Diskusije : Fotografija

 Komentar
Šta! hoćeš da kupis još jednu kameru?
mornar7
(mornar)
16. jul 2015. u 10.30
evo i ja doziveh da mi žena to kaže, meni koji bas i ne menja kamere.
Kako izlazite na kraj sa ženama?

Steta sto ovde nema vise onih par žena photografa da ih pitam, da li one isto pitanje dobiju od muzeva.

Nedavno mi propade fotkanje na body art-u, opet zbog žene. Šta mi ostaje, da fotkam cvece i drvece? Kako izlazite na kraj?
Nikko55
22. jul 2015. u 11.39
Dok je bilo para bilo mi je lako da izađem na kraj sa tim problemom. Jednostavno bio sam uveo „pravilo” ili bolje rečeno dogovor da od koliko para potrošim na svoje užitke pola od toga ide u ženin fond. Mogu ti reći da mi je to donelo pravi mir u kući. Sad, kad je para nestalo, ćutim i krijem kupovinu ko zmija noge mada od žene inspektora ne možeš ništa da sakriješ ma koliko se trudio.

Ne znam kako je sa drugima al teško da češ od macho muškaraca, što svi pokušavamo da se prikažemo komšijama, da dobiješ neki iskren odgovor.
mornar7
(mornar)
22. jul 2015. u 15.35
žene su gazde u kuci čak i onim kulturama za koje nikad ne bi poverovao.
a i čitaju muzevima postove i email pa niko ne sme da se javi.

nisam mislio ništa ozbiljno da čujem, samo onako. Ovo o kamerama i opremi sam čuo od toliko ljudi, čak i kad pare nisu u pitanju. Šta bi bilo da spomenemo cipele. Kad sam se prebrojao, imam dosta, ali sve je jedna za podvodno, jedna za film 35, jedna 3D, ... mislim da bi nasao posao za jedan mirrorless.

nego nisi nikad bio na Burning Man festivalu? nije ti bas blizu ali čini mi se vredi otic. Ovde u Evropi broj festivala raste a broj fotografa se utrostrucuje u odnosu na predhodnu godinu (na nekim festivalima za fotografe ulaznica i 60e). Postaje malo naporno od tolikih fotografa. Meni ipak dobra zabava, ovo leto mi je bas bizi ko da sam kakav fotograf za svadbe.
mornar7
(mornar)
23. jul 2015. u 00.54
kad bolje procitam ne bi ni ja isao.
alpskiSrbin
(Mile)
25. jul 2015. u 11.54
Ja tih problema nemam, spiskao sam prošli mesec 1200 eur na 3 nova objektiva.
Olympus Zuiko: 45 mm f/1.8, 60 mm makro I 75-300. Sve sama divota I klasa.

U međuvremenu sam ušao sa slikom na West Point, u knjige za brucoše. Tematika Srbija.

Dakle, ako se nekoj ne sviđa, dosvidanja, ja kameru ne menjam.
metalac
26. jul 2015. u 07.29
Pa ako je ženi stalo do tebe neće ti zamjerit ništa.
Ja sam moju ženu poslao po novi D-800. Razgovarao sam predhodno sa prodavcem i jednim servisom za Nikon. Nakon tehnickih informacija koje su me interesovale dao sam ženi adresu gdje da ode po aparat. Bez rijeci je otisla u Bremen i donijela mi aparat iako sam imao već par prof. aparata.

Pozdrav Seeb

-
alpskiSrbin
(Mile)
26. jul 2015. u 09.42
razlika je biti alfa-mužjak ili papučar. ;)
505
(Senior)
26. jul 2015. u 20.33
Pa možda uz aparat ženi možeš kupiti novi usisivac, ili cipele, tj.
fotografi su uvek mastoviti.
metalac
27. jul 2015. u 01.45
Meni je fotografija hobi, ali u mome poslu kojim se bavim i zaradjujem pare da mi žena prigovara oko kupovine nekih alata i masina je nezamislivo.
Tako da oni fotografi koji fotoaparatima zaradjuju pare a slusaju ženu koji aparat da kupe a koji ne, najbolje da se bave usisavanjem tepiha i pranjem sudova.

