Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Kako ste se osecali nakon embrio transfera??
krle76
(pravnik)
08. mart 2013. u 06.18
Danas mi je treci dan nakon et, nemam snage, pokusavam da se normalno ponasam ali ovo nisam ja, nekoliko puta u toku dana mi muka, zavrti mi se svest, i jedva imam snage, hodam kao po iglama. Preosetljiva sam na svaku sitnicu, čak se ljutim sama na sebe, s obzirom da sama živim...
surileon
08. mart 2013. u 18.25
Evo da ti ja odgovorim Krle, vidim da u zadnje vrijeme se slabo odgovara kad neko postavi temu vezanu za ovo, mada mislim da je to steta, jer svako može pomoći nekom sa svojim iskustvom.

Ja sam uzasna bila prva tri dana nakon transfera, tri noćinisam uopste spavala, sanjala kako opet radim jer nije uspjelo, budila se u znoju i samo sam plakala, a do tog dana dok nismo bili još uradili cijelo vrijeme sam se ponasala kao da se nekom drugom treba raditi a ne meni, a onda kad je dosao taj dan, uzas od mene. Isto sam se ljutila na sebe i bas mi bilo krivo da se tako ponasam i trudila se svim silama da ne mislim o tome, ali nisam mogla. Nevjerovatno kako psiha može da utice na covjeka. Zato iz iskustva ti mogu reci, trudi se svim silama da ne mislis, radi nešto, ali ništa teško, ponasaj se normalno i čitaj, setaj, druzi se sa ljudima koji neće te opterecivati sa tim, jer sa takvim trenutnim stanjem možeš samo sebi odmoci. Ja sam sebi rekla, sledeći put kad budem to radila, posle transfera ću pripaziti prva tri dana u smislu da ne dizem ništa teško i posle 3 dana odmah ću ići na posao jer samo tako ću moći misli svoje odvuci od toga. Držim ti fige i želim ti od srca da ti uspije i nadam se da ćeš nas iznenaditi sa lijepim vijestima uskoro.
Pozdrav!!
vangog
(sales executive)
09. mart 2013. u 04.40
Da komentara slabo pa da se pridružim.

I kod prvog, neuspelog, i ovog drugog, hvala Bogu uspelog VTO sam osecala da sam naduvena kao zaba. Što se emocija tiče ne samo posle ET nego uopste mogla sam čak da placem čak da se smejem.Nisi mi mogao ugoditi. Što se fizickih simptoma tiče bolne grudi.

Ono sto bih iskreno mogla da ti preporucim je da pazis na sebe. Nemoj dugo da stojis ni da dizes teško. To je ono na šta sam ja stvarno obratila paznju ovaj drugi put. Ako možeš da čitaš ili ugodis sebi na neki drugi način uradi to..ja nisam imala zivaca ni za šta.To je valjda sve individualno.

Pratim tvoju situaciju i od srca ti želim da uspes.Kad su ti rekli da vadis betu?
surileon
09. mart 2013. u 04.54
Ja sam se isto osjecala kao naduvena zaba, ali kod mene nisam mogla skontati po grudima jer su se one zbog Estrofima pocele duvati i bile bolne haos, tako da mi to nije bio znak nikakav sto sam i shvatila kad sam vidjela da nazalost nije uspjelo i kad sam prestala da ih koristim posle toga. Ja sam se zezala da su mi mama i tata u pravu bili, da sam trebala biti musko i da sam imala muskih hormona vise nego zenskih, jer grudi nemam velike, a kad sam pocela Estrofim da uzimam one pocele da rastu, tako da mi je jasno bilo da mi je ipak bas nedostajao zenski hormon. ;-)
krle76
(pravnik)
09. mart 2013. u 09.22
Niste mi odgovorile da li ste imale mucninu, meni je muka, gubim apetit, nemam snagu, vid mi nije cist, vrti mi se u glavu, sve mi se gadi, i jako jako sam bleda u licu, tako sam se osecala prilikom prve dve neuspesne trudnoće, ali znam da je previse rano da bih bila trudna, ali ne znam gde mi je snaga.
Betu sam trebala danas raditi, s obzirom da moram putovati 5oo km u kliniku predlozili su mi u svom gradu, za ponedeljak sam zakazala, jer moj ginekolog ovde ne radi vikendom, a recite mi isto šta on može danasnjom betom videti jako mi ...itno ovo pitanje?
Danas sam udarila sebi pola BREVATID onu injekciju za stop kako mi je moja doktorka sa klinike rekla, ujutru koristim gel vaginalni, na bolovanju sam, nemam ništa šta teško raditi sem sto usisam svoj stan jer sam jako pedantna i istresem svoju posteljinu. Hvala Vam puno.
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
09. mart 2013. u 11.41
Pozdrav devojke!

Mucnina ti je od napetosti, jer za simptome je jako rano, a i za Betu je jako rano. Ti si imala transfer 6.Marta, dakle danas je treci dan od transfera i veoma, veoma rano za bilo šta. Pozovi drugarice ili sedi i čitaj, setaj i strpljivo cekaj dan kada ćeš cuti da si trudna :-)
surileon
09. mart 2013. u 18.54
Draga Krle, to ti definitivno psiha radi, prerano je za sve,
ja sam isto kao bila imala zelju da jedem ovo, pa ono i osjecala
se umorno e jedino sto nisam imala mucnine. Na kraju sam
se nazalost uvjerila da je ustvari sve psiha radila mada sam bila
ubijedjena da nije. Siptome možeš imati tek skoro tri sedmice
posle transfera, a beta može da se vidi tek oko 2 sedmice, tj.
da vide da li raste. Beta ti je hormon koji kod trudnica u jako
kratkom roku brzo raste, ako je normalno kod žena koje nisu trudne
recimo 700, kod žena koje su trudne bude 1400 i iz dana u dan
raste, tako sam čula e sad da li je to 100% tačno ne znam, tj.
da li sam tačno objasnila. Opusti se, znam da je lako reci ali
nije to lako uraditi, bila sam nedavno u tvojoj situaciji i bila sam
kao i ti sada, sekunda nije mogla proćia da nisam razmišljala
o tome, noćimase budila stalno. Sledeći put sam rekla kad budem
radila ostat ću samo tri dana kuci a onda ću ići raditi , jer bar tako
ću moći misli malo odvuci. Držim ti fige da ti uspije!!!!!
vangog
(sales executive)
10. mart 2013. u 05.36
Slazem se sa Suri da je sve to psiha ili podivljali hormoni. ja sam isto bila bleda kao krpa, pa kao muka pa mi se meso gadi pa omeksivac za ves..i to od prvog dana tako. U stvari sve do 4 meseca me to drzalo. Generalno bila sam jako kilava. Ono što ne valja je gubitak daha, jaka bol u stomaku (sto sam imala i sama ali nije bilo ništa ozbiljno) otezano mokrenje a to sve ukazuje na hiperstimulaciju...a ostalo moras izdrzati.

Ja sam betu radila 14 dana posle transfera i bila je skoro 2000..ali moj muž me udavio sa kucnim testovima od recimo 5-6 dana posle transfera i to je kupovao po 3-4 na dan..na kraju mi se smucilo.Kolika god da je bila sreća videti te dve crtice dosadilo mi samo visiti u kupatilu ;)

Tako Krle ti se lepo opusti i cekaj da ove dve nedelje prodju tj sad još imaš desetak dana ;) a ostale nelagodnosti izdrzi..

