlje 26 preko noćipostade daleka proslost.
Ako im Srbija izmakne to će biti zaeb na duže staze.
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 22.23
Ех, Србија је независна као и РС, можда на папиру, али у пракси је вазална држава, мада и сам не знам кога.
Додик исто тако није сам, да је сам већ би одлетео.
Јасно је да има руску залеђину и то га одржава, а верујем да му они говоре који потез да повуче.
Значи све је урађено плански, полако корак ко корак.
svemirskibrod
(Astronaut)
19. januar 2017. u 22.50
Apsolutno, samo što se naši političari kurče i ponašaju kao da smo mi neki faktor. Ne da nismo faktor u Evropi, nego odavno nismo ni u regionu.

Naši političari su vazali neoliberalne elite, tj vladara iz senke, što znači da narod od toga nema ama baš ništa. Resursi se crpe, kapital iznosi iz zemlje, inostrane korporacije se bogate, svetska banka nam „pozajmljuje” novac sa kamatom koji nikad nećemo moći da vratimo, i naravno održavaju raznorazne ljigavce u političkim sferama srpskog društva. Profitiraju samo oni koji su u njihovoj funkciji dok narod nema leba da jede.

Dodik verovatno ima neku vrstu Ruske zaledjine, ali mu je jasno da je geografski okružen neprijateljima protiv kojih se do skora krvavo borio za identitet, koji i dalje uporno vrebaju da ga oduzmu. A mi ga kuliramo, i kuliraćemo ga sve dok nam šiptari ne dodju na jug, madjari na sever, bugari na istok. Ali bojim se da će onda biti kasno.
OpetJa
19. januar 2017. u 23.05
Све је боље од Хилари, али... Трамп има озбиљних проблема:
Прво, његове идеје су често недоречене или противуречне - одаје утисак као да ни он не зна шта ће да предузима по појединим питањима; најважније је да не жели рат са Русијом,
Друго, он ће се срести са опструкцијом која ће бити без преседана у америчкој историји. Против њега је цела демократска партија, највећи део републиканаца и практично сви медији. Сваки његов потез ће бити дочекан ђоном - видели смо то са Обамом у много блажој форми.
Сва је прилика да ће Америка ући у стање блокаде и на унутрашњем и на спољашњем плану. Док блокада на спољњем плану може да доведе до смањења гурања америчког носа у свачије послове, дотле блокада на унутрашњем плану може да доведе до пада акција на берзама и окине економску кризу која и онако већ дуго виси у ваздуху.

Укратко, време које долази биће у знаку борбе „Трамп против свих осталих” и нико не може да буде довољно паметан да предвиди како ће се то одразити на гомилу ствари, укључујући и судбину Србије, питање Косова итд.
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 23.34
То да је Србија некаква сила, је само за мазање очију домаћој јавности.
Сви знају да смо јад и беда, али опет лепо кад нас лажу да смо сила.

Што се тиче Трампа, неоспорно да ће сви бити против њега.
логично је да се потпуно концентрише на унутрашњу политику САД, јер ту могу теже да га зезају.
Брига просечног Американца дал ће Срби потаманити шиптаре или обрнуто, ал га је брига дал ће имати посао и колику плату.
Ако САД дигне руке од Балкана, као што овај аналист каже да хоће, Европа не може ништа, јер пуца по шавовима.
Руси могу на Балкан без проблма јер сама Европа нема три чисте да им се супротстави без Америке.
Значи што више унутрашњих проблема у САД и покушаја саплитања од конгреса и сената, боље за Србију.
svemirskibrod
(Astronaut)
19. januar 2017. u 23.48
Trampu treba dati šansu, jer je popriličan broj njegovih predizbornih obećanja bio populističke prirode, koje bi mogle pomoći srednjoj i nižoj klasi u Americi. Da li će išta od tih obećanja ispuniti, to niko nezna, ali je suludo što su amerikanci upali u histeriju, a on još ni nije na vlasti. Ako ne bude ispoštovao obećanja, već negativno nastrojen narod će krenuti u napad. Jedini način da pridobije narod je da se odmah pozabavi socijalnim problemima koja su ogromna.

Sva ta medijska satanizacija (karakterni atentat) protiv Trampa je u stvari koprcanje korporativnog establishmenta i demokratske stranke koja je bukvalno na aparatima posle poraza Hitlerija. Da bi se establishment održao na vlasti, uključujući i korporativne medije koje su ništa drugo nego stenografi vlasti, ali i da bi se izbegla (zaboravila) prava priča ovde a to je sadržina WikiLeaks Hillary/Demokrate Emailova, pravi se dimna zavesa i histerija sa Rusima (dehumanizacija), hakovanjem, satanizacija Putina, NATO iskrcavanjem duž ruske granice, proterivanjem ruskih diplomata što nema veze sa životom.

Ako Tramp stabilizuje odnose sa Rusijom, LePen dodje na vlast u Francuskoj, EU nema skoro nikakve šanse za opstanak. Tad je naša šansa da se konačno okrenemo Rusima. Iako oni za sada nepričaju o širenju vojnih baza po Evropi, ja mislim da će dostići najvišu vojnu snagu negde sredinom 2018, i ako do tada ništa ne eskalira jedna Ruska baza u Srbiji duž granice sa RS ili u Vojvodini donosi stabilnost u regionu. Do tada naš strateški cilj mora biti očuvanje sadašnje teritorije, jer se rat sprema.
CTEBA
(penzioner)
20. januar 2017. u 00.51
Ако Руси дођу у Србију, неће бити границе са РС.
За нас је нај боље да се Трамп концентрише на на унутрашње проблеме, а да од света дигне руке.
Е сад ако можемо сами, тим боље, јер ови против нас живе од милостиње запада. Некако нисам баш љубитељ туђих база по Србији, ма чије биле.
svemirskibrod
(Astronaut)
20. januar 2017. u 01.00
Ako Bog dâ bićemo dovoljno vojno jaki sami sve da regulišemo.

