Diskusije : Politika

 Komentar
Bio jednom jedan voz..
cenim_ja
19. januar 2017. u 14.32
Eto..i to cudo sa vozom prođe u najboljem red zahvaljuci politickom vrhu srbije...i tako su opet svi živeli jadno i u zabludi do nove dogodovstine...cica mica i gotova prica...

Nego šta se desi sa haradinajem?jesam li nešto propustio ili su mediji to bacili u cosak zbog voza (nemerno ili slučajno)?
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 15.04
Ма какав Харадинај, ови наши га траже а моле Бога да га Французи пусте.
Кад погледаш, неко убије неког Американца, они му ни не суде, једноставно чим га нађу попије метак и готово.
То сви знају и не играју се са њима.
Ми као изигравамо неке праведнике, а свако нас зеза како хоће, јер знају да само причамо а не смемо ништа да урадимо.
nnikiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

nniki
(Nanotech)
19. januar 2017. u 15.42
Ajde CTEBA ne budi negativac. Poliika može biti veca yebaljka čak i od one rabote.

Vecina sa ovog foruma sto kritikuje vladu Srbije su fakes, dvolicnjaci i samo virtualne patriote. Za tebe smo sigurni da ne spadas u takvu kategoriju sledbenika nečijih zelja, iluzija i praznih prica.

Ipak, preporucio bih ti da budes veoma pazljiv i politicki korektan naročito kad je reč o Vladi Srbije.

Verujem da si već oko 50 godina u samoimpoziranom izgnastvu,da ne kazen pobegu jerbo ti to ne slisi. Sad imaš dobre snasove da se vratis u predivni BG ako Vlada Srbije pomilije sve vas dezertere. Yebiga, čak ni ni cuveni pustolo Odisej nije se nije ni upola manje godina potucao po morima i bio odsutan os svoje Itake i Penelope. Ovo pomilovanje će sigurno da se desi jer će EU zahtevati od Srbije da to učini daleko pre pristupanja Srbje u EU.
Mani se ovih virtualaca, ti si jedan od redjih inzenjera koji se ucestalo sluzi logikom, koji izvanredno analizira date situacije i alternative za bilo kakvu moguću soluciju. Podsecas me na sahovskog velemajstora koji hrabro ulazi u borbu, pazljivo analizirajuci sve mogućnosti napada i odbrane i asocirane konsekvencije i to često u cajnotu. Ponekad gubis mec-bitku ali se hrabro vracas za sledeće duele; bas kao cuveni Srpski heroji i junaci iz Balkanskih ratova i I S.Rata, kao ona nasa herojska braca iz RS.
Srbiji su neophodni takvi kao sto si ti!
cenim_ja
19. januar 2017. u 15.53
E moj niki...
Samo da kažem da mi je zao tvoje nesvesti...ali naj iskrenije...
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 15.58
За мене и моју генерацију прошо воз, али једно је интересантно, ако се прихвати да је ово што си поставио само делимично тачно, то објашњава пад Србије у задњих 50 година.
сећам сетамо негде шездесетих, један амерички политичар (заборавих сад како се звао) је предвидео тоталан распад комунистичког (социјалистичког) система.
Узрок за то је навео да они нај способнији бегају, а на позиције се постављају нај глупљи да не би били конкуренција онима на врху.
Временом остају само глупи.
Показало се да је био у праву.
Нажалост то је и слика Србије, где глупи седе на врху, а постављају још глупље.
Где су паметни?
Па њих сад зову одлив мозгова.
Некад су били печалбари, гастоши, дезертери, издајници итд,итд, али исти резултат.
zori
(Чича)
19. januar 2017. u 16.11