Nisam razumela kakvu si to stop injekciju primala posle embrio transfera???
surileon
10. mart 2013. u 08.18
Sad si me nasmijala sa ovim za testove, isti problem sam i ja imala, svaki dan me budio od 5 ujutro da idem u wc, kaže moras ići piskiti, prvi put kad me probudio i to rekao, nije mi bilo jasno onako bunovnoj šta mu jer kad uopste ne moram, ali kad me nastavio svakih pola sata buditi doslo mi da ga ubijem, ali nisam imala snage ništa da kažem jer se nisam mogla probuditi, ali zato kad sam se probudila i dosla sebi onda mu rekla sto ga sleduje.
Ali nije pomoglo, nastavio je sa tim. :-) I kad su mi radili betu i utvrdili da nisam i dalje par dana sam morala raditi svaki dan test, ne bi li napokon shvatio da nije uspjelo. Jedan mi je dan rekao da je shvatio da treba te testove raditi dok ti ne pokazu pozitivno. :-)U svoj onoj muci sam se morala smijati.
Meni isto nije jasno kakva stop inekcija, ja nisam nikakve inekcije uzimala, osim sto sam od prvog dana uz estrofim koji sam već prije pocela uzimati, morala i utrogestan i kortizon koristiti.
krle76
(pravnik)
10. mart 2013. u 09.56
Hvala cure! BREVATICID je injekcija koju sam primila 36 sati pre embriotransfora, onda me je na embriontransferu pitala moja doktorka da li su mi ostale dve, jesu i rekla da 3 dana od transfera udarim pola te injekcije sebi u stomak.Ne znam zašto to nemci rade možda to kod nas ne rade, ta injekcija je kako sam ja skontala ako se nešto zakacilo zakacilo se do treceg dana i ona je da ga zadrzi, ako gresim izvinite,ali mi je čak inapisano u programu rada za tu injekciju. A od vaginileta ne koristim utrageesston nego Cinrone gel svakog jutra od embriotransfera.
krle76
(pravnik)
10. mart 2013. u 10.16
Pardon BREVACTID.
dajanara
(professor)
11. mart 2013. u 00.14
Ja nisam nikakvu injekciju davala sebi nakon transfera.

Nisam imala nikakvih simptoma. 9 dana nakon transfera sam kucnim testom videla da sam trudna.

Sve najbolje i opusti se ako ikako možeš. Stres može samo stetiti.
krle76
(pravnik)
11. mart 2013. u 03.29
Ja testove pre bila opsednuta pre par godina, radila ih svakog meseca po par puta i mislila sam da ludim...a sada me vi vratiste na staro,jutros sam prvi uradila dve linije, znam od hormona plasim se za sebe ovog puta...mislim na svoju psihu...divim se svim ženama koje ovo rade 7 5 puta ne znam koliko već, nije sve ovo jednostavno...ufff...
dddddrrrrr
11. mart 2013. u 03.55
Ja ne mogu puno da ti pomognem, ja još uvjek nisam ostala trudna, ali mislim da je to dobar znak sa dvije crtice.
Ja kad god sam radila nisu mi se pojavile dvije crtice pa ni greškom.
Kao sto si već čula ranije, opusti se, slusaj muziku, čitaj, razmišljaj o nekim lepim dozivljajima/dogadjajima.
Ako imaš neku drugaricu otidji na neku kaficu, pa malo pricajte, smojte se, znaci opusti se.
SSSSrecno
surileon
11. mart 2013. u 08.03
Ja isto nisam sebi davala inekcije nakon transfera.
Krle ne znam šta da ti kažem, ali znam da svi kažu da ako pokaze negativno test, može se desiti i da je grešku napravio ili da je prerano, ali kod dvije crtice kažu da nikad ne grijese. A dvije crtice od hormona ne može pokazati, mislim tih hormona koje koristis.

U svakom slučaju ti držim i dalje fige i nadam se da će uspjeti!
Pisi obavezno kad saznaš.
detlic2
11. mart 2013. u 08.11
Krle, brevacidu koji je mislim HCG hormon treba sedam dana da izadje iz organizma. Znaci ako si treci dan dala sebi injekciju, racunaj da deseti dan brevacid već izasao iz organizma, sve pre toga samo ti daje laznu nadu.
lip
11. mart 2013. u 18.40
i meni se mutilo i vrtelo u glavi.znam kada sam uradila betu i vracala se kuci da sam sve uz neke zgrade isla jer sam se bojala da ću se srusiti od vrtoglaavice.pri tom sam i cmizdrila olako.mislim da sam već tada imala simptome trudnoće mada znam da je rano al...oseca žena sve.inače ja sam mislila da je sve to od utrogestana a kuma mi je koja ima dvoje dece govorila bas mi se svidja što se tako osecas znaci trudna si...i tako je bilo evo moje malo zlato pored mene paja...
srećno srećno srećno...
krle76
(pravnik)
12. mart 2013. u 11.29
Ne mogu bez Vas cure, mislim da ludim, ubice me sve ovo psihicki...previse je sve ovo bilo za mene...nisam bila psihicki spremna za neuspeh. Jutros sam ponovila test opet je bila druga bleda linija, ali od sinoć imam bobuljicu na licu koja se na istom mestu pojavi uvek dan pre nego sto dobijem, tako da mislim da je sve propalo...i nešto sam imala na dnevnom ulosku..nije krv nije braon jako zuto je...danas i sutra je dan kada trebam da dobijem, neka me samo preskoci molim se bogu ubice me nespeh.
ciba
(brrrrr)
12. mart 2013. u 13.54
krle, sve smo mi to prezivele, i ti ćeš.
elem za test: ako si radila istim testovima (ista marka) proveri da li je crta jača nego pre 2 dana. ako jeste, onda si verovatno trudna. hormon od injekcije treba da opada sa vremenom a onaj od trudnoće da se duplira svaka 2 dana. držim fige.
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
12. mart 2013. u 16.04
Krle, polako, biće sve ok i pored te bubuljice :-) Još samo koji dan i možeš na vadjenje krvi i videces da je sve pozitivno.
Mahanje iz ledenog Hannovera!
vangog
(sales executive)
12. mart 2013. u 18.35
Kao sto neko gore rece uradi opet test..mada ti si tek 7 dana od ET sto je još prilično rano. Na bubuljice i lice ne obracaj paznju to ništa ne znaci. U vreme kad treba da dobijes može čak da se desi i spoting (to nešto braon) i da opet budes trudna. Pokusaj da razmišljas pozitivno i kad uradis betu tada ćeš znati sigurno. U stvari sobzirom da si toliko stresna možda je bolje da i ne radis te kucne testove jer se samo nerviras.

Sve smo mi prošle kroz to i znam da nije lako pogotovo sto sama prolazis kroz sve to. Držim ti palceve da uspes.
detlic2
14. mart 2013. u 04.16
Krle, pa slaba crta 6 dan je slaba crta, ali ipak druga!!! Pošto je još rano da beta bude velika, to je za početak dobar znak. Nema veze za bubuljicu, hormoni malo luduju, ali biće dobro, ne brini. To sto ti kažeš zuto, neko zove „suncani iscedak” i to može biti znak trudnoće. Srećno, i ponovi test! Javi nam se, samo ne odustaj, dete nije dobio samo onaj ko je odustao.
Cvetic75
14. mart 2013. u 05.20
Razmišljala sam se da li da reagujem ali ipak moram. Detlic, mnogo me je povredila ova tvoja recenica da nije dete dobio samo onaj koji je odustao... Mislim da to stvarno nije u redu. Ja sam evo prošla već 7 ICSI pokusaja, 11 puta imala transfer, 4 spontana od kojih su 2 bila kasna i eto i dalje sam praznih ruku. Već imam 35 godina i naravno boricu se dok mogu ali posle ovoliko pokusaja i neuspeha je pitanje da li ću ikada da postanem mama. A jednog dana ću ipak morati da odustanem sto zbog finansija, sto zbog zdravlja sto zbog svojih godina...
detlic2
14. mart 2013. u 08.26
Cvetic, molim te oprosti! Zašto si se uvredila? Smisao te moje recenice nije u beskonacnom broju pokusaja VTO, postoje i drugi nacini. Ja sam svoju cerku dobila sa 42 godine, prirodno. Para za VTO nismo imali niti imamo sada, ali ja sam htela i da usvojimo dete i usrecimo neku dobru dusicu. I usvojenje u Srbiji je posebna, zapetljana i teško ostvariva prica, ali sve jedno. Moja poruka je da zelja za roditeljstvom prevazilazi sve prepreke. Ja bih uzela i cigance iz porodilista, to sam shvatila kad sam rodila moju devojcicu, i sad kad bih recimo nasla bebu u kontejneru, kako se ljudima desava, ja bih je odgajala kao svoju. Hoću da kažem da je ljubav prema deci univerzalna, bez obzira jesu li tvoja bioloska ili ne. Oprosti još jednom, ali pogresno si shvatila tu moju recenicu. Želim ti svu sreću ovog sveta kao i svim cekalicama mirisljavih smotuljaka ovde.
Cvetic75
14. mart 2013. u 08.55
Draga Detlic,

