Diskusije : Politika

 Komentar
Трампови гласачи
dulebg
(posmatrach)
19. januar 2017. u 04.28
Прочитах: да су Источна и Западна обала гласале за Хилари, а сва остала Америка за Трампа. Те да је то последица чињенице: да су Обале преузеле сву власт у САД и да пљачкају остатак Америке, баш као и остатак света.

Не знам о Америци ништа, осим што сазнам од вас. Видим да су ауто-путеви закрпљени, бандере дрвене, железничке шине вијугаве а возови иду 40км/сат. Какво је стање материје, а какво духа данас у Америци?
dragoljub100
19. januar 2017. u 05.43
Човек је нормално упитао. Не видим зашто је заслужио такав одговор.

MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. januar 2017. u 08.58
Zato sto prosipa pamet ovde, a bas ništa ne zna. Krive pruge i sl. Razlaz drugari mozete samo da se bavite kriminalom nikako politikom. Prevazidjeni ste.
Novak
19. januar 2017. u 09.28
Putevi zakrpani!
ne kaže se putevi zakrpani, nego putevi bez rupa sa perfektnim obelezijima jeftinim benzinom i zaebanom policijom.
Vozovi, šta je to?
Dostava sledeći dan, Havaji i Alaska može biti problem.
CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 09.38
Их бре Дуле, ал се правимо наивни.
Мислим, ето и ја не живим у Србији, па знање у њој стичем углавном из ваших коментара.
Ето јел Србија Београд, или унутрашњост?
Дал је круг двојке срж Србије?
За Америку источна и западна област су Београд, а остатак је унутрашњост, са разликом да ови амерички сељаци, бар мисле својом главом, док наши и даље ћуте и чекају милостињу из Београда.
kt61
19. januar 2017. u 10.10
Kompozicije dugacke 3 kilometara,sa 3-4 dizelke Kenedijevke, upregnute, vuku brodske kontejnere iz Kine uz planinu u Kaliforniji.
MarkizDeNoviSadPoruka negativno ocenjena. Pokaži

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. januar 2017. u 10.23
Ma bilmezcina koja bi da tumaci svet. Dalje od pijace nije bio placaju ga betonskim banderema.
baresh
(zanatlija)
19. januar 2017. u 10.54
„Не знам о Америци ништа, осим што сазнам од вас.”

Nećeš ni znati dokle god se oslanjas na nas - iskljucivo.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
19. januar 2017. u 11.13
Dva Stejta koji su uvek demokratski su Nju Jork i Kalifornija. Oba stejta nose veliki broj elektoral glasova. Dva stejta koji su ujedno i najmnogoljudnija, gde je velika koncentracija obojenih koji su uvek demokratski orentisani su pogon demokratske stranke. Republikanci uvek uzmu veci broj stejta na izborima.
pravda_i_istina
19. januar 2017. u 11.51
obojeni:

afroameri su umislili da ako usa i propadne demokrate će im dozivotno uibacivati mrvice socijalne pomoći u kljun, a istu misle da će im tramp ukinuti

latinosi su umislili da ako usa propadne, a demokrate ih pustaju da se naseljavaju kako hoće, jedanput kada ih bude dovoljno samo organizuju referenedum i otcepe se

zato gro obojenih vole demokrate, a ne vole trampa, ali su se preracunali jer ima nas americkih patriota kojima treba cela i jaka amerika da pomete djubre sa planete, a celi svet da gled kako se to radi, naravno pocinjemo u nasem dvoristu americkom, i zato smo izabrali trampa...

znaci, preuzimamo celu planetu nazad, mi religiozni patriote: u bipolarnom svetu smo dobili jednog putina i trampa, i zato usra satanisti i tvrde da su njih dvojica u dilu, a ne vide slepci ko stoji iza njih... u svakom slučaju, najvaznije figure su postavljene, pa se spremite za jednu jako dobru partiju - njihovo je prošlo, sada je na redu naše, A ONI SU GA UGASILI, BILO DA SU DEMOKRATE, BILO DA SU SPONZORI TERORIZMA, CLANOVI FARMACEUTSKE, NARKO, BILO KOJE MAFIJE...SAD CEMO DA VIDIMO KO PROPISUJE, A KO IZVRSAVA NAREDJENJA NA OVOJ PLANETI, KO LAJE KAO PAS, A KO PROPOVEDA STO JE PRAVO
pravda_i_istina
19. januar 2017. u 12.02
PUTIN IDE U CRKVU, A TRAMP CITAMO ZAKLETVU POLAZE NA 2 BIBLIJE, eto, pa da znate sve ostale vere i religije da nema Boga OSIM Gospoda BOGA i taj narativ ćete slusati svaki dan, a vasa se vise neće slusati, pa i da ste EX direktor cije, za nas trampove glasace ste besno pseto i da znate da ima medija koji su spremni da objavljuju u nastavcima sve cijine prljave poslove, pa ćemo onda da vidimo ko je patriota, dzihadi BRENANE dzone

CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 12.09
Ех сад, како да не ви ћете почистити свет.
Да се разумемо волео би да тако буд, али мрка капа.
Трамп сам не може ништа, пустиће га да мало галами, да се индустија врати назад, а то и њима одговара, можда га пусте и да прави зид, али од исушивања мочваре неће бити ништа, исувише је дубока, а Трамп има малу пумпу.
Шта је било све до скора?
Крукед Хилари, лок хер уп (покварена Хилари, затвори ти је), а сад Трам неће да јури Клинтоне, јер је по њему јадна Хилари већ претрпела толико незгода, да нема смисла да јој он још више загорча живот.
Кад су од Обаме тражили да ослободи Хилати сваке оптужбе, Трамп је рекао да не треба, он је неће јурити.

http://fxn.ws/2k351Xa

Значи, у предизборној кампањи је већ спремао ћелију за њу, а сад ће јој ваљда дати пензију за заслуге.
Нажалост наивни увек остају до краја.
Jocko4
(observer)
19. januar 2017. u 13.01
Изгледа да је Трамп схватио да би изгубио сувише енергије и времена у даљем сукобљавању са Клинтоновим кланом, јер се не ради само о Хилари. Можда ће именовати неку комисију да се позабави даљом истрагом о њиховом криминалном деловању, а можда ће да сачека да они први крену против њега и изазову неки крупнији немир, што је њихов такође врло могућ план.

Јуче је објављено да ће око 50 Демократа да бојкотује Трампову инаугурацију, а у тој групи свакако нису они без утицаја у садашњој, одлазећој гарнитури и разним структурама. (Не знам да ли се њихов број данас повећао). То већ показује колико је стање духова у Америци напето, јер такав бојкот на известан начин показује непризнавање и вероватно организован отпор новом Председнику Америке. (Овде под отпором не мислим на уобичајено опозиционирање).
У међувремену су противници Трампа успели да заоштре ситуацију у Европи и учине односе Русије и Америке још горим. Тиме се надају да ће постићи два ефекта: 1. да ће Трампу натоварити нове проблеме на међународној сцени и 2. да ће, у случају изгона Трампа из Беле Куће, имати боље позиције на тој сцени, конкретно у Европи (што је био њихов план од раније, али је сада само убрзан).

Клинтонов клан је део шире олигархијске хидре, која је у корацима преузимала власт у Америци и приватизовала целу државу. Тај процес траје још од времена кад је Фед Резервс преузео контролу над америчком валутом и под своју контролу ставио и америчку и светску економију. Хидра наступа под маском Либералног Капитализма, а у ствари намерава да временом успостави стање у друштву које би било модерно робовласништво.

Трамп и они којима је доста Демократа имаће тешкоће у наредне 4 године и треба да рачунају на непрекидне опструкције, ометања и саботаже, а Трапово обезбеђење ће морати добро да се озноји да би га сачувало од евентуалног атентата.
pravda_i_istina
19. januar 2017. u 13.21
nije njegov posao da juri i zatvara hilari, jer nije ni tuzilac, ni sudija, ni policajac, ni upravnik zatvora

jurice je oni koji su dali pare u klinton fondaciju, a i demokrate trebaju nekog da okrive za propast svoje stranke, kao i msm: doslo su do ivice antiruske retorike, koju ako predju - PROPASCE! pa zašto onda tramp da juri hilari dok ona unistava suparnicku stranku?

tramp pokazuje koliko je mocan i silan sa svojom velikodusnoscu, ali opet mu prete oni koji su bliski klintonima, tako da ćeš ubrzo videti koliko je slab ili jak/cvrst, ako je prvo, neće ga biti, a ako je drugo, teško njegovim neprijateljima