-
inorog
(otpisani član)
04. avgust 2015. u 05.30
Nisam dugo svratio ovde i eto bash se lepo nasmejah :)
Burning men, gledao par filmskih zapisa s festivala , mislim da je ono raj za fotografe (kome se tako neshto svidja ) a i sam festivalski provod :)
photomaestro
05. avgust 2015. u 16.34
.
photomaestro
05. avgust 2015. u 16.56
Evo i moje price vezano za temu...

Ja sam pre nego sto sam odlucio da budem kamerman pored fotografije,uradio sebi vizit kartice gde sam se reklamirao i kao kamerman.
I tako su klijenti poceli da zovu sa zeljom da me angazuju kao kamermana i fotografa.Kako nisam imao kameru ja sam se pravdao da sam zauzet i davao poslove drugim kamermanima.Hteo sam da vidim kakvo je interesovanje u vezi snimanja.I tako jedne veceri posle razgovora sa klijentom gde sam isto tako nešto smislio samo da se otkacim od njega ulete supruga u biro i rece mi:„Je li da te pitam,dokle ćeš ti da se reklamiras kao kamerman,a to nisi?”.Odgovorih joj da bih bio kamerman potrebna mi je kamera sa opremom od jedno 10.000 sfr,a posle toga predstoji ucenje obrade videa,za koju nisam imao pojma ko bi mi pokazao i uveo u taj svet.Ona mi mrtva hladna rece da podignem kredit i kupim kameru,a za obradu otom potom snaci ću se ja rece ona.
I tako meni supruga dade gas i ja kupih kameru sa opremom,uz pomoć kredita naravno i uplovih u te vode.Obradu videa me je naucio sada moj dobar prijatelj koji od tog posla živi u Ch,i koji me skoro na radiu u jednoj emisiji u Ch pohvali kao ravnopravnog kolegu na koga se jako ponosi.Urednica radia je inače novinarka Vesti u Svajcarskoj Andjelka Krasojevic koja od mene dobija reportaze sa Kulturno Umetnickih zabava u Ch,i koja me je već par puta zvala da gostujem kod njih na radiu,ali iskreno mene to ne interesuje.
Tako je usledilo dalje ulaganje i nikad kraja.Moja supruga se već navikla na to blizim se sumi od nekih 100.000 sfr koliko sam ulozio do sada i najezim se kad vidim fijoku sa racunima od kupovine opreme,ali nije mi zao sad znam gde sam.
Kupovina usisivaca na primer ženi je totalno pogresna stvar uradio sam to i kupio jako skup usisivac što se pokazalo lošim poklonom,ispalo je kao da želim da joj nešto okacim na grbacu,a i sve žene koje su cule sa strane su komentarisale u tom pravcu,tako da sam kupovinu poklona prepustio lično njoj,i tako kad se sada okrece velik novac u ovom poslu ne pravim pitanje šta ona kupuje za sebe.Dosla mi je neka ideja da fotografisem jedan orman koji je prepun tasni i to markiranih i da objavim na FB,da pitam da li je ovo normalno,ali nisam smeo ubila bi me i kljucala mozak danima.Mislim da ima preko 50 komada.Citiram i reci Skot Kelbija koji je posavetovao svoju cerku da dobar objektiv ne može da kupi svakog dana,a da supruga može da zameni kad hoće...
Stvar je u tome ako se obrce dobar novac u tom poslu onda nema zime,žena će cutati i podržavati to,ako se ne okrece novac od toga onda ne znam nisam bio u takvoj situaciji,ali je sigurno da bi joj nekako zapusio usta moralo bi nešto i za nju da se kupi,e sad potreban je i dobar budzet za sve to :-)...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.