hvala ti na objašnjenju... ali na zalost moj muž ne želi nikakvu alternativu tako da ili biolosko ili ne. Sanse za prirodnu trudnoću su minimalne zbog lošeg spermograma tako da mi ne preostaje ništa drugo nego da idem iz vestacke u vestacku dokle imam snage i para. Pozdrav
krle76
(pravnik)
14. mart 2013. u 11.58
Cveticu jako mi je zao sto ti se sve to desavalo u kozi sam ti mila veruj mi...idi dalje pokusaj barem još jednom možda taj jedan put bude pravi put...
Danas test nisam radila, cutim, debela sam sada se zbog toga nerviram, ovi hormoni me ugojise 5 kila, grudi otecene,stomak mi loptica, nikada nisam bila deblja, ova dva kriticna dana prošla kada dobijam, ne znam sigurno zbog hormona kasni juče mi je bio treci test opet ta bleda linija, imam jedan digitalni cuvam ga subotu i nije mi dobro, na 5 min trcim do toaleta i pogledam na gacicama da nema sto, pomolim, se bogu svake noćipre spavanja i nadam se ubice me psiha neuspeha,aliako može cvetic dalje zašto ne bih mogla i ja probacu drugi put opet u oktobru tada imam godisnji odmor, mada se sada jako jako nadam. ljubim vas.
LeeLu
14. mart 2013. u 23.48
Krle, samo da ti pruzim podrsku i ja se nadam da će ti bas sad uspeti!
Ja nisam prošla bas tako trnovit put, iako sam imala 7 ranih pobacaja nama je uspelo posle samo dva icsi-ja pa se nekako ti pobacaji brzo zaborave.
Posle embrio transfera nisam osecala ništa posebno, testirala sam prvi put 7 dana posle embrio transfera da vidim da li je HCG izasao iz organizma i test je bio negativan. Zatim sam testirala 9. dana od transfera i druga linija je bila toliko bleda da sam morala lupu da koristim da bih je videla. Onda je linija postala malo tamnija ali uzelo je to nekoliko dana i moja beta je 14. dan nakon transfera bila samo 80! Simptomi trudnoće u smislu mucnine su poceli tek između 8. i 9. nedelje. Sve je to individualno. Pokusaj da se opustis, izuzetno dobar znak je sto još nisi dobila!
Držim pesnice.
krle76
(pravnik)
15. mart 2013. u 18.21
Ja sam loše, psihicki, jako loše da li ovo hormoni rade svoje nemam pojma.Stomak mmi je kao balon kao u 5 mesecu, da nije hiperstimulacija? S vremena na vreme imam bol na levoj strani, s obzirom da sam imala samo na levoj strani folikule možda je još uvek od punkcije, stomak me ziga strasno nocu najviše, o sisama da ne pricam bradavice bole mnogo ne smem ih pipnuti, citala sam sada na drugim sajtovima kažu da je taj hormon injekcije brevaticida u meni 5 dana, tako da bih mogla sutra ujutru test da uradim, ali kako smoci snage pogledati u test, interesuje me to kasnjenje ciklusa da li nakon svega ovoga dobijama normalan ciklus ili zbog hormona mora biti kasnjenja ili pak nema pravila? Crinone gel takođe nemam do kraja moracu sutra pozvati kliniku i pitati za moj naduveni stomak i za crinone gel hvale mi dva komada...joj kako mi samo znacite samo da znate.Hvala Vam.
krle76
(pravnik)
16. mart 2013. u 04.30
Digitalni test nema trudnoće kaže, pa ono kada covek masta masta može svasta..neće mene..
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
16. mart 2013. u 05.58
Krle, ne posustaj sada na kraju. Idi i vadi krv pa ćeš odma znati. Sada ti je 10 dana od transfera i krv će pokazati pravu situaciju i sa time ćeš da izbegnes nagadjanja. Dakle sutra kod bilo kojeg dr ili u kliniku i vadi krv.
Odgovor ćeš imati brzo u ruci i ja ti želim sreću!
krle76
(pravnik)
16. mart 2013. u 06.51
Ma Rozmari hvala ti,ali šta bre da radim, kaa testovi me nikada nisu slagali, 1o g se bavim ovim imam dve neuspele trudnoće iza sebe jednu vanmatericnu,brdo testova sam radila nikada me nisu slagali, ići ću tek u sredu radi same sebe u sredu 14 tog dana od transfera imam zakazano u 11h. da se nešto nije iskoplikovalo pa ciklus ne dolazi samo radi toga..ljubim vas vise sreće drugi put kažem sebi ako ga bude, joj ala boli ovaj neuspeh divim Vam se na pokusajima i upornosti.
Stascha
16. mart 2013. u 07.10
Krle,pratim tvoju pricu i mnogo mi je zao sto imaš takvog muza i kroz šta prolazis,glavu gore mila.Budi jaka surovo zvuci ali slabo kome uspeva iz prvog puta.Ja sam imala 8 ICSI i sad imam jednu balerinu koja ima 3god.Rekla si da će muž da ti učini uslugu i ako sad nebudes imala sreće novi pokusaj je u oktobru do tada da se odmoris,tankujes puno pozitivne energije i sunca i uspece.Al sad još ništa neznas dokle neuradis betu.Meni je test 8-9 dana od transfera pokazao plus a beta12 dana je iznosila 141.Cuvaj se i javljaj se.
vangog
(sales executive)
16. mart 2013. u 07.58
Krle..sve simptome koje opisujes sam imala i ja..ali bukvalno sve..od bolova do nadutog stomaka itd. A što se testa tiče kažeš da si probala digitalni..ako je to onaj sto piše schwanger i nicht schwanger na tom se trudnoća pokaze malo kasnije. Nije da te tesim ali tako je kod mene bilo. Kod mene se na nekom običnom sa crticama pocelo pokazivati a na digitalnom ništa..a drugu crticu sam mogla da vidim samo pored prozora na suncu.I onda kao su dani odmicali druga crtica je bila sve jača i onda kasnije se pokazalo i na digitalnom.

