Diskusije : Fotografija

 Komentar
Fino ovo..
metalac
31. oktobar 2015. u 18.50
Radio_Bemba
(?Que pasa?)
01. novembar 2015. u 11.02
Da fino izgleda dobro igra „crvenkapa” ;) @metalac ajde posto ti imaš „oko sokolovo” kako cenis ovu sliku.
http://postimg.org/image/8pbjei84t/

Da li ima izoblicenja zbog „zuma i dof-a” ili šta mislis. Meni se čini kao da ima kad pogledam drugi put mi se čini da je uredu. Ne mogu sam da ocenim, klikni na sliku dobices punu rezoluciju. Normalno ako si raspolzen, dole si pisao u vezi toga a ja nisam hteo da se trpam na tudju temu.

Pozdrav
metalac
01. novembar 2015. u 15.25
Da „crvenkapa” je pravi zvrk, milina je gledat kako uživa..
Na ovom veselju svidja mi se jednostavnost i skromnost. Nema glamuroznog stila odjevanja kao i „skromnost” na stolovima. Ipak svi djelujuju elegantno, kulturno i na nivou.

Slika ti je super.
Ne znam koji je teleobjektiv ali bas kvalitetno.
Nisam ja neki strucnjak za fotografiju, nije mi ni struka..ja onako kažem kako vidim.
Mislim da teleobjektivi na prave velika izoblicenja što se vertikalnih linija tiče. Kod njih je veci problem „dubina”, na neki način izgubi se dinamika prostora.
Ti da si ovo slikao i sa sirokim objektivom nebi imao puno izoblicene vertikale jer si u ravnini sa srednjom horizontalnom linijom.
Samim tim napravio si izuzetan snimak i svatko ko sliku pogleda iznenadi se da je u ravnini sa skakacicom. Momenat kad sportasica preskace letvicu i njen izraz lica isto si fantasticno uhvatio.
Kod sportske fotografije mislim da se ne gleda toliko kriticki na tehnicke greške jer vazni su momenti. Ali ti si ovdje uspio mnogo više od toga..
Super!

-

Radio_Bemba
(?Que pasa?)
02. novembar 2015. u 13.36
Možda nisi strucnjak ali mogu da kažem da se razumes u fotografiju i opremu. Jeste isto i mornar daje dobre i ispravne savete a i 505 kad je raspoložen. Bar za ovo vreme u koje ja navracam ovde. Ne znam kako je bilo ranije a i ne prozivam nikog. Nešto sam testirao preko prošlog leta slikao sam atletiku , rugby i motocross.
Objektiv je Tamron 70-200 f2/8 bez stabilizacije stariji model novi su svi sa stabilizacijom. Izgleda da sam ga dobro upario sa Nikon D7100. Normalno ko bi zeleo ozbiljnije da slika sport trebace jača oprema za to. Doduse bilo je i drugih koji se zale na ovaj objektiv.

Hvala na ovako finom komentaru, prihvatam i kritiku svakako. Cilj mi je da naucim ponesto dok slikam. Mada najviše slikam sa 17-50mm objektivom i zaglivih sa crno belom totoalno. U pravu si u vezi videa i meni se svidja bas je tako kao sto si i opisao.

Pozdrav
mornar7
(mornar)
03. novembar 2015. u 06.36
teleobjektiv nije bas za fotke portreta ili figure iz cudnih uglova.
Kompresovanje subjekta je slično kao i na onoj Nikinoj fotki devojke na plazi. Ništa treba samo biti svestan toga, ili promeniti ugao ili cekati da bude u ravni...

15min kola, ocito profi ljudi, mi ostali smrtnici to možemo samo da gledamo i divimo se.
Radio_Bemba
(?Que pasa?)
03. novembar 2015. u 14.01
Izgleda da su KUD „KOLO”- BADEN igrači i igracice. Možda ih mestro poznaje.
KUD „KOLO”- BADEN - FOLKLORIJADA 2015 - 14.03.2015 - WWW.MUZIKA.CH
https://www.youtube.com/watch?v=dXLwdswunI8
Pa sad kad ste objasnili lakse je da se pazi na to drugi put kad se slika. Testirao sam taj moj objektiv isto teko probao „paninig” na motocross-u.Zadovoljan sa rezultatom. Najduza ekspozicija koju postizem iz ruke je 1/100 sa ovim 70-200 mm objektivom. Neki kažu da mogu sa istim objektivom (70-200mm) da slikaju i sa 1/30s. Valjda je stvar prakse u pitanju, uspem i ja poneku da snimim na 1/30. Ima se neki osecaj „brzine” i na 1/250sec
http://postimg.org/image/5ked4dpd9/ ili http://postimg.org/image/w6qttctkd/
na 1/160 sec http://postimg.org/image/zevb6efu5/
dok bar meni izgleda puno bolje na 1/100 http://postimg.org/image/v754be3sd/606324fd/
Možda bi i bolje izgledalo na 1/30 ali mi ne polazi za rukom svaka slika možda kasnije dok uvezbam.

Pozdrav
Radio_Bemba
(?Que pasa?)
03. novembar 2015. u 14.07
Nešto nije u redu sa zadnjom adresom na gornjem postu
evo ovde je isparavna adresa
http://postimg.org/image/v8f24t5m5/
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.