CTEBA
(penzioner)
19. januar 2017. u 13.58
Ех, сад, није његов посао да јури Хилари!!!!
Зашто је онда бар десет пута на сваком предизбоеном митингу, нападао крукед Хилари, и говорио лок хер уп?
Испитивања јавног мњења показују да је све више и више американаца који су гласали за Трампа разочарано његовом одлуком да не дира Клинтонове.
Нажалост, постоји опасност да Трамп заглави са оном народном, дај будали конопац и сам ће се обесити.
Трамп је изабран од стране оних који су му веровали и који желе промну у политици САД, и којима је доста новог светског поретка и заговорника тог.
Једноставно, нај обичнији Американац је у Трампу видео себе и ако Трамп настави да заборавља шта је обећао, сви ће се окренути против њега.
Очигледно је да владајућа класа игра на ту карту, и сваку ситницу коју не испуни ће јавно изнети.
Ако су Клинтонови лопови и преваранти, онда морају за то и да одговарају.
Ако нису значи да је Трамп лагао о њима за време кампање.
sanak
19. januar 2017. u 14.33
Једноставно, нај обичнији Американац је у Трампу видео себе
------------
Ne sebe kakav je, nego sebe kakav bi zeleo da je...sto je u startu nerealno...

и ако Трамп настави да заборавља шта је обећао, сви ће се окренути против њега. 
-------------
Čini mi se prilično izvesnim da će se to dogoditi.
Kenny
19. januar 2017. u 14.43
Dule, nije istina da su zapad i istok glasali za hitleri jer je ona kao tu dominantna. Za nju su glasali pedofili, gejevi, sado-mazo i te pobelesti. Vecina ih je u većim gradovima gde je sve izmesano a bilo je i dista studenata. Studenata zato što je danas popularno za mlade da mogu da odluce šta su kad oni hoće. Vecina amerike one najmladje uziva najvece slobode u svetu a bebe danas moras da zoves „TO” da ih ne bi uvredio ???

Možda je za hitleri nekih 20% glasalo A da su zdravi već su isli sa onim šta im okolina kaže.

maliperica1
19. januar 2017. u 18.00
САД није тако наивна држава да у поздини мудре главе не би знале да је неолиберализам крот доктрину Клинтона за 21 век неодржив.

Огромне, незамисливе привелигије је ондео једном делу кроз стварање мрежа различитих врста, успео је да кроз остале законске промене створи један затворени систем наметања сваке воље политичке и оне моћи иза, али је и показао велике слабости.

Клинтонови су прошлост, здравствено су и нервно начети, а остатак који је у кампању ушао као радикална герила требаће неко време да се освести. Биће то болно буђење јер ће многе привилегије отпасти.

Све што пребацују Трампу је безсмислено и показује колико је умишљена морална полиција неолиберализма истрошена. Ово се види из блогова и коментара и у САДу и Европи. Уз сву контролу и сву моћ, власт и моћ се све теће чувају, питање је и како ће Меркел проћи на изборима.

Алтернативе су недефинисане, али воља гласача и отпор, чак бес и мржња су последица социјалних промашаја неолиберализма, намерних дајлер-програма у Клинтоновој доктрини за 21 век и методама манипуалција уз помоћ контролисаних медија - плаћених од интереса пре свега банкарско-финасијког сектора који је ибјективно кризу и омогућио.
pravda_i_istina
20. januar 2017. u 09.46
stevo, pa zar ne vidis da se medijska histerija nastavlja: sad kažu da su rusi izmislili kruked hilari, ali nisu ovde klintonovi uopste bitni, neće ioh tramp lično goniti, već organi zaduzeni, ovde su u „igri” mnogo vece stvari kao npr opstanak nekih tajnih sluzbi, a ne samo smena njihovih direktora, opstanak natoa, a ne samo promena ciljeva, opstanak feda, ne samo javni uvid , ...a klintonove trebamo mi srbi da gonimo, bolesnog bila, a tramp sigurno stoji iza svojih recih ko je osnovao isis
goodbad
(gb&u)
21. januar 2017. u 00.17
pravda-i istina, da znam lepo i pametno pisati pisao bi kao ti, svaku reč,slovo, interpunkciju potpisujem.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.