Što se menzisa tiče, imala sam istu stimulaciju kao i ti stim sto sam ja uzimala progest. i još nešto zaboravila sam, rekli su mi da neću dobiti menzis. Tako da ne obracas paznju na to. Moja beta je 14 og dana od ET bila skoro 2000 sto i tebi želim.
krle76
(pravnik)
16. mart 2013. u 08.06
Hvala Vam cure, ja sa istim urinom uradila opet onaj običan test traku i pokazao jedva drugu liniju sto kažeš na prozoru takođe vidljiva, ja vise nisam pametna, jeste test je taj swanger nixt swanger, meni je izaslo nixt swanger,Crinone gel imam samo do ponedeljka, nestace me za dva dana do testa, moracu u ponedeljak da porucim još jedno pakovanje ići ću do kraja mada se ja više ne nadam nakon digitalnog testa, abilo mi lepo u masti jako lepo...ko me tero jutros da ga otvaram.
krle76
(pravnik)
18. mart 2013. u 08.03
Ja da Vam se javim, jutros mi je test pokazao dve linije, i povracalo mi se u autu, u sredu vadim krv pa vam se javim u četvrtak sa konacnim rezultatom, dobila nisam. ljubim vas
vangog
(sales executive)
18. mart 2013. u 09.32
Divno :) Ne smem još da čestitam da nešto ne ureknem;) Mnogo mi je drago zbog tebe ;)
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
18. mart 2013. u 16.51
Jaooooj, kako lepooooooo!!! Držim palceve još vise stisnute do četvrtka i odmaaa javljaj pa da lete čestitke!
detlic2
19. mart 2013. u 06.33
Krle, legendo!!!!!!! Nećemo da čestitamo, ali lepo ti rekoh, ako sesti sedmi dan od injekcije HCG postoji makar i bleda crta, to je ipak DRUGA CRTA. Eto, strpi se još malo, pa da te ljubimo ovako virtuelno i da čestitamo!!!!
surileon
20. mart 2013. u 07.46
Krle jesi li saznala rezultate?

Držim ti fige do neba da je uspjelo!!!!
krle76
(pravnik)
20. mart 2013. u 08.06
Vadila sam krv sada, ali rezultati tek u petak, pa ajde sada da budem pametna do petka, bolovanje mi produzio još dve nedelje, ma znala sam da je takav moj ginekolog tek u petak, gledao me na ultrazvuku mada sam se protivila tome ali nisam ga mogla sprečiti , trebala sam ipak ići u kliniku za oplodnju danas bih saznala za rezultate, pa se ja javim u petak, hvala vam na podrsci mnogo mnogo mi znacite svakog momenta ste bile uz mene u ovim stresnim situacijama ne mogu vam to zaboraviti.
surileon
20. mart 2013. u 15.47
Ne mogu da vjerujem da tek u petak, e stvarno su bezosjecajni ti doktori. Postajem uzasno ogorcena na njih. Javi nam odmah čim saznaš nalaze. Naravno da smo uz tebe, moramo biti jedne uz druge jer se jedino i razumijemo iskreno jer mi ovdje prolazimo u sustini kroz isto.
Držim ti i dalje fige do neba i dalje!
Hobbit
21. mart 2013. u 11.32
Pratimo kao finale kosarke i navijamo za tebe :-)
krle76
(pravnik)
21. mart 2013. u 14.50
Bas sam u produzetku, zvala ih ja danas da nisu slučajno dobili već jednom taj rezultat ona mi se nasmejala i njoj sam jako simpaticna, dobila nisam, grudi i dalje lepe, zavrti se meni u glavi i tako ja milujem moje bebice, i ako me sutra razocaraju kako to preziveti...biće opasno..alii kako sutra u 11h okrenuti broj...
ciba
(brrrrr)
21. mart 2013. u 19.49
Ne razumem zašto tolika drama. Videla si 2 crte, to je to.
LeeLu
21. mart 2013. u 23.28
Ja razumem, tako sam i ja dramila i bila u istinskoj frci nekako sve do 12-13 nedelja sigurno. Sve zavisi ko je kakva s**nja prosao, da izvinete.

Krle, ako ti je muka kupi usecereni, kristalisani? dzindzer (djumbir), otklanja mucninu odlično.
hana-banana
(.)
21. mart 2013. u 23.53
Ciba, imaj srca, žena je uzbudjena kao sto bi svako bio nakon tolikih neuspjeha i iscekivanja.

Krle, čestitam, svaka cast, želim ti da sve bude u redu i da krajem godine držiš svoje bebane u rukama. Javljaj šta se desava!
krle76
(pravnik)
22. mart 2013. u 05.30
Moja beta je 148 na dan 14 dana et...Ja sam trudna, ali ja se plasim opet koga je zmija jela taj se kako neko već dole rece i gustera plasi..za nedelju dana opet beta..recite mi da je dobar taj broj 148
Hobbit
22. mart 2013. u 06.27
Broj je savrsen!
Cestitam!!!
detlic2
22. mart 2013. u 06.31
Krle, nije važno kolika je beta tj. rasponi su veliki za istu nedelju trudnoće, važno je da se pravilno dupla. Ako možeš, uradi privatno betu za recimo 48-72 sata, pa ako bude oko 280-300 super. Cestitam!!!! Ti si sad zvanicno trudnica!!!! Da budes mirna, ponovi ovako betu, ako možeš kod privatnika, tj. ako tamo to nije mnogo skupo. Ljubac veeeliki, pricaj stomacicu, cuce te bebac (ili vise njih :-))
Stascha
22. mart 2013. u 07.11
Cestitam Krle:)))Beta ti je super,ja sam ti napisala da je meni beta iznosila 141-12 dana od transfera.Ja sam ti komsinka živim u CH i ja kad mi je dr.na telefonu rekla kolika je samo mi je rekla:čestitam trudni ste i dodjite na prvi ultrazvuk za 7 dana:)))Ja betu nisam ponavljala.Mazi stomace.
surileon
22. mart 2013. u 07.55
Cestitam Krle i uzivaj sada i probaj da se opustis i kao sto neko rece ovdje mazi stomak i pricaj bebi.:-)
Razumijem te skroz i znam da je teško se opustiti jer prošla si kroz toliko lošeg, ali napokon je dosao trenutak i da se isplati sva ona borba!
LeeLu
22. mart 2013. u 10.11
Eto, jesmo ti rekle ;)
I kao sto rekoh moja beta istog dana je bila samo 80. Sad UZIVAJ, U Z I V A J! Pa još kad krene progesteron da raste videces kakvo će raspoloženje da ti bude. Želim ti laganu trudnoću kakvu sam i ja imala, nikad se bolje u zivotu nisam osecala.
Cestitam!
ciba
(brrrrr)
22. mart 2013. u 10.12
Cestitam od srca! Mada kao sto rekoh već je bilo poznato da si trudna. Mislim razumem frku da li će sve ispasti dobro (secam se još uvek :)) koja traje do porodjaja a i posle verujte mi. Samo ako Krle potrosi zivce sad na početku, ima da izludi do kraja.
vangog
(sales executive)
22. mart 2013. u 14.08
Super..čestitam!!! Sad se opusti i uzivaj ;)
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
22. mart 2013. u 17.22
Krle, fantasticne vesti! Cestitam ti i želim da ti ova sreća traje još 9 meseci,a zatim da predjes u stvarnost i budes još sretnija sa svojom bebom u rukama.
Poljubac!
sunashce
23. mart 2013. u 10.21


Cao devojke,

evo i ja vam se pridruzujem...Meni je danas 6 dan od embriotransfera..Ovo mi je drugi IVF i ne mogu reći da ga bas dobro podnosim...Danas sam se dobro isplakala jer imam osecaj u stomaku kao da ću dobiti svaki cas i to me je skroz deprimiralo mada sam procitala da su neke žene imale isti osecaj kao pred ciklus i zapravo bile trudne..Da li vi imate neke simptome?Pozz

krle76
(pravnik)
23. mart 2013. u 15.59
Pozdrav svima i hvala na čestitkama, ja sam kao balon, i uzivam s tim..
Sunasce mene još uvek boli kao da ću dobiti, danima sam do pre nekog dana na svim sajtovima proucila i citala sve nakon et, taj bol nije da ćeš dobiti nama su usisana jajasca sa materice, pa je taj bol bol nakon punkcije, lezi i kažu ako boli onda se nešto desava raduj se bolu odmaraj pij sto vise vode vitamine, i ne podizi ništa teško i mazi stomak...i cekaj i pridruzi mi se uskoro da ne budem usamljena..ljubim te.
sunashce
25. mart 2013. u 10.32
Hvala Krle,,