:)

stevo bre... nayebo si
niki peder... nanusio mrsu
pocepace te ko svinja masan dzak

ps
lozinka
dupe uz zid
cenim_ja
19. januar 2017. u 16.12
Stevo ja mislim da je problem u totalnoj nezainteresovanosti,ubijenom morali,voljom za zivot,zombiranju...i cekanju...nečega...a čega niko ne zna ..samo svi kuliraju kao da je sve idealno...neki dan procitah da će srbija da odobri kupovinu zemlje strancima i to pre ulazka u eu...hejjjjjj...pa to niko nije uradio ni uludilu...svi su se zastitili na ovaj ili onaj način...a mi ih bukvalno molimo da kupe nasu zemlju..i to za saku rize...prodaju se domaćinstva stecena krvlju,znojem...stečena i prenosena generacijama za par hiljada evra...
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 16.40
Пре бих рекао да је ово нормлан процес развоја ствари.
Српска интелегенција је једноставно уништена п WWII, доведена је нова партизанска „интелегенција”, из разних вукојебина, са стручном спремом из букове шуме.
Дошли гладни, голи и боси и почеше са општом крађом, онда унапређују оне глупље од себе да немају конкуренцију, јер ко је луд да да посао неком паметнијем, који ће онда узети његов посао.
Они паметнији ил су побегли напоље, или су једноставно дигли руке и утопили се у систем.
Данас на власти имамо резултате тог система, татине и мамине синове и кћери се са универзитетским дипломама, добијеним преко везе.
А народ огуглао на све, не сме ни да писне јер и зидови имају уши, па ћуте и гледају како да преживе.
Нажалост рецепт за нестанак, а изгледа да се то и дешава.
sanak
19. januar 2017. u 17.04
Узрок за то је навео да они нај способнији бегају, а на позиције се постављају нај глупљи да не би били конкуренција онима на врху. Временом остају само глупи. Показало се да је био у праву. Нажалост то је и слика Србије, где глупи седе на врху, а постављају још глупље. Где су паметни? Па њих сад зову одлив мозгова. 
--------------
Jedina moguća ispravna podela ljudi je na dobre I loše, u najsirem smislu.Sve drugo je bezvezarija.
Poistovetiti kompletan narod u Srbiji sa onima na vlasti I njihovim pulenima, zaista je bezobrazluk.Sa cime/kime onda poistovetiti sve koji su (po)„begali”?
Apropo „odliva mozgova”: bilo bi zanimljivo videti obrazovni profil svih „odlivenih”(punoletnih) I to U TRENUTKU ODLASKA (od prvih odlazaka,1600 I neke, do danas).Jednostavno, neko je tu floskulu (kada/kako/zašto?) srocio, a jasno je zašto se odrzala.
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 17.18
Какве везе има који је проценат „побегуља” високо образован?
Да је и 1%, то је 1% који Србија није смела а изгуби.
Друго где је тај сав народ Србије који не би спао у категорију коју сам навео?
Ови на власти све са великим вођом добијају апсолутну већину, и немој сад опет да ми меко каже како су 100% у Србији гласали против, ал ови наместили.
Испада да имамо мали проценат лопова, превараната и наследника прошлог система и апсолутну већину паметних, интелегентних мозгова, који рађе живе у беди и немаштини него да се бакћу са таквим ситницама као ко ће бити на власти и слично.
Ко кога овде лаже?
Једноставно наследници партизанске „ителегенције” само настављају оно што су њихови родитељи започели, све остало је исто.
Или ћути и трпи или марш напоље издајниче.
dragoljub100
20. januar 2017. u 02.10
Стевице, такав систем није само у комунизму, кога никад нигде није било, него и у капитализму.
Социјализам је можда, делимично, пропао и због тога што су се против њега удружиле највеће катпиталистичке државе и држале га у непрекидном стању непосредне ратне опасности све време.

Питао сам те једном од када је Канада социјална држава и ниси ми одговорио.
Рећи ћу ја теби - до 1930. није било никаквих облика социјале.
Тек кад је наступила велика депресија 1929. властодршци су схватили да би народ могао да поступи као и у Русији.

једини разлог зашто је капитализам на западу постао хуман је постојање социјализма.

А тамо где је морао да се бори против социјализма био је изузетно суров и нимало демократски.
Види примере низа афричких и латиноамеричких држава.

Не знам каква је то „стара интелигенција” била и да ли су сви били поштени. Чувен је позив Гестапоа да не потказују више, не могу да обраде све пријаве. Можда ти је узор интелигенције неспорно паметни Милан Стојадиновић, највећи лопов у прошлом веку?