Ali prvo mora da prestanemo da se zaglupljujemo svakojakim rijalitima i vratimo svest naroda.
CTEBA
(penzioner)
20. januar 2017. u 01.02
Е то ће бити мало теже.
Зато и имају толке рејалитис.
svemirskibrod
(Astronaut)
20. januar 2017. u 01.22
Samo da se nadovežem još o Trampu. Neće on sigurno dići ruke od sveta, ali ostaje nada da će dići ruke od Balkana.

Amerika je nažalost primorana da vodi intervencionističku politiku jer im je celokupna industrija rashodovana, osim vojne. Tu su još jedino dominantni u svetu. Sve ostalo se preselilo u Kinu zbog pohlepe neoliberalističkih shvatanja kapitalizma koji izjeda Ameriku iznutra.

Kad bi vojna industrija stala, ekonomija bi kolabirala. Uz to „Military Industrial Complex” lobby je prejak, političari su totalno potkupljeni i podržavaju te interese. Zato se stalno izmišljaju novi ratovi, samo se nadam ovog puta što dalje od nas.
bezdomni
(maestro)
20. januar 2017. u 02.03
Ako Amerika digne stvarno ruke od balkana onda će germani da dotuku Srbiju sto om je cilj Još od 1 SV. rata.
Najveci biser je ovo sto Stevo napisa da se EU o svom jadu zabavila Pa će rusi na Balkan.
Jaka analiza hahahaha
Ako se iko o svom jadu zabavio to su bas rusi.
Rat im se kuva u ukrajinu kavkaz preti da postane nestabilan jedva su uz
Pomoć veliku kineza uspeli da sacuvaju ekonomsku stabilnost posle krima i sankcije iznete su ogromne svote iz rusije.
I sada će oni na Balkan da se suprotstave nemcima koji ne znaju koliko para imaju i ogromne biznis sa rusima prave.
Hoće sigurno.
bezdomni
(maestro)
20. januar 2017. u 02.29
Ako ameri dignu ruke sledi zauzimanje BiH od rvata tj germana i progon srba i ukidanje RS.
Srbije će biti pretvorena u tampon zonu i morace primiti milione iz azije i proterane iz eu.
To bi bio kraj Srbije a rusi će reci izvinite imamo svojih problema.
jojaj
(chater)
20. januar 2017. u 04.56
kao prethodni je nisu već razbili iz ljubavi
britka-sablja
20. januar 2017. u 06.33
Срби готово увек дозвољавају да их вода понесе на погрешну страну. Кад схвате да је брод пред потапањем онда у глас полажу право да се све наше потребе, покрију уз помоћ других.
Ја нећу о Додику, којем се дивим а ни о Везиру, јер га презирем али једно стоји и то остаје неоспорна чињеница:
као народ, јако смо далеко од јединствених стратешких интереса по целу нацију. Регионалне поделе су нас упропастиле. Док год буду постојали, „пречани”, „прекодринци” крајишници„ и сл. нећемо постићи јединственост а за то нам други нису криви.
Дозволили смо да бранимо СФРЈ, док су други стварали своје НАЦИОНАЛНЕ државе, а ми сахрањивали србску младост као сулуду жртву, на пиједестал пропадајућег југословенства.
Дозволили смо да нас сопствени људи поведу погрешним путем а да је народ, од САНУ па до последњег банатског паора, прећутно пристао да нас воде на кланицу. Где је ту национални понос, част, способност препознавања праве истине?
А и данас пљујемо на све око нас и нема имена које би нас задовољило у неоправданим надама, да би само некакво нови име, у тим прљавим и смрдљивим играма лажи и прева, могло спасти од потапања.
Незнам али имам утисак да смо дрогирани и неспособни да схватимо да народ увек има своју снагу, - ако је препозна...
CTEBA
(penzioner)
20. januar 2017. u 12.30
Што волем ове паметне који су добро упознати са свим.
И шта кажеш моја анализа, да си се барем потрудио да прочиташ видео би да само преносим оно што јенеко други рекао.
Ето баш гледам Трампову заклетву, лепо каже Америка на првом месту па онда остали.
Лепо каже доста је Америка бранила друге, време је да брани себе.
А што се тиче Немаца, да како да не, немају паметнија посла осимда мисле о Србима.
И која је то па сила Хрватска?
Шака јада, која нема пара ни да поправи оних пар авиома од пре Христа, је велика војма сила од које Србији треба да се тресу гаће.
Davidenko
(Bokser (pride))
20. januar 2017. u 20.45
И опет Бездомни!
Измољакали су нато бомбардовање Српске, ето колико су јаки. И у вријеме кад Русија скоро да није ни постојала, успјели да онемогуће Републику Српску као самосталну државу и увалили је заједно са МХ -федерацијом.
А данас, кад изгледа да ће сви да се о свом јаду забаве, а Руси јачи него икад, треба се плашити бубашваба!?
Иди бре Бездомни!
А Украјинци има да ћуте! Јер и они к'о Фата гледају шта је некад било. Порошенко ће бити проруски, или ће жвакати кравату.
Гдје је онај шахиста Каспаров? Не чује се за њега од задњих жвакања кравата! Можда још игра шах за федерацију БиХ?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.