Evo još malo pa ćemo videti da li ti se pridruzujem ili ne..
Danas me malo manje boli i ziga ali juče je bas bilo cupavo.Imala sam osecaj kao da mi je neko ubacio balon u matericu i nikako da ga probusi:)))Bas osecaj blage menstrualne boli,dok je danas mnogo bolje.Za 4,5 dana saznajem pa se javljam:)Pozdravvv
krle76
(pravnik)
25. mart 2013. u 14.52
Sunasce mene još uvek pomalo ziga a balon se nikako nije spustio..zato ne brini...nego mi reci gde si radila vestacku...koju si terapiju imala?
sunashce
26. mart 2013. u 10.53


U Beogradu,u Jevremovoj.Kratak protokol,prvih 5 dana po 2 Gonala,od 6 dana 3 Gonala i Cetrotid.Valjda se to zove antagonist protokol.Danas sam opet imala bolove,ali da se više ne zalim,još par dana i saznacu:)Osecam da taj dan neću biti ziva
alskdjfhg
(//)
27. mart 2013. u 22.24
DA SE I JA PRIDRUžIM CESTITKAMA !!!!

ja ću malo prakticniji savet:)
radi test krvi svakih par dana da pratis progesteron i betu
zakazi ultrazvuk na 6 nedelje ( ako već nisi)
ne dizi teško ali se ponasaj 'normalno'
treba ti cirkulacija, setaj koliko ti prija.

i zapamti, ti koliko možeš sigurna sam da ćeš uraditi sve sto je u tvojoj moći a ostalo je na 'onom gore', nemoj biti previse opterecena, ;'smem li ovo , smem li ono...„

držim fige i da uskoro ugledas srculence malo na ultrazvuku tik - tak ... (6 weeks)

krle76
(pravnik)
28. mart 2013. u 09.32
21 dan od ET moja beta je 2233 jel to ok?
sunashce
28. mart 2013. u 14.11


Cao svima opet:)

Resila sam sutra da radim Betu (12 dan od ET)i imam uzasnu tremu...Već jedva disemmmm:))Brine me to što nemam bolove već 2 dana uopste i grudi mi se malo smanjile...a bas tad sam imala jednu stresnu situaciju...Da li stres može da nešto upropasti ako se već zakacilo??Puno pozdrava
detlic2
29. mart 2013. u 03.22
Krle, beta je ko zmaj!!! Svaka cast! Sunasce, samo hrabro, biće dobro, ako ne ovaj put, ono sigurno sledeći!
krle76
(pravnik)
30. mart 2013. u 08.26
Sunasce što se tiče stresa ja sam imala ogromne stresove i eto uhvatilo se..toga se ne brini..mene brine ponajvise da izguram do treceg meseca imala sam pre 6 g jedan mised u 6 nedelji i mnogo se plasim.Sunasce jel imaš tvoje rezuletate jesi dala juče krv?
sunashce
30. mart 2013. u 16.49
Krle jesam:)

Trudna sam,beta na 12 dan 351:))))))))))

Što se tiče misseda i ja sam imala,ali 2:(
Jedan u 4,5 nedelji,drugi u 8 nedelji:(Bedak.Tako da imamo istu muku..
Puno pozdrava pa se čujemo sa nekim isto tako lepim vestima:**



krle76
(pravnik)
30. mart 2013. u 17.24
Bravo Sunasce čestitam ti mila!!! Svrati ponekada da se savetujemo molim te, ja imam još uvek bolove u stomaku i jako se plasim sve do 12 nedelje biću u velikom grcu nikako da se opustim, danas sam bila prinudjena da gurnem nešto teško na poslu da sam posle poludela sama na sebe zašto mi se to desilo,ali je sve bilo ok..Koliko su ti embriona vracena, ja se nadam blizancima, 3 aprila idem na prvi ultrazvuk pa ću i nešto znati.Ljubim te.
alskdjfhg
(//)
01. april 2013. u 22.23
čestitke i tebi SUnasce,
divne vesti, najezila sam se...

i tebi isti savet , vadi krv proveravaj progesteron i betu ...

uzivajte devojke!

saljem vas baby dust!!!!

...i ja evo nakon 4 IUI i 4 IVF mazim stomacic 7 meseci gazimo, biće sve OK, mora...
detlic2
02. april 2013. u 01.55
Jeeee, bravo sunasceeee, osuncala si mi i ulepsala ovaj fuj dan!!! Držimo palceve za dalje!!!
andjela80
02. april 2013. u 13.33
Evo I ja da se javim,prvi put sam ovde.U sredu sam imala tensfer I sada još uvek cekanje.Imam ziganje levog jajnika I boli me malo stomak kad ga pritisnem dole,al nadam se da je sve ok. Ubacena su mi 3 osmocelijska embriona.
krle76
(pravnik)
02. april 2013. u 15.30
Wau andjela, jako dobro osmocelijski embrion..vucem te za nosic da nam se uskoro pridružiš meni i sunascetu.
Sunasce kako se osecas? Jel imaš još bolove? Ja sam jako uplasena imam bolove na levoj strani me jako pritiska a rekli su mi da su mi svi folokuli bili na levoj strani ni jedan na desnoj, ne znam zašto sada imam te bolove molim vas ko je nakon vestacke bio u drugom stanju jel imao te bolove? sutra imam prvi ultrazvuk jako sam uplasena, nervozna u grcu...moje dame nije sve ovo lako šta mi prolazimo, pa zar ni u trudnoći se ne mogu nimalo opustiti..
andjela80
02. april 2013. u 16.23
Hvala Krle nadam se najboljem. Danas sam malo izasla u setnju na nekih 10-tak minuta,I malo mi se vrti u glavi. Kad je najbolje vaditi betu,kog dana? Ne znam da l uopste da uzmem I test?
krle76
(pravnik)
02. april 2013. u 18.20
Andjeo šta ću te ja savetovati sa testovima ja ih radila od 7 og dana, meni odmah pokazali bledu drugu liniju.Savetovacu sve žene da ne bacaju novac na skupe digitalne testove on mi je pokazao negativan rezultat, bila sam jako radoznala i razbila ga da vidim šta se nalazi unutra, unutra je bila traka kao sasvim normalan trakasti test koja je pokazala drugu liniju.Znaci dovoljni su samo jeftini trakasti testovi.
Zavisi da li si imala neku injekciju koja sadrzi hsg u sebi nakon transfera andjeo, ako jesi sacekaj 6 dana od te injekcije jel hormone koje smo primale sadrže taj hormon hsg koji pokazuje lazan test u sebi.A vidis sunasce radila betu 12 tog dana od transfera pa niko nije tu vise pametan.
ciba
(brrrrr)
03. april 2013. u 00.19
Divne vesti sunasce! Cestitam!
Nadam se da će se ovaj dobar trend preneti i na ostale koje cekaju.
sunashce
04. april 2013. u 13.34
Hvala svima na lepim zeljama:))