Од човека се очекује да с годинама постане мудрији, али ти баш не журиш. Вазда вртиш исту причо од пре 50 година, када си као млад погрешио, па морао да бежиш.

Да ли ти БИЛО КОЈИ западни државник у задњих 30 година делује као генијалац?

Почев од Ширака, Клинтона, Блера, Камерона, Буша Јуниора, Шредера, Меркелове (одрасле у социјализму), низа италијанских премијера,?

Ко је од њих био реално способан? Што значи да их неко такве неспособне и ставио да би тамо где треба седели глупљи од њега.
Прво се увек осврни по свом дворишту.
seljakipo
20. januar 2017. u 05.21
..., „glup” čitaj „poslusan”. Prvi usluv selekcije je poslusnost. Razlozi za poslusnost su razni a jedan je i glupost. U hijerarhiju nisu svi ni glupi a ni genijalci, ali je ogromna vecina poslusna.
cenim_ja
20. januar 2017. u 07.40
Ima i ona narodna koja kaže„bolje sluziti dobrom gospodaru nago zaoovedadti rđavom slugi”
lucky_luke
(Genije)
20. januar 2017. u 14.35
http://скк.срб/2017/01/18/janko-jankovic-voz-van-reda-voznje/
CTEBA
(penzioner)
20. januar 2017. u 21.11
Па ако те баш толико интересује, социјални програми у Канади су започели мало раније. У Канади су постојали социјални програми који су се бринули о болесним, инвалидима и напуштеној деци још од 1840, мада су тада били распарчани по разним територијама, градовима итд.
После конфедерације, ствари се нису много изменуле и прва дебата је покренута у осамдесетим годинама а водио ју је J.J. Kelso, из Торонта и 1891 је настала Toronto Children's Aid Society.
Слично је и са осталим провинцијама.
1874 у Онтарију је усвојен Charity Aid Act.
1907 је усвојен Industrial Disputes Investigation Act, 1914 је у Онтарију донесен закон о социјалном осигурању, Workmen’s Compensation Act. 1916 у Манитоби је донесен закон mother’s allowances legislation, остале провинције су следиле.
Старосна пензија коју добија свако преко 70 година, осим индијанаца, у Канади је уведена 1927.
Dominion Unemployment Relief, је уведен 1930.
1935 уведен је Dominion Housing Act, који је обезбеђивао помоћ за становање.
1940 је уведен Unemployment Insurance Act.
За време WWII, уведена је контрола за цене, плате, кирију, пензије итд, итд.
Данашњи систм је мање више уведен 1960их, углавном захваљујући Tommy Douglas-у и CCF касније NDP.

Као што видиш социјални програми који су бољи од оних у „социјалистичким” земљама, су у капиталистичким земљама (у овом случају Канада), постојали још раних 1800их.
dragoljub100
21. januar 2017. u 05.33
Све што си набројао је приватно или црквено милосрђе, ништа државно, тј. ништа системско.
Питање гласи: зашто је систем напрасно одлучио да уведе хуманост као државну категорију?
sanak
21. januar 2017. u 08.35
„Odlivaju se” i mozgovi i misici, kao sto i ostaju i mozgovi i misici:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:645703-Da-nema-Srba-stale-bi-trake-u-fabrika...
CTEBA
(penzioner)
21. januar 2017. u 11.26
Одакле ти идеја да је уведено напрасно?
Друго није тачно да је све било црквено или приватно.
Прочитај још једанпут, јер чисто сумњам да су приватно могли да контролишу цене и плате.
Werba
(N/A)
26. januar 2017. u 03.57
hahaaaaaa,
sigurno postoji neki sns kafiTj-jazbina, gde bleji jurisni-sns olos.
Onda tu udje lokalni sns kapo, po naredbi od nekog iznad njega, i kaže;'danas imate zadatak da ocistite 50m trotoara, bicete snimljeni, kad' to obavite, vratite se nazad'- imate dzabe po jedno pice. I to je to...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.