Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Ja pocela danas ICSI
krle76
(pravnik)
20. februar 2013. u 17.17
Ja da se javim, danas mi je treci dan ciklusa danas sam primila prvu ampulu Menogona...imam dva pitanja prvo je nisam dobro razumela da li na 7 danu ciklusa pocinjem Cetrotide u kombinaciji sa Menogonom, ili za 7 dana, na programu mi je obelezila od 7 dana a lepo sam čula 27 februara?
Drugo pitanje, koja je razlika između ICSI i IVF ili je to isto???
Oreo
20. februar 2013. u 22.28
Srećno Krle.

Kod IVF-a jajne celije i spermice u laboratoriji stavljaju u posudu i ostavljaju da se sami oplode. Kod ICSI-ija, embriolog rucno „ubacuje” spermatozoid u jajasce. ICSI se obično savjetuje kad muskarac ima slabiju spermu.
dddddrrrrr
21. februar 2013. u 02.32
Hajde Krle napred samo.

JA ti ne bih znala odgovoriti na ovo prvo pitanje, a ovo drugo pitanje mislim da je oreo dobro objasnila.
Možda bih ja dodala da je ICSI metoda sigurnija.

Ali ja kažem sve su dobre ako urode plodom.

Javi kako ide
krle76
(pravnik)
21. februar 2013. u 04.39
Prvo Hvala na podrsci, drugo da utesim sve pacijente u Srbiji da ne žive u zabludi da je u Nemackoj bas sve kao u snu ovde je još gore može se reci, zamolila sam ambulantu pored koje živim da mi od danas udaraju injekciju ali toliko su me sada iznervirali uzbuni se sat vreme mi pripremala injekciju, panicila zvace kliniku šta je ovo, kopirala moj program rada za vestacku, ja sam pukla i svasta joj sasula u lice i od sutra je toliki bes u meni da ću sama sebi udarati injekciju, prezivljavamo svasta prezivecu i to, a da ne pricam o formularima o papirima plus u trku za vremenom oko posla bolovanje ne daju za vestacku , pa rizikujem i otkaz i sve rekla sam sefu ja idem na drugi dan za 7 dana a ti me otpusti zaista želim samno svoju bebicu.
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
21. februar 2013. u 15.08
Krle srećno!

Drago mi je da si pocela, ali molim te oslobodi se tog besa i negativne energije. Kreni sa lepim mislima, opusteno. Daj sama sebi inekciju, nije strasno. Idi kod kucnog dr i reći da si pod velikim stresom da ti treba bolovanje par dana i dobices. Sa opustenoscu ćeš sama sebi olaksati, a i dolazecoj trudnoći potpomoci :-) Ignorisi sve negativno oko sebe, gledaj samo sebe sada i ništa drugo.
Saljem ti veliki zagrljaj i puuuuno sreće u poduhvatu :-))))
krle76
(pravnik)
22. februar 2013. u 09.16
Rozmari kao bensednis si, da te pitam mila nešto da li smem da popijem četvrtinu leka za smirenje dok sam pod hormonima??? Sama prolazim sve ovo zato sam možda tako uzrujana muž nije uz mene, poći će samo kada bude trebao spermu dati.Mnogo si mi draga. Imam slobodno do utorka, a od srede pišem bolovanje do kraja dogovorila sam se sa svojim ginekologom zbog putovanja, a injekcije mi udara jedna druga ustanova super su jutros su me bas lepo primili.
surileon
01. mart 2013. u 13.40
Draga Krle, ja sam isto u Njemackoj i sama sam bila u pripremi za ICSI i sama sam sebi davala sprice, ja koja sam imala i imam još uvijek strah od njih. Oni ovdje ocekuju da ti sam sebi dajes, jer to kao nije ništa strasno, meni je htio kucni doktor davati ali problem je bio taj sto je on meni mogao tek od 8 sati da da, a ja sam u 8 već trebala biti na poslu i tako da nije bilo druge nego da sama sebi moram dati. otisla sam samo jedan dan kod njega i pokazao kako da dam, pripremio je injekciju sa Kochsalz i pokazao mi gdje trebam ubosti i kako i uradila sam bez problema. U stomak možeš sebi davati bez problema jer je mala sansa da potrefis arterije i uopste ne boli. Tako da ti držim fige i vjeruj mi da ako sam ja uspjela ti ćeš sigurno, prvi put nije jednostavno ali kad uradis i vidis da uopste nemas razloga za strah posle ti sasvim svejedno i ide lako.
promedic
16. avgust 2013. u 18.27
http://sr.promedic.in.rs/vantelesna-oplodnja/finansiranje-vantelesne-oplodnje/

Promedic je organizacija koja se bavi prosleđivanjem stranih pacijenata u klinike širom evrope. ukrakto, stranac koji nezna gde! preko nas nađe odgovarajuće klinike sa ISO certifikatom 9001. u poslednje vreme usled velike potražnje smo počeli i domaće pacijente da prosleđujemo/savetujemo gde, šta i kako. jer neznanje i informacije od janka, marka i tetka cice koje nisu uvek adekvatne, dovode do delimičnog/nestručnog angažovanja za potrebnu intervenciju.

Naše usluge za domaće pacijente su besplatne!

We do not need a reason to help people !

Uvek tražite i mišljenje drugog/trećeg lekara !
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.