Draga Krle,da imam bolove i to vise kao pritisak na debelo crevo a i kao da imam upalu jajnika i ziganja ..Ne znam,uplasena sam prejako..
Predhodna iskustva mi se oslikavaju na ovo sada..Ja betu nisam opet proveravala,rekli mi u Jevremovoj da ništa ne radim do ultrazvuka,odkud znam...Ja do ultrazvuka još 10tak dana.. Prosto mi je zao sto sam takva s obzirom da ovo cekam već 10 godina i znam koliko bi ljudi ovo usrecilo...A ja...Valjda će biti bolje..kad prodju ove dve važne nedelje do UZ..Pozdrav svima
sunashce
04. april 2013. u 13.38
Krle ,šta kaže UZ?
Andjela embriolog mi je rekao da betu mozez raditi 12 dan od ET,iz krvi da bi se videle prave vrednosti...Puno pozdrava
andjela80
04. april 2013. u 17.31
Sunasche,hvala puno. I ja sam tako mislila. Vadim onda u ponedeljak,pa se čujemo,nsdam se da ću imati da vam kažem lepe vesti.:)
krle76
(pravnik)
04. april 2013. u 17.58
Ultrazvuk treperi moja bebica samo tako...super je za sada kaže cika doktor vidimo se opet u sredu.ja ga pitam za mog blizanca nema ga nigde...kaže ma budi srećna..a ja opet o mom blizancu gde je nestao...3 dana nakon et sam videla nešto ljigavo na gacicama nalik na iscedak iz nosa sa malo krvi to je sigurno otiso jedan embrion...sali se cika doktor sa mnom možda se brat blizanac ipak pojavi...milujem stomak..jedeem vitamine..eee da vidite mog muza sada mu vise ta žena nije zabavna...kaže njegova beba..ja mu kažem sa ulice bi mi bilo ko dao spermu da ne racuna vise na to...ostavio me što ne mogu da rodim nakon 1o g braka..da bi mi se sada ulizivao...
Bolovi su prestali, dozivela sam sok juče ujutru pred sam polazak lekaru, bila sam na wc solji i osetila da mi nešto ispada mislila sam da mi bebica ispada i vratim ga unutra jao boze šta dozivljavamo, i ono izadje mi pravo u saku ono se sasirilo ljudi od crinona gela, čitam tamo na dr mestima ženama ispada svakodnevno nešto kao troske meni sve odjednom ispalo, prethodnog dana je toliki bol bio da sam se cudila, čim je to ispalo belo od leka ali kao loptica je bilo bol je prestala.
alskdjfhg
(//)
04. april 2013. u 19.47
super za ultrazvuk, tako treba, samo neka kucka srculence malo

ovo za tvog muza sto si rekla ne kapiram, pa bolje da ne komentarisem

samo ti misli na bebu to je jedino bitno, i da to što ti je ispalo je od gela, ali ako mislis da ti je embrion ispao pa da ga vratis nazad, nemoj biti luda, neide to bas tako

good luck još jednom i mazi stomacic.
krle76
(pravnik)
05. april 2013. u 06.51
alskdjfhg ma znam da se tako ne vraca nego kažem šta nam se sve desi u strahu i momentu. Hoće li mi opet ispasadati taj gel jel sam nastavila sa terapijom i bas se plasim u poslednje vreme kada ga vadim na stapicu gela ima crnih mrlja jer i to od gela? a i kada mi ispalo belo od gela bilo i tu crnih tacaka sve to bilo pre ultrazvuka, znaci sa bebom nakon toga sve ok.
sunashce
05. april 2013. u 14.59


Krle čestitam:)Andjela brzo će ponedeljak;)Sve najbolje pa da se družimo ovde:)
Librarian
06. april 2013. u 14.16
Da se i ja pridružim.
29 Marta je radjen FET i 2 embriona (od 6 dana) su vracena. Za sad nemam nikakvih pred-menstrualnih simptoma pa se nadam da će tako i ostati. Test je zakazan za April 11! Ko će to docekati...
Librarian
06. april 2013. u 16.08
Maloprije sam primjetila kao malo rose boje na gacicama pa me je panikla odmah uhvatila. Nisam mogla da izdržim nezivjesnost i uzela sam First Response pregnancy test koji je pokazao 2 linije :)
Sad još samo da to potvrde na klinici i onda mogu da odahnem! Trazicu da mi uirade test 2 dana ranije.
andjela80
07. april 2013. u 04.39
Librarian,bas mi je drago,čestitam na lepim vestima.Ja ću sutra da vadim krv.Sve sam dobro podnela I inekcije I aspiraciju,ali me ovo cekanje ubija.Od simptoma,vise nisam ni pametna koje imam,jedino sto me boli donji deo stomaka kad malo pritisnem,kontam da je to materica,siri se,pa zato boli. Videcemo sutra.
andjela80
07. april 2013. u 08.57
Danas,sam se nakon tusiranja,toliko zadihala,kao da,sam trcala,a ne tusirala,I,sad ceo dan disem otezano. Joj,valjda je sve to dobro.
Librarian
07. april 2013. u 15.10
Andjela:
Zanam i ja se potpuno isto osjecam, nezivjesnost je najgora zato sam i uzela test da me ili utjesi a ako ne ne bar da znam na cemu sam.
Za sad još nemam predmenstrualnih sindroma pa sam optimisticna. :)

Kada si ti radila transfer i da li da svjezim ili zamrznutim?

pozdrav i sretno
Librarian
07. april 2013. u 15.13
Sad videh da si transfer radila u Srijedu- je li to bio Mart 27? Ja sam radila 2 dana kasnije u Petak. :)
Gdije si radila, mislim koja država?
detlic2
08. april 2013. u 05.12
Bravooo Librarian!!! Sad samo polako, uzivaj!
andjela80
08. april 2013. u 05.56
Ja sam radila u Genesisu,Srbija. U nedelju mi je radjena aspiracija I onda u sredu,27.03. transfer
Sad mi se samo smenjuju simptomi,tek ih ima,tek nema,nisam vise pametna.:(
Librarian
08. april 2013. u 08.45
Ni sam ni ja. Sinoć sam imala prave predmestrualne bolove u stomaku i pocelo opet onaj rozi sekret. Rekoh muzu evo gotovo :(((
Jutros uzmem 'First response pregnancy test' i opet se lijepo vide dvije linije. :)
Pomijerila sam test (krvi) za sutra tako da ću tada siguro znati.
Na netu sam procitala (sad koliko je tačno ne znam) da pilule koje se uzimaju nakon transfera Ne mogu da uticu na pregnancy test.
Nada poslednja umire... :)))
krle76
(pravnik)
08. april 2013. u 10.23
Libriarn 6 dana se cisti krv od poslednjeg primljenog hormona.
CRINONE GEL HITNO mi odgovorite, zašto mi ispada sa nekim crnim tackicama Crinone gel, ko je primao Crinone gel, Molim Vas da mi odgovorite dal ima neko sa iskustvom Crinone gel, u sredu idem na kontrolu ali ću premreti od straha do tada. Ispada mi sa crnim troskama, belo i nešto crno kroz njega šta je to??
Librarian
08. april 2013. u 12.12
Ja uzimam progesterone vaginalno svaki dan 3x1 a netu kažu da progesteron ne moze da utice na 'false positive' pregnancy test jer nemam nikakve veze sa HCG levelom.
'The only thing that can cause a false positive is a trigger shot.The trigger shot is made of hcg and given to induce ovulation when you are on medicated cycle.'
Pošto sam ja radila FET onda samim tim i ako sam primila ovaj 'shot' to je bilo još u Januaru kad su radili retrieval-od tada su prošla 2 ciklusa.

p.s. Izvinjavam se na mjesanju Srpskog i Engleskog jezika malo sam uzbudjena -shavticete. :)
alskdjfhg
(//)
08. april 2013. u 18.25
krle, ja sam ranije uzimala Crinone gel i ne secam se da mi je ispadalo crno...da ti to nije stara krv tamno crveno? do god je tamno to je stara krv i ne moras da brines...

ja sam u zadnjem postupku koristila progesteron vaginalete, pa sam u 6toj nedelji videla krv, pa još svetlu,...to je najduza noc koju sam dozivela, nisam mogla docekati jutro otici doktoru.

kad sam videla srculence na ultrazvuku da kucka pao mi kamen sa srca, rece mi Dr da moguće da sam unutrasnjost vagine malo povredila gurajuci vaginalete.

pa eto možda si i ti od crinone gela, čak je tuba mnogo duza od vaginalete pa je moguće.

javi se kad dodjes od doktora
srećno!
detlic2
09. april 2013. u 03.19
Krle, bas ovako kako kaže asdf, to je stara krv ako je crno, i nemoj da brines, cisti se verovatno neki sitni hematomcic ili se mrvica još vise gnezdi, u svakom slučaju ništa opasno. Opusti se i uzivaj.
andjela80
09. april 2013. u 18.02
Beta preko 600,javili mi telefonom,od uzbudjenja,nisam čula tacnu vrrdnost.:)
andjela80
10. april 2013. u 12.58
A danas već preko 1500.:)
Librarian
10. april 2013. u 15.55
Cestitam Andjela neka je sretno!
Meni je beta 10 dana od transfera 437 a u Petak idem ponovo.
andjela80
11. april 2013. u 02.56
Hvala,Librarian,bas mi je drago,samo lepe vesti.:)
krle76
(pravnik)
11. april 2013. u 06.08
Cestitam i jednoj i drugoj. Ma ja gde povucem nogu uvek je islo...
Što se tiče Crinone gela da to je normalno ispadanje čak mi je juče doktor sam cistio unutrasnjost od gela.na ultrazvuku u redu, bolovanje do kraja trudnoće, kaže da sam rizicna zona..ljubim vas pa se još javljate sa prelepim vestima sve vas vucem za nosic da nas bude sto vise .
detlic2
11. april 2013. u 08.56
Cvetic, Librarian, ima li novosti?
Librarian
11. april 2013. u 09.55
Detlic:
Ima, danas (13 dan od transfera) beta je 914 tako da je doktor veoma zadovoljan a i ja naravno.

Krajem Aprila idem na ultrazvuk da vidimo da će se cuti 1 ili 2 otkucaja srca.

Kako je kod vas? Kada idete na ultrazvuk Andjela/Detlic?

Librarian
11. april 2013. u 09.57
Krle ti si pokrenula ovu sretnu diskusiju pa se nadam da će se sreća proširiti i na ostale dame.
:)
andjela80
12. april 2013. u 07.50
Ja idem 24. 04.na ultrazvuk.:)
Librarian
12. april 2013. u 12.50
Krle:
Ti si rekla da su ti vratili 2 enbriona a ultrazvuk pokazao samo jedan. Da li si u međuvremenu krvarila (ne mislim kao pravi period nego pomalo)?

Meni se beta dupla:
11 dan od transfera 437
13 dan 914 (ali vidim na ulosku krvi -bas svejtlo crvena)
14 dan 1487

Sad mi nije jasno zašto krvarim ako sam i dalje trudna (beta raste)?
krle76
(pravnik)
12. april 2013. u 15.09
Ne nisam krvarila, imala sam samo 4 dan nakon et nešto ljigavo na dnevnom ulosku sto mislim da je tada i otiso drugi embrion, jer nikada u zivotu tako nešto nisam videla.
hana-banana
(.)
12. april 2013. u 23.26
Librarian, sa srećom!

Jel ti ginekolog i dalje vodi trudnoću? Lupam sad, ne znam kako to ide sa tim postupcima, ali meni je moj savjetovao da mu se javim čim saznam za trudnoću da bi me stavio na progesteron i low dose aspirin (81mg) - jedno pomaze pri ocuvanju ploda, drugo poboljsava cirkulaciju i ima isti efekat.

javljajte šta se desava, nadam se najboljem!
Librarian
13. april 2013. u 11.20
Trudnoću mi još niko ne vodi jer nisaam 'dovoljno' trudna. Tek poslije prvog ultrazvuka sto je tek za 10-tak dana.

Progesteron koristim od prvog dana transfera. Fertility doktor je zaduzen za ovaj početak trudnoće.

U ponedeljak idem ponovo na tes krvi pa se nadam da će beta biti dupilirana a inače i dalje po malo krvarim (nije kao menzis ali krv jeste svijetlo crvena)u toku dana-dok navece lezim nema ništa na ulosku.

Da li je neko imao slično iskustvo i zadrzao trudnoću?

sunashce
14. april 2013. u 12.18


Cao svima:)

Ja u utorak idem na ultrazvuk,pocinje 7 nedelja:)Od sinoć imam probadanja,kao sevanja kroz vaginu koja nisu jaka i javljaju se na 10 min. ali traje to već tako 15 sati,od sinoć...Na netu ne mogu da nađemništa slično,pa pomislih da vi ne znate nešto?

Librerian da li si na progesteronu?Možda ti je nedostatak?
sunashce
14. april 2013. u 12.19


Librerian sad vidim da koristis,pa možda nije dovoljna doza,ipak se posavetuj,mada može biti i hematom,tako da miruj do ultrazvuka
Librarian
14. april 2013. u 15.05
Sutra idem da vadim krv pa ću da vidim kakva je situacija. S obzirom da krvarim kao da je menstrucija u pitanju mislim da nema ništa od ove trudnoće. :(
detlic2
15. april 2013. u 02.27
Hej, Librarian, ako ne ide krv kad mirujes a ide kad ne mirujes, onda je hematom. Zato ne mrdaj iz kreveta osim do wc. Ne videh post ranije, hebi ga. Možda je neki veci hematom pa se cisti, moguće da je bebica sasvim dobro, ne gubi nadu dok ne vidis betu. Držimo fige danas.
detlic2
16. april 2013. u 02.35
Librarian, kako je? Javi se kad budes mogla.
TUZNA
16. april 2013. u 02.53
Pozdrav svima.Ja sam nova,ali uvek čitam vase komentare.Na zalost jutros sam radila test i pokazao je negativno.Danas mi je 14 dan od VTO,receno mi je da koristim terapiju još 3 dana i ponovim test,jer nada zadnja umire.Ipak sam tuzna,ovo mi je drugi pokusaj.Nije mi jasno šta se desava,još uvek nisam dobila,ali imam brao sluz već 5 dana,bilo je i sukrvice,ali nisam dobila.Drage moje ova neizvesnost ubija...Transver sam radila u Pragu kod Dr. Kulta dali ima neko slično iskustvo?Sada koristim vaginalno Utrogest 3x2 ,Folnu kiselinu 1x0 , Prednison 1/2 .
Vracena mi je samo jedna jajna celija,ali ja se ipak nadam...Ako neko ima sličnih iskustava neka mi odgovori to bi mi puno znacilo...
Librarian
16. april 2013. u 21.14
Nazalost, dobila sam menzis i obadva ploda su otilsa. :(
Pokusacemo opet sledeći mjesec.
TUZNA
17. april 2013. u 12.15
Znam da ti je teško jer je i meni plod otisao !Ovo su najgori trenuci,ali meni predlazu i donaciju, jer mi je AMH jako nizak ni sama ne znam šta da radim.Uskoro punim 41. god. a tako bi volela svoju JC a ne od donora, jer onda to nije moje!Šta da radim ova neizvesnost me ubija, jer doktori uvek nude skuplju investiciju sa JC donatorke i njima je to sve biznis,uzas!
hana-banana
(.)
17. april 2013. u 13.15
Librarian, bas mi je zao. Odmori se pa u nove pobjede sledećeg mjeseca.

Tuzna, takođe!
Librarian
17. april 2013. u 16.13
Tuzna:
Kod mene se ne zna uzrok jer smo sina dobili iz prve prije 3 godine. Ništa, ne odustajemo imam još 2x2 smrznuta embriona pa se nadam da će barem jedan da se primi. Ako ne, ozbiljno razmišljam o još jednom pokusaju VTO.
detlic2
18. april 2013. u 02.37
Librarian, zao mi je! Važno je da imate zamrznutih. Nekad je FET uspesniji od „svezeg” ciklusa, ne znam zašto. Srećno sledeći put!
TUZNA
18. april 2013. u 06.51
Librarian tebi je ipak lakse, jer ja nisam imala smrznutih JC.Sve mi je to cudno, jer moj prvi pokusaj VTO bio je u Bregencu kod Dr. Ceha,ali nije on radio nego Dr. Murtigen i to vrlo neprofesionalno. Radio mi je stimulaciju sa cisto kao nije to ništa,sto je dalo i negativan rezultat.Od pet folikula 2 su bile za transfer,ali na zalost trudnoća se nije ostvarila.Tu kliniku zaobilazite u sirokom luku.Posle mesec dana pocnem opet sa protokolom,ali na zalost sada se pojavi još jedna cista i na drugom jajniku.Moj ginekolog mi je preporucio medikamente i hvala Bogu obe ciste su nestale.Posle sam otisla u IFV Evropa u Prag oni su mi posle kratkog protokola za stimulaciju rekli da na zalost za transfer imam samo jednu jajnu celiju i tada su mi merili AMH na sam dan transfera i rekla da je 0,18 sto je jakooo malo.Sada sam procitala neke clanke i piše da se AMH meri za vreme mesecnice.Ništa mi nije jasno šta je istina jer meni iz Praga su preporucili donaciju JC s`obzirom da sada punim 41 god.
TUZNA
18. april 2013. u 07.29
Hana-Banana hvala na podrsci.Moram primetiti tvoj komentar, jer ja nisam pila Andol možda je i to jedan od razloga, jer imala sam braon sekret 5 dana dok na kraju nije krenuo ciklus.Sto objašnjava slabu prokrvljenost materice,a sam Andol omogućuje to.Možda je zato plod i otisao.Znam da se kao davljenik za slamku držim za svaku informaciju,ali ja kao Psiholog po profesiji ne gubim optimizam i nadu.
Librarian
18. april 2013. u 10.28
Tuzna, i ja sam tako mislila da je dobro jer imam 'dosta'(tada ih je bilo 6) smrznutih embriona ali meni nije uspijlo sa svjezim a evo sad i sa smrznutim. :(
krle76
(pravnik)
02. maj 2013. u 11.38
Ja sam se jako uplasila jutros, ovo je 9 nedelja moje trudnoće, juče je bio prvi dan bez crinone gela, i jutros sam imala braon sekret malo povecano i hitno sam isla svom lekaru, isli smo na ultrzvuku kaže sve je u redu nije nikako hteo da mi da dalje crinone gel kaže da je to neko ciscenje, ja njemu ne verujem jako sam uplasena. Šta mislite šta može biti to braon, zašto bi mi stetio dalje crinone gel?
Kikuska
18. jun 2013. u 09.32
Zdravo svima, ne znam odakle da pocnem, pitala bih vas svasta... citala sam vase komentare i iskustva i za neke su mi suze krenule... Ovo mi je druga vestacka, za prvu sam 8 dan od transfera prokrvarila, plasim se da se ne desi opet jer isto kao i prvi put imam osecaj da ću da dobijem, danas mi je 5 dan od transfera i imam česti bol u predelu krsta, stomaka... da li se i neka od vas slično osecala? Veliki pozdrav za sve!!!
srce78
15. avgust 2013. u 12.35
Pozdrav svim buducim mamama a i onima koje su već uspele u tome..nazalost ja sam jedna od onih koje su i dalje u pokusaju..nova sam što se tiče pisanja(jer nisam znala kako :-/) pa ne zamerite,sad sam se edukovala..imam 35 godina a broj IVF-a koji sam odradila...pa prestala sam već da brojim :-(
trenutno sam na 8 danu nakon ET ,pa nek bude recimo 11-te IVF :-/
Volela da bi da pomognem nekome sa svojim iskustvom..imala 4 prirodne vanmatericne trudnoće u proteklih 7 godina a nijedna ivf nije bila uspesna.od lezanja po dve nedelje,mucnina,pospanosti do kretanja i normalnog ponasanja nakon tri dana...sve sam isprobala.I evo sad opet mirujem kod kuce,kako rekoh 8 dan od ET ali sve mi se čini bezuspesno.pojavio se svetlo braon iscedak i bolovi u stomaku(danas je inače dan kad bi trebalo da redovno dobijem) doktor rekao da odem da izvadim betu sutra a ne mili mi se uopste..inače ,ubacene su mi 4 savrsene blastociste(kao i uvek ,moje oplodjene jajne celije su savrsene ali eto nikako...)...svasta bi još napisala al ne mogu sve da složim po hronoloskom redu ;-)
radila IVF i u NS i u Sloveniji pa opet NS...nadam se da će mi ovaj pokusaj biti srećne ruke ali polako odustajem od svega,zivci su već poprilično istroseni :-(
promedic
16. avgust 2013. u 18.23
http://sr.promedic.in.rs/vantelesna-oplodnja/finansiranje-vantelesne-oplodnje/

Promedic je organizacija koja se bavi prosleđivanjem stranih pacijenata u klinike širom evrope. ukrakto, stranac koji nezna gde! preko nas nađe odgovarajuće klinike sa ISO certifikatom 9001. u poslednje vreme usled velike potražnje smo počeli i domaće pacijente da prosleđujemo/savetujemo gde, šta i kako. jer neznanje i informacije od janka, marka i tetka cice koje nisu uvek adekvatne, dovode do delimičnog/nestručnog angažovanja za potrebnu intervenciju.

Naše usluge za domaće pacijente su besplatne!

We do not need a reason to help people !

Uvek tražite i mišljenje drugog/trećeg lekara !
srce78
17. avgust 2013. u 14.17
..slabo nešto ljudi pišu ovih dana.
e,pa ,vadila betu 9 dpo,kad ono 174mlU/ml!!!
poprilično nesigurna u sve cekam ponedeljak da ponovim.nadam se iskreno da će se poduplati konacno u mom zivoticu :-)))
..mada,stomak me i dalje bolucka,ono tamno braon kao da se smanjuje ali sad sam već u veeeeelikom tripu oko svega..

srce78
19. avgust 2013. u 15.01
...i dalje nema nikog da komunicira sa mnom :-(
ali.. pohvalicu se,danas mi je beta 525!!!! strasno u kakvoj sam frci,ne smem ni da se radujem..uh,da li je moguće posle toliko godina da nam je sreća konacno zakucala na vrata..
promedic
25. avgust 2013. u 16.43
Kikuska
04. septembar 2013. u 11.07
Cestitam ti od srca srce 78!!!! I ja dugo nisam imala sa kim da se dopisujem... 12 dan od et sam prokrvarila ali sam i imala osecaj da ću da „dobijem” mada mi je beta bila 32,4... nistaaaa, ovo mi je inače druga i već polagano ludim... planiram treću uskoro...
zanana
06. septembar 2013. u 05.56
zdravo svima javljam se po prvi put ovde sam Nova...ali sam u problemima kao i ostali ...moja beta je 14 dan61,14 dan 94 labo se razvija danas cekam daljni rezultat nadam se još uvek mada ne mogu da se radujem velikom uspehu sve je u bozijim rukama...
zanana
06. septembar 2013. u 08.01
danas mi se beta uduplala 187 18 dan nije još za preveliku radost ali ne dam se...još mi se Niko nejavlja da bi mi dao neki savet...
zanana
09. septembar 2013. u 04.50
Zdravo još Nikog nema da samnpm komunicira ...u petak mi se verte poduplale ima nade,sledeće vadnjenje u utorak...
MiliZivic
09. oktobar 2013. u 13.31
Drage moje,

evo i meni predstoje slatke muke cekanja bete...Vracena su mi 3 embria
...Embriolog je bio nezadovoljan zbog izrazene fragmetacije a i mojih godina (34) pa kaže 3 vracamo vece su sanse...Rekli su mi za 16 dana da uradim betu.danas je 3.dan...Koji su vasi saveti i iskustva sa pojacanom fragmentacijom...
Hvala vam
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.